@soltannasir
{پاسخ به سوالات 116}
ادامه ..👇
و زئوس از ایزدان مشتری و طبیعت مشتری بادی بود .
همانگونه که ملاحظه نمودید موزها نیز به مانند پدر خویش زئوس بر چکاد کوه ها مسکن دارند و این نشان دهنده این است که با باد در ارتباطند .
اما با اینحال در کتب نجوم احکامی اسلامی ، موسیقی را از احکام مربوط به کوکب زهره می دانند .
می دانیم که در اساطیر ایزدان زهره نظیر ایشتار بابلی و ..با لهو و لعب و موسیقی و رقص و تجارت و ... مرتبطند .
همچنین می دانیم که پریان موجوداتی آبی هستند و ذاتاً سیمیاگر می باشند . و در فن سرود خوانی و صوت و الحان و موسیقی و هنر و نقاشی تبحر ویژه دارند . و پیشگویی نیز می نمایند .
و صوت و نغمه آنان سحر انگیز است
در اساطیر یونانی به #پریان سیرن یا سایرن و همچنین #نمف یا #نمیف می گویند .
در اساطیر آنان دختر ایزد دریا فورسیس می باشند (بنابراین خلقتشان از آب است )
در کتاب سیری در اساطیر یونان و رم صفحه 56 در باب آنان اینگونه آمده : 👇
{ #سیرن ها در جزیره ای در دریا می زیستند . صدای شان افسون کننده بود و هرگاه آواز می خواندند جاشوان و دریانوردان گمراه می شدند و از بین می رفتند . معلوم نیست چه شکل و سیمایی داشته اند ، زیرا هر کس آنها را می دید ، زنده باز نمی گشت . }
همچنین در کتاب سیری در اساطیر یونان و رم در بخش مربوط به حماسه اودیسه در باب سیرن ها صفحه 291 آمده :👇
{ #اودیسه از سیرسه( زن جادوگری که اودیسه در جزیره وی مدتی به سر برد ) آموخته بود که باید از جزیره «سیرن» ها (sirens) بگذرند . سیرن ها آواز خوانهای شگفت انگیزی بودند که صدایشان انسانها را از خود بی خود می کرد و چون به آنها نزدیک می شدند جان می باختند و به دیار نیستی می رفتند . پیرامون همان نقطه ای که سیرن ها نشسته بودند و آواز مرگ آورشان را می خواندند دیواری از اسکلت آدمیزادگان جان باخته بالا آمده بود. اودیسه داستان آنها را به همراهانش گفت و اظهار داشت که تنها راه نجات از دست این سیرن ها این است که همگان گوشهایشان را از موم پر کنند تا صدای نشنوند .
اما خود وی در صدد بر آمده بود آواز دلنشین آنان را بشنود ، اما به جاشوانش دستور داد وی را طوری محکم و استوار به دکل کشتی ببندند که هر چه تلاش کند .
نتواند خود را از بند برهاند . جاشوان همین کار را کردند و بعد کشتی را به سوی جزیره هدایت کردند . جاشوان همه ناشنوا شده بودند و آوازهای جذبه آور را نمی شنیدند ، البته غیر از اودیسه . او آوازشان را می شنید ، و از آن آشکارتر اشعاری می خواندند که ، لااقل برای یونانیها ، افسون کننده تر از آهنگ بود .
سیرن ها می گفتند اگر انسانی به سویشان آید جان و دلش از 👈دانستنیها و دانش های گوناگون آکنده می شود ، عقل و خردش به نهایت کمال می رسد و روح وی نیروی فعالیت بیشتری می یابد : «ما از چیزهایی آگاه هستیم که از این پس بر زمین خواهد گذشت . » آنها این اشعار را با آهنگی دلنشین می خواندند و قلب اودیسه از اشتیاق آکنده می شد .
اما طناب او را همچنان محکم در بند گرفته بود ، و دیری بعد خطر از میان رفت . ...}
همانگونه که ملاحظه می نمایید پریان که موجودات آبی می باشند با موسیقی و رقص در ارتباطند . و پیشتر از ارتباطشان با کوکب زهره سخن گفته شده بود . در نتیجه کوکب زهره با موسیقی و رقص و هنر در ارتباط است .
اما با اینحال جنس موسیقی و رقص بادی است نه آبی .
بنابراین چه زمانی برای یادگیری علم موسیقی و سرود خوانی و تواشیح مناسب است ? جمعه
در چه ساعتی ? ساعت مشتری
چرا ? زیرا کوکبی که موسیقی و آواز با آن مرتبط است . زهره می باشد بنابراین روز #جمعه که منسوب به زهره است برای عمل مناسب است . جنس موسیقی و آواز باد است بنابراین ساعت مشتری برای آن مناسب است .
و البته در روز پنج شنبه که منسوب به مشتری است .در ساعت زهره نیز می توان به تعلیم #موسیقی و سرود خوانی و تواشیح پرداخت .
نکته ای جالب : در روز جمعه غسل جمعه مستحب موکد است . و زمان آن از صبح تا ظهر است .
روز جمعه منسوب به کدام کوکب بود ? زهره طبیعت زهره چه بود ? آبی
غسل با چه انجام می شود ? آب 😊
نکته 2: در کتاب مفاتیح الجنان در باب آداب روز جمعه آمده : 👇
{ روز جمعه؛ پيش از خوردن صبحانه انار و پيش از ظهر هفت برگ كاسنى بخورد، از موسى بن جعفر عليهما السّلام روايت شده: هر كه در روز جمعه وقتى كه ناشتاست يك انار بخورد، تا چهل روز دل او را نورانى گرداند. و اگر دو انار بخورد تا هشتاد روز و اگر سه انار،تا صد و بيست روز، وسوسه شيطان را از او دور گرداند و هركس وسوسه شيطان از او دور شود نافرمانى خدا نكند و هركه نافرمانى خدا نكند وارد بهشت شود.}
حال #انار سمبل کدام ایزد است ? در اساطیر ایرانی سمبل ایزد آناهیتا می باشد . و #آناهیتا ایزد زهره و جمعه روز زهره می باشد.
@soltannasir
🌊
@soltannasir
{ پاسخ به سوالات 117 }
ادامه ...👇
نکته مهم 3: با توجه به جدول نسبت ساعات روز و شب به کواکب ، ذکر این نکته خالی از لطف نیست :👇
می دانیم که در تقسیم ساعات روز جمعه آخرین ساعت شب جمعه منسوب به کوکب شمس است . که در بین الطلوعین می افتد . و ساعت اول روز جمعه که با طلوع آفتاب شروع می شود منسوب به کوکب زهره می باشد .
اگر دروس گذشته را به یاد بیاورید پیشتر گفته شده بود که حضرت از محلی بین اقلیم شمس و زهره ظهور می نماید . در چه ساعتی ? ساعت شمس در چه روزی ? روز زهره
و در ظهر جمعه در مکه حضور خواهند داشت .
همچنین گفته شده بود که کوکب زهره با زهرا و زوهر و ظهور و ظهر از منظر زبان شناسی ارتباط دارد .
حال دقت نمایید شب جمعه و روز جمعه منسوب به کوکب زهره است . و شمس ولایت حضرت صاحب الامر و صاحب الزمان (عجل الله) در ساعت شمس در روز زهره ظهور خواهد نمود . ساعتی که ساعت دوازدهم شب جمعه می باشد و امام دوازدهم در آن ظهور می نمایند .
( در بعضی احادیث ،بین الطلوعین جزء ساعات روز و شب محسوب نشده است . اما علی ای حال در طبقه بندی تقسیم ساعت شب و روز ، بین الطلوعین جزء شب محسوب می شود . طبق نظر مشهور علمای این علم و اساتید فقیر)
نکته 4 : در نجوم احکامی زهره ایزد لهو و لعب و بازار و تجارت و آسایش و ... بود. ولی از سوی دیگر کوکب دین اسلام نیز می باشد . بدین خاطر در روز جمعه که منسوب بدین کوکب است، عبادات مختلفی نظیر 100بار خواندن سوره قدر 1000صلوات خواندن دعای ندبه و زیارت جامعه و سوره کهف و مومنون و ... و یادگیری مسائل دینی توصیه شده است .
حال برای تعلیم حکمت و فلسفه و الاهیات چه زمان مناسب است ?
در نجوم احکامی ،کوکب زحل ، حکیم سیارات است و ملاحظه نمودید که در اسطوره آفرینش سومری از « اآ » که ایزد کوکب زحل می باشد ، با عنوان عقل کل یاد شده است . ال (אל) فینیقی و کنعانی و اوگاریتی نیز در اساطیر اینگونه است و با کوکب زحل در ارتباط است . اساساً الاهیات فلسفی چه الاهیات امور عامه و چه الاهیات به معنای اخص با ال و اله و کوکب زحل ارتباط دارد .
بنابراین برای تعلیم فلسفه و حکمت چه روزی مناسب است ? روز شنبه که منسوب به زحل است .
چه ساعتی ?
اگر به فلسفه مشاء و غربی و فلسفه علم می پردازیم . ساعت زحل مناسب است . زیرا طبیعت زحل مادی و خاکی است .
اگر به فلسفه اشراقی و یا حکمت متعالیه و یا عرفان علمی می پردازیم ساعت شمس مناسب است .
چرا ? پیشتر گفته شد که چاکرای تاج سر منسوب به کوکب زحل است . و زحل با عقل مرتبط است . محل عقل در عالم ماده کجا بود ?عقل با مغز و قوای دماغی ارتباط دارد .
حال محل مغز منسوب به کدام برج بود ? برج حمل
هر چند که برج حمل منسوب به مریخ است . و مریخ کله شق و جنگجو اما با اینحال حمل برجی است که شمس در این برج در شرف خویش است . و زحل در هبوط خویش .
و این ساختار کمک به متعادل شدن ذهن انسان می نماید .
بنابراین تعقلات فلسفی با زحل در ارتباط است . و تابیدن 👈انوار اشراق بر سر با کوکب👈 شمس مرتبط می باشد .
نکته : در حوزه های علمیه معمولاً دروس فلسفه ای که جزء دروس رسمی نمی باشد . نظیر شفا و اسفار و ... و یا دروس عرفان در پنج شنبه ها تدریس می شده . ( اکنون اطلاعی از چگونگی تدریس و روز آن ندارم . پیشتر اینگونه بوده ) زیرا روز پنج شنبه روز تعطیلی دروس رسمی بوده است . و این مسئله از منظر نجوم احکامی درست نیست بهتر است شنبه ها تعطیل باشد و در این روز ، علوم عقلی و فلسفی و عرفان علمی تدریس شود .
نکته 2 بسیار مهم و جالب که خود شامل نکات بسیاری است : 👈 ابن ندیم در کتاب الفهرست خویش صفحه 440 در باب شرایط تعلیم فلسفه و حکمت اینگونه آورده : 👇
{ در قدیم آموختن حکمت قدغن بود ، مگر برای کسانیکه اهلیت و قابلیت دانستن آنرا داشته ، و معلوم شده باشد که طبیعتاً استعداد فراگرفتن حکمت را دارند .
و فلاسفه در 👈 زائجه کسیکه خواستار آموختن حکمت و فلسفه بود نظر مینمودند ، و اگر در آن زائجه وجود استعدادی از همان آغاز ولادتش دیده می شد ، او را استخدام نموده و به وی حکمت می آموختند ، و در غیر اینصورت از آموختن حکمت به وی خودداری می نمودند . }
ادامه دارد ...
#شمس #زحل #فلسفه #الاهیات #ساعت #زمان
@soltannasir
🌞🌛
@soltannasir
{ پاسخ به سوالات118 }
ادامه ...👇
دقت در روایت ابن ندیم در عدم آموزش همگانی حکمت ، حاوی نکات بسیار قابل توجهی می باشد .
چیزی که متاسفانه در حوزه ها و دانشگاه های ما رعایت نمی شود .
