...طلبگی ما گل کرد
🔶آیت الله آقای غیب غلامی از مرحوم شیخ محمد آخوندی نقل میکنند:
.
🔶وقتی آیت الله العظمی وحیدخراسانی مدظله وارد نجف شدند فاطمیه اول درمنزل مرحوم آیت الله آقا سیدابوالحسن اصفهانی منبر میرفتند.
.
🔶و سلیقه مرحوم سید بر این بود که معمولا برای ذکر مصیبت به بیرونی تشریف می آوردند اما از اول تا آخر منبر آیت الله وحید را تشریف می آوردند وگوش میکردند.
.
🔶ازاطرافیان به آیت الله وحید عرض کرده بودند که سید را درمنبر دعا کنید ایشان فرموده بودند ان شاالله روز آخر مجلس دعا میکنم.
.
🔶روز آخر که متوسل به حضرت صدیقه سلام الله علیها شده بودند دعا کرده بودند که خدایا ازاین پیر غلام امیرالمومنین هم به شایستگی قبول بفرما.
.
🔶وقتی پایین آمده بودن مرحوم آقای اصفهانی ایشان را بغل کرده وانگشتری که در دستشان بود به ایشان هدیه میکند.
.
🔶بعدآن جلسه ازبیوت مراجع وقت نجف از آیت الله وحید برای فاطمیه دوم دعوت میکنند که ایشان اجابت نمیکنند ومیفرمایند من درنجف نیستیم.
.
🔶عده ای به خیال اینکه ایشان شاید درکربلا یاکویت باشند منصرف میشوند.
.
🔶روزی مرحوم شیخ محمد کوفی برای تهجد به مسجد سهله مشرف میشود ومی بیند آیت الله وحید به ستونی تکیه کردند ومشغول عبادت هستند.
.
🔶عرض میکند شما اینجا چه میکنید؟
همه نجف فکر میکنند که شما کویت هستید.
.
🔶فرمودند من چهل روز اعتکاف دارم.
.
🔶شیخ محمد کوفی به آیت الله وحید میفرمایند درتشرفی که خدمت حضرت ولی عصر روحی له الفدا داشتم امر کردند به شما عرض کنم: منبر را تشریف ببرید و درس را هم ادامه دهید هر کجا در مشکل بودید ما شما را یاری میکنیم.
.
🔶به اینجا که رسید آیت الله العظمی وحید به ما فرمودند (دیگر طلبگی ما گل کرد)
کانال سیره علما @sireolama
...قدم زنان
🔶خاطره از آیة الله سید محمود طالقانی(ره) یکی از اهالی روستا میگفت: از پدرم شنیدم که روزی یکی از روحانیان مشهور منطقه به آیة الله طالقانی گفته بود که شما چرا مردم را امر به معروف و نهی از منکر نمیکنید.
.
🔶ایشان پرسیدند: مثلا چه باید بکنم؟ گفت: مثلا شما هیچ اهتمامی برای جمع کردن مردم در مسجد ندارید. اگر دوست ندارید برای مردم سخنرانی کنید، اقلا برای نماز جماعت دعوتشان کنید.
.
🔶آیة الله طالقانی به آن روحانی مشهور گفته بود: به عمل کار برآید، به سخندانی نیست. من هر نیمهشب در این هوای سرد زمستان، فانوسبهدست تا سرِ چشمه میروم و وضو میگیرم. بعد هم آهسته و قدمزنان به سوی مسجد میروم که نمازم را بخوانم.
.
🔶اگر این کار من، کسی را به نماز و مسجد دعوت نکند، از سخنرانی و تبلیغ و داد و فریاد هم کاری برنمیآید. (زمستانهای طالقان، بسیار سرد و طولانی است و چشمۀ آب سرد گلیرد هم تقریبا در بیرون از روستا است)
کانال سیره علما @sireolama
....دو وانت میوه
🔶شهید گرانقدر مرحوم کافی(ره) یکی از خدمات اجتماعی که انجام می دادند این بود که به همراه منتظران حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از طرف رفقای مهدیه تهران با ده ها اتوبوس و وانت های شیرینی و میوه به عیادت و دلجویی از بیماران، همت می ورزیدند.
.
🔶ساواک در یکی از اسناد چنین آورده:
<< ... در ساعت ۱۶ مورخه همان روز به اتفاق با ده دستگاه اتوبوس اتوتوكل و دو وانت میوه و شیرینی و یك دستگاه بلندگو به بیمارستان شاه آباد رفتند و در محوطه بیمارستان دعای سمات خوانده و پس از عیادت از بیماران ، اعضاء هیئت در ساعت ۱۸/۳۰ بیمارستان را ترك گفتند >>
.
🔶تصویر اول: سرود دسته جمعی در رابطه با حضرت مهدی صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) که در بین بیماران مسلول(بیماری سل) بیمارستان شاه آباد سابق {مسیح دانشوری حاضر} خوانده شده است.
.
🔶تصویر دوم: بسته بندی هدایا برای بیماران بیمارستان دارآباد
.
🔶تصویر سوم: آماده حرکت به طرف بیمارستان دارآباد
کانال سیره علما @sireolama
...کتابی که شهید صدر در سیزده سالگی نوشت، موضوع پایاننامه دکترا در دانشگاه تلآویو
.
🔶راشل کنتز فیدر، پژوهشگر بنیاد پژوهشی موشه دایان (وابسته به دانشگاه تلآویو) در طرحنامه دکترای خود که آن را در مجله مطالعات خاورمیانه بریتانیا منتشر کرده است، مینویسد: «تألیف این کتاب(فدک در تاریخ) از سال١٩۴۶ آغاز شده است؛ سالی که صدر از کاظمین به نجف مهاجرت کرد تا تربیت دینیاش را آغاز کند. او علیرغم سن کم، بلوغ فکریاش را ثابت کرده بود؛ زیرا پیشتر در اوان نوجوانی در مباحث فلسفی و حقوقی تسلط پیدا کرده بود… گفتاری تاریخنگارانه و محققانه درباره اختلاف نظر بر سر فدک، بخش اصلی این کتاب است؛ زیرا تا کنون تحقیقی نقادانه و جدی در این موضوع انجام نشده است. منابع اندکی درباره این واقعه هستند که نوعاً به حواشی پرداختهاند و یا واقعیتها درباره نزاع فدک را خیلی ساده بیان کردهاند…»
.
🔶این کتاب اگرچه در نوجوانی صدر (١٣سالگی) تألیف شده، یکی از عمیقترین و دقیقترین کتابهایی است که در تحلیل بخشی از زندگانی حضرت زهرا(سلام الله علیها) به نگارش درآمده است. فدک در این کتاب نقش تنهای تنومند از پژوهشی پر شاخه را ایفا میکند؛ پژوهشی که در ۵ فصل سامان مییابد و با نظمی خاص افزون بر نقل و نقد دقیق ماجرای فدک، به موضوعاتی عمیقتر در اندیشه دینی نیز میپردازد. تاآنجاکه شاید بتوان گفت که اساساً صدر فدک را بهمثابه دستمایهای برای بررسی نوع برداشت مسلمانان صدر اسلام از معنای دین، برگزیده است و از اینرو همانقدر که این کتاب ماهیتی تحلیلی-تاریخی دارد، میتواند پژوهشی در حوزه فلسفه دین نیز قلمداد شود. شاخههای این پژوهش، در عین اختصار، گستره پردامنهای دارد و برای مثال به دیدگاههای شخصیتهای صدر اسلام در حوزههایی مانند اقتصاد نیز میپردازد.
.
