7.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠بیش از هفتاد سال نوکری
🍀بهمناسبت ارتحال پیرغلام آستان اباعبدالله الحسین(ع)، حجتالاسلام حاج سید عبدالحسین چهلاخترانی
🍀آخرین گفتگو با ایشان در آئین برپایی خیمه عزاداری اباعبداالله الحسین علیه السلام در امامزاده حضرت موسی مبرقع(ع) در محله چهل اختران قم
✍️ امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
🌙 #قمر_در_عقرب
💠 اعلام زمان قمر در عقرب شهریورماه 1400
🍀#قمر_در_عقرب پدیدهٔ نجومی عبور کره ماه از زمینه صورت فلکی عقرب و یا از امتداد برج فلکی عقرب است.
🍀در روایتی امام صادق(علیه السلام) می فرمایند: «هر کس در هنگامی که قمر در عقرب باشد، مسافرت یا ازدواج نماید، خیری نمی بیند».
🍀#مقام_معظم_رهبری در پاسخ به استفتائات جدید که در بهمن ماه 1399 از سوی دفتر معظم له منتشر شد در پاسخ به اینکه با توجه به این که در هر ماه قمری، بعضی از روزها قمر در عقرب است، آیا برگزاری مراسم ازدواج در این روزها اشکال دارد؟
فرمودند: در ایام قمر در عقرب، اجرای صیغه عقد نکاح، کراهت دارد، اما برگزاری مراسم اشکال ندارد
🍀همچنین در منهاج الصالحین #آیت_الله_سیستانی جلد سوم، فصل اول، مسأله سوم، آمده است: (يكره إيقاع العقد والقمر في برج العقرب) عقد نمودن در زمانی که قمر در برج عقرب باشد کراهت دارد .
⁉️منظور از قمر در عقرب برج عقرب است یا صورت فلکی عقرب؟
در مورد اینکه کدامیک از این دو می تواند منظور امام صادق علیه السلام در روایت فوق باشد بین علما اختلاف است.
🍀در این بین نظر #علامه_حسن_زاده_آملی که در زمان ما متبحر در علم هیئت و استاد این فن می باشند این است که ملاک همان صورت فلکی است و دلائلی برای آن ذکر می کنند. (دروس فی المعرفه الوقت و القبله، درس ۲۵).
اما در عین حال ایشان در هر دو مورد یعنی هم برج و هم صورت فلکی توصیه به اجتناب از مسافرت و ازدواج را نموده و آن را مطابق با احتیاط می دانند.
🔴و اما زمان قمر در #برج_عقرب در شهریور ماه به شرح زیر است:
🔻شروع : از ساعت 10:36 دقیقه صبح جمعه 19 شهریور
🔹خروج: ساعت 13:05 دقیقه یکشنبه 21 شهریور
🔸و احتیاط موکد از نظر #صورت_فلکی تا ساعت 13:20 دقیقه سه شنبه 23 شهریور
🔻 در این ایام از انجام کارهای زیر پرهیز شود:
◽️خواندن خطبه عقد ازدواج
◽️آغاز مسافرت
◽️اقدام برای بچه دار شدن (انعقاد نطفه)
◽️همچنین بهتر است از کارهای اساسی و مهم نیز پرهیز شود.
🔻توضیحاتی درباره قمر در عقرب را در لینک زیر بخوانید:👇
soltanahmadi.ir/tag/%D9%82%D9%85%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%B9%D9%82%D8%B1%D8%A8
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
💠توسل اهل سنت به حضرت رقیه(س)
🍀آیتالله قرهی گفتند: وجود #حضرت_رقیه(سلاماللهعلیها) اثبات شده است، ضمن آنکه از نظر تاریخی نذرکنندگان به وجود ایشان به حاجاتشان رسیدهاند و متوسلان به آن بانو #حاجت گرفتهاند؛ شخصاً یک ماه در سوریه اقامت داشتم و صبحهای زود آن حضرت را زیارت میکردم میدیدم اهل سنت بچههایشان را در روز هفتم ولادت میآوردند و بند قنداق آنها را به ضریح میبستند! وقتی علت را جویا شدم، پاسخ دادند ما بچهدار نمیشدیم و نذر ایشان کردیم و خدا به ما فرزند عطا کرد.