شخصی که زحل و عطارد و شمس قوی در زایچه نجومی خویش علی الخصوص در خانه نهم که با فلسفه و خداشناسی و عقل و خرد ارتباط دارد . نداشته باشد ، بعید است که بتواند در علم حکمت و فلسفه به مدارج عالیه برسد و موفق شود .
شخصی که شمس و مشتری را به همراه قمر داشته باشد . ممکن است علی رغم نبوغ و استعداد دارای تفکراتی نسبتاً بسته باشد .
نکته : کوکب شمس با قضاوت و عدالت و کوکب مشتری با دین و کوکب قمر و عطارد نیز با دین در ارتباط می باشند .
وجود کوکب یا کواکب در این خانه (خانه نهم ) و نسبت این کواکب با دیگر خانه های زایچه نجومی ، شخصیت شخص را می سازد .
و اینگونه می توان پی برد که شخصی که صاحب این زایچه است . دارای چه نوع ساختمان فکری خواهد بود .
باید توجه داشت که داشتن نبوغ در ادبیات عرب با نبوغ در علوم ریاضی با نبوغ در فقه با نبوغ در علوم حکمت کهن و نبوغ در الاهیات فلسفی مشائی با نبوغ در الهیات فلسفی اشراقی و عرفان با یکدیگر متفاوت است . و این مسئله از نظر علم جدید و تحقیقات دانشمندان علوم جدیده نیز اثبات شده است .
کم پیش می آید که یک شخص در جملگی علوم توان و استعداد فوق العاده داشته باشد . و بتواند در جملگی علوم صاحب نظر باشد .
در ضمن باید توجه داشت که بین صاحب نظر بودن در علوم مختلف با تولید معرفت جدید و مطالب جدید در همان علم تفاوت وجود دارد . و دومی بر اولی برتری دارد .
ممکن است شخصی در حوزه دارای استعداد و نبوغ عجیب در تحصیل باشد. و مدارج علمی را به سرعت طی نماید . اما همین شخص علی رغم نبوغ تحصیلی در دروس رسمی حوزه ، و وادی فقه و اصول ، در فهم بعضی مطالب و نظرات حکما و فلاسفه و عرفا ، اشکال داشته باشد .
و آنگاه به جان فلسفه و عرفان بیفتد و به نقد آن بپردازد .
مطمئناً اگر ما زمان دقیق تولد بسیاری از علمای بزرگی که مخالف فلسفه و عرفان رسمی بوده اند . را در اختیار داشته باشیم . و بتوانیم زایچه نجومی آنان را رسم نماییم . می توانیم شواهد این مخالفت را در زایچه آنان ببینیم .
باید توجه داشت که تعدادی از اشکالات مخالفین فلسفه و عرفان بر آرای حکما و عرفا کاملاً وارد است . در آثار عرفا و حکما بعضاً تأویلات اشتباه و حتی سخیف دیده می شود . ضمن اینکه اشتباهات تاریخی و حدیثی بسیاری نیز در آثار صوفیه و عرفا دیده می شود .
اشتباهات معرفت شناسی نیز وجود دارد .
اما با اینحال بعضی اشکالاتی که مخالفین وارد می نمایند . از نظر فقیر و کثیری از دوستداران عرفان وارد نیست .
برای درک بعضی مسائل عرفانی باید ذوق فهم عرفان داشت .
و این ذوق را بعضی از آقایان از مخالفین با اینکه از نظر علمی در سطح بسیار بالایی بوده اند . و از نظر معنوی و سلوکی نیز در جایگاه رفیعی بوده اند . نداشته اند . و ندارند .
در حالی که ممکن است شخصی با عدم تحصیلات رسمی این ذوق را داشته باشد . ( نظیر مرحوم حاج سید هاشم حداد موسوی )
و یا حتی بسیاری افراد در سطح جامعه ممکن است این ذوق را داشته باشند .
بعضاً عده ای می گویند که افرادی که ذوق فهم مطالب عرفا را دارند . دل دارند . و بدلیل صاحب دل بودن اینگونه اند.
این حرف تا حد زیادی اشتباه است . اگر به صاحب دل بودن بود .بسیاری از مخالفین مقامات برجسته عرفانی و سلوکی داشته اند . بنابراین صاحب دل بوده اند . پس مشکل در داشتن یا نداشتن دل نیست .
مشکل در جای دیگر در نسبت کواکب در زایچه نجومی شخص است .
کاش امروز نیز به مانند گذشته طلاب استعداد یابی میشدند و تنها به مستعدین حکمت و فلسفه آموخته می شد . اگر اینچنین می شد مشکلاتی که ما اکنون شاهد آن هستیم . دیگر وجود نداشت .
نکته 2: در یک جامعه آرمانی می توان با ثبت تاریخ دقیق تولد کودکان و محاسبه درست زایچه آنان و سپس در طی تحصیل با تست های مختلف استعداد سنجی به شیوه علمی ، استعداد کودکان را به شکل بسیار درست و صحیح ارزیابی نمود و کودکان را به سمت درستی سوق داد . و چنین جامعه ای به سمت نخبه پروری پیش خواهد رفت .
ادامه دارد ...
#الاهیات #نجوم #کواکب #زایچه #فلسفه #عرفان #زحل
@soltannasir
🌞🌛🌝
@soltannasir
{ اربعین سور تحبیب }
بعضی از عزیزان به نسخه ختم سوره مبارکه یس که پیشتر در کانال ذکر شده است . علاقه مند بودند و آن دستور را انجام داده اند و بعضی دیگر نیز تصمیم گرفته اند . که دستور مربوطه را به اربعین بنشینند .
از آنجایی که فقیر پیشتر به بسیاری از عزیزان در ایام عید نوروز قول داده بودم که این دستور را به صورت کامل بنویسم . اکنون زمان آن فرارسیده است .
( بابت تأخیر عذر خواهی می نمایم . )
در نزد علمای ربانی و واقفین به روش سیر و سلوک قرآنی ، سوره های یس و صاد و قاف و قلم ، سور تحبیب نام دارند .
و آیات ابتدایی این سور را آیات تحبیب می نامند : 👇
{ يس وَالْقُرْآنِ الْحَكِيمِ (آیات 1 و 2 سوره مبارکه یس )
ص وَالْقُرْآنِ ذِي الذِّكْرِ(آیه 1 سوره مبارکه صاد )
ق وَالْقُرْآنِ الْمَجِيدِ (آیه 1 سوره مبارکه قاف )
ن وَالْقَلَمِ وَمَا يَسْطُرُونَ ( آیه 1 سوره مبارکه قاف ) }
نکته 1 : در بعضی کتب علوم غریبه در باب خواص این آیات آمده : 👇
جهت رفعت و عزّت و استجابت دعا و تسهیل امور و محبّت 3333 بار بخوان این آیات را : 👈 { «يس وَالْقُرْآنِ الْحَكِيم»ِ «ص وَالْقُرْآنِ ذِي الذِّكْرِ» «ق وَالْقُرْآنِ الْمَجِيدِ» «ن وَالْقَلَمِ وَمَا يَسْطُرُونَ»}
نکته 2: پیشتر در دروس یس گفته شد که آیه «يس وَالْقُرْآنِ الْحَكِيمِ» 3333 ملک موکل دارد .
و هر کدام از این آیات 3333ملک موکل دارند . که این ملک الموکلین با یکدیگر در ارتباطند . و به تبع آن این چهار سوره نیز با یکدیگر در ارتباطند . و به این سوره ها ،سور تحبیب می گویند . بنابراین سرّ عدد 3333 برای این ختم مشخص شد .
اما دستور اربعین : 👇
ابتدا سوره مبارکه یس را قرائت می نماییم به این شکل : 👇
آیات «یس وَالْقُرْآنِ الْحَكِيمِ» را 333بار تکرار می نماییم .
تا به آیه 58 سوره مبارکه یس یعنی آیه « سَلَامٌ قَوْلًا مِنْ رَبٍّ رَحِيمٍ » می رسیم .
این آیه را 1000 بار تکرار می نماییم .
سپس سوره را به صورت عادی تا آخر قرائت می نماییم .
پس از پایان سوره مبارکه یس بدین شکل به سراغ سوره مبارکه صاد می رویم . ابتدا آیه «ص وَالْقُرْآنِ ذِي الذِّكْر ِ» را 333 بار قرائت می نماییم .
و سپس آیه 9 سوره مبارکه ص را «أَمْ عِنْدَهُمْ خَزَائِنُ رَحْمَةِ رَبِّكَ الْعَزِيزِ الْوَهَّابِ » که به آیه خزائن معروف است . 14 بار می خوانیم .
و سپس به آیات داوودی یعنی آیات 17 الی 26 می رسیم :👇
{ اصْبِرْ عَلَى مَا يَقُولُونَ وَاذْكُرْ عَبْدَنَا دَاوُودَ ذَا الْأَيْدِ إِنَّهُ أَوَّابٌ ﴿۱۷﴾إِنَّا سَخَّرْنَا الْجِبَالَ مَعَهُ يُسَبِّحْنَ بِالْعَشِيِّ وَالْإِشْرَاقِ ﴿۱۸﴾وَالطَّيْرَ مَحْشُورَةً كُلٌّ لَهُ أَوَّابٌ ﴿۱۹﴾وَشَدَدْنَا مُلْكَهُ وَآتَيْنَاهُ الْحِكْمَةَ وَفَصْلَ الْخِطَابِ ﴿۲۰﴾وَهَلْ أَتَاكَ نَبَأُ الْخَصْمِ إِذْ تَسَوَّرُوا الْمِحْرَابَ ﴿۲۱﴾إِذْ دَخَلُوا عَلَى دَاوُودَ فَفَزِعَ مِنْهُمْ قَالُوا لَا تَخَفْ خَصْمَانِ بَغَى بَعْضُنَا عَلَى بَعْضٍ فَاحْكُمْ بَيْنَنَا بِالْحَقِّ وَلَا تُشْطِطْ وَاهْدِنَا إِلَى سَوَاءِ الصِّرَاطِ ﴿۲۲﴾إِنَّ هَذَا أَخِي لَهُ تِسْعٌ وَتِسْعُونَ نَعْجَةً وَلِيَ نَعْجَةٌ وَاحِدَةٌ فَقَالَ أَكْفِلْنِيهَا وَعَزَّنِي فِي الْخِطَابِ ﴿۲۳﴾قَالَ لَقَدْ ظَلَمَكَ بِسُؤَالِ نَعْجَتِكَ إِلَى نِعَاجِهِ وَإِنَّ كَثِيرًا مِنَ الْخُلَطَاءِ لَيَبْغِي بَعْضُهُمْ عَلَى بَعْضٍ إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَقَلِيلٌ مَا هُمْ وَظَنَّ دَاوُودُ أَنَّمَا فَتَنَّاهُ فَاسْتَغْفَرَ رَبَّهُ وَخَرَّ رَاكِعًا وَأَنَابَ ﴿۲۴}فَغَفَرْنَا لَهُ ذَلِكَ وَإِنَّ لَهُ عِنْدَنَا لَزُلْفَى وَحُسْنَ مَآبٍ ﴿۲۵﴾يَا دَاوُودُ إِنَّا جَعَلْنَاكَ خَلِيفَةً فِي الْأَرْضِ فَاحْكُمْ بَيْنَ النَّاسِ بِالْحَقِّ وَلَا تَتَّبِعِ الْهَوَى فَيُضِلَّكَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ إِنَّ الَّذِينَ يَضِلُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ لَهُمْ عَذَابٌ شَدِيدٌ بِمَا نَسُوا يَوْمَ الْحِسَابِ﴿۲۶﴾ }
این آیات را مجموعاً 21 بار قرائت می نماییم . ( به عدد داوود که به حساب جمل با 2 واو 21 می شود )
سپس بقیه سوره را به شکل معمول قرائت می نماییم . پس از پایان سوره به سراغ سوره مبارکه قاف می رویم : 👇
ابتدا آیه «ق وَالْقُرْآنِ الْمَجِيدِ» را 333بار تکرار می نماییم .
