🔴 #مقایسه نادرست، #نتیجه نادرست
✍ برخی در کانالهای خودی و غیرخودی چنین تحلیل میکنند که در آمریکا چند روز مانده به رفتن رئیس جمهور او را استیضاح میکنند و در ایران حتی یکسال مانده به پایان دوره، رییس جمهور را استیضاح نمیکنند. در این زمینه توجه به نکاتی حائز اهمیت است:
🔻۱. این تحلیل اگر توسط دوستان دغدغهمند، متعهد، انقلابی و خودی ارائه میشود، بهطور کاملاً ناخواسته و غیرمستقیم، ساختار آمریکا را تایید میکنند. اگر هم نظر تحلیلگران غربگراست که از این وضعیت به هم ریخته آمریکا نیز برای حمله به جمهوری اسلامی استفاده میکنند.
🔻۲. اما پاسخ:
▪️اولاً، استیضاح ترامپ یک ضرورت اجتنابناپذیر برای حفظ وجهه شکست خورده لیبرال دمکراسی آمریکایی است و ابزاری برای جلوگیری و مهار قشونکشی خیابانی ترامپ. یعنی یک #انتخاب نیست بلکه پذیرش یک #اجبار در بدترین شرایط است؛ بنابراین شرایط آنها با ایران قابل مقایسه نیست.
▪️ثانیاً، این استیضاح در زمانی صورت میگیرد که رئیس جمهور بعدی انتخاب شده و حتی برخی وزرای دولت نیز قطعی شدهاند و استیضاح ترامپ حتی در صورت برکناری، حداکثر ۵ روز بیشتر نخواهد بود. یعنی هیچ خللی در روند مدیریت کشور رخ نمیدهد و بیشتر شکلی است و جهت بازدارندگی در آینده است.
▪️ثالثاً ، ساختار مدیریت فدرال آمریکا با ساختار سیاسی ایران کاملا متفاوت است و عملاً استیضاح خدشهای در روند مدیریت کشور ایجاد نمیکند. این بهمعنی تایید ساختار فدرال نیست.
▪️رابعاً، شرایط سیاسی _ اقتصادی دو کشور یکسان نیست. کشوری با تحریمهای فلجکننده و فشار حداکثری در کنار کشوری با شرایط بسیار متفاوت.
▪️خامساً؛ مشکل بزرگ روحانی، #ناکارآمدی، مدیریت غلط و اصرار بر یک ایده و مسیر اشتباه و نگاه غربگرایانه اوست. رئیس دولت فعلی، وارد فاز براندازی نشده است و چنین قصدی هم ندارد.
هدایت شده از جهادگران تبیین بسیج
سید جلال حسینی:
*🛑انتشار برای نخستین بار‼️‼️‼️*
*دولت اصلاح طلب خاتمی به آمریکا پیشنهاد داده بود در صورت لغو تحریمها، ایران هم حزب الله لبنان رو خلع سلاح میکنه و رژیم صهیونیستی رو به رسمیت میشناسه!!!*
*آمریکا هم میگه اینها کافی نیست، باید قدرت موشکی و هستهای رو هم تحویل بدید!*
*همزمان با ایران، لیبی هم این پیشنهاد رو دریافت کرد و قدرت موشکی و هستهای رو تحویل داد؛ اما اتفاقی که افتاد، حمله آمریکا به لیبی بود!*
*🤲فقط خدا رو شکر کنیم که رهبری بالای سر این کشور هست، وگرنه اصلاح طلبای مزدور ، بارها ایران رودودستی تقدیم اربابان تروریست ووحشی شان کرده وآنهاهم کشورمان را نابود کرده بودند...*
➖➖➖➖➖➖➖➖
هدایت شده از جهادگران تبیین بسیج
✅ تحلیل سوادرسانه ای جامعه از قطعی برق
🌕 90 درصد اشتباه کردند
خبرگزاری فارس یک نظرسنجی درباره علت قطعی برق منتشر کرد و دلیل قطعی برق را از مخاطبان خود جویا شد. نتایج نظرسنجی قابل اعتناست.
