🔺ادامه مطلب قبل👆
💢گفت: «در جریان تبعید حاج #میرزاصادق_تبریزی از تبریز به سنندج، من راننده اتومبیل ایشان بودم، در اثنای راه نزدیک به درخت و چشمه آبی شدیم، آقای تبریزی فرمودند اینجا نگه دار تا نماز ظهر و عصر را بخوانم.
🌀سرهنگی که مأمور ایشان بود به من گفت اعتنا نکن و برو! من هم اعتنایی نکرده رفتم تا محاذی آب رسیدیم، ناگهان ماشین خاموش شد. هرچه کردم روشن نگردید، پیاده شدم تا سبب خرابی آن را بدانم، هیچ نفهمیدم.
🔅مرحوم آقا فرمود: «حالا که ماشین متوقف است، بگذارید نماز بخوانم».
🌦سرهنگ ساکت شد. آقا مشغول نماز گردید. من هم سرگرم باز کردن آلات ماشین شدم. بالأخره هنگامی که آقا از نماز فارغ شد و حرکت کرد، فوراً ماشین روشن گردید. از آن روز من دانستم که اهل این لباس، نزد خدای عالم، محترم وآبرومندند.
📚داستانهای شگفت صفحه ۳۱
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺درایت سیاسی #میرزاصادق_تبریزی به اعتراف دشمنان!
▫️آقای عبد العلی کارنگ در مقالهای تحت عنوان آشنایی با تقیزاده، مینویسد:
⚡️«در منزل آقای میرزا جعفر سلطانی القرائی بودیم، سخن از رجال و علمای گذشته تبریز میرفت. آقای تقیزاده از مردان بیداردل و دوراندیشی که در صدر مشروطیت در تبریز بودند، یکی نیز مرحوم آقا میرزا صادق آقا مجتهد معروف را نام بردند.
🍁با این اینکه از نظر سیاسی ۱۸۰ درجه مخالف و مقابل هم هم بودند، درباره هوشیاری و سرعت انتقال مرحوم میرزا صادق آقا گفتند:
▪️جمعی از مشروطه خواهان به محضر ایشان رفتند و پرسیدند: آقا شما به «مشروطه مشروعه» چه میفرمایید؟
▫️پرسیدند:«مشروطه مشروعه» چیست؟
▪️جواب دادند:«مشروطه مشروعه» قانونی است که حق مشروع تمام افراد و آحاد رعیت را محفوظ میدارد و در برابر قانون، سید قرشی و غلام حبشی یکسان کیفر میبینند. دست ستمکاران از سر مظلومان کوتاه میشود و همه افراد مملکت از بزرگترین مواهب آفرینش یعنی آزادی برخوردار میشوند.
▫️میرزا صادق آقا فرمودند:«این حرفها واقعا خوب است، آیا این نوع حکومت محصول فکر خود ماست یا ارمغان کشورهای دیگر؟».
▪️گفتند:«نه! این فکر نخست در انگلستان پیدا شد و بعد به سایر کشورها راه یافت، قریب پانصد سال است که مردم انگلستان از این نعمت برخوردارند و به قسمت مهمّی از دنیا سیادت و فرمانروایی میکنند».
▫️پرسیدند:«ایشان هم این طرز حکومت را مشروطه مشروعه میگویند؟»
▪️گفتند: نه ایشان «کنستیتوسیون» مینامند.
▫️فرمود:«حرفهایی که زدید خوب بود اما اگر چنین حکومتی ایجاد کردید، نام آن را عوض نکنید. میترسم اگر نامش را عوض کنید، خودش هم عوض شود».
📚حبیب یغمایی، یادنامه تقی زاده، چاپ انجمن آثار ملی، ص 105.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺#میرزاصادق_تبریزی؛ عالم شجاع و ظلم ستیز!
▫️کسروی در کتابش به همکاری میرزا صادق آقا با مردم در مخالفت با ظلم و بی عدالتی و استبداد محمد علی میرزا ولیعهد در تبریز می نویسد:
🔹یکی از ساکنان تبریز به نام حاجی عباس لاکه دیزجی، که پیرمردی دلیر بود، همراه پسرش، در برابر حاجی محمد تقی صراف که از نزدیکان ولیعهد محمد علی میرزا به شمار می رفت و زمینهای خالصه این منطقه را می خرید و به بهانه آن، بقیه اراضی را تصرف کرده، ایستادگی نمود، اما هر چه فریاد می کند و تظلم می نماید به جایی نمی رسد.
🌀سرانجام به خانه علما و مجتهدین پناه می آورد و راجع به غصب املاک و زمینهایش پرسشنامه ای تهیه و جواب می خواهد و به قولی درهای مساجد میرزا صادق و دیگر علما را قفل می زند و از آنها می خواهد جلوی ستم و ظلم را بگیرند.
⚡️آیت الله میرزا صادق آقا چون صحت ادعای آن رعیت مظلوم را می دانسته و به حقیقت ماجرا واقف بوده، جوابی به مضمون زیر می نویسد:«اگر غصب املاک حاجی عباس درست است، پس غصب فدک هم درست بوده است».
☄️در حالی که دیگر ملایان پاسخ می دهند ما را توانایی نیست که جلو ستمگران را بگیریم.
📚تاریخ مشروطه ایران، احمد کسروی، صفحه 148.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 27 #اردیبهشت ماه 1403 شمسی
🌙 7 #ذی_القعده 1445 قمری
☀️ #شمسی
➕درگذشت احمد اهری از فقها، اساتید حوزه علمیه نجف و سرپرست حوزه علمیه تبریز (۱۳۴۷ش).
➕درگذشت محمدتقی بهجت از مراجع تقلید ساکن قم (۱۳۸۸ش)
🔺روزشمار وقایع روحانیت شیعه
🌙 #قمری
➕ درگذشت محمد اسماعیل فدایی آستانی فقیه، نویسنده، شاعر و استاد حوزه علمیه(۱۲۶۲ق)
➕ درگذشت شیخ مرتضی شهید کلهری فقیه، استاد اخلاق و برادر مجتبی کلهری تهرانی (۱۴۳۹ق)
➕ وفات «ابوالحسن لاعب» محدث مسلمان (439 ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰ارتحال آیت الله #محمدتقی_بهجت از مراجع تقلید شیعه (۱۳۸۸ش)
🌀 آیت الله العظمی محمدتقی بهجت فومنی، فقیه و عارف نامدار و از مراجع تقلید سرشناس شیعه است.
👈زندگی نامه 👉
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
9.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥زندگی نامه مرحوم آیت الله #محمدتقی_بهجت
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺 الشیخ البهجة خلیفتنا!
▫️شیخ علی بهجت:
💢یازده ماه پیش از رحلت پدرم، شخصی به نام اویسی در تماس تلفنی گفت که شخصی از دانمارک برای پرداخت وجوهات می خواهد خدمت آقا برسد.
▪️گفتم: نیازی به حضور نیست. به حساب دفتر یا آقا بریزد. وقتی خیلی اصرار کرد، گفتم: «تنهاترین راهش این است که صبح جمعه در راهرومسجد می توانید با آقا روبرو بشوید و پاکت خود ار به دست آقا بدهید».
💠روز موعود به همراه برادر خانمش که فارسی بلد بود و یک طلبه که میزبانشان در قم بود، آمد دفتر و گفت: «من اصالتا عراقی هستم و در دانمارک و سوئد پنج سوپر مارکت دارم و عوام نیستم که کسی بر سرم کلاه بگذارد. اینکه این 25 هزار دلار را به عنوان خمس آورده ام، جریانی دارد».
🌀روزی متوجه شدم، وجوهات شرعی بدهکارم. اما نمی دانستم آن را به کسی بدهم. به #امام_زمان (عج) متوسل شدم و از ایشان راهنمایی خواستم. بعد از مدتی که خبری نشد، عصر جمعه ای بود که دلم گرفت و خطاب به آقا گفتم: «من از شما تقاضای مال ندارم. مال شما را می خواهم بدهم . در این بلاد کفر مرا رها کرده اید و راه نمایی نمی کنید؟» در آن لحظه با گوش خود شنیدم که کسی با صدایی رسا و واضح گفت: «تصل الی ید الشیخ البهجة خلیفتنا؛به دست شیخ بهجت ،جانشین ما برسان».
🔻ادامه در مطلب بعد👇
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺ادامه مطلب قبل👆
♻️وقتی این داستان را به یک آفریقایی گفتم، او تلفن دفتر را داد و گفت: «اگر امام زمان روی زمین جانشینی داشته باشد، او همان شخص است» و در موقع خداحافظی گفت: «این شیخ بهجت که نزد او می روی، با دیگران فرق دارد. او کسی نیست که اجازه بدهد دستش را ببوسی یا کنارش بایستی با تلفن همراه عکس بگیری یا گفتگو کنی. جلوی او می نشینی و در چشمهایش نگاه می کنی، اگر با چشمهایش چیزی داد که داد و گرنه سکوت کن».
🌦از طلبه همراه درباره مشکلات زندگی اش پرسیدم،گفت پانصدهزار تومان مقروضم.
🔹از آقا گفتم به طلبه همراه چقدر بدهیم؟
🔸فرمود: صدهزار تومان.
🔹گفتم: اولا پانصد هزار تومان بدهی دارد و ثانیا هزینه میزبانی اش بیش از این ها بوده،
🔸فرمود: کاری نداشته باش! بدهی اش داده می شود.
🌱از باب تبرک، صد هزار تومان به طلبه دادیم و بعدا فهمیدیم همان شخص میهمان پانصد دلار به میزبان داده است.
#محمدتقی_بهجت
📚کتاب زمزم عرفان، آیت الله ری شهری، صفحه 253-250.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
11.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چرا آیت الله #محمدتقی_بهجت نماز شب را ترک کرد؟!
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺شفای دردها در حرم امام رضا (ع)
▫️حجه الاسلام شیخ علی بهجت:
💢در دی ماه 1382ش، وقتی قفسه کتابخانه ایشان را درست می کردم، دستم زیر قفسه فلزی کتاب رفت و عصب آن قطع شد و تا استخوان را برید. به بیمارستان رفتم. دستم جراحی شد و آن را بخیه کردند. اما نگذاشتم پدر از این جریان بو ببرد. تابستان همان سال، وقتی رفتیم مشهد، دستم خیلی درد گرفت و کم کم نگرانم کرد. به پدر هم نگفتم که اگر می دانست مرتب سفارش می کرد بیمارستان بروم و وقتش را نداشتم.
⚡️دو سه روز از این ماجرا گذشت. یک روز صبح، هنگامی که پدرم از حرم امام رضا به دفتر برگشته بود، می خواست مشغول خواندن زیارت عاشورا شود و بعد ربع ساعت استراحت کند. من پشت میز ، مشغول یادداشت برداری بودم. ایشان هم در طرف دیگر میز بود. در حالی که من حواسم متوجه کار خودم بود، ایشان مطلبی را گفت که شنیدم؛ ولی توجه چندانی نکردم و سرم را تکان دادم. نیم ساعت بعد جمله پدرم به یادم افتاد .
🔻ادامه در مطلب بعد👇
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺ادامه مطلب قبل👆
🔅آنچه از آن در ذهنم مانده بود این بود «این طور برای من مکشوف» و بعد ، کلمه «مکشوف» را نیمه تمام رها کرد و فرمود: «معلوم شد که اگر کسی جایی از بدنش را که درد می کند به هر مکانی از حرم #امام_رضا (ع) بمالد یا دستش را به حرم بمالد و به موضع درد بکشد و این کار را تکرار کند دردش برطرف می شود».
🌱هنگامی که این جمله یادم آمد و در آن تأمل کردم، با خود گفتم نکند مخاطب ایشان در آن سخن خود من بودم، لذا بلافاصله در دفترم یادداشت کردم که: «آقا چنین مطلبی را به من فرمودند».
🌦روز بعد به حرم مشرف شدم و دست خودم را به حرم مالیدم. این کار را روز بعد هم تکرار کردم. درد دستم بهبود یافت و تاکنون هم دیگر درد نگرفته است.
#محمدتقی_بهجت
📚کتاب زمزم عرفان، آیت الله ری شهری، صفحه 248-247.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama