فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺علما؛احیاگران پیاده روی اربعین (۲):
🌀آیت الله #سیدمحمدسعید_حکیم در پیاده روی #اربعین
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺هشت سال زندان به خاطر غیبت در سمینار
🌀آیت الله #سیدمحمدسعید_حکیم در زمان صدام هشت سال زندانی شدند. علت زندان رفتن ایشان هم به زمان جنگ برمیگردد؛ آن زمان در بغداد سمیناری از طرف صدام علیه انقلاب ایران گذاشته بودند تا مواقیف صدام (جنگ و فتنهای که به پا کرده بود) را برای علما توجیه کنند.
☄ با توجه به اینکه ایشان از خاندان مشهور و معروفی بود بهصورت ویژه دعوتش کرده بودند که حتماً در این برنامه شرکت کند. ایشان هم رسماً دعوت شخص صدام را رد میکند؛ حتی تهدیدش هم میکنند، ولی به تهدید هم اعتنا نمیکند. به همین دلیل ایشان را زندانی میکنند. البته از خاندان حکیم قریب به هفده نفر با ایشان زندانی شدند که تعداد زیادی از آنها در همان زندان شهید شدند.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
16.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺مراسم شکستن مهر آیت الله #سیدمحمدسعید_حکیم
🌀سنت شکستن مُهر مرجع تقلید برای پیشگیری از هر گونه سوءاستفاده احتمالی بازماندگان و اعضای دفتر بوده و بدین ترتیب به مومنین، این اطمینان داده میشود که دیگر زمینهای برای سوءاستفاده از جایگاه مرجعِ درگذشته وجود ندارد.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز یکشنبه
☀️ ۲۲ #مرداد ماه ۱۴۰۲ شمسی
🌙 ۲۶ #محرم ۱۴۴۵ قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت میرزا ابوالحسن مشکینی از فقها و اساتید حوزه علمیه نجف (۱۳۱۸ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت عبدالله شوشتری اصفهانی رجالی و فقیه شیعه (۱۰۲۱ق)
➕ تولد عبداللهی ناصر، عالم شیعه اهل کنیا (۱۳۵۱ق)
➕ درگذشت سید مصلحالدین مهدوی اصفهانی ترجمه نگار و نویسنده آثار تاریخی (۱۴۱۶ق)
➕ درگذشت عبدالامیر قبلان رئیس مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان (۱۴۴۳ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت ملا #عبدالله_شوشتری اصفهانی رجالی و فقیه شیعه (۱۰۲۱ق)
🔹عبدالله شوشتری اصفهانی معروف به ملاعبدالله شوشتری، رجالشناس، محدث و فقیه شیعه قرن یازدهم قمری است.
🔸وی در شوشتر به دنیا آمد و برای تحصیل علوم دینی عازم عتبات شد و از محضر برترین اساتید نجف مثل مقدس اردبیلی شرکت کرد و در فقه، رجال، حدیث و اصول فقه تبحر یافت.
🌀ایشان از سال ۱۰۰۶ در اصفهان رحل اقامت افکند و در مدت ۱۴ سال به تدریس و تربیت شاگردن پرداخت و به تقویت حوزه درسی اصفهان همت گمارد. درس ایشان یکی از درسهای شلوغ اصفهان گردید به طوری که هزار نفر در درس وی حضور می یافتند.
🍁از شاگردان ایشان می توان به محمدتقی مجلسی، مصطفی حسینی تفرشی و عنایت الله قهپایی اشاره کرد.
🔺از ایشان آثار متنوعی بر جای مانده است از جمله شرح قواعد علامه حلی، شرح الفیه شهید اول و خواص القرآن و برخی حاشیه نگاری ها مثل حاشیه بر رجال ابن داود.
☄برخی معتقدند ایشان علی رغم تخصص در رجال و حدیث، به علت اشتغال به نماز جمعه و جماعت نتوانست در این موضوعات کتابی بنویسید.
◾️ایشان سرانجام در محرم ۱۰۲۱ق در اصفهان درگذشت و میرداماد بر جنازا وی با حضور صدهزار نفر نماز خواند و در امامزاده اسماعیل اصفهان دفن شد و جنازه او پس از یک سال به کربلا منتقل گردید.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺نماز جهنمی
☄استکاف ملا #عبدالله_شوشتری از اقامه جماعت
🌀یک روز ملاّ عبد الله شوشتری آمد دیدن شیخ بهایی. شیخ آدم کمی نبود، شیخ خیلی آدم فوق العادهای بود. ظهر شد، شیخ بهایی این انسان الهی مسلک، متواضع، فروتن، به ملاّ عبدالله شوشتری گفت: اذان دارند میگویند، بایستید جلو تا ما نماز ظهر را به شما اقتدا کنیم. گفت: من نماز جماعت نمیخوانم....
🎙حجت الاسلام انصاریان
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺مبارزه با محبت فرزند در نماز
🔹ملا حسنعلی، فرزند علامه #عبدالله_شوشتری مریض شد و علامه به وی بسیار علاقهمند بود، در همین حال وقت نماز ظهر روز جمعه فرارسید، علامه با خاطری پریشان جهت اقامه نماز به مسجد رفت.
🔸 ایشان معمولاً در رکعت اول نماز جمعه، سوره جمعه و در رکعت دوم سوره منافقون میخواند. وقتی شروع به قرائت سوره منافقون نمود به این آیه نهم رسید، آن را دو سه بار تکرار کرد: يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تُلْهِکُمْ أَمْوالُکُمْ وَ لا أَوْلادُکُمْ عَنْ ذِکْرِ اللَّهِ وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِکَ فَأُولئِکَ هُمُ الْخاسِرُونَ (منافقون/ ۹) ترجمه: ای کسانی که ایمان آوردهاید اموال و فرزندانتان شما را از یاد خدا غافل نکند و کسانی که چنین کنند زیان کاراند.
🔺پس از پایان نماز از ایشان پرسیدند: چرا آیه را تکرار فرمودید؟
☄ علامه پاسخ داد: هنگامیکه به این آیه رسیدم به یاد فرزندم افتادم. نفسم مرا به یاد محبت پسرم انداخت، با تکرار آیه با هوای نفس مبارزه کردم و بامحبت قلبی درافتادم، سرانجام فرزند عزیزم را مرده فرض کرده و جنازهاش را در برابرم حاضر فرض نمودم تا توانستم با فراغت بال و آسودگی خیال، نماز را ادامه دهم.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز دوشنبه
☀️ ۲۳ #مرداد ماه ۱۴۰۲ شمسی
🌙 ۲۷ #محرم ۱۴۴۵ قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت میرزای نائینی از مراجع تقلید ساکن نجف (۱۳۱۵ش)
➕ درگذشت سید عبدالله ضیائینیا روحانی شیعه و نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان قانون اساسی (۱۳۶۸ش)
➕ درگذشت مهدی پیشوایی متخصص تاریخ اسلام و تشیع و از نویسندگان مقتل جامع سید الشهدا (۱۴۰۰ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت ملا علی کنی از مراجع تقلید شیعه (۱۳۰۶ق)
➕ولادت شهید محمد خرسند امام جمعه کازرون (۱۳۸۷ق)
➕ درگذشت میرزا احمد سرایی فقیه، واعظ و استاد حوزه علمیه (۱۴۰۲ق)
➕ درگذشت سید حسین شجاعی کیاسری، روحانی، نویسنده و نماینده چهار دوره مجلس شورای اسلامی. (۱۴۳۶ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰ارتحال میرزای نائینی؛ مرجع تقلید و از طرفداران نهضت مشروطه (۱۳۱۵ ش)
🌀حاج ميرزا محمدحسین غروی نائینی، از بزرگ ترين علما و فقهاى قرن چهاردهم هجرى است كه به كثرت تحقيق و فصاحت و كتابت معروف مى باشد.
🔅وى درنايين به دنيا آمد و پس از تحصيل مقدمات به اصفهان رفت و پس از ده سال، راهى حوزه ى نجف گرديد. درنجف از محضر آيات عظام: فشاركى، صدر و ميرزاى بزرگ شيرازى و آخوند خراسانى بهره گرفت و پس از مدتى بر كرسى تدريس نشست.
💠سيدمحسن حكيم، سيدمحمود شاهرودى، سيد محمد حجت، سيدابوالقاسم خويى و ميرزا هاشم آملى و ده ها فاضل، مجتهد و فقيه از جمله شاگردان او مى باشند.
🔻با اینکه شهرتش در علم اصول بوده و به «مجدد علم اصول» معروف است؛ اما در علوم فقه، کلام، حکمت، ریاضی، اخلاق و عرفان نیز متبحر بوده است.
🔹ميرزاى نايينى شخصیتی سیاسی اجتماعی بود. وی از تحصیلات اصفهان تا سامرا از دوستان نزدیک جمال الدین اسدآبادی، در نهضت تنباکو در کنار میرزای شیرازی، در نهضت مشروطه در کنار محمدکاظم خراسانی و ملاعبدالله مازندرانی، و در نهضت اسلامی ملت عراق علیه انگلیس و روسیه در کنار ملت عراق بود.
⚡️از آثار او می توان به كتاب تَنبيهُ الاُمَّة را در زمينه حكومت اسلامى، وسيلةُ النَّجاة، قاعده ى لاضرر، احكام خلل و تعليقه بر عُروَةُ الوُثقى اشاره کرد.
▪️ اين عالم عالى قدر سرانجام در 26 جمادى الاولى سال 1355 ق مصادف با 23 مرداد 1315 شمسی؛ در 79 سالگى بدرود حيات گفت و در جوار حرم حضرت امام على ع مدفون گرديد.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺مقدمهی مفصّلتر از ذیالمقدمه
🍁آیت الله بهجت
🌀آقای #میرزای_نائینی رحمهالله مقید بودند که در شروع درس، به مدت طولانی به خواندن چیزی مشغول باشند و هیچکس جز ایشان را ندیدیم که مثل ایشان مقدمهی درس را طول بدهد.
🔹 البته کسی هم نمیدانست که چه میخواند، به گمانم سورهی یس را میخواند. قبل از درس میخواند، و هنگام خواندن آن سرش را به این طرف و آن طرف حرکت میداد، بهگونهایکه کأنّه کسی نیست. در حرم هم همینطور بود، یعنی با حال توجه و تضرع و حرکت سر به این سو و آن سو، بهگونهایکه کأَنّه کسی او را، و او کسی را نمیبیند و یا ملتفت نیست.
🔸از اینکه ایشان سورۀ یس را مثلاً در اول درس میخواندند، با اینکه پیرمرد هم بودند و با زحمت و در مدت طولانی آنرا به پایان میرساندند، معلوم میشود چقدر به آن اهمیت میدادند. با اینکه مدتِ خودِ درس به اندازهی خواندن آن مقدمه یا کمتر طول میکشید. آری، اینقدر مقید بودند، بهگونهایکه مقدمه از ذیالمقدمه مفصّلتر میشد!
🔷چنانکه در میان ادعیه و زیارات نیز اذن دخول حضرت مسلمبنعقیل سلاماللهعلیه از اصل زیارت آن حضرت ـ که شبیه زیارت حضرت ابوالفضل علیهالسلام میباشد ـ مفصل و طولانیتر است.
📚در محضر بهجت، ج۳، ص۱۹۷
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز سه شنبه
☀️ 24 #مرداد ماه ۱۴۰۲ شمسی
🌙 ۲۸ #محرم ۱۴۴۵ قمری
🌙 #قمری
➕ ورود اسیران کربلا به بعلبک از شهرهای لبنان(۶۱ق)
➕ تبعید امام جواد(ع) به بغداد توسط معتصم عباسی(۲۲۰ق)
➕ ولادت محمدطاهر تنکابنی فقیه، فیلسوف و از رجال سیاسی ایران در دوره پهلوی (۱۲۸۰ق)
➕ شهادت محمد مفتح روحانی شیعه، از شاگردان امام خمینی (۱۴۰۰ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰شهادت شهید محمد مفتح ار روحانیون انقلابی و روز وحدت حوزه و دانشگاه(۱۳۵۸ش)
💠محمد مفتح (۱۳۰۷–۱۳۵۸ش) روحانی شیعی و از حامیان امام خمینی در جریان انقلاب اسلامی ایران بود. مسجد الجواد و مسجد قبا از جمله مراکز فعالیتهای سیاسی-مذهبی وی بود. نماز چندین هزار نفری عید فطر در سال ۱۳۵۷ش در تهران به امامت وی برگزار شد. بعد از انقلاب عضو شورای انقلاب بود و سرپرستی دانشکده الهیات دانشگاه تهران را برعهده داشت. وی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مدتی دبیر جامعه روحانیت مبارز تهران بود.
🔅 وی در ۲۸ خرداد سال ۱۳۰۷ش (29 ذی حجه 1346 ق) در همدان متولد شد و دروس حوزوی را در همدان و سپس در قم پیگیری کرد و در سال 1344 ش به درجه اجتهاد رسید.
🔹وی هم زمان با تحصیل در حوزه، به تحصیل در دانشگاه هم همت گمارد و و موفق به دریافت دانشنامه دکتری در رشته الهیات و معارف اسلامی از دانشگاه تهران شد.
🌀مشهورترین اساتید وی عبارتند از آیات عظام بروجردی، امام خمینی، سید محمدرضا گلپایگانی و مرعشی نجفی،علامه طباطبایی و سید ابوالحسن رفیعی قزوینی.
🔺از فعالیت های مهم علمی وی همکاری در تأسیس دبیرستان دین و دانش قم، برنامه ریزی برای اصلاح برنامه آموزشی حوزه و نشر مجله های مکتب تشیع و مکتب اسلام می باشد.
▪️او در سال ۱۳۵۸ش به دست گروهک فرقان به شهادت رسید و در حرم حضرت معصومه مدفون شد.
🔹روز شهادت وی در ۲۷ آذر (28 محرم 1400 ق) به پاس خدمات ارزشمند این شهید عزیز در ایجاد وفاق و همدلی بین این دو قشر علمی کشور، روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺#شهید_محمد_مفتح روحانیِ متجدد
🌀ویدئویی از بیانات رهبر معظم انقلاب در سالگرد شهادت شهید مفتح در سال ۱۳۶۴.
#کلام_رهبر
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺همه اش حرام نیست!
▫️هادی مفتح؛ فرزند شهید:
🌀جوانان از طبقات مختلف، به خصوص دانشجویان، زیاد به منزل ما رفت و آمد داشتند. شهید مفتح با آنها برخورد بسیار ملاطفت آمیزی داشتند و اشتباهاتشان برای ایشان قابل اغماض بود.
☄ یکی از دوستان وی نقل می کرد: قبل از انقلاب یک بار مسجد قبا بودم و بعد از نماز عده ای با شهید مفتح نشسته بودیم و جوانی که خیلی سر و شکل مناسبی نداشت، بعد از نماز آمد و بی مقدمه گفت: "حاج آقا!این کار حلال است یا حرام؟"
🔹 #شهید_محمد_مفتح جواب می داد:"نه! همه اش حرام نیست."
🔸 آن زمان این صحبت برای من خیلی عجیب بود و از شهید مفتح پرسیدم که چطور چنین جوابی دادید؟
🍁 شهید مفتح گفت: این جوان به هر حال آمده و اگر قرار باشد من بالصراحه جواب منفی بدهم دیگر فردا پیدایش نمی شود، ولی با این پاسخ که همه اش حرام نیست، او را جذب می کنیم و به مرور تصحیح می شود.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺علما؛احیاگران پیاده روی اربعین (۳):
💠پیاده روی #اربعین به روایت مرحوم #شیخ_احمد_کافی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 25 #مرداد ماه 1402 شمسی
🌙 29 #محرم 1445 قمری
☀️ #شمسی
➕ انتخاب مجدد سید علی خامنهای به ریاستجمهوری ایران(۱۳۶۴ش)
➕ درگذشت سید عبدالاعلی سبزواری از مراجع تقلید ساکن در نجف ( 1372 ش)
🌙 #قمری
➕ رسیدن کاروان اسیران کربلا به شام(۶۱ق)
➕ درگذشت سید علی حجت کوه کمرهای از فقهای شیعه و پدر سید محمد حجت (۱۳۶۰ق)
➕ درگذشت یوسف باقری بنابی مجتهد، واعظ و نویسنده کتاب «ثمرة الفواد در ترجمه و شرح تفسیر الفرات الکوفی» (۱۴۰۷ق)
➕ درگذشت علیمحمد اژهای از فقهای شیعه (۱۴۳۲ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله #یوسف_باقری_بنابی مجتهد، واعظ و نویسنده (۱۴۰۷ق)
☄آیت اللّه حاج شیخ یوسف باقری بنابی در سال 1283 ه. ش در شهر بناب دیده به جهان گشود و در نوجوانی دروس مقدماتی حوزوی را در بناب شروع و سپس تبریز ادامه داد.
🔹ایشان در حدود ۲۰ سالگی عزم حوزه علمیه نجف کرد و در درس اساتید مطرح آن زمان؛ حاج سید ابو الحسن اصفهانی، آقا ضیاء الدین عراقی، میرزای نائینی و آقا ابو الحسن مشکینی شرکت کرده و به درجه اجتهاد نائل آمد.
🔸 ایشان پس از اتمام دروس، به امر آیت الله عبدالله مامقانی برای مقابله با تبلیغات شیخیه عزم زادگاه خود کرد و در آنجا به تبلیغ علمی و عملی اسلام پرداخت.
🍁ایشان علاوه بر شیخیه با صوفیه و وهابیت نیز مبارزه کرد. در جریان مقابله با روحانی وهابی شده ای که از پشتیبانی آیت الله شریعتمداری و ساواک برخوردار بود، به تبریز تبعید شد و پس از چند سال دوباره به بناب بازگشت.
🔺وی در دوره استیلای روسها بر تبریز نیز به اعدام محکوم شد که با رسیدن قوای دولتی، از غائله نجات یافتند.
🔅تنها اثر مکتوب ایشان شرحی بر کتاب تفسیر فرات کوفی،با عنوان «ثمرة الفواد در ترجمه و شرح تفسیر الفرات الکوفی» که ایشان با فروش باغ خود مقدمات چاپ و نشر آن را فراهم ساخت، اما اثر معنوی ایشان دفاع از کیان تشیع و تاسیس حوزه علمیه بناب و تربیت شاگردان و عالمان بی شماری است.
◾️ایشان سرانجام در روز ۱۲ مهرماه سال 1365 (۲۹ محرم ۱۴۰۷ ق) به دیار باقی شتافت و در گلشن امام حسن(ع) بناب دفن گردید.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
✅اصلاح زنان فاسد
⚡️مرحوم حاج شیخ #یوسف_باقری_بنابی انسانی کریم ، خدوم و مردم دار بود، بین مردم زندگی می کرد و مشکلات آنان را درک می کرد و اختلافات شان را حل و فصل می نمود.
🔅ایشان همراه با سایر اعضای خانواده در باغ انگورشان سخت کار می کرد و با سود حاصل از فروش انگور به زندگی جمع کثیری از مردم بناب سر و سامان می داد.
🌱وی زنان غیر صالح و فاسد را در مکانهای مخصوصی تحت نظر قرار می داد و پس از اصلاح و تربیت ، آنها را به شوهران صالح و مطمئنی تزویج می نمود و در اعیاد مختلف از احوال آنان جویا می شد و با فرستادن هدایایی از آنها تفقد می نمود. به طوری که در اثر خدمات بی شائبه وی ، در اوج خفقان حکومت پهلوی حتی یک مرکز فساد و فحشا در بناب نبود و کسی جرات ایجاد چنین مراکزی را نداشت.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺علما؛احیاگران پیاده روی اربعین (۴):
💠 آیت الله #سیدمحمود_حسینی_شاهرودی در پیاده روی زیارت #اربعین
🔶در میان مراجع تقلید، آیت الله العظمی سید محمود شاهرودی با تشكیل كاروان در این مراسم شركت می كرده و معروف است كه این مرجع بزرگ، ۲۶۰ بار با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) مشرف شده است.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔹عشق و ارادت به خاندان عصمت و طهارت
🔸مرحوم آیت الله #یوسف_باقری_بنابی محبت و ارادت وافری به اهل بیت علیهم السلام داشت.
☄در برخی مواقع در شب های طولانی، اعضای خانواده را دور خویش جمع می کرد و تاریخ ائمه و پیامبران علیهم السلام را شرح می داد.
🌱در ایام ولادت و شادی اهل بیت علیهم السلام اظهار خوشحالی و مزاح می کرد و به اهل و عیال خود و کسانی که تحت مساعدت ایشان بودند، وسعت می داد.
🌀تمام ماه محرم و صفر را عزادار و سیاه پوش بود. در روز عاشورا با پای برهنه و صورت گِلی بدون عبا و با تحت الحنک باز در میان دسته های عزاداری حرکت می کرد و با پریشان ترین حال ممکن در نزدیکی های ظهر در پشت بام به زیارت عاشورا میپرداخت.
▫️حالات ایشان در این روز به گونه ای بود که مردم فقط با نظاره کردن، به گریه می افتادند و دیگر حاجتی به ذکر مصیبت و روضه خوانی نبود.
#امام_حسین
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز پنجشنبه
☀️ ۲۶ #مرداد ماه ۱۴۰۲ شمسی
🌙 ۳۰ #محرم ۱۴۴۵ قمری
☀️ #شمسی
➕درگذشت سید عبدالمجید ایروانی از فقهای شیعه (۱۳۷۱ش)
➕درگذشت سید محمدعلی کاظمینی بروجردی از فقهای شیعه (۱۳۸۱ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت سید حسن سعادت مصطفوی روحانی شیعه و از اساتید فلسفه مشاء. (۱۴۴۴ق).
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله #سیدعبدالمجید_ایروانی از فقهای شیعه (۱۳۷۱ش)
🌀سیدعبدالمجید ایروانی در سال 1315 در تبریز به دنیا آمد و دوره تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تبریز گذرانده و به تحصیلات حوزوی علاقه مند گردید.
☄ ایشان با طی مقدمات دروس علمی در تبریز، در سال 1332 وارد حوزه علمیه قم گردیده و نزد حضرات آیات عظام بروجردی، شاهرودی، داماد و اراکی کسب فیض نمود و درس فقه و اصول را از محضر حضرت آیت الله العظمی امام خمینی (ره) فرا گرفت و تا زمان تبعید معظم له در سال 1342 از شاگردان ایشان بود و به تدریس سطوح در حوزه علمیه قم نیز مشغول بود.
🔹ایشان پس از تبعید امام خمینی، به مبارزه با حکومت ستمشاهی دست زد و به توصیه امام خمینی، امامت یکی از مساجد تهران را قبول کرد. از دیگر اقدامات ایشان مدیریت مهدیه تهران و برگزاری تحصن به خاطر مخالفت دولت با ورود امام خمینی به کشور در سال ۱۳۵۷ می باشد.
🔸وی بعد از انقلاب به دامنه فعالیتهای اجتماعی خود افزود و در مسئولیت های مهمی از جمله عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، نماینده امام خمینی در بنیاد مستضعفان، عضو شورای مرکزی دفتر مقام معظم رهبری و عضو شورای دبیرخانه مرکزی ائمه جمعه سراسر کشور را قبول کرد.
🍁تاسیس مدرسه علمیه ایروانی در مهدیه تهران و تدریس فقه، یاری به محرومان و پایه گذاری صندوق قرض الحسنه، از دیگر فعالیتهای وی بود.
◾️ایشان سرانجام در ۲۶ مرداد سال ۱۳۷۱ شمسی(۱۷ صفر ۱۴۱۳ ق) بر اثر بیماری دار فانی را وداع گفت.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺علما؛احیاگران پیاده روی اربعین (۵):
▫️آیتالله سیدعادل علوی:
☄روزی آیت الله #سیدشهاب_الدین_مرعشی نجفی برایم تعریف کرد که زمانی که در نجف حضور داشت بیش از ۲۵ بار با پای پیاده به زیارت #امام_حسین(ع) مشرف شد و در این مسیر تعداد قابل توجهی از طلاب علم همراه او بودند که در بین آنها سید محسن حکیم، سید محمود شاهرودی و سید ابوالقاسم خویی حضور داشتند.
#اربعین
📚(قبسات من حياة السيد المرعشي آیت الله سيد عادل العلوي، ص ۲۴)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز جمعه
☀️ 27 #مرداد ماه 1402 شمسی
🌙 1 #صفر 1445 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت عبدالکریم گزی مجتهد و نویسنده تذکرة القبور در شرح حال مشاهیر مدفون در اصفهان (۱۳۰۰ش)
➕ درگذشت مرتضی انصاری قمی روحانی واعظ و سخنران (۱۳۵۰ش)
➕ درگذشت قدرت الله وجدانی فخر مجتهد و استاد حوزه علمیه قم (۱۳۷۵ش)
🌙 #قمری
➕ ورود اسیران کربلا به شام(۶۱ق)
➕ درگذشت محمدرضا صهبای قمشهای مشهور به حکیم صهبا از حکمای اربعه تهران (۱۳۰۶ق)
➕ درگذشت شیخ قوامالدین محمد وشنوی قمی فقیه، محدث و مورخ شیعی (۱۴۱۸ق)
➕ درگذشت سید هاشم هاشمی گلپایگانی روحانی مجتهد ایرانی و شاگرد سید علی حسینی سیستانی. (۱۴۴۲ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله #عبدالکریم_گزی مجتهد و نویسنده (۱۳۰۰ش)
🔹مُلّا عَبْدُالْکَریم گَزی بُرخواری معروف به آخوند گَزی (۱۲۶۰ق-۱۳۳۹ق) از عالمان شیعه در قرن سیزدهم و چهاردهم قمری در اصفهان است.
🔸وی در حدود سال ۱۲۶۰ق در روستای گز بُرخوار از توابع اصفهان بهدنیا آمد و تحصیلات حوزوی خود را نزد پدر و دایی خود آغاز کرد و برای ادامه تحصیل به اصفهان رفت و نزد اساتیدی چون محمدحسن نجفی، میر محمدصادق کتابفروش، میرزا ابوالمعالی کلباسی و محمدباقر نجفی مسجدشاهی آموزش دید و سپس به مدت دو سال عازم حوزه علمیه نجف شد و از محضر آخوند خراسانی، سید حسین کوهکمری، میرزا حسین خلیلی و میرزا حبیبالله رشتی و میرزا محمدحسن شیرازی استفاده کرد و به درجه اجتهاد دست یافت و به اصفهان برگشت.
🌀 ایشان پس از بازگشت به اصفهان به تدریس پرداخت. حلقه تدریس ایشان بسیار پربار بوده و برخی ایشان را شیخ بهایی عصر لقب داده اند.
🔺وی شاگردان زیادی را تربیت کرد که از جمله آنها آقا نجفی قوچانی، سیدعبدالحسین طیب، سیدمحمدتقی موسوی اصفهانی و سید احمد خوانساری است.
☄وی در ده سال آخر عمر، مرجع تمام مرافعات و حکومات شرعیه اصفهان و توابع آن بود.
📚از ایشان آثاری بر جای مانده که معروف ترین آنها تذکرة القبور در شرححال عالمان و بزرگان مدفون در اصفهان است. رساله اصول دین، حاشیه بر کتاب طهارت شیخ انصاری و تقریر دروس آخوند خراسانی از دیگر آثار اوست.
◾️ایشان سرانجام در ۱۳ ذیالحجه ۱۳۳۹ق ( ۲۷ مرداد سال ۱۳۰۰ش) درگذشت و در بقعه تکیه کازرونی در تخت فولاد اصفهان، دفن شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
☄مرحوم جلال الدین همایی درباره زهد آیت الله ملا #عبدالکریم_گزی می نویسد:
🔹 با این که سی چهل سال تمام امور قضایی اصفهان و توابعش در دست او بود، شبی که درگذشت، خانواده او نفت چراغ و نان شب نداشتند و مرحوم فشارکی از محل وجوهات حواله داد تا برای آن خانواده شام شب و لوازم معیشت تهیه گردد و من خود یکی از حاضران آن واقعه و مباشر آن خدمت بودم.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺علما؛احیاگران پیاده روی #اربعین (۶):
🍁#علامه_امینی که از جمله پیشتازان تثبیت و اشاعه شعائر حسینی بود، زیارت پیاده امام حسین (ع) را بر خود واجب میدانست:
🔹«وكثيراً ما كان يقصد زيارة سيد شباب أهل الجنة السبط الشهيد الحسين سلام الله عليه في كربلاء راجلاً طلباً لمزيد الأجر و معه ثلة من صفوة المؤمنين من خُلصّ أصدقائه يقضي طريقه خلال ثلاثة أيام أو أكثر»
🔸علامه امینی بسیار با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) میرفت که اجر بالایی داشته باشد و به همراه او جمعی از مومنان و دوستان نزدیکش بودند و او سه روز یا بیشتر راه نجف تا کربلا را طی میکرد.
📚ربع قرن مع العلامة الأميني، حسين الشاكري، ص ۳۱.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🌱می خواستم به بزرگواران عرض کنم که اگه کانال را می پسندید، تبلیغش کنید، ناگهان یادم آمد که در نظر سنجی اخیر فقط سه نفر مشارکت کردند و ناگهان کلام در دهانم ماسید. خدا را شکر زودتر متوجه شدم و چیزی نگفتم.😊
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☄شرح حالی کوتاه از آیت الله آخوند #عبدالکریم_گزی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله #علی_نمازی_شاهرودی فقیه، محدث و رجالی شیعه(۱۳۶۴ش)
🌀 آیت الله علی نمازی شاهرودی (۱۲۹۴-۱۳۶۴ش)، از عالمان و مؤلفان شیعه در مشهد است.
🔹در سال 1294ش برابر با 17 رجب سال 1333ق، در شاهرود زاده شد و مقدمات و سطوح عالی را در همان شهر نزد پدر خود و دیگر عالمان آن دیار فرا گرفت و در اوائل جوانی حافظ کل قرآن شد.
🔸ایشان سپس برای ادامه تحصیلات عازم مشهد مقدس شد و از محضر میرزا مهدی اصفهانی و اساتید دیگر استفاده برد و به مدارج عالی دست یافت. سپس عازم نجف اشرف شد و پس از اتمام تحصیلات دوباره به مشهد بازگشت و مشغول تدریس و تحقیق شد.
☄وی در ریاضیات، نجوم، تاریخ قبل و بعد از اسلام، طب گیاهی، علوم غریبه نیز تبحر داشت. وی تألیفات خویش را با خط خود مینوشت، و با زبان عربی و فرانسه آشنایی داشت.
📚ایشان از ۲۲ سالگی به نوشتن فقه استدلالی اقدام کرد. ایشان آثار چاپ شده و چاپ نشده ای دارد. مشهورترین اثر او کتاب مستدرک سفینة البحار به زبان عربی و در ده جلد است. او این کتاب را در تکمیل سفینة البحار نوشته شیخ عباس قمی نگاشت و با اشراف بر بحارالانوار، مطالبی را آورده که محدث قمی آنها را نیاورده است.
🍁از آثار دیگر ایشان مجموعه ۸ جلدی مستدرکات علم رجال الحدیث، الهادی الی الحق و الأعلام الهادية في اعتبار الكتب الأربعة می باشد.
◾️ وی سرانجام در ۲ ذیالحجه سال ۱۴۰۵ق مصادف با ۲۸ مرداد ۱۳۶۴ش در مشهد درگذشت و در یکی از حجرههای صحن آزادی (صحن نو) در حرم امام رضا بهخاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama