هدایت شده از خبرگزاری فارس
صفهای شلوغ نانواییها/ سود در فروش آرد!
🔹نانواییهای کشور به طور میانگین روزانه ۱۰ کیسه آرد یارانهای دریافت میکنند، اما بسیاری از این آردها پس از دپو در انبارهای داخلی توسط سودجویان، در آن طرف مرزها به ۱۰ برابر قیمت فروخته میشود، این روزها با این آرد ۳ نرخی، نپختن نان برای برخی نانواها بهصرفهتر است.
🔹عسکری، بازرس سازمان کشاورزی گفته: نانواییها به هر مدلی سهمیه آردشان را میفروشند چون سود بیشتری برایشان دارد.
پویش در فارسمن را اینجا امضا کنید
@Farsna
🌐 هند هم بعنوان یکی از بزرگترین صادر کنندگان گندم در جهان؛ صادرات این محصول استراتژیک را بدلیل حفظ امنیت غذایی کشور خود؛ محدود کرد.
◽️ شکی نیست که دوران پسا کرونا و پسا جنگ (روسیه_اوکراین)؛ دروان جدیدی در دنیا آغاز شده که خیلی از مناسبات عادی قبلی بین کشورها را تغییر داده است.
◽️ گندم و مشتقات آن هم بعنوان یکی از بزرگترین منبع غذایی مردم جهان؛ از این موضوعات متاثر شده و به نظر میرسد که بزرگترین چالش آینده کشورهای جهان باشد.
🔸 اما در این چالش بزرگ؛ کشوری موفق تر خواهد بود که توان تولید بیشتری از این محصولات غذایی استراتژیک را داشته باشد. جمهوری اسلامی هم باید حواسش را جمع کند و به طرف تولید این محصولات برود که خوشبختانه؛ تواناییهای بالقوه آن را هم دارد.
✋
کمبود و افزایش شدید قیمت آرد و روغن در اقلیم کردستان عراق
🔺گزارشهای رسیده از اقلیم کردستان عراق حاکی است که پس از اجرای «طرح مردمیسازی توزیع عادلانه یارانهها» در ایران، اقلامی چون روغن و آرد در شهرهای مختلف اقلیم کردستان از جمله اربیل و سلیمانیه کمیاب و قیمت آن بهشدت افزایش یافته و به صورت روزانه در حال افزایش بوده و دارای نوسان شدید است.
🔹دیروز یکشنبه متوسط قیمت آرد کیسهای ۵۰ هزار دینار (حدود یک میلیون تومان) و روغن یک لیتری حدود ۳ هزار دینار، (حدود ۶۰ هزار تومان) بوده است.
🔹پیش از اجرای طرح توزیع عادلانه یارانهها، بهدلیل فاصله قیمتی شدید کالاهای اساسی در ایران با کشورهای همجوار، این اقلام به صورت قاچاق از ایران به کشورهای همسایه منتقل میشد.
🔹با توجه به آزادسازی قیمت کالاهای اساسی و واریز مستقیم یارانه به حساب مردم، روند قاچاق کالا از ایران به کشورهای همسایه متوقف شده و سود سرشاری که از این طریق به جیب سوداگران واریز میشد قطع شده است
1_گاهنامه سخن هادی509 ـ 14010219.doc
361K
🔷#گاهنامه سخن هادی شماره ۵۰۹
🔹موضوع: قوتها و ضعفهای دولت سیزدهم در کنترل بازار و مهار قیمت ها
گفت باید طوری برنامهریزی کنیم که بتوانیم بدون نیاز به نفت کشور را اداره کنیم؛
از انرژی هستهای گفت و اینکه برق هستهای نیاز قطعی نسلهای آینده است؛
از اقتصاد مقاومتی و لزوم خودکفایی در تولید گندم گفت؛
از اینکه به آمریکاییها نباید اعتماد کرد و خلف وعده میکنند؛
از اینکه توان نظامی و موشکی ناموس ملی و نیاز حیاتی کشور است؛
و اینکه هزینه سازش بیش از مقاومت است و...
رهبر حکیم و صادق الوعد!
تحریم نفت، قطعی برق، قطحی غذا، شکست برجام و جنگهای جهان، تماما درستی هشدارهای شما را گواهی میدهد.
امنیت، تمامیت و حیات خود را مدیونتان هستیم.
چه خوندلها که نخوردهای از دست نااهلان.
سرت سلامت، سایهات مستدام.
#احمد_قدیری
استاد رائفی پور :
👈گاو ایرانی غذای کمتری می خورد
👈گاو ایرانی آب کمتری می خورد
👈گاو ایرانی مناسب اقلیم ایران است و نسبت به بیماریها مقاوم تر است و نیاز به داروهای وارداتی ندارد
👈گاو ایرانی خودش به چرا می رود وبه غذای کم راضیست و نیاز آنچنانی به آذوقه وارداتی و یونجه آب بر ندارد
👈گاو ایرانی برای تولید مثل نیاز به اسپرم وارداتی ندارد
👈گاو ایرانی شیر کمتری می دهد ولی شیر آن نسبت به نژادهای وارداتی چرب تر و خوشمزه تر است و با توجه به موارد بالا هزینه کمتری برای تولید نیاز دارد
👈گاو ایرانی گازهای گلخانه ای کمتری تولید می کند و نسبت به گاوهای وارداتی کمتر به محیط زیست آسیب می زند
👈با توجه به موارد بالا براحتی متوجه می شویم که چرا در زمان پهلوی عوامل بیگانه به کمک نفوذی های وزارت بهداشت به بهانه شیوع بیماری در بین گاوها ،اکثر گاوهای نژاد ایرانی را معدوم کردند .
😞هر ساله میلیونها دلار هزینه بابت ورود اسپرم ،آذوقه و داروهای گاوهای نژاد غیر بومی می شود به علاوه آسیبهای وارده به محیط زیست.
تفاوت مهم رئیسی با دیگران
👤 #محمد_ایمانی
🔹 یک فعال سیاسی خارج نشین توییت زده:"احمدینژاد و روحانی، به ترتیب در سال ۵ و ۶ ریاست خود سراغ یارانهها رفتند و آقای رییسی قبل از اولین سالگردش. اگر این سیاست که به بدترین شکل و بدون ذرهای اعتمادسازی انجام شده پرهزینه شود، رییسی نه فقط به دور دوم نمیرسد بلکه اقتدارش را برای ۳ سال مانده هم از دست میدهد! #پوست_خربزه".
🔸 پاسخ چیست؟
✅ آقای رئیسی، هم سرمایه اجتماعی بالا دارد و هم صداقت؛ و هم دلسوز مردم است.
🔹 به همین دلیل هم هست که درایت و شجاعت به خرج داد و کاری را که پر ریسک اما به صلاح امروز و فردای کشور است، به انجام رساند.
🔸 وقتی دولتمردی مسئولیت شناس باشد و خود را در محضر خداوند ببیند، اصلا به مخیّله اش خطور نمی کند که سال چندم دولت اوست و سرنوشت انتخابات بعدی چه می شود.
✅ مردم هم وقتی این روحیه صداقت و گرو گذاشتن آبرو برای انجام یک مسئولیت بر زمین مانده و اورژانسی را ببینند، اعتماد و محبت شان بیشتر می شود.
🔹 فرق ماجرا را می توان در تفاوت رویکرد رئیسی با روحانی دید. روحانی سه سال قبل، فقط به قیمت بنزین دست زد، بی آن که با مردم رو راست باشد؛
🔸 اهمیت هم نداد که تدابیر جبرانی را پیش بینی کند. برایش مهم نبود مردم چه می شوند و چه می گویند.
✅ با پوزخند گفت "خود من هم صبحه جمعه باخبر شدم که بنزین گران شده"! و شد، آنچه نباید می شد. دشمن از شکاف میان دولت و مجلس بهره گرفت و شبیخون زد.
🔹 اما رئیسی نه یک قلم کالا، بلکه قیمت کالا های اساسی را واقعی کرد؛ و ضمنا یارانه آن را برای مردم کنار گذاشت.
🔸 هم صادقانه با مردم حرف زد و اهمیت ماجرا را -بدون پوزخند و توهین به شعور مردم توضیح داد-؛
✅ و هم تدبیری اندیشید که یارانه از جیب رانت خواران، به جیب مردم منتقل شود. مردم هم کنار دولت ایستادند و دشمن را سنگ روی یخ کردند.
💢 رئیسی بر خلاف دو سلف خود در دولت، ملت ایران را با گفتار یا رفتار خود دشمن شاد نکرد.
انتخابات لبنان و مسیر روشن مقاومت
📝 محمدرضا فرهادی
🔰 گام اول: تا قبل از برگزاری انتخابات لبنان، برخی کشورها همچون آمریکا به دنبال عدم برگزاری این انتخابات در تاریخ مقرر بودند؛ زیرا عدم برگزاری انتخابات بهمثابه عدم تشکیل پارلمان و عدم تشکیل دولت بود و این منجر به پیچیده شدن اوضاع سیاسی این کشور میشد.
🔰 گام دوم: با تأکید مقاومت و مسئولان اجرایی لبنان بر انجام انتخابات در موعد مقرر، گام دوم تحریم انتخابات با کنارکشیدن سعد حریری، چهره غربگرای سیاسی این کشور رقم خورد. تحریم انتخابات لبنان با دو هدف صورت گرفت:
1️⃣ _ با توجه به مقبولیت جریان مقاومت و احتمال رأی آوری آن، تلاش شد تا از میزان مشارکت مردمی در انتخابات کاسته شود و در ادامه بهانه برای عدم پذیرش نتایج انتخابات به دلیل مشارکت کم مطرحشده و جو عمومی این کشور به اغتشاش و درگیری کشانده شود.
2️⃣ _ مشروعیت دولت برآمده از این پارلمان را زیر سؤال ببرند و همین را بهعنوان دستاویزی برای عدم تشکیل و سقوط دولت در آینده قرار دهند.
🔰 گام سوم: کشورهای مداخلهگر در امور لبنان از آمریکا و عربستان سعودی گرفته تا فرانسه، با ناکامی در تحریم انتخابات این کشور، در آخرین گام خود اقدام به جهتدهی افکار عمومی علیه گروههای مقاومت و بهویژه حزبالله از طریق عملیات رسانهای و تخریبی کردند.
✅ با توجه به ناکامی این کشورها در سهگام طراحی شده، بعد از مرحله انتخابات، بیشک به دنبال تشکیل پارلمانی همسو با غرب و درنهایت دولتی وابسته با روی کار آوردن عوامل داخلی خود در لبنان خواهند بود. بااینوجود و بر اساس نتایج اولیه از شمارش آرا، گرایش مردم به رویکرد مقاومت است و در ثانی وضعیت جریانهای وابسته به کشورهای مداخل گر غربی به دلیل ناکارآمدیهای اقتصادی در دورهای گذشته این کشور، مطلوب و موردپذیرش لبنانیها نیست. افکار عمومی این کشور، روی کار آمدن مجدد این نوع چهرهها در مناصب حکومت را برنمیتابند و مقاومت همچنان گزینه اول لبنانیها برای آینده این کشور خواهد بود.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
مخبر: باید با متخلف طوری برخورد کرد که تخلف بهصرفه نباشد
🔹نان گران نشده و یارانه آن تغییر نکرده اما برخی دنبال سوءاستفاده هستند. از متخلفان و سوءاستفادهکنندگان بههیچ وجه نخواهیم گذشت، بهویژه در موضوع نان. برخورد با این متخلفان باید طوری باشد که از کار خود پشیمان شوند.
@Farsna
برخی #معایب_یارانه_پنهان و ضرورت اصلاح آن
✅دولت دو نوع یارانه به مردم پرداخت میکند. یکی یارانه #آشکار است که ماهانه بهصورت نقدی بهحساب مردم واریز میشود. نوع دیگر یارانه #پنهان است. یعنی یارانهای که دولت برای برخی از کالاها میپردازد تا آن #کالاها_ارزانتر به دست مردم برسد. مانند یارانه بنزین، یارانه آب و برق و گاز و...
♦️مجموع ماهانه یارانه پنهان برای هر ایرانی حدود یکمیلیون و سیصد و پنجاههزار تومان (000/350/1) است. برخیها تا دو میلیون تومان برآورد کردهاند❗️
🔕چند مورد از #معایب یارانه پنهان را میشماریم
1️⃣#ناعادلانه بود:
طبق بررسیهای انجامشده، اقشار ضعیف و متوسط به پایین ، از این نوع یارانه خیلی کم استفاده میکنند چون ابزارهای بهرهمندی از آن مثل خودرو و غیره را ندارند.
2️⃣#رانت:
رانتخوارها با استفاده از نفوذ سیاسی و اقتصادی و... بهصورت غیرقانونی به منابع مالی دست پیدا میکنند و به کسب ثروت میپردازند. مثال :🔽
⛔️دولت هر تن گندم را ۵۰۰ دلار وارد میکند. به کارخانههای ماکارونی هر تن آرد را به ۱۰۰ دلارمیدهد ،این کارخانهها هر تن ماکارونی را ۴۰۰دلار صادر میکنند ❗️یعنی کشور ما بابت صادرات هر تن ماکارونی ۲۰۰ دلار #ضرر میدهد❗️ همینطور سوءاستفاده از ارز ترجیحی رخ میداد.
3️⃣#قاچاق:
انواع کالاهایی که از یارانه پنهان برخوردارند، به خارج از کشور قاچاق میشود.مثلا یک کیسه40ک. آرد38 هزارتومانی، بین600-800 هزارتویمان در کشورهای همسایه به فروش میرود‼️
4️⃣#هجوم_همسایگان به فروشگاههای ایران:
نظر به اینکه اکثر اقلام غذایی از یارانه پنهان برخوردار بوده کشورهای همسایه برای تهیه آنها بهصورت ارزان به فروشگاههای ایران مراجعه میکردند. این امر بعد از جنگ اکراین-روسیه شدت گرفت. یعنی یارانههای ما به جیب بیگانگان میرود.
5️⃣ و...
#نتیجه⏬
⛔️اکثر یارانه پنهان به جیب گروهای ذیل میرود
الف- اقشار مرفه
ب- قاچاقچیان و رانتخواران
ج- کشورهای همسایه
و...
✅پس هدفمند کردن یارانه ها و جراحی اقتصادی توسط دولت سیزدهم ضرورت دارد که مردم نیز باید با آن همراهی کنند.
⁉️یارانه نقد یا کالابرگ؟
1️⃣ انحراف از هدف: اگر یک شاخص اثربخشی یارانه ها را اطمینان از رسیدن مواد غذایی لازم به جامعه هدف بدانیم، باید گفت که پرداخت کالابرگی یارانه، قابلیت بیشتری در این زمینه دارد چرا که افراد پس از دریافت نقدی یارانه و به هم زدن ترکیب سبد مصرفی خود، می توانند آن را در مسیرهای دیگری خرج کنند.
البته می توان این را هم متصور شد که افراد پس از خرید ارزان تر کالاهای یارانه ای می توانند به قصد تامین نقدینگی، آن را در بازار آزاد بفروشند و در نهایت، اثربخشی آن را کاهش دهند اما در هر صورت یارانه کالایی بیشتر به هدف اصابت می کند.
2️⃣ حمایت بیشتر از چرخه صنایع غذایی: به حرکت درآمدن چرخ تولید و اشتغال، یکی از اهداف دولت ها در طرح های اقتصادی است. با این اوصاف، می توان گفت که پرداخت یارانه از مسیر کالابرگ، تقاضای تضمین شده ای را پیش روی صنایع غذایی مشمول این طرح قرار خواهد داد یا به نوعی می توان گفت با کالابرگ الکترونیک، هدایت نقدینگی در این بخش رخ خواهد داد.
🔹 موضوعی که به تقویت چرخه صنایع غذایی و خودکفایی و اشتغال در این حوزه کمک خواهد کرد اما در پرداخت نقدی الزاماً این قضیه برقرار نیست و یارانه نقدی پرداختی با تغییر سبد کالایی مصرف کننده می تواند تقاضا در بازارهای دیگر و حتی بازارهای سفته بازی را رونق دهد.
3️⃣ قدرت انتخاب مصرف کننده: طبیعی است که در شیوه نقدی پرداخت یارانه، قدرت انتخاب مصرف کننده بیشتر حفظ می شود و همین موضوع، کمک بیشتری به سلامت سیستم قیمت ها خواهد کرد.
🔹 این مسئله زمانی که اعتماد زیادی به کیفیت کالاهای کالابرگی وجود نداشته باشد، تقویت خواهد شد. با وجود این می توان گفت با اعمال تغییراتی، امکان انعطاف پذیری بیشتر سیستم کالابرگ به طوری که هم قدرت انتخاب مصرف کننده افزایش یابد و هم هدف سیاست گذار برای تامین امنیت غذایی جامعه حفظ شود، وجود خواهد داشت. به عنوان مثال، دولت می تواند برای سبد کالای معرفی شده، تنوع کیفی قائل شود یا این که مثلاً در آستانه ماه مبارک رمضان، با استفاده از زیرساخت عرضه کالاهای یارانه ای، عرضه کالاهای موازی اقلام اساسی نظیر خرما، شکر و ... را انجام دهد.
4️⃣ ایجاد تورم: توزیع گسترده یارانه، آن هم منفک از نظام مالیاتی و حتی با منشأ فروش نفت، ذاتاً تورم زاست. این بدان معنی است که اجرای طرح یارانه ها، از یک منظر خود به خود موجب ایجاد تورم در جامعه خواهد شد.
با این حال، به جرئت می توان گفت که شیوه پرداخت نقدی، سرعت ایجاد تورم بیشتری نسبت به شیوه پرداخت کالایی یارانه ها دارد. البته با توجه به اظهارات قائم مقام وزارت صمت، در صورتی که دولت در مراحل بعدی پرداخت یارانه ها، امکان تبدیل یارانه کالایی به نقدی را نیز برای مشمولین طرح فراهم کند، طبیعی است که نتایج اجرای یارانه کالابرگ الکترونیک به پرداخت نقدی نزدیک خواهد شد.