سلاحهای خودکار و هوش مصنوعی
#هوش_مصنوعی
#سلاحهای_خودکار
#رصد_اندیشکده
قسمت هجدهم
شورای روابط خارجی ایالات متحده آمریکا در مقالهای معتقد است؛ سلاحهای خودمختار میآیند. تلاش برای ممنوعیت کامل آنها، هرچند به معنای خوب، احتمالاً بیهوده است. ارزش نظامی آنها خیلی زیاد است. با این حال کشورها در مورد نحوه استفاده از تسلیحات خودمختار حق انتخاب دارند. بدون محدودیتهای مؤثر، سلاحهای خودمختار کنترل انسان بر جنگ را کاهش میدهند، خطر بیشتری را برای غیرنظامیان و رزمندگان ایجاد میکنند و ثبات بینالمللی را تضعیف میکنند. برای مقابله با بدترین خطرات این تسلیحات باید فوراً اقداماتی انجام شود. انجام این کار مستلزم حرکت فراتر از انتخاب ساده و گمراهکننده کنونی بین ممنوعیت همه سلاحهای خودمختار و بدون محدودیت است.
✍ ترجمه و تحقیق: علیرضا زمانیان
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @siasiland
📢 تقوا؛ محصول ماه رمضان
✏️ رهبر انقلاب: محصول عمدهی #ماه_رمضان تقواست؛ «دستی که عنان خویش گیرد»؛ معنای تقوا این است. عنان دیگران را گاهی درست میتوانیم بگیریم؛ اگر بتوانیم عنان خودمان را بگیریم، خودمان را از چموشی، از وحشیگری، از عبور از خطوط قرمز الهی باز بداریم، این هنر بزرگی است. تقوا یعنی مراقبت از خود برای حرکت در صراط مستقیم الهی.
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @siasiland
سیاست بدون خط خوردگی
ارزیابی رقابت میان ابرقدرتهای هوش مصنوعی؛ ایالات متحده آمریکا و جمهوری خلق چین
#هوش_مصنوعی
#رقابت_آمریکا_چین
قسمت دهم
محمود سریعالقلم استاد روابط بینالملل دانشگاه شهید بهشتی در گزارشی به تشریح مشاهدات خود از اجلاش داووس 2024 میپردازد و مینویسد؛ سهم چین در تولید جهانی کالا ۳۰ درصد است که طی ۱۴ سال گذشته به طور مرتب رتبه اول را در این زمینه کسب کرده و در حال حاضر نرخ رشد ۵.۲ درصد را تجربه میکند. یکی از چالشهای بحث هوش مصنوعی این است که دقیقا کدام قسمتها به اشتغال بیشتر خواهد انجامید. این به نحوه سرمایهگذاری دولتها در این عرصه ربط پیدا میکند. به عنوان مثال لایحه کاهش تورم و لایحه تراشه و علم در آمریکا و سرمایهگذاری ۱۲۵ میلیارد دلاری هند در ساختار عمرانی دیجیتال، محرکههای رشد و توسعه هوش مصنوعی خواهند بود. پیشبینی میشود بازار هوش مصنوعی در بهداشت و درمان در سال ۲۰۳۰ بالغ بر ۱۸۸ میلیارد دلار شود که ۴۹ درصد آن در آمریکای شمالی، ۲۳ درصد در اروپا، ۶ درصد در ژاپن و ۹ درصد در چین صرف خواهد شد. نوآوری در هوش مصنوعی تا ۴۰ درصد در آمریکا، ۲۷ درصد در چین و ۳۲ درصد در بقیه ۱۹۱ کشور جهان ثبت شده است. به طور طبیعی به میزانی که درآمد سرانه در کشورها افزایش مییابد، بهرهبرداری از نوآوریهای هوش مصنوعی نیز ارتقا پیدا میکند. هم اکنون ارزش بازار نیمههادیها به بالای ۶۰۰ میلیارد دلار رسیده است. تا سال ۲۰۳۰ نقش تولیدات مبتنی بر هوش مصنوعی حدود ۱۵.۷ تریلیون دلار خواهد بود. هوش مصنوعی چالشهای امنیتی فراوانی را نیز به همراه داشته است. بنگاهها به تناسب درآمد و وسعت فعالیت و سهم بازار، هزینههای فراوانی در مراقبت از دیتا بنگاههای خود اعمال میکنند. هزینههای امنیت سایبری همچنان در حال افزایش است.
✍ علیرضا زمانیان
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @siasiland
غفلت درد بی درمان
"بسیاری از کشورها نگران امنیت تیک تاک و ارتباطات این پلتفرم با چین هستند. ایالات متحده جدیدترین کشوری است که برای ممنوعیت این شبکه اجتماعی با 170میلیون کاربر ، لایحه ای را در مجلس نمایندگان به تصویب رسانده است. استرالیا به تازگی تیک تاک را در دستگاههای دولت فدرال ممنوع کرده، زیرا نگرانیها در مورد حریم خصوصی و امنیت برنامه افزایش یافته است. آمریکا، کانادا، بریتانیا و نیوزلند که با استرالیا شرکای به اشتراکگذاری اطلاعات «پنج چشم» را تشکیل میدهند همه در هفتههای اخیر اقدامات مشابهی را علیه تیک تاک انجام دادهاند.
اما در ایران شورای عالی فضای مجازی استفاده از پوسته های سکوهای مجازی خارجی ( آن هم در شرایطی که تازه مردم با سکوهای داخلی آشتی کرده بودند) آزاد ساخته است. امیرالمومنین علی علیه السلام می فرماید:
«شگفتا، شگفتا! به خدا سوگند! قلب را مى میراند و غم و اندوه را (به روح انسان) سرازیر مى کند که آن ها (شامیان غارتگر) در مسیر باطل خود، چنین متّحدند و شما، در طریق حقّتان، این گونه پراکنده و متفرّق»!!!
✍رجبی
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @siasiland
هیولای ترامپ و اقتصاد جهانی!
به رغم آنکه فضای بین المللی شاهد جنگ های ویرانگری در اوکراین و غزه بوده و تنش های سیاسی مهمی (همچون تایوان) را تجربه می کند، اما اقتصاد جهانی توانسته روند خود را استمرار بخشیده و با بحران خاصی درگیر نشود. آنچه که بیش از هر چیز نگرانی اقتصاددانان جهانی را در پی داشته، سیاست های نابخردانه دونالد ترامپ است که در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری امریکا و بازگشت به کاخ سفید می تواند اقتصاد بین المللی را با چالش رکود بزرگ روبرو سازد. سیاست "اول امریکا"ی ترامپ و وضع تعرفه های سنگین بر کالاهای وارداتی به امریکا موجب می شود تا بسیاری از کشورها در این حوزه با چالش مواجه شوند. وضع تعرفه های ده درصدی (به جای دو درصدی) نشان می دهد که ترامپ برای اقتصاد جهانی یک معضل وحشتناک است که می تواند حتی جهان را به دوره رکود 2008 بازگرداند. جنگ تعرفه ها آغازی بر آن بحران خواهد بود.
✍ دکتر مجید پیروز
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @siasiland
اقتصاد چین در تله!
آمارهای اقتصادی چین در سال گذشته میلادی ناامید کننده بوده است. در شرایطی که چینی ها از سال 2010 تا 2019 رشدهای اقتصادی بالا (بیش از هفت درصد) را تجربه می کردند، بحران اقتصادی ناشی از کرونا، این روند را متوقف کرد و به دنبال آن انتظارها برای بازگشت به نرخ های قبلی محقق نشد. از این رو داده های اقتصادی سه ماهه آخر سال 2023، رشد اقتصادی چین را اندکی بیش از پنج درصد اعلام کرده است. لازم به ذکر است در دهه ابتدایی 2000، نرخ رشد اقتصادی چین بالای ده درصد بود. به نظر می رسد آن روند تکرار ناپذیر باشد. سیاست های دولت برای گسترش مصرف در جامعه چین با شکست روبرو شده و نرخ رشد احتمالا نرخ تثبیت یافته چهار درصد را شامل می شود. این مسأله می تواند آینده امیدهای شی جین پینگ برای تبدیل کشورش به رتبه نخست اقتصاد جهانی تا سال 2049 میلادی را با چالش بزرگی مواجه سازد.
✍ دکتر مجید پیروز
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @siasiland
اکبر گودرزی سرکرده گروهک فرقان بود
جالبه بدونید نه تنها سکولار نبود بلکه یک آخوند و معمم هم بوده
البته مخالف تدریس فلسفه در حوزه و حکمرانی جمهوری اسلامی بود
روی عدالتخواهی خیلی تاکید داشت و شعار عدالتخواهی میداد
گروهک فرقان شهید مطهری رو به دلیل حمایت از فلسفه در کتبش ترور کرد
شخص اکبر گودرزی ادعا میکرد شهید مطهری جوانان رو به سمت سکولاریسم میبره....
حالا هم طی چندسال اخیر اکبر گودرزی های جدیدی در لباس های مختلف بازتولید شدن تا به نظام ضربه بزنن
البته از راه ترور شخصیتی
✍حمیدکافی
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @siasiland