✨﷽✨
🔰قال رسول الله - صلی الله علیه وآله -:
من ترک صلاته حتی تفوته من غیر عذر فقد حبط عمله ؛
💬کسی که نمازش را بدون عذر ترک کند (نخواند) تا وقت آن بگذرد، عمل او نابود شده است.
📗بحارالانوار، ج ۸۲، ص ۲۰۳.
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
✨﷽✨
🔰سوال – مادر من هر وقت با خاله هايم فرصت با هم بودن پيدا ميكنند با هم غيبت ميكنند. در جواب تذكرات من ميگويند كه اين غيبت نيست يا اينكه ميگويند: تو گوش نده. آنها وظايف ديني شان را كامل انجام ميدهند ولي غيبت ميكنند. وظيفه ي من چيست؟
💬پاسخ : اين خيلی خوب است كه فرزندان نگران دين والدين شان هستند. غيبت آن چيزی است كه اگر در روی طرف گفته بشود، طرف ناراحت می شود. اگر شما پشت سر من مطلبي
بگوييد كه اگر آن را جلوی من بگوييد، من ناراحت بشوم، اين غيبت ميشود. غيبت بيان عيب كسی و يا هر چيزی كه او را ناراحت ميكند. يك وقت تعريف مسئله اي است كه اتفاق افتاه است. مثلا مادر شما مطلبی را از يك عروسی براي خواهرش تعريف می كند كه همه در عروسی شاهد آن بوده اند، اين اشكالی ندارد. تعريف چيزی كه مخفی نبوده و طرف ناراحت نمی شود غيبت نيست. بيشتر چيزهايي كه خانمها برای هم تعريف ميكنند از باب غيبت نيست بلكه نقل مطالب است. مثلا می گويند كه سر فلانی را كلاه گذاشته اند و يك جنس قلابي به او داده اند و بقيه می خندند و ميگويند كه ما به او گفتيم كه با ما به خريد برو، اين غيبت نيست. تعريف وقايع و حوادثي كه اتفاق افتاده است و طرف هم ناراضي نيست غيبت نيست. اگر من عيوب ديگران را پشت سرش بگويم و اگر بخواهم آنرا جلوي رويش بگويم طرف ناراحت ميشود، اين غيبت ميشود. لازم است كه اين آقا تذكر بدهد تا آنجا كه بداند اثر ميكند. اگر آنها بگويند كه ما اينها را ميدانيم ديگر نياز نيست كه ايشان به آنها بگويد. ايشان خودش نبايد غيبت را گوش بدهد. روايت داريم كه گوش كننده ي غيبت مثل غيبت كننده است. يك وقت كسي حادثه اي را تعريف ميكند و نقيصه اي هم براي خودش اتفاق افتاده و آنرا بازگو مي كند اشكالي ندارد و اين غيبت حساب نمي شود. در كتاب معراج السعادة در قسمت گناهان كبيره نوشته ي آيت الله دستغيب در مورد غيبت توضيحاتي نوشته شده است، حتما آنرا بخوانيد.
#استاد_رفیعی
💬 #سخنرانی_های_ناب
@nab_menbar
🍃🌼 جملاتی زیبا از
حضرت علی علیه السلام 🌼🍃
۱. مردم را با لقب صدا نکنید.
۲. روزانه از خدا معذرت خواهی کنید.
۳. خدا را همیشه ناظر خود ببینید.
۴. لذت گناه را فانی و رنج آن را طولانی بدانید.
۵. بدون تحقیق قضاوت نکنید.
۶. اجازه ندهید نزد شما از کسی غیبت شود.
۷. صدقه دهید، چشم به جیب مردم ندوزید.
۸. شجاع باشید، مرگ یکبار به سراغتان می آید.
۹. سعی کنید بعد از خود، نام نیک بجای بگذارید.
۱۰. دین را زیاد سخت نگیرید.
۱۱. با علما ودانشمندان باعمل ارتباط برقرار کنید.
۱۲. انتقاد پذیر باشید.
۱۳. مکار و حیله گر نباشید.
۱۴. حامی مستضعفان باشید.
۱۵. اگر میدانید کسی به شما وام نمیدهد، از او تقاضا نکنید.
۱۶. نیکوکار بمیرید.
۱۷. خود را نماینده خدا در امر دین بدانید.
۱۸. فحّاش نباشید.
۱۹. بیشتر از طاقت خود عبادت نکنید.
۲۰. رحم دل باشید.
۲۱- گریه نکردن از سختی دل است.
۲۲- سختی دل از گناه زیاد است.
۲۳- گناه زیاد از آرزوهای زیاد است.
📚 نهجالبلاغه امیرمومنان حضرت علی (ع)
پیشاپیش عید بزرگ غدیرخم
بر همه مسلمانان جهان مبارک باد.
💬 #سخنرانی_های_ناب
@nab_menbar
Panahian-Clip-VameeBaZemanatAmirAlmomenin.mp3
2.12M
🎵وامی با ضمانت امیرالمومنین(ع)
🔻بیایید این سنت کمتر شنیده شده عید غدیر را رونق بدهیم!
#کلیپ_صوتی
💬 #سخنرانی_های_ناب
@nab_menbar
✨﷽✨
🔰سوال : اگر من از خدا شكايت داشته باشم كجا بايد بروم؟ خدا در قرآن به ما ضمانت داده كه شما دعا كنيد من آنرا اجابت ميكنم. چرا خدا به ما گفته دعا كنيد در صورتيكه هر وقت خودش دلش بخواهد آنرا اجابت ميكند؟ حتما الان ميگوييد: حكمت نبوده است. مگر ظرفيت يك انسان چقدر است؟
پاسخ : شكايت خدا را بايد پيش خود خدا برد. يا سامع الشكايا از صفات خداست. شكايت را هميشه پيش يك برتر ميبرند. حضرت يعقوب ميفرمايد: من شِكوهام را پيش خدا ميبرم
. شكايت از خدا درست نيست. اگر ما شِكوه اي داريم با خدا مطرح ميكنيم. حضرت موسي گاهي با خدا اينگونه صحبت ميكرد. در ادامه ي آيه بخوانيد مرا تا اجابت كنم شما را، خدا ميفرمايد: كساني كه از بندگي و عبادت من تكبر ميورزند به جهنم ميروند و ارتباط شان با من قطع ميشود. ما فقط قسمت اول را ميخوانيم. پس خدا اين را مشروط كرده است و شرط آن هم عبادت و بندگي خداست. اين سوال را يك نفر از امام صادق (ع) پرسيد. پدري به پسرش ميگويد كه من پدر توهستم و تو هر چقدر كه پول بخواهي به تو ميدهم اما به شرط اينكه با آن موادمخدر نخري و آنرا حرام نكني. ادعوني قيد دارد كه دعا بايد با مال حلال باشد. در زمان حضرت موسي فردي سه سال دعا ميكرد و دعايش مستجاب نمي شد. يكي از انبياء بني اسرائيل گِله ي او را به خدا رساند. به اوخطاب رسيد كه تو ما را ميخواني ولي سه تا عيب در كارت هست. يكي اينكه زبان تو زبان فحاشي است و ديگر اينكه قلب تو پاك نيست و ديگر اينكه نيت توصادق نيست. اجابت الهي حتما تحقق حاجت من نيست. همين كه خدا حرفهاي من را ميشنود خودش اجابت است. ممكن است كه اين به صلاح تو نيست يا زمان دادن آن الان نيست. يك وقت شما پيش رئيس بانك ميرويد و درخواست ده ميليون
وام ميكنيد. درخواست شما مشخص است. ولي يك موقع شما شرايط استحقاق آنرا نداريد و به شما دوميليون بيشتر نمي دهند يا اصلا به شما وام تعلق نمي گيرد. تمام خزائن دست خداست ولي گاهي شرايط دعا فراهم نيست. ما نمي توانيم تمام مسائل را با افق ديد خودمان تحليل كنيم. تصور ما اين است كه حاجات ما فقط بايد در دنيا برآورده بشود. در روايت داريم كه دعاهايي كه در دنيا به اجابت نمي رسد در آخرت اين قدر به آن ثواب ميدهند كه بعضيها ميگويند كه اي كاش هيچ وقت دعاهاي مان به اجابت نمي رسيد. خدا خيلي از دعاها را به اجابت ميرساند. دعاهايي كه به اجابت ميرسيد خيلي بيشتر از دعاهايي است كه به اجابت ميرسد.
#استاد_رفیعی
💬 #سخنرانی_های_ناب
@nab_menbar
🔰هر نفسم یاد تو گوید علی علیه السلام
💬 #سخنرانی_های_ناب
@nab_menbar
✨﷽✨
🔰در زمان حضرت موسی علیه السلام فردی سه سال دعا می كرد و دعايش مستجاب نمی شد. يكی از انبياء بنی اسرائيل گِله ی او را به خدا رساند. به اوخطاب رسيد كه تو ما را می خوانی ولی سه تا عيب در كارت هست.
▪️یکی اينكه زبان تو زبان فحاشی است
▪️و ديگر اينكه قلب تو پاك نيست.
▪️ و ديگر اينكه نيت توصادق نيست.
#استاد_رفیعی
💬 #سخنرانی_های_ناب
@nab_menbar
✨﷽✨
🔰حل يك معادله ریاضی توسط امیر المومنین علی(ع)
👈گویند شخصی در حال مرگ بود و قبل از مرگش او وصیت کرد:
🔻من 17 شتر و 3 فرزند دارم شتران مرا طوری تقسیم کنید که بزرگترین فرزندم نصف آنها را و فرزند دومم یک سوم آنها را و فرزند کوچکم یک نهم مجموع شتران را به ارث ببرند.
🔻وقتی که بستگانش بعد از مرگ او این وصیت نامه را مطالعه کردند متحیر شدند و به یکدیگر گفتند ما چطور می توانیم این 17 شتر را به این ترتیب تقسیم کنیم؟
🔻و بعد از فکر کردن زیاد به این نتیجه رسیدند که تنها یک مرد در جزیرة العرب می تواند به آنها کمک کند؛ بنابراین آنها به نزد امام علی رفتند تا مشکل خود را مطرح کنند
حضرت علی ((ع))فرمود: رضایت می دهید که من شترم را به شتران شما اضافه کنم آنگاه تقسیم بنمایم.
🔻گفتند: چگونه رضایت نمی دهیم پس شتر خویش را به شتران اضافه نمود و به فرزند بزرگ که سهمش نصف شتران بود، نه شتر داد، به فرزند دوم که سهمش ثلث شتران بود شش شتر داد و به فرزند سوم که سهم او یک نهم بود دو شتر داد و در آخر یک شتر باقی ماند که همان شتر حضرت بود.
👈یعنی چی شد؟هر کس به سهم خودش رسید و شتر حضرت دوباره به خودش،جل الخالق
💬 #سخنرانی_های_ناب
@nab_menbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امام هادی علیه السلام و غدیر
استاد رفیعی
💬 #سخنرانی_های_ناب
@nab_menbar
مداحی آنلاین - چرا خدا در قرآن نگفته حضرت علی جانشین پیغمبره - حجت الاسلام رفیعی.mp3
1.5M
🌸 #عید_غدیر
♨️چرا خدا در قرآن نگفته حضرت علی(ع) جانشین پیغمبره؟
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #رفیعی
💬 #سخنرانی_های_ناب
@nab_menbar
✨﷽✨
🔰شیعه امیر المومنین علیه السلام از زبان امام رضا علیه السلام
▫️يك عده ای براي ديدن امام رضا (ع) به مرو رفتند. خادم ايشان به نزديك در آمده و گفت چكار داريد؟ گفتند ما يك عده از شيعيان اميرالمومنين (ع) هستيم و از راه دور آمده ايم كه به خدمت امام رضا (ع) برسيم. خادم به نزد امام رضا (ع) آمده و گفت يك عده از شيعيان جد شما هستند و می خواهند با شما ملاقات كنند. امام فرمودند بگوييد بروند من الان فرصت ندارم. خادم به آنها گفت برويد امام وقت ندارند. فردا آمدند بازهم امام ايشان را نپذيرفتند. در روايت است كه تا دو ماه امام رضا (ع) ايشان را راه ندادند. بعد از دو ماه آنها به خادم گفتند از آقا بپرسيد مگر ما چه جفايي كرده ايم كه اينگونه ما را دشمن شاد ميكنيد. حضرت فرمود: می توانيد داخل شويد. سپس به آنها فرمود: شما واجبات خدا را درست انجام نمی دهيد. حرامهای خدا را مرتكب شده و حقوق يكديگر را هم مراعات نمي كنيد. آنوقت می خواهيد من شما را به خانه ی خود راه بدهم. شيعه كسی است كه از همه اهل عمل تر و باتقواتر است. ما كه شيعه ی اميرالمومنين (ع) سعی كنيم كه به سمت قلههايی كه اهل بيت دوست داشتند، برويم. به تعبير امام رضا (ع) شيعه كسی است كه در زندگی او حضرت علی (ع) و اهل بيت وارد شده باشند. حضرت امير (ع) فرمود كه شما نمی توانيد مانند من باشيد ولی زحمت خود را بكشيد. ما هم دست شما را می گيريم. شفاعت مربوط به كسی است كه در كلاس اهل بيت نشسته و احياناً در جايي كم آورده است. در اين صورت اهل بيت به او كمك می كنند. امام صادق (ع) فرمود كه روزغدير در عالم بالا، به معنای روز عهد است. يعنی روزی است كه ما بايد تجديد عهد كنيم. اينكه كارهايی كه از ما خواسته شده، انجام داده ايم يا خير. امام ما خداترس و اهل عمل بود. اين را نيز به ما توصيه می كند.
#استاد_عالی
💬 #سخنرانی_های_ناب
@nab_menbar
✅ آیت الله جوادی آملی(دامت برکاته):
بعد از وادی السلام قبرستانی به عظمت تخت فولاد اصفهان نداریم.
💫 کانال معرفی سرزمین مقدس تخت فولاد👇
@takhtefoulad_ir
🔻پیامبران مدفون در تخت فولاد
🔻 قبوری که زیارتشان مجرب است
🔻 تصاویر ناب از علما
🔻صدای علمای قدیم
🔻دانلود کتاب تخت فولاد
🔻عجایب تخت فولاد
💫 عضویت در کانال معرفی سرزمین مقدس تخت فولاد👇
https://eitaa.com/joinchat/3050831878Cbc3390435a
💫آشنایی با زوایای آشکار و پنهان دومین قبرستان بزرگ جهان تشیع👇
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📲Instagram:
instagram.com/takhtefoulad_ir
📱Telegram:
@takhtefoulad_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حاج حسین انصاریان: اقتدای به علی(ع) انسان را به سعادت واقعی میرساند
💬 #سخنرانی_های_ناب
@nab_menbar
#غدیر ، کربلای عوام بود
و کربلا ، غدیر خواص
در غدیر با آنکه بیعت گرفته شد ، جفا شد
و در کربلا با آنکه بیعت برداشته شد ، وفا شد
#سیدعلیخامنهای مدظلهالعالی
💬 #سخنرانی_های_ناب
@nab_menbar
🔸 حکایت شنیدنی علامه جعفری از جشن غدیر
🔹 مرحوم علامه محمد تقی جعفری نقل می کرد:
🔸یکی از نوه های مرحوم مورخ الدوله سپهر نویسنده کتاب ناسخ التواریخ به منزل ما آمد و اظهار داشت در شب عید غدیر در منزلی در شمال تهران، جشنی برقرار است و علاقه مندم شما هم در آن شرکت کنید. گفت: در این جشن تعداد زیادی از رجال لشکری و کشوری هستند. من تصور می کنم که اگر شما تشریف بیاورید و در آن محفل، مطالبی نیز بفرمایید مؤثر واقع شود.
🔹 محل برگزاری جشن،منزلی بزرگ و تقریبا جنگل مانند بود و بخش هایی از آن،به صورت آب نماهای بسیار بزرگ بود و به هرحال،باغی بود که کمتر نمونه آن را دیده بودم. وارد جلسه شدیم. دیدم سالنی بسیار بزرگ است که انواع و اقسام میوه ها و شیرینی ها جهت پذیرایی از حضار در آن چیده شده است. در ادامه برنامه برخی از اینها آمدند و در وصف امیرالمؤمنین (ع) اشعاری خواندند.برخی از شعرها خوب بود و برخی نیز سطحی نداشت...
🔸 من دیگر خسته شده بودم و بنا داشتم که بلند شوم که از در مجلس سیّدی با ظاهری بسیار ساده وارد شد و حتی کفش خود را برداشت و به داخل آورد که البته در آنجا این کار، خلاف عادت بود و پیدابود که صاحب مجلس و تعدادی دیگر ناراحت شده اند.
🔹عموم حضار به سید نگاهی تحقیر آمیز داشتند. کسی به او احترامی نگذاشت، ولی من در مقابلش به احترام برخاستم و او نیز سری تکان داد. سید،جوان بود و با یک طمأنینه و اطمینان خاصی بر روی زمین نشست و کسی هم تعارف نکرد که روی صندلی بنشیند.
🔸بالاخره نوبت به اشعرالشعرا رسید و از او دعوت کردند که بیاید و اشعارش را بخواند. این شاعر با یک طمطراقی آمد و شروع به قرائت اشعار نمود.
🔹 وقتی بیت اول را خواند هر چند بد نبود ولی سید یک اشکال جدی به آن وارد کرد. اشعرالشعرا محل نگذاشت و بیت دوم را خواند. دوباره سید ایراد گرفت. شاعر همچنان توجه نمی کرد. وقتی بیت سوم را خواند،سید گفت: این هم اشکال دارد. شاعر عصبانی شد و گفت: چرا؟ سید گفت: خوب،این را اول می پرسیدی. الان برایت توضیح می دهم.
🔸 سید بحثی از معانی بیان و صنایع ادبی را به صورت خیلی خلاصه بیان کرد... دیدم که دریایی است بیکران... چند نفر از حضار آمدند و احترام کردند و به زور سید را به بالای مجلس بردند.
🔹 در این هنگام یکی از حضار به سید گفت: اولا خوش آمدید، هر چند که نمیدانیم چطور آمدید. دوم این که آیا خودتان هم شعر می گویید؟ سید گفت: گاهی اوقات. گفتند: می شود یکی از سروده های خود را بخوانید؟ گفت: آری و حتی میتوانم همین الان شعر تازه بگویم. گفتند: پس بفرمایید. گفت: نه، چرا که ممکن است بگویید این اشعار را قبلا گفته ای. شما بگویید که چه بسرایم؟
🔸 اینها با حالت اعجاب آمیز نگاهی به یکدیگر کردند و گفتند: غزلی بگویید در مدح امیرالمؤمنین که دو بیت اول عاشقانه باشد و بیت سوم این باشد که اگر علی به خاری نگاه کند،گلستان می شود و بیت چهارم این باشد که اگر معصیت کاران عالم حتی فرعون توسل به علی پیدا کنند بهره مند می شوند. خلاصه، محدوده را برای او خیلی تنگ کردند.
🔹 سید قبل از شروع نگاهی به حضار کرد که کسی اشعار او را ننویسد. من زیر عبا خودکار و کاغذ را آماده کردم تا اشعار را یادداشت کنم. فهمید اما اعتراضی به من نکرد. سید شعر را این گونه آغاز کرد:
گر شمیمی ز سر طرّه جانان خیزد
تا قیامت ز صبا رایحه جان خیزد
واله ام من که چو ازخواب تو بیدار شوی
زچه رو از سر چشمان تو مژگان خیزد؟
علی عالی اعلا که ز بیم نهلش
روح از کالبد عالم امکان خیزد
گر به خاری کند از قاعده لطف نظر
از بن خار، دو صد روضه رضوان خیزد
گر زند دست به دامان ولایش فرعون
از لحد با دو کف موسی عمران خیزد
داورا! دادگرا! جانب "جدّا" نظری
کز پی مدح تو چون بحر به طوفان خیزد
...
🔸 معلوم شد که اسمش جدّا و قمی است.
🔹 پس از خواندن شعر، سید خطاب به حاضران گفت: آقایان! علی(ع) ازاین جلسات که دور هم بنشینید و انواع غذاها را بخورید و چند بیت هم شعر بخوانید راضی نیست. علی مرد است و مردان را دوست دارد. اگر مرد هستید و مردانگی دارید بروید سراغ محرومان، دردمندان و فقرا. یعنی همان کسانی که مورد عنایت علی بودند. اینجا نشسته اید و غذاها، شیرینی ها و شربت های خوشمزه می خورید بعد می روید خانه و فکر می کنید که در مدح علی شعر گفته اید. صریح بگویم که باید وضعتان را عوض کنید و بروید سراغ محرومان جامعه.
🔸این را گفت و کفش خود را برداشت و از مجلس بیرون رفت.
پس از رفتن او تا مدتی همه بهت زده بودند... آن شب شاهد بودم که تعدادی از آنها بسیار گریه می کردند. آقای سپهر،بعدها می گفت: تعدادی از آنها زندگی شان را تغییر دادند و رفتند و به رسیدگی به محرومان پرداختند.
ابن سینای زمان ص 102 - 97. به نقل از مرحوم سید علی اکبر پرورش.
💬 #سخنرانی_های_ناب
@nab_menbar
4_5854720158857168885.mp3
7.35M
🎵بسیار زیبا و شنیدنی👆
⚠️دین بدون #ولایت_امیرالمومنین رو میشه بی خطر کرد!!مثل کبریت خیس شده..!🚫
.
👈صحبت های کابردی #استاد_دارستانی در مورد قرآن و ولایت
💬 #سخنرانی_های_ناب
@nab_menbar