موضوع: چالشهای پیش روی توافق ایران و عربستان
اوایل امسال بود که دولتهای جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی، پس از سالها تنش، برای عادیسازی روابط خود با میانجیگری کشور چین به توافق رسیدند.اما دو موضوع مهم میتواند آینده این توافق را با چالشهایی مواجه کند.
موضوع اول روابط بین ریاض و تلآویو است که آمریکا تلاشی مضاعف در راستای عادیسازی روابط عربستان و اسرائیل دارد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که سفر اخیر جک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، به ریاض در جهت متقاعد کردن مقامات این کشور در جهت احیای روابط عربستان و اسرائیل بود. همچنین بایدن برای انتخابات آتی نیاز به یک دستاورد بزرگ سیاسی دارد که این عادیسازی میتواند در انتخابات آتی به او کمک کند. در هر صورت عادی شدن روابط ریاض و تلآویو، توافق ریاض و تهران را با چالش جدی و مبنایی مواجه خواهد کرد.
موضوع دوم مسئله میدان گازی آرش و توافق عربستان و کویت بر سر ادامه پروژه در این میدان گازی مشترک است. هر چند با تدبیر جمهوری اسلامی ایران و پیشنهاد مذاکره و پرهیز از هرگونه تنش و پذیرفتن طرفهای مقابل، به نظر نمیرسد این موضوع وارد فاز تنشزا بشود اما به منزله مینی است که میتواند با تحریک غربیها منفجر شود و توافق ایران و عربستان را تحت تأثیر قرار دهد.
✍سید رضا میرهاشمی
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @SIASILAND
خودداری فوتبالیست سوریهای از رویارویی با بازیکن اسرائیلی
⚽️ سایت شبکه خبری «المیادین» گزارش داد «خالد کردغلی» بازیکن تیم ملی فوتبال سوریه که در تیم الوحدات اردن به میدان میرود، تصمیم گرفته در دیدار مرحله مقدماتی لیگ قهرمانان آسیا ۲۴-۲۰۲۳ بازی نکند.
⚽️ این بازیکن در گفتوگو با المیادین اعلام کرده که بهخاطر حضور «مونس دبور» مهاجم اسرائیلی تیم شباب الاهلی از حضور در این مسابقه خودداری میکند.
⚽️ اخیراً ۶ عضو هیئت مدیره باشگاه الوحدات در اعتراض به دیدار تیم فوتبال این باشگاه مقابل شباب الاهلی که از یک بازیکن اسرائیلی استفاده میکند، از سمت خود کنارهگیری کردهاند.
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @SIASILAND
📖 کاربرد هوش مصنوعی در عرصه دیپلماسی- بخش پنجم
✅ با توجه به موارد ذکر شده باید گفت در حال حاضر کشورها باید به این درک برسند که درست است براي تحقق منافع خود در عرصه سیاست خارجی عزم ملی و نقاط قوت و ضعف داخلی، اثرگذار هستند، اما نمیتوان از اثربخشی فنآوریهای نوین مانند هوش مصنوعی در روابط بینالملل و تحولاتی که در ساختار روابط بینالملل و سلسله مراتب قدرت رخ میدهد چشم پوشید. لذا میتوان بیان داشت با توجه به وضعیت فعلی، در آینده نزدیک قدرتهاي بزرگ بینالمللی و منطقهاي استفاده از فنآوری هوش مصنوعی در عرصه سیاست خارجی و امنیت ملی خود را توسعه خواهند داد. قطعاً فنآوری هوش مصنوعی در سالهاي آینده، استقلال و حاکمیت ملی همه کشورها را تحت تأثیر قرار میدهد. استقبال کشورهاي جهان براي استفاده از هوش مصنوعی در عرصه دیپلماسی و سیاست خارجی و سپردن فرآیند محاسبات سود و زیان، مذاکره و چانهزنیهاي سیاسی به این فنآوری، سبب تقویت موضع این کشورها در سطح نظام بینالملل، حذف خطاهاي انسانی و افزایش قدرت پیشبینیپذیري آنها نسبت به کشورهاي رقیب میشود و آنها را در موضع برتر قرار میدهد.
✍️ احد نوری اصل
@siasiland
📖 بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی- بخش سوم و پایانی
✅ مهمترین پیام های بیانیه ی گام دوم مقام معظم رهبری به اختصار در ذیل می باشد:
27-مقابله با فساد و اژدهای هفت سر، 28-طهارت اقتصادی و شفاف سازی، 29-عدالت اجتماعی و جلوگیری ازشکاف طبقاتی، 30-توجه به قشرهای نیازمند و ممنوعیت تبعیض در توزیع منابع عمومی، 31-توجه به اصل عزت حکمت مصلحت در روابط خارجی، 32-حضور قدرتمندانه در منطقه غرب آسیا و لزوم توجه به تحرک جدید نهضت بیداری اسلامی بر اساس نظریه مقاومت، 33-عدم اعتماد به بیگانگان و لزوم حفظ مرزبندی، 34-عدم عقب نشینی در مقابل تهدیدات خارجی، 35-داشتن موضع انقلابی، 36-اصل نفی سبیل، 37-مذاکره با آمریکا جز زیان مادی و معنوی محصولی نخواهد داشت، 38-جلوگیری از ترویج سبک زندگی غربی، 39-تلاش جهادی همه جانبه هوشمندانه در همه عرصه ها، 40-حکمرانی و مدیریت صحیح در اداره کشور
✍️ علیرضا پورربیع
@siasiland
#مخاطرات_کاهش_جمعیت_در_ایران
وقتی مرد ایرانی که مسئول تامین خانواده است به سمت تک فرزندی و بیفرزندی برود، در وهله اول یک سری آسیبها به تک فرزند خواهد رسید.
تک فرزندها عموما مهارت کافی برای ارتباط گیری را ندارند،
قدرت تصمیمگیری پایینی دارند،
انسانهای متوقعی هستند
و آسیبهای روانی خاص ناشی از تک فرزندی و تنهایی را تجربه میکنند.
دومین موضوع هم آسیبی است که خود والدین میبینند. دلبستگی بیش از حد به تک فرزند خود و افسردگی و تنهایی بعد از مستقل شدن فرزند باعث خواهد شد که شرایط سختی را در زندگی تجربه کنند.
از طرف دیگر جامعه هم از این فرآیند آسیب خواهد دید. در حال حاضر ما جمعیت جوانی داریم. جمعیت ما اکثرا و عموما در سن کار هستند و میتوانند با فعالیت و خدماتدهی در جامعه مفید و موثر باشند. منتها اگر این روند فرزندآوری ادامه پیدا کند، جمعیت مردان بالای 60سال ما در 30 سال اینده، سه برابر خواهد شد. یعنی تا سال 1429 ما سه برابر وضعیت کنونی خود جمعیت سالمند بالای 60سال خواهیم داشت. به این ترتیب از سهم مردان 20تا 29 سال و 30تا 39سال نیز به شدت کم خواهد شد. و در ادامه از هر 10مرد ایرانی، سه مرد بالای 60سال سن خواهد داشت. آماری که اصلا مطلوب نیست.
✍امیررضا ملکی
@siasiland
لزوم تعامل فعال جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در سازمانهای بینالمللی
#چین_ایران
#سازمانهای بینالمللی
قسمت دوم
در راستای این دستورات، چین در سازمان ملل بسیار فعالتر شده است. چین به طور سنتی نقشی خاموش در سازمان ایفا میکرد. (تا سال 1971، کرسی سازمان ملل متحد در اختیار تایوان بود.) چین مکرراً در شورای امنیت رای ممتنع میداد. اما با شروع دهه 1990، به مراتب بیشتر به رأی دادن – و استفاده از وتوی خود – پرداخت. در واقع، از سال 2011، چین دهها بار از وتوی خود استفاده کرده است. (در مقایسه، ایالات متحده تنها چهار قطعنامه را در آن دوره زمانی وتو کرده است.) در مجمع عمومی، چین اخیراً یک ابتکار توسعه جهانی، یک طرح جامع برای پیشرفت اقتصادی، و در مجمع بوآئو برای آسیا، یک ابتکار امنیتی جهانی را پیشنهاد کرد. که مدعی است با «ذهنیت برد-برد» به «چالشهای امنیتی پیچیده و درهم تنیده» رسیدگی میکند. هر دو پیشنهاد به دنبال تغییر جهت حکومت جهانی و اطمینان از قرار گرفتن چین در صندلی راننده هستند.
✍ علیرضا زمانیان
@siasiland
لزوم حمایت و پیگیری بیشتر در انتقال صحیح ارزش ها
🔷 یکی از مهمترین مسائل جامعه شناسی و روان شناسی جامعه پذیری سیاسی و اجتماعی است. یعنی انتقال فرهنگ سیاسی و اجتماعی از نسلی به نسل دیگر و یا شکل گیری رفتارهای سیاسی و اجتماعی فرد در جامعه. در واقع آینده یک جامعه و پیشرفت یا عقب ماندگی آن بستگی به طریقه انتقال ارزش های یک جامعه به نسل های بعد دارد. امروز دشمنان ایران اسلامی تلاش دارند با تغییر سنت ها و ارزش های جامعه ایران اسلامی مانند ، سبک زندگی ایرانی اسلامی و ... از انتقال صحیح ارزش ها به جوانان که آینده سازان جامعه هستند، و همچنین ایجاد بدعت و انحراف در باورها و اعتقادات سیاسی،فرهنگی و اجتماعی جوان امروز جامعه جلوگیری کرده و آنان را به انسان هایی تبدیل کنند که فاقد هرگونه ارزش و هویتی هستند و به اهداف خود که متلاشی کردن و از بین بردن جامعه است، دست یابند. با این اوصاف وظیفه همه آحاد جامعه و بویژه نخبگان و مسئولین، این است که با هوشمندی بیشتر در جهت رشد و تعالی مورد انتظار و توقع و تاکید مقام معظم رهبری در خصوص نسل جوان جامعه بکوشند .
✍️علی جانبازی قادی
@siasiland
تبلور حضور زنان در نگاه دین
▪️راوی خطبه کوفه، جملهای دارد از حضرت زینب کبری قبل از اینکه بگوید، حضرت زینب کبری در کوفه چه خطبهای خواند، قسم به خدا یاد میکند و میگوید:
«من ندیدم زنی اینقدر با حیا و اینقدر سخنور و انقدر دانشمند، انگار که گویا کام او را علی از دانش برداشته است.»
▪️بنابراین او در اینجا از زن قبل از اینکه مد لباس و پوشش و اینها را ببیند، فهم فرهیختگی و حیا را میببیند و این مدلی است که اسلام میپسندد، زن در هر جایی که میخواهد حضور اجتماعی ـ سیاسی داشته باشد.
✍رجبی
@siasiland
موضوع: چالشهای روابط تهران و کابل
ریچارد نیکسون، رئیس جمهور پیشین آمریکا، پس از جنگ ویتنام و ناکام ماندن آمریکاییها در این نبرد، پایهگذار این نظریهای راهبردی بدین مضمون شد که بگذار یک آسیایی با آسیایی بجنگد.
اخیرً تهران تایمز در گزارشی خبر داد که آمریکا به طالبان پیشنهاد داده در مقابل ناامن کردن ایران، پولهای بلوکه شده افغانستان را آزاد میکند.
آنچه مهم و ضروری است، این است که به نظر میرسد اساساً روی کارآمدن طالبان، طرح از پیش تهیه شده آمریکاییها بوده است. به نوعی طالبان اهرم فشاری در دستان آمریکا برای کنترل جمهوری اسلامی ایران است و بهترین راه برای درگیر کردن ایران در یک جنگ فرسایشی، تحریک حکومت طالبان است. چنانچه در ماههای گذشته شاهد درگیریهای مرزی بودیم که با شهادت تعدادی از مرزبانان کشور ما همراه بود اما جمهوری اسلامی ایران با خویشتنداری مانع گسترش درگیریها شد. اخیراً جمهوری اسلامی ایران در راستای مقابله با تهدیدات مرزی از سوی کشور همسایه، دیوارکشی به طول ۷۴ کیلومتر در مرز استان خراسان رضوی با افغانستان را آغاز کرده است. باید در نظر داشت که جمهوری اسلامی فارغ از هر موضوعی، روابط خود با همسایگان را مبتنی بر اصل همجواری تنظیم میکند و به دنبال پرهیز از هرگونه تنش و برخورد است.
✍سید رضا میرهاشمی
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @SIASILAND
🔰پاسخ محکم #ایران به تنش زایی #آمریکا در منطقه
🔹️در پاسخ به تنش زایی نیروهای تروریستی سنتکام در منطقه غرب آسیا و به طور خاص خلیج فارس جمهوری اسلامی توانمندیهای دفاعی دریایی خود را افزایش داد.
🔹️در همین راستا و پس از رزمایش اخیر نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی خلیج فارس با محوریت دفاع از جزیره بوموسی، روزهای قبل سامانهها و تجهیزات راهبردی جدید به نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حوزههای موشکی، پهپادی و جنگ الکترونیک ملحق شد.
🔹️اقدامات هوشمندانه ایران در واکنش به تصمیات اخیر آمریکا برای ارسال جنگندههای اف ۳۵ و اف ۱۶ و ناوشکن مجهز به موشکهای هدایتشونده و نیروهای آبی - خاکی به خلیج فارس است، در تازه ترین اقدام نیز ارتش ایالاتمتحده اعلام کرده که در حال بررسی استقرار نیرو در کشتیهای تجاری است که
میخواهند از تنگه هرمز عبور کنند.
🔹️بنابراین برگزاری رزمایش ها و نیز تجهیز یگان ها به تجهیزات هوشمند و به روز را میتوان پاسخی محکم به اظهارات و اقدامات احتمالی آمریکا در حوزه خلیج فارس تلقی کرد.
✍مصطفی رمضانی
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @SIASILAND