سیاست خارجی امریکا
روی کار آمدن بایدن در ایالات متحده امریکا ناشی از شورش همه جانبه ساختار عمیق علیه یک رئیس جمهور ساختار گریز گمانه های زیادی دال بر تغییر مسیر سیاست های آمریکا بالاخص در ابعاد سیاست خارجی ایجاد کرد.
بایدن که در کارزار انتخاباتی خود به صراحت از بازگشت آمریکا به قراردهای بین المللی در راستای ترمیم جایگاه از دست رفته این کشور و احیای قرارداد جامع اقدام مشترک سخن گفته بود در این مسیر سیاستی را در پیش گرفت که به وضوح مبین ادامه مسیر کاراز فشار حداکثری ترامپ بود.
بازگشت ایران به پایبندی ذیل تعهدات برجام و سپس رفع تحریم ها توسط آمریکا تنها نشانی بود از استفاده بایدن از میوه کارازی که ترامپ علیه ملت ایران به راه انداخت و عدم توفیق او در این مسیر بر همگان اثبات و عامل تحقیر چندباره آمریکا در عرصه بین المللی گردید.
در ادامه ایران با اتخاذ رویکرد خروج گام به گام از تعهدات برجامی با تصویب قانون حمایت در مجلس شورای اسلامی به خوبی پیام روشنی به واشنگتن ارسال کرد که تنها راه احیا قرارداد با ایران انتفاع ایران از مزایای این قرارداد، رفع تحریم ها است.
✍محمد یزدیان
@siasiland
سخنگوى كاخ سفيد: مخالفت اسرائيل تاثيرى بر عزم آمريكا به مذاكرات برجام نخواهد داشت
هفته آینده مقامات اسرائیل به واشنگتن میآیند تا مخالفت خود با بازگشت به برجام را تاکید کنند، آیا کاخ سفید نسبت به بازگشت به برجام تغییر عقیده خواهد داد؟
ساكى: خیر.
در حال حاضر مذاکرات البته به شکل غیر مستقیم جریان دارد.
یک ظرفیت دیپلماتیک به سمت توافق هستهای است.
میدانیم که چالش وجود دارد و ما در حال تشویق همه طرفها برای تداوم مذاکره هستیم.
اسرائیل یکی از طرفهای کلیدی در این بحث است و ما از قصد خودمان آنها را آگاه میکنیم.
این را در دیدار آتی هم انجام خواهیم داد.
@siasiland
تاکید حماس به ادامه مقاومت برای دفاع از قدس
فوزی برهم، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین:
در مقابل اقدامات رژیم اشغالگر به تمامی اشکال مقاومت برای دفاع از قدس، مسجدالاقصی و حقوق و آزادی آن ادامه میدهیم و بهای آن را میپردازیم.
پاسخ مقاومت در چارچوب برهم زدن معادلات رژیم اشغالگر است و نتایج تداوم این تنشآفرینی نژادپرستانه بر عهده آنان است.
@siasiland
#نوبرجام....
دور جدید مذاکرات ایران و اروپا با حضور ضمنی آمریکا برای احیای برجام در وین در مسیری از دوگانه نحوه رفع تحریم ها و بازگشت ایران به تعهدات برجام ذیل زیاده خواهی طرف مقابل که فراموش کرده است او از برجام خارج شده در سایه تردیدات فراوان دنبال می شود.
عملکرد امریکا به خوبی بیانگر آن است که آنها اراده معطوف به بازگشت به شکل ۲۰۱۵ برجام نداشته وبا راهبرد قوی تر کردن و طولانی کردن قراداد به دنبال تعمیم مسائل موشکی و منطقه ای در برجام از نوع پلاس آن هستند.
راهبرد آمریکا در این میانه حفظ مذاکرات فرسایشی و فشار حداکثری در جهت بروز بحران های داخلی در راستای اعمال اثر بر تصمیم گیران ایرانی است و از این راه به دنبال کسب امتیازات حداکثری است.