از حدود 22و 640 نفری که در کانال تلگرامی فارس در این نظرسنجی شرکت کردند، 35 درصد علت قطعی برق را مصرف برق ناشی از بیت کوین های چینی دانستند که بالاترین گمانه بود. در مرتبه دوم 29 درصد علت قطعی برق را برنامه ریزی شده و برای فشار به مردم و ایجاد مقدمه برای مذاکره با آمریکا دانستند. 24 درصد نیز علت قطعی برق را اجرای معاهده پاریس توسط دولت قلمداد کردند. در نهایت 12 درصد نیز علت قطعی برق را کمبود گاز مصرفی نیروگاه ها ذکر کردند و البته همین گزینه درست بود.
✅ دلیل خاموشی ها مهم است؛ اما مهمتر اینکه چطور می شود در این ابعاد دچار خطای تشخیص شویم.
مرورکنیم.
1⃣ گزینه اول بیت کوین چینی؛ ماجرا چیست؟
کل حجم مصرف برق بیت کوین در ایران حدود 200 مگاوات است. برای اینکه ابعاد مصرف روشن شود تنها مصرف برق یک روز چهارشنبه 23 دی 42 هزار و282 مگاوات بوده است.
به گزارش دانشگاه کمبریج در آذر ماه 99 میزان مصرف برق شبکه استخراج بیت کوین در ایران به خاطر سخت گیری قانونی حدود 5 درصد کاهش یافته است.
ازین میزان مصرف برق برای استخراج بیت کوین، 70 درصد قانونی و مربوط به 24 شرکت است و 30 درصد نیز تخلف و خارج از چرخه نظارت هستند. حالا ابعاد ماجرا را مقایسه کنید.
و اما اسم چین از کجا آمد؟ کلا ما هیچ شرکت چینی برای استخراج بیت کوین نداریم. یک شرکت ایرانی چینی در رفسنجان است که به صورت قانونی 0.4 درصد از حجم کل را مصرف کرده که آنهم این روزها تعطیل شده است.
این از «ماجرا چیه» ی ماجرا.
✅ اما چرا باور کردیم؟
چون بیشترین سهم تبلیغاتی من وتو و ایران اینترنشان و بی بی سی مربوط به این گزینه بود. خواستند وانمود کنند مقصر خاموشی خانه تان همان چینی است که فکر می کنید از آمریکا بهتر است.
بامزه است. ولی باور کردیم.
2⃣ گزینه دوم فشار به افکار عمومی برای مذاکره
این گزینه برخلاف گزینه اول فیک خبری نبود بلکه فیک تحلیلی است. روایت ما از خاموشی اینست که مقصر دولت است. چرا؟ چون ابرروایتی در ذهن داریم که دولت برای مذاکره با آمریکا دست به هر اقدامی می زند، هرچند هیچ مستندی هم برای این خرده تصویر نداشته باشیم.
اینطور تحلیل کردن و استدلال کردن درست است؟
تعمیم خطا خودش خطای تعمیم است.
3⃣ گزینه سوم معاهده پاریس
معاهده پاریس هنوز اجرا نشده است، پس چطور علت خاموشی است؟ این نیز مثل گزینه قبل ناشی از ابرروایت پنهان کاری دولت در اجرای خاموش یک تصمیم است.
اینکه قدرت سیاسی در ساخت ابرروایت های انحرافی سهم دارند حرف درستی است. اما خطای دولت، حجتی برای خطای شناختی ماست؟
✅ ریشه این خطای ما دقیقا کجاست؟
ریشه خطا در انتخاب نکردن گزینه چهارم است. یعنی چی؟
نمی خواهیم گزینه چهارم رو انتخاب کنیم. چون متهم ایم.
توضیح می دهم.
4⃣ گزینه چهارم گزینه صحیح است.
نیروگاه های سوخت لازم را برای تولید برق ندارند. چرا؟ یک دلیل ساده اش اینست که مصرف گاز ما 6 برابر متوسط در دنیاست.
چرا امسال؟4 دلیل:کاهش ذخایر گازی پارس جنوبی/ توسعه شبکه گازی به روستاها/تثبیت قیمت و رشد مصرف/بدهی بالای دولت به بخش خصوصی تولید کننده برق
♦️نکته سواد رسانه ای ماجرا اینجاست که خیلی وقت ها برای اینکه متهم نشویم مشکل را به دیگران حواله می دهیم. حتا اگر این پاس کاری مشکلات در زمین بازی خناسان باشد و خروجی یک پروژه طراحی شده از فیک نیوزهای ایدئولوژیک. مراقبت کنیم
#انتخابات1400
📍وصیت سردار سلیمانی خطاب به اصولگرایان و اصلاحطلبان کشور
🔸نکتهای کوتاه خطاب به سیاسیون کشور دارم: چه آنهایی [که] اصلاح طلب خود را مینامند و چه آنهایی که اصولگرا. آنچه پیوسته در رنج بودم اینکه عموماً ما در دو مقطع، خدا و قرآن و ارزشها را فراموش میکنیم، بلکه فدا میکنیم. عزیزان، هر رقابتی با هم میکنید و هر جدلی با هم دارید، اما اگر عمل شما و کلام شما یا مناظرههایتان به نحوی تضعیف کننده دین و انقلاب بود، بدانید شما مغضوب نبی مکرم اسلام و شهدای این راه هستید؛ مرزها را تفکیک کنید. اگر میخواهید با هم باشید، شرط با هم بودن، توافق و بیان صریح حول اصول است. اصول، مطوّل و مفصّل نیست. اصول عبارت از چند اصل مهم است:
🔺۱- اول آنها، اعتقاد عملی به ولایت فقیه است؛ یعنی این که نصیحت او را بشنوید، با جان و دل به توصیه و تذکرات او به عنوان طبیب حقیقی شرعی و علمی، عمل کنید. کسی که در جمهوری اسلامی میخواهد مسئولیتی را احراز کند، شرط اساسی آن [این است که] اعتقاد حقیقی و عمل به ولایت فقیه داشته باشد. من نه میگویم ولایت تنوری و نه میگویم ولایت قانونی؛ هیچ یک از این دو، مشکل وحدت را حل نمیکند؛ ولایت قانونی، خاصّ عامه مردم اعم از مسلم و غیر مسلمان است، اما ولایت عملی مخصوص مسئولین است که میخواهند بار مهم کشور را بر دوش بگیرند، آن هم کشور اسلامی با این همه شهید.
🔺۲- اعتقاد حقیقی به جمهوری اسلامی و آنچه مبنای آن بوده است؛ از اخلاق و ارزشها تا مسئولیتها؛ چه مسئولیت در قبال ملت و چه در قبال اسلام.
🔴 #تحلیل| ترامپ تمام شد؛ ایران چه خواهد کرد؟!
🔻 #زمانـــه| دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که در چند روز آینده دوران مسئولیتش به پایان می رسد در سخنانی که حاکی از تمکین در برابر واقعیت شکست در انتخابات بود ، اظهار داشت : "امنیت ما از سیاستمان مهم تر است"
🔹این بیان به وضوح پذیرش شکست توسط رئیس جمهور متکبر آمریکا را نشان می دهد و در در واقع باید گفت او رسما تسلیم ساختار نظام سیاسی آمریکا شد.
🔹عقربه دماسنج تحولات درون آمریکا در حالی با تبعیت ترامپ از نتیجه انتخابات در حال پایین رفتن است که در غرب آسیا روند تحولات هرچه بیشتر به سمت حرارت یافتن سوق پیدا می کند .
🔹 استراتژی نظامی ایران در قبال ایالات متحده همواره تدافعی و در راستای ایجاد توازن وحشت و بازدارندگی بوده است.
🔹راهبرد جمهوری اسلامی اما در قبال اسرائیل تفاوت دارد و ایران در سالهای اخیر مبادرت به محاصره و تضعیف این رژیم با استفاده از نیروهای نیابتی خود کرده است.
🔹 البته اسرائیل از ۴ سال عمر دولت ترامپ سعی در نهایت استفاده را داشت و دولتمردان ایران نیز که اوضاع را به خوبی درک می کردند ، صلاح را بر اتخاذ سیاست صبر استراتژیک دیدند.
🔹 البته این خویشتنداری فاقد حد یقف نبوده و با اتمام دولت ترامپ ، بردباری جمهوری اسلامی در برابر اسرائیل و احتمالا متحدان عربش ( به خصوص امارات ) نیز پایان خواهد پذیرفت .
🔹نگارنده عمیقا اعتقاد دارد روی کار آمدن بایدن ایران و متحدانش را دچار تغییر فاز ، و تهاجمی شدن خواهد کرد ، زیرا اطمینان دارند حاکم جدید کاخ سفید ، هیچگاه در بدو تشکیل دولتش وارد تنش مستقیم نظامی نخواهد شد و همین یک مجال مناسب جهت حساب کشی از اسرائیل توسط محور مقاومت است.
🔹برخی صاحب نظران معتقدند مانورهای اخیر ایران صرفا عملی پیشگیرانه جهت جلوگیری از تجاوز احتمالی ایالات متحده بوده و البته بعضی دیگر نیز بر این عقیده اند که آمادگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی برای استقبال گرم از دولت جدید آمریکا با گرفتن یک زهر چشم از برخی دولتهای متجاسر منطقه به قصد قدرت نمایی و امتیاز گیری بیشتر از دموکرات ها انجام می شود و شروع غنی سازی ۲۰ درصد و توقیف کشتی کره ای نیز طلیعه آن است.
✅ هر چه هست زمستان ۲۰۲۱ یحتمل سرد و خشک به پایان رسبده
🔴 #اقتصادی| قیمت دلار تا چقدر پایین میآید؟
🔻 #زمانـــه | قیمت دلار که هفته قبل در کانال ۲۵ هزار تومان معامله میشد هم اکنون به کانال ۲۱ هزار تومان رسیده است و افزایش فروشندهها در بازار آزاد و نیما موجب شده تا خریداران نیز فعلاً دست نگه دارند.
🔹احتمالاً کاهش قیمت طلا و ارز در روزهای آینده هم ادامه داشته باشد و خیلی دور از انتظار نیست که در صورت ادامه همین وضعیت در بازار، قیمت دلار به زیر ۲۰ هزار تومان و قیمت سکه نیز به زیر ۹ میلیون تومان برسد.
🔹از مهمترین دلایل کاهش قیمت طلا و ارز خوش بینی بازار به تحولات امریکا و پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ است، البته وعده حسن روحانی برای کاهش دلار به ۱۵ هزار تومان در صورت آزادسازی منابع بلوکه شده ایران نیز در روند نزولی بازار بی تأثیر نبوده است.
🔴 #قم_هراسی این بار دروغگویی و تهمت آشکار سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا به مردم قم!
🔹 سایت قمنا نوشت: سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا شنبه در جلسه این ستاد درباره وضعیت قم گفته: "در قم هیچ گونه پروتکل بهداشتی رعایت نمیشود و تنها ۳۰ درصد مردم از ماسک برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا استفاده میکنند."
🔹 علیرضا رئیسی با نشان دادن تصویری گزینش شده از حضور مردم در فضای باز یک هئیت عزاداری در قم به رئیس جمهور، گفته "در نماز جمعهای که برگزار کردند، هیچ پروتکل بهداشتی رعایت نشده" و "کسانی که با بیمبالاتی این برنامهریزیها را میکنند بدون تعارف مسئول مرگ مردم ما در پیک بعدی هستند و باید مجازات شوند. این ثواب کردن نیست اینها دارند آدم میکشند."
🔹 هنوز ساعاتی از اظهارات امروز سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نگذشته بود که رسانههای معاند و خارج نشین با تیترهایی همچون «در نماز جمعه و مراسمات مذهبی قم، هیچگونه پروتکلی رعایت نشد» به استقبال این سخنان رفتند.
🔹 تاکید مطلق رییسی بر رعایت نکردن پروتکلها در قم در حالی است که به گفته «بهرام سرمست» استاندار قم، استان قم در ردیف آخرین بیماران بستری شده مبتلا به کرونا در کشور قرار دارد.
🔹 همچنین بر اساس رنگبندیهای اعلام شده توسط خود وزارت بهداشت، استان قم در ردهبندی آبی قرار گرفته است که این خود نشان از رعایت کردن دستورالعملهای بهداشتی توسط شهروندان قمی است.
🔹 در خصوص برگزاری مراسم عزای ایام فاطمیه، قاطبه هیئات در قم در فضای باز اقدام به اقامه عزای این ایام میکنند و مشاهدات نیز گویای این است که اکثر قریب به اتفاق مردم، با ماسک و رعایت فاصله و دیگر دستورالعملهای مد نظر وزارت بهداشت در این مراسمات حضور دارند.
🔹 آقای رئیسی همچنین در حالی بر رعایت نکردن هیچ پروتکلی در نماز جمعه هفته گذشته قم تاکید دارد که تمامی نمازگزاران ماسک داشته و با رعایت فاصله، آن هم در محیطی که سقف آن چندین متر است و عملا فضای باز محسوب میشود؛ حضور دارند.
🔹 سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا میتوانست به جای تهیه آتش حمله برای رسانههای مغرضِ ضدانقلاب، نقد خود را صرفا متوجه آن دسته از کسانی میکرد که هیچ دستورالعملی را رعایت نمیکنند که صدالبته در بسیاری از اجتماعات در شهرهای دیگر نیز چنین اهمالهایی هست و حسب قاعده باید با همهی آنها برخورد شود. اما این که فقط قم هایلایت شده و صراحتا گفته شود در قم هیچگونه پروتکلی رعایت نمیشود و حتی از رعایت پروتکل مصوب خود وزارت بهداشت چشمپوشی شود؛ قطعا ظلم و بهتانی به مردم قم است.
🔹 به نظر میرسد منظور آقای رئیسی از گزارشهایی که از شهر قم توسط همکارانش در اختیار وی قرار داده شده است؛ گزارشهای دانشگاه علوم پزشکی قم باشد.
سلام جناب آقای دکتر عزیز
یکی پرسید چرا حضرت اقا در مواردی حکم حکومتی میدهد مثلا مثل ورود واکسن امریکایی موضع صریح میگیرد ولی برای مشکلات اقتصادی صریحا جلوی مسئولین را نمیگیرد حکم حکومتی نمیدهد که مثلا اقتصاد مقاومتی راه بیوفتد؟
🔘 چرا رئیس جمهور درباره بورس سکوت کرده است؟
🔹از مردادماه به واسطه ریزش بیسابقه بورس، سهامداران بورسی بخصوص تازهواردها که به دعوت دولت راهی بورس شده بودند در شوک رفتار دولت در قبال بورس هستند.
🔹مگر میشود دولت مردم را به بورس بخواند و بلافاصله بعد از آن بورس ۷۰ درصد بریزد؟
🔹تأسف بار اینجاست که اتفاقا در روزهای قرمز بورس، خبری از دولتمردان به خصوص رئیس جمهور و وزیر اقتصاد نیست!
🔹برخی از نمایندگان مجلس نیز سعی دارند با انتشار پیامهای توییتری حمایت خود را از بورس نشان دهند ولی این توییتها بیفایده است!
🔹به اعتقاد کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار سرمایه، آنچه در یک هفته اخیر باعث شده تا بورس رنگ قرمز بگیرد، وعده دلار ۱۵ هزار تومانی از سوی رئیس جمهور بود آنهم در حالیکه هیچیک از مولفههای اقتصادی در زمینه افزایش ارزش پولی تغییری نکرده است.
#دموکراسی نمیتواند «هدف» جنبش #اصلاحات باشد
🔸 «محمد قوچانی» فعال سیاسی و صاحبامتیاز مدیرمسئول «آگاهینو»:
🔹فارغ از تمام گرایشهای سیاسی بنده یا شما، اصلاحات در یک تعلیق و در یک بحران به سر میبرد؛ البته بحران این جریان فارغ از بحران عمومی در کشور نیست و به نظر میرسد که شرایط عمومی کشور هم دچار این تعلیق است.
🔹ما آن موقع در دوم خرداد با افتخار سرمان را بالا میگرفتیم و میگفتیم ما اصلاحطلبیم؛ اما الآن اگر کسی بگوید اصلاح طلبم، حالا حس اصولگراها را نمیدانم اما فکر میکنم وضع آنها هم شبیه همین است سوال ایجاد میشود و حداقلش این است که شما چه کار کردید و به کجا رسیدید؟
🔹در بحث حجاب الآن حرفهای آقای مهدی نصیری و آقای زائری -که خاستگاه اصولگرایی دارند- از خیلی از اصلاحطلبان جلوتر است.
🔹مشکل اصلی که من الآن در شرایط فعلی کشور میبینم این است که رقابتها فاقد محتواست و فقط بر سر کرسیهاست.
🔹در باب عدالت الآن دوستان ما فکر میکنند که بعد از آبان ۹۸ اگر یک مقدار بحثهای چپ را وارد اصلاح طلبی بکنند، مردم دوست دارند
🔹خودم به صراحت میگویم که بله این نظر من «اقتدارگرایانه» است؛ اقتدار در ادبیات علوم سیاسی یعنی قدرت مشروع و با قدرت رها و نامشروع تفاوت میکند.
🔹اقتدارگرایی به معنای ایدئولوژیای است که مبنایش میشود قدرت. من در مقالهام به صراحت راجع به این موضوع حرف زدم؛ من از اقتدار دفاع میکنم.
🔹این که حالا مدام این را برجسته میکنند که اگر امروز آزادی انجام شود، اگر امروز همه بتوانند در انتخابات شرکت کنند و اگر امروز منع برداشته شود، و فلانی بتواند نامزد شود، همه مشکلاتمان حل میشود، این یک دروغ آشکار است.
🔹اگر رهبری آن روز (بعد از ماجرای بنزینی) پای این تصمیم نایستاده بود، دولت سقوط کرده
دولت با بورس چه کار دارد می کند؟!
♦️مردم باید از این اخبار متناقض درباره بورس و رئیس آن چه برداشتی بکنند:
🔹قالیباف اصل رئیس سازمان بورس : استعفا نداده ام و نمی دانم خبر استعفای مرا چه کسی منتشر کرده. شاید مرا برکنار کنند اما استعفا نداده ام.
🔹در حالی قالیباف اصل از منبع انتشار خبر استعفایش اظهار بی اطلاعی می کند که اصل خبر و نامه استعفا، توسط پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا) وابسته به سازمان بورس،منتشر شد.
🔹سیاوش وکیلی مدیر روابط عمومی بورس: خبر استعفای دکتر حسن قالیباف اصل از پست ریاست سازمان درست است و در تارنمای رسمی سازمان بورس منتشر شده است.
🔹وزیر اقتصاد:
🔻بازار با قیمتگذاریهای کالاها میانه خوبی ندارد و به همین دلیل به اظهارات وزیر صنعت در باره موضوع فولاد واکنش نشان داد. و در میان فعالان بازار این نگرانی شکل گرفت که شاید این موضوع شروعی برای بقیه کالاها باشد.
🔻همچنین اجبار پالایشگاهها به توزیع قیر با نرخ دولتی و یا لغو معافیت مالیاتی شرکتهای معدنی روی بازار اثر منفی میگذارد، زیرا به سوددهی آنها آسیب میزند.
🔻مسئول صنعت بانکداری وزارت اقتصاد است نه بانک مرکزی؛ وقتی نرخ بهره بین بانکی ناگهان شبانه به بالای ۲۰ درصد میرسد این موضوع روی بازار اثر میگذارد.
🔻بازار سهام محلی برای کشف قیمت است و دولت باید کاری کند که این عملیات با کارآمدی انجام شود.
🔻چرا درباره استعفای شاپور محمدی رئیس سابق بورس دروغ گفته میشود که وزیر وی را برکنار کرده . روابط بنده با وی بسیار خوب بود و خود او با اصرار و به خاطر مسائل شخصی استعفا کرد.
🔹سوال مهم این است که آقای روحانی و وزرای اقتصاد و صمت و نفت و دیگر اعضای تیم اقتصادی، دقیقا دارند با سازمان بورس که می تواند نقطه قوت اقتصاد باشد، چه معامله ای می کنند؟