#تقویم_علما
📅 امروز یکشنبه
☀️ 17 #اردیبهشت ماه 1402 شمسی
🌙 16 #شوال 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ولادت شهید محمد خرسند امام جمعه کازرون (۱۳۴۶ش)
➕درگذشت اسدالله ایمانی امام جمعه شیراز و نماینده مجلس خبرگان رهبری (۱۳۹۷ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت سید عبدالکریم بن احمد حلی، برادرزاده سید ابن طاووس و نویسنده کتاب فرحة الغری (۶۹۳ق)
➕درگذشت عبدالله مامقانی فقیه، رجالی و نویسنده تنقیح المقال در علم رجال (۱۳۵۱ق)
➕درگذشت علیاکبر مرندی از فقهای شیعه (۱۴۱۴ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت #عبدالله_مامقانی فقیه، رجالی و نویسنده تنقیح المقال در علم رجال (۱۳۵۱ق)
🔶عبدالله بن محمدحسن مامقانی(۱۲۹۰-۱۳۵۱ق) از رجالیان شیعه در قرن چهاردهم قمری است. وی در ۱۵ ربیعالاول سال ۱۲۹۰ق ( 23 اردیبهشت 1252 ش) در نجف اشرف به دنیا آمد. از پنج سالگی تحت اشراف و آموزش پدرش علوم مقدماتی و سپس حوزوی را شروع کرد و در 18 سالگی در مقطع درس خارج فقه و اصول شروع کرد و پس از چند سال موفق به دریافت اجازه اجتهاد شد.
🔷مهمترین استاد وی پدرش شیخ محمدحسن مامقانی بود و در کنار وی اساتیدی چون غلام حسین دربندی ترکی و حسن خراسانی قابل ذکر است. از بین شاگردان بسیارش هم سید شهابالدین مرعشی نجفی و محمد سعید حکیم و سید علی اکبر خوئی پدر آیت الله خویی قابل ذکر می باشد.
🔸از او تألیفاتی بر جای مانده که تنقیح المقال در علم رجال و مقباس الهدایه در علم درایه از مهمترین آنها است. آیت الله مامقانی علاوه بر تربیت شاگردان و مبلغان دینی و برپایی مجالس عزاداری کتابخانه مهمی را تأسیس نمود که در آن بیش از چهارصد کتاب خطّی منحصر به فرد وجود داشت که رژیم بعث عراق به بهانه توسعه شهری تخریب کرد.
▪️ایشان سرانجام در یک شنبه ۱۶ شوال سال ۱۳۵۱ق (۲۳ بهمن سال ۱۳۱۱ش) در ۶۱ سالگی، درگذشت و در مقبره پدرش محمدحسن مامقانی واقع در محله العماره نجف، به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🌀آیت الله شیخ #عبدالله_مامقانی در یکی از تألیفات خود به فرزندشان چنین سفارش می نمایند: تا جایی که لقمه نانی از گلویتان پایین می رود، #روضه خوانی در منزل را ترک نکنید.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔹از آیت الله #عبدالله_مامقانى، کرامات بسیارى نقل شده است. خود وى نیز در کتاب ارزشمند تنقیح المقال مى نویسد:
🌀«زمانى که به نوشتن این کتاب مشغول بودم، الطاف خداوند را بارها مشاهده مى کردم. چه بسا مى خواستم مطلبى را در کتابى ببینم که به مجرّد اوّلین باز کردن آن، آن مطلب را مى یافتم. و کم اتفاق مى افتاد که در جستجوى مطلبى، نیاز به ورق زدن آن کتاب داشته باشم.
🔶شبى از شب ها نیازمند به کتاب «رهن تهذیب» شدم که براى دست یابى به آن، بایستى ساعت هاى متمادى وقت صرف مى کردم و چون نمى خواستم وقفه اى در نوشتن کتاب تنقیح المقال پیش آید، متوسّل به #امام_زمان(عجّ) شدم و با گریه و التماس، از آن حضرت خواستم تا مرا در این راه کمک کند. در این وقت به ذهنم چنین خطور کرد که به سراغ کتاب هاى قدیمى و کهنه اى که موضوع آن ها صرف ، نحو و تفسیر بود و روى هم در پستوى محل سکونتم انباشته شده بودند بروم.
