احکام نموداری نماز مسافر (بخش اول)
📚 شرايط شکسته شدن نماز
۱. پیمودن مسافت شرعى
✳️ مسافت شرعی یعنی هشت فرسخ پیموده شود و مقدار مسافت شرعی، حدود ۴۱ کیلومتر در مسافت امتدادی (فقط رفت) و حدود ۲۰.۵ کیلومتر در مسافت تلفیقی (رفت و برگشت) می باشد.
۲. قصد مسافت شرعی
💠 اگر کسی مسافت شرعی را بدون قصد بپیماید، نمازش شکسته نیست و باید نماز را تمام بخواند.
۳. استمرار قصد مسافت شرعی
🔷 در بین راه از قصد خود مبنی بر پیمودن مسافت شرعی برنگردد، بنابر این اگر در بین راه، پیش از رسیدن به حدود ۲۰.۵ کیلومتر از قصد خود برگردد یا تردید کند، در ادامه حکم سفر شرعی نخواهد داشت.
ولی چنانچه دوباره برای ادامه همان سفر، تصمیم گرفت، نمازش شکسته است؛ خواه سفر را شروع کرده باشد یا هنوز در آن محل باقی مانده باشد، خواه بقیۀ مسیر به تنهایی به اندازه مسافت شرعی باشد و یا نباشد.
۴. نخواهد از وطن عبور کند و يا نخواهد جایی ده روز یا بیشتر بماند
⏺ مسافری كه مي خواهد پيش از رسيدن به حدود ۴۱ کیلومتر از وطن خود بگذرد و يا در محلی ده روز بماند، چون اين مسافرت کمتر از هشت فرسخ است، بايد نماز را تمام بخواند.
۵. جایز بودن سفر
☑️ کسی که به سفر حرام می رود، خواه خود سفر، حرام باشد مثل فرار از جنگ یا سفر به انگیزه حرام و برای انجام کار حرام باشد مثل دزدی، نمازش تمام است و چنانچه سفر از اول تا آخر (به جز اندکی از آن)، همراه با گناه باشد، حکم سفر معصیت را دارد و نمازش تمام است.
۶. داشتن محل استقرار(خانه به دوش نبودن)
🔶 چنانچه مسافری محل ثابت و مکان استقراری نداشته باشد (و خانه به دوش باشد)، نمازش تمام است همچنین امثال صحرانشين ها و کولی ها که اهل جای خاصی نمی باشند و از این جا به آنجا می روند، نمازشان تمام است.
۷. شغل نبودن سفر
🔄 اگر سفر به جهت شغل باشد، مانند معلمی که برای رسیدن به محل تدریس، سفر می کند و یا خودِ سفر، شغل باشد مانند راننده و خلبان، نماز تمام است.
۸. رسیدن به حد ترخص
⁉️ کسی که به سفر مي رود وقتي به حد ترخص برسد از آنجا به بعد نمازش شکسته است.
حد ترخص مکانی است که در آنجا صدای اذانِ آخر شهر (با صدای معمولی و بدون بلندگو)، شنیده نمی شود و تعیین آخر شهر بر عهده عرف است.
#احکام_نموداری #احکام_سفر
🆔 @leader_ahkam
📚 احکام نموداری نماز مسافر (بخش دوم)
💠 مکان هایی که شخص، حکم مسافر را ندارد.
#احکام_نموداری #انواع_وطن
🆔 @leader_ahkam
📚 احکام نموداری نماز مسافر (بخش دوم)
💠 مکان هایی که شخص، حکم مسافر را ندارد.
۱. وطن
⬅️ اصلی:
✅ مکانی که انسان بخش عمده ای از اوایل حیات خود (مثلا ده سال) را در آنجا رشد کرده باشد، گرچه آنجا محل تولد او یا وطن والدین او نباشد.
برای تحقق وطن اصلی، مدت لازم رشد در آن مکان، موکول به نظر عرف است؛ مثلا اگر حدود ده سال اول زندگی را در جایی گذرانیده است، عرفا وطن اصلی صدق می کند، اما اگر مدت رشد در آن مکان به گونه ای است که نظر عرف معلوم نمی شود، باید در آن مکان احتیاط کند و نماز را جمع (هم قصر و هم تمام) بخواند.
⏺ اتخاذی:
☑️ مکانی که انسان آن را برای سکونت دائم یا مدت طولانی (مثلا 40 سال) برگزیده و در آنجا ساکن شده است، خواه از وطن اصلی اعراض کرده یا نکرده باشد.
۲. مکانی که وطن نیست ولی عرفا مسافر محسوب نمی شود.
✅ مکانی که انسان برای زندگی به مدتی معین (هر چند برای یکی دو سال) آن را انتخاب کرده و به گونه ای است که عرفاً در آنجا مسافر محسوب نمی شود.
۳. مکانی که قصد اقامت ده روز يا بيشتر دارد.
☑️ مسافری که قصد دارد حداقل ده روز پشت سر هم در محلي اقامت نماید يا مي داند که بدون اختيار ده روز در محلي توقف دارد، بايد نمازش را تمام بخواند.
۴. مکانی که سی روز با ترديد مانده است.
🔷 مسافری که نمازش شکسته است، چنانچه در جایی توقف کند و نداند مدت توقفش ده روز یا کمتر است، باید نماز را شکسته بخواند؛ اما اگر توقف او با حالت تردید ادامه یافت، پس از روز سی ام تا زمانی که در آنجاست، باید نماز را تمام بخواند اگر چه نصف روز باشد.
#احکام_نموداری #انواع_وطن
🆔 @leader_ahkam
📚 نماز در فاصله بین دو وطن
💠 سؤال: اگر فاصله دو وطن فردی ۲۵ کیلومتر باشد، حکم نماز و روزه وی در بین راه دو وطن چگونه است؟
✅ جواب: اگر فاصلۀ بین دو وطن، کمتر از ۴۱ کیلومتر باشد، در بین راه، نماز کامل و روزه صحیح است.
#احکام_وطن #نماز_بین_دو_وطن
🆔 @leader_ahkam
📚 نماز در محدودۀ حد ترخص
💠 سؤال: مسافری که به قصد پیمودن مسافت شرعی از وطن خارج می شود از چه زمانی نمازش قصر است، همچنین وقتی به سوی وطن برمی گردد از چه زمانی نمازش تمام است؟
✅ جواب: هنگام رفتن، با گذشتن از حد ترخصِ وطن*، نمازش قصر است و هنگام برگشت نیز با رسیدن به حد ترخص، نماز تمام است؛ هر چند احتیاط مستحب است که در حد فاصل بین حدّ ترخص و وطن، نماز را به صورت جمع بین قصر و تمام بخواند.
* یعنی از آخرین خانۀ وطن به اندازه ای دور شود که صدای اذان متعارفِ شهر را بدون بلندگو نشنود؛ خواه دیوارهای شهر را ببیند یا نه. بر اساس تحقیقات انجام گرفته حدود ۱۳۵۰ متر پس از آخرین نقطۀ شهر، حدّ ترخص می باشد.
#احکام_سفر
#مسافت_شرعی
#حد_ترخص
🆔 @leader_ahkam
6.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حضرت صادق عليه السّلام به مردى فرمودند:
چون اندوهى تو را رسد؛ سجده گاهت را مسح کن،
بعد دستت را از طرف گونه چپ بر صورت بکش
و سپس دست بر پیشانی بکش و از گونه راست خود بگذران
و سه مرتبه بگو:
بسْمِ اللَّهِ الَّذِی لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَالِمُ الْغَیْبِ وَ الشَّهَادَةِ الرَّحْمَنُ الرَّحِیمُ. اللَّهُمَّ أَذْهِبْ عَنِّی الْغَمَّ وَ الْحَزَنَ.
📚 من لایحضره الفقیه
🆔 @smht11014
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پستی_دنیا
حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام مکرر میفرمودند:
أَنَّ مِنْ هَوَانِ اَلدُّنْيَا عَلَى اَللَّهِ أَنَّ رَأْسَ يَحْيَى بْنِ زَكَرِيَّا عَلَيْهِ السَّلاَمُ أُهْدِيَ إِلَى بَغِيٍّ مِنْ بَغَايَا بَنِي إِسْرَائِيل.
خوارى و پستی دنيا بر خداى تعالى همين بس است كه سر يحيى بن زكريا؛ برای زانيۀ از زانيات بنى اسرائيل هدیه برده شد.
حضرت امیرالمومنین علیهالسلام فرمودند:
از پستى دنيا در پيشگاه خداست كه خداوند را جز در
دنيا نافرمانى نكنند و كسى بر آنچه نزد خداست نرسد جز آن كه دنيا را ترك كند.
شما #پستی_دنیا را در چه اتفاقی یا در چه صحنهای دیدهاید؟
🆔 @smht11014
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهید اول کریم میشه
میبخشه
یه جا آبرو
یه جا لازم شد جانش را
🆔 @smht11014
♻️ شفاعت حضرت معصومه (سلام الله علیها)
✍️ بالاترين جايگاه شفاعت، از آن رسول گرامي اسلام است كه در قرآن كريم، از آن به مقام محمود تعبير شده است. همين طور دو تن از بانوان خاندان رسول مكرم اسلام، شفاعت گسترده اي دارند كه بسيار وسيع و جهان شمول است و مي تواند همه اهالي محشر را فرا گيرد.
🔰 اين دو بانوي عالي قدر، صديقه اطهر، حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و شفيعه روز جزا، حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) هستند.
✅ در مورد شفاعت گسترده حضرت زهرا (سلام الله علیها) همين بس كه شفاعت، مهريه آن حضرت است و به هنگام ازدواج، پيك وحي طاقه ابريشمي از سوي پروردگار آورد كه در آن، جمله خداوند مهريه فاطمه زهرا را، شفاعت گنهكاران از امت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) قرار داد. اين حديث از طريق اهل سنت نيز نقل شده است.(۱)
✅ پس از فاطمه زهرا (سلام الله علیها) از جهت گستردگي شفاعت، هيج بانويي به شفيعه محشر، حضرت معصومه (س) نمي رسد. بر همين اساس است كه امام جعفر صادق (علیه السلام) فرمودند:
🌷 «تَدْخُلُ بِشَفاعَتِها شيعَتِيَ الْجَنَّةَ بِاَجْمَعِهِمْ.
به شفاعت فاطمه معصومه، همه شيعيانم به بهشت مي روند.»(۲)
🌺 و در زیارتنامه آن حضرت که کلام معصوم است، می خوانیم؛
يا فاطِمَةُ اِشْفَعى لى فِى الْجَنَّة ِ،
اى فاطمه(معصومه) در مورد بهشت از من شفاعت كن.
------------------------
📚 (۱) وسایل الشیعه، ج 20، 13
(۲) سفینة البحار، ج2، ص376
🆔 @smht11014
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺وقتی کارها گره میخورد...
ومِن دُعائِهِ:
يا مَن إذا تَضايَقَتِ الاُمورُ فَتَحَ لَنا [لَها] باباً لَم تَذهَب إلَيهِ الأَوهامُ ، فَصَلِّ [صلّ ]عَلى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ ، وَافتَح لِاُمورِيَ المُتَضايِقَةِ باباً لَم يَذهَب إلَيهِ وَهمٌ ، يا أرحَمَ الرّاحِمينَ.
از دعاى امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف:
«اى كه چون كارها به تنگنا مىافتد، درى به روى ما مىگشايى كه به خيال كسى هم نرسيده است! بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و براى كارهاى به تنگناافتادهام، درى بگشاى كه به خيال كسى هم نرسيده است. اى رحيمترين رحيمان!».
🆔 @smht11014
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️اثر مال حرام بر ژن انسان
محمد بن مسلم از امام باقر (علیهالسّلام) درباره آیه «وَ شارِکْهُمْ فِی الْاَمْوالِ وَ الْاَوْلادِ »؛ سؤال کرد و عرض کرد که مشارکت شیطان در اولاد به چه معناست.
امام باقر (علیهالسّلام) فرمود:
«مَا کَانَ مِنْ مَالٍ حَرَامٍ فَهُوَ شِرْکُ الشَّیْطَانِ قَالَ وَ یَکُونُ مَعَ الرَّجُلِ حَتَّی یُجَامِعُ فَیَکُونُ مِنْ نُطْفَتِهِ وَ نُطْفَه الرَّجُل »؛
یعنی هر مالی که از راه حرام به دست آید، شیطان در او شریک است و اگر کسی اثرات این مال در وجودش باشد و همبستر شود، در نطفه به وجود آمده نیز، شیطان شریک است.
🆔 @smht11014