چرا مردم دوست ندارند «آقا محمد» گاندو شهید بشود؟
⭕️ مابهازاهای اجتماعی سریال گاندو
✍️ یکی از کلیپ های بسیار پربازدید و میلیونی چند روز گذشته ایران، سکانسی از یک فیلم غیر از سریال تلویزیونی گاندو بود که مردم فکر می کردند، درباره شهادت «آقا محمد» گاندو است. این کلیپ میلیون ها بار در روزهای قبل توسط مردم ایران دیده شده و با وجودی که رسما اعلام شده که این کلیپ مربوط به سریال گاندو نیست ولی باز هم مردم این کلیپ را می بینند و با آن ارتباط عاطفی برقرار می کنند. اما یک نکته پنهان در بازدیدهای میلیونی و بازخورد مخاطبین از سریال گاندو این است که اکثریت قریب به اتفاق مردم دوست ندارند «آقا محمد» شهید شود! چرایی و واکاوی این حس فراگیر می تواند یافته های قابل توجهی از روانشناسی اجتماعی فعلی مردم ایران را به تصویر بکشد:
1️⃣ «آقا محمد» برای مردم به یک واقعیت باورپذیر تبدیل شده است. این موضوع هم فقط به این مساله برنمی گردد که به لحاظ موفقیت فنی و قوت داستان و یا بازیگری موفق وحید رهبانی این باورپذیری این قدر فرآگیر است. در واقع این باور پذیری به دو ذهنیت اساسی در جامعه ایران برمیگردد؛ اول اینکه مردم ایران باور دارند «آقا محمد»های واقعی در کشور وجود دارند و گرچه ممکن است که بسیاری از مردم تجربه معاشرت نزدیک با عناصری همچون «آقا محمد» را در زندگی خود نداشته باشند ولی به صورت جدی این احساس حضور را باور دارند. دوم نیز اینکه مردم ایران به همان میزان وجود «آقا محمد» عناصر متضادی همانند «غلامرضا رحمانی»، «محمد علی موسی پور»، «شارلوت» و... را نیز باور دارند که در سالهای گذشته و به خصوص در دولت آقای روحانی وجود داشته و اتفاق افتاده است.
2️⃣ واقعیت دیگر این است که «آقا محمد» کاراکتری است که بخشی از هویت جمعی مردم ایران است. حس وطن پرستی، بیگانه ستیزی و غرور در برابر بیگانگان و به خصوص تلاش برای غلبه عزتمند در برابر کشورهایی همچون انگلیس که سابقه لگدمال کردن عزت ایرانیان را دارند، تبدیل به بخشی از هویت اجتماعی و تاریخی مردم شده و «آقا محمد» در واقع جزئی از همین واقعیت هویتی است و به همین دلیل مردم نمی توانند به صورت ذاتی به «آقا محمد» باور و علاقه نداشته باشند. معنای دیگر این جملات گفته شده این است که جامعه ایرانی اگر واقعیت صحنه را به خوبی درک کند و اسیر شبهه افکنی عملیات روانی دشمن و نفوذی های داخل جامعه نشود، در حمایت فراگیر از عناصری که در داخل در برابر دشمنی غربی ها میایستند، تردیدی به خود راه نخواهد داد.
3️⃣ واقعیت اجتماعی مهم دیگر این است که مردم دوست دارند مسیر عزتمندی و شکست و خوار کردن کشورهایی همچون انگلیس و آمریکا و دنباله روهای آنها در کشور ادامه داشته باشد و نمی خواهند عناصری همچون «آقا محمد» که این اتفاق مهم را رقم می زنند را از دست بدهند و این راه دچار خدشه شود.
4️⃣ جامعه ایرانی در میان قهرمانان خود بیش از همه نوع قهرمان، قهرمانان متدین و انقلابی را بیشتر می پسندد و با آن می تواند رابطه برقرار کند. همچنانکه این حس در ابعاد بسیار بزرگتر و وسیع تر درباره سردار شهید سلیمانی نیز وجود داشت و درباره هیچ قهرمان ملی دیگری این حجم از احساس و محبت و علاقه و مقبولیت اتفاق نیفتاده است.
5️⃣ علاقه فراگیر به عناصری با ویژگی های فرهنگی و اجتماعی و سیاسی کاراکتری همانند «آقا محمد» گاندو علامت بسیاری مهمی از واقعیت و سلامت قابل توجه باطن اجتماع ایرانی و بالا بودن نمودار علاقه و احترام ذاتی جامعه ایرانی به انقلابی بودن، متدین بودن، عزت خواهی، اقتدار در برابر دشمن، باور به قدرت های درونی و البته در کنار آن، تنفر از فساد سیاسی و اقتصادی، انفعال در برابر دشمن، خیانت به وطن و .. است.
یادداشت|بسمالله، بفرمائید ثبتنام کنید!
🔹حسین شریعتمداری: آمریکا تروریستهای داعش را ساخت و صهیونیستها، انگلیس، فرانسه و عربستان را به حمایت تسلیحاتی این گروه وحشی فراخواند. آن زمان سران داعش بیمهابا و به صراحت اعلام کردند که هدف نهایی ایران است. ایران و حزبالله لبنان به کمک سوریه شتافتند ولی فرقه اصلاحات، فریاد برآورده و زمین و زمان را به هم دوخت که چرا باید جوانانمان را برای مقابله با داعش به سوریه و عراق اعزام کنیم؟!
🔹اکنون هم که آمریکا در افغانستان با شکست مفتضحانهای روبهرو شده و آرزوی دیرینه خود که برپایی جنگ مذاهب و اقوام و کشاندن پای ایران به این توطئه است را برباد رفته میبیند، همان فرقه برخلاف سروصدای قبلی که سوریه و عراق و داعش به ما چه ربطی دارد، امروز جیغ میکشند که چرا علیه طالبان (به نفع آمریکا) وارد جنگ نمیشویم؟!
🔹حالا یک پیشنهاد منطقی و همهپسند در میان است و آن اینکه یک تیپ از مدعیان اصلاحات تشکیل شود و این افراد جهت اعزام به افغانستان ثبتنام کرده و برای مبارزه به پنجشیر و یا هر نقطه دیگر افغانستان اعزام شوند. نامش هم میشود تیپ اصلاحاتیون!
چین چه روابطی با طالبان میخواهد؟
#تحلیل_کوتاه
🔹 چین پیش از تسلط طالبان بر افغانستان نیز با این گروه به مذاکره میپرداخت. سیاستگذاران حزب کمونیست با علم به برتری طالبان نسبت به دیگر طوایف و گروهها، پیشتر غلبه این گروه را به صورت غیررسمی مورد پذیرش قرار داده بودند ولی همچنان تا شناسایی رسمی و روابط مطلوب فاصله وجود دارد تا مطلوبیتهای پکن محقق شود.
🔸 نه بازار افغانستان، با توجه به جمعیت گسترده روستایی و فقدان رشد شهرنشینی، فینفسه اهمیتی راهبردی برای کالاها و خدمات چینی دارد و نه منابع طبیعی آن در زنجیره تأمین کالاها یا فناوریهای نو در سیاستگذاریهای جدید چین، جایگاه اساسی دارد. بنابراین مهمترین اولویتهای چین درباره افغانستان، نه اقتصادی بلکه سیاسی است.
1️⃣ ملاحظات سینکیانگ
با توجه به اینکه نگرش ایدئولوژیک طالبان در کنار سلفیگری با نوعی ناسیونالیسم نیز همراه است، پکن نگران تقویت گرایشهای تجزیهطلبانه در مسلمانان مناطق اویغورنشین میباشد. گرایش چین به آن است که هیچیک از طرفین در امور داخلی یکدیگر مداخله نورزند و از اظهار نظر در مورد وضعیت شهروندان دو کشور اجتناب کنند.
2️⃣ امنیت پروژه «یک کمربند، یک جاده»
اولویت مهم در روابط مورد نظر چین با طالبان، ثبات سیاسی در افغانستان و امنیت در محدوده ژئوپلتیک فراتر از آن، از آسیای میانه در شمال تا خلیج فارس در جنوب است. پکن میداند که افغانستان در یک شرایط بیثبات، زمینهساز گسترش تروریسم و ناامنی به فراتر از مرزهای این کشور خواهد شد. در موقعیتی که همه همسایگان افغانستان، به جز هند در مسیر این پروژه قرار دارند، جلوگیری گسترش فعالیت گروههای تکفیری به همسایگان، اهمیتی ضروری مییابد.
✅ نیازمندی طالبان به شناسایی رسمی و مبادلات تجاری در شرایطی که هنوز تحت تحریم قرار دارد گفتگو را برای سیاستمداران چینی تسهیل میکند ولی احتمالاً برخی اختلافات درونی را میان گروه طالبان و بهویژه با شبکه حقانی که خارج از مرزهای افغانستان فعال است، افزایش دهد.
چرا تروریست ها در کردستان موفق نمیشوند؟!
✅هسته تشکیلات مخفی حزب دمکرات کردستان ایران (حدکا) موسوم به عقاب های زاگرس (هەڵۆکانی زاگرۆس) در داخل ایران ، در روزهای اخیر اقدام به ترور دو نفر از از بسیجیان اهل سنت منطقه شمالغرب کشور در شهرستان های مهاباد و پیرانشهر در آذربایجان غربی نموده است.
🔰آنچه که از پس زمینه فعالیت های تروریستی گروهک های ضد انقلاب کردی در شمال غرب کشور به عیان قابل مشاهده است را می توان در چند نکته خلاصه کرد:
1️⃣ در کشور عزیزمان ایران،همه اقوام در تمام ساختار سیاسی ،اجتماعی ،اقتصادی و امنیتی آن نقش های بی بدیلی دارند و در پست ها و مناصب مدیریتی هیچ قوم و زبانی بر دیگر ارجحیت ندارد ،از این رو در منطقه شمالغرب کشور بخش اعظمی از امنیت را هموطنان کرد زبان بر عهده گرفته اند و در این زمینه موفقیت های بیشماری نسبت به قبل از انقلاب به دست آورده اند و این راهبرد دستاوردهای انکار ناپذیری نیز برای اهل سنت غرب و شمالغرب ایران به همراه داشته است.
چنین گزاره هایی برای گروهک های ضد انقلاب به هیچ وجه قابل تحمل نیست که مردم کردزبان با مسوولیت پذیری سرنوشت کشور خود را بدست بگیرند.
2️⃣ امروز اغلب مرزداران سرزمینی شمالغرب کشور از مردمان بومی و کرد زبان همان منطقه انتخاب شده اند و این نشان می دهد که لایه های امنیتی در این منطقه ریشه در ساختارهای سیاسی و اجتماعی شمال غرب دارد.
3️⃣ ایجاد فضای آشوب و تهدید و یا ترور شهروندان بومی و کرد زبان منطقه شمالغرب نه تنها خدشه ای در اراده مردم در حفظ امنیت ندارد بلکه باعث انزجار بیشتر مردم کرد زبان نسبت به گروهکهایی می شود که لباس کردی می پوشند اما مردم کرد زبان را از نعمت امنیت و زندگی محروم می کنند و فرزندان آنها را که در پاسداری از این مرز و بوم شب و روز ندارند را ترور می کنند.
4️⃣این تناقض آشکار در راهبردهای گروهک های ضد انقلاب کردی باعث فاصله گرفتن مردم از آنها شده است، چرا که از یک طرف ادعای زنگی خوب ،همراه با امنیت و دموکراتیک را برای آنان بیان می کنند و از طرف دیگر عاملان ترور این مردم هستند و گستراندن فضای ترور و تهدید در این شهرها باعث فرار سرمایه و در نتیجه تخریب زیرساخت های اقتصادی این شهرها و مردمان ساکن در آن ها می شود.
5️⃣توان این گروهک ها _ با اشاره به فعالیت چندین ساله آنها در شمال غرب _ نشان می دهد که آنها توانایی لازم برای تاثیر ایدئولوژیک و عقلانی بر مردم کردزبان شمال غرب را نداشته و حتی الامکان خود را از انجام اقدامات غیر تروریستی ناتوان میبینند.نگاه واقع بینانه اندک طرفداران گروههک های معاند نیز این گفته را تصدیق می کند.
نسخه سمّی مذاکره و جنگ از کجا آب می خورد ؟!
🔹تحولات چند دهه اخیر افغانستان، دو درس غیر قابل انکار دارد و هرکس می کوشد این دو درس را انکار کند، با عقل و مصلحت می ستیزد؛
🔻درس اول: شوروی ده سال و آمریکا بیست سال، در افغانستان مداخله نظامی کردند، اما با سرشکستگی خارج شدند. بنابراین کسانی که ادعا می کنند ایران باید در این کشور مداخله نظامی کند، ما را شریک در شکست مستکبران می خواهند. آنها متهمند که نقشه آمریکا برای کشاندن ایران به باتلاق را توجیه می کنند.
🔻درس دوم: آمریکا پشت دولت غربگرای اشرف غنی و ارتش افغانستان را خالی کرد و بدین ترتیب طالبان که متهمند توسط آمریکا فربه شده اند، بدون کمترین درگیری ظرف چند هفته، تمام این کشور را تصرف کردند. غربگراها در این کشور احساس خیانت می کنند، اما از نگاه آمریکا، "تاریخ مصرف" آنها تمام شده بود.
🔹آمریکا و غرب، مشابه همین خیانت را با یاسر عرفات، صدام، حسنی مبارک، معمر قذافی و هر سیاستمدار دیگری مرتکب شدند که ملت و استقلال خود را فروخت، به آمریکا و اروپا اعتماد کرد و بازی در نقشه های غرب را پذیرفت . آمریکا حتی بارها به متحدانی مثل فرانسه و آلمان و ژاپن و... خیانت کرد، بدون کمترین شرمندگی!
🔹با وجود این دو درس غیر قابل انکار (و تجربه تلخ برجام)، چرا باید برخی محافل، خواستار اعتماد دوباره و مذاکره با آمریکا شوند؟ و همزمان که 180 درجه بر خلاف واقعیات، ایران را ضعیف و ناچار از مذاکره وانمود می کنند، خواستار درگیر کردن ایران در جبهه دیگری با طالبان شوند؟!
🔹آیا غیر از این است که به اعتراف تاغلب حلیلگران در غرب و از جمله نشریه فارین پالیسی، "ایران، پیروز درگیری های خاورمیانه است و بنابراین نمی پذیرد که به آمریکا امتیاز بدهد "؟!
🔹این نشریه تخصصی آمریکایی اخیرا نوشت "ایران احتمالا ایده امتیاز دادن را یک وضعیت غیرضروری میداند: متحدان منطقه ای ایران، از جمله سوریه و حزبالله، گروههای معارض را از خاک سوریه بیرون راندهاند. حوثیها در حال پیروزی در جنگ یمن هستند و ایران، از مدتها قبل داخل دولت های عراق و لبنان متحد دارد. ایران نفوذ خود را در خاورمیانه گسترش داده و در جنگ سردی که درگیر آن بوده، پیروز شده است".
🔹با این اوصاف، آیا "تحریف دو درس فوق الذکر" و "نشاندن پیروز تحولات منطقه در جایگاه ضعف و ناچاری به جای آمریکا"، وطن فروشی و خیانت یا دست کم، سفاهت نیست؟
ابتدا سعی کردند مطالبه محاکمه روحانی را با شرطی نمودنِ آن خنثی سازند و امروز دست پیش گرفته اند و تهدید میکنند؛ فارغ از اینکه اساسا چنین مطالبهای درست است یا خیر، منطقیست یا هیجانی و یا اصلا شدنی می باشد یا خیر، کاش این جماعتِ وقیح (که خوب میدانند اگر روزی محاکمه مسئولان ناکارآمد باب شود، دیگر آبرویی برایشان باقی نخواهند ماند) دقت میکردند که اولا دوران "بگم بگم" مدتهاست که گذشته، درثانی تجربه ثابت کرده که نظام چیزی برای مخفی کردن ندارد که ترسی از بازگو شدنش داشته باشد و ثالثا رییس جمهور متبوع شان در هشت سال گذشته، اساساً حرفی برای نگفتن و کاری برای نکردن، باقی نگذاشته است!!
حضور مخزن الاسرار در کنار شهید سلیمانی تا لحظه آخر*
🔹 یادداشتی از فرزندان *شهید حاج قاسم سلیمانی*: "نمیتوانم از *حسین پورجعفری* نام نبرم" از برادر نزدیکتر از پدر دلسوزتر ...
◇ *شهیدحسین آقای پورجعفری* کسی که بابا هر وقت میخواست
وصفش را برای ما بکند یک جمله میگفت:
مثل پروانه دور من میگردد ...
◇ مگر میشود تو را از یاد ببریم
وقتی ما نبودیم کنارِ بابا شما بقول خود بابا همانطور که پدر دور فرزندش میگردد *حسین پورجعفری* دور من میگردد ...
◇ شبها تا زمانیکه مطمئن نمیشدی بابا خوابیده نمیخوابیدی وصبحها قبل از بابا بیدار میشدی و دم دراتاق مینشستی.
◇ همیشه جیبهایت پر بوداز کشمش و توتخشک قدم به قدم از
ترس گرسنه ماندن فرماندهات، دست در جیب میکردی و در دهانش میگذاشتی
◇ چگونه میتوان از تو یاد نکرد وقتی باتمام اینکه میدانستی همسرت در اوج احتیاجش به تو هست، بابا ما را واسطه کند درسفر آخر که برگشتی نداشت بگوید حسین را منصرف کنید با من نیاید
◇ باگفتن این جملهٔ مابه تو رنگ رخسارت دیدن داشت ما را حلال کن که عشقت را نفهمیدیم فقط جوابت را شنیدیم که گفتی: یعنی من حاجی را وسط بیابان تنها بگذارم!؟
◇ کاش بودی سراغ بابا را از تو میگرفتیم تو هیچوقت ما را بیجواب نگذاشتی ، سلام مان را به بابا برسان ، سفر به سلامت یار وفادار
🚨 زانو زدن امپراطوری روم در کازرون
💠 رهبر انقلاب:
⭕️ یک نفری برای من نقل میکرد، میگفت رفته بودیم #یونان؛ ما را به مراکز گردشگری گوناگون میبردند و آنها را به ما نشان میدادند؛ از جمله به نقطهای بردند، گفتند اینجا همانجائی است که سپاهیان ایرانی آمدند اینجا، از ما شکست خوردند.
⭕️ مردم را به یک بیابان خالی میبرند و نشان میدهند که اینجا آنجائی است که ایرانیها در آن دوره لشکرکشی کردند و در اینجا شکست خوردند. یک فضای خالی را نشان میدهند، یک مدعای تاریخی را با یک فضای خالی اثبات میکنند.
⭕️ خوب، اینجا نزدیکی کازرون -آنطوری که شنیدم- مجسمهی والرین است، امپراطور روم، که زانو زده در مقابل پادشاه ایران. خیلی خوب، اینجا را بروید نشان بدهید؛ این به آن در!
۱۳۸۷/۲/۱۸
دورخیز الجی و سامسونگ برای تصاحب بازار ۶میلیاردی لوازم خانگی ایران
فرهیختگان:
🔹۴سال پیش با فشار آمریکاییها و ایجاد تحریمهای جدید، سامسونگ و الجی دوغول کرهای بازار لوازمخانگی از ایران رفتند
🔹خروج شرکتهای خارجی لطمه سختی به بازار ایران زد، اما این تحریمها، باعث شد تا تولیدکنندگان داخلی بتوانند سهم خود را در بازار داخل افزایش دهند
🔹سال ۹۶ میزان تولیدات لوازم خانگی در ایران ۱۱میلیون دستگاه انواع لوازم خانگی بود که در سال ۹۷ و در پی نوسانات شدید ارزی به ۸میلیون دستگاه رسید اما امروز ۵۰۰واحد صنعتی بزرگ و متوسط تولیدکننده لوازم خانگی با ظرفیت تولید ۱۹میلیون و ۷۰۰هزار دستگاه در کشور وجود دارد
🔹طبق آمارها در ۸ماهه ابتدای سال ۹۹ گردش مالی صنعت لوازم خانگی به ۶میلیارددلار رسید و در این سال میزان صادرات لوازم خانگی ایران ۲۰۰میلیون دلار برآورد شده
🔹«صنعت لوازم خانگی ایرانی نباید بدون رقیب خارجی باشد»،این گزاره درستی است اما حضور رقیب خارجی باید منطقی و مدیریت شده و بهنفع تولیدکننده داخلی باشد. مخصوصا حالا که میدانیم بازگشت شرکتهای خارجی یک طراحی آمریکایی برای لطمهزدن به صنعت ایران است
فیلترینگ در کره جنوبی❌
برخلاف توهمی که در ایران به شدت تبلیغ می شود، #کشورهای_معبود_شده با روش های متعدد سعی در عدم دسترسی شهروندان به سایت های غیرمجاز دارند.
❌ #کره_جنوبی یکی از این کشورها است که برای حفظ سلامت جامعه به شدت به #فیلترینگ سایت ها و مهمتر از آن حذف همیشگی سایت های کره ای اقدام می نماید.
❌در یکسال ۸۶ هزار سایت در کره فیلتر شدند که از این بین ۲۳ هزار سایت کره ای به طور کلی حذف شدند.
❌در همان سال ۵۰۰۰ کامنت از توییتر و فیس بوک به دستور مقامات کره ای پاک شدند.
❌سایت هایی که تعطیل شدند غیر از فیلم های غیر اخلاقی و قمار شامل بازی های آنلاین هم می شدند!! چرا که طبق قوانین کره بازی آنلاین بین ساعت ۱۲ تا ۶ صبح برای زیر ۱۶ سال ممنوع است. و افراد باید با کارت شناسایی رسمی در این سایت ها ثبت نام کنند و در صورت عدم رعایت قانون و آنلاین بودن افراد زیر ۱۶ سال در ساعات مذکور، سایت مربوطه فیلتر می شود‼️
🚫 علاوه بر موارد فوق تمامی گوشی هایی که به نام افراد زیر ۱۹ سال ثبت شده اند باید اپ های فیلترینگی داشته باشند که به طور خودکار اپ های غیرمجاز را در گوشی فیلتر کنند و والدین هم می توانند از طریق این اپ ها مواردی که مناسب نمی دانند را بلاک کنند.
🔷 تو خود حدیث مفصل بخوان از....