انگلیس : در عملیات زمینی علیه یمن شرکت نمیکنیم / عملیات زمینی را خودتان انجام دهید ، ما هم برای جنگ با ایران و کره شمالی و روسیه خودمان را آماده نگه میداریم
مقامات بریتانیا با اظهار بی میلی نسبت به اجرای طرح عملیات زمینی علیه انصارالله در یمن، خواستار کاهش تنش در منطقه غرب آسیا تلاش کند.
پس از علنی شدن درخواست حمایت رشاد العلیمی، رئیس شورای ریاست جمهوری دولت مستعفی یمن از آمریکا و عربستان برای حمایت از طرح عملیات زمینی نیروهای دولت مستعفی ضد انصارالله، رسانههای آمریکایی از بررسی طرح های پاسخ به یمن، با هدف شکست محاصره دریایی اسرائیل گزارش دادند. این رسانهها همچنین تاکید کردند که اجرای عملیات زمینی علیه مواضع انصارالله و اعزام مستشاران آمریکایی به جبهه مارب و... یکی از گزینههاست.
همزمان با انتشار این گزارش، ژنرال پاتریک سندرز رئیس ستاد ارتش انگلیس در دیدار با فرماندهان نظامی انگلیسی، از عدم تمایل ارتش این کشور برای شرکت در هرگونه عملیات زمینی در یمن سخن گفت و تصریح کرد که این کشور باید توان و آمادگی خود را برای رویارویی احتمالی با ایران، کره شمالی و شاید روسیه حفظ کند.
ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا نیز امروز در اظهاراتی نسبت به تحولات اخیر منطقه به ویژه حمله پهپادی مقاومت عراق به نیروهای آمریکایی در مرز سوریه و اردن ابراز نگرانی کرده و از ایران خواست تا تنشهای منطقه را کاهش دهد.
@mrtahlilgar1
http://eitaa.com/sokhanesadeed
«ویلیام برنز»، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در یادداشتی نوشته آمریکا دیگر در رقابتهای راهبردی دنیا حائز «برتری بلامنازع» نیست.
برنز در این یادداشت در نشریه فارنافرز نوشته است: «قدرت گرفتن چین و تقابلگرایی روسیه، چالشهای ژئوپولتیکی دلهرهآوری را در دنیایی با رقابتهای راهبردی شدید که در آن ایالات متحده دیگر دارنده برتری بلامنازع نیست پیش روی ما قرار میدهد.»
او در ادامه نوشته است: «مسئلهای که ماجرا را پیچیدهتر میکند انقلابی در فناوری نیست که حتی از انقلاب صنعتی یا آغاز عصر صنعتی فراگیرتر است.»
ویلیام برنز در این یادداشت که محور اصلی آن ضروت تحول در سیا در عصر رقابت با چین و روسیه است نوشته است: «فناوریهای نوظهور از ریزتراشهها گرفته تا هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی در حال متحول کردن دنیا هستند.»
رئیس سیا مدعی شده وقوع این تحولات موجب شده کارهای سیا از بسیاری جهات دشوارتر از همیشه شوند، چرا که آنها ابزارهای قدرتمند جدیدی در اختیار رقبای ایالات متحده قرار میدهند.
ویلیام برنز در بخش دیگری از این یادداشت شرایط کنونی را یکی از «لحظات نادر» در تاریخ ایالات متحده دانسته که به اندازه دوران پایان جنگ سرد یا دوران بعد از 11 سپتامبر 2001 حائز اهمیت است.
او نوشته است: «ما در دورانی با چالشهای تاریخی برای سیا و کل حرفه اطلاعات قرار داریم و تحولات ژئوپولتیک و فناوری ما را در معرض بزرگترین آزمونهایی که تا به حال با آن مواجه بودهایم قرار میدهد.»
ویلیام برنز توصیه کرده موفقیت امور اطلاعاتی در عصر جدید به ترکیب کردن خلاقانه روشهای سنتی گردآوری اطلاعات از طریق انسانها با شیوههای نوظهور آن بستگی دارد.
http://eitaa.com/sokhanesadeed
📸 ۶۰ تا ۷۰ درصد ارزهای سامانه نیما مشتری ندارد
▪️به گزارش «نود اقتصادی» براساس دادههای ارائه شده از معاملات سامانه نیما، درحالیکه تا مهرماه ۱۴۰۲ از کل ارزهای عرضه شده روزانه در این سامانه حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد آن به فروش رسیده (حواله ارزی)، اما در سه ماه اخیر بهطورمیانگین حدود ۶۰ درصد از ارزهای عرضه شده روزانه مشتری نداشته است.
▪️همچنین در یکماه اخیر بهطورمیانگین بین ۶۰ تا ۷۰ درصد از ارزهای عرضه شده در نیما خریدار نداشته است.
▪️به اعتقاد کارشناسان، این مازاد عرضه یک پیام قوی به بازار دارد و آن هم این است که بانک مرکزی برای بازارسازی دستِ پُری دارد و با مدیریت تحولات سیاسی-امنیتی اخیر منطقه، دایره نوسانات چند درصدی در بازار توسط بازارساز مدیریت خواهد شد و نوسانگیران مجبورند از بازار غیررسمی خارج شوند.
▪️فعالان بازار میگویند جهش ارزی اخیر هیچ منطق اقتصادی نداشته و با فروکش جو روانی تحولات منطقه، بازار غیررسمی نیز رام خواهد شد.
▪️پیشنهاد آنها این است که در هنگام نوسانات هیجانی بازار، مردم اقدام به خرید ارز نکنند؛ چراکه تجربه ثابت کرده ورود هیجانی برای خرید ارز همواره ضرر چشمگیری را به همراه داشته است.
http://eitaa.com/sokhanesadeed
🔴شیطنت قطر در اعلام خبر آتشبس؛ سهوی یا عمدی؟
🔸 ساعاتی پیش سخنگوی وزارت خارجه قطر اعلام کرد اسرائیل با آتشبس توافق کرده و حماس نیز نظر مثبتی داده است. پس از آن شبکه الجزیره نیز با آب و تاب این خبر را نقل کرد به گونهای که اهالی غزه تصور کردند که آتشبس شده و همین موجب تیراندازی هوایی و برگزاری جشن در برخی نقاط غزه شد! دقایقی بعد اما الجزیره و سایر رسانهها خبرهای قبلی را اصلاح کردند.
🔸 جدای از دردناک بودن این مسئله برای مردم غزه، اما حقیقت آن است که موارد اختلافی توافق آتشبس زیاد است و اینگونه خبررسانی قطریها جای سوال دارد؟!
🔸 اینگونه خبردهی وقتی سوالبرانگیزتر میشود که بدانیم در میان واسطهها، قطر و مصر با محوریت قطر وظیفه تحت فشار قرار دادن حماس برای کوتاه آمدن از سقف خواستهها را دارند.
🔸 از این رو اگر بدبین باشیم و این را یک طرح از پیش طراحی شده بدانیم یا حتی خوشبین باشیم و آن را سهوی بدانیم، اثر این اعلام خبر، شادی مردم غزه و سپس تکذیب آن، فشار بیشتر بر مقاومت است زیرا مردم را در یک حالت امید و ناامیدی و سپس انتظار قرار داده و باعث افزایش فشار مردمی بر حماس برای پذیرش آتشبس میشود.
