فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸ساخت سردیس آیت الله العظمی بروجردی رضوان الله تعالی علیه توسط استاد مرتضی آرین
@sireolama
....کیان شیعه
🔸نقل شده است که جمعی از مریدان آیت الله العظمی بروجردی(ره) در اعتراض به یک اقدام غیر مذهبی شاه نزد آیت الله رفته و از وی میخواهند تا حرکتی بر ضد رژیم انجام دهد و حتی خاطرنشان کردند که اگر شما [أيت الله بروجردی] حرکت کنید تمام مردم در پشت شما حرکت می کنند. آیت الله بروجردی با دقت به حرف های آنان گوش داده و خطاب به آنان می گوید: اگر من قيام کنم دو حالت دارد یا مردم با من همراهی می کنند یا همراهی نمی کنند. اگر همراهی نکردند کيان شيعه لطمه می خورد.
.
🔸حال اگر همراهی کنند و ما حکومت را به دست آوریم، با چه کسانی می خواهیم مملکت را اداره کنیم. سپس آیت الله یکی از افراد حاضر در جمع را مورد اشاره قرار داده و می گوید این آقا اگر مسلط شد، شما اطمینان دارید که ایشان از عَلَم(اسدالله عَلَم نخست وزیر شاه) بهتر خواهد شد؟
.
🔸ما کسانی نداریم که توانایی مدیریت کشور را داشته باشند. اگر ما تشکیل حکومت دادیم، مردم توقع شان از ما بیشتر از حکومت شاه خواهد بود و حکومت عدل امیرالمؤمنین (علیه السلام) را از ما تقاضا خواهند کرد. حال اگر بخواهیم این عدالت را اجرا کنیم، با کدام مدیران می توانیم؟ چگونه اجرا می شود؟
کانال سیره علما @sireolama
...صد سال شده؟!
🔸همراه آیت الله العظمی بهجت(ره) از حرم برمیگشتیم. نزدیکی های هتل ارم، وقتی توی کوچه پیچیدیم، صدای پایی را از پشت سرم شنیدم که داشت دوان دوان می آمد. جوان عربی بود که فارسی را هم خوب بلد نبود. نفس زنان گفت: «آقا حاجت دارم».
.
🔸آقا برگشتند و گفتند: «صد سال شده؟!». جوان تعجب کرد. آقا ادامه دادند: «انسان یک وقت هایی از خداوند یک چیزهایی می خواهد، خداوند به ملائکه دستور می دهد که عمر این آدم را دو سال زیاد کنید، چون آن حاجتش فعل نقد نمی شود.»
بعد برگشت به آن جوان گفت: «حاجتت به اینکه عمرت زیاد شود، می ارزد؟»
.
🔸منبع: ذکرها فرشته اند مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت رضوان الله تعالی علیه
کانال سیره علما @sireolama
...دویست و چهل سال
🔸آیت الله «ضیاء الدین نجفی» می فرمودند:
با مرحوم پدر به منزل حضرت آیت الله العظمی سیداحمد خوانساری مشرف شدیم، دیدیم سجاده ایشان در وسط اتاق پهن است و کتابهایی در اطراف سجاده روی هم چیده شده است. پس از دیدار، از آقای «سجادی» - داماد ایشان - پرسیدم:
چرا ساده و کتابهای آقا این گونه وسط اتاق پهن است؟
.
🔸«آقا همیشه در حال نمازند، وقتی که از نماز خسته می شوند، می نشینند و کتابها را مطالعه می کنند، و وقتی که از مطالعه خسته می شوند، بر می خیزند و نماز می خوانند»
.
🔸پرسیدم: این چه نمازی است که تمام نمی شود؟
گفت: «حضرت آقا نمازهای مدت عمر خود را دوبار قضا کرده اند ولی مجددا و احتیاطا می خوانند.»
.
.
🔸حجت الاسلام «علی اصغر قاضی زاده» می فرمودند:
در خدمت حضرت آیت الله العظمی حاج سید محمدرضا گلپایگانی» نشسته بودم که به مناسبتی سخن از حضرت آیت الله العظمی حاج سید احمد خوانساری» به میان آمد. آقای گلپایگانی فرمودند:
آقای خوانساری دو مرتبه نمازهای عمر خودشان را تکرار کردند، یعنی اگر عمر مكلف ایشان را هشتاد سال حساب کنیم، یکصد و شصت سال نماز خواندند که با نمازهای روزانه شان می شود دویست و چهل سال»
.
🔸منبع: "صاحب نفس قدسیه" مولف عبدالحسن بزرگمهرنیا
.
کانال سیره علما @sireolama
...اهل خانه
🔸فرزند آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی(ره) فرمودند: پدرِ والد ما فردی تاجر بود و خانه وسیعی داشت و پدر ما در همان مکان زندگی می کرد، اما مرحوم پدر ما به دلیل کسب علم و حرصی که نسبت به علم آموزي داشتند به نجف سفر کردند و در آنجا شرایط بسیار سخت بود، به طوری که بعضی از روز ها که پول برای تهیه غذا نداشتند به دلیل اینکه شرمنده خانواده نشود به منزل نمی آمدند.
.
🔸و گاهی اوقات به دلیل گرمای طاقت فرسای نجف از پله ها بالا و پایین می رفتند و به اهل خانه می گفتند برای یک ساعت پنکه همسایه را قرض بگیرید!
.
🔸سالگرد رحلت ۲۸ شوال ۱۴۲۷ برابر با دوشنبه۱۳۸۵/۸/۲۹
.
کانال سیره علما @sireolama
سیره علما
🔸تصویر حجت الاسلام سید علی اکبر حسینی رضوان الله تعالی علیه @sireolama
....اخلاق در خانواده
فروردین ۱۳۸۵ بود که این عکس را از آقاجون(حجت الاسلام سید علی اکبر حسینی) گرفتم در کنار باغچه ی کوچک حیاط منزلشان...
عکس را که دیدند با مهربانی گفتند: «چقدر قشنگ شده! انگار دارم خداحافظی می کنم، در را می بندم و می روم... به درد عکس وداع می خورد...»
من هم سریع گفتم خدا نکند! انگار دارید سلام می کنید... اما خب...
.
درهرصورت هر سلامی، یک خداحافظی هم دارد...
سخت است ولی...
خداحافظ آقاجون!
دروغ چرا؟ دلمان تنگ می شود برای اینکه واقعا «اخلاق در خانواده» بودی و رویت خندان و با طراوت!
برای اینکه جز خدا چیزی را در نظر نمی گرفتی و برای اخلاص کم نظیرت!
برای «جوشن» خواندن ها و «بک یا الله» گفتن های شب های قدرت...
برای «عیدی» دادن ها و «خطبه غدیر» خواندن های عیدهای غدیرت...
برای «نماز شب» های آرامش بخش و با صفایت...
دلمان تنگ می شود...
برای اینکه هروقت می دیدی هر کدام از نوه ها دارند نماز می خوانند می گفتی: «قربان نماز شما!»
برای نگرانی و دلشوره هایت وقتی ما نوه هایت در جاده ی همیشگی «تهران-قم» بودیم...
برای ذوق کردن هایت وقتی پس از چند روز به دیدارت می آمدیم...
برای اینکه دست هایمان را به چشم هایت می کشیدی و می گفتی این دست های قنوت گرفته ی شما، چشمان من را نورانی می کند...
برای اینکه به ما می سپردی: «من گوشم سنگین است، اگر در کوچه و خیابان کسی سلام کرد و متوجه نشدم سریع به من بگو...»
برای اینکه از معروفیت و مشهوریت فراری بودی و اصلا دنبال خدم و حشم، و دفتر و دستک نبودی...
برای جدیت، پشتکار و نظم مثال زدنی ات که در هر کار و موقعیتی حضور داشتی، آن کار را مهم ترین می دانستی و پیش می بردی...
برای زحمات کم نظیری که برای ساخت و فعالیت های مسجد کشیدی و خیریه هایی که بی سر و صدا راه انداختی...
برای صبر و تحمل و مظلومیتت در برابر تندی ها و ناملایمات...
برای اینکه این اواخر با هر زحمت و دردی بود خودت را تا مسجد می کشاندی و نمازت را در خانه نمی خواندی...
.
فقط من که نوه تان هستم نه... خیلی ها را این روزها می بینم که می گویند: یتیم شدیم... متن از نوه ایشان
.
@sireolama
...از اتاق بيرون رفت
🔸قرار شد با شهید نواب برای ناهار و دیدن علامه امینی(ره) به منزل ایشان برویم.
.
🔸در آن دیدار علامه به نواب گفتند : من حیفم میاید شما در ایران بمانید ، شما را می کُشند ، بیایید بروید نجف درس بخوانید با استعدادی که شما دارید مرجع خواهید شد.
.
🔸شهید نواب به علامه گفت:
اسلام درسخوان زیاد دارد، سگ ندارد که پای دشمنان را بگیرد.
.
🔸علامه امينی(ره) چشمهايش پر از اشك شد، سرش را انداخت پايين و از اتاق بيرون رفت و ديگر صحبتي نشد.
خاطرات محمدمهدی عبدخدایی
.
