بسم الله الرحمن الرحیم
راههای پول دار شدن و زیاد شدن روزی:
✅1. تقوی: ِ وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً * وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ(طلاق،2 و 3)؛ و هر كس تقواى الهى پيشه كند، خداوند راه نجاتى براى او فراهم مىكند، * و او را از جايى كه گمان ندارد روزى مىدهد.
✅2. استغفار: الف. فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كانَ غَفَّاراً * يُرْسِلِ السَّماءَ عَلَيْكُمْ مِدْراراً * وَ يُمْدِدْكُمْ بِأَمْوالٍ وَ بَنينَ وَ يَجْعَلْ لَكُمْ جَنَّاتٍ وَ يَجْعَلْ لَكُمْ أَنْهاراً (نوح،10 ،11،12)؛ به آنها گفتم: «از پروردگار خويش آمرزش بطلبيد كه او بسيار آمرزنده است* تا بارانهاى پربركت آسمان را پى در پى بر شما فرستد، * و شما را با اموال و فرزندان فراوان كمك كند و باغهاى سرسبز و نهرهاى جارى در اختيارتان قرار دهد!
🔴ب. وَ يا قَوْمِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ يُرْسِلِ السَّماءَ عَلَيْكُمْ مِدْراراً وَ يَزِدْكُمْ قُوَّةً إِلى قُوَّتِكُم (هود،52)؛ و اى قوم من! از پروردگارتان طلب آمرزش كنيد، سپس به سوى او بازگرديد، تا (باران) آسمان را پى در پى بر شما بفرستد؛ و نيرويى بر نيرويتان بيفزايد.
✅3. اقامه کتب آسمانی و قرآن: وَ لَوْ أَنَّهُمْ أَقامُوا التَّوْراةَ وَ الْإِنْجيلَ وَ ما أُنْزِلَ إِلَيْهِمْ مِنْ رَبِّهِمْ لَأَكَلُوا مِنْ فَوْقِهِمْ وَ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِهِم ... (مائده،66)؛ و اگر آنان، تورات و انجيل و آنچه را از سوى پروردگارشان بر آنها نازل شده [قرآن] برپا دارند، از آسمان و زمين، روزى خواهند خورد ... .
✅4. انفاق:
الف. یک برابر: قُلْ إِنَّ رَبِّي يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشاءُ مِنْ عِبادِهِ وَ يَقْدِرُ لَهُ وَ ما أَنْفَقْتُمْ مِنْ شَيْءٍ فَهُوَ يُخْلِفُهُ وَ هُوَ خَيْرُ الرَّازِقينَ (سبأ،39)؛ بگو: «پروردگارم روزى را براى هر كس بخواهد وسعت مىبخشد، و براى هر كس بخواهد تنگ (و محدود) مىسازد؛ و هر چيزى را (در راه او) انفاق كنيد، عوض آن را مىدهد (و جاى آن را پر مىكند)؛ و او بهترين روزىدهندگان است!».
ب. ده برابر: مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها (انعام،160)؛ هر كس كار نيكى بجا آورد، ده برابر آن پاداش دارد.
ج. هفتصد برابر و بدون حساب: مَثَلُ الَّذينَ يُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمْ في سَبيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنابِلَ في كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ وَ اللَّهُ يُضاعِفُ لِمَنْ يَشاءُ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَليمٌ (بقره،261)؛ كسانى كه اموال خود را در راه خدا انفاق مىكنند، همانند بذرى هستند كه هفت خوشه بروياند؛ كه در هر خوشه، يكصد دانه باشد؛ و خداوند آن را براى هر كس بخواهد (و شايستگى داشته باشد)، دو يا چند برابر مىكند؛ و خدا (از نظر قدرت و رحمت،) وسيع، و (به همه چيز) داناست.
اگر کسی مثل حضرت خدیجه اهل انفاق باشد،نه تنها خداوند بر اموال او اضافه می کند بلکه به او کوثر عنایت می کند: إِنَّا أَعْطَيْناكَ الْكَوْثَر.
«شادی روح امام،شهدا ، اموات و مادر مرحومم صلوات»
سروش
https://sapp.ir/basir_v
ایتا
eitaa.com/basir_v
#احکام
📚 خريد و فروش سهام در بورس ایران و خارج از کشور
💠 سؤال: خرید و فروش #سهام در #بورس جمهوری اسلامی ایران یا خارج از کشور چه حکمی دارد؟
✅ جواب: به طور کلی فعالیت در بورس جمهوری اسلامی ایران با رعایت #قوانین مربوطه، اشکال ندارد و در بورس های خارج از ایران، اگر با رعایت مقررات مربوطه و طبق #موازین_شرعی باشد (مثلاً #ربوی نباشد، سهام شرکت های دارای فعالیت حرام، مانند #شراب و #خوک نباشد)، اشکال ندارد.
#فعاليت_در_بورس #بورس_خارج_از_كشور
#فارکس
🆔 @leader_ahkam
🆔 @smht11014
💠 سید الشهدا و اصحاب وفادارش در کلام امام رضا علیه السلام.
🌺 امام رضا علیهالسلام فرمودند:
اى پسر شبیب! به راستى محرّم همان ماهى است كه اهل جاهلیت در زمان گذشته ظلم و قتال را به خاطر احترامش در آن حرام مى دانستند؛ امّا این امّت نه حرمت این ماه را نگه داشتند و نه حرمت پیغمبرشان صلّیالله علیه و آله و سلّم را. در این ماه ذریه او را كشتند و زنانش را اسیر كردند و اموالش را غارت كردند خدا هرگز این گناه آنها را نیامرزد.
🌷 اى پسر شبیب! اگر براى چیزى گریان شدی، براى حسین علیهالسّلام گریه كن كه او را سر بریدند همانگونه که گوسفند را سر میبرند و هجده كس از خاندانش علیهمالسّلام با او كشته شدند كه روى زمین مانندى نداشتند؛ آسمانهاى هفتگانه و زمینها براى كشتهشدن او گریستند و چهار هزار فرشته براى یاری اش به زمین آمدند و دیدند که ایشان كشته شدهاند. پس بر سر قبرش ژولیده و خاكآلود میباشند تا قائم علیهالسّلام قیام كنند و یاری اش كنند و شعار آنها «یا لثارات الحسین علیهالسّلام» (ای خونخواهان حسین علیهالسّلام) است.
------------------------------------
1. بحارالأنوار، ج 44، ص 285.
2. عيون أخبارالرضا(ع)، ج1، ص 299.
❓انفاق پنهانی بهتر است یا آشکار؟
✍ انفاق از جمله موضوعاتی است که در آیات مختلف قرآن کریم و احادیث اهلبیت(ع) به آن اشاره شده است آنچه مطرح هست این است که انفاق نهانی بهتر است یا انفاق آشکار؟
✅ کراراً در آیات قرآن مىخوانیم که مؤمنان راستین، انفاق یا صدقاتشان در سرّ و علن یعنى پنهان و آشکار است و به این ترتیب، علاوه بر بیان انفاق به معنى وسیعش، به کیفیّت آن هم توجّه داده شده، زیرا گاه انفاق پنهانى مؤثّرتر و آبرومندانهتر است و گاه اگر آشکارا باشد سبب تشویق دیگران و الگویى براى نشان دادن برنامههاى اسلامى و بزرگداشتى براى شعائر دین محسوب مىشود.
خداوند در سوره ابراهیم آیه 31 می فرماید:
☀️ قُل لِّعِبَادِىَ الَّذِینَ ءَامَنُواْ یُقِیمُواْ الصَّلَوةَ وَیُنفِقُواْ مِمَّا رَزَقْنَهُمْ سِرّاً وَعَلَانِیَةً مِّن قَبْلِ أَن یَأْتِىَ یَوْمٌ لَّا بَیْعٌ فِیهِ وَ لَا خِلَلٌ.
🌟 (اى پیامبر) به بندگان من (آنان) که ایمان آوردهاند، بگو: نماز را برپا دارند، و از آنچه به آنان روزى دادهایم، پنهان و آشکار انفاق کنند قبل از آن که روزى فرا رسد که در آن نه دادوستدى باشد و نه دوستى و رابطهاى.
✅ البته بعضى مفسّران گفتهاند: انفاق علنى مربوط به انفاقهاى واجب است، مثل خمس و زکات و انفاق مخفى، مربوط به موارد مستحب است، مثل صدقه.
✅ با این که هر یک از انفاق آشکار و پنهان آثارى دارند، ولى شاید بتوان گفت، انفاق پنهان بهتر است، چون در این آیه کلمه «سرّاً» بر «علانیةً» مقدّم شده است.
#آیه_نگار
💌 حضرت علی(ع) فرمودند: فرصتها چون ابرها میگذرند
🔸روزی عمیقا دلتنگ کسی میشوی که تا وقتی بود، بودنش را ندیدی
قدر آدمهای زندگی و بزرگترها رو بدونیم.
@TebyanOnline
♻️ موعظه و نصیحت ماندگار امام حسن مجتبی علیه السلام
✍ جُناده می گوید در آخرین لحظات عمر امام حسن مجتبی (علیه السلام)، بر ایشان وارد شدم و گفتم:
«یَا بْنَ رَسُولِ اللهِ عِظْنِی»؛ ای پسر پیغمبر، مرا موعظه ای کن؛ بگذارید توشه ای بگیرم. حضرت فرمود:
🌷 «یَا جُنَادَۀُ اسْتَعِدَّ لِسَفَرِكَ وَ حَصِّلْ زَادَكَ قَبْلَ حُلُولِ أَجَلِک»؛ ای جناده آماده سفر آخرتت باش؛ زاد و توشه ات را قبل از آنکه عمرت به سر آید و بخواهی کوچ کنی، تهیه کن.
🌹«وَ اعْلَمْ أَنَّكَ تَطْلُبُ الدُّنْيَا وَ الْمَوْتُ يَطْلُبُكَ». ای جناده، بدان که تو دنبال دنیا هستی، و مرگ به دنبال تو است.
🌺 وَلا تَحْمِلْ هَمَّ یَوْمِکَ الَّذی لَمْ یَأْتِ عَلی یَوْمِکَ الَّذی اَنْتَ فیهِ؛ ای جناده، غم و اندوه روزی که نیامده است را بر روزی که هستی میفکن.
🌷 وَاعْلَمْ اَنَّکَ لاتَکْسِبُ مِنَ الْمالِ شَیْئا فَوْقَ قُوْتِکَ اِلاّ کُنْتَ خازِنا لِغَیْرِکَ؛ ای جناده بدان که بیش از آنچه را که قُوت تو است که از آن بهره می گیری، هرچه از اموال دنیا جمع کنی خزینه دار دیگری هستی.
🌹وَاعْلَمْ اَنَّ فی حَلالِها حِسابٌ وَ فی حَرامِها عِقابٌ وَ فیِ الشُّبَهاتِ عِتابٌ؛ ای جناده، در حلال دنیا حساب است و در حرام دنیا عقاب است و در شبهاتش عتاب است.
🌺 فَاخْرُجْ مِنْ ذُلِّ مَعْصِیَةِ اللّه ِ اِلی عِزِّ طاعَةِ اللّه.
پس از ذلّت معصیت خدا خارج شو و به عزّت طاعت الهی پناه ببر.
📚 بحارالأنوار، ج44، ص138.
💠به مناسبت رحلت سلمان فارسی، صحابی جلیل القدر پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم )
✍ سلمان فارسی یکی از اصحاب خاص رسول خدا (صلّی الله علیه وآله) است که به دست ایشان به اسلام ایمان آورد و به دلیل ویژگیهای برجستهای که داشت، پیامبر خدا او را از اهل بیت خود نامید؛ «سلمان منّا اهل البیت» و ائمه معصومین علیهم السلام نیز همواره از وی با تعظیم و محبت یاد میکردند.
✅ راوی از امام صادق (علیه السلام) پرسید چه چیزی باعث توجه شما به سلمان میشود؟
🌷 امام صادق (علیه السلام) فرمودند: سه خصوصیت در سلمان بود که موجب میشود من او را زیاد یاد کنم و نام او را ببرم. یکی اینکه میل امیرالمومنین علی (علیه السلام) را، بر میل خود غلبه میداد. دوم اینکه فقرا را دوست میداشت، و آنها را بر اهل ثروت ترجیح میداد. و سوم اینکه، علم و علما را دوست میداشت.
📗 امالی شیخ طوسی، ص ۱۳۳.
❓ مومن واقعی از دیدگاه امام رضا علیه السلام چه کسی است؟
🌷امام رضا علیه السلام فرمودند:
مومن، مومن واقعى نيست، مگر آن كه سه خصلت در او بـاشـد: روشی از پروردگارش و روشی از پيغمبرش و روشی از امامش.
اما خصلتى از خداوند، کتمان اسرار افراد است، و اما خصلتى از پیغمبر اسلام (ص)، مدارا کردن با مردم است، و اما خصلتى از ولىّ خدا، صبر و شکیبائى در مقابل شدائد و سختى ها است.
🌹لا یَکُونُ الْمُؤْمِنُ مُؤْمِناً إلاّ أنْ یَکُونَ فیهِ ثَلاثُ خِصال: سُنَّهٌ مِنَ اللهِ وَ سُنَّهٌ مِنْ نَبیِّهِ وَ سُنَّهٌ مِنْ وَلیّهِ، أمَّا السَّنَّهُ مِنَ اللهِ فَکِتْمانُ السِّرِّ، أمَّا السُّنَّهُ مِنْ نَبِیِّهِ مُداراهُ النّاسِ، اَمَّا السُّنَّهُ مِنْ وَلیِّهِ فَالصَّبْرُ عَلَى النائِبَهِ.
📚خصال، ج1، ص82
💠فضایل تربت امام حسین (ع)💠
✍ خاک کربلا قطعهاى از بهشت است که خداوند متعال به واسطه قدردانى از فداکاری های سیدالشهدا علیه السلام، در آن خاک، برکت، فضیلت و شفا قرار داد. برخی از فضایل تربت امام حسین(ع) عبارت است از:
1⃣ شفا در تربت امام حسین علیه السلام:
🌺 امام صادق علیه السلام فرمود: «في طِينِ قبرِ الحسينِ عليه السلام الشِّفاءُ مِن كلِّ داءٍ و هُوَ الدواءُ الأكبَرُ»(1) در خاك قبر حسين علیه السلام شفاى هر درد است و آن دواى بزرگتر است.
2⃣ فضیلت سجده بر تربت امام حسین (ع):
🌷 امام صادق علیه السلام می فرماید: «السُّجودُ على تُربَةِ الحُسينِ عليه السلام يَخرُقُ الحُجُبَ السَّبعَ»(2) سجده بر تربت حسينى، حجاب هاى هفتگانه را كنار مىزند.
در نماز، سجده بر تربت امام حسین (ع) مستحب است. همچنین تسبيح تربت، فضيلت بسيار دارد هم شفادهنده بيمارى است، هم شايسته است كه هنگام دفن ميت، اندكى تربت همراه او گذاشته شود يا با حنوط مخلوط شود
3⃣ برداشتن کام نوزاد با تربت امام حسین(ع)
🌹امام صادق علیه السلام روايت است كه: «حَنِّكوا أولادَكُم بِتُربَةِ الحُسَينِ عليه السلام ؛ فَإِنَّها أمانٌ» (3) كام فرزندان خود را با تربت حسين علیه السلام برداريد كه اين تربت امان است.
---------------------------
(1) من لايحضره الفقيه، ج 2، ص 599
(2) بحارالانوار، ج 82، ص 153 و 334.
(3) تهذيب الأحكام، ج ،6 ص 74، ح 143.
#احکام
📚 برگزاری مسابقات اینترنتی
💠 سؤال: #بازی هایی #اینترنتی راه اندازی شده که برای ورود به بازی باید مبلغی پرداخت شود و اگر #برنده شدید #جایزه به شما تعلق می گیرد، آیا چنین بازی هایی حکم #قمار دارد؟
✅ جواب: اگر برگزارکنندۀ مسابقه مبلغی از شرکتکنندگان به عنوان حق الزحمه و شرط شرکت در مسابقه برای خودش دريافت کند و بعد از مالكيت، با مال خود جايزه پرداخت کند، اشکال ندارد.
#احکام_مسابقات
#احکام_قمار
🆔 @leader_ahkam
🆔 @smht11014
💠 مکافات عمل 💠
✍ یکی از قوانین مهمّ جهان که قرآن کریم آن را بیان کرده، قانون پژواک عمل انسانهاست. اکثر مردم چنین می پندارند که وقتی کاری انجام می دهند، دیگر هیچ گونه رابطه ای با کرده خود ندارند و همه چیز تمام می شود و حداکثر در قیامت به پاداش و کیفر کرده خویش می رسند. حال آنکه اینگونه نیست، بازتاب عمل، به ما بر می گردد و بر اساس قوانینی که خداوند متعال بر جهان هستی حکمفرما کرده، کار بد و نیک ما در همین جهان بر ما تأثیر می گذارد.
در آیه ی ۹۶ سوره ی اعراف می خوانیم:
☀️ «ولو أن أهل القُری آمَنُوا و اتّقَوا لَفَتَحنا علیهم برکاتٍ مِنَ السّمآء و الأرض و لکن کذّبوا فأخذناهم بِمَا کانُوا یکسبُون؛
🌟 و چنانچه مردم شهر و دیار همه ایمان آورده و پرهیزکار می شدند همانا ما درهای برکات آسمان و زمین را به روی آنها می گشودیم، ولی چون [پیامبران خدا و آیات او را] تکذیب کردند ما هم آنان را به کیفر کردار زشتشان رساندیم».
✅ در این آیه ایمان و تقوا را باعث خیر و برکت در دنیا، و بی ایمانی و تکذیب آیات الهی را باعث بدبختی و کیفر برشمرده است.
✅ و نیز در آیه ی ۳۰ سوره ی شوری می خوانیم:
☀️ «وما أصابَکُم مِن مصیبةٍ فَبِما کسبت أیدیکم ویعفو عن کثیر؛
🌟 مصیبت هایی که به شما می رسد همه به دست خود شما پدید آمده و البته خدا از بسیاری از گناهان شما نیز در می گذرد».
✅ در این آیه، رنج و مصیبت های انسانها را به کارها و رفتارهای خود آنان نسبت می دهد. روایات فراوانی هم از اهل بیت رسیده که این حقیقت قرآنی را مورد تأکید قرار می دهد.
♻️ از مکافـات عمل غافـل مشو، گندم از گندم بروید، جو ز جو
أين عمار؟_383457124023275962.mp3
2.72M
🌹كليپ صوتی| أين عمار؟
♦️بمناسبت سالروز شهادت حضرت عمار(س)
🌍 eitaa.com/ebratha_ir ایتا
🌍 sapp.ir/ebratha.org سروش
🌹باید مثل عمار هوشیار بود و فهمید که وظیفه چیست
♦️رهبرمعظم انقلاب: چرا شما عمار را «سلاماللَّهعلیه» میگویید، ولی نسبت به یکی دیگر از صحابی - رفیق عمار - که او هم از مکه بوده و در مکه کتک خورده است، «سلاماللَّهعلیه» نمیگویید؟ چون عمار در وقت حساس اشتباه نکرد و فهمید؛ ولی او اشتباه کرد.
♦️ببینید، خط عمار را خط مستقیم میگویند. به نظر من، عمار هنوز هم ناشناخته است.
♦️عمار یاسر را خود ماها هم درست نمیشناسیم. عمار یاسر، یک #حجت قاطعهی الهی است.
♦️من در زندگی امیرالمؤمنین
(علیهالصّلاةوالسّلام) که نگاه کردم، دیدم هیچکس مثل عمار یاسر نیست؛ یعنی از صحابهی رسولاللَّه، هیچکس نقش #عمار_یاسر را در طول این مدت نداشت. آنان زنده نماندند، ولی ایشان حیات بابرکتش ادامه پیداکرد.
♦️هر وقت برای امیرالمؤمنین یک مشکل ذهنی در مورد اصحاب پیش آمد - یعنی در یک گوشه شبههیی پیدا شد - زبان این مرد، مثل سیف قاطع جلو رفت و قضیه را حل کرد. در اول خلافت حضرت همینطور، در قضایای جمل و صفین هم همینطور، تا در صفین به شهادت رسید. باید مثل عمار هوشیار بود و فهمید که وظیفه چیست.
🌹 نهم صفر سالروز شهادت عمار یاسر در سال ۳۷ هجری قمری
🌍 eitaa.com/ebratha_ir ایتا
🌍 sapp.ir/ebratha.org سروش
16.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰ویژه
📹نماهنگ| بصیرت خواص؛ حرکت عوام
⚠️نماهنگی درباره نقش #خواص در حوادث فتنهگون با محوریت جناب عمار یاسر
➕تصاویر دیدهنشدهای از بیانات رهبرمعظم انقلاب
🌹حتما ببینید
🌍 eitaa.com/ebratha_ir ایتا
🌍 sapp.ir/ebratha.org سروش
#احکام
📚 شستن به روش بخارشوی
💠 سؤال: آیا شستن به روش #بخار_شوی #نجاست را از بین می برد؟
✅ جواب: برای #تطهیر چیز نجس باید پس از برطرف کردن عین نجاست، دوبار با #آب_قلیل یا یک بار با #آب_کر شسته شود و بخارشویی، نجاست را تطهیر نمی کند.
#احکام_طهارت
#تطهیر_با_بخارشویی
🆔 @leader_ahkam
🆔 @smht11014
#حدیث
❓#حقوق یک #مسلمان بر مسلمان دیگر چیست؟
🌷 #امام_صادق علیه السلام در پاسخ معلی بن خُنَیس که سوال کرد؛ حق یک مسلمان بر مسلمان دیگر چیست؟، فرمودند:
هفت حق واجب است که اگر یکی از اینها را ضایع کند از ولايت و اطاعت خدا بيرون است و براى خداوند هيچ بهرهاى از بندگى در او نيست.
1⃣ و اما حق اول که آسانترین آنهاست این است که؛ آنچه برای خودت دوست داری برای برادر مؤمنت هم دوست داشته باشی، و آنچه برای خود نمیپسندی برای او هم نپسندی.
❓چگونه است که اگر کسی پشت سر ما حرفی بزند ناراحت می شویم؟! اما خودمان به خودمان اجازه میدهیم پشت سر دیگران حرف بزنیم، کسی را به راحتی ضایع کنیم؟!
2⃣ حق دوم اینکه؛ از خشم او كناره گيرى كنى و خشنودى او را بخواهى و فرمان او را ببرى.
➖کاری نکن که او عصبانی و غضبناک شود، باید توجه داشت که حتی اگر کسی پشت سر کسی حرفی زده است نباید بگوییم فلانی پشت سر تو این حرف را زده است و من خیلی ناراحت شدم. در اینجا دو حق را ضایع کرده ام. یک حق اینست که من چرا حرف او را اینجا نقل میکنم؟ دوم اینکه یک مؤمنی را با این مسئله ناراحت میکنم.
3⃣ حق سوم اینکه؛ با جان و مال و زبان و دست و پاى خویش او را یارى كنى.
➖وقتی انسان این روایات را نگاه میکند حتی تعبیر به «حقوق واجب» شده، این معنایش اینست که اگر یک مؤمنی نیاز مالی دارد و من تمکن مالی دارم، بر من واجب است که به او بدهم. واجب است از مال خودم یک مقداری به او بدهم، اینجا دیگر بحث قرض، خمس و زکات و ... نیست.
4⃣ حق چهارم اینکه؛ چشم او باشد راهنما و مرآت او باشد.
➖اگر یک جا میبیند که این مؤمن مسلمان در چاه میافتد به او بگوید. چشم او باشد. دلیل و راهنمای و مرآت او باشد. عیب او را از روی خیرخواهی به او بگوید.
5⃣ حق پنجم اینکه؛ تو سیر باشی اما او گرسنه باشد، تو سیراب باشی اما او تشنه باشد، تو لباس داشته باشی و او عریان باشد.
6⃣ حق ششم اینکه اگر تو خدمتگزار دارى و برادرت ندارد. واجب است خدمتگزارت را بفرستى كه جامه هایش را بشوید و غذایش را درست كند و بسترش را مرتب نماید.
7⃣ حق هفتم اینکه؛ سوگند او را باور کنى(به سوگندش وفا کنی) و دعوت او را بپذیرى و در تشییع جنازه او حاضر شوى و در بیماریش از او عیادت کنى و بدن خود را در راه برطرف کردن نیاز او به زحمت اندازى و او را محتاج این نکنى که از تو خواهشى کند و به قضاى حوائج او شتاب کنى. اگر این کارها را کردى ولایت خود را به ولایت او و ولایت او را به ولایت خداوند پیوند زدهاى.».
🌹متن روایت:
🔹«قَالَ أَیْسَرُ حَقٍّ مِنْهَا أَنْ تُحِبَّ لَهُ مَا تُحِبُّ لِنَفْسِکَ وَ تَکْرَهَ لَهُ مَا تَکْرَهُ لِنَفْسِکَ».
🔸وَ الْحَقُّ الثَّانِی أَنْ تَجْتَنِبَ سَخَطَهُ وَ تَتَّبِعَ مَرْضَاتَهُ وَ تُطِیعَ أَمْرَهُ»؛
🔹«وَ الْحَقُّ الثَّالِثُ أَنْ تُعِینَهُ بِنَفْسِکَ وَ مَالِکَ وَ لِسَانِکَ وَ یَدِکَ وَ رِجْلِکَ »
🔸«وَ الْحَقُّ الرَّابِعُ أَنْ تَکُونَ عَیْنَهُ وَ دَلِیلَهُ وَ مِرْآتَهُ»؛
🔹«وَ الْحَقُّ الْخَامِسُ أَنْ لَا تَشْبَعَ وَ یَجُوعُ وَ لَا تَرْوَى وَ یَظْمَأُ وَ لَا تَلْبَسَ وَ یَعْرَى»؛
🔸«وَ الْحَقُّ السَّادِسُ أَنْ یَکُونَ لَکَ خَادِمٌ وَ لَیْسَ لِأَخِیکَ خَادِمٌ فَوَاجِبٌ أَنْ تَبْعَثَ خَادِمَکَ فَیَغْسِلَ ثِیَابَهُ وَ یَصْنَعَ طَعَامَهُ وَ یُمَهِّدَ فِرَاشَهُ»؛
🔹«وَ الْحَقُّ السَّابِعُ أَنْ تُبِرَّ قَسَمَهُ وَ تُجِیبَ دَعْوَتَهُ وَ تَعُودَ مَرِیضَهُ وَ تَشْهَدَ جَنَازَتَهُ وَ إِذَا عَلِمْتَ أَنَّ لَهُ حَاجَةً تُبَادِرُهُ إِلَى قَضَائِهَا وَ لَا تُلْجِئُهُ أَنْ یَسْأَلَکَهَا وَ لَکِنْ تُبَادِرُهُ مُبَادَرَةً فَإِذَا فَعَلْتَ ذَلِکَ وَصَلْتَ وَلَایَتَکَ بِوَلَایَتِهِ وَ وَلَایَتَهُ بِوَلَایَتِکَ»؛
📚 اصول كافى ج3، ص،246.
#حدیث
💎 عملی که #رزق را سرازیر میکند
🔻#امام_باقر علیه السلام:
عَلَيْكَ بِالدُّعَاءِ لِإِخْوَانِكَ بِظَهْرِ الْغَيْبِ فَإِنَّهُ يَهِيلُ الرِّزْقَ يَقُولُهَا ثَلَاثاً
❗️«پشت سر برادران دینی ات #دعا کن که این کار رزق و روزی را سرازیر می کند» و حضرت این فرمایش را سه بار تکرار کردند.
📚 وسائل الشیعه، ج 7، ص 108
كارت بانكيم رو به فروشنده دادم و باخيال راحت منتظر شدم تا كارت بكشه ،
ولى در كمال تعجب ، دستگاه پيام داد :
"موجودى كافى نميباشد ! "
امكان نداشت ، خودم ميدونستم كه اقلا سه برابر مبلغى كه خريد كردم در كارتم پول دارم،
با بيحوصلگى از فروشنده خواستم كه دوباره كارت بكشه و اين با پيام آمد:
"رمز نا معتبر است"
اين بار فروشنده با بيحوصلگى گفت:
آقا لطفا نقداً پرداخت كنيد ، پول نقد همراهتون هست؟....فكر كنم كارتتون رو پيش موبايلتون گذاشتين كلاً سوخته
در راه برگشت به خانه مرتب اين جمله ى فروشنده در سرم صدا ميكرد
"پول نقد همراهتون هست"؟........
خدايا ما در كارت اعمالمان كارهاى بسيارى داريم كه به اميد آنها هستيم 😔😔😔
مثلا عبادتهايى كه كرديم ، 😔
دستگيرى ها و انفاق هايى كه انجام داديم و ....😔
نكند در روز حساب و كتاب بگويند موجودى كافى نيست ،😭😭😭
وما متعجبانه بگوييم :
مگر ميشود ؟؟؟؟😮😮😮
اين همه اعمالى كه فكر ميكرديم نيك هستند و انجام داديم چى شد؟؟؟؟😮😮😮
و بگويند اعمالتان را در كنار چيزهايى قرار داديد كه كلاً سوخت و از بين رفت ... 😭😭😭
كنار بخل .....كنار حسد .....، كنار ريا ....، كنار بى اعتمادى به خدا... ، كنار دنيا دوستى و .....
نكند از ما بپرسند نقد با خودت چه آورده اى ؟؟؟؟؟
و ما كيسه مان تهى باشد ، دستمان خالى ....😞😞😞😞😞
خدايا از تمام چيزهايى كه باعث از بين رفتن اعمال نيكمان ميشود به تو پناه ميبريم كه :
اِن َنفس َلاماره باالسوأ اِلآ ما رَحِمَ ربى
🆔 @smht11014
#حدیث
چه چیزهایی برای #ایمان مضر است؟
✍ آنچه از نظر اعتقادی برای ایمان مضر است، #تعلقات_دنیوی است؛ آنچه که از نظر نفسانی برای ایمان مضر است، #طمع است؛ و آنچه در بین اعمال جوارحی برای ایمان مضر است، #دروغ گفتن است. البته نه اینکه چیزهای دیگر ضرر ندارد؛ اما اینها سرآمد اموری هستند که ایمان را تضعیف و تخریب میکند.
1⃣ اولین چیزی که ایمان را تخریب می کند، #تعلقات_دنیوی است. اگر ایمان قوی باشد، جلوی تعلّقات قلبی به امور مادّی که نقش تخریبی دارد را میگیرد. این مطلب به تعبیری در روایات وارد شده است. #امام_صادق(ع) فرمود:
🌺 «حَرَامٌ عَلَى قُلُوبِکُمْ أَنْ تَعْرِفَ حَلَاوَةَ الْإِیمَانِ حَتَّى تَزْهَدَ فِی الدُّنْیَا»(بحارالأنوار، ج70، ص49).
ممكن نيست كه قلوب شما شيريني و حلاوت ايمان و عبوديت را درك كند مگر اينكه از گناهان بپرهيزيد و زهد و تقوي پيشه كنيد.
2⃣ دومین چیزی که موجب میشود انسان از محدوده ایمان خارج شود، #طمع و چشمداشت به امور مادّی است که در دست دیگران است.
#امام_صادق(ع) می فرماید:
🌷 «وَ الَّذِی یُخْرِجُهُ مِنْهُ الطَّمَعُ».(بحارالأنوار، ج67، ص304)
3⃣ سومین چیزی که برای ایمان مضر و مخرب است، #دروغ است که مربوط به اعمال جوارحی است.
در این رابطه روایتی از #امام_علی (ع) داریم که فرمود:
🌹 «لَا یَجِدُ عَبْدٌ طَعْمَ الْإِیمَانِ حَتَّى یَتْرُکَ الْکَذِبَ هَزْلَهُ وَ جِدَّهُ» (بحارالأنوار، ج69، ص249)
«کذب» یک عمل جوارحی است. بندهای طعم ایمان را نمیچشد، مگر این که دروغ را، چه به شوخی و چه جدّی، ترک کند.