💢 سرویسهای اطلاعاتی بیگانه چگونه جاسوس جذب میکنند؟
🔹 برخی از روشهای استخدام جاسوس توسط سرویسهای اطلاعاتی بیگانه در نمایشگاه تبیینی «روایت میدان» که به همت وزارت اطلاعات برگزار شده، به نمایش گذاشته شده است.
🔹 به گزارش کانال اخبار امنیتی دفاعی، در بخش دیگری از این نمایشگاه که به موضوع روشهای بکارگیری جاسوسان اختصاص داشت، روشهای اتخاذ شده از سوی سرویسهای اطلاعاتی بیگانه مطرح شده بود که در ادامه به آن اشاره میکنیم:
⚠️ اتفاقات ساختگی
سازمانهای اطلاعاتی با طراحی و اجرای اتفاق و حادثه ساختگی، بهانهای برای برقراری ارتباط با طعمه خود فراهم میکنند. در این روش همه تلاشهای این سازمانها عادی، واقعی و باورپذیر نشان دادن آن اتفاق یا حادثه است.
📊 تحلیلگری
جمعآوری اطلاعات از طریق کسب تحلیل افراد درباره مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی یکی از شیوههای سازمانهای جاسوسی است. در این روش با تکیه بر شناخت قبلی و با پوشش انجام فعالیتهای سیاسی یا تبادل اطلاعات علمی به فرد مراجعه کرده و به صورت مستقیم یا غیرمستقیم تحلیل و نظرات او را درباره مسائل مختلف جویا میشوند.
♻️ زبالهگردی
ممکن است خیلیها زباله را بیارزش و مشمئزکننده بدانند اما زبالهگردی یکی از روشهای پرکاربرد سرویسهای اطلاعاتی برای جمعآوری اطلاعات به ظاهر بیمنفع اما ذیقیمت است.
👥 مشاوره
درخواست مشاوره در قبال پرداخت حقالزحمه ترفند دیگری است که توسط سازمانهای اطلاعاتی برای جلب اعتماد و ایجاد اشتیاق و همکاری به کار گرفته میشود.
🕵🏻مراجعه آشکار
این شیوه زمانی مورد استفاده سازمانهای اطلاعاتی قرار میگیرد که در کسب اطلاعات یا جذب افراد برای همکاری ضرورت وجود داشته باشد. به رقم ریسک پذیری بالا مستقیم به سوژه مراجعه و سازمانش را معرفی و وی را به همکاری دعوت میکند.
🤝 همدردی
در این روش عامل سازمان خود را به سوژه مورد نظر نزدیک کرده و با اظهار همدردی با مسائل و مشکلات او در جهت جلب اعتماد وی تلاش میکند.
🗂 شانتاژ
سازمانهای جاسوسی با استفاده از مستندسازی و جمعآوری اسناد و مدارک و عکس و فیلم از سوژه درباره تخلفات اخلاقی، اقتصادی و... او را برای همکاری تحت فشار قرار میدهند.
📑 رزومه
یکی از روشهای نشان و جلب همکاری توسط سازمانهای جاسوسی از طریق رزومهها و سوابق موجود افراد در فضای مجازی است که عمدتا با هدف کاریابی صورت میگیرد. سازمانهای جاسوسی با جستجو و پیدا کردن افراد دارای دسترسی یا شاغل در مراکز حساس به ایجاد ارتباط و جلب همکاری آنها اقدام میکنند.
👏🏻 چاپلوسی
ذات و طبیعت بشر این است که تعریف و تمجید را دوست دارد. تملق، چاپلوسی و بزرگ جلوه دادن فرد از روشهای جلب اعتماد و عناصر سازمانهای جاسوسی است.
📈 نظرسنجی
بهرهگیری از پوشش مؤسسات نظرسنجی از دیگر روشهای کسب اطلاعات و جاسوسی سرویسهای اطلاعاتی است که در سالهای اخیر بسیار مورد استفاده قرار گرفته است.
📱 زیرپاکشی
با زرنگی از زیر زبان فردی اطلاعات بیرون کشیدن» یا «اخذ اطلاعات از طریق گفتوگو با فرد به شکلی که وی به نیت گفتوگو کننده نشده و ناخواسته به افشای اطلاعات اقدام کند»
🔄 شبیهسازی
روشی است که عامل اطلاعاتی با استفاده از اطلاعات موجود درباره خصوصیات فردی، تحصیلی، اجتماعی و... فرد خود را با او همسان کرده تا سریعتر اعتماد وی را به دست آورد.
💰 مدیونسازی
کمک مادی و حمایت معنوی از مهمترین شاخصهای روش مدیونسازی برای جلب همکاری از جانب سازمانهای اطلاعاتی است.
🔍 ایرانیان مقیم
یکی از بسترهای اطلاعاتی سازمانهای جاسوسی با ایرانیان بهرهبرداری از «ایرانیان مقیم» است. اکثر ایرانیان مقیم افرادی فرهیخته و ارزشمندی بوده که میتوانند به عنوان فرصت محسوب شوند. اما با توجه به اینکه بهرهبرداری سرویسهای اطلاعاتی از ایرانیان مقیم آسانتر است لذا اطلاعات نامتعارف و طرح موضوعات محرمانه درباره آسیبپذیری و نقاط ضعف یا سازمان میتواند مورد سوءاستفاده آنان قرار گیرد.
🧑🏻💻 کارمندان محلی
یکی از شیوههای سازمان جاسوسی بهرهبرداری از کارمندان محلی سفارتخانهها است. با عنایت به اینکه همه امور کارمندان محلی از قبیل اقامت، تحصیل، درمان و... در کشور محل اقامت آنان صورت میگیرد، سازمانهای جاسوسی از طریق این قشر اقدام به جمعآوری اطلاعات و حتی جلب همکاری افراد مورد نظر مینمایند.
✅ لطفا جهت آموزش و ارتقای فرهنگ امنیتی هموطنان عزیز، این پیام را به صورت گسترده با ذکر مصدر بازنشر (فوروارد) کنید.
⛔️ امنیت ملی
🇮🇷 کانال تخصصی اخبار امنیتی و دفاعی
6.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️به دوران #پسا_مهسا خوش آمدید.
❌توجه : این ویدئو مناسب افراد زیر ۱۲ سال نیست❌
🔹در سال۱۹۲۰ انقلابی در پوشش اتفاق افتاد. برای اولین بار مچ و ساق پا نمایان شد.چیزی که تا قبل از آن هرگز دیده نمیشد.
🔸در کشور ما نیز این مسیر ، مدت هاست در حال اجراست!
#⃣ #حجاب
❁❅❁❅❁❅❁❅
🔵 کانال *افسران جنگ نرم انقلاب اسلامی*
https://eitaa.com/joinchat/2070216742Cfb46d21fc0
بخش نوزدهم
در ادامه ابزارهای جنگ نرم:
۷- تشکلهای مردم نهاد( NGO)
استکبار برای تحقق اهداف خود در حوزه تهدید نرم از ابزارهای بسیاری استفاده می نماید که یکی از این ابزارها تشکل های غیردولتی یا سازمانهای مردم نهاد (NGO) می باشد.
با تشکیل NGO ها ، ارائه آموزش های مورد نیاز و فعال نمودن در حوزه کاری مربوط به خود ، با توجه به توقعی که سازمانها و بنیادهای حامی از این تشکلها دارند و با توجه به خط دهی و هدایت آشکار و پنهان آنان از سوی طراحان جنگ نرم تقابلی بین تشکل ها و نظام حاکم به مرور زمان بروز می کند. خط دهی نامحسوس و سازماندهی شده از سوی حامیان، این تشکل ها را به سوی تقابل با دولت سوق می دهدو مخالفتهای آنان با دولت به بهانه های مختلف و متفاوت ودر مواردی غیر منطقی شکل می گیرد.بدیهی است کوچکترین بهانه امکان متهم کردن دولت به عدم همکاری ، کم کاری و یا عدم حمایت کامل و قاطع از از NGOها را فراهم می آورد و آنان را که به صورت شبکه ای به یکدیگر مرتبط شده اند ،به سمت نافرمانی مدنی و وقوع انقلابات مخملی سوق می دهند. این تشکلها بنا بر آنچه که در قانون ذکر شده نباید سیاسی باشند ، اما عموما با هدف سیاسی تشکیل می شوند و با نفوذ به بدنه و ساختار فرهنگی و سیاسی کشور بدنبال عملی نمودن برنامه های از پیش تعیین شده در کشور بر می آیند.این دقیقا همان اتفاقی بود که در عصر اصلاحات بوقوع پیوست و با شعار "توسعه سیاسی" سید محمد خاتمی با پشتیبانی طرح انقلاب مخملی جرج سوروس در جامعه مطرح شد.
طی سالهای گذشته حدود ۱۲ هزار تشکلهای غیر دولتی در کشور تشکیل شده است.
مایکل لدین ؛ از چهره های شناخته شده تغییر نظام در ایران و موسس سازمان "ائتلاف برای دموکراسی" در ایران(CPI) که در نهاد اقدام امریکائی به اجرای طرحهای مطالعاتی مشغول است،طرح تغییر از درون را تنها راهکار کنونی برای مقابله با نام اسلامی ایران می داند.
او در مصاحبه با شبکه CBN در ۲۸ آوریل ۲۰۰۴ در پاسخ به این پرسش که " برای ضربه زدن به ملاها در ایران چه طرحی دارید؟"حمایت از سازمانهای غیر دولتی داخل ایران و سازمانهای صنفی را از جمله این راه کارها بر شمرد .
ادامه دارد.....
*‼️شیوه کاهش بهرهوری و اضمحلال قدرت سازمانی دولتهای ضدآمریکایی*
این مطلب بر اساس دستورالعمل: Simple Sabotage Field Manual که از سال ۲۰۰۸ از محرمانگی خارج شده، شیوه کاهش بهرهوری و اضمحلال قدرت سازمانی دولتهای ضد آمریکایی با استفاده از نیروهای نفوذی رو از سال ۱۹۹۴ به بعد نشان میدهد.
۱. ساخت کمیته برای هر کاری. از کمیتههای تحقیقاتی گرفته تا کمیتههای اجرایی. سعی کنین کمیتهها هر چقدر که ممکنه بزرگ باشه. هرچی تعداد بیشتر، مخالفتها هم بیشتر
۲. اصرار به ساخت پروسه برای هر کاری، جلوگیری از ساخت هرگونه میانبر و تسهیل روندها، به بهانه اینکه داشتن پروسه باعث اصولی جلو رفتن کارها میشه
۳. با هدف پایین آوردن امید و انگیزه افراد کارآمد و حرفهای، به افراد ضعیف و غیرمتخصص بها دهید. افراد غیرمتخصص را مرتب ارتقا دهید و از آنها تعریف کنید.
۴. در هنگام تقسیم کار، اول کارهای غیر مهم را به آدمهای متخصص و سپس با اولویت کمتر (و منابع کمتر) کارهای مهم را به آدمهای ناکارآمد تخصیص دهید!
۵. مشغول کردن سیستم با موارد غیرمرتبط، غیر ضروری و غیرمهم (مثال امروز: Woke, CRT)
۶. اصرار به استفاده از ادبیات و لغات درست، که در پی آن بحثهای طولانی و بی فایده شکل خواهد گرفت.
۷. انجام مستمر سخنرانیهای طولانی و تکراری؛
سعی کنین نکاتی که بارها عنوان شده را دوباره تکرار کنید.
از انجام دوباره یک سخنرانی نترسید و سعی کنید در هیچ سخنرانی حرف تازه نزنید.
همه را مجبور کنید تا در سخنرانیهای طولانی شرکت کنند و گوش دادن را وارد پروسههای کاری کنید.
۸. به بهانه ایده آل بودن، به قسمتهای غیر مهم گیر بدهید، دوباره کاری بسازید و منابع زیاد را صرف بهبود قسمتهای غیر ضروری کنید.
۹. تا آنجا که میتوانید مجوز بسازید و پروسه مجوز گرفتن را طولانی و سخت کنید. به بهانه ساخت امنیت، حداقل هر پروسه را سه شخص/سازمان مختلف باید تایید کنند.
۱۰. با ساخت فرآیند کاری سخت (اجبار از استفاده از سیستمهای خاص، حضور در شرکت و...) کار کردن کارمندان را کند کنید.
۱۱. فرآیند کاری را طوری بچینید که یک نفر مسئول هیچ قسمتی نباشد و همیشه هر شخص بتواند یک نفر/تیم دیگر را برای هر اشتباه و قصوری blame کند.
۱۲. جلوی آموزش درون سازمانی و یا بین هم تیمیها را بگیرید. همیشه اصرار کنید به خاطر داشتن بهترین بازده، همه باید آموزش یکسان داشته باشند که توسط سازمان تصویب شده.
📍منبع:
https://www.hsdl.org/c/abstract/?docid=750070
با عرض سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات وتبریک مجدد سال نو به محضر اعضای محترم کانال ؛ به علت تعطیلات توقف در ارسال پستهای کانال ایجاد شده بود ضمن پوزش انشاالله با ارائه مطالب در ادامه مباحث قبلی در خدمت خواهم بود،ارادتمند حمید رضا نصیری