🔰درگذشت آیت الله #یوسف_باقری_بنابی مجتهد، واعظ و نویسنده (۱۴۰۷ق)
☄آیت اللّه حاج شیخ یوسف باقری بنابی در سال 1283 ه. ش در شهر بناب دیده به جهان گشود و در نوجوانی دروس مقدماتی حوزوی را در بناب شروع و سپس تبریز ادامه داد.
🔹ایشان در حدود ۲۰ سالگی عزم حوزه علمیه نجف کرد و در درس اساتید مطرح آن زمان؛ حاج سید ابو الحسن اصفهانی، آقا ضیاء الدین عراقی، میرزای نائینی و آقا ابو الحسن مشکینی شرکت کرده و به درجه اجتهاد نائل آمد.
🔸 ایشان پس از اتمام دروس، به امر آیت الله عبدالله مامقانی برای مقابله با تبلیغات شیخیه عزم زادگاه خود کرد و در آنجا به تبلیغ علمی و عملی اسلام پرداخت.
🍁ایشان علاوه بر شیخیه با صوفیه و وهابیت نیز مبارزه کرد. در جریان مقابله با روحانی وهابی شده ای که از پشتیبانی آیت الله شریعتمداری و ساواک برخوردار بود، به تبریز تبعید شد و پس از چند سال دوباره به بناب بازگشت.
🔺وی در دوره استیلای روسها بر تبریز نیز به اعدام محکوم شد که با رسیدن قوای دولتی، از غائله نجات یافتند.
🔅تنها اثر مکتوب ایشان شرحی بر کتاب تفسیر فرات کوفی،با عنوان «ثمرة الفواد در ترجمه و شرح تفسیر الفرات الکوفی» که ایشان با فروش باغ خود مقدمات چاپ و نشر آن را فراهم ساخت، اما اثر معنوی ایشان دفاع از کیان تشیع و تاسیس حوزه علمیه بناب و تربیت شاگردان و عالمان بی شماری است.
◾️ایشان سرانجام در روز ۱۲ مهرماه سال 1365 (۲۹ محرم ۱۴۰۷ ق) به دیار باقی شتافت و در گلشن امام حسن(ع) بناب دفن گردید.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
✅اصلاح زنان فاسد
⚡️مرحوم حاج شیخ #یوسف_باقری_بنابی انسانی کریم ، خدوم و مردم دار بود، بین مردم زندگی می کرد و مشکلات آنان را درک می کرد و اختلافات شان را حل و فصل می نمود.
🔅ایشان همراه با سایر اعضای خانواده در باغ انگورشان سخت کار می کرد و با سود حاصل از فروش انگور به زندگی جمع کثیری از مردم بناب سر و سامان می داد.
🌱وی زنان غیر صالح و فاسد را در مکانهای مخصوصی تحت نظر قرار می داد و پس از اصلاح و تربیت ، آنها را به شوهران صالح و مطمئنی تزویج می نمود و در اعیاد مختلف از احوال آنان جویا می شد و با فرستادن هدایایی از آنها تفقد می نمود. به طوری که در اثر خدمات بی شائبه وی ، در اوج خفقان حکومت پهلوی حتی یک مرکز فساد و فحشا در بناب نبود و کسی جرات ایجاد چنین مراکزی را نداشت.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺علما؛احیاگران پیاده روی اربعین (۴):
💠 آیت الله #سیدمحمود_حسینی_شاهرودی در پیاده روی زیارت #اربعین
🔶در میان مراجع تقلید، آیت الله العظمی سید محمود شاهرودی با تشكیل كاروان در این مراسم شركت می كرده و معروف است كه این مرجع بزرگ، ۲۶۰ بار با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) مشرف شده است.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔹عشق و ارادت به خاندان عصمت و طهارت
🔸مرحوم آیت الله #یوسف_باقری_بنابی محبت و ارادت وافری به اهل بیت علیهم السلام داشت.
☄در برخی مواقع در شب های طولانی، اعضای خانواده را دور خویش جمع می کرد و تاریخ ائمه و پیامبران علیهم السلام را شرح می داد.
🌱در ایام ولادت و شادی اهل بیت علیهم السلام اظهار خوشحالی و مزاح می کرد و به اهل و عیال خود و کسانی که تحت مساعدت ایشان بودند، وسعت می داد.
🌀تمام ماه محرم و صفر را عزادار و سیاه پوش بود. در روز عاشورا با پای برهنه و صورت گِلی بدون عبا و با تحت الحنک باز در میان دسته های عزاداری حرکت می کرد و با پریشان ترین حال ممکن در نزدیکی های ظهر در پشت بام به زیارت عاشورا میپرداخت.
▫️حالات ایشان در این روز به گونه ای بود که مردم فقط با نظاره کردن، به گریه می افتادند و دیگر حاجتی به ذکر مصیبت و روضه خوانی نبود.
#امام_حسین
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز پنجشنبه
☀️ ۲۶ #مرداد ماه ۱۴۰۲ شمسی
🌙 ۳۰ #محرم ۱۴۴۵ قمری
☀️ #شمسی
➕درگذشت سید عبدالمجید ایروانی از فقهای شیعه (۱۳۷۱ش)
➕درگذشت سید محمدعلی کاظمینی بروجردی از فقهای شیعه (۱۳۸۱ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت سید حسن سعادت مصطفوی روحانی شیعه و از اساتید فلسفه مشاء. (۱۴۴۴ق).
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله #سیدعبدالمجید_ایروانی از فقهای شیعه (۱۳۷۱ش)
🌀سیدعبدالمجید ایروانی در سال 1315 در تبریز به دنیا آمد و دوره تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تبریز گذرانده و به تحصیلات حوزوی علاقه مند گردید.
☄ ایشان با طی مقدمات دروس علمی در تبریز، در سال 1332 وارد حوزه علمیه قم گردیده و نزد حضرات آیات عظام بروجردی، شاهرودی، داماد و اراکی کسب فیض نمود و درس فقه و اصول را از محضر حضرت آیت الله العظمی امام خمینی (ره) فرا گرفت و تا زمان تبعید معظم له در سال 1342 از شاگردان ایشان بود و به تدریس سطوح در حوزه علمیه قم نیز مشغول بود.
🔹ایشان پس از تبعید امام خمینی، به مبارزه با حکومت ستمشاهی دست زد و به توصیه امام خمینی، امامت یکی از مساجد تهران را قبول کرد. از دیگر اقدامات ایشان مدیریت مهدیه تهران و برگزاری تحصن به خاطر مخالفت دولت با ورود امام خمینی به کشور در سال ۱۳۵۷ می باشد.
🔸وی بعد از انقلاب به دامنه فعالیتهای اجتماعی خود افزود و در مسئولیت های مهمی از جمله عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، نماینده امام خمینی در بنیاد مستضعفان، عضو شورای مرکزی دفتر مقام معظم رهبری و عضو شورای دبیرخانه مرکزی ائمه جمعه سراسر کشور را قبول کرد.
🍁تاسیس مدرسه علمیه ایروانی در مهدیه تهران و تدریس فقه، یاری به محرومان و پایه گذاری صندوق قرض الحسنه، از دیگر فعالیتهای وی بود.
◾️ایشان سرانجام در ۲۶ مرداد سال ۱۳۷۱ شمسی(۱۷ صفر ۱۴۱۳ ق) بر اثر بیماری دار فانی را وداع گفت.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺علما؛احیاگران پیاده روی اربعین (۵):
▫️آیتالله سیدعادل علوی:
☄روزی آیت الله #سیدشهاب_الدین_مرعشی نجفی برایم تعریف کرد که زمانی که در نجف حضور داشت بیش از ۲۵ بار با پای پیاده به زیارت #امام_حسین(ع) مشرف شد و در این مسیر تعداد قابل توجهی از طلاب علم همراه او بودند که در بین آنها سید محسن حکیم، سید محمود شاهرودی و سید ابوالقاسم خویی حضور داشتند.
#اربعین
📚(قبسات من حياة السيد المرعشي آیت الله سيد عادل العلوي، ص ۲۴)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز جمعه
☀️ 27 #مرداد ماه 1402 شمسی
🌙 1 #صفر 1445 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت عبدالکریم گزی مجتهد و نویسنده تذکرة القبور در شرح حال مشاهیر مدفون در اصفهان (۱۳۰۰ش)
➕ درگذشت مرتضی انصاری قمی روحانی واعظ و سخنران (۱۳۵۰ش)
➕ درگذشت قدرت الله وجدانی فخر مجتهد و استاد حوزه علمیه قم (۱۳۷۵ش)
🌙 #قمری
➕ ورود اسیران کربلا به شام(۶۱ق)
➕ درگذشت محمدرضا صهبای قمشهای مشهور به حکیم صهبا از حکمای اربعه تهران (۱۳۰۶ق)
➕ درگذشت شیخ قوامالدین محمد وشنوی قمی فقیه، محدث و مورخ شیعی (۱۴۱۸ق)
➕ درگذشت سید هاشم هاشمی گلپایگانی روحانی مجتهد ایرانی و شاگرد سید علی حسینی سیستانی. (۱۴۴۲ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله #عبدالکریم_گزی مجتهد و نویسنده (۱۳۰۰ش)
🔹مُلّا عَبْدُالْکَریم گَزی بُرخواری معروف به آخوند گَزی (۱۲۶۰ق-۱۳۳۹ق) از عالمان شیعه در قرن سیزدهم و چهاردهم قمری در اصفهان است.
🔸وی در حدود سال ۱۲۶۰ق در روستای گز بُرخوار از توابع اصفهان بهدنیا آمد و تحصیلات حوزوی خود را نزد پدر و دایی خود آغاز کرد و برای ادامه تحصیل به اصفهان رفت و نزد اساتیدی چون محمدحسن نجفی، میر محمدصادق کتابفروش، میرزا ابوالمعالی کلباسی و محمدباقر نجفی مسجدشاهی آموزش دید و سپس به مدت دو سال عازم حوزه علمیه نجف شد و از محضر آخوند خراسانی، سید حسین کوهکمری، میرزا حسین خلیلی و میرزا حبیبالله رشتی و میرزا محمدحسن شیرازی استفاده کرد و به درجه اجتهاد دست یافت و به اصفهان برگشت.
🌀 ایشان پس از بازگشت به اصفهان به تدریس پرداخت. حلقه تدریس ایشان بسیار پربار بوده و برخی ایشان را شیخ بهایی عصر لقب داده اند.
🔺وی شاگردان زیادی را تربیت کرد که از جمله آنها آقا نجفی قوچانی، سیدعبدالحسین طیب، سیدمحمدتقی موسوی اصفهانی و سید احمد خوانساری است.
☄وی در ده سال آخر عمر، مرجع تمام مرافعات و حکومات شرعیه اصفهان و توابع آن بود.
📚از ایشان آثاری بر جای مانده که معروف ترین آنها تذکرة القبور در شرححال عالمان و بزرگان مدفون در اصفهان است. رساله اصول دین، حاشیه بر کتاب طهارت شیخ انصاری و تقریر دروس آخوند خراسانی از دیگر آثار اوست.
◾️ایشان سرانجام در ۱۳ ذیالحجه ۱۳۳۹ق ( ۲۷ مرداد سال ۱۳۰۰ش) درگذشت و در بقعه تکیه کازرونی در تخت فولاد اصفهان، دفن شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
☄مرحوم جلال الدین همایی درباره زهد آیت الله ملا #عبدالکریم_گزی می نویسد:
🔹 با این که سی چهل سال تمام امور قضایی اصفهان و توابعش در دست او بود، شبی که درگذشت، خانواده او نفت چراغ و نان شب نداشتند و مرحوم فشارکی از محل وجوهات حواله داد تا برای آن خانواده شام شب و لوازم معیشت تهیه گردد و من خود یکی از حاضران آن واقعه و مباشر آن خدمت بودم.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺علما؛احیاگران پیاده روی #اربعین (۶):
🍁#علامه_امینی که از جمله پیشتازان تثبیت و اشاعه شعائر حسینی بود، زیارت پیاده امام حسین (ع) را بر خود واجب میدانست:
🔹«وكثيراً ما كان يقصد زيارة سيد شباب أهل الجنة السبط الشهيد الحسين سلام الله عليه في كربلاء راجلاً طلباً لمزيد الأجر و معه ثلة من صفوة المؤمنين من خُلصّ أصدقائه يقضي طريقه خلال ثلاثة أيام أو أكثر»
🔸علامه امینی بسیار با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) میرفت که اجر بالایی داشته باشد و به همراه او جمعی از مومنان و دوستان نزدیکش بودند و او سه روز یا بیشتر راه نجف تا کربلا را طی میکرد.
📚ربع قرن مع العلامة الأميني، حسين الشاكري، ص ۳۱.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🌱می خواستم به بزرگواران عرض کنم که اگه کانال را می پسندید، تبلیغش کنید، ناگهان یادم آمد که در نظر سنجی اخیر فقط سه نفر مشارکت کردند و ناگهان کلام در دهانم ماسید. خدا را شکر زودتر متوجه شدم و چیزی نگفتم.😊