🔸 این تاکتیک قبلاً در مذاکرات احیای برجام بر روی کشورمان نیز پیاده شده است به گونهای که ناگهان چندین منبع غربی اعلام میکردند امضای توافق بسیار نزدیک و قریبالوقوع است(در حالی که در واقعیت چنین نبود) و این خبر باعث تغییر وضیت ادراکی جامعه و حتی اثرگذاری بر بازارهای مالی کشور میشد اما مجددا چند ساعت بعد منابع دیگر میگفتند توافق نزدیک نیست و اختلافات زیاد است و این دوباره مردم و بازار را با تکانه و تغییر روبرو میکرد علیالخصوص وقتی که بازی مقصرنمایی هم دنبال شده و "زیادهخواهی ایران" دلیل عدم به نتیجه رسیدن مذاکرات تلقی میشد.
🔸 این با روند اخیر مشابه است جایی که گفته میشود "اسرائیل موافقت خود را با توقف موقت جنگ اعلام کرده اما حماس فقط تایید اولیه داده است!" /صابرین نیوز
http://eitaa.com/sokhanesadeed
شناسایی جاسوسهای موساد در ۲۸ کشور جهان
اطلاعیه وزارت اطلاعات:
🔹در بزرگترین عملیات ترکیبی اطلاعاتی و ضداطلاعاتی علیه سازمانهای جاسوسی و امنیتی رژیم اشغالگر قدس، مجموعه بینظیر و بیسابقهای از اطلاعات آن سرویسها بهدست آمد و بلافاصله بررسی و بهرهبرداری از آنها آغاز شد.
🔹در قالب مجموعه کنشهای اطلاعاتی - ضداطلاعاتی، آفندی - پدافندی و بهرهگیری از شیوههای متنوع جمعآوری اطلاعات، منجر به حصول اطلاعات حساسی از سرویسهای دشمن صهیونیست شد.
🔹علاوه بر یافتههای اطلاعاتی و امنیتی، دستیابی به اطلاعات ویژه مرتبط با برخی از مهمترین تأسیسات پنهان نظامی، کارخانجات تسلیحاتی و صنایع استراتژیک غیرنظامی رژیم غاصب صهیونیست نیز از جمله دستاوردهای سلسله عملیات بزرگ و چند مرحلهای این وزارتخانه میباشد.
🔹بدیهی است که آشکارسازی جزییات اطلاعات حاصله، مشمول قواعد مختلف حفاظتی و صیانتی، بهویژه پیرامون عوامل انسانی دخیل در این پروژه، در داخل و خارج از سرزمینهای اشغالی میباشد.
🔹علاوه بر آن، حجم قابل توجهی از یافتهها، امکان بهرهبرداریهای اطلاعاتی و عملیاتی دارند که این ملاحظه نیز در تصمیمگیری پیرامون اطلاعات موجود، تعیین کننده خواهد بود.
🔹یکی از دستاوردهای بزرگ پروژهی ترکیبی یاد شده، شناسایی دهها جاسوس و عناصر تروریست وابسته به رژیم نژادپرست صهیونیست در ۲۸ کشور جهان و در سه قارهی آسیا، آفریقا و اروپا بوده است. پیرامون جواسیس اشاره شده متذکر میگردد:
🔹۱. تعدادی جاسوس در تهران و چند استان کشور نیز شناسایی و مورد برخورد قانونی واقع شده یا تحت مراقبتهای امنیتی قرار گرفتند. همچنین چند جاسوس ایرانی مقیم خارج از کشور شناسایی شدند که متناسب با وضعیت هر یک از آنها و سطح روابط این وزارتخانه با سازمانهای اطلاعاتی کشورهای محل اقامت جواسیس، تصمیمگیری خواهد شد.
🔹۲. مشخصات جاسوسهای بیگانهی فعال در کشورهایی که با جمهوری اسلامی ایران روابطِ تبادل اطلاعات مؤثر و کاربردی دارند، به آن کشورها ارائه شده و سرویسهای امنیتی ذیربط پس از اعمال مراقبتهای مقتضی، با تأیید صحت اطلاعات ارائه شده، متناسب با راهبردهای ضداطلاعاتی مورد نظر خویش، جواسیس مورد بحث را بازداشت یا مورد بهرهبرداری مضاعف اطلاعاتی قرار دادهاند. بدیهی است ارائه اطلاعات جواسیس مرتبط به سایر کشورها، تابع شرایط خاصی خواهد بود.
🔹۳. در بررسی سوابق جاسوسهای مرتبط با ۲۸ کشور مورد بحث، مشاهده میشود که برخی افراد فرومایه بهصورت داوطلبانه برای همکاری اطلاعاتی با موساد و خیانت علیه کشورهای خویش اقدام کردهاند. تأسفبارتر آنکه دیده میشود سرویس جهنّمی موساد برای راستیآزمایی انگیزهی همکاری مدعیان، آنها را وادار به انجام انواع عملیات خائنانه علیه منافع کشورهای متبوع و امنیت هموطنان خود کرده است!
🔹۴. علاوه بر شیوهی پیشگفته، سرویسهای جاسوسی رژیم با طراحی روشهای شیطانی متنوع و با سوءاستفاده از بسترهای مورد بهرهبرداری عمومی مردم از قبیل فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، سایتهای مهاجرت و کاریابی، نشان افراد در سفرهای خارجی، با شناسایی نقاط ضعف مترددین، مبادرت به برقراری ارتباط با طعمهها تحت پوششهای مختلف نموده و در مراحل بعدی به جمعآوری اطلاعات از آنها یا محوّل کردن مأموریتهای خرابکارانه به قربانیان پرداختهاند. در همین راستا و بین اسناد بهدست آمده، برخی از اراذل و اوباش دخیل در چند عملیات تروریستی در ایران نیز شناسایی و بازداشت شدند که در این مورد متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد.
🔹۵. با توجه به اینکه بررسی اطلاعات بهدست آمده همچنان ادامه دارد، وزارت اطلاعات با هماهنگی مرجع محترم قضایی، برای معدود افرادی که به هر صورت و به هر دلیل به دام سازمان جاسوسی رژیم نامشروع صهیونیست افتادهاند، در صورت معرفی پیشدستانه خود به ستاد خبری وزارت اطلاعات (سامانه ۱۱۳) حداکثر مساعدت را اعمال و نهایت ارفاقات قانونی را درخواست خواهد نمود.
http://eitaa.com/sokhanesadeed
* پیشرفت مضاعف *
الحمدلله که #ژاپن پیشرفته و شاد و آزاد را بردیم تا دهان این جماعت خودتحقیر و سیاه نما بسته شود...
چرا که اذهانی که این یاوه سرایی ها را در مورد ژاپن ایراد میکنند چشم از این واقعیت میپوشند که همین ژاپنِ شاد بیشترین آمار خودکشی در دنیا را دارد و جنایات جنگی آنها در جنگ جهانی دوم (مثل کشتار در شهر نانجینگ چین و یا آزمایشات پزشکی واحد۷۳۱ ارتش ژاپن بر روی اسرای جنگی) حیرت آور و بی بدیل است و همین کشور آزاد همچنان مستعمره آمریکایی هاست و هرازگاهی اخبار تجاوز یک تفنگدار آمریکایی به کودکی ژاپنی رسانه ای میشود...
ژاپن حتما که در ذیل چتر آمریکا نوآوری و پیشرفت داشته است ولی اگر ملاک فوتبال باشد، غلبه جوانان ایرانی به تیم این کشور پیشرفته و نوآور، نشان از پیشرفت مضاعف ایرانی ها دارد...
هرچند اگر در طی این چهاردهه اگر فشار مضاعف جریان سلطه بر #انقلاب_اسلامی_ایران نبود حتما که دستاوردهایمان بیشتر از این و مشکلاتمان بسی کمتر بود.
همراه با مردم این مسیر پیشرفت را ادامه خواهیم داد._najafpour
http://eitaa.com/sokhanesadeed
🔹 دلارزدائی!
حقیقت و مجاز
دلارزدائی سه جنبه دارد:
- وابستگی تجاری به دلار یا تجارت دلارپایه
- مبنای محاسباتی و ارزشگذاری دلارپایه
- چسبندگی روانی بازارها به دلار و انتظارات دلارپایه
دلارزدائی به معنای عدم وابستگی تجاری به دلار تا حدود زیادی محقق شده و عمده تجارت و ذخایر ارزی ایران غیردلاری است. ایران آغازگر دلارزدایی از تجارت جهانی بود و ذخایر دلاری کشور به کمترین میزان تاریخ رسیده و حذف بیشتر دلار از تجارت کشور با گسترش پیمانهای پولی و معاملات با پولهای ملی یا تهاتر در حال انجام است.
اما مسئله دلار در اقتصاد ایران، محاسباتی و روانی است نه واقعیت تجاری!
دلارزدایی در جنبه چسبندگی روانی بازارهای داخلی به قیمت دلار و نیز مبنای محاسباتی و ارزشگذاری دلارپایه در بازارهای داخلی، به سادگی قابل تحقق نیست و نیازمند کار رسانهای و اقتصادی است
همچنین تا پشتوانه پول ملی احیاء نشود، دلارزدائی از محاسبات و انتظارات تورمی و قیمتگذاری، محقق نخواهد شد.
قیمتگذاری دلاری منابع و کالای داخلی غلط است اما ریشه این ناترازی میان درآمد ریالی و هزینه دلاری، آشفتگی قیمتها و نظام توزیع کجاست؟ اگر خلق پول بدون پشتوانه که عامل تورم و کاهش ارزش ریال است را متوقف نکنیم، چگونه قیمتگذاری بومی داشته و دلارزدائی کنیم؟!
برای دلارزدایی از قیمتگذاری مواد اولیه تولید و عدم تسعیر دلارپایه، نیاز به شاخص های بومی قیمتگذاری داریم که در شرایط پول اعتباری بدون پشتوانه غیرممکن است.دلارزدایی حقیقی برای اینکه درآمدها ریالی و مخارج دلاری نباشد، با احیای پشتوانه پول و مهار خلق پول ممکن است نه تثبیت دائمی نرخ تسعیر ارز!
اینکه مواد اولیه با دلار ترجیحی، قیمتگذاری تثبیتی شود به معنای دلارزدایی نیست البته ضرورت هست اما همچنان وابسته به قیمت دلاری مواد اولیه است که تنها نرخ تسعیر آن تثبیت شده؛ پس باید در گام دوم، قیمتگذاری بومی شود که جز با احیای پشتوانه پول و معیار ارزشگذاری و توقف تورمزایی پول اعتباری ممکن نیست.
همچنین باید دانست که یک ارز خارجی معیار ارزشگذاری پول ملی نیست که با گرانی آن، لزوما ارزش پول ملی کاسته شود.کاهش نسبی ارزش پول در مقابل یک ارز خارجی لزوما کاهش مطلق ارزش آن نیست خصوصا اگر به دلیل کمبود مقطعی آن ارز در بازار یا جنگ ارزی و عددسازی کاذب در فضای مجازی یا اخلالگری باشد.
ممکن است ارزهای خارجی دیگر خصوصا ارزی که بیشترین مبادله تجاری و واردات با آن صورت میگیرد، گران نشده یا گرانی ارز خارجی نوسان موقت قیمت باشد، نه افزایش دائمی و گاهی کاهش یابد.همه کالاهای داخلی هم متأثر از ارز خارجی نبوده و در تولید وابسته به واردات نیستند، البته صرف نظر از اثر روانی آن بر بازار.
مهمتر آنکه واردات کشور بر اساس قیمتهای کاذب ارز بازار آزاد صورت نمیگیرد و ارز نیمایی واردات و خدمات نیز که معاملات حقیقی و نیاز وارداتی و خدماتی با آن رفع میشود، تغییر قیمت نداشته است و نیازها را پوشش داده است.
بنابراین ارزش پول ملی وابسته به قدرت خرید داخلی آن به ویژه قدرت خرید طلاپایه است.
زمانی ارزش پول ملی واقعا کاهش مییابد که قدرت خرید آن برای سبد جامعی از کالاهای بازار داخلی کاهش یابد یا با خلق پول بدون پشتوانه، ارزش حقیقی آن کاسته شود یا وابستگی بالا به واردات یا اثر روانی، تورم ارزپایه پدید آورد.
✍️محمد ساقیان
http://eitaa.com/sokhanesadeed
۶۳ درصد حوالههای دلار مشتری نداشت
دیرروز (شنبه چهاردهم بهمن ماه ۱۴۰۲) در معاملات سامانه نیما، در مجموع معادل ۳۶۴ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار حواله ارزی عرضه شد که از این میزان ۱۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار آن معاله شد. به این ترتیب حدود ۶۳ درصد از مجموع حوالههای ارزی عرضه شده در سامانه نیما یعنی ۲۲۹.۱ میلیون دلار مشتری نداشت و فقط ۳۷ درصد حوالههای عرضه شده معامله شد.
✅️پ ن:
مراقب باشیم
این روزها شیادان فتنه گر، مدام در گوش مردم می خوانند که به دلیل انتخابات قرار است دلار بالای ۱۰۰ تومان بشود به خیال خام خود با یک تیر دو نشان می زنند:
ایجاد سوء ظن نسبت به انتخابات
و ایجاد دلهره نسبت به وضع اقتصادی
http://eitaa.com/sokhanesadeed
تیم ملی فوتبال ایران ژاپن را شکست داد و یک خوشحالی عمومی جامعه ایران را فراگرفت. اما این خوشحالی دشمنان زیادی دارد. خیلیها هستند که حاضرند میلیاردها دلار هزینه کنند تا ثانیه به ثانیه این خوشحالی را از بین ببرند تا جامعه ایران، در همه چیز حتی در فوتبال هم حسرت بخورد اما واقعیت امروز فوتبال ما این است که ژاپنی را شکست دادیم که پارسال اسپانیا و آلمان را در جام جهانی شکست داد.
اما چرا نمیخواهند مردم ایران حتی به بهانه فوتبال خوشحال باشند؟ پارسال را به یاد آورید. از روزی که ایران در برابر انگلیس و امریکا در جام جهانی باخت و عده ای خوشحالی کردند، کمتر از 15ماه می گذرد. آن روزها برخی فکر میکردند باید از باخت ایران خوشحال و از بردش ناراحت باشند، چون این جمهوری اسلامی است که بازنده یا برنده میشود! اما همان ایام گفتم که ماجرا عمیق تر از این حرفهاست. چون پرچمی که سال57 در این کشور بلند شد روح اصلی آن فرار از قرن ها خود تحقیری و بازگشت به خویشتن بود واگر فکر می کنید این حرف بدبینانه است به این حرفهای صادق زیباکلام توجه کنید. او به عنوان نماینده بخشی از روشنفکران لیبرال ایرانی که در کارنامه اش از حمایت از رضاشاه تا اسرائیل را در کارنامه دارد با صدای بلند می گوید از «باخت ایران» در همه عرصه ها خوشحال میشوم.
در واقع مساله جمهوری اسلامی هم نیست، خودِ خود «ایران» است. و اگر با جمهوری اسلامی هم مشکل دارند به خاطر این است که از سال57 ایران با انقلابش بود که توانست در دنیا سر بلند کند وگرنه اگر به دوران پهلوی بود که به قول نخست وزیرش: «ایرانی لولهنگ هم نمی تواند بسازد!»
✍ امیرحسین ثابتی
http://eitaa.com/sokhanesadeed