✍ محمد یزدیان
@siasiland
امتیازدهی ریاض به صنعاء همزمان با نزدیک شدن آزادسازی مأرب
روزنامه لبنانی «الاخبار» طبق اطلاعاتی که به دست آورده، امروز (شنبه)، گزارش داد که طی چند روز گذشته، تلاشهایی در منطقه صورت گرفته که در جریان آن، سعودیها امتیازهایی به طرف یمنی پیشنهاد کردهاند که این امتیازات به سطح موافقت کامل با ابتکار «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی در صنعاء رسیده است؛ ابتکاری که در پاییز سال گذشته میلادی درباره مأرب مطرح شد.
با این حال، این روزنامه لبنانی مینویسد که عربستان سعودی و حامیان آن یعنی آمریکا و انگلیس، تضمینهای لازم برای پیشبرد طرح المشاط یا هر گونه طرح دیگری ارائه نکردهاند؛ مسئلهای که باعث شده صنعاء در صداقت ائتلاف سعودی-اماراتی تردید کند به ویژه آنکه تجربههای پیشین نشان داد، ائتلاف پس از دستیابی به اهدافش به بهانه پایبندی به تصمیمات بینالمللی درباره یمن و قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت به راحتی از زیر تعهدات خود شانه خالی میکند؛ قطعنامههایی که به ریاض و متحدان آن اجازه تاخت و تاز در اراضی یمن را میدهد.
@siasiland
#نوبرجام....
شاید یکی از مهمترین ابعاد فرآیند مذاکرات احیای برجام که در وین جاری است خواسته به حق ایران یعنی رفع کامل تحریم ها می باشد. ایران خواستار بازگشت به وضعیت ژانویه ۲۰۱۷ یعنی زمان روی کار آمدن ترامپ است اما با تغییر برچسب تحریم ها را از هسته ای به غیر هسته ای همچون تروریسم و ... توسط ترامپ این فرآیند بسیار دشوار شده است. از سوی دیگر از آنجاییکه رفع تحریم ها می بایست توسط کنگره انجام شود و شاهد آنیم که حتی دمکرات های کنگره نیز با بازگشت و حتی اصل برجام مخالف هستند و بایدن به دلیل انتخابات پیش رو و مسایل داخلی نمی خواهد بهانه ای مبنی بر واگذاری امتیاز به ایران به دست مخالفین بدهد. در اینصورت با به بکارگیری اسراییل بعنوان بازوی نطامی و پایین آوردن صبر استراتژیک ایران و اقناع ایران توسط بازوی مذاکراتی یعنی اروپا به دنبال خالی کردن دست ایران از ابزارهای مذاکراه و اعمال فشار برای پذیرش مطالبات آمریکا است.
و در نهایت می توان گفت قرارداد ۲۰۱۵ برای همیشه بازگشت ناپذیر شده است.
✍ محمد یزدیان
@siasiland
#نژادپرستی_ساختاری_در_آمریکا_بلای_جان_سیاه_پوستان
قسمت اول
بی. بی. سی فارسی نوشت:
۱. سیاه پوستان بیشتر در معرض شلیک های مرگبار پلیس آمریکا قرار میگیرند؛ با وجود اینکه سیاه پوستان آمریکا تنها ۱۴ درصد از جمعیت ۳۳۰ میلیون نفری ایالات متحده را تشکیل می دهند, از سال ۲۰۱۵ حدود ۲۴ درصد از بیش از ۶ هزار مورد تیراندازی مرگبار پلیس در این کشور مربوط به جامعه سیاه پوستان بوده است.
۲. پلیس آمریکا به سیاه پوستان بیشتر از نژادهای دیگر ایست می دهد؛ با بررسی حدود ۱۰۰ میلیون دستور ایست بازرسی پلیس در سراسر آمریکا, دریافتند که احتمال توقف رانندگان سیاه پوست توسط پلیس ۲۰ درصد بیشتر از رانندگان سفید پوست است.
۳. سیاه پوستان و سفید پوستان در آمریکا به یک اندازه مواد مخدر استفاده می کنند, اما میزان دستگیری سیاه پوستان به جرم مواد مخدر در مقایسه با سفید پوستان بیشتر است.
۴. سیاه پوستان بیشتر به زندان می افتند؛ سیاه پوستان آمریکا ۵ برابر بیشتر از سفید پوستان و ۲ برابر بیشتر از لاتین تبارها در این کشور به زندان می افتند.
✍یوسفی
@siasiland
#نوبرجام....
هدف کلان آمریکا از ورود به مذاکره با ایران تحمیل شرایط حداکثری خود است اما در صورت عدم تحقق این امر، نفس مذاکرات و فرسایشی شدن آن برای واشنگتن منافعی خواهد داشت. مذاکره برای آمریکا تبدیل به عامل مهار و کنترل رفتار ایران شده است. تداوم فضای مذاکرات در یک سطح باعث شرطی شدن مردم ایران به نتیجه مذاکرات شده و عملاً آمریکا میتواند از این طریق در محیط داخلی ایران اثرگذاری نماید و بر تصمیمات و ترجیحات تصمیمگیرندگان داخلی اثرگذار باشد. همچنین مذاکرات فرسایشی بخشی از پازل عقب راندن پیشرفتهای فنی ایران است. آمریکا گذشت زمان را به سود خود میداند از سوی دیگر پیچیدگیهای سیاست داخلی آمریکا و نیز انتخابات ریاست جمهوری ایران سبب احتیاط بیشتر واشنگتن و تلاش بر فرسایشی نمودن مذاکرات دارد.
اما باید دقت کرد مسئله فرسایشی نشدن مذاکرات نباید مانع تحقق «سیاست حرف قطعی» نظام شود به عبارت بهتر این دو سیاست اصولی، باید همزمان لحاظ شود بدین معنا که نباید به بهانه عدم ورود به مذاکرات فرسایشی، منافع کلان ملی را نادیده بگیریم و به سمت توافق ناقص برویم.
✍محمد یزدیان
@siasiland
جزئیات ناگفته از «موشک دیمونا»
منابع آگاه سوری:
موشکی که از اراضی سوریه شلیک شده است موشکی سوری از نسل دوم از نوع «سام ۵» زمین به هوای پیشرفته است که از سوی نیروهای دفاع هوایی سوریه شلیک شده است.
هدف موشک رسیدن به جنگنده اسرائیلی که آماده حمله به اهدافی در سوریه در خارج از مرز سوریه بود و بر فراز اراضی اشغالی پرواز میکرد، بوده است.
جنگنده اسرائیلی توانست از چنگ موشک بگریزد تا این موشک مسافتی حدود ۲۵۰ کیلومتر را طی کند و در نزدیکی «دیمونا» فرود آید و این یعنی همه اراضی اشغالی در تیررس موشکهای سوری است.
موشک «سام ۵» مایه رعب و وحشت خلبانان اسرائیلی را فراهم کرده است زیرا نزدیک بود که جنگنده پیشرفته را با وجود همه ابزار الکترونیکی پیشرفته آن هدف قرار دهد و این با وجود آن بود که در ارتفاع بالا پرواز میکرد.
@siasiland
#آشنایی_باسازمانهای_بین_المللی
رصدخانه جنوبی اروپا
این سازمان که در سال ۱۳۴۰ (۱۹۶۲ میلادی) ایجاد گردیده، جدیدترین فناوری و امکانات پژوهشی را برای ستارهشناسان و اخترفیزیکدانها تأمین میکند و توسط اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، پرتغال، اسپانیا، سوئد، سوئیس و انگلستان پشتیبانی میشود. چندین کشور دیگر نیز برای پیوستن به این سازمان ابراز علاقهٔ فراوان نمودهاند.
شعبه مرکزی ESO شامل واحد تحقیقات علمی و تکنیکی و مرکز اداری در گراچینگ نزدیک مونیخ آلمان واقع شدهاست. واحد عملیاتی ESO واقع در مرکز سندیگو شامل سه پایگاه رصدی است که در چیلن صحرای آتاکاما گرد هم آمدهاند.
✍مهدی جهاندیده
@siasiland