انس بن مالک (که خادم پیامبر(ص) بود) گوید: روزی رسول خدا(ص) به من فرمود: مرا در وضو یاری کن، پس دو رکعت نماز گزارد و فرمود:
أَوَّلُ مَنْ يَدْخُلُ عَلَيْكَ مِنْ هَذَا اَلْبَابِ أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ وَ سَيِّدُ اَلْمُسْلِمِينَ وَ قَائِدُ اَلْغُرِّ اَلْمُحَجَّلِينَ وَ خَاتَمُ اَلْوَصِيِّينَ
اولین کسی که از این در بر توارد می شود، «امیر مؤمنان» و سرور مسلمانان و پیشوای پیشانی سفیدان و خاتم اوصیاء پیامبران است.
انس گوید: با خود گفتم خدایا! آن مرد را مردی از انصار قرار بده. تا وقتی علی(ع) وارد شد. رسول خدا(ص) پرسید: ای انس! او کیست؟ من گفتم: علی(ع) است. پس رسول خدا(ص) در حالی که شادمان بود برخاست و او را در آغوش گرفت و عرق صورت خود را به صورت او و عرق صورت علی(ع) را به صورت خویش مالید.
آنگاه علی(ع) گفت: یا رسول الله! می بینم که نسبت به من کاری انجام می دهی که قبل از این، از شما ندیده بودم.
پیامبر(ص) فرمود: تو کسی هستی که دِین مرا ادا می کنی و صدای مرا به گوش امتم می رسانی و اختلاف امتم را پس از من تبیین می کنی.
📚مختصر تاریخ دمشق ابن عساکر – ابن منظور – ج 18، ص 18. / فرائد السمطین – حموینی – ج 1، ص 145 و 146. / حلیة الاولیاء – حافظ ابی نعیم اصفهانی- ج 1، ص 63. / مناقب – خطیب خوارزمی – ص42. / میزان الاعتدال – ذهبی – ج 1، ص 64. / کفایه الطالب- گنجی شافعی – ص 211. / مناقب – ابن مردویه – ص 59 و 60.
@sibtayn
ابن عباس از ام سلمه همسر پیامبر(ص) نقل می کند که گفت: پیامبر(ص) به من فرمود:
ای ام سلمه! این علی بن ابیطالب است که گوشت او گوشت من و خونش خون من است. منزلت او نسبت به من، مانند منزلت هارون نسبت به موسی(ع) است، مگر آنکه بعد از من پیامبری نیست.
یا اُم سلمة! هذا عَلیٌّ «اَمیر المؤمنینَ» و سَیّدُ المُسلمینَ، وَصیّی وَ وِعآءُ (عیبة) عِلمی وَ بابِی اَّلذی اوتی مِنه، اَخی فِی الدُّنیا و الآخِرة وَ مَعی فِی السَّنام الاَعلی، یَقتلُ القاسِطینَ و النّاکِثینَ وَ المارِقینَ.
ای ام سلمه! این علی «امیرالمؤمنین» و سید مسلمین است. او وصی من و ظرف علم من است، و دری است که از آن به سوی من وارد می شوند. او برادر من در دنیا و آخرت است، و با من در بهشت اعلی است و اوست که با قاسطین و ناکثین و مارقین نبرد می کند.
📚کفایة الطالب، ص 168. / فرائد السمطین، ج 1، ص 149 و 150. / ینابیع الموده – قندوزی حنفی – ص 129. / مناقب خوارزمی، ص 86.
@sibtayn
37.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لاتؤدبنی
حاج امیر کرمانشاهی
@sibtayn
30.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هامر پورگشتال و شیرخدا
در قرن هجدهم، یوزف فون هامر پورگِشتال، دانشمند اتریشی، با ترجمۀ آثار ادبی شرق مانند دیوان حافظ، اروپا را مسحور ادبیات ایران نمود.
اما در دالان تاریخ، روزنهای پر نور از عدالت و حکمتی که در قرون وسطی تشنۀ آن بودند، در دنیای آدمیانِ شرقی پیدا کرد: داستانهایی شگفتانگیز از یک اسطورۀ قدیس.
مطالعۀ عدالت افسانهوار او، هامر را متعجب کرده و مینویسد:
"روش حکومتداریِ امروز اروپا هزار سال قبل توسط علی اجرا میشد."
محتوایی که دیگر اندیشمندانِ عصر روشناندیشی، نظیر گوته، هوگو، اوکلی و رایسکه نیز به دنبالش بودند.
اما هامر چگونه توانست تاریخ را با نسخههایی خطی رمزگشایی کند؟ و بینشهایی را از زندگی آن عالیجناب کشف کند که هنوز هم برای دنیای مدرن پر معنا است؟
@sibtayn
قلوب شیطانی جانشین های پیامبر صلی الله علیه و اله در صحاح اهل تسنن
✍️ملسم نیشابوری از علمای بزرگ اهلسنت صحابه روایت کرده است :
🔹حذیفة بن یمان میگوید : به رسول خدا عرض کردم : ما در زمان شری بودیم خدا خیری آورد و ما الآن در خیر هستیم آیا دنبالۀ این خیر شری هست؟
فرمود : بلی.
گفتم دنبالۀ آن شر خیری هست؟
فرمود : بلی.
گفتم آیا دنبالۀ آن خیر نیز شری هست؟
فرمود : بلی.
گفتم : چگونه است؟
فرمود : «بعد از من پیشوایانی بر شما حکومت کنند که به هدایت من هدایت نیافتهاند و به سیره و سنت من رفتار نمیکنند و به زودی در میان آنان مردانی حاکم میشوند که دلهای آنها دلهای شیاطین است ولی در لباس انسان درآمدهاند.
گفتم : اگر من آن زمان را درک کردم چه کنم؟
فرمود : گوش فرا دار و از امیر اطاعت کن، هر چند بر پشت تو تازیانه زند و مال تو را برباید گوش بده و پیروی کن.»
📚صحیح مسلم ج ١ ص ٨٩٧
📝نکته :
حذیفه زمان خلافت ابوبکر و عُمَر و عثمان را درک کردهاست و چند روز بعد از خلافت عثمان وفات یافته، پس مصداق این «ائمه با قلوب شیاطین» فقط شامل سه خلیفۀ اول میتواند باشد.
@sibtayn
عقوبت مومن در دنیا
❇️حضرت امام صادق علیه السلام فرمودند:
▪️إِذَا أَرَادَ اَللَّهُ بِعَبْدٍ خَيْراً عَجَّلَ عُقُوبَتَهُ فِي اَلدُّنْيَا وَ إِذَا أَرَادَ اَللَّهُ بِعَبْدٍ سُوءاً أَمْسَكَ عَلَيْهِ ذُنُوبَهُ حَتَّى يُوَافِيَ بِهَا يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ.
♦️هر گاه خدا خيرخواه بندهاى باشد بزودى او را در دنيا عقوبت ميكند و هر گاه بدخواه بندهاى باشد گناهانش را براى او نگاه ميدارد تا در روز قيامت به او كيفر دهد.
📚خصال.ج۱.ص۲۰
24.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بهترین کارها
ایت الله سیدان
@sibtayn
ای حیدر شهسوار! وقت مددست
ای زبدهٔ هشتوچار! وقت مددست
من عاجزم از جهان و دشمن بسیار
ای صاحب ذوالفقار! وقت مددست
📔 رباعیات ابوسعید ابوالخیر (شافعی مذهب ومتوفای قرن پنجم هجری)
@sibtayn
🗓24 رجب
١ ـ فتح خیبر به دست امیرمؤمنان علیه السلام
٢ ـ مرگ عمر بن عبدالعزیز
روز بیست و چهارم رجب سال ۱۰۱ هـ .ق. عـمر بـن عبـدالعـزیز بن مروان یکی دیگر از خلفای بنی امیه درگذشت .تاریخ نویسان عمر بن عبدالعزیز را نیکوکار بنی امیه میدانند. وقتی او به خلافت رسید، عاملان فاسد بنی امیه را که در مناطق مختلف حکومت میکردند، عزل نمود و به جای آنها افرادی خیراندیش و صالح نصب کرد و نیز دستور داد مهمانیهایی برای فقیران و مسکینان ترتیب دهند. از کارهای مهم وی این بود که دستور داد تا لعن و سبّ امیرمؤمنان علی (علیه السلام) که در حدود شصت سال توسط خلفای بنی امیه رایج شده بود، به طور کلی ممنوع گردد و نیز فدک را به فرزندان حضرت فاطمه بازگرداند و دستور داد کسی متعرض آل علی نشود. برخی از تاریخ نویسان علت مرگ او را بر اثر زهر مروانیان ذکر کردهاند .