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
💠برای چه حاجاتی زیارت عاشورا بخوانیم؟
🍀استاد شیخ جهعفر ناصری از شاگردان خاص عارف سفر کرده مرحوم آیت الله کشمیری درباره مداومت بر خواندن زیارت عاشورا گفتند: متأسفانه بعضي از دوستان، شايد درست منظور مرحوم آية اللّه كشميري را متوجه نشده بودند و از ایشان نقل كرده بودند كه «اگر كسي زيارت عاشورا بخواند چوب دارد.»
🍀بعضي از بندگان خدا از شهرستان زنگ مي زدند و در مورد صحت این سخن مي پرسيدند. گفتم من اين جمله را از ايشان نشنيده ام و نمي تواند صحيح باشد. اين همه بركات مادي و معنوي برای زیارت عاشورا از خود متن زيارت عاشورا بر مي آيد.
🍀بله ايشان يك جمله اي مي گفتند كه هدف حضرت سيد الشهداء (علیه السلام) با دادن بهترين و عزيزترين افراد در مسير خداي متعال و دين خدا خيلي بلند است؛ حالا كه شما مي خواهيد زيارت عاشورا بخوانيد يك نيت كوچك مادي را در نظر نگير و همتت را بلند قرار بده و فكرت را ارتقاء بده و خودت را با متن زيارت عاشورا هماهنگ كن.
🍀حال كه در زیارت عاشورا مقام محمود مي خواهي آن وقت ديگر براي يك امر كوچك مادي اين قدر خودت را پائين نياور. وقتي از آن ابزار عظيم و بلند داري استفاده مي كني(زیارت عاشورا) اگر نيت كوتاه شد و هدف بسيار كوچك و مادي شد با حكمت جور در نمي آيد و موازنه در كار نيست.
🍀شما داري مي گوئي يا اباعبداللّه شما عزيزترين افرادتان را كه يك موي آن ها شرافت داشت بر افراد زيادي آن ها را در راه خدا دادي؛ آن وقت بنشيني پاي زيارت عاشورا و يك چيزي بسيار كوچكي را مسألت كني. همه دنيا در نزد خداي متعال كوچك است تا چه رسد به يك مسأله جزئي آن.
🍀از زيارت عاشورا بايد ملاقات با حضرت بقية اللَّه (علبه السلام) را خواست؛ از حضرت اباعبداللّه (عليه السلام) بايد مقام محمود را خواست؛ باید عاقبت به خيري را خواست. امور مادی و مشکلات جزئی را با توسلات و دستورهای دیگر مثل استغفار باید حل کرد.
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مواعظ_جاوید
💠غصه اهل بهشت
🎙آیت الله جاودان
🍀اهل بهشت فقط برای یک چیز غصه می خورد و آن اینکه چرا یک ساعت عمر را به غفلت هدر داده اند...
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
💠اهمیت استغفار در گشایش امورات
🍀عارف سفر کرده مرحوم حاج محمداسماعیل #دولابی(ره) می فرمود: برای امواتتان #استغفار کنید و شجره ی خود را بیاد بیاورید و برای ایشان طلب مغفرت کنید تا کارتان راه بیافتد.
🍀 برای پیامبر(ص) و همه انبیاء مرسلین هم #صلوات بفرستید تا همه آسمان و زمین همراه و کمک کارتان شود.
🍀هر وقت هم #غصه دار شدید برای خودتان و برای همه مؤمنین و مؤمنات از زنده ها و مرده ها و آنهایی که بعدا خواهند آمد استغفار کنید
🍀غصهدار که میشوید گویا بدنتان چین میخورد و استغفار که میکنید این چین ها باز می شود.
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
💠سه توصیه مهم در مبارزه با نفس
🍀مرحوم آیت الله حق شناس(ره) برای مبارزه با نفس، سه توصیه را بیان کردند:
1️⃣ابليس، شاگرد نفس است، اگر شما بخواهيد اين نفس را که استاد شيطان است، بکوبيد و رامش کنيد، بايد خود را فقير کنيد، [يعنی] بايد خودتان را در مقابل عظمت حضرت حق، هيچ بدانيد.
2️⃣بعد از اين مرحله، مرحله شب زنده داری است. اين دو راه، راه مبارزه با نفس است.
بايد نه آنقدر تنبل باشيد که مردم بگويند وبال جامعه است و نه آنقدر فعاليت در دنيا داشته باشيد که عرف بگويد چهار دست و پا افتاده روی دنيا.
3️⃣اگر اراده کنی که خودت را از گناه حفظ کنی، پروردگار هم در هنگام ارتکاب معاصی، برای تو ايجاد مانع می کند.
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
#در_محضر_بزرگان
💠 قبل از دعا و حاجات سجده کنید
🍀مرحوم آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی درباره استجابت دعا می فرمودند: یکی دیگر از آداب دعا #سجده است. لذا در آداب دعا كه مربوط به اجابت دعاست، روایاتی در مورد سجده وارد شده است. که امام صادق(ع)می فرماید: بنده سر به سجده بگذارد و بگوید: یا ربِّ یا ربِّ یا ربِّ یا ربِّ... تا آنجایی كه نفسش حبّس شد.
🍀آنچه در باب دعا محوریّت دارد، این است که سفارش شده كه بنده نباید در اموری كه حاجت دارد، از ربوبیّت حق غفلت بكند. اگر این چنین باشد، خدا جواب می دهد؛ «لَبَّیكَ»؛ بله! «ما حَاجَتُكَ»؛ چه می خواهی؟
🍀ما خیلی روایت به خصوص در باب سجده داریم؛ به عنوان مثال، سعید بن یسار می گوید: به حضرت صادق(ع) عرض کردم: دعا کنم در حالی که در رکوع هستم یا در سجده هستم. پس فرمود: دعا کن در حالی که در سجده هستی پس همانا نزدیکترین حالت بنده به سوی خدا وقتی است که در سجده است.
🍀 اینجا مراد آن حالتی است که بنده نسبت به ربّش کرنشی دارد و بالاترین كرنش این است كه سجده بكند، در این حال كرنش چه بگویم؟ که یا ربّ یا ربّ است.
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
💠ریشه همه گرفتاری ها و راه رفع آن
🍀یکی از اموری که ما را به توبه و استغفار تشویق میکند، دانستن این مطلب است که همۀ گرفتاریهای ما از رفتارهای نادرست خودمان سرچشمه میگیرد. بر این اساس است که اولیای الهی، در جایگاههای گوناگون و برای برطرف شدن مصیبتهای مختلف، توصیه به استغفار میکردند.
🍀آیتالله بهجت قدسسره میفرمود: «حوادثی که اتفاق میافتد، نتیجه کارهای ماست که بر سر ما میآید: «وَ ما أَصابَکُمْ مِنْ مُصیبَةٍ فَبِما کَسَبَتْ أَیْدیکُمْ؛ هر مصیبتی به شما میرسد، بهواسطه اعمال شماست». آیا نباید به فکر باشیم و از گناهان گذشته که باعث این همه بلاها و مصیبتها شده است، توبه کنیم؟ ولی ما توبه نمیکنیم، چون کارهای خود را بد نمیدانیم».
🍀ایشان بارها به کسانی که از ایشان دستورالعملی برای پیشرفت در راه خدا و نیز برای رهایی از مشکلات میخواستند، به استغفار توصیه میکردند و این روایت رسول خدا (ص) را یادآور میشد که: ««ألا أُخْبِرُکُم بِدائِکُم و دَوائِکم؟ داؤُکُم الذّنوبُ و دَواؤُکُم الإستغفار؛ آیا شما را به دردتان و دوایتان خبر ندهم؟ درد شما گناهان است و دوای شما استغفار».
🍀قرآن کریم از قول حضرت نوح (ع) چنین میفرماید: «اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کَانَ غَفَّارًا یُرْسِلِ السَّمَاء عَلَیْکُم مِّدْرَاراً وَ یُمْدِدْکُمْ بِأَمْوَالٍ وَ بَنِینَ وَ یَجْعَل لَّکُمْ جَنَّاتٍ وَ یَجْعَل لَّکُمْ أَنْهَاراً؛
به درگاه پروردگارتان استغفار کنید، او بسیار آمرزنده است. [استغفار کنید] تا باران را پیدرپی بر شما فرو فرستد و شما را با اموال و فرزندان یاری نماید و برایتان باغهایی قرار دهد و برایتان نهرهایی فراهم آورد».
🍀 آیتالله بهجت قدسسره با یادآوری این مطلب، توصیه به کثرتِ استغفار داشت، تاآنجاکه به کسی که در پی رهایی از گرفتاریهایی در زمینه اشتغال و ازدواج بود، چنین فرموده بود: «زیاد از روی اعتقاد کامل بگویید: «أستغفرالله». هیچ چیز شما را منصرف نکند غیر از ضروریات و واجبات تا کلیه ابتلائات رفع شود، بلکه بعد از رفع آنها هم بگویید، برای اینکه امثال آنها پیش نیاید. و اگر دیدید رفع نشد، بدانید یا ادامه ندادهاید یا آنکه با اعتقاد کامل نگفتهاید».
🍀آنچه بیان شد، نشان از اهمیت و بلکه ضرورت توبه و استغفار دارد، ولی نباید فراموش شود که «أَفضَلُ مِنْ طَلَبِ التَّوبَةِ تَرْکُ الذَّنْبِ؛ ترک گناه بهتر از طلب توبه است».
🍀آیتالله بهجت قدسسره که راهنماییهای وی گشاینده راه طالبان مسیر کمال بود، از تذکر این نکته نیز غافل نبود و میفرمود: «هرکدام از ما تا هدف و مقصد اعلی مسافتی داریم و این مسافت در افراد، متفاوت است ...؛ لذا باید سعی کنیم این مسافت را زیاد و بار خود را گرانتر و سنگینتر نکنیم. گناهان موجب ازدیاد بار و بُعد مسافت ما تا مقصد است، وگرنه بسیار باید استغفار و تلاش نمود تا به جای اول و مسافت اولی برگردیم».
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
💠دو توصیه مهم از علامه طباطبایی
🍀آیتالله حاجسید محمد حسن مرتضوی لنگرودی نقل نموده که علامه طباطبائی(قدسسره) اهل مراقبه بود، یک وقت خدمت آن بزرگوار رسیدم که دستورالعملی به ما بدهد فرمود: مراقبه و محاسبه این دو حالت را ، شخص سالک باید از ابتدای سیر و سلوک تا انتها ملتزم باشد.
🍀سپس فرمود: آخر شب،قبل از خواب، اعمالی را که در روز انجام دادهاید بررسی کنید، هر یک از اعمالتان که خوب بود خدا را برای آن حمد و سپاس گویید و توفیق انجام بهتر آن را در روز بعد از خداوند مسئلت کنید و اگر خدای ناکرده تقصیر و یا خطایی مرتکب شده بودید فوراً توبه کنید و تصمیم بگیرید که دیگر آن را انجام ندهید، اگر دیدید خلافهای شما متعدد است تصمیم بگیرید، فردا آن را کم کنید، خلاصه فرمود: مراقبه و محاسبه باید همیشه باشد.
🍀حتی در این اواخر که ایشان نمیتوانست درست حرف بزند یکی از رفقا از ایشان خواسته بود، توصیههایی بفرمایید، باز فرموده بود: «مراقبه، محاسبه».
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
💠صبحها قدری با قرآن بنشینید و صبحگاهتان قرآنی شروع شود
🍀خدا رحمت کند مرحوم میرزا اسماعیل دولابی را ایشان می گفت: صبحها قدری با قرآن بنشینید. مخصوصاً اگر جوان هستید نیم ساعتی سه ربعی قبل از کار و کسب با قرآن بنشینید.
🍀 فرمودند: قرآن چشمهای است که نورش تمام شدنی نیست. امیرالمومنین(ع) قرآن را اینطور توصیف میکند.
🍀 از این چشمه بنوشید که نوشیدنی است. علم میآموزد، حکمت میآموزد. نامهای است از جانب دوست. در پاکت آن را هم باز گذاشته است، همه میتوانند آن را ببینند و بخوانند.
🍀اگر دوستی نامهای بفرستد، آن را باز میکنید، عقب و جلویش را میخوانید و حظ میبرید. هر چه هم محبتتان نسبت به فرستندهی نامه زیادتر باشد، منظور او را بهتر میفهمید.
🍀خواندن قرآن یادتان نرود. ان شاء الله چند روزی بخوانید. بعد اگر توانستید نخوانید دیگر نمیخواهد بخوانید! اگر ده روزی بخوانید، هر روز نیم ساعت وقت صرف قرآن کنید، بعد همانطور که عرض کردم دیگر نمیتوانید نخوانید، چون این از جانب دوست حقیقی است.
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir