منتشر شد:
📚 علامه حسنزاده آملی؛ عارف ذوالفنون | نویسنده: قادر فاضلی | چاپ اول | نقد فرهنگ | 1400|
♦️خرید آنلاین از فروشگاه اینترنتی انتشارات نقد فرهنگ
🛵 ارسال از طریق پست
🛒برای خرید این کتاب روی این لینک کلیک کنید🛒
@sokhanerfan
🌸 کتاب حدیث سهر منتشر شد
#بوستان_کتاب
🔸️نکات ناب، مطالب حکمی و عرفانی و خاطرات جالب از استاد برجسته حکمت و عرفان، آیت الله حسن رمضانی درباره بزرگان و علمای ربانی.
🔸نوشته وحید واحدجوان
ابو علی سینا
ابن عربی
قونوی
مولوی
سید حیدر آملی
خواجه نصیر الدین طوسی
صدر المتالهین شیرازی
سید علی آقا قاضی
میرزا مهدی اصفهانی
علامه رفیعی قزوینی
امام خمینی
علامه طباطبایی
سید محمدحسن الهی طباطبایی
شهید مطهری
ابوالحسن ایازی
علامه حسن زاده آملی
آیت الله جوادی آملی
آیت الله بهاء الدینی
سید عزالدین زنجانی
میرزا حسنعلی مروارید
میرزا جواد آقا تهرانی
حجت هاشمی خراسانی
میرزا علی فلسفی
شیخ علی نمازی شاهرودی
شیخ محمود حلبی
میرزاهاشم آملی
آیت الله انصاری شیرازی
حیدر آقا معجزه
شیخ احمد کافی
آیت الله سید علی خامنه ای
آیت الله سید علی سیستانی
آیت الله فاضل لنکرانی
آیت الله مکارم شیرازی
آیت الله محمدابراهیم جناتی
استاد رضا ولایی
استاد محمدمهدی مهندسی
خاطرات دفاع مقدس
شهید جوانمرد
🔸️این کتاب محصول سالها جلسه عمومی و خصوصی با استاد گرانقدر آیت الله رمضانی بوده است.
🔶️جهت تهیه کتاب :
09128520288
@sokhanerfan
آیت الله انصاری شیرازی: هر موجودی مُلک و ملکوتی دارد. وظیفه انسان در این دنیا این است که با کمک مُلک به ملکوت انتقال یابد و سیر الی الله نماید.
@sokhanerfan
✳️ سيره علما درباره حضرت معصومه سلام الله علیها
🌺 60 سال، اولین زائر بود
مرحوم آيت الله العظمی سيد شهابالدين مرعشی نجفی در مدت ۶۰ سالی كه در شهر قم اقامت داشت، سحرها اولين زائر حضرت معصومه سلام الله علیها بود.ايشان در طول سال ـ چه شبهای سرد زمستان و چه شبهای گرم تابستان قم ـ قبل از اذان صبح، پشت در حرم به انتظار میايستاد تا پس از باز شدن درها اولين زائر حضرت باشد.
@sokhanerfan
🌺افطار کردن در حرم
مفسر، فیلسوف و عارف بزرگ مرحوم علامه سيد محمدحسين طباطبايی غروبهای ماه رمضان با پای پياده با كهولت سن به حرم حضرت معصومه سلام الله علیها میآمد و با كيفيتی مخصوص با بوسه بر ضريح آن حضرت روزه خود را افطار میكرد سپس به خانه رفته و غذا میخورد.
@sokhanerfan
🌺به حضور نپذیرفتن شاه عربستان
وقتی در عصر مرجعيت عامه آيتالله العظمی بروجردی، شاه عربستان به ايران آمده بود و توسط سفير عربستان تقاضای ملاقات با ايشان را نمود، آقا اجازه نفرمودند. اطرافيان گفتند مصلحت است كه شما اجازه ملاقات بدهيد. ايشان فرمودند: او وهابی است اگر به قم بيايد به زيارت حضرت معصومه سلام الله علیها نمیرود و اين موضوع هر چند غير مستقيم، توهيني به ساحت ملكوتی ايشان است.
@sokhanerfan
🌺دیدگاه علامه حسن زاده آملی
آیتالله حسن رمضانی می گفت: چندین سال قبل در دانشگاه قم برای تجلیل از مقام حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها گردهمایی تشکیل دادند و از من خواستند که واسطه شوم و حضرت استاد علامه حسن زاده آملی را برای این مجمع دعوت کنم. معمولا حضرت استاد به خاطر کسالت و اشتغالات فراوانشان این دعوتها را قبول نمیکردند، اما وقتی موضوع گردهمایی را مطرح کردم با کمال صفا و صمیمیت و تمام وجود قبول کردند.
حتی با مسئولین آنجا تماسی نگرفتیم که وسیلهای برای حضور استاد در مراسم بفرستند. خود ایشان به محل جلسه تشریف آوردند و به محض حضور در مجلس، جلسه منقلب شد و قرار نبود ایشان سخنی بگویند، اما به راحتی پذیرفتند که سخن بگویند و جملهای که با تمام وجود فرمودند و ابراز کردند و همه را منقلب کرد این بود که اگر برای من ممکن بود برای تجلیل از شخصیتی مانند فاطمه معصومه سلام الله علیها این مسیر را از خانه تا اینجا پیاده و با پای برهنه میآمدم!
@sokhanerfan
🌺عملکرد مرحوم استاد مهندسی (ره)
در اینجا خوب است از مرحوم استاد محمد مهدی مهندسی هم یادی بکنیم. ایشان از اساتید برجسته حکمت و عرفان در حوزه علمیه قم بود. اگرچه به این عنوان شناخته شده نبود ولی طلاب و اساتید حوزه علمیه قم و مخصوصا شاگردان ایشان تواناییهای علمی و معنوی ایشان را میدانستند. ایشان وقتی به حرم مطهر حضرت معصومه علیها السلام مشرف میشد، جلوی کفشداری حرم، نگاه میکرد اگر کسی متوجه نمیشد، دست روی سنگ کفشداری میکشید و تبرکا به صورت و محاسن خود میکشید تا خاک کفش زائران، به صورت و محاسنش بخورد.
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
🌸دعا برای همه
علامه حسن زاده آملی می فرمودند: کتابی نوشته بودم، خدمت علامه طباطبایی تقدیم کردم مطالعه نمایند. ایشان یک دوره تمام آن را مطالعه فرمودند. در جایی از کتاب دعای شخصی درباره خودم کرده بودم. علامه به من فرمودند: آقا تا من خودم را شناختم دعای شخصی در حق خودم نکردم بلکه دعایم عام است. (همه را شامل می شود)
علامه حسن زاده آملی می فرمود: این تادیب اخلاقی بسیار در من اثر گذاشت!
۲۴ آبان، سالروز وفات علامه طباطبایی قدس سره
🔹️کتاب عرفان علامه طباطبایی در بیان استاد رمضانی، نوشته وحید واحدجوان، ص 88
@sokhanerfan
🌺 فیوضات معنوی فاطمه معصومه سلام الله علیها
در سال تحصيلي 35 ـ 1334(هـ.ش) پس از بهره های فراوان از محضر اساتيد عظيم الشأن، به ويژه آية اللّه شيخ محمد تقی آملی خدمت ايشان رسيدم تا از محضر او براي عزيمت به حوزه علميه قم اجازه بگيرم و نيز رهنمود خواستم كه چه درسی را بخوانم و چگونه تحصيل كنم.
ايشان در آغاز درباره حوزه علميه قم بسيار ابراز علاقه و از قوّت آن تعريف و تمجيد كردند و سپس فرمودند: هجرت و قصد مباركی است؛ زيرا در كنار قبر فاطمه معصومه (عليها السلام) و ديگر علمای ربّانی، فيوضات الهی فراوان است. كنار قبر بزرگان بحث كردن، درس گفتن و درس خواندن با بركات عینی همراه است؛ آنگاه اين جمله را اضافه كردند: شاگردان ارسطو بر آن بودند در بحثها هر وقت مشكل علمی برای آنها پيش می آمد، بحث را در كنار مزار ارسطو مطرح می كردند و عقيده داشتند كه بحث كردن در كنار قبر ارسطو بركات غيبی دارد و خدای متعالی امداد می كند و اين چنين هم مشاهده می كردند!
قبور بزرگان دينی نيز منشأ خير و بركت است و نظر ايشان اين بود كه گذشته از بارگاه ملكوتی كريمه اهل بيت، حضرت فاطمه معصومه (عليها السلام) كه در قم است، قبور بسياری از علما و اوليای بزرگ در قم است كه در جوار آن قبور نيز بركات الهي تعبيه شده است.
مرحوم ميرداماد نيز در قبسات آورده كه شاگردان ارسطو براي حل مسائل عميق علمی فلسفی كنار قبر ارسطو می رفتند و بحث می كردند و آن مسائل عميق بر ايشان روشن می شد.
📘آیت الله جوادی آملی، مهر استاد - ص 94
@sokhanerfan
📍لینک وبینارهای چهارمین همایش ملی دانشگاه اخلاق مدار
https://vroom.ut.ac.ir/cul2
🌼 چهارشنبه ها ساعت 19 .
🔹امشب:
استاد وحید واحدجوان ؛ اخلاق عرفانی در آموزش عالی
@sokhanerfan
🔶 انسانی که در عبادت حضور قلب ندارد، نمیتواند با پروردگارش انس قلبی پیدا کند و کسی که نتواند با معبودش انس بگیرد به اهداف و اسرار عبادت نائل نمیشود. از این جهت میتوان گفت: حضور قلب، روح عبادت است.
📗 آشنایی با آداب و اسرار نماز، ص ۱۱۴
✅ مرکز فروش کتاب آشنایی با آداب و اسرار نماز؛ ناظر به دروس استاد عارف، محمدمهدی مهندسی(ره)، نوشته وحید واحدجوان
🔹قم. پاساژ قدس، انتشارات قائم.
📬جهت ارسال پستی 09127478679
@sokhanerfan
مهر پاکان در میان جان نشان
دل مده الا به مهر دل خوشان
کوی نومیدی مرو امیدهاست
سوی تاریکی مرو خورشیدهاست
دل ترا در کوی اهل دل کشد
تن ترا در حبس آب و گل کشد
#مولانا
🔸کتاب حدیث سهر، روایت بیداری است.
📭جهت تهیه کتاب :
09128520288
@sokhanerfan
🔷 تأثیر اساتید
علامه حسن زاده آملی (قدس سره) میفرمودند که برخی اصحاب پیامبر و امامان علیهمالسلام تا زمانی که در محـضر آن بزرگواران بودند، حالات، ویژگیها و معنویتهای خیلی خوشی داشتند. ما هم استادانی داشتیم که تا زمانی که در محضرشان بودیم، حالات خوشی داشتیم، از دنیا که رفتند، آن حالات هم رفت. این نقشِ استاد است.
من این جمله را از حضـرت استاد حسن رمضانی هم شنیدم که میفرمودند: تا زمانی که مدام در محـضر آیت الله بهاءالدینی حاضر میشدم، حالاتم عجیب بود، زمانی که از خدمت ایشان محروم میشدم، یکسری مسائل از من دور میشد.
به همین خاطر سفارش کردهاند که از محـضر انسان عارف به صورت زنده استفاده کنید. اکتفا به صوت، نوار، فیلم و مانند آن نکنید. اصلاً ارتباط زنده با زنده چیز دیگری است. بارها تصویر آیت الله بهجت را ببینید، فیلمش را ببینید، صوتش را بشنوید با یک بار حضور در محـضر ایشان برابر نیست. بارها صوت حضـرت استاد مهندسی را بشنوید، با یک بار مواجه شدن با ایشان قابل مقایسه نیست. رضوان الله علیهم اجمعین.
📘وحیدواحدجوان، کتاب درجات انسان؛ شرح مقامات عارفان ابن سینا
📬جهت تهیه کتاب:
09127478679
@sokhanerfan
🔸معنای آیه « لا اکراه فی الدین »
✍️ علامه طباطبایی (رضوان الله علیه)
1. «اكراه» به معناى آن است كه كسى را به اجبار وادار به كارى كنند.
2. در جمله: «لا إِكْراهَ فِي الدِّينِ»، دين اجبارى نفى شده است. چون دين عبارت است از يك سلسله معارف علمى كه معارفى عملى به دنبال دارد، و جامع همه آن معارف، يك كلمه است و آن عبارت است از اعتقادات، و اعتقاد و ايمان هم از امور قلبى است كه اكراه و اجبار در آن راه ندارد. چون كاربرد اكراه تنها در اعمال ظاهرى است، كه عبارت است از حركاتى مادى و بدنى (مكانيكى)، و اما اعتقاد قلبى براى خود، علل و اسباب ديگرى از سنخ خود اعتقاد و ادراك دارد و محال است كه مثلا جهل، علم را نتيجه دهد، و يا مقدمات غير علمى، تصديقى علمى را بزايد.
3. در اينكه فرمود: لا إِكْراهَ فِي الدِّينِ، دو احتمال هست؛
اول اينكه جمله خبرى باشد و بخواهد از حال تكوين خبر دهد، و بفرمايد خداوند در دين اكراه قرار نداده و نتيجهاش حكم شرعى مىشود كه: اكراه در دين نفى شده و اكراه بر دين و اعتقاد جايز نيست.
دوم اینکه جمله انشایی باشد و بخواهد بفرمايد كه نبايد مردم را بر اعتقاد و ايمان مجبور كنيد، در اين صورت نيز نهى مذكور متكى بر يك حقيقت تكوينى است، و آن حقيقت همان بود كه قبلا بيان كرديم، و گفتيم اكراه تنها در مرحله افعال بدنى اثر دارد، نه اعتقادات قلبى.
4. خداى تعالى دنبال جمله «لا إِكْراهَ فِي الدِّينِ»، جمله «قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ» را آورده، تا جمله اول را تعليل كند، و بفرمايد كه چرا در دين اكراه نيست، و حاصل تعليل اين است كه:
اكراه و اجبار- كه معمولا از قوى نسبت به ضعيف سر مىزند- وقتى مورد نیاز قرار مىگيرد كه قوى و ما فوق، مقصد مهمى در نظر داشته باشد، كه نتواند فلسفه آن را به زير دست خود بفهماند، و ناگزير متوسل به اكراه و اجبار مىشود، و يا به زيردست دستور مىدهد كه كوركورانه از او تقليد كند و ... و اما امور مهمى كه خوبى و بدى و خير و شر آنها واضح است، و حتى آثار سوء و آثار خيرى هم كه به دنبال دارند، معلوم است، در چنين جايى نيازى به اكراه و اجبار نخواهد بود، بلكه خود انسان يكى از دو طرف خير و شر را انتخاب كرده و عاقبت آن را هم (چه خوب و چه بد) مىپذيرد و دين از اين قبيل امور است. چون حقايق آن روشن، و راه آن با بيانات الهي واضح است، و سنت نبوي هم آن بيانات را روشنتر كرده پس معنى " رشد" و " غى" روشن شده، و معلوم مىگردد كه رشد در پيروى دين و غى در ترك دين و روگردانى از آن است، بنا بر اين ديگر علت ندارد كه كسى را بر دين اكراه و اجبار كنند.
5. اين آيه شريفه يكى از آياتى است كه دلالت مىكند بر اينكه مبنا و اساس دين اسلام شمشير و خون نيست، و اكراه و زور را تجويز نكرده است.
📘برشی از تفسیر الميزان، ج2، ص 342
🔹پی نوشت کانال سخن عرفان:
معلوم میشود اگر راه خیر و شر، روشن نیست یا به عواملی، تیره شده است، متولیان دینی باید آن را با کار عمیق و دقیق آموزشی و فرهنگی روشنتر کنند نه اینکه بدون آن مردم را اجبار و اکراه به مسائلی نمایند که نه تنها نتیجه نمیدهد بلکه مشکلات دیگری به همراه دارد و چه بسا نتیجه عکس می دهد.
@sokhanerfan