معنی رفرنداوم و ارتباط آن با گام دوم انقلاب
رفرنداندم به معنی نظر سنجی همه جامعه برای پذیرش یا عدم پذیرش سیاست یا یک طرح مشخص است.
رفراندوم معمولا در مورد مسائل مهم کشور صورت می گیرد و مردم مستقیم رای خود را اعلام می کنند.
نظام جمهوری اسلامی برخاسته از انقلاب سال ۱۳۵۷ با رفراندوم انتخاب شد و تقرییا۹۸ درصد مردم به جمهوری اسلام رای به پذیرش دادند. حال ۴۵ سال از نظام می گذرد و گام اول با موفقیت و دستاوردهای عظیمی برداشته شده است و مردم در اداره ی حکومت مشارکت مستقیم و غیرمستقیم بسیار خوبی داشته اند. در گام دوم نیز باید مشارکت مردم در اداره ی حکومت مهم شمرده شود و برای تثبیت این امر باید دستاوردهای گام اول و نقاط مثبت آن تبیین شود و نکات ضعف برطرف شود تا روند مشارکت مردم سیر صعودی داشته باشد. هر چند حضور مردم در انتخابات و مراسم های ملی مذهبی مثل ۲۲ بهمن، تشییع پیکر شهدا خود گواه رفراندوم نظام است و مردم هر بار حماسه می آفرینند، اما نباید از میزان مشارکت مردم در انتخابات غفلت کرد.
چرا که مشارکت پایین نشان حمایت ناکافی مردمی و دستاویز دشمن برای فشار به تحمیل خواسته های دشمن می گردد. لذا در گام دوم تثبیت مردم سالاری دینی و مشارکت مردمی و افزایش رضایت مردمی در تعیین سرنوشت حرم جمهوری اسلامی باید نقشه راه همه برنامه ها قرار بگیرد و به عنوان هدف مهم و عامل محرک و پیشران تصمیم گیری های ملی و اجتماعی و فرهنگی باشد.
✍جهانگیری
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @SIASILAND
🔰«گناهکاران بی گناه»
آیا حکم دو خطاکار در فتنه 88 در مقایسه با اغتشاش 1401 یکی است؟
🔹پیشنهاد می کنم تا پایان متن همراه باشید.
مهمترین تفاوت فتنه 88 با اغتشاش 1401 در همین عنوان فتنه است. سال 88 به معنای واقعی کلمه فتنه بود. فتنه یعنی امتزاج حق و باطل. یعنی شرایط چنان غبارآلود بود که حق از باطل قابل تشخیص نبود. آنچه رهبرانقلاب در آن سالها به عنوان "این عمار" می فرمود به واسطه همین غبارسیاسی بود. نقش جناب عمار در جنگ صفین همین بود که شبهه را برای صحابه رفع کند تا حق از باطل نمایان شود.
در آن سال دو دسته افراد داشتیم. یا اهل فتنه یا مفتون وفتنه زده ها. در آن شرایط عده ای حق داشتند دچار فتنه و خطا شوند اما خواص خیر. برای همین آنروزها روز آزمایش خواص بود.
اما سال 1401 فتنه نبود. همه چیز عیان بود. از لحظه اول باطل از حق جدا شد. باطل در نمایان ترین حالت خودش جلوه کرد. پس ظاهرا خطا در این سال نابخشودنی تر است.
اما واقعا چنین است؟
🔹به این فهم آنکس که در سال 1401 دچار خطا شد نسبت به فتنه گر 88، گناهش قابل گذشت است. اما چرا؟ اگر سال 1401 ماجرا فتنه نبوده و همه چیز شفاف و آشکار بوده است چرا گناه خطاکاران آن سال کمتر است؟
🔹دلیل را باید در جبر رسانه های اجتماعی دید. جبری که منجر به مسخ رفتاری آدم ها می شود؛ رفتار و نه علم. اساسا افراد در این جبرشناختی به درستی و غلطی امور توجه نمی کنند. اینجا اساسا عرصه حق و باطل نیست. زیستگاه شبکه های اجتماعی عرصه اقدام شبکه ای است. افراد بی آنکه بفهمند و بخواهند در یک تونل شبکه ای از افراد یک شکل و یک صدا، تبدیل به ربات می شوند. تبدیل به انسان مسلوب الاراده می شود که نمی فهمد چطور گرفتار خطای شناختی و حتی رفتاری می شود.
🔹این خطای شناختی ناشی از همگرایی و همگروهی و همرنگی، مختص نوجوان و جوانان کم و سن و سال نیست. در این جماعت ضریب خطا بیشتر است چون زمان بیشتری در فضای مجازی اند. اما متاسفانه باید گفت که همه را در گیر می کند؛ حتی خواص. ولو افرادی که حق و باطل برای آنها روشن است.
برای اینکه یک مثال نسبتا روشن بزنم به ادراک و رفتار یک پزشک که در جمع رفقا دست به سیگار یا قلیان می زند، توجه کنید. او حتما از عوارض دخانیات می داند. اما در جمع دوستان و فامیل که همه به او سیگار تعارف می کنند ممکن است دچار خطای جمع پذیری شود.
یا فردی را تصور کنید که می داند مرده ترس ندارد چون علم دارد هیچ کاری از او ساخته نیست اما حاضر نیست کنارش باشد. این ترس غیر از علم اوست. دقت کنیم که خطای شناختی غیر از خطای علمی و اعتقادی است. بیشترش بماند.
🔹اغتشاش 1401 را از این منظر ببینید. سهم شبکه های اجتماعی و جبر ناخواسته در شکل گیری ذهنیت غلط و رفتار نادرست را دقیق اندازه گیری کنید. خواهید دید که ماجرا در این سال متفاوت از آشوب در همه دوره های گذشته است. برای همین است که اصلاح و قانونمند کردن فضای مجازی مهمتر از بگیر و ببند امنیتی و قضائی است.
شاید علت اینکه رهبر انقلاب از روز اول اغتشاش 1401 با این ماجرا متفاوت از فتنه های گذشته رفتار کردند و متهمین این عرصه را مورد بخشش قرار دادند از همین جهت باشد.
🔹اینهمه را نوشتم تا همین یک جمله؛ اگر فکری برای حکمرانی مجازی نکنیم با "گناهکاران بی گناهی" مواجه می شویم که از نزدیک ترین ها و یا مورد اعتمادترین های ما هستند. وحشتناک است؛ نیست؟
همشهری
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @SIASILAND
نزدیکی مردم ترکیه و ایران در سایه حمایت از فلسطین
حجابی کرلانگیچ، سفیر ترکیه در تهران در که حدودا یک سال و نیم است بعنوان سفیر ترکیه در تهران کار خود را آغاز کرده است، از روابط حسنه ی ایران و سابقه ی اشتراکات عمیق فرهنگی بین ایران و ترکیه خبر داد. یکی از مهمترین بخش های سخنان کرلانگیچ به بهبود روابط بین مردم ایران و ترکیه و از بین رفتن فضای منفی که قبلا وجود داشت، مربوط می شود. تقدیر سفیر ترکیه از حمایت های ایران در قبال مردم بی دفاع غزه یکی دیگر از مواردی بود که کرلانگیچ به آن اشاره کرد که البته این رویکرد حمایتی ایران باعث شده است مردم ترکیه نسبت به جمهوری اسلامی ایران نگاه خوشبینانه ای داشته باشند. ناگفته نماند عملیات وعده صادق یکی از مهمترین اتفاقاتی بود که باعث به وجد آمدن ترک ها شد و آنان را در فردای روز عملیات جهت اعلام حمایت از این اقدام ایران به خیابان های ترکیه کشاند و در اقدامی نمادین شهرداری آنکارا پرچم ترکیبی ترکیه، ایران و فلسطین بر روی قلعه تاریخی آنکارا را به نمایش درآورد. ✍️رضا افتخاری
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @SIASILAND