🔶صدر با فصل پنجم کتاب، دادگاهی برپا میکند و شکایت حضرت فاطمه(سلام الله علیها) از خلیفه اول را طرح و پاسخها و ادعاهای خلیفه اول را در بوته نقد میگذارد. او در این فصل که مجموعهای از بحثهای فلسفی، زبانی، حدیثی، اصولی و فقهی را در خود دارد، قدرت علمیاش را بهرخ میکشد. مبانی مختلف علمای شیعه و سنی در موضوعات گوناگون را نقل و نقد میکند. برای نمونه در ضمن بررسی معانی مختلف حدیثی که خلیفه اول درباره ارثگذاری انبیا به پیامبر(صلی الله علیه و آله) نسبت داده است به بررسی حقیقت معنای ارثگذاری پرداخته و مینویسد: «در حقیقت، مال از فرد ارثگذارنده به فرد ارثبرنده انتقال مییابد و علم و نبوت به صورت حقیقی انتقال نمییابند.
.
🔶بر اساس نظریۀ اتحاد عاقل و معقول میتوان به طور کاملاً واضح نشان داد که انتقال علم ممکن نیست. اما اگر به مغایرت وجودی میان عاقل و معقول اعتراف کنیم، باید گفت: در تجرّد صورتهای علمی و اینکه آنها به نحو صدوری، قائم به نفس هستند، هیچ تردیدی نیست؛ یعنی معلول نفس هستند و معلول واحد به حسب ذات - نه فقط به مجرد اتصال - به علت خویش وابسته است و هویتش با آن ارتباط دارد. پس محال است که به علتی دیگر انتقال یابد…»
کانال سیره علما @sireolama
🔺اختصاصی مباحثات/
🔶رهبر معظم انقلاب شامگاه یکشنبه ۲۸ بهمن در سفر به قم با حضرات آیات عظام سیدموسی شبیری زنجانی و جعفر سبحانی و آیتالله ابراهیم امینی دیدار و گفتوگو کردند.
این دیدارها با حضور برخی از اعضا و نزدیکان آقایان مراجع در بیوت آنان برگزار شد.
گفتنی است آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی، چندی پیش در سفر به تهران با مقام معظم رهبری دیدار کرده بودند.
(تصویر آرشیوی)
🔻🔻🔻
@sireolama
@mobahesatmagz
...حمالى را با پاهاى كثيف
🔶آیت الله حاج سید حسین یعقوبی قائنی رضوان الله تعالی علیه: به دلم گذشت چهل روز زيارت عاشورا بخوانم و از حضرت سيد الشهداء عليه السلام درخواست نمايم محبتى دائمى و فوق العاده عنايت فرمايند.
.
🔶از اين رو به قصد اينكه به محبت خداى متعال برسم مشغول ختم زيارت عاشورا شدم.
در ضمن آن اربعين نيز حالات فوق العاده اى داشتم و از عنايات زيادى برخوردار گرديدم.
.
🔶از جمله يك روز هنگامى كه به حرم مشرف شدم برخلاف هر روز اصلاً گريه ام نگرفت. مصائب آن بزرگوار و اهل بيت مظلومش را تصور كردم باز گريه ام نگرفت. هر چه توجه كردم و كوشيدم گريه كنم اشكم جارى نشد.
.
🔶ناراحت شدم و عرض كردم: خدايا! چرا من گريه ام نمى گيرد؟ بلافاصله گويا كسى گفت: مگر تا كنون گريه هايت از خودت بود؟
.
🔶همين كه به اين معنا التفات پيدا كردم حالت عجيبى به من دست داد و متوجه شدم كه اين گريه ها از من نبوده است و تا كنون ديگرى مرا مى گريانده است.
.
🔶سپس درك كردم كه اصلاً هيچ چيز از خود ندارم.
چنان حالت فقر و نيستى و ذلتى در خود يافتم كه با ناراحتى خود را ملامت كرده و مى گفتم: چرا من روى زمين راه مى روم؟ بلكه اصلاً چرا وجود دارم. و تمام آرزويم اين بود كه زمين شكافته شود و در آن فرو روم.
.
🔶پس از اين ناگهان گريه ام گرفت و اشكم مثل باران جارى شد. زيارت را خواندم و از حرم بيرون آمدم، ولى آثار آن حال هم چنان در من باقى بود. در بين راه، حمالى را با پاهاى كثيف و پر از خاك ديدم، مى خواستم خود را در مقابل او به خاك اندازم!
.
🔸يعنى از كثرت تواضع و ذلت عبوديت خود را پست ترين موجودات مى ديدم. و حالى پيدا كرده بودم كه مى ديدم سزاوار است در مقابل هستى هر موجودى - كه همه از هستى حق تعالى است - سجده كنم؛ زيرا مى يافتم كه فقير محض هستم و از كثرت خجلت و شرمندگى مى گفتم: چرا من تا كنون خيال مى كردم كه وجود دارم و هستم!
.
🔶وقتى اين حال را براى جناب آقاى رضوى رحمه الله گفتم، ايشان فرمود: امام حسين عليه السلام عجب فيوضات و معانى مهمى را مفت و مجانى به شما مى دهند!
کانال سیره علما @sireolama
🏴انا لله و انا الیه راجعون
🔶مراسم تشییع پیکر آیتالله مومن روز شنبه ساعت ۱۰ صبح از مسجد امام حسن عسکری(سلام الله علیه) به سمت حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها) برگزار خواهد شود.
@sireolama
...انا لله و انا الیه راجعون
🔶عباس کدخدایی: آیت الله مومن روزهای آخر ، وقت ملاقاتی داشت با مقام معظم رهبری و خواسته جالبی داشت. در عتبات جوانی از ایشان در خواست دیدار با رهبری را کرده بود و آن روز حامل این درخواست برای مقام معظم رهبری بود.
.
🔶شهید لطفی نیاسری در حمله رژیم صهیونیستی به فرودگاه تی 4 سوریه به شهادت رسید. ایشان داماد داماد آیت الله مومن بود و پدرشان نیز از اساتید برجسته حوزه علمیه هستند.
.
🔶مشی سادهزیستی ایشان زبانزد همه بود. خانه محقری داشت و در سطح طبقات ضعیف مردم زندگی میکرد.
.
🔶رهبر معظم انقلاب در جلسه با نمایندگان ستاد کاندیداهای انتخابات سال ۸۸ در پاسخ به عدم پذیرش داوری و نظارت شورای نگهبان بر شکایات از سوی ستاد موسوی و کروبی، با قاطعیت پاسخ دادند: «اگر در این نظام نتوان به کسانی مانند آیات مومن و آقای جنتی اعتماد کرد، به هیچ فرد دیگری هم نمیتوان؛ چرا که آنها برای بردن و آوردن کسی، دینشان را از دست نمیدهند. فقهای شورای نگهبان آدمهای قرص و محکمی هستند که مو را از ماست میکشند»
.
🔶آیت الله مومن: پدربزرگ ما پیرمردی بود که تعلیمات دینی نداشت اما آدم متدینی بود و به کربلایی حسین مومن معروف بود. این لفظ مومن برای خانواده ما در شهر قم معروف بود و ماند.
.
🔶پدر من سواد دینی نداشت ولی فرد متدینی بود. او میگفت وقتی من مشرف شدم کربلا از سیدالشهدا خواستم که تو طلبه شوی اما از لحاظ مالی مشکل داشت. من فرزند بزرگ و تنها پسر خانواده بودم و باید در کشاورزی به او کمک میکردم. آن روزها اینگونه نبود که هر خانواده یک بچه و نصفی داشته باشند. تعداد اولادی که پدرم از یک زن آورد ۱۲ نفر بود.
.
🔶الحمدالله با اینکه همه در زمان طاغوت بزرگ شدیم هیچکدام بیبند و بار نبودیم و آخرین برادرم در سال ۵۷ شهید شد. من میخواستم طلبه شوم ولی وضع مالی ما آنگونه نبود که بتوان این کار را انجام داد اما به لطف ائمه (سلام الله علیهم) از سن ۱۹ سالگی توانستم وارد حوزه شوم.
.
🔶توانستم سال ۱۳۳۵ یعنی ۵ سال بعد از آغاز آموزشم درس خارج بخوانم. آن زمان اینگونه بود که بعد از ۳ سال خواندن کتب ادبیات عربی و ۵ سال خواندن فقه و اصول به درس خارج میرسیدند. امروزه هم بعد از ۱۰ سال درس خارج میخوانند.
کانال سیره علما @sireolama
...آقا منبر دارم
🔶حجت الاسلام استاد بندانی نیشابوری میگوید: در قم بسیار خدمت فقیه مقدس، مرحوم میرزای تبریزی می رسیدم و از ایشان علاوه بر استفاده علمی،استفاده معنوی هم می بردم.
.
🔶ایشان با کمال خضوع و خشوع به سوالات بنده جواب میداد و مسائل را حل میکرد. ایشان میدانست که من گاهی منبر میروم بنابر این از من میخواست که برای ایشان دعا کنم.
.
🔶یک روز مناسبتی پیش آمد، خدمتشان رسیدم و عرض ادب کردم. از من سوال کردند: امروز کجا میروی؟! گفتم: آقا منبر دارم. 🔶مرحوم میرزا سوال کردند: در مجالس شما تبرکی هم میدهند؟! ممکن است از آنجا کمی تبرکی برایم بیاوری؟!
.
🔶گفتم: چشم آقا.
.
🔶در فکر فرو رفتم که این بزرگوار واقعأ چه اعتقادی دارد. با وجودی که خود مقرّب است، اما عقیده و اعتقادش به تبرکی مجلس عزای اهل بیت علیهم السلام چه محکم و پابرجاست!
.
🔶به مجلس رفتم، در مجلس فقط چای دادند و من هم چند حبّه قند برداشتم و خدمت میرزا رفتم
.
🔶و گفتم: آقا در آن مجلس فقط چای میدادند.
.
🔶مرحوم میرزا یک حبّه قند از دست من برداشته، به دهان مبارکشان گذاشتند و فرمودند: این تبرک از مجلس توسل به اهل بیت علیهم السلام است.
کانال سیره علما @sireolama
🔶میرزای شیرازی و ارکان چهارگانه مرجعیّت
.
🔶از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی: ️ارکان اربعه یک عالِم که اگر در او جمع شوند، صلاحیت مرجعیّت دارد، در میرزای شیرازی وجود داشته: علمیّتش درجه اول، تقوایش درجه اول، اخلاقش درجه اول، عقلش هم درجه اول بوده. این چهار چیز در میرزا در حدّ اعلا بوده و نباید کسی هیچ شکی در علمیّت میرزا بکند و اگر هیچ شاهدی نبود جز همین شاگردها و همینکه هر چه ملّای متفکر میبینیم، تربیت شده اویند، کافی بود.
.
🔶️در تاریخ شیعه دو نفر ملّای درجه اول هستند که شاگردهای آنها مهمترین شاگردهای همه اعصارند: یکی وحید بهبهانی و دیگری میرزای شیرازی.
وحید بهبهانی شاگردانی همانند بحرالعلوم، صاحب ریاض، کاشف الغطاء، میرزا مهدی شهرستانی، سید محسن اعرجی و ملا مهدی نراقی داشته است که نشان دهندة موقعیت علمی ممتاز اوست.
.
🔶بزرگان طبقه بعد از میرزای شیرازی نیز که مطالب تحقیقی و محققانهای دارند، همه از شاگردان اویند؛ مثل آخوند خراسانی، سید محمّد کاظم یزدی، سید محمّد فشارکی، میرزا محمّد تقی شیرازی، سید اسماعیل صدر، سید حسن صدر، شریعت اصفهانی و... که نشاندهنده سطح بالای علمی ایشان است.
جرعهای از دریا، ج۱، ص۱۱۳
کانال سیره علما @sireolama
....امام موسی صدر
🔶عبای مشکی، لباده ای خاکستری، عمّامه ای تمیز پیچیده...کفش هایی مشکی...همیشه واکس زده!
.
🔶همیشه خوش لباس بود... و هست!
.
🔶عبا و عمّامه همیشه بر آن قامت بلند برازنده بود...و هست!
.
🔶اما عجیب است که با همۀ اصراری که در خوش لباس بودن دارد، هیچ وسواسی در تمیز نگاه داشتن و آلوده نشدن عبایش نیست!
.
🔶بی محابا، از تپه ها بالا می رفت! در مزارع می گشت، در کنار کشاورز پیر می نشست!
.
🔶بی دغدغه، در میانِ خرابه های حاصل از بمب های بی رحم...کنارِ زخمی ها و آوارگان...
.
🔶روی خاک می نشست و دل هایشان را به سلامی ...گرم می کرد!
.
🔶کودکانِ یتیم را در آغوش می کشید...می بوسید... می بویید... اشک هایشان را پاک می کرد...
.
🔶برایشان دعا می کرد...
.
🔶دل نگران نبود از این که لباسِ تمیز و مرتبش آلوده شود یا کفش هایش خاکی!
.
🔶وقت نماز هم...همان عبای مشکین، حکم سجّاده را داشت برایش! کجا و در چه حالت؟! فرقی نداشت!
.
🔶بی هیچ اضطرابی کفش هایش را در می آورد و مشغول نماز می شد!
.
🔶حتی، گاهی، میهمانی را آن چنان عزیز می داشت، که عبایش را روی زمین پهن می کرد و او را بر عبایش می نشاند!
.
🔶حیف از آن عبای تمیز و اتو کشیده نبود؟
.
🔶گفتم: جای سید ما بالاتر از روی خاک نشستن است...
.
🔶می گوید: «ما فرزندان ابوترابیم!»
.
🔶خاطره سید حسین موسوی-ابو هشام-عضو شورای فرماندهی حزب الله لبنان: در گفتگو با گروه روایت فتح
کانال سیره علما @sireolama
...آقای حاج شیخ
🔶[آیة الله میرزا کاظم تبریزی:] وقتی نجف خدمت مرحوم آیت للّه حاج سید ابوالحسن اصفهانی بودم.
.
🔶آقای حاج شیخ محمود حلبی آمدند و با لحن تند و شدیدی به مرحوم سید اعتراض كردند كه چرا به وضع سامراء رسیدگی نمیكنید، آن جا خانه امام زمان علیهالسلام است.
.
🔶با این كه ایشان خیلی تندی میكردند مرحوم سید ساكت بودند و گوش میدادند.
.
🔶چند نفری كه در مجلس بودند همه رفتند، من هم احساس كردم شاید كار خصوصی داشته باشند، خواستم بروم، مرحوم سید دست مرا گرفت و فرمود: تو بمان.
.
🔶بعد كه آقای حلبی خوب حرفهایش را زد و اعتراضاتش را نمود، مرحوم سید گفتند: آقای حاج شیخ، آن روزی كه شما را پشت خیمه آوردند من داخل خیمه بودم.
کانال سیره علما @sireolama
...مکاتبه با زندانیان آمریکا
🔶یک خانم اسپانیایی مسلمان که در کوبا با دکتری ایرانی آشنا شد و همانجا با او ازدواج کرد . روزی از همسرش پرسید فارس کجای ایران است ؟ همسرش با تعجب گفت از کجا فارس را میشناسی خانم دوباره پرسید لار کجای فارس است ؟ تعجب همسرش بیشتر شد . در پاییز ۱۳۸۷با همسرش به ایران آمد یک راست رفت به استان فارس شهرستان لار منزل آیت الله سید مجتبی موسوی لاری(ره) . رو به همسرش کرد و گفت من با خواندن کتاب های ایشان مسلمان شدم.
