...دستم را کوتاه کردهام
🔸طباطبایی حائری از دوران سخت تحصیل چنین یاد میکند:
«در ایام طلبگی که به نجف اشرف آمده بودم من و آقای شیخ عبدالحسین شیخ العراقین و آخوند ملا علی کنی در یک حجره از مدارس حوزه علمیه در نهایت فقر و فاقه به سر میبردیم و فقیرتر از همه حاجی کنی بود که هرهفته یک شب به مسجد سهله میرفت و از گوشه و کنار مسجد ـ بدون اینکه کسی بفهمد ـ نان خشک جمع میکرد و به مدرسه میآورد و گذران هفته را از آنها میکرد!»
.
🔸روزی شاه از ملاعلی میپرسد بر اساس حدیث «علماء امتی افضل من انبیاء بنی اسرائیل» «علمای امت من از پیامبران بنی اسرائیل برترند) شما باید لااقل همان کارهایی را بکنید که آن پیامبران میکردند. مثلاً آیا شما میتوانید مانند حضرت موسی عصایی را اژدها کنید؟! کنی بدون تأمل و درنگ در پاسخ میگوید: آری، اگر شما ادعای خدایی کنید ما هم عصا را اژدها خواهیم کرد؟!
.
.
🔸روزی نایب السلطنه، کامران میرزا پسر ناصرالدین شاه و وزیر جنگ و حاکم تهران برای انجام کاری در منزل حاج ملا علی کنی حضور یافت. در ضمن صحبت، کنی با عذرخواهی گفت: «خیلی ببخشید، من پایم درد میکند و ناچارم آن را دراز کنم!» کامران میرزا که مردی خودخواه و خودپسند بود، احساس کرد ملاعلی کنی قصد بیاحترامی به او را دارد و برای اینکه تلافی کرده باشد، گفت: اتفاقاً بنده هم پایم درد میکند و اجازه میخواهم آن را دراز کنم!
.
🔸آیت الله کنی بافراست و هوشیاری تمام متوجه منظورنایب السلطنه شد و برای آنکه او را خوب ادب کرده باشد میگوید:
.
🔸«من اگر ناچارم پایم را دراز کنم، علتش این است که دستم را کوتاه کردهام، ولی فکر نمیکنم شما در وضعی باشید که لازم باشد پایتان را دراز کنید.»
.
.
🔸ملا علی کنی بسیاری از یتیمان درمانده و بی سرپناه را تحت تکفل قرار داده، برای گذران زندگی آنان، مقرری مناسبی در نظر گرفته بود، تا فقدان پدر، قامت بلایده آنان را در مقابل فشارها و سختیهای روزگار خم نسازد. همچنین ساخت آب انبار و کاروانسرا به منظور رفاه و آسایش قافلهها مثل کاروانسرایی در خاتون آباد نیز از خدمات عمومی و عامالمنفعه وی بود. ملاعلی کنی برای حل مشکل درمان بیمارانی که بنیه مالی ضعیفی داشتند، مکانهایی را برای پرداخت پول داروها در نظر گرفته بود.
.
🔸سرانجام، در بامداد ۲۷ محرم ۱۳۰۶ (۱۲ مهر ۱۲۶۷) در سن ۸۶ سالگی درگذشت، مدفن او در شهرری در حرم شاهعبدالعظیم حسنی علیه السلام واقع است.
کانال سیره علما @sireolama
...مامقان هم زمستانهای سردی داشت
🔸آیت الله العظمی بهجت(ره) میفرماید: زمانی که ما در کربلا بودیم، آقا شیخ عبدالله مامقانی رحمهالله در قید حیات بودند. گفته میشد که ایشان شبانهروزی چهار ساعت میخوابد، ولی در کتاب رجالش نوشته است: تألیف این کتاب سه سال طول کشید و من در این مدت، شبانهروزی سه ساعت میخوابیدم! اینها اتمام حجت است برای کسانی که خیال میکنند اگر خوابشان مقدار اندکی از هشت ساعت کم شود، میمیرند. شیخ آقا بزرگ تهرانی رحمهالله هم در وقت تألیف، نشسته میخوابید. ایشان هر روز مقداری مینوشت، حتی روزی که وفات کرده بود، به یک پهلو تکیه نموده و مقداری نوشته بود. آقایی نیز از پدرش نقل میکرد که سه سال نشسته میخوابیدم و در این مدت رختخواب خود را برای خواب باز نکردم.
.
🔸اینگونه عاشقِ علم و عاشق عمل بودند! آیا این کمخوابیها و پرکاریها بدون محبت ممکن است؟! البته امکان دارد کسی از ناراحتی نخوابد، اما آن کجا و راه محبت کجا که اصلاً نمیگذارد محب آرام بگیرد!
در محضر بهجت، ج۱، ص ۳۵۵
.
🔸آیت الله العظمی شیخ عبدالله مامقانی(ره) در «تنقیح المقال» که یکی از آثار ارزشمند اوست، نوشته است: «اگر تمام آنچه را که نوشته ام جمع کنم، سه برابر حجم جواهر(جواهر الکلام کتاب فقهی در ۴۳ جلد) می شود. سپاس خدای تعالی را برای این نعمت بزرگ که به من عطا فرمود.
.
🔸درباره مرحوم محمد حسن مامقانی بزرگ اعلیاللهمقامه شریف نقل میکنند: گاهی اوقات ایشان در منزلشان مراسم عزاداری برگزار میکردند. هنگامیکه منبریها از ایشان تعریف میکردند، حضرت آقا عبای خود را بر سر میکشیدند.
.
🔸یکی از دوستان پرسیدند چرا زمانی که ما از شما تعریف میکنیم عبا را بر سرتان میکشید؟ فرمودند: در دوران کودکی ما خیلی فقیر بودیم. مامقان هم زمستانهای سردی داشت، یک روز صبح که میخواستم به مدرسه بروم برای جلوگیری از سرما از مادرم با گریه یک کلاه خواستم، مادرم من را به انباری برد و گشت تا یک کلاه خیلی کهنه و پاره پیدا کرد و به من داد، به خاطر سرمای زیاد مجبور بودم آن کلاه را سر کنم، اما از روی خجالت نزدیک مدرسه که میرسیدم آن را برمیداشتم. من این کلاه را هنوز هم دارم و وقتی شما از من تعریف میکنید، عبا را بر سرم میکشم و کلاه را از جیبم در میآورم و به خود میگویم، این تویی، مغرور نشو و این تعریف و تمجیدها را باور نکن، مبادا دنیا تو را فریب دهد.
کانال سیره علما @sireolama
9.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸آیت الله العظمی بهجت و همسرشان
با کیفیت:➕ yon.ir/UsUvv
@sireolama
11.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸امام موسی صدر و بستنی فروش مسیحی
با کیفیت: ➕ yon.ir/cJGb9
@sireolama
8.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸علامه امینی(ره) و همسرشان
با کیفیت:➕ yon.ir/4xEzt
@sireolama
...به منزل نمیرفت
🔸آیت الله العظمی بهجت(ره) میفرماید: در میان حافظان قرآن، در این نزدیکیها نشنیدهام که کسی مثل آقای شیرازی قدسسره باشد که در سامرا بود و در یک ماه رمضان شبانهروزی، یک ختم قرآن میکرد. ایشان نماز صبح را در حرم عسکریین علیهماالسلام میخواند و بعد از فریضه صبح به منزل نمیرفت، بلکه تلاوت قرآن را شروع میکرد و از حرم بیرون نمیآمد، مگر برای تطهیر و تجدید وضو، و بدین ترتیب در یک روز یا یک شب در اَطْوَلَالْوَقْتَین (از شب تا سحر، یا از صبح تا شام) قرآن را ختم میکرد و تمام را از حفظ میخواند. بنده به یاد ندارم که شخص دیگری هم اینطور بوده باشد.
در محضر بهجت، ج۲، ص۱۳۶
کانال سیره علما @sireolama
...بلیت
🔸علامه حاج شیخ محمدتقی شیخ شوشتری ( ر ه ) خیلی شوق زیارت آستان قدس رضوی را داشتند. تا هنگامی که بیماری ، ایشان را از سفر بازنداشته بود، همه ساله در فصل تابستان به مشهد مقدس مشرف می شدند.
.
🔸زمانی، یکی از همشهریان برای ایشان بلیت هواپیما از تهران به مشهد تهیه کرده بود، ایشان نپذیرفتند و به او گفتند: شما بهای بلیت را به مستمندان و نیازمندان بدهید. من با قطار به مشهد می روم. بلیت قطار تهیه شده است و در بین راه برای مطالعه کتاب همراه دارم.
کانال سیره علما @sireolama