📩 دو توصیه مهم امشب رهبر انقلاب خطاب به جوانان دانشجو:
👈 قصدتان دیده شدن نباشد / شما فکر و خبر و تحلیل به فضای مجازی بدهید نه به عکس
✏️ قصد دانشجو دیده شدن نباشد؛ ــ ببینید این را من تأکید میکنم ــ نه شخص دانشجو نه تشکل دانشجویی اینجور نباشد که یک حرفی را بزند برای اینکه دیده بشود. این بیبرکت میکند کار را، حرف را بیبرکت میکند، بیاثر میکند و ضرر هم دارد.
✏️ در فضای مجازی غرق نشوند؛ خب حالا فضای مجازی با همهی حرفهایی که گفته میشود در کشور وجود دارد. شبکههای اجتماعی وجود دارد. بعضیها نشستهاند که از طرف فضای مجازی سیلوار، تحلیل و خبر و مطلب و مبنا به اینها داده بشود این غلط است. شما روی فضای مجازی سوار شوید، شما فضای مجازی را هدایت کنید، شما فکر و خبر و تحلیل به فضای مجازی بدهید نه به عکس. ۱۴۰۲/۰۱/۲۹
🖼 #دیدار_دانشجویان
💻 Farsi.Khamenei.ir
🔶ایجاد نبوغ تحصیلی با عنایت امام حسین (ع)
🔰آیت الله شیخ محمد تقی نجفی اصفهانی در خاتمه کتاب مفتاح السعاده نقل میکند:
🌀«در اوقات تحصیلی، مدت مدیدی مشغول تحصیل و مباحثه دروس بودم و به هیچ وجه ترقی حاصل نمیشد و بسیار بطییءالذهن و قلیل (الفهم) بودم.
🔹در شب عرفه ای در رواق امام حسین (ع) تا سحر استغاثه کرده و حبیب بن مظاهر را برای رفع مشکل واسطه قرار دادم و بعد از تهجد خوابم گرفت.
🔸در عالم خواب، حبیب و پشت سرش امام حسین (ع) را دیدم که از ضریح بیرون آمده وارد حرم شدند. حبیب شروع به خواندن زیارت وارث شد و من نیز تکرار کردم. امام جواب سلام حبیب را داد. سپس نگاهی به من کرد و با نگاه به آسمان، دعایی را فرمود که بعد از بیداری آن را تا صبح تکرار کردم.
صبح روز عید به نجف برگشته و مشغول درس فقه شدم و نبوغ ویژه ای را در فهم احساس کردم».
🔻اثر این عنایت حسینی تا آخر عمر در تدریس ایشان پدیدار بود به طوری که نوشته اند:
🔷«تدریس و تعلیم او هیچ سابقه مطالعه و مراجعه به کتب سابقین را نداشت؛ چون که در خانه او تقریباً هیچ یک از آن کتابها نبود و به علاوه، هر شب از مراجعه به محفوظات خود مقداری جزوه می نوشت... هر چه را یک بار شنیده و هر کتابی را یک بار خوانده یا مطالعه کرده هرگز فراموش ننموده است.»
#سالگرد_ولادت
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
▪️#سالگرد_ارتحال
🔷انعکاس #زندگی_طلبگی در کتاب سیاحت شرق مرحوم آقانجفی قوچانی به روایت رهبر معظم انقلاب.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
▪️#سالگرد_ارتحال 🔷انعکاس #زندگی_طلبگی در کتاب سیاحت شرق مرحوم آقانجفی قوچانی به روایت رهبر معظم انقل
🔷درس در حوزههای علمیه یک عبادت محسوب میشود. #تربیت_طلبگی از اوّل این است، درس یک عمل عبادی است. لازمهاش این است که این کار، #مقدس به حساب بیاید. اساتیدی که قبل از درس وضو میگیرند تا با وضو بروند سر درس و طلابی که پیش از رفتن به جلسهی درس وضو میگیرند تا با وضو در درس حاضر بشوند، در حوزهها کم نیستند. این یکی از چیزهای معمولی و رائج است که وضو بگیرند بروند درس.
🔶درس را آن روزی که در حوزهها هیچ امتحانی وجود نداشت و هیچکس از کسی نمیپرسید که شما چقدر درس خواندید و بیا ببینم چی خواندید. درس را در همان روزها هم طلبهی حوزه با #شوق و رغبت و به صورت خستگیناپذیر و با فراموش کردن بسیاری از جلوههای زندگی، دنبال میکرد هیچ انگیزهای جز انگیزهی معنوی و اخروی و الهی نمیتواند یک طالب علم را؛ آن وقتی که از او نمیپرسند آقا شما چی خواندید و پیش کی خواندی؟ اینجور وادار به درس خواندن نمیکند.
✅ما متأسفانه یک تحلیل درست و حسابی از زندگی طلبگی نداریم. تا این نکات و ظرائف توی آن منعکس شده باشد. معمولاً شرح حالهایی که هست متوجه به این خصوصیات و این نکات نیست. این کتاب زندگی مرحوم آقانجفی قوچانی که به اسم سیاحت شرق منتشر شده خیلی چیز جالبی است. من به برادران و خواهران توصیه میکنم کتاب را بخوانند. خود مرحوم آقا نجفی یک شخصیت بسیار ممتازی بوده، یک انسان معنوی بوده. مرحوم شهید مطهری ایشان را دیده بود در قم. و به من میگفت ایشان اهل مکاشفه و اهل معنا بودند. کتاب دیگری ایشان دارد به نام سیاحت غرب که در احوال عالم برزخ و پس از مرگ نوشته شده به شکل داستانی. مرحوم مطهری میگفتند من احتمال قوی میدهم که اینها مکاشفات این مرحوم هست، که به این شکل در کتاب سیاحت غرب آن را ثبت کرده. یک چنین شخصیتی.
🔹آنجا منعکس است، که طلبه چهجوری درس میخواند و چهجوری تلاش میکند و چهجور پای درس استاد میرود، و استاد را انتخاب میکند و چهجور عبادت میکند و چهجور گرسنگی میکشد، البته زمان آقانجفی با حالا یک مقداری فرق میکند، و ما نمیگوئیم صد در صد آن جور است، نه، خیلی چیزها هست که زمان مرحوم آقا نجفی نبود و خوب هست، امروز، هست. بهتر از آن هم هست.
🔸آن روز طلبهها #جهاد در راه خدا و مبارزهی در راه خدا را مثل امروز بلد نبودند و حضور در #میدان_های_خطر را. و همتهای این چنین بلند که ناظر به ادارهی دنیای اسلام است و #حاکمیت_اسلام در کل دنیای بشریت. از آن طرف هم البته تجرد و #غنای_نفس طلبههای آن روز شاید بیشتر بود. توجهاتشان یک مقداری بیشتر بود. طبعاً جلوههای #زندگی_صنعتی یک تأثیراتی میگذارد روی روحها و فکرها. اما عبادت دانستن درس و به عنوان یک کار عبادی یک وظیفهی شرعی و الهی درس خواندن، این یک چیز فوقالعاده مهمی در حوزههای علمیه هنوز هم هست.
📆۱۳۶۴/۰۹/۲۶
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔹خاطره ای از زمان حجره نشینی مرحوم آقا نجفی قوچانی از کتاب سیاحت شرق:
🌀در این مدرسه تازه (اصفهان) که حجرههامان کنار هم بود، از میان طاقچه سوراخ کردیم و ریسمانى در آن کشیدیم که یک سر ریسمان، در حجره رفیق بود و یک سر در حجره من. وقت خواب، آن سر ریسمان را رفیق به پا و دست خود میبست و این سر ریسمان را من به دست خود میبستم که سحر هر کدام زودتر بیدار شویم دیگرى را بدون اینکه صدایى بزنیم به توسط همان ریسمان بیدار کنیم که مبادا طلبهای از صداى ما بیدار شود و راضى نباشد.
#نماز_شب
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🌀مرحوم آیةالله حاج آقا مرتضی حائری یزدی، آیت الله آقا نجفی قوچانی را به این عبارت می ستاید:
🔹«سیّد محترم، ملّای کلّهشقّ ضدّدروغ و حقّهبازی»
سرّ دلبران، ص 165.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
💢توقع نابجا!
🎙آیت الله #شبیری_زنجانی :
🔸یک وقت با آقای حاج آقا ابوالفضل زنجانی صحبت میکردم، فرمود: فلان آقا توقّع دارد همان جور که در دوره صفویه فلان آخوند، متنفّذ و محترم بود و مردم در مقابلش خضوع داشتند، او هم همانگونه باشد ولی فکر نمیکند که در دوره صفویه اکثر مردم عوام و بیسواد بودند و ملّایشان هم شخصیتی مثل #شیخ_بهایی بود.
🔹در دوره ما ملّایشان شدهاند من و مردم هم درسخوانده و باسواد شدهاند. مردم سطحشان بالا رفته و علما سطحشان پایین آمده است. حالا اگر من توقّع داشته باشم تحصیل کردههای امروز همان احترامی که عوام آن روز برای شیخ بهایی قائل بودند، برای من داشته باشند، توقّع نابجایی است.
📚جرعه ای از دریا، جلد 3، ص 369.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔷چگونگی تأسیس حوزه علمیه توسط آیت الله کوهستانی:
🔹« وقتی از نجف بازگشتم در فکر بودم که چه کاری انجام بدهم و چگونه وظیفه خود را انجام برسانم؟ چطور با مردم رفتار نمایم؟
🔶تا این که تصمیم گرفتم در ویژگی های اخلاقی و رفتاری امامان معصوم علیهم السلام غور کنم و همان سان که آنان با مردم رفتار می نمودند من نیز سیره آن بزرگواران را در رفتار خود با مردم پیاده کنم.
🔸مردد بودم آب و نان خود را بگیرم و به شهرها و روستاها سفر کنم و به طور سیار و خانه به دوش تبلیغ نمایم یا حوزه ای بنا کنم و عده ای را تربیت کنم که آنان به جای من به شهرها و روستاها بروند و اسلام و دین را ترویج کنند.
🌀دیدم اگر بخواهم به طور سیار در مناطق مختلف بروم و وظیفه ام را این چنین انجام دهم شاید از عهده اش برنیایم و نتوانم به خوبی تبلیغ کنم و مشکلات و زحمات خاص خود را نیز در پی می داشت که با وضع مزاجی و روحی من سازگار نبود.
💠 سرانجام با توکل به خدا و توجه حضرت ولی عصر علیه السلام تأسیس حوزه را آغاز کردم و تمام سعی خود را برای تربیت و پرورش نسل جوان به کار گرفتم.»
▪️روزی به یکی از فضلا فرمودند:
▫️« هنگامی که از نجف به مازندران آمدم به همسرم گفتم: «تو حاضری در حق طلاب مادری کنی و من پدری کنم و آن ها را تربیت نماییم تا نزد پروردگار روسفید باشیم؟»
🔻قبول کرد و من هم تصمیم گرفتم در آن زمان که رضا شاه نمی گذاشت یک نفر معمم در ایران وجود داشته باشد طلاب زیادی را تحت تربیت و پوشش قرار دهم. »
#سالگرد_ارتحال
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🚨 کم کم عادت کردیم و برای ما عادی شد!
❇️ بهجت العارفین(ره):
🕯 این توسّلات، عزاداریها، سوگواریها و زیارت قبور اهل بیت علیهم السّلام علامت آن است که اهل ایمان به آنها (ائمه اطهار) اتّصال و الصاق دارند و هنوز از آنها منحرف نشده اند؛
👺 لذا کفّار و دست نشاندههای آنها دستور داشتند که بین مسلمانان و قرآن تا چه برسد به مساجد و تکایا و مجالس عزا و روضه خوانی جدایی بیندازند، زیرا همه ی اینها ضدّ خواستههای سلاطین جور بود،
💣 لذا فرمان هدم (خراب کردن) قبور یا تعطیلی مجالس روضه خوانی را دادند.
⚠️ روز هشتم ماه شوّال که روز هدم قبور ائمه ی بقیع علیهم السّلام است قاعدتا روز تعطیلی حوزه ی علمیه نجف بود، ولی ما کم کم عادت کردیم و برای ما عادی شد!
⬅️ در محضر بهجت، جلد اول، نکته ۵۹۱.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
758.9K
🎙 واکنش آیتالله شبزندهدار به حملات اخیر به طلاب و روحانیون
◻️ از راه حق نباید عقب نشینی کرد.
در طول تاریخ راه حق با مشکلات بوده و این مشکلات برای امتحان انسانها است که آیا آن راهی را که برگزیده اند در آن استقامت می کنند یا خیر.
◻️ اکثریت ملت شریف ایران دارای بصیرت هستند و مسائل و گلایهمندیهای خود را از اصل نظام، اسلام جدا میکنند و این طور نیست که پای اصل نظام و انقلاب نباشند.
◻️ شرکت باشکوه مردم در راهپیماییها و تشییع جنازههای علما را دیدیم که مردم چگونه در صحنه ظهور پیدا کردند و در تشییع جنازه علما چگونه وفادری میکنند.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔺شهید مطهری:
💠 شهيد #حماسه_آفرين است. بزرگترين خاصيت شهيد حماسه آفرينى اوست. در ملتهايى كه روح حماسه، مخصوصاً حماسه الهى مى ميرد، بزرگترين خاصيت شهيد اين است كه آن حماسه مرده را از نو زنده مىكند.
💢 لهذا اسلام هميشه نيازمند به #شهيد است، چون هميشه نيازمند به حماسه آفرينى است، حماسه هاى نو به نو و آفرينشهاى نو به نو.
📚#مجموعه_آثاراستادشهيدمطهرى، ج24، ص: 463.
#سالروز_شهادت
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
دفاع تمام قد از روحانیت.mp3
1.96M