هدایت شده از یاسر
⭕️شکست پروژه بیثباتسازی
🔹لااقل حدود یک ماه است که بوقهای رسانهای ضد انقلاب و اپوزیسیون با همراهی و پشتیبانی فوقالعاده شبکه عظیم خبریـ تحلیلی امپریالیسم و صهیونیسم جهانی گوش فلک را کر کردهاند که در اولین سالگرد اغتشاشات دروغپایه پاییز 1401 به بهانه فوت مهسا امینی قرار است جمعیت میلیونی ناراضی از نظام جمهوری اسلامی کار این نظام را یکسره کنند و زمین و زمینه آماده شود تا گردانندگان این رسانهها و براندازان گنجشکمغز بیایند بر کرسی حکمرانی ایران جلوس کنند؛ اما دریغ از یک تجمعی که حتی به تعداد انگشتان دو دست در ایران بزرگ به وقوع پیوسته باشد!
🔸اکنون وقت آن است که قبل از همه همین اراذل و اوباش ضدمنافع ملت ایران از خود بپرسند؛ چرا موفق نشدیم؟ چرا مردم به قول خودشان ناراضی از دولت و نظام نیامدند کف خیابان برای تسویه حساب و گرفتن آنچه آنها در ورای اسم رمز آشوب و اغتشاش «زن، زندگی، آزادی» دنبال میکردند؟ بررسی علل، عوامل و زمینهها مهم است؛ چون این جماعت وقیح پرروتر از آن هستند که با این زنجیره شکستها ناامید شوند و از پول مفتی که از دشمنان اخاذی میکنند، بگذرند!
هرچه بیشتر از عمر انقلاب میگذرد، بیشتر بر نادانی و حماقت دشمنانش پی میبریم. مهمترین عامل شکست براندازان سخیف نشناختن مردم و نظام اسلامی است. شکلگیری نظام اسلامی مبتنی بر خواست مردم ایران بوده و طبیعی است که مردم با چند کج کارکردی از آن دل نمیبرند. خفاشان شبپره قادر به درک روشنایی پیوند مردم و حاکمیت از یک سو و اتحاد و انسجام بین آحاد مردم بر سر منافع ملی و اصول اسلامی نیستند.
🔹حماقت دیگرشان این بود که روی چیزی برای مقابله با نظام دست گذاشتند که خط قرمز مردم ایران است و آن، تجزیه ایران یکپارچه است. جالب است که بسیاری از دشمنان قدیمی، اما عاقل جمهوری اسلامی هم بر سر ایرانستان شدن ایران ایستادند و به براندازی مجازی جمهوری اسلامی همراه با تجزیه ایران لایک ندادند. برخلاف فقدان رهبری واحد و مقبول در طرف براندازها، در این سمت رهبری آگاه و هوشمند سکان مدیریت جامعه را در دست دارند که به اعتراف راهبردشناسان آمریکا، میتوانند با یک سخنرانی بافتههای شش ماهه آمریکاییهای قویتر از اپوزیسیون را بر باد دهند. دشمن با نشانهروی اعتبار و امید جامعه ایرانی میخواست سرابی مجازی مقابل دیدگان مردم قرار دهد، اما مردم بصیر همچون همیشه واقعیت صحنه را دیدند و با فراست و ذکاوت این حقیقت را دریافتند که از وطنفروش خیرخواهی نشاید و خود باید برای آبادانی ایران کمر همت ببندند.
🖊فتحالله پریشان
هدایت شده از یاسر
⭕️امکان سنجی دالان هندوعربی
🔹همزمان با نشست اخیر گروه ۲۰ در شهر دهلی، هند با توجه به ریاست دورهای بر گروه ۲۰ قصد دارد توانایی جغرافیایی خود را به عرصه موازنه با رقیب همسایه یعنی چین بکشاند. ریشه این مسئله را علاوه بر رقابت های تاریخی هند و چین از دهه ۱۹۶۰ تاکنون باید در دیدار چند ماه قبل مودی از واشنگتن دید جایی که بایدن برای موازنه با چین قرار شد فناوریهای پهپادی و هوش مصنوعی را در اختیار هند قرار دهد. مهم ترین بخش سفر مودی به آمریکا قرارداد در حوزه ریزتراشه هاست که حتی از خرید هواپیماهای ایرباس به وسیله مودی اهمیت بسیار بیشتری دارد.
🔸حال با توجه به برگزاری نشست گروه۲۰ در هند صحبت از یک دالان تجاری امنیتی از هند به امارات، عربستان، اردن، اسرائیل و یونان نیز شد. با توجه به این که جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا از خروج این کشور از حوزه جاده ابریشم خبر داد ،به نظر میرسد که بخش دیگر این دالان به ایتالیا باز شود. پیشتر ایتالیا با لابی واتیکان از مهم ترین متحدان چین در اروپا محسوب می شد.باید مدنظر داشت که یکی از پایه های تشکیل دالان هندوعربی در همسویی قبرس، اسرائیل و یونان در سال های اخیر است؛ همسویی که با هدف صادرات انرژی به اروپا انجام می شود.
🔹ابرطرح صادرات انرژی از مدیترانه به اروپا که به نام «اینتر کانکتور اوراسیا» مطرح است. حتی دیدار پشت پرده «نجلا منقوش» وزیر خارجه سابق لیبی با الی کوهن در ایتالیا نیز ذیل همین دالان ارزیابی می شود. از دیگر مصادیقی که می تواند این دالان تجاری امنیتی را توجیه کند سرمایه گذاری هندیها از طریق شرکت آدانی در بندر حیفاست؛ سرمایهگذاری که مکمل حضور امارات در باشگاه انرژی مدیترانه است. ولی باید تحلیل کرد که این دالان هندوعربی تا چه میزان امکان تحقق دارد و تا چه میزان هند توانایی میانجی گری طرف های معارض با این کانال را داراست. آن چه که پیداست این دالان دچار یک بی هویتی تاریخی است مسیر تاریخی هند به اروپا در عصر باستان از طریق عمان و یمن به سرزمین حجاز و سپس به سرزمین روم شرقی بوده است.درگذر از این که مسیر تجاری از صحرای ربع الخالی برخلاف جاده ابریشم دارای هیچ سابقه تاریخی نیست. ولی مهم تر این جاست که در این راهروی تجاری-امنیتی تعارضات فراوانی وجود دارد که امکان تحقق آن را بسیار کاهش میدهد. قرار گرفتن عربستان در راهروی هندوعربی به معنی افزایش جایگاه بندر جبلعلی امارات است در حالی که امارات و سعودی اختلاف عدیده تاریخی دارند که آخرین نمود آن در اوپک پلاس سر باز کرد،زیرا عربستان در طول تاریخ، امارات را مزاحمی برای رسیدن خود به تنگه هرمز می دیده است؛ توسعه طلبی های عربستان در 50 سال اخیر در واحه البریمی و خورالعدید نمود این اختلافات جغرافیایی است.
🔸از سوی دیگر نزاع تاریخی اردن و عربستان نیز که برآیند میل تاریخی عربستان برای کنترل بر اردن به عنوان نقطه گرانیگاه تحولات عراق، سوریه و فلسطین است از همین روست. از سوی دیگر رقابت تاریخی اعراب و اسرائیل چیزی نیست که صرفا با یک توافق تجاری امنیتی قابل حل باشد و ریشه های تاریخی گسترده ای دارد. در نهایت انتهای این دالان به منطقه پرتنش مدیترانه میرسد، جایی که تنش لبنان-اسرائیل و ترکیه-یونان در معادلات صادرات انرژی از میادین گازی اسرائیل به اروپا ایجاد چالش خواهد کرد.در واقع نه تنها چنین دالانی برخلاف جاده ابریشم سابقه تاریخی ندارد، بلکه همسویی اقتصادی-امنیتی شرکای فوق به دلیل اختلافات تاریخی و جغرافیایی و تفاوت دیدگاه در فهم منافع ملی تحقق آن را بسیار غیرمحتمل کرده است.
🖊سید نیما موسوی
هدایت شده از یاسر
⭕️دلیل رویکرد متناقض «تعامل و مداخله» آمریکا در قبال ایران چیست؟
🔹مرور تحولات یکسال گذشته نشان میدهد که غرب در تقابل با ملت ایران به نقطهای رسیده که برای حفظ آبرو و پرستیژ هم که شده، چارهای جز هیاهو و پروپاگاندا در ظاهر و پذیرش روندهای مطلوب ایران در پروندههای مختلف ندارد.
🔸غربیها در شهریور سال گذشته در حالی با وجود نهایی شدن مذاکرات رفع تحریمها، به بهانه برگزاری انتخابات میاندورهای کنگره، روند گفتگوها را متوقف کردند که در واقع مترصد نتایج پروژه آشوب و براندازی در ایران بودند.
✔️آنها از اجرای این پروژه و همچنین طرح ادعاهای دروغ در خصوص مشارکت ایران در جنگ اوکراین به نفع روسیه، دستِکم دو نتیجه را انتظار داشتند تا از پی آن دست پایین خود در مذاکرات را به دست بالا تبدیل کنند:
1️⃣؛ شکاف و دوقطبی داخلی که منجر به کاهش سرمایه اجتماعی نظام و تضعیف حاکمیت شود.
2️⃣ انزوای ایران در جامعه بینالمللی که منجر به پذیرش اجباری زیادهخواهیهای غرب شود.
✔️اتاق فکرهای غربی-صهیونیستی از چند ماه پیش تصمیم گرفتند دستِکم سه موضوع را به ابزاری برای تشدید فشارهای جدید به ایران تبدیل کنند:
🔹اول؛ سالگرد اغتشاشات سوژه مناسبی بود تا غربیها به بازتولید آشوب و ناامنی بپردازند. حجم گسترده تجهیز و تسلیح عناصر تروریستی در داخل با هدف کشتهسازی، تولیدات پرحجم رسانهای با هدف تحریک افکار عمومی و موضعگیریهای مداخلهجویانه مقامات اروپایی-آمریکایی، نمونههایی از این دست هستند.
🔸دوم؛ نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی سوژه دیگری بود که به زعم غربیها فرصت مغتنمی در این راستا به شمار میآمد. آنها که بهدلیل قدرت بازدارندگی و پاسخدهی ایران از یک سو و شکست پروژه انزوا از سوی دیگر قادر به صدور قطعنامه ضدایرانی نبودند، با صدور سه بیانیه جداگانه، کوشیدند ضمن حفظ پرستیژ خود، ایران را نزد افکار عمومی جهانی عنصری نامطلوب جلوه دهند.
🔹سوم؛ پایان سال هشتم برجام و رفع خودکار تحریمهای موشکی و هستهای در ۱۸ اکتبر سالجاری، موضوع دیگری بود که به ویژه اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی در تلاشی از سر استیصال خواستند از آن علیه ایران بهرهبرداری تبلیغاتی کنند.
◽️از پس این تحولات، دستِکم میتوان درباره دو گزاره به قطعیت رسید:
🔸نخست اینکه؛ در ماهیت بحرانزیست و خوی مداخلهگر نظام سلطه، هیچ تغییری حاصل نشده و هر جا و هر زمانی که منفعتش ایجاب کند و بتواند، از انواع ابزارهای خود برای خلق بحران و تشدید فشار بر دیگران استفاده میکند.
🔹دوم اینکه؛ غرب هر جا و هر زمان که برایش صرف نکند یا از خلق بحران و فشار چیزی عایدش نشود، ناگزیر به مذاکره رو میآورد و اگر باز هم زورش نرسید ناگزیر به خواست طرف مقابل تن میدهد. این گزاره، شاهدی روشن بر همان منطقی است که رهبر حکیم انقلاب بر اساس آن فرمودند؛ اگر به قله برسیم، دشمنی دشمنان با ما پایان خواهد یافت.
هدایت شده از یاسر
⭕️پروژه فریب زلنسکی
🔹اگرچه طی ماههای گذشته مناقشاتی میان وزارت دفاع اوکراین و زلنسکی بر سر مدیریت میدان نبرد رخداده بود، اما عزم کی یف و مقامات نظامی اوکراین بر آشکارسازی این منازعات استوار نبود. ضمن آنکه رسانههای غربی با تمرکز بر اختلافاتی که میان گروه واگنر و کاخ کرملین رخداده بود، مانع از افشاگری شکافها و منازعات عمیق صورت گفته میان ارتش و دولت اوکراین میشد.
🔸اما اتفاقاتی که اخیرا در وزارت دفاع اوکراین رخداده، بیانگر عمق منازعه ایست که در کی یف شکلگرفته و حتی میتواند در آینده ( دوران پساجنگ) نیز بازتنظیم مناسبات نظامیان و سیاستمداران در اوکراین را با مشکل مواجه سازد.اخیرا ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین وزیر دفاع این کشور را برکنار کرد. او گفته این وزارتخانه به «رویکردهای جدید» نیاز دارد. مواردی از فساد ازجمله اتهاماتی که درباره مدیریت آلکسی رسینکوف مطرح است.ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، اولسکی رسینکوف، وزیر دفاع این کشور را برکنار کرد.اما به نظر میرسد عوامل دیگری نیز در تحقق این روند دخیل بودهاند! بیانیه مبهم رئیسجمهور اوکراین در خصوص برکناری شخص وزیر دفاع، بهوضوح نشان میدهد کی یف درصدد پنهانکاری یک «حقیقت تعیینکننده»است! زلنسکی در پیام ویدئویی یکشنبه شب خود (سوم سپتامبر) دلایل برکناری وزیر دفاع را اینگونه عنوان کرد: «من معتقدم که این وزارت خانه به رویکردهای جدید و قالبهای مختلف تعامل، هم با ارتش و هم با کل جامعه نیاز دارد.»اما این حقیقت پشت پرده چیست؟به نظرمی رسد وزیر دفاع اوکراین و معاونانش ،که آنها نیز جملگی از سوی زلنسکی برکنار شدهاند، ارسال اطلاعات دروغین و کاملا انحرافی در خصوص شرایط میدانی نبرد بوده است.یکی از این دروغها، مربوط به شرایط میدانی نبرد باخموت و دیگری، مربوط به ضد حمله اخیر اوکراین علیه نیروهای روسی بوده است. طبق آنچه منابع آگاه و مستند میگویند، اطلاعات نادرستی که بر اساس ادعای تصرف برخی نقاط دونتسک به زلنسکی از سوی وزارت دفاع داده میشد، وی را در برخی محاسبات میدانی و سیاسی خود بهاشتباه افکنده و همین مسئله، هزینههای هنگفت و جبرانناپذیری را متوجه کی یف ساخته است.
🔹رسینکوف، وزیر دفاع برکنار شده اوکراین، در طی ۵۵۰ روز جنگ اوکراین با روسیه این وزارتخانه را هدایت کرده بود.زلنسکی از مجلس اوکراین خواست تا رستم عمراوف را جایگزین رسینکوف کند. عمراوف در حال حاضر سرپرست مهمترین صندوق دارایی دولتی اوکراین است.رسینکوف در نوامبر ۲۰۲۱ به وزارت دفاع منصوب شد. او موفق شد میلیاردها دلار کمکهای نظامی و غیرنظامی غرب به اوکراین را تأمین کند. بااینحال اتهام فساد علیه وزارتخانه او مطرح است اما او این اتهامات را «تهمت ناروا» عنوان کرده است.گفته میشود که در قراردادی که او با یک شرکت ترکیهای منعقد کرده بهای نهایی یونیفورمهای خریدشده سه برابر قیمت واقعی آنها قیدشده است. پیشتر نیز اتهاماتی مبنی بر فساد و جعل قیمتها در تهیه مواد غذایی برای جبهههای جنگ مطرح بوده است.اما بر همگان مسجل است که پشت پرده اصلی این برکناری، صرفا این پرونده اتهامی نبوده است!
🖊حنیف غفاری
هدایت شده از یاسر
⭕️دیپلماسی در سرزمین شیطان
◽️سفر رؤسایجمهور به سازمان ملل از حیث کارکرد میتواند دو جنبه مهم داشته باشد:
🔹جنبه اول از حیث دیپلماسی و ارتباطات بینالمللی با دیگر کشورهاست. در دولت سیزدهم تلاش شده است، دیپلماسی از نگاه مطلق غربگرایی در دولت قبل خارج شده و دیپلماسی اقتصادی به صورت متوازن با همه کشورها، به ویژه همسایگان اجرایی شود. در این سفر تیم دیپلماتیک ایران تلاش کرده و خواهد کرد که با برخی رؤسایجمهور، رهبران و مقامات عالی کشورها به گفتوگو بنشیند که قطعاً تداوم آن در افزایش سطح مراودات بینالمللی کشورها تأثیر خواهد گذاشت.
🔸اما شاید مهمترین عرصه حضور رئیسجمهور در سازمان ملل از نوع دیپلماسی عمومی باشد. ما سالهاست که در حصر رسانهای طرف مقابل قرار گرفتهایم و آنها توانستهاند بهواسطه تفوق و برتری تکنیکی در حوزه رسانه، تصویری غلط از ایران و جمهوری اسلامی بسازند. در این سفر یکی از اقدامات خوبی که میتواند صورت بگیرد، گزارش صحیح از وضعیت موجود است.
🔹یکی از حوزههایی که در سفرهای حجتالاسلام رئیسی شایسته قدردانی است، تأکید بر معرفی سردار شهید سلیمانی به عنوان قهرمان مبارزه با تروریسم داعشی است. این موضوع از دو جنبه اهمیت دارد:
✔️جنبه اول این است که مانع آن میشود که چهره کشوری، مانند ایران که خود در خط مقدم مبارزه با تروریستها بوده است، تحریف شود.
✔️جنبه دوم معرفی شهید سلیمانی به عنوان یک قهرمان جهانی در مبارزه با تروریسم است. این نکتهای است که باید به آن اذعان کنیم، شهید سلیمانی آنگونه که بوده است، برای جهانیان معرفی نشده است. حتی با وجود ارادت اکثریت ایرانیان به این شهید بزرگوار، در داخل هم کمیت آگاهی جامعه نسبت به ایشان لنگ میزند و برخی از ساحتهای زندگی او روایت نشده است.
🔸اما عرصه مهمتر در سفر رئیسجمهور بازگویی واقعیتهای غرب و حمله به پاشنه آشیل آنهاست. اینکه رئیسجمهور از رسانه غربی پیرامون حقوق زندانیان میپرسد، یا درباره تعداد کشتهشدگان به دست پلیس آمریکا در سال گذشته آمار میدهد یا از موضوع مقابله با زنان مسلمان در فرانسه و لغو آزادیهای دینی آنها گلایه میکند، تنها نمونههایی است که میتواند دوگانههای غرب را در رسانههای غربی به رخ آنها بکشد. در مقابله با جنگ ترکیبی، یکی از راهکارهای مؤثر حمله به پاشنه آشیل طرف مقابل است و این در سفر اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفت.
هدایت شده از یاسر
⭕️آینده قیمت دلار، امیدها و نگرانیها
🔹رصد شش ماه اخیر قیمت دلار نشان میدهد، در این مدت قیمت ارز، زیر کانال 50 هزار تومان ثبات نسبی داشته و از این قیمتها فاصله نگرفته است. در این مجال آینده دلار و فراز و فرود آن را بررسی خواهیم کرد.
🔸قیمت ارز در ایران پیش از اینکه انعکاسدهنده تعامل نیروهای اقتصادی باشد یا حداقل عوامل اقتصادی، وزن و تأثیرگذاری بیشتری داشته باشند، متأسفانه غالباً به درآمدهای نفتی و مشتقات آن وابسته است.
🔹با وجود این، رویکرد دولت سیزدهم در ایجاد توازن در سیاست خارجه و استفاده از همه ظرفیتهای موجود در عرصه روابط بینالملل در کنار کاهش تولید نفت از سوی روسیه و عربستان منجر به گسترش تجارت نفتی کشور شده است که بازخورد آن را میتوان در افزایش درآمدهای کشور مشاهده کرد. این مهم سبب شده است تا دست بازارگردان، یعنی بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز و تأمین تقاضای وارداتی بازتر باشد. درصدی از تلاطمهای ارزی در کشور نتیجه انتظارات سیاسی است که از کانال افزایش انتظارات تورمی موجب ایجاد تقاضای اضافه و فشار تقاضای ارز میشود.
🔸انتظارت سیاسی نیز بیشتر محصول تحولات پیرامون مذاکرات هستهای و گفتوگوهای سیاسی ایران و کشورهای غربی است. در این زمینه، اقدام دولت در مدیریت این فضا و ممانعت از تأثیر گرفتن اقتصاد کشور از تحولات سیاست خارجی، به ویژه جلوگیری از متأثر شدن محیط داخلی کشور از عملکرد و بیانیههای کشورهای غربی قابل توجه بوده است.
🔹نکته مهم، دورنمای مثبتی است که تحولات مربوط به تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا بر مذاکرات بین ایران و غرب و حتی کشورهای منطقهای سایه انداخته است و میتواند کانونهای امید برای ثبات انتظارات سیاسی را روشن نگه دارد. اخبار مثبتی که از ادامهدار بودن آزادسازی داراییهای ایران در کشورهای دیگر مخابره میشود و تغییر آن داراییها به ارز مورد علاقه ایران در بانکهای مورد نظر نیز حائز اهمیت است و موجب شده است تا بازار ارز در داخل کشور با ثبات باشد.
🔸کنترل ترازنامه بانکها و نظارت دقیق بر عملکرد آنها همراه با ممانعت از خلق پول نامولد، که در دستور کار بانک مرکزی است و در راستای کنترل نقدینگی در کشور برنامهریزی میشود، از جمله عوامل دیگری است که چشمانداز مثبتی را از کنترل انتظارات و در نتیجه ثبات قیمت دلار به نمایش میگذارد.
🔹نکته بعدی اجرای کامل پیمانسپاری ارزی و قوانین مربوطه است تا موجبات نظارت کامل بانک مرکزی بر جریان ارز در کشور فراهم شود. در این زمینه هرچند نگرانیهای جدی وجود دارد و هنوز مرجعیت کامل و لازم به بانک مرکزی تعلق نگرفته است؛ اما لایحه تقویت اختیارات بانک مرکزی که در چارچوب کنترل صرافیها، تراستیها و شرکتهای صادر کننده تصویب شد، توانست بخشی از موانع نظارت بانک مرکزی بر زنجیره ارزی در اقتصاد کشور را برطرف کند.
🔸آرامش فضای داخلی کشور و تداوم آن، که حاصل زحمات نهادهای امنیتی است، بسیار اهمیت دارد.
🔹با وجود نکات مثبتی که در بالا اشاره شد و میتواند دورنمای مثبتی از ثبات قیمت ارز در ماههای آینده را به نمایش بگذارد، مسائل نگرانکنندهای همچون نوع نظام ارزی کشور (دلاریزه بودن اقتصاد) و ساختار بودجه و دخل و خرج دولت نیز وجود دارد و عموماً در فصل بودجهبندی تأثیر آن را بر قیمت ارز مشاهده میکنیم که قوای مقننه و مجریه باید پس از اصلاح قوانین مربوطه، در زمینه آنها برنامهریزی و اقدامات لازم را عملیاتی کنند.
🖊علی محمدی
هدایت شده از یاسر
⭕️چشمانداز مبهم آتشبس قرهباغ
🔹در بحبوحه بحرانهای پیچیده در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا، شعله های جنگ سوم قره باغ نیز زبانه کشیده بود که البته کمتر از36ساعت، رهبران قرهباغ توافقنامه آتشبس و خلعسلاح را پذیرفتند. درباره ریشههای این بحران و عوامل تاریخی آن زیاد گفته شده و نیازی به تکرار مکررات نیست، اما پرسش کانونی این روزها دورنمای آتش بس کنونی است و این که به کجا ختم میشود و چه برآیندی خواهد داشت.
واقعیت این است که سرنوشت این دور جدید از تحرکات نظامی باکو ارتباطی مستقیم با منافع ملی جمهوری اسلامی ایران در قفقاز دارد. علیاف در جریان این اقدام از حمایت مستقیم رژیم صهیونیستی، انگلیس و ترکیه برخوردار است و چنانچه در تحمیل این شرایط ضدانسانی به ۱۲۰ هزار نفر شهروند آرتساخ موفق شود و این منطقه را از ارامنه بهطور کلی خالی کند، منطقه دیگری در نزدیکی نوار مرزی ایران و باکو به منطقه نفوذ نیروهای تکفیری، وهابی و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی وابسته به رژیم صهیونیستی مبدل میشود و تهدید و اشغال استان سیونیک در جنوب ارمنستان که هم مرز با ایران است برای علی اف ساده تر می شود.
🔸لذا دولت باکو راحت تر می تواند برای اشغال این منطقه، از بین بردن مرز ایران با ارمنستان، تکمیل دالان تورانی ناتو و حذف ایران از مسیرهای مهم کریدوری انتقال کالا و انرژی و در نهایت باز کردن پای ناتو و تجزیه طلبان و صهیونیست ها به قفقاز و آسیای میانه برنامه ریزی کند. اکنون نیز اگر برخلاف آتش بس دیروز، یگان های مسلح آرتساخ از قره باغ کوهستانی خارج نشوند، احتمالا باکو این تنش ها را بهانه کرده و به خاک ارمنستان یورش می برد که البته راه برای دور زدن خطقرمز اعلامی ایران هموار خواهد شد. درمقابل اگر انفعال پاشینیان استمرار داشته باشد، نیروهای آذربایجان با آزادسازی کامل قرهباغ، دستاورد سیاسی مهمی خواهند داشت. البته در این سناریو، روسیه و برخی کشورهای غربی به دلیل لابی ارامنه همراهی کمتری داشته اما با توجه به جنگ اوکراین و واگرایی پاشینیان از مسکو و نزدیکی آن به آمریکا، روسها در این عرصه چندان جدی نیستند. هرچند عامل دیگری که باعث میشود روسیه بسیار دست به عصا عمل کند، حضور پررنگ متغیر اسرائیلی در معادلات قره باغ است که در کنار آذربایجان قرار دارد. تجربه نشان داده است که هر جا این متغیر حضور داشته باشد، مسکو بسیار محتاطانه رفتار میکند. ایران نیز که به دلایل متعدد داخلی و خارجی از جمله حساسیتهای قومی نسبت به قضیه قره باغ مخالف جدی وقوع جنگی گسترده در این منطقه است، در کنار روسیه خواهان ثبات وصلح دایم است، با وجود این، ترکیه و آذربایجان با درک ملاحظات و تنگناهای روسیه و ایران بر ادامه این تحرکات نظامی در سطح مشخصی، چه با هدف تغییر جدی معادله، چه کسب دستاوردهای میدانی قابل توجه برای حضور با دست پر در هر گونه مذاکرات آینده پافشاری میکنند.
🔹حال باید دید تحولات روزهای آینده به چه سمت و سویی خواهد رفت؛ آیا نیروهای آذربایجان به آتش بس نیم بندی که با وساطت روسها و برخی کشورهای غربی برقرار شد پایبند بوده و لشکر نظامی خود را به مناطقی مانند تاوس، گغارکونیک وسیونیک گسیل نمیکنند یا این آتشبس نیز مانند آتش بس 2020 هیچ کارکرد بلندمدتی نداشته و مجدد آتش اختلافات شعلهور خواهد شد؟
🖊دکترحامد رحیمپور
هدایت شده از یاسر
⭕️حرکت آمریکا بهسوی جنگ داخلی
🔹این روزها ترامپ به جنجالیترین چهره انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 در آمریکا تبدیل شده است. نظرسنجیهای عمومی و ایالتی حکایت از پیشتازی وی در میان نامزدهای حزب جمهوریخواه میباشد و در مواجهه با بایدن نیز وی وضعیت خوبی در تحقیقات میدانی در آمریکا دارد. بااینحال، محاکمه ترامپ بر سر تلاش برای تقلب در انتخابات ریاست جمهوری 2020 و همچنین مسئولیتش در حمله گروه پسران مغرور به کاپیتال هیل« که منجر به تسخیر کنگره توسط آنها ش» ادامه دارد. شواهد موجود نشاندهنده محکومیت رئیسجمهور آمریکا در این پرونده میباشد.
🔸ترامپ سیاستمداری است که اگر به دور نهایی انتخابات راه پیدا کند و از سوی دیوان عالی آمریکا حکمی در ممنوعیت حضور وی در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 صادر نشود،قطعا خود را بهصورت ذاتی پیروز انتخابات تلقی میکند و اساسا شکست در برابر بایدن را ( به مانند سال 2020) نمیپذیرد. ترامپ قصد دارد از طرق مختلف، پیروزی خود را در این رقابت تضمین کند و در این میان، اساسا اهمیتی برای آرای ایالتی «خصوصا در ایالاتی که رقابت را به رقیب خود باخته یا خواهد باخت » قائل نیست. ترامپ خود نیز بارها تأکید کردهاست انتخابات ریاستجمهوری آمریکا متقلبانهترین انتخابات تاریخ بودهاست. منظور ترامپ از این جملات لزوما تقلب دموکراتها در انتخابات نیست. در مقابل دموکراتها نیز بر این عقیده هستند که رئیسجمهور آمریکا قصد دارد با مانور روی کلیدواژه تقلب در انتخابات، زمینه را برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات پستی و درنهایت ابطال آنها فراهم کند. تنها در این صورت ترامپ میتواند بار دیگر رئیسجمهوری آمریکا شود.
🔹در این میان، برخی از طرفداران ترامپ و حزب جمهوریخواه معتقدند که اساسا عدم حضور رئیسجمهور سابق آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری سال 2024«بهواسطه محکومیت در پروندههای جدید» مولد بحرانهای پایداری برای کاخ سفید خواهد بود. در یکی از این موارد،«سارا پیلین» فرماندار پیشین آلاسکا و نامزد سابق معاونت ریاستجمهوری از حزب جمهوریخواه میگوید اگر مقامهای ایالتی و فدرال به پیگرد قانونی «دونالد ترامپ» ادامه دهند، جنگ داخلی دوم آمریکا رخ خواهد داد. او این اظهارات را هنگامیکه ترامپ خود را به زندان شهرستان «فولتون» در جورجیا تسلیم کرد و یک عکس تاریخی از وی منتشر شد، بیان کرد.رسانههای آمریکا گزارش دادند از ترامپ عکس بازداشت گرفته شد که از میان چهار پروندهای که علیه او در جریان است، این نخستین بار بود که از او عکس گرفته میشد. ترامپ دقایقی بعد از ورود به این بازداشتگاه با توجه به توافق برای وثیقه ۲۰۰ هزار دلاری از زندان آزاد شد. در این توافق مقرر شده ترامپ تا زمانی که برای ارعاب یا تهدید شهود اقدام نکند میتواند تا زمان محاکمه آزاد باشد. این اظهارات پیلین نشان میدهد که برخی چهرههای حزب جمهوریخواه نیز خود را برای حمایت از ترامپ و حتی شورش طرفداران وی در صورت محرومیت رئیسجمهور سابق آمریکا از حضور در انتخابات ریاست جمهوری 2024 آماده کردهاند. ترامپ با ۱۳ اتهام در ارتباط با تلاش برای تغییر شکست خود در انتخابات ۲۰۲۰ در ایالت جورجیا مواجه است. ۱۸ متحد او ازجمله «رودی جولیانی» شهردار سابق نیویورک هم در همین ارتباط متهم شدهاند.
🖊محمد مهرعلی
@tabyinn
هدایت شده از یاسر
13.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مجله_تصویری_تبیین_شماره_75
بخش سوم/میراث بزرگ دفاع مقدس
هدایت شده از یاسر
15.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مجله_تصویری_تبیین_شماره_75
بخش اول/ درس مقدس
هدایت شده از یاسر
16.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مجله_تصویری_تبیین_شماره_75
بخش دوم/ رو در رو با دکتر علیرضا تقوی نیا
موضوع: بررسی تحولات منطقه قفقاز
*گفتند حرکت نظامی روی میز است اما از روی میز تکان نخورد/ میدانستند اگر وارد این میدان بشوند شروعش با آنهاست پایانش با آنها نیست، این را دفاع مقدس نشان داد
✏️ رهبر انقلاب صبح دیروز: اینی که گفتند فی تقلب الاحوال عُلِمَ جواهر الرجال، در دگرگونیهای بزرگ گوهر انسانها شناخته میشود، این مخصوص افراد نیست، جامعه هم همینجور است. یک جامعه را در حوادث سخت و سنگین میشود شناخت.
✏️ ما خودمان را نمیشناختیم و دیگران هم ما را نمیشناختند، دنیا هم ما را نمیشناخت، در دفاع مقدس هم ما خودمان را شناختیم هم دیگران ما را شناختند، آنهایی که صاحب ادعا بودند در دنیا فهمیدند.
✏️ یکی دیگر از دستاوردهای دفاع مقدس همین ایمنسازی کشور است. دفاع مقدس کشور را از تهاجمهای نظامی محتمل تا حدود زیادی ایمن کرد.
✏️ یعنی هی گفتند که حرکت نظامی هم روی میز است اما از روی میز تکان نخورد میدانستند که اگر چنانچه وارد این میدان بشوند شروعش با آنهاست پایانش با آنها نیست، این را دفاع مقدس نشان داد. این هم یکی از دستاوردهاست.
✏️ ایمانهای عمیق و صادق، عزمهای قوی و راسخ، هوشمندی جوانان ایرانی، قدرت ابتکار و نوآوریها، از سوی عناصر نظامی و غیرنظامی، ظرفیت غلبه بر قلدرهای جهانی اینها چیزهایی بود که در این دفاع مقدس از ملت ما و از رزمندگان ما آشکار شد و دیده شد. خود ملت هم اینها را شناختند و طبعاً وقتی ما شناختیم فهمیدیم که این توانایی ها را داریم امید ما زیاد خواهد شد، نشاط ما زیاد خواهد شد، بیشتر درصدد استفاده از این تواناییها برخواهیم آمد.