ژاپن ١٠ شرکت خودروسازی دارد که ٩/۵ میلیون خودرو تولید می کند/ ایران ١٨ خودروساز دارد، یک میلیون خودرو تولید میکند
روزنامه اطلاعات نوشت:
🔹ژاپن دومین خودروساز بزرگ دنیاست با تولید سالانه ٩/۵ میلیون دستگاه خودرو با کیفیت بسیار بالا.
🔹کره جنوبی ششمین خودروساز و پنجمین صادرکننده بزرگ خودرو در دنیاست با تولید سالانه ۴/۵ میلیون دستگاه خودرو مدرن.
🔹ایران در رتبهبندی تولید خودرو جهان جایگاهی ندارد و سالانه حدود یک میلیون دستگاه خودرو با کیفیتی که همه میدانند تولید میکند.
🔹اما خیلی جالب است بدانید در ژاپن ۱۰ کمپانی خودروسازی و در کره جنوبی ۵ کمپانی خودروسازی و در ایران ۱۸ کمپانی خودروسازی فعال هستند! روشن است که به چه دلیل تعداد خودروسازان ما نزدیک به ۴ برابر کره جنوبی است.
✳️👆 #پاورپوینت با موضوع ارز ترجیحی و ضرورت اقدام دولت در این خصوص
☘️جهت استفاده در جلسات تحلیلی و بصیرتی
☘️حاصل یک هفته مطالعه و جمع آوری داده های علمی و مستند دقیق
🔹ارز آزاد و نیما و ترجیحی چیست؟
🔹متغیرهای موثر بر قیمت گذاری ارز چیست؟
🔹اگر روحانی بود چه میکرد؟
🔹چرا رئیسی سری که درد نمیکرد دستمال پیچید؟
🔹ماموریت تاریخی رئیسی از زبان سعید لیلاز بازداشت شده
🔹چهره متنفذ اقتصادی و مرد در سایه دولت هاشمی، خاتمی و روحانی در جلسه با رئیسی چه توصیه ای کرد!
🔹اگر همتی رأی می آورد با ارز چه میکرد؟
🔹از توئیت آشنا و مطهری تا توئیت عباس عبدی
🔹طرح اصلاح ارز ترجیحی ضرورت یا انتخاب
🔹اگر روحانی میبود در ۱۴۰۱ برای ارز چه برنامه داشت؟
🔹سود ناشی از ۱۸ کالای آزادشده کجا رفت؟
🔹مجلس و ارز ترجیحی؟
🔹پول های آزاد شده کجا میرود؟
🔹میزان بدهی دولت؟
🔹ارز ets یعنی چه؟
🔹از بحران اوکراین تا قحطی مصنوعی
🔹فایننشال تایمز از تداوم بحران میگوید
🔹آتش در سبد غذای اروپا
🔹۱۵ میلیونی هموطنی که ایرانی نیستند!
🔹چرا نظارت و برخورد را را قوی تر نمیکنیم؟
🔹جاروبرقی بزرگ و سیری ناپذیر در مرز ایران
🔹 و در مجموع ۵۳ اسلاید اقتصادی
#ویژه تحلیلگران و نخبگان سیاسی👆👆👆
مثل اینکه برخی موضوعات را باید چند باره و شاید هم صد بار توضیح داد تا برخی متوجه شوند و تحت تاثیر دروغها و تبلیغات فیک قرار نگیرند. در طول یکی دو سال گذشته توسط غرب گدا های ایرانی روند روسستیزی رشد خوبی را تجربه کرده و اگر همینشکل ادامه پیدا کند اینها ادعا میکنند که خشکسالی در ایران و ضعف مدیریت مسئولان هم تقصیر روسها است!! حالا این تیتر که به نظرم ارگان رسانهای سازمان جاسوسی آمریکا یعنی رادیو فردا منتشر کرده را با دقت نگاه کنید... جوری نوشتند با تخفیف چشمگیر روسیه به مشتریان آنها جایگزین ایران شدند که انگار ایران روزی ۶ میلیون بشکه نفت و سالی ۲۰ میلیون تن فولاد صادر میکرده است!! روسیه صادراتی بیش از ۶ میلیون بشکهای در بازار جهانی نفت داشت و کل صادرات نفت ایران هم حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه میشود؛ بنابراین روسیه چهار برابر ایران نفت صادر میکند و آنهایی که باید بدانند میدانند که شاید نفت روسیه جایگزین نفت دیگر کشورها شده باشد اما اصرار بر نام ایران و برای مسموم کردن ذهن مخاطب زودباور ایرانی با این جور چیزها تا دلتان بخواهد منتشر میشود و خواهد شد...
چرا با حدف یارانه در ایران اجناس در کشورهای همسایه گران شد؟
با شروع مرمت بنای بلند مرتبه اقتصادی کشور و باز تعریف نظام پرداخت یارانه ها به سود مردم و در جهت بهبود وضعیت اقتصادی خانوارها و قطع دست دلالان و قاچاقچیان از رانت گسترده اجرای این طرح، کم کم اثرات آن در کشور و صد البته در کشورهای منطقه بعد از حذف یارانه اقلامی مثل روغن و آرد گندم هویدا شده و به همراه این تحولات چندین گزاره نیز با این گزارش ها اثبات شد که به آن اشاره می کنیم.
نخستین مطلب؛ خط بطلانی بر این ادعا که اجرای این طرح موجب کنترل قیمت کالاها و اجناس مصرفی مردم می شود، کشیده شد. چون به گزارش های مختلف در مدت اجرای تخصیص این ارز، نه تنها قیمت ها کاهش نیافت بلکه در سرتاسر کشور نتیجه عکس داده و اجناس با افزایش قیمت مواجه شدند.
دومین مطلب؛ نشان داد که این طرح در زمان تصویب که به روزهای ابتدائی سال 1397 و با عدم آینده نگری مناسب برای تمام کالاها اختصاص یافت، چقدر خام و بدون مطالعه صحیح و عمیق صورت گرفته. به عنوان مثال به بخشی از افزایش قیمت هایی که در این دوره اتفاق افتاد توجه فرمائید:
از زمان اختصاص ارز ترجیحی تا به امروز متوسط قیمت کالاهای اساسی با رشد بیش از 400 درصدی روبرو بوده است. به طور مثال قیمت شیر نایلونی 900 گرمی تا پیش از اختصاص ارز ترجیحی یک هزار و 525 تومان بوده است. با وجود اینکه نرخ ارز ترجیحی همان 4200 تومان باقی مانده اما نرخ همان محصول در میانههای اردیبهشت سال جاری و قبل از حذف ارز ترجیحی 8 هزار و 100 تومان بوده است که حکایت از رشد 431 درصدی دارد.
مطلب مهم بعدی در عدم موفقیت اجرای این طرح مربوط به فروش کالاهای دارای ارز ترجیحی ایران در کشورهای همسایه می شود به نحوی که در بازارهای عراق، پاکستان، کویت، بحرین، امارات و … آرد، روغن، ماکارونی و سایر محصولات تولید شده با ارز ترجیحی به وفور یافت میشود.
در واقع ارز ترجیحی کشور که هدف از تخصیص آن کمک به اقشار ضعیف جامعه عنوان میشد، نصیب قاچاقچیانی که کالاهای خود را به کشورهای همسایه انتقال داده و درآمدهای کلانی از این طریق کسب کردهاند. در برخی موارد نیز شاهد پدیده عجیبی به نام صادرات یارانه بودیم یعنی مثلا در مورد ماکارونی که مواد اولیه آن با ارز ترجیحی تأمین میشد، صادرات با قیمت تمام شده پایینتری صورت میگرفت و بهای آن به جیب عدهای خاص میرفت!
کمبود آرد در کشورهای عراق، پاکستان و دیگر کشورهای همسایه پس از آزاد سازی قیمت آرد در کشور، موید این نکته است که حذف ارز ترجیحی در کمترین حالت ممکن باعث عدم خروجی سرمایه ایرانی و کاهش قاچاق از کشور شدهاست.
همچنین بررسیها حکایت از این دارد که روغن در اقلیم کردستان نیز کمیاب شدهاست و حتی برخی از مواد غذایی نظیر روغن و نان در امارات متحده عربی با افزایش قیمت مواجه بودهاست، هرچند کمیابی و افزایش قیمت مواد غذایی در سایه جنگ اوکراین و روسیه عاملی تاثیرگذاری بودهاست اما نباید نقش حذف ارز ترجیحی و از بین بردن توجیه اقتصادی قاچاق آرد و روغن از ایران به کشورهای همسایه در این ماجرا را نادیده گرفت.
با بررسی دقیق تر این گزاره ها، اولا به زیان گسترده تصویب و اجرای بی برنامه این طرح در طول سالیان اخیر پی برده و دوما می توان به درستی و به موقع بودن شروع این تغییرات و در راس آنها سازماندهی نظام توزیع یارانه ها در دولت آقای رئیسی صحه گذاشت و امیدوار بود که سایر ترمیمات کلان اقتصادی دولت نیز به سرعت و با مطالعه تخصصی کافی و با بررسی جوانب کار هر چه زودتر به سرانجام خود رسیده و مردم نیز طعم این تحولات را بچشند.
🔥افزایش اتوبوسی یا علی الحساب
🔸دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ فتنهای خطرناک که در ظاهر اعتصاب برخی خطوط اتوبوسرانی در تهران شکل گرفت خنثی شد. در این زمینه چند نکته قابل ذکر است:
🔻۱- این اتفاق صرفا در بخشی از اتوبوسهای بیآرتی با مدیریت سندیکای مربوط شکل گرفت که متاسفانه برخی از اعضای سندیکای مذکور سوابق نامناسب سیاسی دارند.
لازم به ذکر است که رانندگان اتوبوسهای شهری تهران در سه دسته کلی رانندگان «اتوبوس های بیآرتی»، «اتوبوس های عادی» و «بخش خصوصی»، فعالیت می کنند.
🔻۲- به نظر می رسد هدف از این اعتصاب در شرایط التهاب ناشی از موضوع هدفمندی یارانهها ایجاد یک بینظمی و اغتشاش گسترده در پایتخت بود.
🔻۳- بهانه حقوق و دستمزد دلیل این اعتصاب اعلام شد. اما بررسی فیشها نشان می دهد #متوسط_دریافتی ایشان پس از کسر بیمه و مالیات، حدود ۱۳/۵ میلیون در ماه است که نسبت به سایر کارکنان در سطح مطلوبی قرار دارد. مطالبه افزایش ۵۷ درصدی حقوق بعضی از رانندگان بیآرتی را به حدود ۳۰ میلیون می رساند! قطعاً با توجه به حقوق سایرین، با عدالت سازگار نیست.
۴- آنچه که به عنوان موافقت افزایش ۴۰ درصدی در رسانهها عنوان شده مطلب دقیقی نیست؛ زیرا تعیین میزان افزایش از حدود اختیارات شهرداری خارج است و شهردار تهران وعده پیگیری داده است.
لذا ملبغ وایزی صرفا به عنوان علی الحساب است تا پس از تصمیم نهایی در مورد میزان افزایش توسط مراجع قانونی که علی القاعده باید مانند سایر کارکنان باشد، در پرداخت حقوق مستهلک شود.
🔻۵- سرعت عمل شهرداری تهران در جایگزینی سریع اتوبوس ها با کمک سایر نهادها واقعا قابل تقدیر است.
قطعا این ظرفیت در شهرداری تهران وجود دارد که افراد شایستهای را از خیل عظیم رانندگان ماهر و مشتاق، جایگزین افرادی نماید که احیانا حقوق ۱۵/۵ میلیونی را در شان خود نمی دانند.
🔻۶- به نظر نگارنده دستگاههای امنیتی در زمینه پیش بینی این حادثه بسیار ضعیف عمل کردند که عمیقا جای تاسف دارد.
🔻۷- از مجموعه حوادث این ماهها این نتیجه حاصل میشود که دشمن خارجی تلاش دارد با ضربه به خدمات عمومی از طریق دستهای آگاه یا ناآگاه، کشور را دچار اختلال کند؛ بنابراین رعایت اصول پدافند غیر عامل و کنترل بستر های مجازی در این زمینه ضروری است لازم است مسئولینی باهوش و جهادی در این مناصب گمارده شوند.
🔸پن: نکتهایکه باید همواره به آن توجه داشت این است که فرق حاکمیت اسلامی با حاکمیت لیبرال این است که اگر چیزی حق کسی است بلافاصله باید پرداخت شود حتی اگر فرد خود متوجه آن نباشد چه برسد به اینکه بخواهد اعتراض و اعتصاب کند و اگر چیزی حق نیست به هیچ عنوان نباید پرداخت شود حتی اگر تمام آن گروه معترض باشند.
بازداشت دو جاسوس و تیری که به سنگ خورد
🔺 بازداشت دو فرانسوی که با هدف آموزش اغتشاش گران به تهران سفر کرده بودند می تواند دریچه ای بر رفتارشناسی غربی ها در تحولات اخیر باشد.
🔻 گزاره های تحلیلی:
1️⃣ اعزام نیروهای میدانی برای تولید آشوب نشان می دهد که غربی ها براساس مدل سال ۸۸ و ۹۸ بدنبال پیاده سازی سناریوی دولت ضعیف پایه بواسطه ایجاد بحران داخلی در ایران هستند؛ دولتی که در مواجهه با بحران ها قوه عاقله و تصمیم گیری اش با چالش مواجه شود. این هم می تواند در عرصه داخلی و سست کردن حکمرانی موثر باشد و هم در امتیازگیری در مذاکرات فیمابین.
2️⃣ چیدن پازل های تحلیلی در کنار همدیگر نشان می دهد که سیکلی که برای این موضوع طراحی شده بر دو اصل استوار است آشوب از داخل ، امتیازگیری و تحریم از خارج.
3️⃣ در این زمینه براساس مشابهت های سایر پرونده های این چنین داخلی با یک سه ضلعی مواجهیم عوامل داخلی، شبکه های امنیتی، پروپاگانداسازان رسانه ای. عوامل امنیتی طراحی می کنند، مزدوران داخلی فاز اجرایی را برعهده دارند و رسانه ای ها بر آتش ناآرامی می دمند.
4️⃣ اما به نظر می رسد که شکست سناریوی غربی ها در مواجهه با مسائل پس از حذف ارز ترجیحی حاکی از آن است که غربی ها با اشتباهات محاسباتی سه گانه در برخورد با ایران مواجهند:
👈 اولاً دولت در شرایط حاضر برخلاف سال 98 دولت آرامش ساز است نه مسئله ساز،
👈 ثانیاً تعدد آشوب آفرینی های غربی ها به تجربه نهادهای امنیتی در پیشگیری و یا مواجهه با پدیده های این چنینی افزوده است ،
👈 و نکته سوم واکسینه شدن و کسب تجربه جامعه ایرانی از نقشه شوم دشمن با توجه به پرونده های گذشته است.
چراهر دو نفر اشتباه میکنند؟👇
نکته: اول اینکه قرار نیست نرخ نهادههای انرژی امسال تغییر کند. اما👇
1. آزادسازی بنزین اگر بخواهد اتفاق بیفتد باید متناسب با 95% فوب خلیج فارس باشد، که هم اکنون 50 سنت هست و دلار صرافی ملی هم تقریبا 25,000 تومان هست و نهایتا اگر آزادسازی شود، باید 11,875 تومان و نه 30 هزار و اساسا مبنا ترکیه یا ونزوئلا نیستند، بلکه فوب خلیج فارس تعیین کننده است نه مدیترانه و دریای سیاه و خلیج مکزیک و ...
2. شما اگر قیمت بنزین را آزاد در نظر بگيريد بازهم برای قاچاقچیان مزیت خواهد داشت چراکه در کشورهای همسایه بیش از این اعداد قیمت دارد.
3. برای مبارزه با قاچاق بنزین بهترین راه اجرای سیاستهای کنترل مصرف و توزیع و مرزبانی مهمترین اولویت است و آزادسازی در اولویت مبارک با قاچاق نیست.
4. اقتصادها معمولا تاب آزادسازی همه کالاهای مصرفی جامعه خود را ندارند، لذا ایجاد شباهت بین گندم و بنزین و یا سایر کالاهای مصرفی رابطه خطی نیست، بلکه بسیاری از مؤلفههای اقتصادی تعیین کننده هستند و مقایسه این دو گروه کالایی مغالطه منطقی است.
5. فعلا میتوان #طرح_وان دکتر جلیلی را بهترین پيشنهاد برای آزادسازی قیمت نهادههای انرژی در نظر گرفت.
💢رسانه های بیگانه پس از چند روز دروغ در باره آشوب های ایران، از رو رفتند
کیهان :
🔹رسانههای بیگانه وابسته به امپراتوری دروغ، پس از چند روز دروغ گویی درباره وقوع آشوب و اغتشاش در شهرهای ایران، از رو رفتند.
🔹 رسانههای زنجیره وابسته به ناتوی اطلاعاتی، بعد از سنگ روی یخ شدن و بیمحلی ملت ایران، از دیروز ترجیح دادند بیسر و صدا، فتیله تمام بافتههای یک هفتهای خود را پایین بکشند.
🔹 در همین حال شبکه دولتی انگلیس، در اعترافی ناخواسته تصریح کرد اسناد و تصاویر وزارت اطلاعات درباره نقش دو تبعه فرانسوی در تحریک رانندگان شرکت واحد به اعتصاب و تعطیلی جابه جایی مسافران، دقیق و مستند است.
🔹 وبسایت بیبی سی در گزارشی تصریح کرد تصاویر و ویدئوهایی که درباره ملاقات اتباع بیگانه با برخی فعالان کارگری منتشر شده، «شنود و تصاویر مخفیانه وزارت اطلاعات» بوده که در صدا و سیما پخش شده است.
نگاه رهبری
1️⃣ماهاتیر محمد به من گفت: من فقط همین قدر به شما بگویم که ما یک شبه گدا شدیم! البته وقتی کشوری وابستگی اقتصادی پیدا کرد و خواست نسخه های اقتصادی #بانک_جهانی و #صندوق_بینالمللی_پول را عمل بکند، همین طور هم خواهد شد| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
2️⃣از هیچجا نباید تقلید کرد؛ نه از #بانک_جهانی، نه از #صندوق_بینالمللی_پول، نه از فلان کشور چپ، نه از فلان کشور راست؛ هرجا اقتضایی دارد. فرق است بین استفاده کردن از تجربیات دیگران، با پیروی از مدلهای تحمیلی و القایی و غالباً هم منسوخ| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
3️⃣عمل کردن به سیاستهای #بانک_جهانی، سیاست تعدیل، سیاستهای مربوط به بعضی از معاهدات بینالمللی، به قول خودشان کنوانسیونها؛ این سیاستها را عمل کردن، جزو #موانع_پیشرفت در کشور است| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
4️⃣کشور به سرمایههای انسانی و طبیعی و هویت ذاتی متکی است و مستوجب رشد و شکوفایی واقعی اقتصادی است؛ اما نه آن گونه که #بانک_جهانی و #صندوق_بینالمللی_پول برای ما نسخه بنویسند و ما هم طبق همان نسخه، اقتصاد خودمان را تدوین کنیم| رهبر حکیم انقلاب اسلامی