عاشورا و شخصیتهای آن همواره یکی از موضوعهای مهم در ادبیات بوده است. المثنی با نگاه به زندگی یکی از شخصیتهای کمتر شناخته شده داستان عاشورا، دریچه دیگری از این واقعهی اثرگذار تاریخی به روی مخاطب باز میکند. این رمان، بخشی از زندگی حسن مثنی پسر امام حسن و خوله و داماد امام حسین همسر فاطمه بنت حسین علیهالسلام است. جوانی که با وجود تنهایی مادر، همراه با امام حسین از مدینه به مکه و از آنجا به کربلا میرود و از کسانی است که با وجود حضور در کربلا و جنگ در روز عاشورا زنده مانده است و داستان عاشورا را روایت میکند. حسن مثنی در کنار پرداختن به احساسهای خود در این داستان، به ویژگیهای برخی از قهرمانان عاشورا چون امام حسین، عباس بن علی، قاسم بن حسن، علی اکبر اشاره میکند.
مجید محبوبی نویسنده این کتاب و انتشارات معارف ناشر آن است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
روز از نیمه گذشته بود آتش جنگ فروکش کرده بود. آفتاب داشت به سمت مغرب مایل میشد؛ اما انگار نگاه گرمش به سرهایی بود که بر فراز نیزه ها دیده می شدند. فاطمه برای آخرین بار دور سربازانی که نیزه ها را به آسمان بلند کرده بودند، چرخی زد و سرها را یکی یکی از زیر نگاه هایش گذراند و دوباره به سمت گودال قتلگاه برگشت . ام کلثوم و بی بی زینب سراسیمه دنبالش دویدند و او را از پشت گرفتند فاطمه صدایش را به گریه و ناله بلند کرد آخر بی بی جان! من بدون حسن کجا بروم؟!... حسن نیست، سرش را بر نیزه هم ندیدم آخر این چه مصیبتی است.... خدایا وای از مصیبت پدرم برادرهایم عموها و عموزاده هایم! واویلتا! چند زن دیگر نیز در حالی که بلند میگریستند، به سمت آنها آمدند. هرکس با زبان خودش فاطمه را دلداری میداد و میخواست او را به کاروان اسیران برگرداند. فاطمه اما راضی نمیشد. وقتی صدای شکسته برادرش امام سجاد را شنید کمی آرام گرفت دست به آسمان بلند کرد و با گریه گفت: «ای خدای بزرگ ای خدای مهربان حسن وقتی به میدان رفت او را دیدم که چون شیر به دل دشمن زد و همچون برادرم علی اکبر و عمویم عباس و پدرم حسین تا آخرین نفس جنگید و عاقبت هم زخمی و خونین به زمین افتاد؛ اما حالا او را نمییابم و از سرنوشتش خبر ندارم... خدایا او را به تو میسپارم.
#معصومه_مرادی
#باشگاه_کتاب_کودک_و_نوجوان_سیب_نارنجی
ایام محرم و عزاداری امام حسین بسیاری از مردم با پختن غذای نذری و پخش کردن آن بین مردم، سعی می کنند محبتشان به امام حسین علیه السلام را نشان دهند، اما خانم ژوبرت در کتاب نذر مخصوص، نوع دیگری از نذری محرم را به تصویر کشیده است. نرگس قهرمان این کتاب، دوست دارد برای امام حسین یک چیز مخصوص نذر کند. چیزی که با تمام نذری های بچه ها فرق کند. نذر مخصوص نرگس همکاری با برادرش برای جمع کردن زباله های پارک است. او با این کار هم به ضرور حفاظت از محیط زیست و پاکیزگی تاکید می کند و هم به کودکان نشان می دهد که هر کار کوچکی می تواند یک نذری مخصوص برای امام حسین باشد.
در بخشی از کتاب می خوانیم:
کمی بعد، بچه ها به کتابخانه برگشتند. با شادی تعریف کردند که غذاها را به کی ها دادند. یک دفعه خاله ثنا پرسید:«پس نرگس کو بچه ها؟»
همه بیرون رفتند تا دنبالش بگردند. آن وقت نرگس را دیدند که لی لی کنان از ته پارک با برادرش می آید. خاله ثنا از او پرسید:« تو که نذر نداشتی، چرا دیرتر از همه برگشتی؟»
نرگس خندید و گفت:« چرا! من هم نذر داشتم. یک نذر مخصوص.» آن وقت کیسه بزرگ توی دستش را نشان داد و گفت:« نذر کردم، با کمک برادرم، پارک را تمیز کنم. فکر می کنید خدا و امام حسین از نذر من خوششان آمده؟»
خاله ثنا کیسه را نگاه کرد و بالبخند سر تکان داد. کیسه پُر پُر بود از ظرف های کوچک گیاهی.
نویسنده و تصویرگر: کلر ژوبرت
ناشر: رود آبی.
معصومه مرادی
#باشگاه_کتاب_کودک_و_نوجوان_سیب_نارنجی
https://eitaa.com/sibbook
🙋🏻♀️️️ *رادیوپادکست کودک و رسانه* 🙋🏻♂️️️
کانال اختصاصی انجمن تخصصی کودک و رسانه
*درباره ادبیات کودکان و نوجوانان*
📕 معرفی کتاب
🔹 نام کتاب: نذر مخصوص
🔹 نویسنده و تصویرگر: کلر ژوبرت
🔹نویسنده متن پادکست: معصومه مرادی
🔹 گوینده: یگانه علی پور
https://ble.ir/radiopodcast_koodakoresane
پادکست ویژه عاشورا
هم اکنون در:
*رادیوپادکست کودک و رسانه*
به نشانی:
https://ble.ir/radiopodcast_koodakoresane
* کتاب "دراماتورژی قصههای قرآنی برای کودکان" منتشر شد *
کتاب "دراماتورژی قصههای قرآنی برای کودکان" به قلم * مصطفی باقرآبادی * به چاپ رسید. این کتاب دومین اثر تألیفی این نویسنده پس از کتاب "شهر فرنگ قصهها" (شامل سه نمایشنامه موزیکال برای کودکان و نوجوانان) است.
"دراماتورژی قصههای قرآنی برای کودکان" بر اساس اصول ساختاری و با اتکا به روشهای علمی و دانشگاهی تدوین شده است و میتواند راهنمای ارزشمندی برای نویسندگان در حوزه ادبیات نمایشی و حتی ادبیات داستانی کودکان باشد. این کتاب به نویسندگان کمک میکند تا با استفاده از علم دراماتورژی و بهرهمندی از متن روشن آیات قرآن کریم، به کشف و شهودی نو در عالم ادبیات نمایشی دست یابند.
مخاطبان این کتاب میتوانند با تکیه بر قابلیت اجرایی آن، گامی موثر در جهت ارتقای هنر مذهبی و تولید آثار سینمایی و نمایش دینی در حوزه کودکان بردارند. این کتاب سادهترین روش تبدیل قصههای قرآنی به متون نمایشی و دراماتیک را به خوانندگان آموزش میدهد. متونی که بر اساس اصول ادبیات نمایشی کودکان و با نگاهی عمیقتر، از بطن قرآن و قصههای آن الهام گرفته و بر مبنای آن تولید اثر هنری خواهند شد.
هدایت شده از خانه تخصصی ادبیات سیب نارنجی
1_12626314163.PDF
14.47M
"به بهانهی سالروز درگذشت همایی"
خاندان همای شیرازی، شاعر و خوشنویس و فرهنگور نامی شیراز در قرن سیزدهم، از تاثیرگذارترین خاندانهای ادبی ایران در دوران قاجار بودهاند که جلالالدین همایی(ف۱۳۵۹)، ادیب و استاد دانشگاه، از نمونههای بارز حیات ادبی این خاندان است.
همایی در مقدمهی تصحیح دیوان طرب اصفهانی فرزند هما، شرحی مبسوط از جایگاه هما و برخی از نامآوران وابسته به او ارائه کرده است که در شناخت خود او نیز یاریگر پژوهشگران خواهد بود.
یادآوری این نکته لازم است که طرب(ف ۱۳۳۰ق)، از شاعران نامور مذهبی اواخر دوران قاجار است که در سیر تحول شعر شیعی جایگاهی موثر، اما کمتر شناختهشده دارد.
#همایی
#همای_شیرازی
#طرب_اصفهانی
#سها
#خاندان_هما
#شعر_شیعی
https://eitaa.com/mmparvizan
هدایت شده از خانه تخصصی ادبیات سیب نارنجی
همینک در حال برگزاری.
میتوانید به صورت مجازی و از طریق
پیوند
https://vroom.shirazu.ac.ir/literature1
وارد جلسه شوید
هدایت شده از مهاد؛ مرکز نوآوری خانواده و کودک🇱🇧🇵🇸
🎲 🧩
فراخوان دعــــ🤝ـــوت به همکاری؛
✨فرد خلاقی هستی؟
✨بازی رومیزی زیاد بازی می کنی؟
✨اهل ساخت بازی فکری هستی؟
.
🎯 جــــای تــــــو بــیــــن مــــا خـالـیــــــــه!
.
ایــن یـک موقعیت جدیـده که میتونی
در بخـش طراحی بــازی مـرکـــز نـوآوری
مهـاد بـــرای سـاخـت بــازی رومـیــزی و
بازی فکری نقش آفرینی کنی!😎
.
از ایدهپردازی تا رسیدن به یه محصولِ کامل و فروش در بازار میخوایم همراه
ما باشی!🛤🚶♂
.
اگر بــه حضـور در مرکـز نـوآوری ″مهاد″
علاقــه داری، نـمونـه کارهـا و رزومـهی
خودت رو برامون بفرست:👇🏻
📲 ۰۹۳۹۸۶۵۵۷۰۷
➖➖➖
#جذب_نیرو #بازی_رومیزی #مهاد
📲 با ما همراه باشید:
سایت | ایتا | بله | تلگرام | اینستاگرام
🆔@mehadkids_ir
ترانه های ایمنی یک مجموعه سه جلدی در قالب یک کتاب است . این کتاب که از به هم پیوستن سه مجموعه گل چی شده قیچی شده، چاقو تو آشپزخونه گرم کاره/ اونجا که باشه خطری نداره و سوزن ورپریده دست منو ندیده تشکیل شده است، دربردارنده ترانه هایی کودکانه برای آشنایی با کارکرد، فواید و خطرات ابزارهایی چون قیچی، کارد، چاقو، تیغ، چکش، میخ و سوزن است. شاعر در این کتاب با بهرهگیری از موسیقی شاد، تکرارهای دلنشین، بازی های کلامی و نیز تکیه بر ادبیات عامیانه، کودک را با چگونگی و بایدها و نبایدهای کارکردن با ابزار پرخطر آشنا کرده است. این مجموعه حاوی 27 قطعه شعر برای کودکان گروه سنی الف و ب است و برای اولین بار در سال 1389 توسط نشر افق منتشر شده است. شاعر این مجموعه مصطفی رحماندوست و تصویرگر آن رویا بیژنی است. در ادامه ترانه ای از این مجموعه را می خوانیم:
قوقو چاقو
چاقوی تیزی داشتیم
چاقوی تیز ما کو؟
چاقو تو دست آشپزه
کتلت و شامی می پزه
قارچ و هویج خرد می کنه
گوجه رو پَرپَر می کنه
کنار کتلت می ذاره
چاقو تو آشپزخونه گرم کاره
اون جا که باشه خطری نداره
معصومه مرادی
باشگاه کتاب کودک و نوجوان سیب نارنجی