🔻در این حال به سراغ آن ها رفتم با این که قطعاً مى دانستم که کتاب تهذیب در بین آن ها نیست؛ ولى با این حال دستم را به سوى یکى از آن ها دراز کردم و آن را برداشتم و باز کردم، دیدم نسخه اى از کتاب تهذیب باب رهن است که بسیار خوش خط و نو بود. مطلبى را که نیاز داشتم، از آن کتاب یادداشت کردم و آن را در گوشه اى گذاشتم.
🔺فرداى آن روز به سراغ آن رفتم ولى اثرى از آن ندیدم. این را از الطاف خاصّ آن حضرت دانستم. و همین واقعه، شوق مرا در نوشتن و تکمیل تنقیح المقال بیش از پیش افزایش داد.»
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز دوشنبه
☀️ 18 #اردیبهشت ماه 1402 شمسی
🌙 17 #شوال 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕درگذشت میرزا حسن علیاری از فقها و اساتید حوزه علمیه (۱۳۱۸ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت سید ابراهیم کربلایی از فقهای امامیه و نویسنده کتاب نتایج الافکار(۱۲۶۳ق)
➕ درگذشت ملا عباس تربتی روحانی، واعظ و عارف شیعه (۱۳۶۲ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت #ملاعباس_تربتی روحانی، واعظ و عارف شیعه (1362 ق)
🔷عباس تربتی در سال ۱۲۵۰ش، در روستای «کاریزک ناگهانیها» از توابع شهرستان تربت حیدریه به دنیا آمد.
🔸وی در شش سالگی در زادگاه خود به مکتب رفت و سپس دروس مقدمات، فقه، اصول و فلسفه را در تربت حیدریه نزد اساتیدی همچون ملا عبدالحمید فرا گرفت و بعد به حوزه مشهد رفت و در انجا از محضر شیخ علی اکبر مجتهد و آیت الله حسین قمی و آقا بزر شهیدی استفاده کرد.
💠وی برای گذران زندگی روزها کارگری کرده، شب ها درس می خواند و بعد از آنکه پدرش به اجبار او را به روستا برگرداند، روزهای پنج شنبه و جمعه را در تربت حیدریه درس می خواند و در بقیه روزها در روستا مشغول کار می شد و برای جبران نواقص با همسرش مباحثه می کرد.
🔅ایشان پس از وفات پدرش و به الزام استادش؛ شیخ علی اکبر تربتی به تربت حیدریه و مشهد رفت و به تدریس علوم حوزوی اشغال یافت. ایشان بعد از هر نماز جلسه سخنرانی و موعظه برقرار می کرد.
🌀ایشان در ایجاد خدمات اجتماعی به مردم مخصوصا نیازمندان بسیار فعال بود و در سومین سال جنگ جهانی اول، نهادی برای رسیدگی به فقرا را سامان داد و در سال 1301 در زلزله تربت حیدریه بر بدن هزار قربانی نماز خواند و کمک های آمریکایی ها را رد کرد.
🔷 ایشان در یکشنبه ۲۴ مهر ۱۳۲۲، مصادف با 17 شوال 1362 قمری وفات یافته و در صحن آزادی حرم امام هشتم دفن گردید.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙حجت الاسلام معاونیان
🌀 حالات مرحوم حاج شیخ عباس تربتی
#ملاعباس_تربتی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰طبيب دوّار
🌀 #ملاعباس_تربتی حتّى بعد از نيمهشب زمستان و نيمهروز تابستان، براى رفع حاجت مردم مىشتافت؛ چرا كه خود را براى كارهاى شرعى و خدمت به مردم وقف كرده بود.
🔷آقاى راشد مىگويد: من كه نزديك به چهل سال از عمرم را در زمان حيات مرحوم حاج آخوند گذراندهام، با اطمينان مىگويم: او مردى بود كه «نفس» خود را كشته بود؛ مثلا پيش مىآمد كه گاهى بعد از نيمهشب در خانۀ ما را مىزدند و ما با وحشت از خواب بيدار مىشديم، مىديديم كسى است از خانهاى آمده و مىگويد: «فلانى در بستر احتضار است، آقاى حاج آخوند به بالينش بيايند.» فورا، بىتأمّل و بىكمترين اكراه، مانند پرندۀ سبكبالى برمىخاست وضو مىگرفت و مىرفت.
