✅ چرا سوره یاسین، قلب قرآن است؟
حجت الاسلام صدیقی:
🔻مرحوم علّامه، صاحب تفسیر المیزان که سلام خدا بر تربت پاک او و بر جسم طاهر او و بر روح عرشی او، بر المیزان و شاگردان او، بر آثار قلمی و تربیتی او باد، واقعاً «وَ سَلامٌ عَلَیْهِ یَوْمَ وُلِدَ وَ یَوْمَ یَمُوتُ وَ یَوْمَ یُبْعَثُ حَیًّا»،علّامه طباطبایی، جزء حجّتهای زمان ما بود و ناشناخته رفت. خداوند متعال او را برتر از بهشت قرار داده بود. قبل از اینکه او از دنیا برود، خداوند بهشت و بالاتر از بهشت را به او نشان داد.
🔸این بزرگوار میگوید ما از استادمان که آیت الحق، مرحوم آقا میرزا علی قاضی اعلی الله مقامه، آن اعجوبهی دهر، هم از نظر علمی و هم از نظر معنوی و سیر و سلوکی، مرحوم آقای قاضی جزء اعجوبهها است. آقای طباطبایی میگویند: ما از ایشان پرسیدیم چرا سورهی یس قلب قرآن است؟
🔸ایشان فرمودند: به خاطر این آیه اش: «فَسُبْحانَ الَّذی بِیَدِهِ مَلَکُوتُ کُلِّ شَیْءٍ».
اینکه خدای متعال در این سوره برای عالم، ملکوتی را خبر داده است:«فَسُبْحانَ الَّذی بِیَدِهِ مَلَکُوتُ کُلِّ شَیْءٍ»، تمام عوالم هستی، ظاهر و باطنی دارد، عالم مُلک، عالم ظاهر است امّا این عالم ظاهر، تحت اشراف عالم ملکوت است، باطن اشیاء، ملکوت است.
@skeled_b
ختم دعای نادعلی
🌼🍀🌼🍀🌼🍀🌼
بِسمِ الله الرحمن الرحیم
نادِ عَلیاً مَظهَرَالعَجائِب تَجِدهُ عَوَناً لَکَ فِی النَوّائِب لی اِلیَ اللهِ حاجَتی وَعَلَیهِ مُعَوَّلی کُلَّما اَمَرتَهُ وَ رَمَیتَ مُنقَضی فی ظِللّ اللهِ وَ یُضِلل اللهُ لی اَدعُوکَ کُلَّ هَمٍ وَغَمًّ سَیَنجَلی بِعَظَمَتِکَ یا اللهُ
بِنُبُوَّتِکَ یا مُحَمَّدَ بِوَلایَتِکَ یا عَلِیُّ یا عَلِیُّ یا عَلِیُّ اَدرِکنی بِحقِّ لُطفِکَ الخَفیَّ اللهِ اَکبَرُ اَنا مِن شَرِّ اَعدائکَ بَریءٌ اللهُ صَمَدی مِن عِندِکَ مَدَی وَعَلَیکَ مُعتَمِدی بِحقِّ إِیاکَ نَعبُدُ وَ إِیاکَ نَستَعینُ
یا اَبا لغَیثِ اَغِثنی یا اَبَا الَحَسَنَین اَدرِکنی یا سَیفَ اللهُ اَدرِکنی یابابَ اللهِ اَدرِکنی یا حُجَّهَ اللهِ اَدرِکنی یا وَلِیَّ اللهِ اَدرِکنی بِحَقَّ لُطفِکَ الخَفیَّ یا قَهّارُ تَقَهَّرتَ بِا لقَهرِ وَ القَهر ُفی قَهرِ قَهرکَ
یا قَهارُ یا قاهِرَ العَدُوّ یا واِلیَ الوَلِیَّ یا مَظهَرَ العَجائِبِ یا مُرتَضی عَلِیُّ رَمَیتَ مِن بَغی عَلَیَّ بِسَهمِ اللهِ وَ سَیفِ اللهِ القاتِلِ اُفَوَّضُ اَمری اِلیَ اللهِ اِنَّ اللهُ بَصَیرٌ بِالعَبادِ
وَ اِلهکُم اِلهٌ واحِدٌ لا اِلهَ اِلاّ هُوَ الرَّحمنُ الرَّحیمُ یا غیاثَ المُستَغییَنِ یا دَلیلَ المُتَحیِّرِینَ یا اَمانَ الخائِفینَ یا مُعینَ المُتَوَکِلینَ یا رَاحِمَ المَساکینَ یا اِلهَ العالَمَینَ بِرَحمَتِکَ وَ صَلَّی اللهُ عَلی سَیِّدِنا مُحَمَّدٍ وَ الِهِ اَجمَعین وَ الحَمدُ اللهِ رَبِّ العالَمینَ.
🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸
◈ سفارشات امام رضا علیه السلام در روزهای پایانی شعبان و استقبال از ماه مبارک رمضان :
🌸۱. زیاد دعا کردن (أَکْثِرْ مِنَ الدُّعَاءِ).
🍀۲. زیاد استغفار کردن (وَ الِاسْتِغْفَارِ).
🌸۳. زیاد تلاوت قرآن کردن (فَاسْتَقْبِلِ الشَّهْرَ بِالْقُرْآن ).
🍀۴. توبه از گناهان (وَ تُبْ إِلَى اللَّهِ مِنْ ذُنُوبِکَ).
🌸۵. ادای تمام امانت هایی که به گردن انسان است (َ لَا تَدَعَنَّ أَمَانَةً فِی عُنُقِکَ إِلَّا أَدَّیْتَهَا)
🍀۶. بیرون ریختن تمام کینه هایی که از مؤمنين در قلب انسان وجود دارد (وَ لَا فِی قَلْبِکَ حِقْداً عَلَى مُؤْمِنٍ إِلَّا نَزَعْتَه ).
🌸۷. ریشه کن کردن گناهان از دل (وَ لَا ذَنْباً أَنْتَ مُرْتَکِبُهُ إِلَّا قَلَعْتَ عَنْهُ)
🍀۸. تقوای الهی پیشه کردن (وَ اتَّقِ اللَّهَ)
🌸۹. توکل بر خدا در امور پنهان و آشکار (وَ تَوَکَّلْ عَلَیْهِ فِی سِرِّ أَمْرِکَ وَ عَلَانِیَتِهِ)
🍀۱۰. زیاد خواندن این دعا :
«اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ.
ترجمه:خدایا اگر مارانبخشیدی در روزهایی که از ماه شعبان گذشته، ما رادر روزهای باقیمانده این ماه ببخش ومورد مغفرت خود قرار بده.
آمین 🤲
📚بحارالانوار، ج۹۴
🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸
@skeled_b
🌹 آیت الله بهجت(ره) :
👌 هر چه ما گشتیم ، ذکری بالاتر از "صلوات " پیدا نکردیم. اگر کسی حال قرآن خواندن ندارد ، زیاد صلوات بفرستد.
✨ نماز شب بیسـت و سـوم ماه شعبـان✨
🎋 ۳٠ رکعــت (۱۵نمـاز دورکعتــی)؛
🎋در هــر رکعـت بعــدازحمــد،
🎋یکبار ســوره زلــزال
❗️پاداش این نمــاز طبـق روایت:
🌺خــداوند تعالــی غـل و غـش را از دل او مـیزدایـد
🌺و از کسانی است که خــداوند سینــهاش را بــرای اســلام گشوده
🌺 و او را در حالــی بر می انگیزانــد که صورتـش به مانند ماه شـب چهــارده است.
📚 البلدالأمين، ص173
🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿
آثار و برکات نماز خوب👇
اول :کاهش نقایص زندگی
هر موقع درزندگیت نقصی دیدی
نقص مادی و معنوی😔
نقص روحی و جسمی😔
به عنوان اولین اقدام نمازت را بررسی کن 👌
شاید در نماز کم میگذاری😢
البته مومن در دنیا مشکل و سختی هم دارد 👌
گاهی مریض میشود😞
گاهی گرفتار😢
بالاخره انسان مومن با مشکلات درگیر میشود😔
اما اگر احساس کردید این مشکلات خیلی زیاد و طاقت فرسا شده😭
یا این مشکلات نباید اینقدر تو را اذیت کند😭
احتمالاً از نمازت کم گذاشته اید نماز را درست کنید انشاالله مشکلات برطرف میشود🤲
در امور معنوی هم مومن گاهی دچار هوس گناه می شود😔
یا دچار وسوسه های شیطانی می شود یا دچار خطا می شود😔
اولین کاری که باید بکنید این است که نماز را درست کنیم👌
بعضی ها وقتی گرفتار می شوند میگویند خدایا مگر من چه کار کرده ام که اینقدر باید بدبختی بکشم 😱
اگر کسی بخواهد این حرف را درست بگوید باید بگوید:
خدایا مگر من بد نماز میخوانم که اینقدر گرفتار میشوم👌
@skeled_b
بابالحوائج» اصفهانی
میرزا ابوالمعالی کلباسی
پس از فوت در عالم رؤیا گفته بود که بر اثر صبر در راه ولایت امیرمؤمنان و اولادش به مقامی رسیدهام که خواسته کسی را که به من پناهنده شود و توسل جوید برطرف میکنم.
* کرامتی عجیب
پس از وفات میرزا ابوالمعالی یکی از تجار اصفهان که ورشکست شده و به پول آن زمان سیصد تومان مقروض بوده پریشان حال بر سر قبر میرزا ابوالمعالی رفته و به ایشان متوسل میشود و میگوید: آقا دیگر چیزی از زندگیام باقی نمانده که بفروشم عنایتی بکنید و پیش خدا واسطه شوید تا فرجی برایم برسد آنگاه زیارت عاشورا و چهل حمد خوانده و به روح میرزا ابوالمعالی هدیه میکند.
بعد از ظهر فردی به سراغ ایشان میآید و میگوید ملکالتجار مرا دنبال شما فرستاده و شما را میخواهد؛ آن تاجر وارد انگورستان و منزل ملکالتجار میشود، ملکالتجار میگوید امروز که خوابیده بودم در عالم رؤیا دیدم میرزا ابوالمعالی تشریف آوردند و فرمودند سیصد تومان بردارید به فلان کسی که آمده بر سر قبر من بدهید چون ایشان مقروض است از خواب بیدار شدم و خدمتکارم را به دنبال شما فرستادم تا سیصد تومان را به شما بدهم.
@skeled_b
میرزا ابوالمعالی تلاش فوق العاده ای در کسب دانش از خود نشان داد و عمر شریفش را صرف مطالعه، تحقیق، تدریس و تصنیف نمود. همواره سرگرم اندیشه و دقت نظر و پژوهش بود؛ به گونه ای که حتی هنگام صرف غذا و زمان خواب و استراحت، از اندیشیدن غافل نبود. آثار و تألیفات وی مشتمل بر تحقیقات ژرف و آرای ابتکاری است و با این که وی از دوران جوانی دست به کار تصنیف شد، اما دقت نظر و وسواس علمی از سطر سطر آثارش پیداست. گاهی، روزها و ساعتها پیرامون موضوعی خاص، تأمل و تفکر می نمود و هیچ گاه پیش از موشکافی و ژرف بینی بسیار، دست به قلم نمی برد.
همه نویسندگانی که به شرح زندگانی و بیان احوال میرزا ابوالمعالی پرداخته اند، علاوه بر آن که به دقت نظر، حسن تحریر و اندیشه عمیق او اعتراف کرده اند، احتیاط او در امور، احتراز از اموال شبهه ناک، ورع و پرهیزکاری، حسن خلق، رویگردانی از دنیا، و عشق او به عبادت و راز و نیاز با معبود یگانه را ستوده اند. وی، به خواندن دعا، بویژه در شبهای جمعه و آن هم با جلوس بر روی زمین، بسیار مقید بود.
میرزا ابوالهدی کلباسی صاحب «بدر التمام» نقل می کند که پدرش ابوالمعالی، حدود دو ماه پیش از وفات، به هنگام تعقیبات نمازش، ندایی از عالم غیب شنید که: «خانه تو در بهشت، آماده و مهیاست». ایشان پس از چند روز بیماری، در سن ۶۷ سالگی، در سحرگاه روز چهارشنبه ۲۷ ماه صفر سال ۱۳۱۵ قمری (۱۲۷۶ ش)، به دیار ابدی شتافت و پیکر مطهرش، نزدیک آرامگاه جدّ بزرگوارش حاجی محمدحسن خراسانی کرباسی، در تخت فولاد اصفهان دفن گردید
احترام به قلم و کتب علمی
آیتالله بروجردی از میرزا ابوالمعالی کلباسی نقل میکرد که علامه میفرمود «اگر در اتاقی قلمی باشد که با آن قلم فقه شیعه نوشته شده باشد من در آن اتاق نمیخوابم و اگر بخواهم در آنجا بخوابم اول قلم را بیرون میبرم و بعد میخوابم» وقتی یک عالم شیعه این طور بگوید معلوم میشود که احترام کردن به کتابهای فقهی و روایی و مخصوصاً احترام به قرآن شریف فوقالعاده مهم است.
@skeled_b