ماهیت تنش میان روسیه و اوکراین چیست؟ / آیا روسیه به اوکراین حمله خواهد کرد؟
ماههاست رسانههای غربی، اندیشکدهها، محافل نظامی و سیاسی در حالی درباره قریبالوقوع بودن حمله روسیه به اوکراین بحث میکنند که روسیه این ادعاها را رد میکند.
اما آیا روسیه به اوکراین حمله خواهد کرد؟ شاید در نگاه اول، پاسخ به این سؤال با توجه به قرائن موجود مثبت به نظر برسد، اما آنچه در عالم واقع اتفاق میافتد اینطور نیست. تحلیل اوضاع کنونی جهان نیز حکایت از آن دارد که احتمال رویارویی بزرگ نظامی در منطقه بسیار ضعیف است.
این موضوع بیشتر به کاهش اهمیت ژئوپلیتیک اوکراین بازمیگردد. به این معنا که دستیابی به مواضع ژئوپلیتیک معمولاً انگیزه اصلی رقابت بین قدرتهای بزرگ جهانی بوده است. در حالی که اوکراین موقعیت ویژه گذشته خود را ندارد و اهمیت ژئوپلیتیک این کشور برای مسکو از زمان الحاق کریمه به روسیه و تکمیل خط لوله انتقال گاز به اروپا موسوم به «نورد استریم- دو» به حداقل رسیده است.
گذشته از آن، مناطق شرقی اوکراین تحت کنترل جداییطلبان مورد حمایت روسیه قرار دارد، لذا روسها قاعدتاً نباید انگیزهای برای حمله به اوکراین داشته باشند. حال سؤال اینجاست که ماهیت تنش پیرامون اوکراین در چیست؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که غرب هم علاقهمند است از طریق ایجاد جنگ تمامعیار، مسکو را در زمین اوکراین زمینگیر کند. لذا به تله انداختن روسیه یک سناریوی ایدهآل برای غرب خواهد بود.
واقعیت این است که امروزه ارتش اوکراین به امکانات مدرن روز همچون پهپادهای تهاجمی بایراکتار تجهیز و از آموزشهای رزمی کارآمد بهرهمند شده است که وضع متفاوتی در مقایسه با دوره اشغال کریمه دارد. در کنار این عامل، وجود یک دولت کاملاً غربگرا و حمایت اروپا از این دولت بر اعتماد به نفس دولت زلینسکی افزوده است. این مؤلفهها باعث شده انگیزه کییف برای بازگرداندن دونباس به ترکیب اوکراین و اعمال حاکمیت این دولت بر شرق کشور دوچندان شود.
درمورد اشتیاق غرب به وقوع حمله بزرگ روسیه علیه اوکراین نیز باید گفت که درگیری نظامی آشکار و همهجانبه روسیه با اوکراین میتواند به عامل اتحاد برای اردوگاه متزلزل غرب تبدیل شود. چرا که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو مدتهاست از تضادهای درونی رنج میبرد و فلسفه وجودی آن بهویژه پس از خروج نیروها از افغانستان دوباره زیر سؤال رفته است. طرح گاه و بیگاه ارتش واحد اروپایی و توقعات امریکا درباره لزوم انجام تعهدات مالی کشورهای اروپایی در قبال این پیمان نظامی از جمله مسائلی است که همکاری بین اعضا و گسترش آن به سمت شرق یا اجرای مأموریتهای جدید را با هالهای از ابهام مواجه میکند. لذا تحرکات غرب از این منظر قابل فهم خواهد بود. پس در صورت وقوع جنگ، امنیت اروپا-آتلانتیک در اولویت قرار خواهد گرفت و اعضای ناتو ولو به شکل موقت اختلافات و تضادهای داخلی خود را کنار خواهند گذاشت.
با این حال و فارغ از این مؤلفهها بسیار بعید است که روسیه تمایلی به حمله نظامی علیه اوکراین داشته باشد و گسیل نیرو به مرزهای مشترک با اوکراین صرفاً جنبه بازدارندگی دارد تا دولت زلینسکی را از اجرای تصمیم خود در خصوص منطقه جداییطلب دونباس منصرف کند. زیرا سرنوشت روستبارهای این منطقه خط قرمز مسکو به حساب میآید و در صورت تهاجم نظامی ارتش اوکراین به دونباس، روسیه بیدرنگ به دفاع از آنها برخواهد خاست و چه بسا در مرحله بعد اقدام به برگزاری همهپرسی در آن منطقه بکند و با استناد به اصل «حق تعیین سرنوشت» مورد پذیرش غرب – همانند آنچه در مورد کوزوو اتفاق افتاد – ابتدا شرق اوکراین را مستقل کند و سپس با مراجعه به آرای مردم دونباس در پی الحاق این منطقه به خاک خود باشد.
در آن صورت امکان مداخله نظامی غرب در مسأله اوکراین وجود نخواهد داشت و کشورهای ناتو حداکثر در حد کمکهای لجستیکی به یاری اوکراین خواهند شتافت. البته کرملین از هماکنون غرب را از ارسال تجهیزات تهاجمی به اوکراین برحذر داشته و عضویت این کشور در ناتو را خط قرمز خود اعلام کرده است.
با توجه به این متغیرها تصور نمیشود که حمله نظامی تمامعیار از جانب روسیه به اوکراین اتفاق بیفتد؛ اما جنگ سرد و تنشهای دائمی بین روسیه و غرب بر سر اوکراین ادامه خواهد یافت.
تعداد موشک های مورد نیاز برای نابودی کامل رژیم صهیونسیتی
🔻 محمد مهدی بابایی نوشت:
✅ این مقاله با احتساب ساختمانها و اماکن حساس موجود در سرزمین های اشغالی و شعاع و قدرت تخریب موشک های متوسط ایران و همچنین مطالعه ی برخی حملات موشکی مانند وقایع قبل از جنگ دوم خلیج فارس , حمله 2018 به ارامکو و موشکباران عین الاسد تهیه شده است .
✅ عدد تقریبی است و میتواند بیشتر یا حتی با حذف برخی اهداف مانند مناطق صنعتی و علمی به عنوان زیرساخت آینده فلسطین کمتر شود .
⭕️ فلج کردن کردن نیروی هوایی :
🔹تعداد فرودگاه ها : 20 فرودگاه
- هدف قراردادن باندها هر فرودگاه به طور میانگین 20 موشک ( 400 تیره )
- ساختمانهای برج مراقب و سیستم ناوبری هرفرودگاه 5 موشک ( 100 تیره )
⭕️ نابودی ساختمان های مدیریت شهری و استانی ( با درنظرگیری میانگین 5 موشک برای هر ساختمان ) :
- 5 ساختمان استانداری ( 25 تیره )
- 10 ساختمان فرمانداری اصلی ( 50 تیره )
- ساختمانهای شهرداری 50 شهر دیگر ( 250 تیره )
⭕️ نابودی مناطق سیاسی :
- ساختمان کنست یا همان پارلمان اسراییل ( 10 تیره )
- ساختمانهای 28 وزارتخانه ( 280 تیره )
- ساختمان ریاست جمهوری ( 10 تیره )
- ساختمان نخست وزیری ( 10 تیره )
- منزل 30 وزیر ( 30 تیره )
⭕️ مناطق صنعتی , اقتصادی و علمی :
- 1000 واحد صنعتی و اقتصادی هرکدام از 1 تا 5 تیره به احتساب بزرگی ( حدودا 3000 تیره )
- 8 دانشگاه بزرگ هرکدام 20 تیره ( 180 تیره )
- 8 نیروگاه اتمی هرکدام 20 تیره ( 180 تیره )
- 100 نیروگاه و پالایشگاه برق نفت گاز و مشتقات نفتی هرکدام 20 تیره ( 2000 تیره )
⭕️ مناطق نظامی و امنیتی :
- 50 ساختمان اصلی پلیس هر شهر ( 250 تیره )
- 50 پایگاه کوچک نظامی یا امنیتی هر شهر ( 250 تیره )
- 10 پایگاه اصلی نظامی هرکدام 20 تیره برای ساختمانهای فرماندهی و محل دپوی مهمات ( 200 تیره )
⭕️ اهداف دیگر مانند رادار ها آنتن های مرکزی و ساختمانهای رادیو تلویزیون ( 800 تیره )
✅ جمعا : 8000 تیره موشک اصلی توسط ایران و 100 هزار راکت کوچک و خمپاره برای درگیر کردن پدافند این رژیم توسط حزب الله .
✅ بنا به تجربه ی جنگ دوم خلیج فارس ( تهاجم به عراق ) این عملیات موجب قطع ارتباط صدها هزار سرباز با مرکز فرماندهی شده و عملا شیرازه این ارتش از هم میپاشد , بدین صورت نیروها یا فرار کرده یا بنا به تجربه و اموزش به نبرد های چریکی جسته و گریخته و صد البته محکوم به شکست روی میاوردند .
✅ بنا به تجربه ی اخراج اسراییل از جنوب لبنان ( سال 2000 ) میتوان بعد از این عملیات برق آسا مردم فلسطین ( ساکنین داخل سرزمین های اشغالی و یا اردنی های فلسطینی تبار ) را به راهپیمایی های چند صد هزار نفری به سمت مناطق مهم سرزمین های اشغالی تشویق کرده تا عملا تمام کنترل ها از دست ارتش اشغالگر خارج شود .
✅ همچنین بزرگترین چالش ایران یعنی تسلیحات هسته ای اسراییل را میتوان بااین عملیات برق آسا خنثی نمود.
چارهای جز اصلاح ساختار بودجه در ۱۴۰۱ نیست/ دولت قبلی باید این اصلاحات را می کرد که نکرد
روزنامه خراسان:
🔹 تلخی افزایش حقوق کمتر از تورم و همچنین افزایش سن بازنشستگی قابل کتمان نیست. هیچ راه حل ساده ای برای فرار از فشار سنگین کسری بودجه جز بودجه انقباضی وجود ندارد.
🔹 بودجه ۱۴۰۱، آغاز یک مسیر سخت است. مسیری که دولت دوازدهم از سال ۹۷ باید شروع می کرد. زمانی که ترامپ از برجام خارج شد و تحریم ها بازگشت، مشخص بود که اقتصاد کشور وارد دوره سختی شده است که باید هزینه ها مدیریت شود، اما نشد.
🔹اکنون دولت سیزدهم چاره ای جز سختگیری بودجه ای ندارد. اگر بودجه انقباضی نشود، تورم سنگین تر از تورم فعلی و ونزوئلایی شدن، دور از دسترس نیست. بنابراین باید در این مسیر همه دلسوزان کشور از هر جناح سیاسی و هر نگرش اعتقادی به حرکت درست در این مسیر کمک کنند.
⭕️ بیسوادی زیباکلام درباره بودجه!
*صادق زیباکلام، فعال اصلاحطلب، در یادداشتی درباره لایحه بودجه سال آینده نوشته است:
🔻بخش عمدهای از بودجه دولتی است یعنی صرف نهادها، شرکتها و سازمانهای بزرگ دولتی میشود.
🔻معمولا بیش از نیمی از بودجه همواره به سمت سازمانها، صنایع، شرکتها و موسساتی بوده است که در اختیار دولت است. همچون ایرانخودرو، ذوب آهن، پتروشیمی، هواپیمایی، راه آهن و غیره که تقریبا همه آنها زیان ده هستند.
🔻یعنی بیش از نیمی از بودجه سالیانه ما در حقیقت میرود در چاه ویل شرکتهای دولتی که یکی پس از دیگری زیانده هستند.
👈اظهارات زیباکلام درباره بودجه در حالی است که بودجه عمومی دولت هیچ ارتباطی با بودجه شرکتهای دولتی ندارد. ضمنا شرکتهای ذوبآهن و پتروشیمی و ... برخلاف تصور، زیباکلام زیانده نیستند و جزو شرکتهای بسیار سودآور کشور محسوب میشوند. علاوه بر این تقریبا همه شرکتهای پتروشیمی خصوصی شدهاند و دیگر ارتباطی با دولت و بودجه دولت ندارند.
آیا بودجه نهاد ریاست جمهوری ۳ برابر شده است؟
🔹پس از ارائه لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ از سوی دولت به مجلس تحلیلهای مختلفی پیرامون شاکله و ارقام اولین بودجه دولت سیزدهم، ارائه شد.
🔹بودجه نهاد ریاست جمهوری بودجه ۱۴۰۰ مبلغی حدود ۵۳۰ میلیارد تومان بوده، اما در بودجه ۱۴۰۱ با اضافه شدن دو بند مهم به سرفصل بودجه ۱۴۰۱ نهاد (۱۰۱۰۰۰) این مبلغ به عدد ۱۴۸۳ میلیارد تومان رسیده است.
🔹در این سرفصل یک بند با عنوان برنامه حکمرانی امور قوه مجریه وجود دارد که شامل تعهد به مصوبات سفرهای استانی است که در بودجه سال ۱۴۰۰ وجود نداشت.
🔹دولت سیزدهم مبلغ ۵۲۵ میلیارد تومان را برای مصوبات سفرهای استانی در نظر گرفته است که در سرفصل بودجه نهاد ریاست جمهوری آمده است.
🔹از سوی دیگر در لایحه پیشنهادی دولت بندی برای برنامههای راهبری فناورانه و مقابله با قاچاق کالا و ارز و مواد مخدر و داروهای روانگردان وجود دارد که دولت مبلغ ۴۶۲ میلیارد تومان را برای آن در نظر گرفته است.
🔹بر همین اساس و با محاسبه ارقام دیگر بودجه نهاد ریاست جمهوری مشاهده میشود که بودجه رسمی ساختار نهاد ریاست جمهوری تنها افزایش نداشته بلکه در مواردی نیز با کاهش مواجه بوده است و افزایش هزینه در سرفصل بودجه نهاد به دلیل گنجانده شدن بند مصوبات سفرهای استانی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز بوده است. /ایرنا
🔴بودجه برای اجرا، نه طاقچه دولت!
🔹لایحه بودجه 1401، را به دو شکل می توان ارزیابی کرد. نخست در مقایسه با ایده آل ها و آرزو های اقتصادی، بدون احتساب مضیقه ها و مقدورات؛ دوم در مقایسه با لایحه ای که دولت سابق، به عنوان بودجه 1400 تقدیم مجلس کرد.
♦️برخی حامیان دولت سابق، ضمن کنایه زدن به دولت رئیسی گفته اند لایحه بودجه 1041، ریاضتی و انقباضی تدوین شده، و موجب رکود و فشار به مردم است. احتمالا اگر به شکل انبساطی هم تنظیم می شد، خُرده می گرفتند و می گفتند موجب تورم و فشار بر مردم است!
🔹لایحه بودجه سال آینده حتما باید ارزیابی و آسیب شناسی شود در عین حال باید عنایت داشت نقطه قوت آن در مقایسه با لایحه تقدیمی سال گذشته، شفافیت بیشتر، واقعی تر بودن، پرهیز از آرزو اندیشی و اهتمام به کسری بودجه کمتر است.
♦️سال گذشته آقای نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، در حالی که به غلط ادعا کرده بود "حتی یک بشکه نفت هم نمی توانیم بفروشیم"، لایحه ای را تهیه کرد که میزان فروش نفت در آن، 2/3 میلیون بشکه نفت در روز پیش بینی شده بود. بر مبنای همین پیش بینی درآمدی خلاف واقع، هزینه های دولت به شکل نجومی افزایش یافت!
🔹پیش از آن، گزارش های تفریغ بودجه سالیانه نشان می داد که دولت روحانی، نسبت به بیش از 72 درصد احکام قوانین بودجه بی اعتنایی، یا از آنها سر پیچی می کند. گویا از نظر دولت، روند چند ماهه تدوین لایحه تا تصویب قانون بودجه (بلکه کلیت ادعای قانون گرایی)، نمایش بود و بس.
♦️امسال هم خبر ها حاکی از این بود که دولت روحانی در پنج ماه پایانی خود، به اعتبار محقق نشدن بیش از نیمی از درآمد های نفتی، از یکطرف بی سر و صدا اقدام به حذف ارز لازم برای تامین کالاهای اساسی کرده، و از طرف دیگر مرتکب استقراض گسترده از بانک مرکزی شده و از تنخواه استفاده کرده، بی آن که تسویه کند؛
🔹دولت روحانی، هم خواستار برداشت فرا قانونی و چند باره از صندوق توسه ملی بود، هم بخشی از منابع درآمدی پیش بینی شده تا پایان سال را پیش خور کرد، و هم تادیه ماهانه ده هزار میلیارد تومان سود اوراق فروخته شده را بر دوش دولت جدید گذاشت!
♦️دولت رئیسی شهریور ماه در حالی تشکیل شد که وارث کسری بودجه 450 هزار میلیارد تومانی و بدهی 1500 هزار میلیارد تومانی دولت دوازدهم (ده برابر بدهی دولت یازدهم) بود. بنابراین سه ماه طاقت فرسا را پشت سر گذاشت تا ضمن ادای مسئولیت های اقتصادی، تدریجا منابع درآمدی را گسترش دهد.
🔹این سه ماه سخت و پر مسئولیت، یک میدان آزمون واقعی بود تا دولت جدید، تلخی های حاصل از بودجه نویسی خیالی، غیر شفاف و آرزو اندیشانه را مستقیما تجربه کند.
♦️این تجربه گران قیمت، دولت را بر آن داشته تا اولا به گسترش شرکای تجاری، افزایش صادرات نفتی و غیر نفتی، مطالبه و وصول بدهی تسویه نشده برخی کشورها، رفع تدریجی موانع کسب و کار و تولید، کاهش هزینه های جاری و... اهتمام کند؛
🔹ثانیا برای بودجه نویسی، حرمت قائل شود و از نگاه بازیچه ای یا آرزو اندیشانه نسبت به لایحه بودجه پرهیز کند. ثالثا در حد مقدور، مسیر کسری بودجه و نا ترازی های مالی را ببندد تا کمتر مجبور به انتشار پول یا تامین مالی بی پشتوانه و تشدید نقدینگی تورم زا باشد.
♦️این رویکرد انقباضی، برای مهار نقدینگی است. البته دولت و مجلس باید با راه اندازی سامانه های شفافیت ساز و مالیات ستانی از اقتصاد زیر زمینی چند صد هزار میلیارد تومانی، دلال بازی را پر هزینه کنند. ضمنا با اهتمام به رفع موانع ، بستر هدایت سرمایه گذاران به بخش تولید را هموار تر کنند، مسیری که قطعا رونق آفرین و ضد تورم است.
برای اولین بار در جهان آب را از نفت جدا کردند!
🔹یکی از مشکلات اساسی در پالایشگاهها و دریاهای جهان مخلوط شدن آب با مشتقات نفتی و جدا کردن آن دو از هم است که هزینه های زیادی برای دولت ها و آسیب های جدی برای محیط زیست دارد. دانشمندان ایرانی برای اولین بار در جهان با استفاده از علم نانو، غشایی را طراحی کرده اند که اجازه ی عبور به نفت و مشتقات آن را میدهد ولی آب را از خود عبور نمیدهد و با این روش صد در صد آب از مشتقات نفتی جدا می شود.
🔹آقای اعتمادی مدیر این شرکت دانش بنیان:
در تمام پالایشگاه های کشور بحث جداسازی آب از مواد نفتی معضل بسیار بزرگی است، در حال حاضر در دنیا از سیستمهای مختلفی از قبیل سیستم دفع برای جداسازی استفاده میشود در این روش به سیستمهای هوادهی وحوضچه انتظار نیاز است، اما سیستم طراحی شده این شرکت نیاز به هیچ گونه هوادهی و حوضچه انتظاری ندارد.
🔹این غشا برای دفع آلودگی دریاها توسط نفتکش ها بسیار کاربرد دارد.
تنها ایران در دنیا از این دانش بهره دارد.
🔹ما برای پیشرفت هرآنچه نیاز داریم داریم.
توطئه مشترک آمریکا و ترکیه علیه عراق
*وبگاه خبری «العهد» در واکنش به عملیاتهای هلیبرن و احداث پایگاههای نظامی برای نظامیان ترکیه گزارش داد: ترکیه در خاک عراق به گونهای رفتار میکند که گویی صاحبخانه است.
🔻العهد افزود: به اعتقاد ناظران، این سوءاستفادهها با حمایت شدید «مسعود بارزانی» رئیس حزب دموکرات کردستان عراق همراه است. این حمایت نیز با سکوت و اکتفا کردن به اعلام محکومیت این اقدامات صورت میگیرد.
🔻این وبگاه به نقل از برخی تحلیلگران اعلام کرد که این سکوت با راهنمایی و هدایت آمریکا و توافق ترکیه برای اجرای طرحی برای بلعیدن اراضی عراق صورت میگیرد.
👈 طبق گفته ناظران، اشغالگران ترکیه در عراق حتی به درختان نیز رحم نکرده و تعداد زیادی از این درختها را به سرقت بردند.
👈 اشغالگری ترکیه زیر سایه سکوت سنگین رسانههای عراقی نزدیک به این کشور قرار گرفته است و جنایتهای آنها آنطور که باید و شاید دیده نمیشوند.
بودجه برای اجرا، نه طاقچه دولت!
🔹لایحه بودجه 1401، را به دو شکل می توان ارزیابی کرد. نخست در مقایسه با ایده آل ها و آرزو های اقتصادی، بدون احتساب مضیقه ها و مقدورات؛ دوم در مقایسه با لایحه ای که دولت سابق، به عنوان بودجه 1400 تقدیم مجلس کرد.
♦️برخی حامیان دولت سابق، ضمن کنایه زدن به دولت رئیسی گفته اند لایحه بودجه 1041، ریاضتی و انقباضی تدوین شده، و موجب رکود و فشار به مردم است. احتمالا اگر به شکل انبساطی هم تنظیم می شد، خُرده می گرفتند و می گفتند موجب تورم و فشار بر مردم است!
🔹لایحه بودجه سال آینده حتما باید ارزیابی و آسیب شناسی شود در عین حال باید عنایت داشت نقطه قوت آن در مقایسه با لایحه تقدیمی سال گذشته، شفافیت بیشتر، واقعی تر بودن، پرهیز از آرزو اندیشی و اهتمام به کسری بودجه کمتر است.
♦️سال گذشته آقای نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، در حالی که به غلط ادعا کرده بود "حتی یک بشکه نفت هم نمی توانیم بفروشیم"، لایحه ای را تهیه کرد که میزان فروش نفت در آن، 2/3 میلیون بشکه نفت در روز پیش بینی شده بود. بر مبنای همین پیش بینی درآمدی خلاف واقع، هزینه های دولت به شکل نجومی افزایش یافت!
🔹پیش از آن، گزارش های تفریغ بودجه سالیانه نشان می داد که دولت روحانی، نسبت به بیش از 72 درصد احکام قوانین بودجه بی اعتنایی، یا از آنها سر پیچی می کند. گویا از نظر دولت، روند چند ماهه تدوین لایحه تا تصویب قانون بودجه (بلکه کلیت ادعای قانون گرایی)، نمایش بود و بس.
♦️امسال هم خبر ها حاکی از این بود که دولت روحانی در پنج ماه پایانی خود، به اعتبار محقق نشدن بیش از نیمی از درآمد های نفتی، از یکطرف بی سر و صدا اقدام به حذف ارز لازم برای تامین کالاهای اساسی کرده، و از طرف دیگر مرتکب استقراض گسترده از بانک مرکزی شده و از تنخواه استفاده کرده، بی آن که تسویه کند؛
🔹دولت روحانی، هم خواستار برداشت فرا قانونی و چند باره از صندوق توسه ملی بود، هم بخشی از منابع درآمدی پیش بینی شده تا پایان سال را پیش خور کرد، و هم تادیه ماهانه ده هزار میلیارد تومان سود اوراق فروخته شده را بر دوش دولت جدید گذاشت!
♦️دولت رئیسی شهریور ماه در حالی تشکیل شد که وارث کسری بودجه 450 هزار میلیارد تومانی و بدهی 1500 هزار میلیارد تومانی دولت دوازدهم (ده برابر بدهی دولت یازدهم) بود. بنابراین سه ماه طاقت فرسا را پشت سر گذاشت تا ضمن ادای مسئولیت های اقتصادی، تدریجا منابع درآمدی را گسترش دهد.
🔹این سه ماه سخت و پر مسئولیت، یک میدان آزمون واقعی بود تا دولت جدید، تلخی های حاصل از بودجه نویسی خیالی، غیر شفاف و آرزو اندیشانه را مستقیما تجربه کند.
♦️این تجربه گران قیمت، دولت را بر آن داشته تا اولا به گسترش شرکای تجاری، افزایش صادرات نفتی و غیر نفتی، مطالبه و وصول بدهی تسویه نشده برخی کشورها، رفع تدریجی موانع کسب و کار و تولید، کاهش هزینه های جاری و... اهتمام کند؛
🔹ثانیا برای بودجه نویسی، حرمت قائل شود و از نگاه بازیچه ای یا آرزو اندیشانه نسبت به لایحه بودجه پرهیز کند. ثالثا در حد مقدور، مسیر کسری بودجه و نا ترازی های مالی را ببندد تا کمتر مجبور به انتشار پول یا تامین مالی بی پشتوانه و تشدید نقدینگی تورم زا باشد.
♦️این رویکرد انقباضی، برای مهار نقدینگی است. البته دولت و مجلس باید با راه اندازی سامانه های شفافیت ساز و مالیات ستانی از اقتصاد زیر زمینی چند صد هزار میلیارد تومانی، دلال بازی را پر هزینه کنند. ضمنا با اهتمام به رفع موانع ، بستر هدایت سرمایه گذاران به بخش تولید را هموار تر کنند، مسیری که قطعا رونق آفرین و ضد تورم است.
رهبر انقلاب، خطاب به مردم:
انتظار نداشته باشید بلافاصله همه چیز درست شود!
باید صبر کنید..
بی صبری را به مرز همکاری با دشمن نرسانید
زمان روحانی، رهبری بارها فرموده بودند که از این مذاکرات خیر نخواهید دید و دقیقا همینطور هم شد
زمان رئیسی فرمودند از این انتخاب خیر خواهید دید
و الان هم فرمودند صبر کنید درست میشود
پس حتما حتما خبرهای خوبی در راه است
👈آخرین خبرها از مذاکرات وین
به نقل از منابع نزدیک به تیم مذاکرهکننده، جمهوری اسلامی در دور جدید گفتگوها، بخشهای مغایر برجام از متن دور ششم را حذف و برخی بخشهای ناقص آن را تکمیل کرده است. اکنون نیز گفتگوها بر روی متن ایران صورت گرفته و طبیعتاً بهمرورزمان با پیشرفتهایی همراه بوده است. نماینده روسیه در وین در صفحه توییترش دراینباره نوشت: «مذاکرهکنندگان توانستند خود را با ایدههای جدید ایران و ضرورت مذاکرات وین تطبیق دهند.
کار بر مبنای پیشنویسهای قبلی ادامه مییابد». اولیانوف ادامه داد: «طرحهای پیشنهادی ایران بهدرستی بررسی خواهند شد، یا لحاظ میشوند یا رد میشوند یا اصلاح میشوند. روند عادی کار». علی باقری کنی، مذاکرهکننده ارشد کشورمان در وین نیز در گفتوگو با شبکه پرس تیوی درباره مذاکرات وین گفت: «در حال اعمال اصلاحات و دیدگاههای ایران بر روی متن پیشنویس وین ۶ هستیم و این گفتوگوها مثبت و رو به جلوست».
باقرى همچنین پس از نشست با نمایندگان روسيه و چين در توئیتی نوشت: «مواضعمان را در مورد چند موضوع هماهنگ کردیم». در تماس تلفنی وزرای خارجه ایران و روسیه، لاوروف تأکید کرد: «تمام تحریمهای غیرقانونی و مغایر با برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل باید برداشته شود. سازندگی و خلاقیت دیپلماتیک طرفها همراه با صبر و حوصله برای هماهنگی بیشتر؛ رمز موفقیت این مرحله از مذاکرات برای طرفین است».
طرد اختلافافکنان
جامعه انساني همواره با تکثر و تفاوت همراه بوده است. اقتضائات فرهنگي، اجتماعي، نژادي، قومي، مذهبي و ... موجب شده تا جوامع بشري متنوع و رنگارنگ باشند. اين تفاوتهاي طبيعي آنگاه ميتواند به فرصتي براي يک جامعه در حال پيشرفت بدل گردد که با همگرايي و انسجام همراه گردد. جامعه متکثر جامعهاي طبيعي است، اما جامعه متفرق، جامعهاي بیمار و روبهزوال است که موتور آن با نيمه توان خود کار ميکند و سرمايههاي اجتماعي خود را به هدر میدهد! به همین دلیل دشمنان يکي از سياستهاي پرقدمت خود در مواجهه با جوامع اسلامي را بر پایه اختلافافکني مذهبي بنا نهادهاند! جامعه ايراني در قرنهاي طولاني مملو از مسلماناني بوده که برادرانه در کنار يکديگر زيستهاند؛ اما گاه برخي اقدامات مشکوک، برخاسته از جهل یا ترفند بیگانه، تفاوتهاي مذهبي را برجسته ساخته و جامعه ایرانی را در برابر هم قرار داده است! اين روزها اظهارات ناصواب يکي از افراد تريبوندار اهل سنت، عواطف و احساس جامعه شيعي را خدشهدار کرده است. اظهاراتي که معلوم نيست در شرايط کنوني کشور با چه هدفي زدهشده است! جالب آنکه اين اظهارات خلاف واقع و تحریکآمیز حتي جامعه اهل سنت را نيز دلگير کرده و بخشي از بزرگان آنان را نيز به واکنش واداشته است. اين اظهارات در حالي ایرادشده که در آستانه ايام فاطميه قرار داريم و جامعه شیعی خود را عزادار دردانه پیامبر اعظم(ص) میداند. مواجهه با این ماجرا، نیازمند هوشمندی بیشتر است.
✅نکات تحلیلی:
1️⃣- جامعه شیعی باید هوشیار باشد که ضمن محکوم کردن چنین اقداماتی فتنه برانگيز، نباید در زمین دشمن بازی کرد. دشمن مدتها است به دنبال برافروختن آتش اختلاف شیعی و سنی در این سرزمین است و از هر فرصتی در این راستا استفاده خواهد کرد. بدون شک توهین متقابل و تحریک بخش دیگری از جامعه مذهبی ایران اقدام ناصوابی است که مصداق کامل بازی در زمین دشمن خواهد بود که باید بهشدت از آن پرهیز شود.
2️⃣- اوضاع کشور پس از روی کار آمدن دولت انقلابی دستخوش تحولی شده است و امید جامعه برای بهبود اوضاع کشور رو به افزایش است. حال که همه تلاش مسئولان بر حل مشکلات کشور متمرکز شده، جامعه انقلابی نیز باید توان خود را مصروف کمک به دولت نماید و هر چیزی که حواس جامعه و توان دولت را مصروف امور انحرافی کند، بدون شک اقدامی مخالف منافع ملی است که از ورود به آن باید پرهیز نمود.
هدایت شده از کانال خبری تحلیلی بصیرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مجموعه کلیپ های معاونت سیاسی سپاه
🎬 قطب نما ۲۱۱ | پرچمدار تبیین
🔻به مسئلهی «تبیین» اهمّیّت بدهید. خیلی از حقایق هست که باید تبیین بشود. در قبال این حرکت گمراهکنندهای که از صد طرف به سمت ملّت ایران سرازیر است و تأثیرگذاری بر افکار عمومی که یکی از هدفهای بزرگ دشمنان ایران و اسلام و انقلاب اسلامی است و دچار ابهام نگه داشتنِ افکار و رها کردن اذهان مردم و بخصوص جوانها، «حرکت تبیین» خنثیکنندهی این توطئهی دشمن و این حرکت دشمن است.
🔗دریافت با کیفیت بالاتر در لینک زیر👇
https://basirat.ir/fa/news/335059
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
کشف ۵۵ میلیارد طلای آبشده از ۲ سرشبکه قاچاق طلا
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران:
🔹در یک ماه گذشته ۴۲ اخلالگر ارزی و سوءاستفاده کنندگان از کارت ملی اجارهای بازداشت شدند و دهها نفر دیگر از اخلالگران ارزی شناسایی شده و در شرف دستگیری هستند.
🔹دو نفر از سرشبکههای تاثیرگذار در امر قاچاق ارز و طلا با گردش حساب ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان شناسایی و بازداشت شدند و بیش از ۵۵ میلیارد تومان طلای آب شده و انواع ارز از متهمان کشف شد.
🔹همچنین ۲۰ نفر از مدیران سایتها و کانالهایی که در جهت قیمتگذاری نرخ ارز و طلا تلاش داشتند، احضار شدهاند./تسنیم
هدایت شده از خبرگزاری فارس
سخنگوی دولت: بانیان وضع موجود حق انتقاد ندارند
🔹امروز زمان پاسخگویی بانیان و حامیان ۸ سال گذشته است، البته دولت از نقد بدنه اجتماعی نخبگان و مردم استفاده خواهد کرد اما بانیان و حامیان وضع موجود حق نقد ندارند بلکه باید در پیشگاه ملت ایران پاسخگو باشند.
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
دستگیری ۴۲ دلال ارزی در تهران
🔹فرمانده انتظامی تهران: ۴۲ نفر از مخلان ارزی و سوءاستفادهکنندگان از کارتهای اجارهای بانکی دستگیر شدند که گردش حساب ۲ نفر از سر شبکههای تاثیر گذار قاچاق ارز و طلا، ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است.
🔹بیش از ۵۵ میلیارد تومان طلای آبشده و انواع ارز دلار و یورو کشف شد.
🔹در فضای مجازی ۲۰ سایت و کانال فعال مجرمانه در بحث ارز شناسایی شد و تمام مدیرانشان احضار شدند که تعدادی مسدود و مابقی با نظارت بانک مرکزی موظف به قیمتگذاری قانونی ارز شدند.
@Farsna
روزنامه جوان: برخی از کسانی که معلمان را تحریک به تجمع می کنند سوابق ضدامنیتی دارند
روزنامه جوان نوشت:
🔹تحصن، اعتصاب، تجمع، مسیری است که یک گروه ناشناخته سیاسی، پیش روی معلمان میگذارد تا به زعم آن، به خواستهها و مطالبات خود برسند.این گروه، یک تشکل غیررسمی به نام «شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان» است.
🔹این گروه نه نقدی تخصصی دارد و نه اعتراضی از مسیر قانونی را ابتدا امتحان میکند. بلکه همان آغاز کار، با یک ادبیات سیاست زده و هیجانی کاذب، از معلمان میخواهد کلاسهای حضوری و مجازی خود را ترک کنند، از شبکه شاد بیرون بیایند و دست به یک اعتصاب سراسری بزنند و در تحصنی هماهنگ شرکت کنند.
عربستان: دستمان را به سوی ایران دراز میکنیم
🔹وزیر خارجه سعودی: عربستان دست به سوی دولت جدید ایران دراز میکند و امیدوار است که پاسخ مثبتی ببیند.
🔹مواضع سختگیرانه ایران در وین نگرانکننده است. حضور ما در مذاکرات هستهای با ایران ما را به راه حلها نزدیک میکند.
🔹شورای همکاری خلیج فارس خواهان توافق هستهای طولانی و فراگیر با ایران است.
عملیات گازانبری غرب -
اینکه معلمان، بازنشستگان، کارگران، کشاورزان و گروههای اجتماعی مشابه، با مشکلات اقتصادی دست به گریبانند، بر کسی پوشیده نیست. عیبی هم ندارد، بلکه بجا و مبتنی بر حق هم هست که دغدغهها و مشکلات خود را به گوش مسئولان برسانند و انتظار تدبیر و چاره جویی در حد مقدورات را داشته باشند. اصلا شان نزول مدیریت و مسئولیت، رسیدگی به مشکلات مردم بهویژه طبقات متوسط و پایین بهعنوان ولینعمت مسئولان است.
در عین حال چند سؤال و ابهام در این میان وجود دارد. نخست اینکه آیا نسبت به مشکلات باید رویکرد جزیرهای و صرفا صنفی داشت، یا اینکه در کنار طرح مطالبات صنفی، نباید از منافع و مصالح کلان ملی غفلت کرد؟ به عبارت دیگر باید مراقب بود با دمیدن در مشکلات صنفی و مطالبه اختصاص بودجه و منابع - که نوعا کمیاب و محدود هم هستند- نقض غرض نشود و برآیند مسیر چارهجویی، موجب مشکلات جدید (مثل تولید نقدینگی و تورم جدید و...) که دود آن در چشم همه می رود، نشود.
دوم؛ آیا تنها راه طرح مطالبات و مشکلات، تجمعات بیدر و پیکر خیابانی است که هیچکس مسئولیت راهاندازی و اتفاقات متن و حاشیه آن را بهعهده نمیگیرد، یا روشهای مدنیتر، مفیدتر و کمهزینهتر هم وجود دارد؟ مسئولیت انحراف این تجمعات و موجسواری دشمنان کلیت ملت ایران با کیست؟ آیا هزینههای هنگفت این موج سواری، جز از جیب ملت ایران پرداخت میشود؟
سوم؛ مشکلات اقتصادی، یکشبه نازل نشدهاند. بلکه خروجی مدیریت «ائتلاف اشرافی غربگرا» در طول هشت سال گذشته، در بسیاری از حوزهها، همین ناکارآمدی و انباشت و افزایش چالشها بوده است. با این وجود، آیا عجیب نیست که ناگهان در همین سه ماه ابتدایی تشکیل دولت جدید، حجم گسترهای از تجمعات به بهانههای مختلف، ساماندهی و تحریک و تشویق میشود و سپس با "مطالبه دزدی" توسط غربگرایان و ضد انقلاب، تبدیل به اغتشاش و ناامنی میشود یا خرج تکرار این گزاره القایی میشود که «هیچ چارهای نیست، باید مقابل آمریکا کوتاه آمد»؟!
در واقع وسط این هیاهو، آنچه گم می شود، سوء مدیریت فاحش اشرافیت غربگرا و حواله دادن علت مشکلات به منطق عقلایی «مقاومت ایران بر سر حقوق خود در برابر زیادهخواهی غرب» است. و حال آنکه هدر دادن انبوه منابع و فرصتهای موجود در کنار اصرار بر خود تحریمی، اصالتا به همین مدیریت قاصر و مقصر بر میگردد که با کارکرد خود، به حربه کُند شده تحریم، ضریب چند برابر داده است.
شاید یک تحلیل درباره موج تجمعات، این باشد که حجم مشکلات صنفی به حد انباشت رسیده و سرریز شده است، چنانکه مدیر معدوم کانال آمدنیوز فاش کرده بود انگیزه حمایت طیف متبوعش از انتخاب روحانی، تشدید ناکارآمدی و رساندن کشور به نقطه جوش بوده است(!)
اما تحلیل دیگری هم که تناقضی با تحلیل قبلی ندارد، این است که اردوگاه سیاسی بانی وضعیت موجود، هنوز ماموریتش را تمام و کمال انجام نداده و بنابراین مامور و مجبور است فاز دوم را پس از شکست در رساندن ایران به نقطه بیثباتی در دولت قبل، به اجرا بگذارد. کارشناسان و اهل فن میدانند که برجام، یک توافق صرف نبود، بلکه آغاز روند برجامیزاسیون برای به تحلیل بردن توانمندی های ایران بود. این روند هر چند خسارت های اقتصادی و دیپلماتیک و فرهنگی و امنیتی بسیاری به کشور ما زد، اما با تدابیر رهبر انقلاب، غیرت و همت برخی مدیران دلسوز، استقامت ملت، نتوانست برنامه «مهار ایران قوی» را در مقابل آمریکا به اجرا بگذارد.
🔶دولت رئیسی نسبت به دولت روحانی یک دولت تندرو به حساب میاد
🔸ولی چرا در همین ۳ ماه که رئیسی اومد دیپلماسی ما از شرق تا غرب اینقدر فعال شده تا جایی که امارات و عربستان از دشمنان درجه یک ایران، خودشون پیش قدم شدن؟
🔸پاسخ: هروقت قوی و مقتدر باشی دیگران ازت حساب میبرن نه زمانی که نیشت تا بنا گوشت بازه و فکر میکنی اینطوری زبان دنیا رو بهتر میفهمه
.
خائن در اندرونی خانه!
♦️می دانید سر برخی بزرگان ما چگونه کلاه رفت؟ کسانی آنها را دوره کرده بودند و مشورت می دادند که اسم ایرانی داشتند و رسم آمریکایی. آمریکایی تر از هر آمریکایی فکر می کردند، اما نام ایرانی داشتند.
🔹یکی اش همین علی واعظ، عضو گروه مثلا بین المللی (آمریکایی) "بحران" که اواخر آذر ماه ۱۳۹۲ به تهران سفر، و با مرحوم هاشمی دیدار و گفت و گو کرد. او اکنون در حالی که آمریکا، برجام را زیر پا گذاشته (نقض دو چندان حقوق ایران)، وقیح تر از خود آمریکایی ها مدعی شده:
♦️"اگر صاحبخانه [!] زد زیر قرارداد و شما را بیرون کرد، تقضیر بر گردن اوست. اما اگر شما در عین تخلیه منزل، زدید شیشه ها را شکستید، یخچال و گاز را درب و داغان کردید، و در کوچه ایستادید و گفتید تا یک قرارداد رهن به شما تحویل داده نشود، تکان نمی خورید، دیگر فقط صاحبخانه مقصر نیست"!
🔹از مامور و مزدور نشاندار دشمن توقعی نیست، اما چه کسانی این ماموران را تا اندرونی برخی سیاستمداران ما (امثال هاشمی و روحانی و خاتمی و ظریف و...) بردند؟!