🔰تصویری تاریخی از تجمع علمای نجف اشرف در حمایت از مسئله #فلسطین
🔅این تجمع تاریخی در سال ۱۹۷۳ (1351ش) میلادی در صحن حرم مطهر حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام) در نجف اشرف برای حمایت از مسئله فلسطین برگزار شد و در آن تعدادی از بزرگان عراق و رهبران فلسطینی حضور یافتند.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز دوشنبه
☀️ 17 #مهر ماه 1402 شمسی
🌙 23 #ربیع_الاول 1445 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت محمدابراهیم آیتی، روحانی، تاریخنگار، مترجم و نویسنده (۱۳۴۳ش)
🌙 #قمری
➕ ورود فاطمه معصومه(س) به قم(۲۰۱ق)
➕ درگذشت محمدحسن مظفر فقیه، متکلم، نویسنده، استاد حوزه علمیه نجف و مولف کتاب دلائل الصدق در عقاید تشیع (۱۳۷۵ق)
➕ درگذشت میرزا جواد تهرانی فقیه، استاد اخلاق، معارف، اعتقادات اسلامی، تفسیر و از بزرگان مکتب تفکیک در مشهد (۱۴۱۰ق)
➕ درگذشت سید علی آل اسحاق، فقیه (۱۴۲۲ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت #محمدرضا_قمشه_ای معروف به حکیم صهبا فیلسوف و حکیم شیعه (۱۲۶۷ش)
🔹محمدرضا صهبای قمشهاى (1234-1306ق)، معروف به حکیم صهبا، عارف، فيلسوف، فقيه، متكلم شيعه اثنیعشرى و یکی از حکمای اربعه تهران است.
🔸وی در سال 1234ق در قمشه اصفهان متولد شد و او پس از تحصيل حكمت نزد آقا ميرزا حسن نورى و حاج محمدجعفر لاهيجى، شروع به تحصيل در عرفان نظرى و آثار محىالدين و صدرالدين قونوى نزد آقا سيد رضى لاريجانى كرد و پس از استاد، بر كرسى تدريس عرفان و آثار محىالدين عربى نشست.
🔅ایشان پس از سالها تدریس و خودسازی در اصفهان و قمشه، در سال 1294ق به تهران مهاجرت کرد و در آنجا ماندگار شد و به تدریس کتب عرفانی پرداخت و کلاسش پر رونق تر از درس میرزا ابوالحسن جلوه شد.
⚡️از شاگردان ایشان می توان به جهانگيرخان قشقايي، ميرزا هاشم اشكوری و آقا ميرزا محمدباقر اصطهباناتي نام برد. امام خمینی خود را با دو واسطه (میرزا هاشم اشکوری و محمدعلی شاه آبادی) شاگرد ایشان می دانست و از ایشان به «شیخ مشایخنا» تعبیر می کرد.
🔷آثار متعدد عرفانی هم از ایشان برجای مانده است که همه آنها در مجموعهاي با عنوان مجموعه آثار حكيم صهبا منتشر شده است. از جمله آثار وی رساله في تحقيق الاسفار الاربعة، رساله في وحدة الوجود بل الموجود و حواشي مفصل اسفار می باشد.
▪️وی سرانجام در یکشنبه ۱۶ مهرماه سال 1267 ش (یکم صفر ۱۳۰۶ق) در تهران وفات نموده و ابتدا در مقبره امام جمعه تهران و سپس به ابن بابویه (نزدیک آرامگاه حاج آخوند محلاتی) در شهر ری منتقل شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺صاحب «المآثر و الآثار» ضمن بیان کرامتی در وقت وفات عارف حکیم #محمدرضا_قمشه_ای آورده است:
🔹 امسال (1306 قمری) در دارالخلافه تهران وفات یافت. نزدیک نزع با خواص خود گفته بود که «آیا اسب سفیدی را که حضرت صاحب (ع ) برای سواری من فرستادهاند دیدید؟».
#امام_زمان
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
16.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#مستند صهبای حکمت؛ درباره زندگی و زمانه حکیم #محمدرضا_قمشه_ای
🔺بخش اول
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺قدرت طی الارض آیت الله #محمدرضا_قمشه_ای
🍁آقای جمالی در تاریخ شهرضا به نقل از آقا میرزا محمدطاهر تنکابنی؛ از شاگردان ممتاز آقا محمدرضا قمشهای:
🔹 «در تهران در سه راه امین، با استاد قمشه ای باهم روبرو شدیم. ایشان فرمودند: آیا مایل هستید که امشب با هم به زیارت #حضرت_معصومه (س) در قم برویم؟
🔸 عرض کردم: من امشب که شب جمعه است چند نفر مهمان در منزل دارم و نمیتوانم به قم بیایم.
⚡️ استاد فرمودند: من شما را به زیارت میبرم و طوری بر میگردیم که شما به موقع به مهمانان خود برسید.
🔅 در این موقع، دستم را گرفت و فرمود چشمانتان را به هم بگذارید و صلوات بفرستید.
💠من مشغول فرستادن صلوات شدم و ناگهان خود را در قم و کنار ضریح حضرت معصومه (س) یافتم.
🌀بعد از اتمام زیارت مجددا آقا محمدرضا فرمود: دست خود را به من بدهید و چشمان خود را به هم بگذارید و صلوات بفرستید که ناگهان خود را در تهران و در سه راه امین، حاضر یافتم و این از شگفتیهای عالم انسانی است.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔻مدهوش صهبا
▫️مرحوم #جهانگیرخان_قشقایی که سالها شاگرد آیت الله #محمدرضا_قمشه_ای بوده است نقل کرده:
🔹«به شوق استفاده از محضر حکیم قمشهای به تهران رفتم، همان شب اول خود را به محضر او رساندم، وضع لباسهای او علمایی نبود، به کرباسفروشهای سده میمانست. حاجت خود را بدو گفتم.
🔸گفت میعاد من و تو فردا در خرابات. خرابات محلی بود در خارج خندق (قدیم) تهران و در آنجا قهوه خانهای بود که درویشی آنرا اداره می کرد.
🔅روز بعد کتاب اسفار ملاصدرا را با خود بردم، او را در خلوتگاهی دیدم که بر حصیری نشسته بود. اسفار را گشودم. او آن را از بر میخواند، سپس به تحقیق مطلب پرداخت، مرا آن چنان به وجد آورد که از خود بیخود شدم، میخواستم دیوانه شوم.
⚡️حکیم حالت مرا دریافت گفت: «آری قُوّت مِی بشکند ابریق را»
📚به نقل از (مقدمه رساله ولایت حکیم قمشهای ص 14).
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز سه شنبه
☀️ 18 #مهر ماه 1402 شمسی
🌙 24 #ربیع_الاول 1445 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت میرزا حسنعلی تهرانی فقیه و شاگرد میرزای شیرازی (۱۲۸۶ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت علی آل اسحاق از فقهای شیعه (۱۴۲۲ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله میرزا #حسنعلی_تهرانی فقیه و شاگرد میرزای شیرازی (۱۲۸۶ش)
🔹میرزا حسنعلی تهرانی، فقیه و عالم قرن چهاردهم هجری، از زهاد صاحب کرامت و جد مادری شیخ حسنعلی مروارید می باشد.
🌀وی در تهران به دنیا آمد و پس از گذراندن دروس مقدمات و سطوح حوزه به نجف و پس از چند سال به سامرا رفت و از شاگردان خاص میرزای شیرازی شد.
🌱وی هر روز در آغاز درس مرحوم میرزا مقداری از نهج البلاغه را می خواند و در مواقعی نیز به جای ایشان، نماز جماعت را اقامه می کرد.
🔸ایشان پس از نیل به درجه اجتهاد، به تدریس سطوح عالی پرداخت و تصدی امور مدرسه میرزای شیرازی را در سامرا را به عهده داشت
🔅او دو سال پس از ارتحال میرزا، در ۱۳۱۴ق از عتبات به تهران بازگشت، اما ناسازگاری او با ارکان حکومت قاجار موجب شد که به مشهد برود و در مشهد به تدریس فقه و اصول و امامت جماعت مسجد گوهرشاد بپردازد.
⚡️ بسیاری از فضلا و مدرّسان حوزه علمیه مشهد در درس وی حاضر میشدند. از جمله از شاگردانش می توان به ملا محمدعلی فاضل خراسانی، میرزا علی اکبر نوغانی و سیدحسین موسوی معروف به ادیب بجنوردی اشاره کرد.
📚از آثار او می توان به رسالة فی الکبائر، تقریرات درس میرزای شیرازی و کتابی در تطبیق رساله مناجر وحید بهبهانی با فتاوای میرزای شیرازی نام برد.
▪️ایشان سرانجام در ۴ رمضان ۱۳۲۵ق (18 مهر 1276ش) در مشهد درگذشت و در صُفه قوام شیرازی در حرم امام رضا(ع) به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺احیای مساجد متروکه
💠آیت الله میرزا #حسنعلی_تهرانی، اهتمام ویژه ای به اقامه نماز جماعت و احیای مساجد متروکه داشت و مدت مدیدی برای اقامه نماز به مساجد متروکه می رفت.
🔷شیوه ایشان این بوده که قبل از آن که ایشان به مسجد بروند، به مردم محل خبر می دادند که یکی از علمای سامرا قرار است برای اقامه نماز به مسجد بیایند. با انتشار این خبر، مردم برای شرکت در نماز جماعت به آن مسجد هجوم برده و مسجد متروکه و احیاناً مخروبه را مهیای نماز می کردند و حاج شیخ چند صباحی در آن جا اقامه نماز می کردند؛ سپس عزم رفتن به مسجد دیگری با همین کیفیت می نمودند. آن مرحوم از این راه مساجد زیادی را در مشهد احیا و آباد کرد.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺شفا دادن صدر الحفاظ
◽️آیت الله شبیری زنجانی:
🔹مرحوم آقای مروارید میگفت: صدرالحفاظ (یکی از رؤسای خدمه آستانه به حضرت رضا علیه السلام) به جد امی ما مرحوم آشیخ #حسنعلی_تهرانی ارادت داشت.
🔸یک روز صدرالحفاظ که بیمار بود، نزد شیخ حسنعلی آمد و یا شیخ از وی عیادت کرد و گفت: نزدیک است که از دنیا بروم، لذا میخواهم تمام اموالم را به شما واگذار کنم و شما هم کفالت فرزندان مرا بهعهده بگیرد.
☄شیخ حسنعلی بهشوخی گفت: تصمیم بدی نیست که انسان اموالش را از یک جیبش دربیاورد و در جیب دیگرش بریزد!
⚡️سپس گفت: نه تو نمیمیری و از این بیماری شفا پیدا میکنی و در همینجا هم خوب من شوی!
🍁شیخ حسنعلی همیشه تربتی همراه داشت که در جلوی عمامهاش قرار میداد و با تستخاره آن را به بعضی از افراد میداد. ایشان استخاره میکند و مقداری از آن تربت را به صدرالحفاظ میدهد و گویا نماز هم میخواند. بعداز نماز بلافاصله صدرالحفاظ خوب نمیشود.
🔷شیخ حسنعلی دستور میدهد قلیان بیاورند. مقداری قلیان کشید و گفت: همینجا در همین جلسه خوب می شوی. پساز مدتی صدرالحفاظ عرق میکند و در همان جلسه شفا پیدا میکند.
🔶 از آقای مروارید شنیدم: بعد از اینکه صدرالحفاظ شفا پیدا کرد، شیخ حسنعلی گفت: «من به مولای خودم خیانتی نکردم و کسی که به مولایش خیانت نکرده باشد این امور برایش مهم نیست» .
💠آقای مروارید میگفت: من این مطلب را برای آقای میلانی نقل کردم. آقای میلانی فرمود: این ادعای شیخ حسنعلی از آن کرامتش مهمتر است.
📚کتاب جرعه ای از دریا، جلد۳، صفحه ۳۴۶-۳۴۷.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama