🔺مرجع بی هوا
🌀یكی از كسانی كه از آیت الله #سیدمحمد_حجت_کوه_کمری تقلید میكرد، عارف جلیل القدر شیخ رجبعلی خیاط بود. وی در ارتباط با انتخاب این شخصیت علمی برای تقلید خود میفرمود:
⚡️«به قم رفتم، مراجع تقلید را دیدم، از همه بیهواتر آقای حجّت بود و در نقلی دیگر فرموده بود: دیدم سینهاش از حبّ و ریاست خالی است».
📚کیمیای محبت صفحه ۵۱.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز شنبه
☀️ 27 #آبان ماه 1402 شمسی
🌙 4 #جمادی_الاولی 1445 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت مرتضی آشتیانی مجتهد شیعه و از روحانیون فعال در نهضت مشروطه (۱۳۲۵ش)
➕درگذشت عبدالحسین فقیهی رشتی نماینده آیت الله بروجردی برای رسیدگی به حجاج (۱۳۶۸ش)
➕ درگذشت غلامحسین جعفری همدانی فقیه، فیلسوف، واعظ و استاد حوزه علمیه در تهران (۱۳۷۴ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت حیدرقلی سردار کابلی فقیه، محدث، رجالی و نویسنده الاربعین فی فضائل امیرالمؤمنین (۱۳۷۲ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله حیدرقلی #سردار_کابلی فقیه، محدث، رجالی و نویسنده الاربعین فی فضائل امیرالمؤمنین (۱۳۷۲ق)
🔹حیدرقلی مشهور به سردار کابلی (۱۲۵۴ - ۱۳۳۱ش) فقیه، محدث، رجالی، ادیب و ریاضیدان شیعه و جامع معقول و منقول بود.
🔸وی در ۱۸ محرم ۱۲۹۳ق/ ۲۵ بهمن ۱۲۵۴ش در چنداول کابل متولد شد. پدرش سردار نورمحمدخان، از سرداران عالیرتبه ارتش بود و لقب سردار را از ایشان به ارث برده است.
☄️ایشان در ۴ سالگی به لاهور هندوستان رفت و تا ۱۱ سالگی زبانهای هندی، سانسکریت، فارسی و انگلیسی، ریاضیات، علوم دینی و قرآن را فراگرفت و سپس در سال ۱۳۰۴ق عازم عتبات شد.
🍁وی ۶ سال در حلقه درس میرزا حسین نوری و سید صدرالدین حسن بن هادی کاظمی حضور یافت و در سال ۱۳۱۰ق در ۱۷ سالگی در کرمانشاه ساکن شد و بعد از آن سفرهای مختلفی را به شهرهای هندوستان، عراق و ایران انجام داد و دیدارهایی را با علما و دانشمندان انجام داد.
⚡️ایشان علاوه بر تسلط بر علوم مرسوم حوزوی، در علم نجوم، خوشنویسی و ریاضیات متبحر بود و در علم کیمیا هم تلاش فراوانی انجام داد.
🔷او به ربانهای عربی، عبری، فارسی، اردو و انگلیسی مسلط بود و با اهل هر زبانی به لهجه خود سخن میگفت.
📚از ایشان بیش از ۷۰ اثر بر جای مانده که مهمترین آنها الاربعین فی فضائل امیرالمومنین، تبصره الحر، درالنثیر و قبله شناسی است.
◾️وی سرانجام در ۴ جمادیالاول ۱۳۷۲ق،(۳۰ دی ۱۳۳۱ش) در ۷۷ سالگی در کرمانشاه درگذشت و روبروی غسالخانه قدیمی نجف در وادی السلام مدفون شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺استاد ریاضی آیت الله حجت
▫️آیتالله سید موسی شبیری زنجانی می گوید :
🔹من فقط یکبار #سردار_کابلی را در اواخر عمرش در منزل آقای بروجردی زیارت کردم. شیخی بود باعمامهای کوچک وخیلی نورانی. هرکس وی رامیدید متوجه می شد وی اهل معناست. آقای صافی هم به نورانیت وی اذعان داشت.
🔸پدرش نورمحمد خان وزیر بود واصالةً افغانی بود. سردارکابلی ریاضیدان بود و اول در افغانستان و مدتی در نجف و سرانجام در کرمانشاه سکونت داشت.
🌀کیوان سمیعی شاگردسردارکابلی بود. شرح حالی که وی برای سردارکابلی نگاشته، دقیق وخواندنی است.
⚡️وی می گوید: درتمام مدّتی که من باسردار محشور بودم، یک مرتبه هم از سردار نشنیدم بگوید: [آیتالله] آقای #سیدمحمد_حجت_کوه_کمری شاگرد من بود و ریاضی را پیش من خوانده است؛ ولی آقای حجت معترف بود که سردار استاد ریاضی من بود. آقای حجت به شاگردیش اعتراف می کرد ولی سردار هیچگاه از استادی خویش صحبت نمیکرد.
🔅 آن وقتی که آقای حجّت به شاگردی خودش اعتراف می کرد، درقم مرجع بود و سردار در آن وقت زنده بود. این فضیلتی است برای طرفین. سردار کابلی بعد از آقای حجت از دنیا رفت. رضوان الله علیهما.
📚کتاب جرعه ای از دریار، جلدسوم، صفحه 463-462.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺دانشمند ذوالفنون
▫️رهبر معظم انقلاب:
🔹شخصیت دیگر، مرحوم #سردار_کابلی است؛ شخصیت برجستهی علمی در فنون مختلف. این کتابی که دربارهی ایشان نوشتند، کتاب بسیار پرمغز و خوبی است؛ بنده سالها پیش این کتاب را دیدم. ایشان حدود شصت سال در کرمانشاه بوده است. بزرگان از او استفادهها کردند.
🔸من در آن کتاب خواندم که مرحوم حاج آقا #سیدحسین_قمی (رضوان اللَّه تعالی علیه) در سفر به عتبات یا در برگشت از عتبات، به کرمانشاه میآیند و با مرحوم سردار کابلی دیدار می کنند. در یک مسئلهای دربارهی قبله و این حرفها بین این دو نفر بحث شد و مرحوم سردار کابلی مطالبی گفت که حاج آقا حسین گفت شما بیا اینها را به من یاد بده. نویسندهی کتاب میگوید من خودم دو جلسه دیدم که حاج آقا حسین قمی، مرجع تقلید، شخصیت علمی برجسته، جلوی سردار کابلی مینشست و سردار کابلی آن بحث علمی را به ایشان یاد میداد.
🔅 این هم خودش درس است؛ یادگیری در سنین هشتاد سالگیِ مرحوم حاج آقا حسین و در رتبهی مرجعیت تقلید. برای یک عالم، این کار نه فقط ننگ نیست، عیب نیست، بلکه افتخار است. ما طلبهها باید اینها را یاد بگیریم. شما جوانها باید با این روشها حرکت کنید و پیش بروید.
🌀 این مرد، کابلی بود، اهل کابل بود، بزرگشدهی هند بود، بعد نجف بود، به اینجا آمد، کرمانشاه از او پذیرائی کرد، او را در آغوش گرفت؛ مرحوم سردار کابلی - جامع فنون، ذو فنون - شصت سال در کرمانشاه ماند.
#کلام_رهبر
▫️بیانات در جمع روحانیون شیعه و اهل سنت کرمانشاه
📆1390/07/2
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺کرسی تدریس ریاضیات حوزه علمیه قم
▫️کیوان سمیعی؛ شاگرد استاد
🔹#سردار_کابلی استاد مسلم ریاضیات بود؛ اما در کرمانشاه کسی را طالب آن نمی دید.
💠ایشان در آغاز کتاب «مصباح القواعد » در علم ریاضی گفته است: «چون من در شهری زندگی می کنم که در آن ریاضی دانی نیست که با انس گیرم و بحث کنم. از این رو برای آنکه، آنچه خوانده ام را فراموش نکنم، قواعدی را که در ریاضیات، خود استخراج کرده ام، در این کتاب به قید تحریر می آورم».
⚡️در سالهای پایان عمرش مرحوم آیة الله بروجردی اصرار و تأکید مکرر می فرمود وی به قم مهاجرت کند و حوزۀ درس ریاضیات تشکیل دهد و حتی قبول این کار را تکلیف شرعی او و برایش واجب کفائی دانست و آخرالامر او این پیشنهاد را پذیرفت و ضمن نامه ای به من مرقوم فرمود: «کاش در زمان جوانی چنین وسیله ای برای من فراهم می شد».
🔅ولی با کمال تأسف مقارن همان احوال که آمادۀ مهاجرت به قم می شد، چشمانش دچار آب مروارید گردید و این سفر را موکول به بعد از عمل چشمان خود نمود؛ اما وقت عمل نرسید و مرگ فرا رسید.
📚کتاب زندگانی سردار كابلی، نوشته کیوان سمیعی، ص95 و331.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز یکشنبه
☀️ 28 #آبان ماه 1402 شمسی
🌙 5 #جمادی_الاولی 1445 قمری
☀️ #شمسی
➕ ولادت سید ابوالقاسم خویی از مراجع تقلید شیعه، نویسنده کتابهای معجم رجال الحدیث و البیان فی تفسیر القرآن (۱۱۲۷۸ش)
➕ درگذشت مرتضی آشتیانی مجتهد شیعه و از روحانیون فعال در نهضت مشروطه (۱۳۲۵ش)
➕ درگذشت محمدجواد شری روحانی شیعه، مؤسس مرکز اسلامی آمریکا در شهر دیربورن (۱۳۷۳ش)
🌙 #قمری
➕ ولادت حضرت زینب(س) دختر امام علی(ع) (۵ق)
➕ ولادت سیدمحمدتقی موسوی اصفهانی از فقهای شیعه و نویسنده کتاب مکیال المکارم درباره فوائد دعا برای امام زمان(عج) (۱۳۰۱ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰 ولادت #سیدمحمدتقی_موسوی_اصفهانی از فقهای شیعه و نویسنده (۱۳۰۱ق)
🌀سیّد محمّدتقی بن سیّد عبدالرزاق موسوی اصفهانی (۱۳۰۱-۱۳۴۸ ه.ق) معروف به «فقیه احمدآبادی» عالم، خطیب و از مجتهدان اصفهان در قرن 14 ه بود.
🔹 وی در شب جمعه ۵ جمادی الاولی ۱۳۰۱ ق ( 13 اسفند 1262 ش) در اصفهان به دنیا آمد و از علمای اصفهان از جمله سیّد ابوالقاسم دهکردی، آقا سیّد اسداللَّه ، آخوند ملّا محمّدحسین فشارکی،کسب فیض کرده و به درجه اجتهاد رسید و در مسجد امامزاده اسماعیل اقامه جماعت مینمود و تدریس میکرد.
🔅 وی از شیفتگان و دلباختگان حضرت ولیعصر (عجلاللّهتعالیفرجهالشریف) بود و بنا بر آنچه در کتاباش آورده تشرفاتی به محضر آن حضرت داشته است.
🔺ایشان با وجود کمی سن، حدود هفده جلد کتاب و رساله نگاشت که از میان آنها چهار جلد پیرامون حضرت مهدی (علیهالسّلام) و غیبت و انتظار و وظایف منتظران است و کتاب مکیال المکارم معروفترین اثر اوست.
🔻ایشان ده سالگی بر شرح نصاب الصبیان، در پانزده سالگی کتاب ایضاح الشبهات، در بیست و پنج سالگی کتاب ابواب الجنات فی آداب الجمعات و در سن سی سالگی به فرمان امام عصر (علیهالسّلام) اثر ارزشمند مکیال المکارم را تألیف کرد.
▪️ ایشان سرانجام در سن ۴۷ سالگی در شب سهشنبه ۲۵ رمضان سال ۱۳۴۸ ق ( 5 اسفند 1308 ش) پس از انتقال به بیمارستان مرسلین انگلیسی اصفهان، با دسیسه عوامل بهائیت به شهادت رسید و در قبرستان تخت فولاد دفن گردید.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠مروری بر زندگی آیت الله #سیدمحمدتقی_موسوی_اصفهانی معروف به صاحب مکیال المکارم
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
💠خدمتی مقبول در آستان #امام_زمان (عج)
▫️مرحوم رازی مؤلف کتاب گنجینه دانشمندان :
🔅زمانی یک مسافر تهرانی که از مکه بازمی گشت، وارد نجف اشرف شد و به خدمت میرزای شیرازی رسید و به ایشان عرض کرد:
⚡️در مکه ، پول و توشه راه خود را گم کردم. در مسجد الحرام به خداوند پناه آوردم و حضرت ولی عصر (عج) را واسطه نمودم تا خرجی و پولی برایم فراهم شود و در مکه معطل نمانم.
🌱روزها این کار را با التماس فراوان ادامه می دادم تا آنکه یک روز هنگامی که پرده خانه خدا را گرفته، تضرع می کردم، دستی برشانه ام خود. برگشتم و شخص محترم و باوقاری را دیدم.
🔸او به من گفت: چه حاجتی داری؟ نیاز خود را گفتم، او چند لیره به من داد و فرمود:
💠با این وجه خود را به نجف برسان و در آنجا خدمت #میرزا_شیرازی برو و بگو «سیدمهدی» گفت با این نشانی که به همراه حاجی ملاعلی کنی در بازگشت از مکه به شام، زیارت #حضرت_زینب (س) رفتید و حرم را گرد و غبار گرفته دیده، مشغول نظافت شدید و با گوشه عبای خود، خاک و خاشاک را بیرون بردید؛ بیست اشرفی به تو بدهد.
🔺میرزای شیرازی تا این را شنید، متغیر شد و به سرعت برخاست و بیست اشرفی به آن مسافر داد.
🔷آن شخص با خوشحالی تمام و پس از زیارت عتبات مقدسه به تهران مراجعت کرد و خدمت آیه الله #ملاعلی_کنی رسید و ماجرای خود را به طور مبسوط به ایشان گفت.
▪️حاجی کنی پس از شنیدن ماجرا فرمود: آیا حواله ای آن آقا به من نداد؟
▫️گفت: خیر
🌀ملاعلی کنی بسیار گریست و سپس فرمود: میرزا در نظافت حرم حضرت زینت (س) بسیار کوشش می کرد و این تلاش، توجه امام زمان (عج) را به خود جلب ساخته است.
♨️ #سیره_علما؛
@sireyeolama
🔺 توسل به حضرت زینب(س) در تعجیل در فرج
🔹از آقای شیخ حسین سامرایی که از اتقیاء اهل منبر در عراق بودند، نقل شده است:
▫️ در آن ایامی که در سامرا مشرف بودم، روز جمعه طرف عصر در سرداب مقدس رفتم؛ دیدم غیر از من کسی نیست و من حال و توجهی پیدا کرده و متوسل به حضرت #امام_زمان (عج) شدم در آن حال صدایی از پشت سر شنیدم که به فارسی فرمود:
🔸 «به شیعیان و دوستان ما بگویید خدا را قسم دهند به حق عمه ام زینب که فرج مرا نزدیک گرداند.»
📚 شیفتگان حضرت مهدی، ج۱، ص۲۵۱
#حضرت_زینب (س)
♨️ #سیره_علما؛
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز دوشنبه
☀️ 29 #آبان ماه 1402 شمسی
🌙 6 #جمادی_الاولی 1445 قمری
☀️ #شمسی
➕ ولادت میرزا رضا کلباسی، فقیه و روحانی مبارز علیه سیاستهای ضدّ دینی رضاخان (1257ش)
➕ قتل سید جمالالدین واعظ اصفهانی واعظ، سخنران و از حامیان مشروطه و همفکران سید عبدالله بهبهانی (۱۲۸۷ش)
➕ درگذشت میرزا جواد تبریزی از مراجع تقلید شیعه و اساتید درس خارج در حوزه علمیه قم (۱۳۸۵ش)
➕ درگذشت سید عباس مدرسی یزدی از اساتید درس خارج در حوزه علمیه قم (۱۳۹۹ش)
➕ درگذشت محمدحکیم صمدی از پایهگذاران شورای انقلابی اتفاق اسلامی افغانستان و عضو شورای عالی مجمع جهانی اهلبیت(ع) (۱۳۹۹ش)
🌙 #قمری
➕ ولادت سید محمدعلی قاضی طباطبایی اولین شهید محراب در جمهوری اسلامی ایران (۱۳۳۱ق)
➕ درگذشت ابوالحسن شیرازی روحانی انقلابی، اولین امام جمعه مشهد و عضو مجلس خبرگان رهبری (۱۴۲۱ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت #میرزاجواد_تبریزی از مراجع تقلید شیعه (۱۳۸۵ش)
♻️میرزا جواد تبریزی یا جواد رهبر سعادتی (۱۳۰۵ش - ۱۳۸۵ش) از مراجع تقلید شیعه و از استادان تأثیرگذار حوزه علمیه قم بود.
🔹او در سال ۱۳۰۵ ش در شهر تبریز در محله منجم باشی چشم به جهان گشود.
▫️در سال ۱۳۲۷ وارد حوزه علمیه قم شد. وی در قم، دوره سطح را به پایان رساند و به مدت پنج سال در درس خارج فقه و اصول از اساتیدی همچون سید محمد حجت کوه کمره ای و سید حسین طباطبایی بروجردی استفاده کرد.
💠وی در دوران تحصیل خود در نجف، در درس علمایی همچون سید حسین بروجردی، سید محمد حجت، سید عبدالهادی شیرازی و سید ابوالقاسم خوئی شرکت میکرد و بعدها به عضویت دفتر استفتائات آیت الله خوئی در عراق در آمد.
🔅وی در سال ۱۳۵۴ش، پس از ۲۳ سال سکونت در عراق مجبور شد به ایران بازگردد و بعد یکونت در قم دروس خارج فقه، اسول و رجال خود را آغاز کرد.
⚡️شاگردان ایشان از مهدی شبزندهدار، سید محمدرضا مدرسی یزدی نام برده می شود.
♻️از ایشان آثار متعددی بر جای مانده که از جمله آنها دوره ۱۲ جلدی صراط النجاة، دوره هفت جلدی ارشاد الطالب فی شرح المکاسب و کتاب تنقیح مبانی العروة می باشد.
💢از فعالیتهای ایشان علاوه بر امور مرجعیت، راه اندازی درمانگاه مجهز بقیه الله، وقف منزل مسکونی برای تاسیس حوزه علمیه و راه اندازی گروه شناسایی فقرا و رسیدگی به آنان می باشد.
🌀وی سرانجام در ۲۹ آبان 1385 ( ۲۸ شوال ۱۴۲۷) درگذشت و پس از اقامهٔ نماز توسط آیت الله وحید خراسانی، در قسمت بالاسر حرم فاطمه معصومه به خاک سپرده شد.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹تصاویری از ارتحال و تکفین آیت الله #میرزاجواد_تبریزی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺روحیه انقلابی
▫️حجت الاسلام حسین طائب:
🔹بچههای هوافضای سپاه از آیت الله #میرزاجواد_تبریزی درخواست میکردند تا در تستهای موشکی حضور داشته باشند. میدان تیر موشکی هم در خارج از قم قرار داشت.
🔸ایشان در جواب دپرسیدند: ضروری است که من بیایم؟
🌀گفتند: حضور شما موجب دلگرمی و روحیه گرفتن بچهها میشود. ایشان هم فرمود اگر اینطور است من میآیم.
🔅وقتی میرزا جواد آقا در رزمایش تستهای موشکی حاضر شدند، از ایشان خواستند که در سنگر حضور داشته باشند تا خطری برایشان پیش نیاید.
⚡️ایشان فرمود: «بین من و این بچهها چه فرقی است؟ اگر قرار باشد اتفاقی بیافتد برای همهی ما میافتد.»
🌱ایشان حتی حاضر نشدند به سنگر هم بروند.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀رعایت حق الناس توسط آیت اللّه #میرزاجواد_تبریزی
🎙استاد حاج شیخ حسن عرفان
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺قسمتی از پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت ارتحال آیت الله #میرزاجواد_تبریزی
🔹با تأسف و تأثر فراوان اطلاع یافتیم که عالم ربانی و فقیه عالی مقام آیت الله آقای حاج میرزا جواد آقای تبریزی رحمه الله علیه دار فانی را وداع گفته و حوزه های علمیه را سوگوار ساخته است.
🔸ایشان از مراجع معظم تقلید و از برجسته ترین اساتید حوزه ی علمیه قم بودند و در طول دهها سال، جمع کثیری از فضلا و طلاب علوم دینی از افادات و تحقیقات علمی این فقیه و اصولیِ عالی قدر بهره مند گشتند.
🌀تقوی و پارسایی این مرد بزرگ در کنار خلق و خوی مردمی و رعایت پدرانه ای که با شاگردان و ارادتمندان خویش به کار می برد، ایشان را در میان طلاب و جوانان و بسیجیان، شخصیتی محبوب ساخته و حضور ایشان در عرصه های گوناگون حماسه های انقلاب، کرامت مضاعفی در این وجود پربرکت پدید آورده بود.
⚡️مردم شریف قم هنوز سیمای با وقار ایشان در تشییع پیکرهای مقدس شهیدان دوران دفاع مقدس را فراموش نکرده اند.
🍁درگذشت این عالم عامل و این شخصیت علمی برجسته برای حوزه های علمیه خسارتی بزرگ است.
#کلام_رهبر
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز سه شنبه
☀️ 30 #آبان ماه 1402 شمسی
🌙 7 #جمادی_الاولی 1445 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت سیّد علی اصغر برزانی فقیه شیعی، از اساتید مدرسه چهارباغ و مدرسه صدر بازار در اصفهان. (۱۳۵۴ش)
➕ درگذشت سید حسن شجاعی کیاسری روحانی، نویسنده و نماینده چهار دوره مجلس شورای اسلامی. (۱۳۹۳ش)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰 درگذشت #سیدعلی_اصغر_برزانی فقیه شیعی، از اساتید مدرسه چهارباغ و مدرسه صدر بازار در اصفهان. (۱۳۵۴ش)
🔹سیّدعلی اصغر برزانی (مدرس نجفی) فرزند سیّدمحمّدحسین حسینی برزانی، عالم فاضل زاهد، فقیه مجتهد محقّق، از علماء و مدرسین اصفهان در قرن چهاردهم هجری بوده است.
🔸وی در سال 1303ق متولد شد. مدت دوازده سال در اصفهان به درس آیه الله العظمی سیّد محمّد باقر درچه ای حاضر شده، و پس از فوت ایشان در سال 1342ق به نجف اشرف مهاجرت نموده و سال ها از محضر درس آیات عظام: سیّد ابوالحسن اصفهانی، آقا ضیاء الدین عراقی و میرزا محمّد حسین نائینی بهره برد و پس از نیل به مقام عالی اجتهاد به اصفهان مراجعت نمود.
🍁او چهل سال در مدرسه چهارباغ و مدرسه صدر بازار تدریس مینمود. و در تدریس کتاب «قوانین الاصول» استاد منحصر به فرد و بی نظیر و در تدریس «فرائد» فرید و وحید بود.
⚡️برخی از شاگردان ایشان عبارتند از حضرات آیات: 1. شهید سیّد ابوالحسن شمس آبادی 2. سیّد محمد علی صادقی 3. میرزا محمّد تقی مجلسی 4. ابراهیم امینی 5. شیخ رمضانعلی املائی 6. حاج آقا فخرالدین کلباسی 7. شیخ محمّد باقر صدیقین 8. حاج آقا حسن فقیه امامی 9. سیّد علی اکبر واعظ.
◾️وی سرانجام در ۱۷ ذیقعده سال ۱۳۹۵ق (مطابق با ۳۰ آبان ۱۳۵۴ش) وفات یافته و در تکیه صاحب روضات در تخت فولاد مدفون شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀نظم شنیدنی حضرت آیت الله #سیدعلی_اصغر_برزانی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔹در دورانی که رضاشاه با تمام توان به مقابله با روحانیون و حوزه های علمیه اقدام می کرد، آیت الله #سیدابوالحسن_اصفهانی نسبت به تأیید و حمایت مادی و معنوی از علمای عامل در شهرهای مختلف اقدام می کرد.
🔸ایشان در نامه ای خطاب به تجار و بزرگان اصفهان، نسبت به حمایت و رعایت آیت الله #سیدعلی_اصغر_برزانی تأکید کرده است که توصیفات ایشان آیت الله برزانی قابل توجه است:
🌀«عموم اخوان مؤمنین از تجّار و أعزه و محترمین و اجلّاء معزّزین از اهالی اصفهان ـ صانها الله عن الحدثان ـ را اعلام می دارد که جناب مستطاب، علم الأعلام، مصباح الظلام، ولدنا المعتمد المسدّد، آقای سیّد علی اصغر برزانی اصفهانی ـ سلمه الله تعالی ـ که در مراتب علمیّه و اخلاقیّه و عملیّه ممتاز و مایه افتخارند، نظر به وضع زمانه، در امور معاشیّه ایشان في الجمله اختلالیست؛... البته وجود ایشان را غنیمت دانسته و این نعمت عظمی را خوب، رعایت و ملاحظه نمایند... »
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 1 #آذر ماه 1402 شمسی
🌙 8 #جمادی_الاولی 1445 قمری
☀️ #شمسی
➕ ولادت سید مصلحالدین مهدوی اصفهانی تراجمنگار شیعه (۱۲۹۴ش)
➕ درگذشت میرزا حبیباللّه مدرس عسکری اشتهاردی از فقهای شیعه و اساتید حوزه علمیه سامرا (۱۳۳۲ش)
➕درگذشت سید جواد فقیه سبزواری از فقها و مدرسان حوزه علمیه مشهد (۱۳۸۴ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت آیت الله محمدابراهیم کلباسی معروف به حاجی کرباسی از فقهای شیعه و مراجع تقلید اصفهان (۱۲۶۲ق)
➕ درگذشت سید محمدباقر خوانساری از فقها و شرححالنویسان شیعه (۱۳۱۳ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله محمدابراهیم کلباسی معروف به #حاجی_کلباسی از فقهای شیعه و مراجع تقلید اصفهان (۱۲۶۲ق)
💠حاجی کلباسی (۱۱۸۰-۱۲۶۱ق)، محمّدابراهیم بن محمّدحسن کلباسی هروی اصفهانی، مشهور به حاجی کلباسی، از مشاهیر فقهاء و مجتهدین و اکابر علماء و محقّقین اصفهانی در قرن سیزده هجری قمری بود.
🔹وی در 19 ربیع الثانی ۱۱۸۰ق ( 2 مهر 1145ش) در اصفهان دیده به جهان گشود و از 10 سالگی به مدت 7 سال تحت تربیت حکیم بیدآبادی قرار گرفت و در 17 سالگی به حوزه درسی بزرگان اصفهان وارد شد.
🔅 ایشان پس از تکمیل تحصیلات در اصفهان، عازم عتبات عالیات شد و از محضر سید مهدی بحرالعلوم و محمدباقر وحید بهبهانی، سید على طباطبایى و شیخ جعفر کاشف الغطاء استفاده کرد و به درجه اجتهاد نائل آمد اما به علت فرو ننشتن عطش آموختن، رهسپار قم و کاشان گردید و از میرزای قمی و ملامهدی نراقی استفاده کرد.
🔸ایشان از احراز مقام مرجعیت، از کاشان به اصفهان بازگشت و به تدریس فقه و اصول پرداخت و شاگردان زیادی را پرورش داد که از جمله آنها ملاهادی سبزواری، شهید مدرس و میرزای شیرازی است.
⚡️از ایشان آثاری بر جای مانده است که برخی از آنها عبارتند از اشارات الاصول، هدایه المسترشدین و منهاج الهدایه الی احکام الشریعه و فروع الفقه.
▪️وی سرانجام در 8 ماه جمادی الاولی ۱۲۶۱ق ( 25 اردیبهشت 1224ش) درگذشت و مقابل مسجد حکیم اصفهان مدفون شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺مال من غرق نمیشود!
▫️آیت الله بهجت:
🔹به آقا شیخ ابراهیم کلباسی (#حاجی_کلباسی) رحمهالله که مالالتجاره داشت و با آن امرار معاش مینمود، خبر دادند که کشتیهای تجاری غرق شده و مالالتجاره شما هم در ضمن اموال دیگر غرق شده است.
🔅ایشان فرمودند: مال من غرق نمیشود، چون حقوقش (خمسش) را دادهام. بعد از مدتی خبر آمد که مالالتجاره ابراهیمنامی با نشانیهایی که داشته از میان آن همه بار غرق نشده است.
📚در محضر بهجت، ج۲، ص۲۷۵
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹بیانات مقام معظم رهبری در مورد #حاجی_کلباسی و خاندان کلباسی از جمله آیت الله #ابوالمعالی_کلباسی
#کلام_رهبر
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺دو مجتهد در یک شهر
🔹انس و رفاقت میان #سیدمحمدباقر_شفتى و #حاجى_کرباسى از هنگام اقامت شان درنجف اشرف آغاز شد و پیوسته در حال رشد بود تا آن جا که هر همزمان با هم به مقام مرجعیت رسیدند و با وجود آن که در شهر اصفهان سکونت داشتند، اقتدار معنوى و اجتماعى هیچ کدام موجب تکدّر خاطر دیگرى نشده و ذره اى از این اشتیاق متقابل آنان نکاست و هر یک که به مقامات عالى ترى ارتقا مى یافت، رغبتش به دیگرى فزونى مى گرفت.
☄حاجی کلباسی از شدت انس دختر سید شفتی را برای پسرش خواستگاری کرد.
⚡️وی سید شفتی را مجتهد برتر دانسته، در مقابلش متواضع بود. به جهت امین انس و تواضع، دختر یکی از سادات طباطبایی را برای سید شفتی خواستگاری کرد و پس از خواندن صیغه عقد با خود به اصفهان و منزل سید شفتی آورد.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺توصیه شدید به نماز جماعت
▫️مرحوم محدّث قمى:
🔹رساله اى دیدم که در آن، دو اجازه از #حاجى_کرباسى براى پسرش، عالم جلیل، آقا محمد نوشته شده بود که در آخر یکى از آن ها در حاشیه اش آمده بود:
🔅«اِعلام برادران دینى و اخلاّء ایمان مى دارد که به عالى جناب نور چشم مکرّم، قرة العین المعظم، آقا محمد مواجهة گفتم راضى نیستم که ترک جماعت کرده باشید بلکه مبالغة گفتم یک نماز به غیر جماعت کرده باشید.
📚فوائد الرضویه، ص ۱۱
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 2 #آذر ماه 1402 شمسی
🌙 9 #جمادی_الاولی 1445 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت محمدتقی مطهری بروجردی از علما و اساتید حوزه علمیه بروجرد (۱۱۳۹۲ش)
➕ درگذشت سید محمدحسین حسینی جلالی کتابشناس، نسخهشناس و بنیانگذار مرکز شیعی «The Open School» در ایالت شیکاگو. (۱۳۹۹ش)
➕ انتصاب سید عباس مهری به امامت جمعه کویت از سوی امام خمینی (۱۳۵۸ش)
🌙 #قمری
➕شهادت محمد مکی عاملی مشهور به شهید اول فقیه و نویسنده کتاب فقهی اللمعة الدمشقیة (۷۸۶ق)
➕ ولادت ملاصدرا عارف شیعه و بنیانگذار مکتب فلسفی حکمت متعالیه (۹۸۰ق)
➕ ولادت میرزا حبیباللّه شهیدی شاعر، عارف و مجتهد شیعه دوره قاجاریه (۱۲۶۶ق)
➕ درگذشت ابوتراب خوانساری فقیه، مفسّر، محدّث و رجالی شیعه (۱۳۴۶ق)
➕ درگذشت سیداحمد میرخانی از فقها و اساتید حوزه علمیه (۱۴۱۴ق)
➕ درگذشت حیدرعلی محقق از فقها و اساتید حوزه علمیه اصفهان (۱۴۲۱ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰شهادت فقیه متبحر آیت الله محمد مکی عاملی مشهور به #شهید_اول (۷۸۶ق)
🔷محمد بن جمال الدین مکی عاملی (۷۳۴-۷۸۶ق) مشهور به شهید اول از فقیهان شیعه در قرن هشتم قمری است.
🔹شهید اول در سال ۷۳۴ق در جزّین، از روستاهای جبل عامل در لبنان متولد شد و علوم مقدماتی را درزادگاهش آموخت و در سال ۷۵۰ق در ۱۶ سالگی عازم حله عراق شد و در ۱۷ سالگی از فخرالمحققین اجازه اجتهاد و روایت دریافت کرد و در سال ۷۵۵ق به جزّین بازگشت و پیشگام ترین مدرسه فقه و اصول را پایه گذاری کرد.
🔸ایشان به شهرهای مختلف مسافرت کرد و از محضر اساتید شیعه و سنی اجازه روایت دریافت کرد. ایشان در فقه مذاهب اهل سنت متبحر بود و از ۴۰ نفر از علمای اهل سنت اجازه روایت دریافت کرده بود.
🌀از اساتید ایشان می توان به فخرالمحققین، جعفر بن نما حلی، محمد بویهی رازی و شیخ جلال الدین حارثی اشاره کرد.
☄برخی از شاگردان ایشان علاوه دختر، پسران و همسر شهید عبارتند از فاضل مقداد، حسن بن سلیمان حلی و ابن نجده.
📚مجموعه آثار ایشان در ۲۱ جلد چاپ شده که اللمعه الدمشقیه، الدروس الشرعیة فی الامامیة، البیان و ذکری از معروف ترین آنهاست. کتاب لمعه به درخواست حکومت سربداران خراسان و با عنوان دیتورالعمل ففهی و حکومتی نگاشته شده است.
◾️وی سرانجام بر اثر توطئه چینی و شهادت دروغ عده ای از مخالفان ایشان در قلعه شام، پس از یک سال حبس، به اعدام محکوم شد. ابتدا ایشان را در ۹ جمادی الاولی ۷۸۶ق (۱۷ تیر ۷۶۴ش) با شمشیر کشتند، بعد بهدار آویختند، سپس سنگسار کردند و جنازهاش را سوزاندند.
#رندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺مبادا روزی بر تو بگذرد که...
◽️آیت الله بهجت:
🔹#شهید_اول و #شهید_ثانی رحمهماالله بعد از شهادت، به جرم تشیّع سوزانده شدند.
🔸 در جریان ملاقات و تشرف یکی از اهل علم به محضر حضرت حجت عجلاللهتعالیفرجهالشریف در سفر حج، حضرت به او فرموده بودند: «شهیدین، آش و پلوی شیعه را نخوردند، معذلک کتابهای بابرکت بهجا گذاشتند، مبادا روزی بر تو بگذرد که یکی از کتابهای آنها را مطالعه نکرده باشی».
🌀 به نظر میرسد منظور حضرت از آش و پلو، مقام مرجعیت و زعامت باشد.
📚در محضر بهجت، ج۱، ص۴۶
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama