سلام عزاداری هاتون قبول حق.
خوبین ان شاءالله؟ سلامتین؟
بریم با ادامه مبحث زیبای معجزه ی ادب..☺️👇
❅✺✻زنـ💕ـدگی به سبک عـ💞ـاشقا❅✺✻
#معجزه_ی_ادب 10 🔹همونطور که گذشت نباید ادب رو خیلی فراگیر ببینید؛ ادب هم دربرگیرندۀ رفتارهای شخصی
#معجزه_ی_ادب 11
✨بسمالله الرحمنالرحیم✨
♻️وقتی «ادب» رو بر «محبت» ترجیح میدیم، و اون رو به لحاظ مقدمه بودن، بر دین هم تقدم میدیم، معلومه که ادب بر قانون هم ترجیح داره.
🚦معلومه که اگه مردم روی حساب ادب، چراغ قرمز رو رد نکنند، خیلی بهتر از اینه که بخوان روی حساب قانون، چراغ قرمز رو رد نکنن.
✔️ در معاملات و امور دیگر هم ادب بر قانون ترجیح داره. مردم باید روی حساب ادب، معامله کنند نه روی حساب «ترس از قانون قوّۀ قضائیه».
🚫اگه مردم روی حساب قانون زندگی کنند، قطعاً در مواردی قوانین رو زیر پا خواهند گذاشت یا قانون رو دور خواهند زد و آمار بیقانونی افزایش پیدا میکنه.
😇در یک جامعۀ ایمانی و یک جامعۀ انسانی برجسته بین آدمهای فهیم، هیچوقت بر اساس حداقلهای عدل و انصاف و قانون با هم رفتار نمیکنند.
❌هر چند ممکنه گاهی از اوقات طرح مسئله قانون در جامعه به دلیل وجود قانون شکنان یک ضرورت به حساب بیاد، ولی در کل نمی تونه به عنوان یک مسیر برای سعادت جامعه محسوب بشه.
🔹یه وقتایی برخی از سیاسیون بودن که مدام از قانون دم میزدن، در حالی که این کار بسیار مضرّه و میتونه موجب نابودی جامعه بشه.
💕@sokhananiziba
✅درسته که قانون امر لازم و ارزشمندی هست و اساساً برای حیات جامعه بسیار ضروریه، ولی با تأکید بر قانون نمیشه قانونمند شد، اتفاقاً دم زدن از قانون، اغلب اوقات برعکس نتیجه میده.
اثر تربیتی قانونمداری و محور قرار دادن قانون به عنوان شعار تربیتی، خودش بیقانونیه. البته خود قانونمداری شعار خوبیه ولی «این زنگوله رو چه کسی به گردن گربه میندازه؟!»🤔
⁉️چرا اثر تربیتیِ شعار قانونمداری، بیقانونی است؟
👈چون قانون شما رو به حداقل دعوت میکنه، ولی ادب شما رو به حداکثر دعوت میکنه. قانون شما رو به واسطۀ مجازات قانونی و به واسطۀ نهادهای قانونی کنترل میکنه، و اینکار در واقع موتور محرک رفتار خوب رو از قلب شما خارج میکنه و به دست قوۀ قضائیه میده. ولی قوۀ محرکۀ ادب در قلب خودِ انسانه!
⚜کسی که باادب باشه، قانون رو هم رعایت میکنه. وقتی ادب اومد، آدم حتی پیش خودش هم غیرقانونی رفتار نمیکنه.
🚸شنیدید میگن: «به مرگ بگیر که به تب راضی بشه!» شما هم به ادب بگیرید، تا لااقل به رعایت قانون راضی بشه.
🔰ولی اگه به قانون بگیرید، به رعایت قانون راضی نخواهد شد. اگه ادب رو مبنای تربیت قرار بدید، وقتی انسان رفتار مؤدبانه انجام میده یا وقتی قانون رو رعایت میکنه، خودش هم لذت میبره،
🏃♂اما کسی که با قانون تربیت شده باشه، اثر وضعیش اینه که از بیقانونی کردن لذت میبره. مثلاً وقتی چراغ قرمز رو رد میکنه، میگه: «چه خوب شد که افسر منو ندید!».
😞اما کسی که بر مبنای ادب، تربیت شده باشه، وقتی بیقانونی کنه، پیش وجدان خودش ناراحت میشه که چرا بیادبی کرده؟
💕@sokhananiziba
🔺این مطالبی که عرض می کنیم حرف ما نیست بلکه مدل تربیتی امیرالمؤمنین(ع) هست که میفرماید:
✍با مؤمنین به ایثار رفتار و با سایر مردم به انصاف رفتار کن
عَامِلْ سَائِرَ النَّاسِ بِالْإِنْصَافِ وَ عَامِلِ الْمُؤْمِنِینَ بِالْإِیثَار
📚غررالحکم/9109
📝قانون ،به تعبیری، آییننامۀ انصافه. در حالی که ما مقولههایی داریم که بالاتر از انصاف هستن از جمله «ایثار» و «ادب». ما باید بین خودمون با ایثار و ادب رفتار کنیم.
💠اگه به کسی مستقیماً بگید: «خلاف قانون رفتار نکن» اثرش کمه. ضابط قانون، قوۀ قضائیه است، در حالی که ضابط ادب وجدان آدما و فرهنگ آدماست. و تأثیرگذاری این ضابطها بر انسان خیلی با هم فرق میکنه.
📌سعی کنید با آدمِ باادب معامله کنید، چون اون نهتنها قانون رو زیر پا نمیذاره، بلکه نامردی هم نمیکنه.
گاهی اوقات ممکنه قانون به شما اجازه بده یک جایی نامردی هم بکنید، اما کسی که واقعاً باادب باشه، نامردی نمیکنه؛ حتی اگه به لحاظ قانونی هم بتونه این کارو انجام بده.
📌از خانوادۀ باادب همسر انتخاب کنید و دخترتون رو هم به یک آدم باادب شوهر بدید. اول ببینید آیا در خانوادۀ اونها ادب هست یا نه.
🌸ادب خیلی زیباست، حتی در معنای لغوی ادب هم زیبایی هست. لغتِ ادب به معنای «دعوت زیبا» است، مثلاً اینکه به زیبایی بگید: «خواهش میکنم بفرمایید...»
🌼الان هم در ادبیات فارسی به یُمن زحمتهای ادیبان بزرگ پارسزبان، ادب زیبایی خودش رو حفظ کرده و در فرهنگ ما هم زیبایی اون حفظ شده.
💐 اُدبای بزرگ و مشاهیر ادبیات و عرفان ما، کلمۀ ادب رو به فرهنگ و زبان ما وارد کردن و اون رو با همون هیبت و زیبایی خودش به ما منتقل کردند.
💕@sokhananiziba
اللهم صل علی محمد وآل محمد و عجل فرجهم🌺
تا زنده ای، برو، ادب آموز بهر نام
کین نفس آدمی به ادب نامور شود
💕@sokhananiziba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لحظات طلایی👌✨
حاج آقا عالی
💕@sokhananiziba
4_5963005338180394118.mp3
6.65M
#تنگ_نظری
#حسادت
💢چگونه اشخاص تنگ نظر و حسود را شناسایی کنیم ❓❓
⏪آیا طبق حرف مردم قضاوت کنیم یا از برخورد آنان در اجتماع ⁉️
#سخنان_ناب_و_زیبای_استاد_آقا_رضا
@sokhananiziba
https://chat.whatsapp.com/DRjeQxaD2J97VSKliu7W8t