.
🔶مکاتبات محرمانه با شخصیت های سیاسی دنیا
گاهی برخی بزرگان و اندیشمندان که مسلمان میشدند، به خاطر محدودیتهای موجود در کشورشان، نمیخواستند این مسئله در جایی مطرح شود و ما نیز این مکاتبات را به صورت محرمانه حفظ کردیم، اما برخی نامهها را در قالب کتابی با عنوان «نگرش سی ساله در عملکرد مرکز نشر معارف اسلامی در جهان» منتشر و در اختیار علاقهمندان قرار گرفت.
.
🔶از مهمترین افرادی که در این عرصه مکاتباتی با آیتالله موسوی لاری داشتند، میتوان به ولیعهد انگلستان، رئیس شورای شهر دوربان آفریقای جنوبی، معاون رئیس جمهور کره شمالی و برخی نمایندگان مجلس هند اشاره نمود؛ البته بیشتر مخاطبان ایشان را شخصیتهای غیر سیاسی تشکیل میدادند.
.
🔶مکاتبه با زندانیان آمریکا
حجم بسیاری از نامههای مکاتبه شده در مرکز نشر معارف اسلامی در جهان جمعآوری شده است که در حال دسته بندی و ساماندهی آنها هستیم تا بتوانیم آرشیو خاصی در این عرصه تهیه کنیم. آنچه به صورت تقریبی میتوان به آن اشاره کرد، این است بیشترین مکاتبات با کشورهای آفریقایی است که بیش از ۵۰۰ هزار نامه از کشور غنا ارسال شده و بعد از آن قاره آمریکا میباشد. همچنین نامههایی از زندانهای آمریکا برای ما ارسال شده است که بر اساس آمار موجود، برخی زندانیان آمریکایی با مطالعه کتابهای آیت الله موسوی لاری مسلمان شدهاند.
.
🔶سه میلیون مکاتبه با سراسر جهان
در مجموع نزدیک به ۳ میلیون مکاتبه در زمان حیات آیتالله موسوی لاری با سراسر جهان انجام شده است که بعد از ارتحال ایشان نیز مکاتبات زیادی صورت پذیرفته است. البته بیشتر مکاتبات ایشان ارسال کتاب بود و نهایت جواب ایشان این بود که من کتاب نبوت و امامت را برای شما ارسال کردم؛ در این کتاب جواب شما آمده است و...، این جمله در پاسخ به افراد در راستای احترام به آنها بود.
.
🔶کتاب«مشکلات اخلاقی و روانی» دیگر اثری بود که بسیاری را از رنج غربت معنوی نجات داد. این کتاب به ۱۱ زبان ترجمه شد. جوانی تایلندی به سید نوشت: «من به علت دور بودن از یاد خداوند و غفلت از ارزشهای معنوی، چندی پیش با یک نسخه از کتابهای شما آشنا شدم. این کتاب در اختیار یک زندانی بود که من هم با او همبند بودم و در یک محل، دوران زندان خود را میگذراندیم. من این کتاب را با اشتیاق فراوان و دقت خواندم و از مطالعهٔ آن جان تازهای گرفتم و دل و روحم به درک حقیقت و نور معرفت روشن شد.»
.
🔶کتابهای آیت الله سید مجتبی موسوی لاری تاکنون به ۲۸ زبان از جمله زبانهای انگلیسی، عربی، فارسی، اردو، بنگلا، ژاپنی، چینی، ترکی آذری، ترکی استانبولی، آلمانی، آلبانیایی، پرتغالی، لهستانی، رومانیایی، بوسنیایی، روسی، فرانسوی، اسپانیولی، بلغاری، سواحیلی، هوسا، هندی، مالایو، تایلندی و سینهالی ترجمه و منتشر شده است. همچنین مرکز تحت اشراف وی، اقدام به چاپقرآن کریم با ترجمه انگلیسی، فرانسه، اسپانیولی و روسی کرد که به متقاضیان از کشورهای مختلف اهدا میشود.
.
🔶آیت الله سید مجتبی موسوی لاری در بامداد روز شنبه ۱۹ اسفند۱۳۹۱ در ۷۷ سالگی در لار درگذشت و روز دوشنبه ۲۱ اسفند، بنا به وصیت خودش در شهر قدیم لار در جوار گلزار شهدا در «مکتب القرآن» به خاک سپرده شد.
کانال سیره علما @sireolama
....مجلس عروسی
🔶مرحوم آیتالله شیخ حسنعلی نجابت نقل میکند:
آیتالله خویی به من چنان علاقهای داشتند
که بهترین عباهایی که برای ایشان از سوریه
هدیه میآوردند، به من هدیه میکردند.
.
🔶وقتی که من پس از مدتی همسر اختیار کردم،
شرایط طوری بود که نتوانستم مجلس عروسی
مفصلی بگیرم.
.
🔶آقای خویی در جلسهای از من گله کردند
که ازدواج میکنی و ما را دعوت نمینمایی؟
.
🔶من با پول آن زمان طلبگی، مجلس کوچکی
راه انداختم و آیتالله خویی و تعدادی دیگر را
دعوت کردم و ایشان هم احسان کردند
و به مجلس تشریف آوردند.
.
🔶حضرت استاد میفرمودند که من برای آن مجلسی
که قرار بود آقای خویی تشریف بیاورند،
با توجه به آنکه فصل تابستان بود و هوا بسیار گرم،
با پور شهریه طلبگی، هندوانه بزرگی خریده
و آن را در سردابی گذاشته بودم
که کاملا خنک شود؛
اما در مجلس، متوجه شدم که آقای خویی
از خوردن آن هندوانه پرهیز میکند
و وقتی هم هندوانه را به ایشان تعارف میکنم،
طفره میروند.
.
🔶پس از پایان مجلس، وقتی دیگران رفتند
و ایشان هم قصد خداحافظی داشتند،
به صورت گلایه و به طور خصوصی،
موضوع هندوانه را با ایشان در میان گذاشتم
و علت تناول نکردن ایشان را جویا شدم.
.
🔶پس از کمی طفره رفتن، فرمودند:
تابستان امسال من هنوز نتوانستهام که
برای اهل خانه خویش هندوانه بخرم؛
لذا خلاف مروت دیدم که در حالی که هنوز
خانوادهام هندوانه نخوردهاند،
من از هندوانه شما تناول کنم.
.
@sireolama
@sirekhooban
🔶تصویر قلعه مدرسه خیرآباد در نزدیکی بهبهان، بنایی ۴۰۰ ساله است که از دوره صفویان بر جای ماندهاست.
.
🔶اگر از بهبهان ۲۵ کیلومتر به سمت گچساران بروید در کنار رودخانه خیرآباد در ۷ کیلومتری جاده فرعی، روستای خیرآباد را پیدا خواهید کرد. روستایی که «قلعه مدرسه» را در خود جای داده است.
.
🔶قلعه مدرسه یا مدرسه علمیه طلاب در سال ۱۰۸۹ هجری قمری یعنی در دوره فرمانروایی شاه سلیمان صفوی به دستور حسینعلی خان زنگنه والی بهبهان و کهگیلویه ساخته و روستای خیرآباد نیز وقف مدرسه شد.
.
🔶یکی از چهرههای سرشناسی که در این مدرسه تدریس میکرده آیتالله علامه وحید بهبهانی از فقهای مشهور شیعه است (البته این مدرسه به مدرسه اخباری ها هم معروف بوده و مناظرات ی با علامه وحید بهبهانی در این مدرسه داشته اند).
.
🔶بر روی این بنا عبارت «منزل علم و دانش است و ادب» نگاشته شده که با حروف ابجد معادل ۱۰۸۹ ه.ق، یعنی تاریخ ساخت قلعه مدرسه است.
کانال سیره علما @sireolama