🔶وى با همه زهد و عبادتى كه داشت، از آنها نبود كه «مقدّسى» را شغل خود قرار مىدهند بلكه به تمام امور معمولى زندگى مىرسيد؛ از قبيل: رفتن به مهمانى، عيادت مريض، تشييع جنازه، مجلس عقد. و خودش نيز هميشه ميهمان مىپذيرفت. ايشان به درددل مردم گوش داده، در رفع گرفتارىهاى آنان مىكوشيد و اختلافات خانوادهها، روستاها و... را حلّ و فصل مىكرد.
🔹 بسيار اتفاق مىافتاد كه پس از اقامۀ نماز، منبر و تدريس به خانه آمده، مىخواست اندكى بخوابد كه در خانه را مىزدند... خانوادهاش مىخواستند جواب ندهند ولى ايشان مىگفت ببينيد كيست... متأسفانه بيشتر اوقات، براى رفت و برگشت حاج آخوند، مركب سوارى نمىآوردند و ايشان مسير را پياده مىپيمود در حالى كه كتابهايى را نيز غالبا با خود همراه داشت؛ مانند رسالۀ عمليه و فوائد المشاهد.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
May 11
#تقویم_علما
📅 امروز سه شنبه
☀️ 19 #اردیبهشت ماه 1402 شمسی
🌙 18 #شوال 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕درگذشت سید عبدالحسین لاری از فقهای شیعه و طرفدار نظریه مشروطه مشروعه که به جهاد علیه انگلستان حکم داد (۱۳۰۳ش)
➕درگذشت میرزا ابوالقاسم کلانتر فقیه، اصولی از اساتید حوزه علمیه تهران (۱۲۵۴ش)
➕درگذشت سید علی سیستانی از فقهای شیعه و جد سید علی حسینی سیستانی از مراجع تقلید شیعیان (۱۳۰۱ش)
➕درگذشت محمدصادق سعیدی فقیه، پژوهشگر، مفسر و از اساتید حوزه علمیه مشهد (۱۳۷۵ش)
➕روز بزرگداشت شیخ کلینی.
🌙 #قمری
➕ درگذشت ابن ادریس حلی فقیه تأثیرگذار امامی و نویسنده کتاب السرائر(۵۹۸ق)
➕ولادت میرزا حسین نوری، محدث شیعه و مؤلف مستدرک الوسائل (۱۲۵۴ق)
➕ درگذشت سید محمود طالقانی، مفسر قرآن و نهج البلاغه و از روحانیان فعال در انقلاب اسلامی ایران(۱۳۹۹ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
♻️ روز بزرگداشت #شیخ_کلینی
💠 محمد بن یعقوب کُلینی معروف به ثقةالاسلام کلینی (درگذشت ۳۲۹ق)، از محدثان مشهور شیعه و نویسنده الکافی، از کتب اربعه است.
🔹محمد بن یعقوب بن اسحاق کلینی رازی در حدود سال ۲۵۵ق در روستای كُلَین؛ در ۳۸ کیلومترى جنوب غربى شهر رى کنونى است.
🌀او در محضر ابوالحسن محمد بن اسدی کوفی حدیث آموخت و سپس برای تکمیل علم حدیث راهی قم شد و با محدثانی که از امام عسکری(ع) یا امام هادی(ع) بدون واسطه حدیث شنیده بودند ملاقات کرد و از محضر استادان بزرگی بهره برد.
💢 اساتید کلینی را بالغ بر ۵۰ تن شمرده اند که از جمله آنها علی بن ابراهیم قمی، علی بن حسین بابویه پدر شیخ صدوق و صفار قمی می باشد و از شاگردانش هم ابن قولویه، محمد بن علی ماجیلویه قمی، احمد بن محمد زراری قابل ذکر می باشند.
🔹مجموعه کتاب «الکافی» که شامل اصول کافی (دو جلد)، فروع کافی (پنج جلد) و روضه کافی (یک جلد) است و دربردارنده ۱۶۱۹۹ حدیث از پیامبر اسلام و ائمه معصومین علیهم السلام میباشد از جمله آثار اوست.
▪️او پس از عمری سال تلاش و تحقیق که همراه با رنج ها و غربت ها بود، سرانجام در ماه شعبان سال ۳۲۹ ق؛ مصادف با شروع غیبت کبری دار فانی را وداع گفت و بعد از نماز محمد بن جعفر حسنی بر جنازه وی، بدنش را در باب کوفه بغداد به خاک سپردند.
🌦مرقد کلینی در محوطه مسجد آصفیه، در ساحل شرقی رود دجله (در مرکز بغداد) جنب مدرسه نظامیه (مستنصریه قدیم) قرار دارد.
🔸روز 19 اردیبهشت در تاریخ رسمی کشور به عنوان روز بزرگداشت شیخ کلینی نام گذاری شده است.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 زندگینامه و آثار ثقه الاسلام #شیخ_کلینی
💢نوزدهم اردیبهشت مصادف با بزرگداشت شیخ کلینی، صاحب کتاب گرانقدر کافی و مشهورترین دانشمند و فقیه و محدث نامی شیعه در نیمه اول قرن چهارم هجری است.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز سه شنبه
☀️ 20 #اردیبهشت ماه 1402 شمسی
🌙 19 #شوال 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕درگذشت سیدجواد مصطفوی نویسنده، پژوهشگر و نویسنده (۱۳۶۸ش).
🌙 #قمری
➕درگذشت فرجالله کاظمیموموندی، از فقها و مراجع تقلید ساکن قم (1382ق)
➕ شهادت محمدمهدی ربانی املشی از فقهای شورای نگهبان و روحانیون فعال در دوران انقلاب اسلامی (۱۴۰۵ق)
➕ وفات شيخ "محمدغزالي" دانشمند معاصر(1416 ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🌷شهادت آيت اللَّه "محمد مهدي رباني املشي" (۱۴۰۵ ق)
💠 آيت اللَّه شيخ محمدمهدي رباني املشي در سوم آذر 1313 شمسی در قم چشم به جهان گشود. وي در محضر پدرش مراتب علمي را آغاز و پس از طي مراحل مقدماتي علوم حوزوي، از محضر بزرگاني چون آيت اللَّه بروجردي، علامه طباطبایی و امام خميني(ره) استفاده نمود.
🔅 او از 17 سالگي در مسير امور سياسي قرار گرفت و در قيام 15 خرداد 1342 نقش فعالی داشت. و با انجام سفرهاي مختلف، به سخنرانيهاي تندي عليه رژيم مي پرداخت و در اين راه هفت نوبت متحمل زندان و شكنجه و تبعيد گرديد.
💠 وی يكي از اعضاي فعال جامعه مدرسين حوزه علميه قم به شمار مي رفت و پس از پيروزي انقلاب مسئوليت هاي مختلفي را عهده دار بود كه عضويت در شوراي عالي انقلاب فرهنگي، دادستاني كل كشور، عضويت شوراي عالي قضايي، عضويت در شوراي نگهبان و نمايندگي مجلس خبرگان از آن جمله اند.
🌀سرانجام اين عالم رباني و مجاهد نستوه، پس از سالها فعاليت و مبارزه خالصانه در راه اسلام، در بامداد هفدهم تيرماه 1364 ش مصادف با 19 شوال 1405 قمری، در 51 سالگي بر اثر ترور بیولوژیک به شهادت رسيد و پیکرش در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاك سپرده شد.
#زندگی_نامه
#شهید_ربانی_املشی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 زندگی نامه آیت الله #شهید_ربانی_املشی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نقاشی شنی پرتره روحانی و سیاستمدار، #شهید_ربانی_املشی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
💠 مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای در بخشی از پیام تسلیت خود به مناسبت رحلت آیتالله #شهید_ربانی_املشی فرمودند:
💢«هر یک از مناصب و مشاغل مهمی را که پس از انقلاب پذیرفته بود، سنگری برای دفاع از اسلام و انقلاب و وسیلهای برای تأمین حقوق مردم میدانست و در آن با مواظبت تمام خط اسلام، فقاهت و راه تقوی و طهارت را میپیمود و بدان اهتمام میورزید.
🔺با متخلف صریح و قاطع و در برابر مؤمن پرهیزگار، خاکسار و خاضع بود. سابقه انقلابیش به نخستین لحظات شروع نهضت روحانیت در سال 1341 میرسید. دوره شانزده ساله تا پیروزی انقلاب را همواره در آزمایشهای سخت و همراه با زندانها و تبعیدهای مکرر گذرانید.
🔻پس از پیروزی انقلاب اسلامی هر جا که نیاز بود از سر رضا و رغبت حضور مییافت و چون سربازی وظیفهشناس و فداکار همه نیروی خود را صرف آن میکرد.
🔅گذشته انقلابی او از شروع مبارزات اسلامی تا پیروزی انقلاب و از آن روز تا آخر یکی از افتخارآمیزترین سوابق و حاکی از صفا، دیانت، ورع، مجاهدت و فداکاری بود.
#کلام_رهبر
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 21 #اردیبهشت ماه 1402 شمسی
🌙 20 #شوال 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕درگذشت سید محمد مولانا از فقهای امامیه و روحانیون مبارز دوره رضاخان (۱۳۲۳ش)
➕درگذشت سید حسن حسینی لواسانی استاد حوزه علمیه تهران و نویسنده کتاب نور الافهام فی علم الکلام (۱۳۵۹ش)
➕درگذشت علی حجتی کرمانی، روحانی شیعه، خطیب و پژوهشگر دینی (۱۳۷۹ش)
🌙 #قمری
➕ دستگیری امام کاظم (ع) توسط هارون عباسی(۱۷۹ق)
➕ درگذشت میرزا جواد نوری از فقهای شیعه (۱۳۲۳ق)
➕وفات محمدبن يعقوب فيروزآبادی شيرازی(۸۱۷ ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🌀یادی از عالم زاهد آیت الله سیدمحمد مولانا
🔻نیک مردِ زاهد، آیت الله حاج #سیدمحمد_مولانا در کارهاى روزانه، نظم و ترتیب خاصى داشت. بیشتر وقتش را صرف تألیف، تحشیه، تعلیقه، مطالعه و تدریس مى نمود.
🔺هیچ گاه بدون مطالعه تدریس نمى کرد و بدون جهت درس هاى خود را تعطیل نمى نمود. فقط دو ـ سه روز آخر که بیمارى اش رو به وخامت گذاشته بود درس ها را تعطیل کرد.
💢ایشان عشق و علاقه فراوانى به عبادت داشت. در سایه همین عشق و علاقه وافرى که به درگاه حضرت احدیت داشت، مدت ها پیش از وفاتش نمازهاى یومیه خود را از روى احتیاط اعاده مى نمود.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز جمعه
☀️ 22 #اردیبهشت ماه 1402 شمسی
🌙 21 #شوال 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕معرفی سید ابوالحسن اصفهانی به عنوان یکی از بیست مجتهد برای احراز انطباق مصوبات مجلس شورای ملی با احکام فقه شیعه توسط آخوند خراسانی و شیخ عبدالله مازندرانی (۱۲۸۹ش)
➕درگذشت میرزا احمد مدرس یزدی از علما و اساتید حوزه علمیه مشهد (۱۳۵۰ش).
➕درگذشت سید ابوالحسن حافظیان مشهدی عارف، نویسنده، از مبلغان تشیع در هند و پاکستان (۱۳۶۰ش)
🌙 #قمری
➕ وفات "ابن حبّان" فقيه، مورخ و محدث مسلمان (۳۵۴ ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
❇️ ما تو را یاری خواهیم کرد
📋 مرحوم آیت اللّه العظمی آقا #سیدابوالحسن_اصفهانی (ره) از مراجع بزرگی است که هم به محضر مبارک امام عصر (ع) نائل آمده و هم به افتخار دریافت نامه و توقیعی از سوی آن حضرت مفتخر شده است. آورنده نامه و توقیع هم کسی جز عابد پارسا و پرواپیشه (حاج شیخ محمّد کوفی) نمیباشد.
✉️ متن آن نامه نورانی خطاب به آن عالم ربّانی چنین است (۱):
✨ به نام خداوند بخشایشگر مهربان.
ای سیّد ابو الحسن! خود را ارزان کن (خود را در اختیار همگان قرار بده) و در بیرونی منزلت بنشین و در بر روی کسی مبند و پردهها میان خود و مردم قرار نده و به داد دوستداران و شیعیان ما برس.
ما تو را یاری میکنیم. ان شاء اللّه.
«مهدی»
⬅️ مشتاقی و مهجوری، صفحه: ۳۲۰
(۱). کرامات الصّالحین، صص ۱۱۰- ۱۱۱.
🏷 #امام_زمان #تشرفات
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز جمعه
☀️ 23 #اردیبهشت ماه 1402 شمسی
🌙 22 #شوال 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕درگذشت سید علیاکبر خویی پدر آیت الله خویی(۱۳۳۱ش)
➕درگذشت کاظم مدیرشانهچی مجتهد، حدیث پژوه، نویسنده و استاد حوزه و دانشگاه فردوسی مشهد (۱۳۸۱ش)
➕درگذشت سید محمدباقر شیرازی از مراجع تقلید شیعه (۱۳۹۳ش)
🌙 #قمری
➕ وفات محمدحسين خاتون آبادی،عالم فاضل قرن دوازدهم (1151ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز یکشنبه
☀️ 24 #اردیبهشت ماه 1402 شمسی
🌙 23 #شوال 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕درگذشت مهدی الهی قمشهای، روحانی شیعه، حکیم، عارف، شاعر، مترجم قرآن و صحیفه سجادیه (۱۳۵۲ش)
➕درگذشت سید علینقی فیضالاسلام، روحانی شیعی و مترجم نهج البلاغه (۱۳۶۴ش)
➕درگذشت سید عزالدین حسینی زنجانی مرجع تقلید، فیلسوف، مفسر و استاد حوزه علمیه مشهد (۱۳۹۲ش)
➕لغو امتیاز تنباکو به فتوای آیت الله میرزا حسن شیرازی(۱۲۷۰ ش).
🌙 #قمری
➕ تولد «ابن ساعد انصاري» دانشمند مصري (749 ق)
➕ درگذشت سید نعمتالله جزایری فقیه، محدث اخباری و مؤلف قصص الانبیاء(۱۱۱۲ق)
➕ ولادت سید محمدجواد فضلالله از روحانیان شیعه اهل لبنان و نویسنده الامام الرضا (ع)، تاریخ و دِراسَة(۱۳۵۷ق)
➕ درگذشت میر سید علی فانی اصفهانی فقیه شیعه و استاد حوزه علمیه قم (۱۴۰۹ق)
➕درگذشت میرزا احمد سیبویه؛ استاد حوزه علمیه و امام جماعت ۴۰ ساله حرم حضرت ابوالفضل علیه السلام(۱۴۲۶ ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰ارتحال عالم متبحر آیت الله #سیدنعمت_الله_جزایری (۱۱۱۲ق)
🔶سید نعمتاللّه جزایری، فقیه، محدّث و ادیب امامی در قرن 11 و 12 هجری است. وی از علمای اخباری میانه رو به شمار می آید که به گفته خود این روش را از علامه مجلسی اخذ کرده است.
🔹 او در سال ۱۰۵۰ در روستای صَباغیه از جزایر بصره ، به دنیا آمد و از شاگردان علامه مجلسی و محقق خوانسارى است.
🔹سید نعمت الله به همراه برادرش و عموزادهاش به شیراز سفر کرد که از مراکز علمی آن روزگار بود و در مدرسه منصوریه ساکن شد و نه سال در آنجا ساکن بود. سپس به اصفهان و نزد علامه مجلسی شاگردی کرد
🔸ایشان از اساتیدی همچون علامه مجلسی، آقا حسین خوانساری، فیض کاشانی، ابراهیم بن صدرالدین شیرازى،..بهره بردند و در تالیف کتاب (بحارالانوار) و (مرات العقول) همکاری داشته است.
🔹از شاگردان وی می توان به علی بن حسین جامعی عاملی، محمد بن علی نجار شوشتری و عبدالحسین بن خواجه کلبعلی گَرگَری شوشتری اشاره کرد.
🔸سید نعمتالله جزایری کتابهای گرانبهایی که فراتر از ۵۵ عنوان است، از خود به یادگار نهاد که از جمله آنها «ریاض الابرار فی مناقب الائمة الاطهار» می باشد
🔷وی در 23 شوال سال 1112، مصادف با 13 فروردین 1080، در سن ۶۲ سالگى، هنگام بازگشت از زیارت مشهد مقدس در منطقه «پلدختر» خرم آباد از دنیا رفت و همانجا به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰به نظر ما شخصیّت برجستهای است مرحوم #سیدنعمت_اللّه_جزایری ...و تجلیل از ایشان تجلیل از علم است و تجلیل از معارف الهیّه است.
✅رهبر معظم انقلاب:
💠بسماللّهالرّحمنالرّحیم
🔶خیلی متشکّریم از جناب آقای جزائری و بقیّهی آقایان که به فکر افتادند این شخصیّت بزرگ و گمنام را معرفی کنند. گمنام از این جهت که اگر چه مرحوم سیّد نعمتاللّه جزائری با دو کتاب معروف است: زهر الرّبیع و انوار نعمانیّه، لکن شأن مرحوم سیّد نعمتاللّه خیلی بالاتر از اینها است. ایشان، هم فقیه بودند ــ فقیه ماهری است مرحوم سیّد نعمتاللّه ــ و هم محدّث خبیر و متوسّعِ در کتابهای اخبار بودند، هم ادیب بودند.
🌀... مرحوم سیّد نعمتاللّه با اینکه اخباری است، به آراء و نظرات اصولیّین توجّه دارد و کتابی هم ایشان دارد ــ من حالا اسم کتاب یادم نیست ــ در لزوم رجوع به کتب فقها؛ که مراد ایشان از فقها،طبعاً فقهای اصولی هستند. مرد بزرگی است ایشان. آثار و تألیفات ایشان زیاد است. حالا جنابعالی فرمودید حدود شصت تألیف؛ من حالا آن طور که در ذهنم بود، میدانستم ایشان حدود سی چهل تألیف دارند؛ که در بین اینها شروح مهمّ کتب اربعهی ما هست - یعنی ایشان شرح تهذیب دارد، شرح استبصار دارد، بهنظرم شرح کافی دارد - شرح بسیاری از کتابهای صدوق را دارد - مثل توحید صدوق و مانند اینها. یعنی یک شخصیّت بسیار برجستهای است ایشان در تبحّر و احاطهی بر حدیث شیعه؛ و همراه با نگاه دقیق فقهی، نه فقط حدیث. ایشان شاگرد علّامهی مجلسی است... شاگرد فیض ظاهراً، به نظرم ایشان شاگرد فیض هم بوده است. به هر حال شخصیّت برجستهای است.
🔸به هر حال به نظر ما شخصیّت برجستهای است مرحوم سیّد نعمتاللّه. و خب خاندان هم خاندان علماند، بحمداللّه تا امروز هم این خاندان خاندان علم بودهاند، و امیدواریم همیشه همینجور باشد. و تجلیل از ایشان تجلیل از علم است و تجلیل از معارف الهیّه است؛ این بزرگواران معرفی بشوند خیلی خوب است. بخصوص اگر بتوانید، کتابهای ایشان را تحقیق بکنید، چاپ کنید. انوار نعمانیّه مکرّر چاپ شده البتّه، آن کتاب کتاب معروفی است، لکن کتابهای دیگر ایشان در دسترس نیست، یعنی کمتر توجّه شده به کتابهای حدیثی ایشان و شروحی که ایشان بر احادیث نوشتند. انشاءاللّه موفّق و مؤیّد باشید...
والسّلام علیکم و رحمةاللّه.
#کلام_رهبر
📚بیانات در دیدار اعضای ستاد برگزاری همایش محدّث کبیر علّامه سیّد نعمتاللّه جزایری ۱۳۹۱/۱۲/۰۷
💠تفریح و تفنن های طلبگی
🔻رهبر معظم انقلاب:
🔸حالا كتاب زَهرُ الرّبیع هم با اینكه یك كتابی است كه در حوزههای علمیّه به عنوان یك #كتاب_فكاهی و اینها معروف شده، لكن نشاندهندهی این است كه فقهای ما، بزرگان ما، علمای ما، در عین كارهای عمیق علمی و فقهی به این جور مسائل هم توجّه داشتند.
🌀یعنی ایشان در اوّل زهر الرّبیع میگوید كه دیدم طلبهها احتیاج دارند به یك تفنّنی و تفكّهی، این كتاب را برای آنها نوشتم؛ یعنی كتابی است كه ایشان نوشته برای اینكه طلبهای كه حالا غرق در كارهای علمی در مدرسه و در حجره و اینها است، یك وسیلهای برای تفكّه داشته باشد؛ یعنی غافل از این چیزها نبودند.
⚡️حالا ما اینجا خشك بنشینیم، تا یك كسی آن طرف یك شوخیای كرد فوراً به ما بربخورد! اینجوری نبودند علمای ما؛ آن هم عالمی مثل سیّد نعمتاللّه كه اخباری و متصلّب و اینها است دیگر؛ امّا این چیزها را هم داشتند.
🔹به نظر من این تفنّن علمای گذشتهی ما خیلی مهم است؛ كه یك نمونهاش هم همین #فروق_اللّغات است كه عرض كردیم سیّد نورالدّین - پسر ایشان - با اینكه فقیه است، با اینكه محدّث است، شاگرد پدرش است، امّا در عین حال اینجور چیزی را در باب لغت مینویسد.
#سیدنعمت_اللّه_جزایری
#کلام_رهبر
📚بیانات در دیدار اعضای ستاد برگزاری همایش محدّث کبیر علّامه سیّد نعمتاللّه جزایری ۱۳۹۱/۱۲/۰۷
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز دوشنبه
☀️ 25 #اردیبهشت ماه 1402 شمسی
🌙 24 #شوال 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت آیت الله محمدابراهیم کلباسی معروف به حاجی کرباسی از فقهای شیعه و مراجع تقلید اصفهان (1224ش)
➕روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی
🌙 #قمری
➕ درگذشت میرزا حسین فقیه سبزواری؛ فقیه، خطیب، مفسّر قرآن و از مؤسسین حوزه علمیه مشهد (۱۳۸۶ق)
➕ درگذشت مهدی حائری تهرانی نویسنده و فقیه شیعی (۱۴۲۱ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله #مهدی_حائری_تهرانی نویسنده و فقیه شیعی (۱۴۲۱ق)
✳️مهدى حائرى تهرانى (1304-1379ش)، فقیه مبارز، نویسنده، موسس مراکز خیریه، کتابخانهها و حوزههای علمیه است.
💠وی در سال 1304ش/ 1344ق در كربلا، ديده به جهان گشود و پس از طی مقدمات علوم، همراه پدرش به تهران مهاجرت کرد و در آنجا به تحصیل علوم دینی پرداخت.
🔶 ایشان در سال 1327ش، در 23 سالگی براى طى مدارج علمى عازم قم شد و از درس بزرگان آنجا از جمله آيات عظام: بروجردى، گلپايگانى، مرعشى نجفى، مرتضى حائرى و امام خمينى(ره) و علامه طباطبایی بهره برد.
🔷وی در سال 1335 ش (31 سالگی) در مسافرت به عتبات از آيات عظام: سيد جمال گلپايگانى و سيد عبدالهادى شيرازى اجازه اجتهاد دريافت نمود و از علامه حاج آقا بزرگ تهرانى نيز اجازه نقل روايت گرفت.
🔹ایشان هم زمان در فعالیت های سیاسی علیه حکومت پهلوی به ارائه خدمات اجتماعی از جمله تأسيس مدرسه فاطميه قم، تجديد بناى مدرسه رضويه قم، تأسيس مدرسه امام مهدى علیهالسلام، مدرسه امام باقر علیهالسلام و مدرسه بقيةالله علیهالسلام در مشهد مقدس و تجديد بناى مدرسه حاج شيخ فضلالله نورى در تهران پرداخت.
🔸از ایشان آثاری از جمله بنيادهاى اخلاق اسلامى (ترجمه الاخلاق)، بنيادهاى اخلاق اسلامى، تاریخ علوم از جمله فقه، فلسفه،علوم قرآن و ادیان بر جای مانده است.
▪️ايشان سرانجام در روز جمعه 30 دىماه 1379ش/ 24 شوال 1421ق، در تهران دار فانى را وداع كرد و در قبرستان شيخان قم، به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دوره های تحصیلی مرحوم آیة الله میرزا #حسین_فقیه_سبزواری
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز سه شنبه
☀️ 26 #اردیبهشت ماه 1402 شمسی
🌙 25 #شوال 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕درگذشت میرزا محمد غروی تبریزی، فقیه، نویسنده و استاد حوزه علمیه در تبریز (۱۳۵۷ش)
➕ ارتحال آیت الله سیدعبدالله فاطمی نیا؛ از علمای اخلاق تهران (1401 ش)
🌙 #قمری
➕ شهادت امام صادق(ع) ششمین امام شیعیان (۱۴۸ق)
➕وفات «احمد هروي» محدث و نويسنده ي ايراني (536 ق)
➕ قتل سید جمالالدین واعظ اصفهانی واعظ، سخنران و از حامیان مشروطه و همفکران سید عبدالله بهبهانی (۱۳۲۶ق)
➕ حمله مأموران حکومت محمدرضا شاه پهلوی به مدرسه فیضیه در قم (۱۳۸۲ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama