🔰درگذشت آیت الله #سیدابوالقاسم_خویی از مراجع تقلید ساکن در نجف (۱۳۷۱ش)
🔹سید ابوالقاسم موسوی خویی (۱۲۷۸-۱۳۷۱ش) از مراجع تقلید شیعه، رجالی و نویسنده معاصر می باشد.
🔸وی در ۱۵ رجب ۱۳۱۷ق مطابق با ۲۸ آبان ۱۲۷۸ش در شهر خوی آذربایجان غربی به دنیا آمد و در ۱۳ سالگی عازم نجف اشرف شد و مدت ۶ سال در مقدمات و ۱۴ سال در سطوح و خارج صرف آموزش علوم دینی کرد.
🌀 میرزای نائینی و محمدحسین غروی اصفهانی، شیخ الشریعه اصفهانی و آقا ضیاء عراقی از برجستهترین اساتید او می باشند.
☄وی در سال ۱۳۵۲ ق از برخی اساتیدش اجازه اجتهاد دریافت کرد و بعدها ۱۴ نفر از مراجع نجف اعلمیت ایشان را تایید کردند.
🔷آغاز رسمی مرجعیت خویی در ایران پس از درگذشت سید حسین طباطبایی بروجردی و در عراق پس از درگذشت سید محسن طباطبائی حکیم می باشد.
🔶خویی، در طول هفتاد سال تدریس، یک دوره کامل درس خارج فقه و شش دوره درس خارج اصول فقه را تدریس کرده و دوره ای کوتاه هم به تدریس تفسیر قرآن پرداخت. عالمانی از جمله سید محمدباقر صدر، میرزا جواد تبریزی، سید علی سیستانی، حسین وحید خراسانی، سید موسی شبیری زنجانی، سید موسی صدر از شاگردان او می باشند.
📚 آثار او در مجموعهای پنجاه جلدی با عنوان «موسوعة الامام الخوئی» گردآوری شده که مشهورترین آنها معجم رجال الحدیث و البیان فی تفسیر القرآن می باشد.
◾️وی سرانجام پس از دو سال حصر خانگی، در ۸ صفر ۱۴۱۳ق مطابق با ۱۷ مرداد ۱۳۷۱ش، به علت بیماری مرموز قلبی در کوفه درگذشت و در کنار مسجد الخضراء در صحن حرم امیرالمؤمنین دفن شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
📸#نگارخانه
🔺دو تصویر از استاد و شاگرد در حیات و ممات؛ آیات عظام #سیدابوالقاسم_خویی و #سیدعلی_سیستانی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺رعایت حریم خانواده
🔹مرحوم آیتالله شیخ حسنعلی نجابت نقل میکند:
🌀به علت شرایط مالی نتوانسته بودم مجلس جشن مفصلی بگیرم. آیتالله #سیدابوالقاسم_خویی در جلسهای از من گله کردند که ازدواج میکنی و ما را دعوت نمینمایی؟
☄من با پول آن زمان طلبگی، مجلس کوچکی راه انداختم و آیتالله خویی و تعدادی دیگر را دعوت کردم و ایشان هم احسان کردند و به مجلس تشریف آوردند.
🔸 برای آن مجلسی که قرار بود آقای خویی تشریف بیاورند، با توجه به آنکه فصل تابستان بود و هوا بسیار گرم، با پور شهریه طلبگی، هندوانه بزرگی خریده و آن را در سردابی گذاشته بودم که کاملاً خنک شود؛ اما در مجلس، متوجه شدم که آقای خویی از خوردن آن هندوانه پرهیز میکند و وقتی هم هندوانه را به ایشان تعارف میکنم، طفره میروند.
🍁پس از پایان مجلس، وقتی دیگران رفتند و ایشان هم قصد خداحافظی داشتند، به صورت گلایه و به طور خصوصی، موضوع هندوانه را با ایشان در میان گذاشتم و علت تناول نکردن ایشان را جویا شدم.
⚡️پس از کمی طفره رفتن، فرمودند: تابستان امسال من هنوز نتوانستهام که برای اهل خانه خویش هندوانه بخرم؛ لذا خلاف مروت دیدم که در حالی که هنوز خانوادهام هندوانه نخوردهاند، من از هندوانه شما تناول کنم.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀مکاشفه آیت الله #سیدابوالقاسم_خویی در محضر آیت الله #سیدعلی_قاضی
🎙به روایت استاد فاطمی نیا
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
◾️خواب آیت الله بهجت درباره اهانت به مرجعیت شیعه
☄شیخ علی بهجت به نقل از سیدامین نوه آقای خویی:
🌀قبل از قضیه انتفاضه عراق، یک روز آیت الله بهجت از من خواسته بودند که سری به ایشان بزنم. به در منزل ایشان آمدم و حاج آقا فرمودند:
🔹 از قول من به جدتان #سیدابوالقاسم_خویی سلام برسانید و بگویید: هر چه زودتر نجف را ترک کنند و تا دو سال هم به آنجا برنگردند.
🔸 گفتم: جدم به نجف آمده که در آنجا بمیرد و به این حرفها گوش نمیدهد!
🔹حاج آقا گفتند: شاید برخی از دوستان خوابی دیده باشند!
🔸 گفتم: از این خوابها برای جد ما زیاد میبینند، اما ایشان پا قرص است که در نجف بماند، فقط یک راه دارد، آن هم این است که بگویم برای آقای بهجت مکاشفهای شده و نظر ایشان این است که در نجف نمانید، شاید این طور تأثیر کند.
🔹حاج آقا گفتند: ابداً اسمی از من نبرید و این جور حرفها را هم نزنید، فقط بگویید که شاید بعضی از دوستان و علاقهمندان شما خوابی دیده باشند، همین!
🍁شیخ علی بهجت: ایشان به هر حال پیام را میرسانند، اما تأثیر نمیکند. بعد هم که جریانات انتفاضه عراق پیش آمد و شد آنچه که نباید بشود. یک بار از مرحوم والد پرسیدم: چرا اصرار داشتید که آقای خویی از نجف خارج شوند؟
🔺حاج آقا گفتند: «برای اینکه این بلایی که سرشان آمد نیاید، این اهانت به شیعه و مرجعیت شیعه بود».
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 18 #مرداد ماه ۱۴۰۲ شمسی
🌙 ۲۲ #محرم ۱۴۴۵ قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت ابوالقاسم پاینده نویسنده، مترجم متون و قرآن(۱۳۶۳ش)
➕ درگذشت محمد ثقفی تهرانی فقیه، نویسنده کتاب تفسیر روان جاوید (۱۳۶۴ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت شیخ طوسی، محدث، فقیه و مفسر شیعه(۴۶۰ق)
➕ ولادت محمدآصف محسنی قندهاری از مراجع تقلید ساکن افغانستان (۱۳۵۴ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت #شیخ_طوسی، محدث، فقیه و مفسر شیعه(۴۶۰ق)
📕محمد بن حسن طوسی معروف به شیخ طوسی، شیخالطایفه و شیخ، از علمای ایرانی شیعه در قرون چهارم و پنجم هجری قمری بود.
💠وى در رمضان ۳۸۵ ق در طوس به دنیا آمد و در ۲۳ سالگی به بغداد رفت و از محضر اساتید زیادی از سیعه و سنی بهره مند شد که مهمترین آنها شيخ مفيد، سيدمرتضى و حسین بن عبیدالله غضائری هستند.
🌀 شيخ طوسى پس از استادش سيد مرتضى، رياست علمى و فتوايى شيعه و هم زمان گرسی تدریس علم کلام را از طرف خلیفه عباسی القائم بامرالله بر عهده گرفت و به علت يك سلسله آشوب هاى به وجود آمده از سوى مخالفان، خانه و كتابخانه اش به تاراج رفت.
💢 شيخ كه خانه، كتاب ها و دست نوشته هاى خود را در بغداد از دست داده بود، به نجف اشرف مهاجرت كرد.
🔹شیخ با ورود به نجف اشرف با اصلاح وضعیت آشفته طلاب و علما موسس حوزه علمیه نجف لقب گرفت. وی از سرآمدان مکتب عقل گرای کلامی بغداد بود و ایشان احیاگر اصول فقه و اولین وارد کننده اجتهاد در شیعه نامیده شده است.
📕تعداد شاگردان وی از علمای شیعه، بیش از ۳۰۰ نفر بود و مهمترین آنها عبارتند از ابوالفتح محمد بن علی کراجکی، محمد بن حسن فتال نیشابوری و شهرآشوب سروی مازندرانی.
📕تعداد آثار شیخ طوسی به ۵۱ جلد میرسد، که از آن جملهاست: تهذیب الأحکام، الإستبصار فیما اختلف من الأخبار، کتاب الإمالی، تفسیر تبیان.
📕شیخ طوسی در شب دوشنبه ۲۲ محرم سال ۴۶۰ مصادف با ۱۷ آذر ۴۴۶ ش درگذشت و در خانه خود در نجف اشرف به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥معجزه الهی در پیدا شدن پیکر #شیخ_طوسی و #علامه_مجلسی
#محمدباقر_مجلسی
🎙به روایت سیدمرتضی خاتمی خوانساری
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺حضرت آیت الله وحیدخراسانی:
🌀شیخ الطائفه، جناب #شیخ_طوسی، محیی مذهب شیعه است. ایشان به بغداد هجرت نمودند و کرسی تدریس در آن شهر برقرار کردند و بر اساس انظار چهار مذهب اهل سنت نیز نظر میدادند.
🔹 زندگی شیخ طوسی عبرت انگیز است و همهی آثار ایشان از فقه و اصول و رجال و حدیث و تسلط ایشان بر تمامی علوم بهت انگیز است. وی بعد از آتش سوزی کتابخانهاش در بغداد به شهر نجف هجرت کرد و حوزه ارزشمند نجف از یادگارهای ایشان است.
☄ وقتی ما نجف بودیم، قبر شیخ طوسی شکافته شد و بدن و کفن ایشان صحیح و سالم بود. مرحوم آقای #سیدابوالقاسم_خویی که در فقه و اصول پهلوانی بودند، روزی در فکر بودند و وقتی از ایشان علت را پرسیدیم، فرمودند: در فکر هستم که شیخ طوسی که بود و ما که هستیم؟!
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
☄تایید کتاب نهایه شیخ طوسی توسط امام زمان (عج)!
🌀پنج نفر از علما در کربلا خواب میبینند که ظاهراً #امام_زمان عجلاللهتعالی فرجهالشریف نهایه #شیخ_طوسی رحمهالله را با عبارتی میستاید، همه عبارت آن حضرت را یادداشت میکنند و به همدیگر نشان میدهند، عبارتِ همه با هم مطابق بوده است!
📚در محضر بهجت، ج۱، ص ۲۸۵.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
May 11