📌به مناسبت 12 آذرماه، روز قانون اساسی جمهوری اسلامی
🔸در سال 1358، #قانون_اساسی_جمهوری_اسلامی_ایران ، پس از همهپرسی سراسری، با رأی موافق 99.5 درصد مردم ایران به تصویب رسید.
🔹اینکه امام خامنه ای در بیانیه #گام_دوم_انقلاب از «به اوج رسانیدن مشارکت مردمی و مسابقهی خدمترسانی» یاد میکنند، ناظر به این مطلب است که در دوران پس از انقلاب اسلامی، تنوع #انتخابات بسیار بیشتر از دوران پهلوی شد.
✅ مردم به هشت صورتِ مختلف #مشارکت_سیاسی کردند:
• همه پرسی تاسیس جمهوری اسلامی،
• همه پرسی قانون اساسی ،
• همه پرسی تقنینی «اصل 59 قانون اساسی»،
• مجلس خبرگان قانون اساسی ،
• مجلس خبرگان رهبری،
• ریاست جمهوری ،
• مجلس شورای اسلامی ،
• شورای اسلامی شهر و روستا.
در حالی که در دوران #پهلوی، مردم فقط در انتخابات #مجلس شورای ملی نقش داشتند؛ اگرچه انتخاباتِ محدودِ انجمن شهر و نمایندگان سنا نیز برگزار میشد که تماماً با دخالت دربار و ساواک صورت میگرفت.
🌐 #سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
🆔 @soada_ir
سعداء/حجت الاسلام راجی
📌به مناسبت 12 آذرماه، روز قانون اساسی جمهوری اسلامی 🔸در سال 1358، #قانون_اساسی_جمهوری_اسلامی_ایران
⁉️ #این_سخن_از_کیست؟
«این مردم [مردمِ ایران] قادر به انجام هیچچیز نیستند: مثل گوسفندان میمانند!»
1. دونالد ترامپ
2. صدام حسین
3. ابوبکر بغدادی
4. محمدرضا پهلوی
💠فارغ از عرصۀ انتخابات و در عمل، حکام پهلوی حتی در گفتار خود نیز نشان میدادند که کمارزشترین موضوع در نزد آنها نظر و رأی مردم است. #شاه چنان خود را از مردم بینیاز میدید که گاه بهصراحت به آنان #توهین میکرد؛ ازجمله دربارۀ مردم ایران میگفت: «این مردم قادر به انجام هیچچیز نیستند: مثل گوسفندان میمانند!»
📚 منبع: کتاب فریده دیبا، دخترم فرح، ص338.
#انتخابات
#گام_تمدن_ساز
🌐 #سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
🆔 @soada_ir
سعداء/حجت الاسلام راجی
📌صوت #تفسیر_قرآن کریم 📖 صفحه 72 مسجد امام رضا علیه السلام #دانشگاه_فردوسی 🌐 #سعداء پایگاه نشر آثا
📌آرزوی شهادت بدعت جمهوری اسلامی است یا سند دینی دارد؟!
🔸گاهی به ما اعتراض میشود که چرا اینقدر دعای #شهادت میکنی؟چرا در قنوت میگویید « اَللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفِیقَ الشَّهادَة»؛ بهتر نیست زنده بمانید و #خدمت کنید؟!
🔹در پاسخ میگوییم: اولا شهادت زود مردن نیست، خوب مردن است. ما میخواهیم روزی که قرار است بمیریم، با شهادت از این دنیا برویم.
⁉️برخی میگویند این مسئله، سابقه ندارد و چیزی است که بعد از انقلاب از خودتان درآوردید! پاسخ آن، با نگاهی به سیره ائمه علیهم السلام مشخص میشود؛ «#درخواست_شهادت_در_سیره_معصومین »، بخشی است که در چاپ جدید کتاب #منظومه_جهاد آورده ایم.
شهادت طلبی، آرزوی اولیای الهی بوده که در ادعیه و #مناجات معصومین علیهم السلام به چشم میخورد؛
✅امیرالمومنین علیه السلام در دعای خود آرزوی شهادت میکنند: « اللهم ... فاجعل منیتی قتلا فی سبیلک بید خلقک و اجعل مسیری فی الاحیاء المرزوقین( الصحیفه العلویه،) «خداوندا مرگ مرا کشته شدن در راه خود قراربده در حالیکه به دست بدترین مردمان کشته شده باشم.»
حضرت در جنگ صفین، در خطبه کوتاهی میفرمایند: « اللهم...ارزقنا الشهاده.» «خدایا به ما توفیق شهادت عطا کن.» (خطبه 171 نهج البلاغه)
✅امام سجاد علیه السلام در دعای وداع با ماه رمضان میفرمایند: « اللهم... فَإِنْ كَانَ آخِرَ شَهْرٍ صُمْنَاهُ فَاخْتِمْ لَنَا فِيهِ بِالسَّعَادَةِ وَالشَّهَادَة.» « خدایا اگر این آخرین ماهی است که ما در آن روزه میگیریم، مرگ ما را شهادت در راه خود قرار ده و ما را با شهادت در راه خود سعادتمند کن.» یا دعای حضرت که میفرمایند: « اللهم ... أَسْأَلُكَ مِنَ الشَّهَادَةِ أَقْسَطَهَا » (بحارالانوار ج91ص153) « خداوندا من از تو میخواهم تا برترین شهادت ها را نصیب من
کنی.»
✅امام صادق علیه السلام در دعای عهد میفرمایند: « اللهَّمَّ اجْعَلنْي مِنْ ... المْسْتشَهَدِينَ بین يدَيهْ.» و در استقبال از ماه رمضان میفرمایند: «وَاَسْئَلُکَ اَنْ تَجْعَلَ وَفاتى قَتْلاً فى سَبیلِکَ تَحْتَ رایَةِ نَبِیِّکَ مَعَ اَوْلِیاَّئِکَ » «و از تو خواهم که مرگ مرا کشته شدن در راهت قرار دهی که در زیر پرچم پیغمبرت با دوستانت کشته شوم.»
✅و دعای اباعبدالله در روز #عاشورا « الهی و سیّدی وَدَدْتُ اَنْ اُقْتَلَ و اُحْیِیَ سبعینَ اَلْفَ مَرَّةٍ فی طاعَتِک و محبتک، سِیّما اذا کانَ فی قَتْلی نصرةُ دینک و احیاءُ امْرِک و حِفْظُ نامُوسِ شرعِک» (موسوعه کلمات الحسین،) «ای پروردگار من و ای سرور من دوست دارم تا در راه تو و در راه اجرای فرامین تو و در دوستی با تو نه یک بار که هفتاد بار کشته شوم به خصوص که در شهادت و کشته شدن من نصرت دین تو باشد و بتوانم سنت های دین تو را احیا و ناموس دین تو را حفظ کنم».
💠و موارد دیگری که در مستندات دینی موجود است.
از خداوند میخواهیم پس از زندگی مجاهدانه، عاقبت همه ما را ختم به #شهادت قرار دهد.
🌐 #سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
🆔 @soada_ir
#هم_اکنون
📌سخنرانی حجت الاسلام راجی در نشست تخصصی:
راهبردهای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در گام دوم برای تحقق اقتصاد مقاومتی
♨️ نخستین اجلاس ملی #اصحاب اندیشه
🔸 تهران، مجتمع آدینه
#گزارش_تصویری
https://www.instagram.com/p/B5rm9usAdXn/?igshid=18fhfcu0mfdjz
🌐 #سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
🆔 @soada_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کلیپی که از حجت الاسلام راجی در اجلاس بزرگ #اصحاب_اندیشه پخش شد
🌐 #سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
🆔 @soada_ir
📌به مناسبت روز #دانشجو
🔸نامه خواندنی از #رتبه_یک_کنکور پزشکی برای تمام نسل ها
📚برشی از کتاب #منظومه_جهاد اثر حجت الاسلام راجی
🌐 #سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
🆔 @soada_ir
📌به مناسبت سالروز شهادت حر انقلاب اسلامی؛
🔸درطول تاریخ افراد خوبی بودندکه خوب نماندند وبسیاری ازافراد انسانهای خوب نبودند، اماخوب شدند.
🔹دلایل بسیار زیادی دارد که انسان عاقبت بخیر یاشر بشود، امایک مورد درتمام زندگی این افرادمشخص بود: #احترام_به_مقدسات و بی احترامی به مقدسات. تمام کسانی که عاقبت بخیر شدند این وجه مشترک راداشتند که احترام به مقدسات میگذاشتند.
🔸اگرجناب حر توانست توبه کند بخاطر این بود که به امام حسین (علیهالسلام) وحضرت زهرا (سلامالله علیها) احترام می گذاشت.اگر طیب حاج رضایی توفیق توبه پیدا کرد به دلیل این بود که به امام (ره) احترام میگذاشت.
🔹یکی از آن افراد #شاهرخ_ضرغام بود که
خاطراتش در کتاب «شاهرخ، حر انقلاب» موجود است.
🔸احترام به مقدسات کار را درست می کند. مثلا: کسی می بیند تکه نانی در خیابان افتاده است، خم می شود و آن را کناری می گذارد.
کسی روزنامه ای که کف مغازه پهن است را بر می دارد، که اسماء مقدسش درونش نباشد.
کسی که به رهبری احترام می گذارد. کسی که به مراجع و سادات #احترام می گذارد.
❇️برگرفته از سخنرانیحجت الاسلامراجی
#سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
@soada_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️چه کسی اولین پیام تبریک برای جدایی #بحرین از ایران را فرستاد؟
🔴 چگونه شاهراه نفتی #خلیجفارس از ایران جدا شد؟!
🎥 بخشی از سخنرانی حجت الاسلام راجی در برنامه #میراث_ماندگار از شبکه خراسان رضوی
#گام_تمدن_ساز
🌐 #سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
🆔 @soada_ir
📌سخنرانی حجت الاسلام راجی و ارائه پژوهش #گام_تمدن_ساز
🔸در جمع مسئولین و پرسنل ناجا
🔹#مشهد
🗓 ۱۸آذر۹۸
📷گزارش تصویری:
https://www.instagram.com/p/B511F--gSfy/?igshid=kopyh72mo2nl
🌐 #سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
🆔 @soada_ir
صوت تفسیر 17آذر.mp3
14.21M
📌صوت #تفسیر_قرآن کریم
📖 صفحه ۷۵
مسجد امام رضا علیه السلام #دانشگاه_فردوسی
🌐 #سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
🆔 @soada_ir
سعداء/حجت الاسلام راجی
📌صوت #تفسیر_قرآن کریم 📖 صفحه ۷۵ مسجد امام رضا علیه السلام #دانشگاه_فردوسی 🌐 #سعداء پایگاه نشر آثار
📌واکنش مومنین در مقابل تعریف و تمجید دیگران
خداوند در آیه 188 سوره آل عمران میفرماید: «لَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ يَفْرَحُونَ بِمَا أَتَوْا وَيُحِبُّونَ أَنْ يُحْمَدُوا بِمَا لَمْ يَفْعَلُوا فَلَا تَحْسَبَنَّهُمْ بِمَفَازَةٍ مِنَ الْعَذَابِ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ؛ البته گمان مبر كسانى كه بدانچه كرده اند شادمانى مى كنند و دوست دارند به آنچه نكرده اند مورد ستايش قرار گيرند قطعا گمان مبر كه براى آنان نجاتى از عذاب است [كه] عذابى دردناك خواهند داشت»
🔸عده ای دوست دارند که به خاطر کاری که انجام نداده اند، مورد #تشویق و تمجید دیگران قرار بگیرند و به واسطه آن شاد شوند! در حالی که مومنین از #تعریف دیگران خوشحال نمیشوند.
🔹امیرالمومنین علیه السلام در صفات #متقین که در #نهج_البلاغه آمده است، میفرمایند: أَنَا أَعْلَمُ بِنَفْسِی مِنْ غَیْرِی، وَ رَبِّی أَعْلَمُ بِی مِنِّی بِنَفْسِی! اللَّهُمَّ لاَ تُؤَاخِذْنِی بِما یَقُولُونَ، وَ اجْعَلْنِی أَفْضَلَ مِمَّا یَظُنُّونَ، وَاغْفِرْ لی مَا لاَ یَعْلَمُونَ!
من از دیگران نسبت به خود آگاه ترم و پروردگارم به اعمال من از من آگاه تر است. بارالها! مرا به جهت نیکیهایى که به من نسبت مى دهند مؤاخذه مفرما! و مرا برتر از آنچه آنها گمان مى کنند قرار ده و گناهانى را که من دارم و آنها نمى دانند ببخش!
🔸اگر کسی #اخلاص دارد و کارهایش را برای خدا انجام داده، چرا از تعریف دیگران ذوق میکند؟! و برخی که دوست دارند بخاطر کارهایی که انجام ندادن هم از ایشان تعریف بشود! در حالی که #شهدا اینگونه نبودند.
🔹یکی از همرزمان شهید محمود #کاوه تعریف میکند: روزی به او گفتم: آقا محمود اگر مردم تو را فراموش کنند، این کوهها فراموشت نمیکنند. گفت: چطور مگر؟ گفتم: به دستور تو، سربازهای امام بر بسیاری از قلههای کردستان نماز خواندند، این تو بودی که کلمه «اشهد ان لا اله الاالله و علی ولی الله» را در بیشتر این کوهها طنینانداز کردی... بچهها مثل اینکه منتظر بودند کسی سر حرف را باز کند، همه شروع کردند به زدن حرفهایی از همین دست. چهرهاش نشان میداد که از این حرفها خوشش نیامده، گفت: ما بدون امام چیزی نیستیم، امام همهچیز را از خدا میداند... کمی مکث کرد و گفت: از این حرفها هم دیگر کسی نزند وگرنه کلاهمان میرود در هم.
🔸شهید کاوه، روزی به ستاد مشترک زنگ زد و گفت: این آخوندی که فرستادید، به درد ما نمیخوره! فرد دیگری را بفرستید. گفتند اتفاقی افتاده؟ ایشان از بهترین ها هستند. شهید کاوه گفت: موقع سخنرانیش دائم دارد از من تعریف میکند؛ ایشان آمده اسلام را تبلیغ کند یا تبلیغ من را؟!
🔹آنهایی که الان نام شان سرزبان هاست، در پی #گمنامی بودند و بااخلاص کار کردند، و خداوند آنها را عزیز در دو دنیا کرد. اما برخی، دوست دارند اسم شان سرزبانها بیفتد و دائم از ایشان تعریف شود و لایک بخورند! آنها هیچی نمیشن!
🔸آدم احساس میکند با فضای مجازی، اخلاص از بین همه رفت و همه در جستجوی ممبر و فالور هستند! انگار نه انگار کار برای خداست! «... وَيُحِبُّونَ أَنْ يُحْمَدُوا...»
🔹و در ادامه، صفات #اولی_الالباب را بیان میکند، میفرماید: برای عقلا و صاحبان حقیقی عقل، چیزهایی قرار دادیم... آنها در همه حال به یاد خدا هستند، «... قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَى جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ...»
🔸« خوشا آنان که دائم در نمازند...» یعنی در همه لحظات به یاد خدا هستند، از غذاخوردن تا قضای حاجت شان برای خداست...
🔹عقلا آنهایند که خود را به یک جای محکم؛ متصل میکنند، عاقل کسی نیست که متصل به خود باشد؛ مانند لامپی که خود را بی نیاز از منبع برق بداند و حس کند روشنایی از خودش است!
🔸در اینجا فعل مضارع به کار برده، یعنی همیشه در حال تفکر در آسمان ها و زمین هستند؛ دائم خدا را میبینند و میگویند: «...رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَذَا بَاطِلًا...»
🔹همه هستی برای انسان خلق شده، خدا ما را بیهوده نیافریده که دائم در آشپزخانه یا در توالت باشیم! ما خلق شدیم که کارهای موثر عالم را انجام دهیم؛ چنین شخصی ناامید نمیشود.
⁉️برخی میگویند خدا کجاست؟ بگویید خدا کجا نیست؟!!
«پروردگارا ما شنيديم كه دعوتگرى به ايمان فرا مى خواند كه به پروردگار خود ايمان آوريد...» فَآمَنَّا؛ و بلافاصله ایمان آوردیم، «پروردگارا گناهان ما را بيامرز و بديهاى ما را بزداى و ما را در زمره نيكان بميران...» « وَتَوَفَّنَا مَعَ الْأَبْرَارِ...» یعنی پس از آنکه از خدا آمرزش گناهانشان را طلب میکنند، مرحله بالاتر از آن یعنی بودن با خوبان و محشور شدن با صالحین را از خداوند میخواهند...
#خلاصه_تفسیر
#پاسخهای_قرآنی
#تفسیر_صفحه_ای_قرآن
#مسجد_امام_رضا_علیه_السلام
#دانشگاه_فردوسی_مشهد
🌐 #سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
🆔 @soada_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ایران چندمین #قدرت دنیاست؟
🔴 ماجرای امام خمینی و رهبر انقلاب با فرستاده ویژه #آمریکا
🎥 بخشی از سخنرانی حجت الاسلام راجی در برنامه #میراث_ماندگار از شبکه خراسان رضوی
#گام_تمدن_ساز
🌐 #سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
🆔 @soada_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌لحظه تقدیر از حجت الاسلام راجی در همایش ملی #اصحاب_اندیشه
فرمانده قرارگاه خاتم الاوصیاء: حجت الاسلام راجی، #طهرانی_مقدم بخش فرهنگ است.
🌐 #سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
🆔 @soada_ir
سعداء/حجت الاسلام راجی
💢پاسخ به یک غلط رایج در اذهان! 🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻 با توجه به سوال مکرر مخاطبان محترم درخصوص شبهه #دریای_خز
📌چقدر از دریای خزر متعلق به ایران است؟
⁉️ماجرای #توافق_نامه ایران و شوروی درمورد دریای خزر چیست؟
تا به حال ۳ #پیمان بین ایران و شوروی بسته شده است.
🔶 #پیمان_حقوقی_اول عهدنامه ترکمنچای است که به موجب آن کشور ایران حتی حق کشتیرانی آزاد با پرچم ایران در دریای خزر را هم از دست میدهد. چه برسد به تثبیت حق استفاده از منابع بالسویه!
🔶#پیمان_حقوقی_دوم "عهدنامه منعقده دوستی بین دولتین ایران و شوروی" که در سال 1921 منعقد شد و ایران در این عهدنامه صرفا حق کشتیرانی بالسویه در دریای خزر که به موجب ترکمنچای از آن سلب شده بود را مجددا به دست آورد .در این عهدنامه نیز اشاره ای به حق انتفاع از منابع نشده است و حتی خزر "آب آزاد" نیز محسوب شده که عملا به ضرر ماست.
🔶#پیمان_حقوقی_سوم "قرارداد بازرگانی و بحرپیمایی بین ایران و شوروی" در سال1940 است که در آن هم هیچ اشاره ای به سهم طرفین از منابع خزر نشده و تنها نکته مثبت آن استفاده از عنوان "دریای ایران-شوروی" است. که البته در متن این قرارداد از نظر حقوقی باز هم چیزی را به نفع ما تغییر نمیدهد!
🔹در حالت عادی بر اساس حقوق بین الملل دریاها سهم هر کشور از منابع دریا چیزی بین 200 تا 300مایل دریایی هست (تقریبا به نفع ایران و روسیه)، اما در صورت بروز مناقشه سه فرمول برای تقسیم بندی دریا وجود دارد که عبارت اند از:
✅ #فرمول_اول تقسیم دریا بر مبنای طول #خط_ساحلی (به نفع قزاقستان با بیشترین طول و به ضرر ایران با کمترین طول ساحل)
✅#فرمول_دوم تقسیم بر اساس مساحت #کف_دریا (به نفع روسیه با بیشترین مساحت محصور)
✅ #فرمول_سوم تقسیم به #مساوات (بهترین حالت برای ایران با سهم 20درصدی)
💠تمام بحث ها بر سر رژیم حقوقی دریای خزر بر سر پذیرش یکی از سه فرمول بالا در جریان است که البته با وجود اینکه طبق دو فرمول اول حدود 8 تا 10درصد سهم خواهد داشت و به رغم مقاومت شدید کشورهای همسایه(بویژه آذربایجان) تا کنون موفق شده تا محدوده 18درصدی مقتدرانه اعمال حاکمیت کند.
🔴 #پاسخ_به_یک_شبهه
🌐 #سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
🆔 @soada_ir