کانال سیره علما @sireolama
🔸تصویر آیت الله سید محمد صادق حسینی طهرانی پدر علامه طهرانی رضوان الله تعالی علیهما
@sireolama
...پدر علامه طهرانی
🔸«...دولت بى حجابى را رسمى كرد. بعد دانشكده معقول و منقول را براى برانداختن طلّاب و حوزههاى علميّه تشكيل داد و منبرها را محدود كرد و گفت هيچكس حقّ منبر رفتن ندارد. چون همه عمامهها را پاره كرده بودند مگر آنانكه از دولت اجازه رسمى ميگرفتند؛ و بدون استثناء مردم را مىبردند به كلانترى و التزام ميگرفتند كه تا فلان روز بايد عمامهات را بردارى يا خودشان بر مىداشتند، و قباها را هم مىبريدند.
.
🔸مرحوم پدر ما گفت: من عمامهام را بر نمىدارم و اجازه هم نمىگيرم. من عمامهاى كه با اجازه باشد سرم نمىگذارم. در آن وقت علماى طهران بدون استثناء اجازه گرفتند، آن كسانى كه عمامه بر سر داشتند، چاره نداشتند چون با اهانت عمامهها را برمىداشتند. ايشان گفت: من بدون عمامه هم كار خود را ميكنم و وظيفهام را انجام ميدهم. اگر عمامه مرا هم بردارند من با همين قبا و لبّاده يك «شب كلاه» سرم ميگذارم و صبح تا غروب در خيابانها فقط راه ميروم. گفتند: خوب چرا راه مىروى؟ گفت: فقط براى اينكه مردم مرا ببينند! همين! در آن وقت همين تبليغ من و وظيفه من است و همين كار را هم ميكنم!
.
🔸ايشان مقيّد بودند كه حتما هر سالى يكبار مشرّف بشوند براى كربلا و دهه عاشورا را آنجا باشند. چند سال شهربانى تذكره و گذرنامه را كه ميخواست به ايشان بدهد مىگفت: لباس بايد بىعمامه باشد و ايشان مىگفت: من بى عمامه اصلًا كربلا نمىروم و عكس بى عمامه نمىاندازم. گفتند: اگر ميخواهى بروى اين است. گفتند: نمىروم. و نرفتند كربلا، تا هنگامى كه تمام آن دستگاه بهم خورد و آقايان هم با عمامه عكس بردارى كردند و اجازه دادندكه با عمامه عكس بردارند.»
.
🔸وقتى در زمان رضاخان تهيّه شناسنامه الزامى شد، و در فضائى كه اكثرمردم در اين صحنه بىخبر بودند و بعضا نام خانوادگى نامناسب يا منتخب مأمور ثبت را بر مىگزيدند، ايشان با هوشيارى و دقّت نظر خود، نام خانوادگى و شهرت با معنى و هدفدار «حسينى شيعى امامى حجازى» را براى خود برگزيدند.
.
🔸مرحوم پدر ما آية الله حاج سيّد محمّد صادق طهرانى در روز دوشنبه ۱۶ صفر الخير، مقارن طلوع آفتاب، سنه يكهزار و سيصد و هفتاد هجريّه قمريّه در طهران وفات كردند. و جنازه ايشان را به قم حمل و در محلّ معروف به مسجد بالا سر حضرت معصومه سلام الله عليها در قسمت جنوب شرقى قبر مرحوم آية الله حاج شيخ عبد الكريم حائرى دفن كردند. بعدا در قسمت شمالى قبر والد ما بدون هيچ فاصلهاى حضرت علّامه آية الله حاج سيّد محمّد حسين طباطبائى را دفن كردند، بطوريكه اين دو قبر به يكديگر متّصل است.
.
کانال سیره علما @sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
....سید ابوالحسن اصفهانی(ره)
با کیفیت:➕ yon.ir/BLV3o
@sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
...آسید علی قاضی(ره) و کاهوفروش
@sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
....سید محمدباقر شفتی(ره) و سگ گرسنه
@sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸فیلم نماز علامه محمد تقی شوشتری رضوان الله تعالی علیه
@sireolama
...کاچیران
🔸محسن جلالپور فعال اقتصادی و رئیس سابق اتاق بازرگانی در یادداشتی نوشت:
.
🔸انتظار نداریم یک روحانی را در قامت تاجر و تولیدکننده ببینیم. دور از ذهن است که بر کرسی هیأتمدیره چند شرکت، روحانی پرتلاشی ببینیم که دغدغهاش صادرات است. مگر میشود یک روحانی تولیدکننده و صنعتگر باشد؟ «حاج سید صادق سبزواری» اما یک روحانی تاجر، صنعتگر، کارآفرین و صادرکننده بود.
.
🔸خبر درگذشت بنیانگذار شرکت «کاچیران» را (۱۰ خردادماه جاری) شنیدم که چرخش زندگی خیلیها را چرخانده و خواهد چرخاند. روحانی با معرفتی که هم درس دین خوانده و هم درس زندگی داده.
.
🔸حاج سید صادق سبزواری که یکی از پیشگامان تولید چرخ خیاطی ایران شناخته میشود، در سال ۱۳۰۵ در شهر اهواز به دنیا آمد. پدر ایشان یکی از وارد کنندگان چرخ خیاطی در ایران بود و در بازار به سختکوشی و تلاش شهرت داشت. پس از آن که قانون کشف حجاب در ایران اجرایی شد، خانواده سبزواری ایران را به مقصد عراق ترک و در دیار غربت کارگاه فروش و تعمیر چرخ خیاطی دایر کردند. این کارگاه تا میانههای دهه ۱۳۲۰ در عراق دایر بود اما پس از آنکه راه بازگشت شان به ایران هموار شد،فعالیتش را متوقف کردند.
.
🔸(در کشور عراق به شهرت فراوانی دست پیدا کرد، به نحوی که بارها دولت عراق به ایشان و خانواده پیشنهاد اقامت دائمی نمود اما حاج آقا سبزواری به دلیل احساسات عمیقی که به میهن خود داشت از انجام آن امتناع نمود.)
.
🔸سید صادق سبزواری در عراق هم طلبگی کرد و هم کسب وکار آموخت و زمانی که همراه با خانواده به ایران بازگشت، «بازرگانی سیدصادق سبزواری» را تأسیس کرد. این شرکت به عنوان نمایندگی انحصاری شرکت سوئدی «هسکوارنا»سالها در ایران فعال بود تا اینکه انقلاب شد و روحانی کارآفرین همراه با گروهی از واردکنندگان چرخ خیاطی مجال راه اندازی شرکت کارخانجات چرخ خیاطی ایران- کاچیران- را پیدا کردند.
.
🔸به دلیل مشکلاتی که در دهه ۶۰ پیش روی تولیدکنندگان قرار داشت، آغاز به کار خط تولید شرکت ۱۵ سال زمان برد تا اینکه در سال ۱۳۷۴ به راه افتاد.
.
🔸کاچیران از آن روزها تا هنوز چرخش چرخیده و نه تنها به چندصد کارگر رزق و روزی داده که چرخ زندگی هزاران نفر را نیز گردانده است.
.
🔸در تمام این سالها پشت چرخ کاچیران یک روحانی بوده که کارآفرینی را به مثابه دینداری با ارزش میدانسته. حالا او نیست و باید تلاش کنیم تا یادش را زنده نگه داریم و از میراث فکری با ارزشش دفاع کنیم.
کانال سیره علما @sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸آیت الله سید جواد حیدری(ره)
اگر بدانم کسی که به من فحش داده به اندازه بال پشه ای لَکه میشه نامه اعمالش، میگم خدایا راضی نیستم چنین شود، حتی نمیخواهم این بخشش را او نیز بفهمد.
@sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله العظمی جوادی آملی حفظه الله تعالی:
🔸بگو به خدا، ( ناز ) کن؛ بگو خدایا! اگر تو به من اعتراض کردی، گفتی چرا گناه کردی؛ من به تو اعتراض می کنم که تو چرا نبخشیدی؟
@sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
...انا لله و انا الیه راجعون
🏴روح ملکوتی آیت الله العظمی مرتضی تهرانی به ملکوت اعلی پیوست.
@sireolama
...درب سمت چپ
🔸در فقدان آیتالله مرتضی تهرانی(ره)
پیرمرد قاطی مردم بود. اتوبوس های قدیمی شرکت واحد خط تجریش- ناصرخسرو، شاید همچنان او را یادشان باشد.
.
🔸از آن روزگاری که خانهاش در سرچشمه را به توصیه اکید پزشک ترک کرد و خانهای در خیابان باهنر تهران گرفت؛ سلانه سلانه، تنهای تنها صبحها میآمد و روانه مدرسه اش در مسجد میرزاموسی بازار بزرگ میشد.
.
🔸سالها بعد، بالاوپایین رفتن از پلههای اتوبوس و آن صندلیهای قدیمی برایش سخت شد و رانندههای تاکسی خطی آن منطقه پیرمردی روحانی و محاسن سفید را به خاطر میآورند که اصرار زیادی داشت تا روی صندلی چسبیده به درب سمت چپ بنشیند.
.
🔸و بعدها یکی دوتایشان فهمیدند که آفتاب داغ و اذیتکننده آن موقع صبح، فقط به سمت چپ تاکسیها میگرفت و پیرمرد به سنت اجدادش، رنج را بر تن خود میپسندید و بر دیگری نه.
کانال سیره علما @sireolama