🔺طلبههای اعیانی!
▫️آیت الله شبیری زنجانی:
▫️آقای میرزا مهدی ولایی از فضلای قدیمی که در کتابخانه آستان قدس شاغل بود نقل میکرد:
🔹زمانی که آقای حاج شیخ ابوالقاسم قمی کبیر به نجف مشرف شد، در ضمن سخنانش گفت:
🔸«الان وضع شما طلبهها خیلی اعیانی است، در زمانی که ما تحصیل میکردیم، طلبههای معمولی هفتهای یک نوبت پختنی داشتند و طلبههای اعیان هفتهای دو نوبت و طلبههای فقیر ماهی یک وعده».
⚡️در یکی از سالهای تحصیل که دو ماه گوشت نخورده بودم، از کنار حجره طلبهای رد میشدم که دیدم آبگوشت را از درون دیزی در کاسه میریزد.
🍁بوی آبگوشت چنان در فضا پیچیده بود که پای مرا سست کرد. آن طلبه به من تعارف کرد؛ ولی من قبول نکردم و گفتم: «من ناهار خوردهام، چون پیشتر با مقداری تربچه خودم را سیر کرده بودم!».
📚کتاب جرعهای از دریا، جلد سوم، صفحه ۴۰۲.
🌱 #سالگرد_ارتحال آیتالله شیخ ابوالقاسم قمی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
35.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 جان شیرین
یک شخصیت عظیم، با ظرفیت بینهایت و با خلق و رفتار و کردار بینظیر، در صدر سلسلهی انبیا و اولیا قرار گرفته است و ما مسلمانان موظّف شدهایم که به آن بزرگوار اقتدا کنیم؛ که فرمود: «ولکم فی رسولاللَّه اسوة حسنة». ما باید به پیامبر اقتدا و تأسی کنیم.
۱۳۷۹/۰۲/۲۳
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔺تقویت فروع و تضعیف اصول
▫️علامه محمدباقر محمودی:
🔹«طلبه ها قبل از هر چیز، ابتدا باید جنبه علمی خود را تقویت کنند؛ آن هم با انگیزه دین و عمل کردن نه با این انگیزه که به ریاستی و مقامی برسند. باید علم را تقویت کنند و افراد جامع تربیت کنند. فقیهِ تنها، اصولی تنها، چندان دردی را دوا نمی کند. این، فقط برای رساله نوشتن خوب است.
🔸آن چه که می تواند دستی بر پر و بال مسلمانان بزند، حول عقاید، آثار اهل بیت(علیهم السلام) و پیش از همه اینها، حول آیات قرآن است. باید انسان مسلّط باشد و تمکن علمی داشته باشد. قرآن و اهل بیت، «ثقلین» هستند. با اینها می توانیم مسلمان ها و عقاید آنها را حفظ کنیم. در این صورت می توانیم دیگران را نیز که گرایشی به اسلام دارند، اقناع کنیم.
🔸کسی که اخلاقیات اسلامی را نمی داند یا می داند و عمل نمی کند، ارزش ندارد. بسیاری از ما ممکن است به حسد، تکبر و خودبینی مبتلا باشیم. مگر شخص حسود می تواند ایمانش را حفظ کند؟ احادیث متواتر از طریق ما و سنّی ها نقل شده است که «الحسد یأکل الإیمان کما تأکل النار الحطب».
⚡️من چرا حسد کسی را ببرم؟ چرا تنبلی می کنی که بخواهی حسد کسی را ببری؟ شما این قدرت خدادادی را به کار بینداز، جلو می افتی. چرا تنبلی می کنی؟ آدم تنبل، وامانده و عقب مانده، حسد دیگران را می برد.
🍁هیچ چیز عجیب تر از این نیست که اهل علمِ ما، نوعاً از پیگیری اصول معارف، اخلاقیات اسلامی و تاریخ اسلام غافلند و به خوض و تعمّق در فروع، بیشتر اهمیت می دهند».
#سالگرد_ارتحال
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
19.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶وقتی این صحبت را در تلویزیون از حضرت امام(ره) شنیدم، نوجوان بودم؛ یکدفعهای جا خوردم و گفتم: «امام چه گفت؟!»
🔷امام(ره) فرمود: اینکه در شبِ میلاد پیامبر گرامی اسلام(ص) چهارده کنگره از کاخ کسری فرو ریخت شاید معنایش این باشد که...
🎙استاد پناهیان
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🌱#خاطرات_ورود_به_حوزه
▫️علامه محمدباقر محمودی:
💢نوزدهساله بودم که شوق تحصیل در حوزه وجودم را فرا گرفت. در محضر یکی از علمای زادگاهم؛ علامرودشت، مقداری ادبیات خواندنم و کتابهای کمی که بود مطالعه کردم؛ اما سیراب نشدم. به همین خاطر عزم نجف کردم؛ اما پولی در بساط نداشتم. پنج تومان قرض کردم.
⚡️از روستا تا بوشهر را در چند روز پیاده رفتم. دریایی از بوشهر به خارک و از خارک به آبادان رفتم. وقتی از اروندرود قاچاقی میخواستم به نجف بروم پولی در بساط نداشتم، عبایی روستایی داشتم و آن را به بلدچی دادم تا مرا به کربلا رساند.
🔹در نجف خویشاوندی داشتم، به خانهشان رفتم. او گفت جای خالی در مدارس وجود ندارد. برگرد به ایران و هر وقت خواستی بیایی پول برای هزینه شش ماهت همراهت باشد. من گفتم: شما فقط به من نان دهید، شبها میروم مسجد کوفه میخوابم. آنها خندیدند و گفتند فاصله نجف تا کوفه با ماشین یک ساعت و ربع است.
🔸خدا به دل همسر او انداخت از من دفاع کند، گفت: «تو حجره خودت را اکنون نیازی به آن نداری، به او بده».
▪️مرد گفت: لباس روحانیت ندارد.
▫️پیرزنی که آن جا بود، گفت: عبایش با من و دیگری گفت: عمامهاش با من. خلاصه همینطور ادامه پیدا کرد تا کار من راه افتاد».
☄رفتیم پیش نماینده آیتالله سید ابوالحسن اصفهانی شهریه و متولی مدرسه، شهریه و اسکان را فراهم کردیم. با عبا و قبا و عمامهای که برایم تدارک دیدند، ظاهر اهل علم را پیدا کردم؛؛اما نه کتابی داشتم و نه دفتری و از فرط بیپولی روی پاکتهای میوه درسها را یادداشت میکردم و دم برنمیآوردم.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺اولین لحظه جهل طلبه
🎙آیت الله جوادی آملی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
چرا آیتالله مجتبی خامنهای کلاس درس خارج را تعطیل کرد؟
🔸حجتالاسلام والمسلمین سعید صلح میرزایی از اساتید حوزه و عضو مجلس خبرگان در یادداشتی با عنوان «استادی اخلاقی و متًقی» برای خبرگزاری تسنیم نوشت:
🔹۱) بارها استاد مجتهدی تهرانی(ره) از ورع و احتیاط شدید آیت الله سیّد مجتبی خامنهای تمجید میکرد. بعدها از کارکنان دفتر قم حضرت آقا نیز این توصیفات را شنیدم. و در جلساتی که خدمت حاج آقا مجتبی رسیدم نیز این ورع را یافتم.
🔹۲) در حوزههای علمیه، کرامتهای رفتاری را دیده یا شنیدهایم که وقتی برای دیگران تعریف میکنیم یا باور نمیکنند یا تعجّب میکنند. یکی از اساتید بنده دو هفته اول را به حوزه نمیآمد تا درسهای دیگر اساتید تشکیل شود. چون دیده بود که سالهای قبل، با تشکیل کلاس ایشان، جذابیت درسشان آنقدر بالا بود که دروس دیگر اساتید را تعطیل میکرد.
🔹۳) اخیراً خبری منتشر شد که ۱۶۰۰ نفر از طلاب مقطع خارج حوزههای علمیه قم و مشهد و دیگر استانها برای شرکت مجازی در درس آیت الله سید مجتبی خامنهای ثبت نام کردهاند اما ایشان در اولین روز درس، تعطیلی موقت این درس را اعلام کردهاند.
🔹۴) تعطیلی درس آیت الله سیّد مجتبی خامنهای، بسیار مورد توجّه و گفتگو و تحلیل قرار گرفت. امّا آنچه علّت حقیقی تصمیم ایشان میتواند باشد اقتدای ایشان به سیرهی علمای سلف است. علمای اخلاقی گاهی که درس خود را پررونق میدیدند برای تربیت نفس خود آن درس را تعطیل میکردند مگر اینکه حجّتی مییافتند تا با آن احتیاط اخلاقی خود، مخالفت کنند.
🔹۵) باخبر شدم برخی از علمای بزرگ و شاگردانشان از ایشان خواستهاند درس را برقرار نمایند و امیدوارم این درس پراستفاده تشکیل گردد. آنچه باعث خنده است تحلیلهای پوچ و مادّی ضدّانقلاب و منافقان است که با نگاه دنیوی خود به تحلیل این پدیدهها میپردازند.
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺اگر در سخنرانی می خواهی بدون مطالعه مطلب مورد نیاز مخاطب بر زبانت جاری گردد!
🎙آیت الله سیدان
🔸خاطره ای شنیدنی از اثر نماز امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و توسل به حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه)
🔸۵ توصیه مهم یکی از اولیاء خدا به ایشان
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔺عجله در تحصیل و جهشی خوانی
▫️ علامه حسن زاده آملی:
🔹 این شتابزدگی ها (در امر تحصیل)، درست نیست و حیف است. با شتابزدگی ، کسی به جائی نمی رسد. در بسیاری، یک نحوِ عجله وجود دارد که بعدا پشیمان می شوند و این حیف است.
🔸رسم و روش تحصیل ،این نیست . با تأنِّی بالا بیایند همانطور که رسم پیشینیان بود که حتی درسها را، پیش مطالعه می کردند - تا چه رسد به مباحثه و مذاکره .
#سالگرد_ارتحال
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
هدایت شده از وحید یامین پور
صوتی که از صحبتهای آقای پزشکیان منتشر شده حتی از تیتر بلومبرگ هم بدتر است. به گمانم از ابتدای انقلاب تا الان هیچکس چنین حرفی را بر زبان نیاورده؛ حتی سیاستمداران درجه سه، حتی روزنامهنگاران. و به همین دلیل هم وزیر امور خارجه و رییس شورای اطلاع رسانی دولت بلافاصله آنرا تکذیب کردند.
اما حالا که صوت منتشر شده دو پرسش مطرح میشود:
آیا باز هم با یک اشتباه لپّی یا سهو اللسان مواجهیم؟ بعید است. طرح آقای رئیس جمهور روشن و کامل است. به خصوص آنجا که تصریح میکند یک نهاد بینالمللی بیاید و امنیت منطقه را تامین کند.
اما آیا این طرح از آن خود رئیس جمهور است؟ این را شک دارم. او صادقانه بارها گفته است: "بلد نیستم". به نظر میرسد این طرح در کوران منازعات منطقه و حملات تروریستی رژیم صهیونیستی به لبنان برای تضعیف جبهه مقاومت به ایشان املاء شده و اختصاصا از قبل برای ارائه تدارک دیده شده است.
میماند پاسخ دو پرسش دیگر:
چه کسی این طرح را در مقابل طرح رسمی جمهوری اسلامی که بارها از زبان رهبر انقلاب گفته شده، مطرح و برای ارائه در مجامع بینالمللی به پزشکیان داده است؟
و دوم اینکه آیا پزشکیان در موافقت با این مضمون و محتوا آنرا ارائه کرده یا در جهل و تسامح نسبت به آن فقط از روی متن، آنرا خوانده؟
امیدوارم مواضع تکمیلی رئیس جمهور در روزهای باقیمانده از حضور ایشان در نیویورک، پاسخ این پرسشها را روشن کند.
➕️ @yaminpour
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️امامخامنهای صبح امروز: نباید گذاشت دشمن شکست خورده، در داخل کشور با انحاء حیلهها و ترفندها، کار خودش را دنبال کند/ پرچم نفوذ فرهنگی و سبک زندگی دشمن نباید در داخل کشور برافراشته شود/ باید مراقبت کرد و همه موظفند، در وزارت آموزش و پرورش، صدا و سیما، مطبوعات، وزارت علوم و وزارت بهداشت...
📌« آخرین صحبت امروز من این است: من میگویم رزمندگان ما، مجاهدان ما برای اینکه پرچم دشمن در مرزهای ما برافراشته نشود، جان خودشان را قربانی کردند، فداکاری کردند.
📌جوانان مبارز و مجاهد خانوادههای خودشان را داغدار کردند برای اینکه پرچم دشمن در مرزهای این کشور بالا نرود. نمیشود ملت ایران قبول کند که همان پرچمها به وسیله افراد نفوذی، به وسیله انسانهای فریبخورده در داخل کشور برافراشته بشود.
📌این پرچم، پرچم نفوذ فرهنگی و سبک زندگی دشمن و وسوسههای خصمانه دشمن نباید در داخل کشور در دستگاههای مختلف ما برافراشته شود. باید مراقبت کرد، همه موظفند.
📌در وزارت آموزش و پرورش باید مراقبت کرد، در صدا و سیما باید مراقبت کرد، در مطبوعات باید مراقبت کرد، در وزارت علوم و وزارت بهداشت که محل تربیت جوانهاست باید مراقبت کرد. آنجا دشمن به وسیله رزمندگان ما شکست خورد نباید گذاشت آن دشمن شکست خورده در داخل کشور با انحاء حیلهها و ترفندها کار خودش را دنبال کند و انجام دهد.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️⚠️اینم هشدار پشت میکروفن!!!
📌استفاده از نفوذیها و فتنهگران و عناصری که با دشمن همراهی کردهاند، ممنوع!
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
20.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙نقد استاد قاسمیان بر دیپلماسی ضعیف پزشکیان در سفر نیویورک با استناد به ایات قران
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
▫️استاد الهی:
⚡️طلبه زشته بره آموزش و پرورش....
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔺طلبه پروری!
▫️حجتالاسلام سیدعلی جوهری:
💢مدرسه آیتالله العظمی سید عبدالله شیرازی در نجف، با سایر مدارس تفاوت داشت. ایشان همیشه به طلاب سفارش میکردند که در مورد ائمه مقاله بنویسند، شعر بسرایند و سخنرانی کنند.
🌱در روزهای جمعه و روزهای شهادت اهلبیت(ع) و ایام عزاداری، به طلاب تازهکار امر میفرمودند که منبر بروند و خودشان هم پای منبر طلبههای مبتدی مینشستند و گوش میدادند و به این ترتیب به آنها ارزش و شأن میدادند. در این مجالس، گاهی برخی از بزرگانی چون شهید صدر هم شرکت میکردند.
#سالگرد_ارتحال
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔺حفظ حرمت علما!
🔹آیت اللّه میرزا جوادآقا تهرانی، در حین تدریس همیشه مراقب بود که به بزرگان علمی و دینی احترام بگذارد و اهانت به آنان را گناهی بزرگ می شمرد.
🔸ایشان شاگردانش را از تمسخر و بی احترامی به دیدگاه های علما باز می داشت و در این باره می فرمود: «شخصی کتاب وسیلة النجاة مرحوم آیت اللّه العظمی سید ابوالحسن اصفهانی را از روی تمسخر و بی احترامی به کناری پرت کرد و در همان لحظه نعمت زبان از وی گرفته شد».
⚡️میرزا جواد آقا همواره در نقد دیدگاه های دیگران برای پرهیز از پایین آمدن مقام آنها، نام فردی را به میان نمی آورد. هنگامی هم که نام یکی از علما را ناخواسته بر زبان می آورد، ابتدا وی را به بزرگی و عظمت علمی می ستایید، بعد در نهایت ادب وتواضع به نقد نظر او می پرداخت.
#سالگرد_ارتحال
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹پیام کسی که یک عمر تجربه در حوزه دارد برای طلبههایی که تازه وارد حوزه شدهاند
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔺ﭼﺮا روحانیون کار ﻧﻤﻰ کنند؟!
▫️شهید هاشمی نژاد:
❓ﺑﻴﻀﺎوى : مساله ای که در ﺑﺤﺚ ﺑﺮاى من ﻧﺎﺷﻨﺎخته اﺳﺖ اﻳﻦ اﺳﺖ که ﭼﺮا روحانیون کار ﻧﻤﻰ کنند؟
✅ﭘﻴﺮمرد : ﺳﺆاﻻتی که ﮔﺎهی در زمینه کار کردن روحانیون مطرح اﺳﺖ همه ﺁﻧﻬﺎ از ﺁﻧﺠﺎ ﺳﺮﭼﺸﻤﻪ می گیرد که مفهوم کار برای بیشتر پرسش کننندگان روشن ﻧﻴﺴﺖ و ﺑﻪ همین دلیل در ﺑﺴﻴﺎرى از موارد اﻳﻦ ﮔﻮﻧﻪ اﻋﺘﺮاضات حتی ﺑﻪ وسیله کسانی اﻳﺮاد می شود که خود کاری مشابه کار روحانیون دارند!
🔹برای توضیح بیشتر باید توجه داشت که کار بر سه قسم است :
1⃣(الف):کارهای تولیدی مانند کشاورزی ، بافندگی ، دامداری ،کفاشی و مانند آنها
2⃣(ب):کارهای خدماتی مانند ﭘﺰﺷﻜﻰ، ﭘﺮﺳﺘﺎرى، راﻧﻨﺪﮔﻰ، رﻓﺘﮕﺮى، ﺑﺎرﺑﺮى و ...
3⃣(ج):کارهای فرهنگی و ایدئولوژی مانند شغل اساتید دانشگاهها ، فرهنگیان ، نویسندگان ، و روحانیونی که عملا در مسیر هدفها و مسئولیت های خویش قرار دارند.
🔸 ﺑﺎ توجه ﺑﻪ اﻳﻦ حقیقت ﺑﺨﻮﺑﻰ روﺷﻦ می ﺷﻮد که ﻧﻮع کار روحانیون مسئول از کدام ﻗﺴﻢ اﺳﺖ؟ ﻳﻌﻨﻰ از ﻧﻮع کارهای ﻋﻠﻤﻰ و ایدئولوژی و فرهنگی اﺳﺖ ولی متاسفانه از ﺁﻧﺠﺎ که اکثرا ﺑﻪ ﻏﻠﻂ تصور می کنند که ﮔﻮﻳﺎ کار تنها کار تولیدی اﺳﺖ، از اﻳﻦ ﻧﻈﺮ می ﭘﺮﺳﻨﺪ که ﭼﺮا روحانیون کار ﻧﻤﻰ کنند؟
⚡️ در حالی که اﮔﺮ مفهوم کار تنها همان کارهای تولیدی ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﺎﻳﺪ اﺳﺎتید داﻧﺸﮕﺎهها، فرهنگیان ، ﻧﻮﻳﺴﻨﺪﮔﺎن و هنرمندان متعهد و ﺑﺎ هدف ،و... را ﻧﻴﺰ در ﺷﻤﺎر ﺑﻴﻜﺎرﻩ ها به شمار آورد!
📚 کتاب مناظره دکتر و پیر ، اثر شهید هاشمی نژاد، ص345.
#سالگرد_شهادت
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
📢 پیام مهم رهبر انقلاب اسلامی درباره قضایای اخیر لبنان
🔹️حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی درباره قضایای اخیر لبنان پیام مهمی صادر کردند.
📝 متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:
✏️ بسم الله الرحمن الرحيم
کشتار مردم بیدفاع در لبنان از سوئی بار دیگر خوی درندگی سگ هار صهیونیست را برای همه آشکار کرد، و از سوئی کوتهنظری و سیاست ابلهانهی سران رژیم غاصب را به اثبات رساند. باند ترور حاکم بر رژیم صهیونیست از جنگ جنایتکارانهی یک سالهی خود در غزه درس نگرفتند و نتوانستند بفهمند که کشتار دستجمعی زنان و کودکان و مردم غیر نظامی نمیتواند در ساخت مستحکم سازمان مقاومت اثر بگذارد و آن را از پا بیندازد. اکنون همان سیاست حماقتآمیز را در لبنان میآزمایند. جنایتکاران صهیونیست بدانند که بسیار کوچکتر از آنند که به ساخت مستحکم حزبالله لبنان صدمهی مهمی وارد کنند. همهی نیروی مقاومت منطقه در کنار حزبالله و پشتیبان آن است. سرنوشت این منطقه را نیروهای مقاومت و در رأس آنان حزبالله سرافراز رقم خواهد زد. مردم لبنان فراموش نکردهاند که در روزگاری نظامیان رژیم غاصب تا بیروت را زیر چکمه قرار میدادند، این حزبالله بود که پای آنان را قطع کرد و لبنان را عزیز و سربلند ساخت. امروز هم لبنان به حول و قوهی الهی دشمن متجاوز و خبیث و روسیاه را پشیمان خواهد کرد. بر همهی مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث آن را یاری کنند.
والسلام على عباد الله الصالحين
سید علی خامنهای
۷ مهر ۱۴۰۳
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
💻 هماکنون؛ #تیتر_یک KHAMENEI.IR
📢 پیام حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت شهادت حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن نصرالله دبیرکل شهید حزبالله لبنان
👈 راه و مکتب سید مقاومت ادامه خواهد یافت
ضربات جبههی مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی کوبندهتر خواهد شد. ۱۴۰۳/۷/۷
🔸 #راه_نصرالله
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #کلیپ_ویژه | سید عزیز
🔺بیانات آیت الله مصباح یزدی قدس سره درباره صفا و خلوصِ سیدحسن نصرالله،
۱۳۸۸/۱۲/۲۴
✅ آیت الله مصباح یزدی(قدس سره): «من واقعا در مقابل ایشان احساس حقارت می کنم.»
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
✅ تدابیر اندیشیده شده است...
🔺 حزب الله زنده است
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔺 قواعد و نظم و نظام منبر!
▫️رهبر معظم انقلاب:
💢تقریباً در صد سال پیش، مرحوم حاج میرزا حسین نوری، کتابی به نام «لؤلؤ و مرجان، در شرایط پلهی اول و دوم منبر روضهخوانان» نوشت. آن زمان، یک محدث که دلسوز، روشنفکر و آگاه بود، به فکر این بود که پلهی اول و دوم منبر، هرکدام شرایطی دارد؛ بیشرط نمیشود وارد این میدان شد. شاید در آن روز، روضهخوانان و مرثیهخوانان روی پلهی اول، و وعاظ روی پله دوم مینشستند.
💠آن روز، آن بزرگوار مینوشت و در محدودهی دید آن زمان میدید؛ اما امروز شما در یک محدودهی وسیعتر میبینید و میتوانید آن را عمل بکنید: چه کسی به صورت مجاز منبر برود و مورد قبول جامعهای که بر این کار نظارت دارد، باشد؟ چه بگوید؟ کی و کجا بگوید؟ این، به معنای نسخهنویسی و دست این و آن دادن نیست.
🔹در کشورهای اسلامی دیگر اینگونه است که مأموران دولتی چیزی را مینویسند و در اختیار امام جمعهای میگذارند و میگویند این را بخوان. نه، تفکر و مطالعه و بررسی و استفادهی از اساتید فن و پیشکسوتهای این میدان لازم است و باید با معیارهایی، مناسبگویی و درستخوانی، با هدف اصلاح خواندن و گفتن، انجام بگیرد.
🌀امروز در بسیاری از زمینهها ضابطه وجود دارد. خوشبختانه حوزههای علمیه و در رأس آنها حوزهی مبارکهی علمیهی قم، در جهت سازماندهی و طبقهبندی و مراتبسازی پیش میرود. این، حرکت مبارکی است که اگرچه دیر آغاز شده، اما بالاخره شروع گردیده است. در این میدان هم چنین کاری بایستی انجام بگیرد. البته دشوار است و فکر و زحمت و پشتکار لازم دارد؛ اما باید بشود. آن نسلی که میخواهد از سخن دینی ما استفاده کند، اگر ما آن را پیراسته نکنیم، از ما نمیگذرد.
📆۱۳۷۰/۰۴/۲۰
🌱#سالگرد_ارتحال محدث نوری
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
14030708 شهادت سیدحسن.mp3
11.51M
🎙وظیفهٔ ما بعد از شهادت سید مقاومت چیست؟
🎙استاد عباسی ولدی
🔹با توجه به سؤالات جدی دربارۀ وظیفۀ جبهۀ انقلاب در برابر حوادث اخیر بویژه شهادت سیدحسن نصرالله به نظرم رسید حرفهایی رو با شما در میون بذارم.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔺طلبه بی تقوا
▫️آیة الله سید ابوالفضل میرمحمدی:
💢مطلبی از آداب المتعلمین منسوب به خواجه نصیر است که از زمان طلبگی در ذهنم هست؛ طلبه ای که در ایام طلبگی تقوا نداشته باشد، خداوند او را به سه چیز مبتلا می کند؛ یکی اینکه جزء افراد حکومت می شود(البته حکومت های آن زمان مراد بوده است)، یا اینکه به روستاها و دهات های کوچک می رود و در آنجا با افرادی که سطح فهم شان کم است، محشور می شود و سوم اینکه جوانمرگ می شود.
🔹من شنیده ام که مرحوم محدث قمی می گفتند: معنای جوانمرگ شدن این نیست که انسان در جوانی بمیرد، بلکه یعنی برکت از عمرش برداشته می شود؛ گویا کسی که 70 سال دارد، به اندازه فرد 20 ساله فایده، خاصیت و برکت نداشته است. این مطلب از «آداب المتعلمین» همیشه در ذهن من باقی مانده است.
#سالگرد_ارتحال
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313