مارین لوپن: 80 درصد جوانان فرانسوی می خواهند کشور را ترک کنند
رئیس حزب ملی گرای تندرو تجمع ملی و از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری 2022 فرانسه در توییتی، بخش دیگری از صحبت هایش در تلویزیون ال س ئی را منتشر کرد و نوشت: 80 درصد جوانان امروز قصد رفتن به خارج از کشور را دارند.
وی افزود: من نمی خواهم که آنها این کار را انجام دهند! من می خواهم روی جوانان سرمایه گذاری کنم، می خواهم به آنها اعتماد کنم: بله، می خواهم افراد زیر 30 سال از مالیات بر درآمد معاف شوند.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
روسیه: مشکلی در وارداتِ محصولات کشاورزیِ ایران وجود ندارد
🔹وزیرخارجه روسیه: براساس توافقات موجود، واردات و صادرات اقلام کشاورزی میان ایران و روسیه بهصورت طبیعی جریان دارد و برای حل مشکل واردات فلفل دلمه از ایران نیز دو کشور درحال هماهنگیاند.
@Farsna
طبقه مرفه پرتوقع
پزشکان کشورمان مدت هاست در پی سیاست های غلط (بخصوص از زمان وزارت دکتر قاضی زاده هاشمی در دولت روحانی) تبدیل به یک طبقه بسیار مرفه و پرتوقع و پرمدعا شده اند!
حالا کار به جایی رسیده که سازمان صنفی نظام پزشکی در اقدامی غیر قانونی و با وقاحت و پررویی هرچه تمام تر قبل از تصویب هیئت دولت ، نرخ جدید تعرفه های نجومی پزشکان برای سال آینده را با افزایشی چشمگیر در فضای مجازی منتشر کرده است!!
جالب این است که مدت هاست بیشترین اقداماتی که از سازمان نظام پزشکی مشاهده می شود به جای پیگیری شکایات مردمی از تخلفات پزشکان ، پیگیری افزایش نرخ تعرفه هاست!
و جالب تر اینکه یکی از بیشترین فرارهای مالیاتی (حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان ناقابل طی یک سال) در همین صنف پزشکان صورت می گیرد!!
آیا وقت آن نرسیده که با این گردن کلفتی ها در برابر قانون برخورد شود؟!...
(البته در بین پزشکان ، افراد خدوم و زحمتکش و فداکاری هم هستند که حسابشان جداست)
میانداری ایران
در قرن جدید آسیایی - ۱
۱- «ایالات متحده آمریکا» و «اتحاد جماهیر شوروی»، ۷۶ سال قبل با پیروزی در جنگ جهانی دوم، نظم جهانی تازهای را پایهگذاری کردند. ابرقدرت در این نظام دو قطبی، قدرت حاکم بر هر یک از دو قطب بود. آنها به مدت ۴۶ سال همدیگر را مهار میکردند؛ اما هنگامی که شوروی در سال ۱۹۹۱ فروپاشید، یاغیگری آمریکا آغاز شد. از چکسلواکی و صربستان، تا اوکراین و گرجستان و قرقیزستان، با انقلاب رنگی یا مداخله نظامی، در برابر بلوک آمریکا سپر انداختند. ریاست گورباچف و سپس یلتسین موجب شد شوروی، از هم بپاشد و به روسیه ضعیف و فاقد اعتماد به نفس تبدیل شود. غرب تا پشت مرزهای روسیه پیش رفت و حتی پیگیر کودتای مخملی در مسکو و پکن بود. این پیشروی، استراتژیستهای آمریکایی را بر آن داشت تا در آستانه قرن ۲۱، پروژههای تجاوزگرانهای مانند «قرن جدید آمریکایی»، «پایان تاریخ»، «جنگ تمدنها»، «جنگ جهانی چهارم» (طرح حمله به ۲۴ کشور اسلامی)، «خاورمیانه جدید و تغییر نقشه آن» را در دولت بوش به اجرا بگذارند و سپس، نقشه «جنگ جهانی سوم» (جنگ نیابتی در عراق و سوریه) را در دولت اوباما عملیاتی کنند.
۲- نقطه ثقل این تحرکات، غرب آسیا بود. آمریکا اگر کانون منابع طبیعی، و چهار راه ارتباطات جهانی را قبضه میکرد، میتوانست عرصه را برای رقبای شرقی و حتی غربی تنگ کند و کدخدای جهان شود.
نه روسیه و چین و نه هیچ کشور دیگری، جرأت مواجهه با این یاغیگری را نداشت. بیتردید، مقاومت حکیمانه ایران بود که جنگ ترکیبی آمریکا را به هزیمت کشاند. آمریکا برای «جنگ جهانی چهارم» و فقط در حوزه نظامی، ۷ هزار میلیارد دلار خرج کرد. اما ایران، ترمز او را کشید. ما در این مواجهه تمدنی با تاختوتاز مغول وار، هرگز معطل همراهی هیچ دولتی نماندیم. اگر در برابر نقشههای شومی مانند «جنگ جهانی سوم و چهارم» قد علم کردیم و ورق را به نفع خود و ملتهای منطقه برگرداندیم، به تنهایی تصمیم گرفتیم و حال آنکه روسیه و چین و دیگران با وجود تهدید منافع شان، به دلایل مختلف منفعل بودند. جمهوری اسلامی بود که با وجود مهارت حریف، آمریکا را به نقطه «زوال راهبرد» رساند.
۳- اوایل اردیبهشت ۱۴۰۰، گزارش سالانه «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» درباره چالشهای پیش رو منتشر شد: «ایران بهدلیل تواناییهای پیشرفته نظامی، شبکههای گسترده نیابتی و شرکا و تمایل به استفاده از زور علیه نیروهای آمریکایی، رقیب اصلی منافع ما در خاورمیانه است. هدف استراتژی امنیت ملی ایران، تضمین تداوم حاکمیتی، حفظ ثبات داخلی، تأمین موقعیت خود به عنوان قدرت مسلط منطقه و دستیابی به رونق اقتصادی است. تهران مجموعهای پیچیده از تواناییهای دیپلماتیک، نظامی و امنیتی را در اختیار دارد؛ برای دستیابی به اهداف، نیروهای نامتعارف و متعارف، شرکا و نیابتی را آموزش میدهد و میتواند هزینههای زیادی را به دشمنانش تحمیل کند. تهران در حال افزایش تعامل با شرکا و نیابتیها برای تضمین نفوذ طولانیمدت است. ایران استراتژیهای اقتصادی را برای دور زدن تحریمها با کشاندن آن به سراسر جهان اجرا کرده و به کاهش تعهدات برجامی ادامه میدهد. تهران از روابط خود برای به چالش کشیدن حضور ما در منطقه و تشویق به عقبنشینی استفاده کرده است. بزرگترین نیروی موشکی منطقه، قادر به موشکباران اهداف ۲۰۰۰ کیلومتری است و بارها اراده خود را در این باره نشان داده است. ایران به افزایش کُشندگی، پایداری و دقت انواع موشکها و تبدیل آنها به قارهپیما ادامه میدهد. ایران دائما از نیروی دریایی برای نظارت بر عملیات دریایی ما و متحدانمان استفاده میکند. ایران احتمالا طی سال آینده، با احیای اقدامات هستهای، حملات نیابتی و سایبری، به فشارهای ما پاسخ بدهد. پنتاگون با تهدید اطلاعاتی پیچیده از طرف تعداد فزاینده بازیگران رو به رو است. دشمنانی مثل چین، روسیه و ایران، بخش عمده این تهدید هستند».
دلیل حمله امروز یمنیها به ابوظبی چه بود؟
🔹اماراتیها به خوبی آگاه هستند که پس از یکسره شدن کار دولت خودخوانده هادی در مارب، ارتش و کمیتههای مردمی دولت یمن به قصد بازپس گیری مناطق تحت اشغال امارات و اسرائیل، به سمت جنوب یمن گسیل خواهند شد. لذا امارات بصورت علنی وارد این جنگ شده و جبهه جدیدی در این منطقه باز شده است.
🔹نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن با ۲۰ فروند پهپاد و ۱۰ فروند موشک بالستیک سه نقطه را در ابوظبی از جمله فرودگاه بینالمللی این شیخ نشین را هدف قرار دادند. این حمله شاید بزرگترین حمله به امارات در تاریخ ۵۰ ساله این کشور بود.
🔹«محمد عبدالسلام» سخنگوی انصارالله در صفحه توئیتری خود نوشت: «کشور کوچکی (کشورَک) در منطقه که در راه خدمت به آمریکا و اسرائیل جانفشانی میکند مدعی شده که از یمن فاصله گرفته اما اخیرا خلاف آنچه مدعی شده، ثابت شده است.»
فدائیان اسلام و انقلاب اسلامی
27 دیماه مصادف با سالروز شهادت نواب صفوی و دو تن از یارانش در سال 1334 است. بهجرئت میتوان گفت که اقدامات فدائیان اسلام به رهبری نواب صفوی، در اوج خفقان پهلوی، تأثیر زیادی بر شکلگیری انگیزههای انقلابی در مردم داشت. چنانکه مقام معظم رهبری فرمودند: «اولین جرقههای انگیزش انقلابی اسلامی بهوسیله نواب در من به وجود آمد و هیچ شکی ندارم که اولین آتش را در دل ما نواب روشن کرد». فداییان اقدامات بسیاری در کارنامه انقلابی خود دارند که تأثیرات زیادی در حرکت مبارزاتی مردم ایران داشت؛
👈نکات تحلیلی:
1️⃣- ناکام گذاشتن اقدامات انحرافی علیه اسلام و تشیع؛ در شرایط بعد از سال 1320، فضایی در کشور به وجود آمد که برخی از گروههای ضد اسلام و تشیع نیز از این فرصت برای ضربه زدن و انحراف در مبانی دینی ملت ایران استفاده کردند. «احمد کسروی» ازجمله افرادی بود که خط معارض و مهاجم علیه اسلام تشیع را دنبال میکرد. کتاب «شیعی گری» این فرد، به روحانیت، مقدسات اسلامی، پیشوایان مذهب تشیع و امامان بهحق و معصوم علیهمالسلام حمله میکرد و در کتابهای صوفیگری، بهاییگری، مادیگری و حتی تاریخ مشروطیت، مقدسات دینی و روحانیت موردحمله قرار گرفت. علاوه بر مکتوبات نگارش یافته در پاسخ مبنایی به شبهات و اشکالات این کتب از سوی علمای آن زمان، نواب صفوی برای منصرف کردن کسروی از این خط انحرافی، به منزل وی مراجعه کرد؛ اما او از رویه خود کوتاه نیامد تا اینکه یکی از یاران نواب بنام امامی، در 20 اسفند 1324، کسروی را به قتل رساند. خبر اعدام انقلابی کسروی در همهجا منتشر شد و مردم مسلمان را غرق در شادی و سرور نمود.
2️⃣- کمک به راهیابی اعضای جبهه ملی به مجلس؛ بعد از سال 1327 جنبش ملی شدن صنعت نفت به اوج خود رسید و فعالیت گروههای مخالف رژیم علنی شد. رژیم استبدادی شاه برای حذف پای اقلیت مخالف از مجلس، توسط «هژیر» دست به تقلب در انتخابات زد و آیتالله کاشانی را به بهانه دست داشتن در ترور شاه، به لبنان تبعید کرد. فداییان اسلام «هژیر» را اعدام انقلابی کرد و با نامزد نمودن آیتالله کاشانی و مصدق، گروه اقلیت دوباره به مجلس راه یافت
3️⃣ حذف انقلابی مخالف بزرگ ملی شدن صنعت نفت؛ رزمآرا، نخستوزیر شاه و دستنشانده انگلستان، مخالف سرسخت ملی شدن صنعت نفت بود. در 16 اسفند 1329 خلیل طهماسبی او را از سر راه برداشت. این اقدام انقلابی چنان وحشتی در دل رژیم انداخت که در نتیجه آن، مصدق با انتخاب مجلس نخستوزیر شد.
پاسخ به ۶ پرسش درباره برنامه همکاری جامع ایران و چین
1️⃣ مشخصات اصلی برنامه همکاری جامع ایران و چین کدامند؟
🔹این سند برنامهای است #سیاسی، #راهبردی، #اقتصادی و #فرهنگی که عرصههای مختلف همکاری دو کشور ایران و چین را مدنظر قرار داده است. در بعد سیاسی، طرفین رایزنی و همکاریهای نزدیک خود در موضوعات مورد نظر و در نهادهای منطقهای و بینالمللی را افزایش میدهند و طرفین زیرساختهای دفاعی، مقابله با تروریسم و همکاری در عرصههای مختلف دفاعی را تقویت خواهند کرد.
2️⃣ چرا متن رسمی منتشر نشده است؟
🔹اگر چه انتشار موافقتنامهها، الزامی قانونی دارد اما انتشار اسناد غیرتعهدآور در روابط بین الملل چندان متداول نیست. همچنین تحریمهای غرب ایجاب میکند تا از انتشار محتوای کامل سند خودداری کرد.
3️⃣ آیا برنامه همکاری جامع ایران و چین باید به تصویب مجلس برسد؟
🔹بر اساس اصل ۷۷ قانون اساسی، عهدنامهها، مقاوله نامهها، قراردادها و موافقتنامههای بینالمللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد اما به گفته مقام وزارت خارجه سند همکاری جامع چین و ایران، اصولا ماهیت و حتی شکل قرارداد و یا موافقتنامه ندارد بلکه صرفا یک نقشه راه و چارچوب روابط بلند مدت است.
4️⃣ آیا ایران اولین کشوری است که چنین تفاهمی با چین امضا میکند؟
چین پیش از این با بسیاری از کشورها تفاهم نامه مشارکت استراتژیک یا تجاری امضا کرده که از جمله آن میتوان به قرارداد ۶۵ میلیارد دلاری با عربستان، توافق با ترکیه و همچنین توافقهای جامع تجاری با اتحادیه اروپا و ۱۴ کشور آسیایی اشاره کرد.
5️⃣ همکاری جامع با چین عدول از شعار نه شرقی نه غربی است؟
🔹نه شرقی نه غربی نه به معنای قطع رابطه با غرب و شرق، بلکه عدم پذیرش استعمار هیچکدام از قطبهای شرق(شوروی سابق) و غرب(آمریکا) است. لذا نگاه به شرق، نه به معنای پذیرش استثمار و استعمار شرق، بلکه به معنای ارتباط با شرق، آنهم در شرایطی است که کشور تقریباً ۴۰ سال محصول تجربهی نگاه به غرب بسیاری از دولتمردانش را چشیده است.
6️⃣ آیا سند همکاری جامع ایران-چین، استعماری است؟
🔹سند همکاری ۲۵ ساله از جنس ارتباط است؛ اما چگونه میتوان «ارتباط» را از «استعمار» تمیز داد. در واقع سندی که امضا شد یک برنامه جامع است برای مدون کردن قراردادها و تقویتهمکاریها لذا نشستن و غیبگویی از یک سند آنهم در برهه فعلی بیش از آنکه نگرانی از خود سند باشد، واهمه از اصل نگاه به شرق است که غربگرایان برای آشفته شدن از آن انگیزههای شخصی و گروهی کم ندارند.
ارتباط با شرق، چرایی و الزامات
📝 فرهاد کوچک زاده
🔰 همزمان با سفر رئیس جمهور به روسیه و تلاش برای همگرایی و ارتباط موثر با دو قدرت شرق یعنی چین و روسیه، برخی کشورهای غربی از جمله آمریکا و نیروهای غربگرای داخلی به تخطئه و جوسازی منفی پرداخته اند که چند نکته درباره این موضوع باید مدنظر قرار گیرد:
1️⃣ - در سال های گذشته دشمن راهبرد «فشار حداکثری» را بر ملت تحمیل کرد و حتی اجازه خرید دارو را به ایرانیان نداد، دولت فعلی بر اساس حسابگری، عقلانیت ، سودمندی ، حرفه ای گری و توانایی ها به سمت تعامل با چین و روسیه حرکت کرده است. قطعا طرف مقابل هم بر این اساس حاضر به تعامل با ایران شده است.
2️⃣ - ایران به منظور تحقق ثبات اقتصادی در کشور و برنامه ریزی جهت توسعه اقتصادی نیاز به درآمد پایدار ارزی دارد. چین بهترین گزینه برای خرید پایدار نفت ایران است و تنها کشوری است که در دوره تحریم های حداکثری آمریکا از ایران نفت می خرید.
3️⃣ - ایران برای پیشبرد اهداف و موضوعات مهم جهانی و منطقه ای (هسته ای، مسائل سوریه، یمن و ...) در برابر دشمنی همچون آمریکا به شرکای قدرتمند نیاز دارد، روسیه درس خود را در سوریه پس داده و می توان با در نظر گرفتن منافع ملی به چنین توافقات راهبردی نیز دست پیدا کرد.
4️⃣ - و در آخر اینکه، برخی از احزاب سیاسی داخلی به جای نگرش کلان به منافع ملی، با هدف بهره برداری سیاسی در صدد سیاه نمایی و تخریب راهبرد سیاست خارجی نظام (بهره برداری از ظرفیت های قدرت های خارجی) هستند، این مسئله باعث حساسیت همراه با ناآگاهی برخی از مردم شده و لزوم بصیرت افزایی و روشنگری را دوچندان می کند.
روایت پوتین از سفر به تهران: دو کشور دیدیم!
👤محمودرضا سجادی (سفیر اسبق ایران در روسیه):
♦️بعد از اجلاس کشورهای حاشیه خزر شنیدیم آقای پوتین به همراهانش گفته ما به دو کشور رفتیم، یکی کشور آقای خامنهای یکی هم کشور آقای روحانی!
انقدر رفتارها ملموس بوده که همه میفهمیدند، قضیه چیست.
آب حيات پيشرفت کشور
در نيمه راه دهه پنجم انقلاب اسلامي، مسئله پيشرفت و توسعه کشور همچنان مهمترين اولويت جامعه ايراني است. اين موضوع آنقدر اهميت دارد که جهت حرکت تمامي مسئولان کشور را تعيين ميکند و مبتني بر آن همه فعاليتها در عرصههاي مختلف، بايد گرهي از مشکلات مردم بگشايد و يک گام کشور را به اهداف طرحریزیشده نزديکتر کند، وگرنه اقدامي خلاف ميثاق ملي و مصالح کشور خواهد بود. براي حرکت در اين مسير نيازمند موتور محرکي هستيم که جامعه را بهپیش برده و همه توانایي و استعدادهاي آن را در مسير اهداف شکوفا سازد. بدون شک اين موتور حاصل مجموعهاي از عوامل است که در کنار هم قرار گرفته و تکاپو و پويايي و اميدواري و اعتمادبهنفس را به جامعه تزريق ميکند.
✅حقيقت آن است که اقدامات بزرگ در اين کشور محصول ارادههايي قوي بوده است که از مسير انقلاب و آرمانهايش منحرف و متزلزل نشدهاند و آثار نقشآفرينيشان را ميتوان در تاريخ اين سرزمين و در عرصههاي مختلف سياسي، امنيتي، اقتصادي، علمي، فرهنگي مشاهده کرد. آنچه گوهر و جوهر و وجه مشترک همه اين خادمان به ملت و ايران را شکل ميدهد، روحيه انقلابي آنان است. به فرموده حکيم انقلاب: «ما در کشورمان در اين ۴۳ سال هرجایی که پيشرفتي داشتهايم، حرکت موفّقي داشتهايم و دست بازي داشتهايم، آنجايي بوده است که افراد انقلابي با روحيه، با مجاهدت فعّال، وارد ميدان شدهاند، کار کردهاند، پيش رفتهايم. ما در زمينه پيشرفت علمي، در زمينه پیشرفتهای صنعتي، پیشرفتهای فنی، پیشرفتهای سياسي، بخشهاي گوناگون، آنجايي که افراد مؤمن، آگاه، وارد، انقلابي، وارد ميدان بودند، توانستهايم پيشرفت کنيم؛ [امّا] هر جا کار زمين مانده، انسان نگاه که میکند، ميبيند پاي فرصتطلبيها در ميان است، پاي فساد، اشرافیتری و نگاههاي غیرانقلابی، حرکتهاي غیرانقلابی [در ميان است].» (19/10/1400)
روحيه انقلابی گری را بايد موتور تحول و دال مرکزي گفتمان پيشرفت کشور دانست. در سايه توجه به روحيه انقلابي است که ديگر مؤلفههای لازم براي پيشرفت نيز جان گرفته و در خدمت ساختن کشور قرار خواهند گرفت. روحيه انقلابي بهمثابه قدرت نرم جمهوري اسلامي ايران ميتواند همه موانع و مشکلات پيش روي کشور در عرصههای مختلف اقتصادي، فرهنگي، سياسي، علمي و امنيتي را برطرف کرده و سناريوهاي مختلف دشمن از تهديد و تحريم و تحريف و ... را مهار سازد. روحيه انقلابي آب حيات پيشرفت کشور است و بايد بهمثابه گفتماني فراگير در ذهن و جان همه نخبگان و نيروهاي کارآمد در امور کشور قرار گيرد و روزبهروز در فرهنگ عمومي جامعه تقويت گردد
چرا شاهد توسعه روابط با روسیه تا به حال نبوده ایم؟
💢به نظر میرسد باروی کار آمدن دولت سید ابراهیم رئیسی بار دیگر فضای تعامل میان جمهوری اسلامی ایران و دولت روسیه به سطح قابلقبول رسیده است.
🔹 در حال حاضر هر دو کشور یکدیگر را فرصتی برای ایجاد کریدور راهبردی و شراکت برابر تلقی میکنند، اما باید پذیرفت که چالشهای گذشته باعث شده است که رابطه تهران و مسکو از انسجام لازم برخوردار نباشد.
🔸به اعتقاد کارشناسان سفر رئیسجمهور به روسیه میتواند سطح کیفی روابط دوجانبه را چندین پله بالابرده و تا مرز شریک استراتژیک هم سو کند.
⁉️با توجه به تمایل مسئولین ۲ کشور ایران و روسیه شاهد توسعه روابط خصوصاً در بخش اقتصاد نیستیم؛ این اتفاق ۹ دلیل مهم دارد:
1️⃣تعاملات با غرب از گذشته و قبل از انقلاب شکلگرفته و شرکتهای ایرانی مایل به ادامه سنتی این روابط هستند.
2️⃣عدم شناخت شرکتهای ایرانی از توانمندیهای روسیه
3️⃣ذهنیتهای اشتباه از دلایل شکست بعضی از مراودات تجاری با روسیه
4️⃣تبلیغات وسیع غربیها برای اینکه مراودات با روسیه را تقدیم منافع به آنها جلوه دهند.
5️⃣بزرگ کردن خیانتهای روسها به ایران و به فراموشی سپردن خیانتهای کشورهای استعمارگر غربی به ایران خصوصاً خیانتهای انگلیس و آمریکا به ایران
6️⃣غربی ها خواهان آن هستند که ایران همچنان وابسته به آنها بماند و از این طریق بتواند مقاصد سیاسی خود را به ایران دیکته کنند.
7️⃣وجود افرادی در مراکز تصمیمگیری دولت با گرایشهای غربی و شرق ستیز که ساختار لازم برای توسعه روابط را فراهم نمیکند.
8️⃣عدم وجود زیرساختارهای لازم برای توسعه روابط تجاری خصوصاً در حوزه حملونقل و بانکی.
9️⃣وجود خائنین به ملت در مراکز اجرایی که منافع شخصی خود را در مراوده با شرکتهای غربی میبینند.
چرا باید روابط ایران و روسیه توسعه پیدا کند؟
🔹شواهد نشان میدهد که ایران و روسیه در زمینههای دوجانبه (روابط اقتصادی، نظامی-امنیتی)، منطقهای (نقش آنها در نظم جدید امنیتی منطقه خاورمیانه) و بینالمللی (برجام و مقابله با یکجانبهگرایی آمریکا) اشتراک منافع راهبردی دارند.
🔻این توسعه روابط میان تهران و مسکو به دلایل زیر بسیار مهم است.
1️⃣مقام معظم رهبری برای ۳ گروه از کشورها اولویت در توسعه روابط قائل شدند: الف-کشورهای همسایه ب-کشورهای مسلمان و ج-کشورهای همسو به نظر من روسیه کشوری است که هر سه ویژگی را دارد و از هر سه اولویت برخوردار است همسایه است، در بسیاری از مواضع با ما همسو است و با داشتن بیش از ۲۵ میلیون مسلمان علاقهمند به ایران، ظرفیت اسلامی خوبی دارد.
2️⃣برای خنثیسازی فشار تحریمها باید با کشورهایی که باوجود تحریم علاقهمند همکاری با ما هستند ازجمله روسیه و چین روابط را توسعه دهیم.
3️⃣ما با روسیه منافع و تهدیدات مشترک داریم مسائلی مثل دریای خزر، قفقاز، سوریه، عراق و خاورمیانه مسائل مشترک این دو کشور هست و تهدیداتی مثل تحریمهای امریکا و...تهدیدات مشترک ما است.
4️⃣روسیه برای اجرای مقاصد خود در خاورمیانه، آسیای مرکزی، قفقاز، افغانستان و حوزه خلیجفارس به کمک ایران نیازمند است. قدرت منطقهای ایران روسیه را نیازمند به روابط با ایران میکند.
5️⃣روسیه کشوری است که عضو دائم شورای امنیت است در پیمانهای منطقهای نقش محوری دارد جزو کشورهای صنعتی است و در اتحادیه گمرکی اوراسیا و پیمان شانگهای عضو اصلی است.
6️⃣منابع داخلی روسیه بهگونهای است که میتواند بسیاری از نیازهای ایران را با ترجیحات فراوان تأمین کند بهعنوانمثال ۴۰ میلیون تن گندم مازاد سالانه و همچنین نهادههای دامی و گوشت و…
7️⃣ وجود منافع مشترک در حوزه انرژی و نظامی که از اهمیت خاص خود برخوردار است.🍃🌷
انگار نه انگار
که چنین روزی هم بوده!
♦️رسانههای بزککننده برجام، دیروز را در سکوت و سانسور خبری برگزار کردند. دیروز 27 دیماه، طبق «برنامه جامع اقدام مشترک/ برجام»، سالگرد «روز اجرای توافق» بود. تیم مذاکرهکننده ظریف، برخلاف نام غلطانداز «برنامه اقدام مشترک»، پذیرفت که ابتدا طرف ایرانی تمام تعهداتش را به شکل نقد، یکجا، غیرقابل برگشت (یا با امکان بازگشت طولانیمدت) و در کمتر از دو ماه انجام دهد.
🔹این روند که از جمله شامل انتقال 9700 کیلو گرم (97 درصد ذخائر) اورانیوم غنیشده به خارج از کشور، اوراق کردن و ازهمگسیختن 15هزار سانتریفیوژ از مجموع 19هزار سانتریفیوژ، و بتنریزی در رآکتور اراک بود، 27 مهرماه 94 آغاز و تا 26 دیماه به انجام رسید.
♦️تازه پس از واگذاری نقد همه این امتیازات قرار بود، روز 27 دیماه 94، «روز اجرای توافق» برای لغو تحریمها باشد؛ روزی که هرگز فرا نرسید؛ نه در دولت اوباما و نه در دوره ترامپ و بایدن! دولت آمریکا از همان ابتدا به تعبیر آقای صالحی که خود از مذاکرهکنندگان بود، «دبّه» کرد.؛ تعلیق را جایگزین لغو تحریمها کرد و در ازای نمایش تعلیق یک تحریم، یک یا چند تحریم دیگر را به اجذا گذاشت!
🔹تحریمهای آیسا، سیسادا، ویزا و همچنین تدارک تحریمهای کاتسا، محصول این دوره دغلکاری دولت آمریکاست. پس از آن هم که ترامپ روی کار آمد، به واسطه کسب اطمینان از اینکه دولت روحانی در صورت خروج آمریکا و بازگرداندن تحریمها، از توافق خارج نمیشود، اقدام به خروج از برجام و زیرپا گذاشتن تمام تعهدات کرد. خانم موگرینی میگوید او این تضمین را از روحانی گرفته بود!
♦️مرور زمان آشکار کرد که برخلاف تبلیغات دهانپرکن درباره فتحالفتوح بودن برجام، این توافق پر از خسارت برای کشور بوده و منافذ بسیاری دارد. از جمله اینکه فاقد تضمین، و مکانیسم شکایت موثر برای مطالبه حقوق و خسارات ایران است، توازن ندارد، تکلیف لغو تحریمها در آن معلوم نشده بلکه به نحوی تنظیم شده که طرف مقابل توانسته در همین دوره اجرا، تحریمها را از 800 مورد به بیش از 1700 مورد افزایش دهد!
🔹این فاجعه در حالی رقم خورد که آقای روحانی چندبار گفته بود همه تحریمها در روز اجرای توافق لغو خواهد شد؛ از جمله:
♦️۲۰ فروردین۹۴ در مراسم روز ملی فناوری هستهای: «ما هیچ توافقی را امضاء نخواهیم کرد، مگر آنکه در اولین روز اجرای توافق، تمامی تحریمهای اقتصادی، همان روز و بالمرّه (یکجا) لغو شود».
🔹۲۳ تیر ۹۴ در گفتوگوی مستقیم به مناسبت امضای برجام: «عیدانه فراوان شد، تا باد چنین بادا ... امروز به ملت شریف ایران اعلام میکنم که طبق توافق، در روز اجرا (دیماه ۹۴) تمامی تحریمها لغو خواهد شد. تمام تحریمهای اقتصادی شامل مالی، بانکی، بیمه، حملونقل، پتروشیمی و فلزات گرانبها بالمره (یکباره) لغو خواهد شد و نه تعلیق».
♦️روزنامههای بزککننده برجام، شش سال قبل در تاریخ 27 دی ماه، تیتر و عکس تمام قد صفحه اول خود را به عناوین اغواکننده اختصاص داده بودند؛ تیترهایی مانند: «اعتماد: صبح بدون تحریم»، «شرق: اینک بدون تحریم»، «قانون: خلاص شدیم»، «ایران: فروپاشی تحریم»، «آفتاب یزد: تحریم رفت»، «آرمان: تحریمها به تاریخ پیوست»، «همدلی: تحریم تمام شد»، «ابتکار: تحریمها هم رفت»، و...
🔹این روزنامهها اما دیروز در ششمین سالگرد «روز اجرای برجام» ترجیح دادند رویشان را سمت دیگری بچرخانند و به یاد مخاطبان نیاورند که چگونه به کلاهبرداری آمریکا کمک رساندند.
هدایت شده از بینات
38.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🧭 غرب دور ، شرق نزدیک.
📺 دیدن این مستند را از دست ندهید.
💡با دیدن این مستند به اهمیت روابط راهبردی با شرق هرچه بیشتر واقف خواهید شد.
☄ خیانت های جبران ناپذیر دولت روحانی را در این مستند ببینید.
🆔 @gh_karimi
«گاف بزرگ عراقچی در وین ۶»
فرهیختگان:
🔹در ششمین دور از مذاکرات وین در خرداد ۱۴۰۰ تیم مذاکرهکننده وقت به سرپرستی عباس عراقچی تعهداتی را پذیرفته بود که در مواردی حتی در تعارض و تناقض با متن اصلی برجام است.
🔹مثلا در متن برجام در بخش مرتبط با اقدامات داوطلبانه ایران و گروه ۱+۵، به تعداد سانتریفیوژهای ایران اشاره شده و برای فعالیتهای مرتبط با سانتریفیوژهای ایران از واژه کیپ(keep) استفاده شده است. مطابق معنای این واژه ایران حق دارد در فعالیتهای هستهایاش سانتریفیوژهای خود را حفظ کرده و غنیسازی مثلا ۳.۶ درصدی داشته باشد.
🔹در سند مرتبط با مذاکرات وین ۶ این بند برجام مجددا نقل شده است، اما با یک تفاوت مهم، در متن وین ۶ به جای کیپ از واژه returnبهمعنی بازگشت برای سانتریفیوژها استفاده شده است؛ بهعبارت سادهتر، مطابق این بند اصلاحی ایران اگر غنیسازی ۶۰ درصدی انجام داده است، باید اورانیوم ۶۰ درصد غنیشده خود و همچنین سانتریفیوژهای پیشرفته IR۸ خود را Destroy (نابود) کند و بازگردد به غنیسازی ۳.۶ درصد.
🔹درصورتیکه طبق بند برجامی ایران میتوانست تاسیسات خود را نهایتا تعطیل کند، بدون آنکه دست به نابودی اورانیوم ۶۰ درصد غنیسازیشده خود بزند.
یادبود قحطی بزرگ
قحطی بزرگ در ایران در زمان اشغال ایران در روزهای جنگ جهانی اول، حداقل ۳میلیون قربانی به جا گذاشت. جنایتی بزرگ که کمتر یاد میشود.
این مجسمهها در دوبلین، یادبودِ قحطی قرن ۱۹ ایرلند است که حدود ۱ میلیون قربانی داشت.
سهم قربانیانِ جنایت تاریخی در ایران، حداقل ساخت یادبود هم نیست؟
نکته جالب اینکه هر دو قحطیِ بزرگ در ایران و ایرلند یک نقطه اشتراک دارند: عاملِ هر دو جنایت انگلیس بود!
انگلیسی که همواره با شگردهای رسانهای، ردِ پای خودش را از جنایتها، مناقشهها و درگیریها پاک میکند.
متن مذاکرات وین شش را منتشر کنید
محمد زعیمزاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان نوشت:
جناب مهاجری سلام
یادداشت کوتاه شما درباره مطلب امروز روزنامه فرهیختگان را مطالعه کردم، ما را درباره مذاکرات جناب عراقچی متهم به دروغگویی کردهاید. ایرادی ندارد. فقط از شما استاد اخلاق! و پیشکسوت عرصه خبر چند تقاضا دارم.
🔹اول: حالا که مسئولیت رسانهای بازماندههای دولت روحانی را برعهده گرفتهاید و همراه جناب عراقچی که هنوز در ساختمان وزارت خارجه مستقر هستند به اسناد مذاکرات دسترسی دارید، لطفا متن مذاکرات وین شش را منتشر کنید تا مشخص شود ما چقدر دروغ گفتهایم؟
🔹جناب مهاجری شما که به نیابت از آقای عراقچی به میدان آمدهاید خوب است از ایشان، نظر جناب ظریف درباره وین شش را هم بپرسید و چون انسان راستگویی هستید آن را هم رسانهای کنید.
🔹دوم: درباره منابع مالی روزنامه کنایهای زدهاید. خب الحمدلله وضعیت مالی فرهیختگان شفاف و برای نهادهای نظارتی قابل بررسی است اما شما به عنوان سردبیر یک خبرگزاری، حاضرید درباره رابطه مالی رسانهتان با رئیس مجلس سابق، معاون مطبوعاتی اسبق ارشاد و آگهیهای دولتی در دولت روحانی توضیح بدهید؟
🔹سوم:جناب ما اصولگراها! یک توصیه به شما دارم. وضع اصلاحطلبی و اصولگرایی آنقدر خراب است که خودشان هم آن را گردن نمیگیرند. لازم نیست شما فداکاری کنید و همزمان با نشستن سر سفره اصلاحطلبان، اصولگرایی را گردن بگیرید.
رهاسازی آب سد کمال خان به سمت ایران
🔸 سید حسن مرتضوی، معاون سفارت ایران در کابل از باز شدن دریچههای بند سد کمالخان توسط افغانستان و جاری شدن آب به سمت مرزهای جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
🔹 با رایزنیهای ایران و افغانستان در سفر امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان به تهران و ادامه این مذاکرات با مسئولین طالبان در افغانستان، روسای این گروه دستور بازگشایی دریچههای بند کمالخان را صادر کردند.
.
قیمت نفت؛ مذاکره و موشک!
♦️قیمت نفت به بالاترین رقم از سال ۲۰۱۴ (آبان۱۳۹۲) رسید؛ یعنی زمانی که دولت خوش بین به غرب در ایران، با هیاهو، آماده توافق موقت با آمریکا می شد.
🔹دولت ما در این مدت، به نفع غرب به بازار آرامش داد، بی آن که منافع ما تامین شود. ابتدا قیمت۸۷ دلاری نصف شد. ما و سایر صادر کنندگان، برای همان درآمد سابق، باید دو برابر نفت می فروختیم!
♦️پس از آن هم که وابسته برجام شدیم، آمریکا زیرش زد و کوشید صادرات نفت ما را به صفر نزدیک کند. بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار کاهش درآمد، حاصل بازی به روش مطلوب دشمن بود
🔹اما اکنون با وجود اینکه ایران توانسته صادرات ۵۰ هزار بشکه ای نفت را به بالای یک میلیون بشکه برساند (عرضه بیشتر در بازار)، قیمت نه تنها کم نشده، بلکه فزونی هم گرفته و پیش بینی می شود به ۱۰۰ دلار هم برسد.
🔹نکته مهم تر، تحلیل رویتر از علت ماجراست: "به دنبال تنشها در خاورمیانه از جمله حملات حوثیها به امارات، قیمت نفت به بالاترین حد در هفت سال اخیر رسید".
♦️آن مرحوم نیست ببیند که روزگار آینده، روزگار مذاکره به پشتوانه قدرت موشکی است؛ نه مذاکره از موضع ضعف.
شیوههای دشمن در #جنگ_نرم علیه ايران بهمنظور ضربه زدن به نظام اسلامی 🔽
1️⃣بزرگ جلوه دادن مشکلات، نادیده گرفتن پیشرفتها و ترویج خود تحقیری بین ایرانیان.
2️⃣ بزرگ جلوه دادن پیشرفت کشورهای ضد دین و نادیده گرفتن مشکلات آنها و بهشت جلوه دادن آنسوی مرز
3️⃣ موجسواری با هر حادثه ناگواری که در کشور رخ میدهد
4️⃣ تعریف از زمان شاه و شخص رضاشاه.
5️⃣ نسبت دادن فساد به تمام مسئولین (حکم کلی دادن) درحالیکه شهید سلیمانیها برای همین نظام شهید شدند که جمهوری اسلامی را حرم دانسته مراقبت از آن و پیروی از ولایتفقیه را واجب اعلان نمودهاند
6️⃣ ایجاد ناامیدی به آینده
7️⃣ تلاش در انتخابات برای رأی آوردن شخص ناکارآمد
8️⃣ ظالم جلوه دادن حکومت و جریان کشته سازی در تجمعات.
9️⃣ مسخره کردن روحانیون بهعنوان نماد فرهنگ دینی
🔟 القای جدایی دین از سیاست
1️⃣1️⃣ ناامید کردن مردم از نظام جمهوری اسلامی
2️⃣1️⃣ تبليغ مظاهر زندگى غربى.
3️⃣1️⃣ تبليغ نسبى بودن موازين اسلامى
4️⃣1️⃣ تبليغ وجود تضاد ميان علم با دين
5️⃣1️⃣ تبليغ مبانى نظرى فرهنگ غرب
6️⃣1️⃣ تبليغ و ترويج ناكارآمدى تئورى حكومت دينى
7️⃣1️⃣ تضعيف نهادهای انقلابی و نیروهای ارزشی
8️⃣1️⃣تحليل مغرضانه از اوضاع داخلى
9️⃣1️⃣و...