سپس سوره را به صورت معمول ادامه می دهیم تا به آیه 18 این سوره مبارکه می رسیم یعنی آیه : 👈 «مَا يَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلَّا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ» قسمت انتهایی این آیه را یعنی کلمات « رَقِيبٌ عَتِيدٌ » را که اسامی دو فرشته ثبت کننده اعمال هستند را 18 بار می خوانیم .
نکته : یعنی یک بار آیه را می خوانیم و پس از اتمام آیه 17بار رقیب عتید را تکرار می نماییم . مجموعاً 18 بار .
ادامه دارد ...
#سور_تحبیب #یس #صاد #قاف #اربعین
@soltannasir
🌲
@soltannasir
{ اربعین سور تحبیب 2 }
ادامه ...👇
سپس به ادامه قرائت سوره قاف می پردازیم تا به آیه 21 این سوره مبارکه می رسیم : 👈 { «وَجَاءَتْ كُلُّ نَفْسٍ مَعَهَا سَائِقٌ وَشَهِيدٌ﴿۲۱﴾» = و هر كسى مى آيد [در حالى كه] با او سوق دهنده و گواهى دهنده اى است (۲۱ ) }
اینجا کلمه« سَائِقٌ وَشَهِيدٌ» را که نام دو فرشته هستند 1000بار تکرار می نماییم .
سپس سوره را ادامه می دهیم تا به آیه 39 یعنی آیه : «فَاصْبِرْ عَلَى مَا يَقُولُونَ وَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَقَبْلَ الْغُرُوبِ» می رسیم . قسمت «َسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَقَبْلَ الْغُرُوبِ» را در این آیه 33 بار می خوانیم .
سپس سوره را ادامه می دهیم . تا به آیه 43 سوره مبارکه ق یعنی آیه « إِنَّا نَحْنُ نُحْيِي وَنُمِيتُ وَإِلَيْنَا الْمَصِيرُ » می رسیم .
این آیه را نیز 33بار تکرار می نماییم .و سپس سوره را ادامه می دهیم تا پایان .
پس از اتمام سوره قاف به سراغ سوره مبارکه قلم می رویم. ابتدا آیه « ن وَالْقَلَمِ وَمَا يَسْطُرُونَ » را 333 بار تکرار می نماییم . سپس سوره را ادامه می دهیم تا به آیه 7 یعنی آیه « إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنْ ضَلَّ عَنْ سَبِيلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِينَ » می رسیم. این آیه را 5 بار تکرار می نماییم .
سپس سوره را ادامه می دهیم تا به آیه 29 یعنی آیه «قَالُوا سُبْحَانَ رَبِّنَا إِنَّا كُنَّا ظَالِمِينَ» می رسیم . این آیه را 1000بار تکرار می نماییم .سپس سوره را ادامه می دهیم تا به آیه 51 یعنی آیه معروف
«وَإِنْ يَكَادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ » می رسیم .
این آیه را 33بار تکرار می نماییم . و سپس سوره را ادامه می دهیم و به پایان می بریم .
اینگونه ختم تمام می شود .
نکته 1: زمان شروع ختم از طلوع آفتاب تا یک چهارم روز می باشد . زیرا تنها زمانی است که تمام ملک الموکلین آیات تحبیب حضور پیدا می نمایند .
نکته 2: این ختم حدوداً کمتر از چهار ساعت زمان می برد . بنابراین در اکثر روزهای سال بیش از یک چهارم روز به طول می انجامد . این مسئله اشکالی ندارد . اما ختم را باید بلافاصله پس از طلوع آفتاب شروع نمود.
نکته 3: می توان پس از اتمام یک سوره و پیش از شروع سوره دیگر ، در صورت نیاز تجدید وضو نمود .
نکته 4: ترک جمالی در این اربعین واجب است . از خوردن گوشت و مرغ و ماهی و پنیر و سیر و پیاز اکیداً خود داری شود .
نکته 5: فقیر اربعینات سلوکی قرآنی و ذکری متفاوتی تاکنون نشسته ام . اما این اربعین بدلیل خواص سور تحبیب و جمالی بودن آن ، یکی از زیباترین اربعینات سلوکی بوده است .
نکته6: در صورت طهارت ظاهر و برخورداری نسبی از طهارت باطن ، و انجام دادن ختم با توجه ، ملک الموکلین سور تحبیب حضور پیدا مینمایند که با بوی خوش همراه است و حس خواهد شد . و اگر چشم بصیرت باطنی باز باشد . این ملک الموکلین دیده خواهند شد .
نکته 7: این اربعین با اندکی تغییر (در 9 روز ذی حجه) جز اربعینات موسوی است که با امام جواد(ع) و حضرت نوح نجی الله در ارتباط است .
نکته8: بهتر است که این اربعین در زمان اربعین حسینی و اربعین محمدی نشسته نشود . سایر زمان ها نظیر ، زمان اربعین موسوی و فاطمی و علوی و مهدوی برای آن مناسب است .
نکته9: در باب اینکه نشستن این دستور نیاز به اذن استاد دارد . باید بگویم که خیر ، این دستور ، دستوری نیست که مشکل ایجاد نماید . مطمئناً اگر چنین دستوری توسط استاد داده شود و زیر نظر وی انجام شود . بسیار موثر تر خواهد بود . اما با اینحال این بدان معنی نیست که بدون اذن استاد این دستور بی تأثیر است . اصولاً شخص باید سابقه سلوکی و اعمالی را که تا کنون انجام داده است در نظر بگیرد . اگر تا کنون دستورات سلوکی انجام نداده است . این دستور ممکن است برای وی سنگین باشد . فقیر برای مبتدیان توصیه می نمایم . که ابتدا تنها دستور یس را مدتی مثلاً یک اربعین انجام دهند و سپس اربعین سور تحبیب را انجام دهند .
نکته10: دستور اربعین سور تحبیب دارای اذکار فرعی نیز بوده است . که برای شما در ادامه آورده خواهد شد .
نکته 11: عزیزانی که کارمند می باشند و یا باید در یک چهارم اول صبح بر سر کار روند . از انجام دستور خود داری نمایند . زیرا انجام کار روزانه و کسب روزی حلال واجب است .
نکته 12: هدف از اربعینات اینچنینی افزایش روحانیت و نورانیت در محیط و وجود شخص ذاکر است . بنابراین معمولاً چنین دستوراتی ، حداقل در نخستین نشست منجر به مکاشفات و مشاهدات نمی شود . برای ایجاد خلع و مکاشفات شخص باید ذکر را به صورت قوی خفی بگوید . و برای ایجاد چنین حالتی افضل الاذکار ذکر تهلیل «لا اله الا الله» می باشد .
#سور_تحبیب #یس #قاف #قلم #صاد
@soltannasir
🌲
@soltannasir
{ اربعین سور تحبیب 3 }
ادامه ...👇
اما ادامه دستورات جانبی اربعین سور تحبیب : 👇
1⃣: پیش از کلیه نمازها ، یک بار آیه الکرسی تا هوالعلی العظیم خوانده شود . و پس از کلیه نمازها یک دور چهار قل و سه بار آیه الکرسی تا هم فیها خالدون و یک بار تسبیحات حضرت فاطمه زهرا (س)
2⃣بعد از نماز صبح و نماز ظهر 41 مرتبه «ياحَيُّ يا قَيّومُ لاالهاِلّا اَنْتَ اسْئَلُكَ اَنْ تُحْييَ قَلْبي بنور مَعرفَتُكَ يا الله » گفته شود .
خاصیت این ذکر زنده نگه داشتن دل است .
3⃣ : این قسمت از آیه 179 سوره مبارکه آل عمران یعنی 👈 «ِ وَمَا كَانَ اللَّهُ لِيُطْلِعَكُمْ عَلَى الْغَيْبِ وَلَكِنَّ اللَّهَ يَجْتَبِي مِنْ رُسُلِهِ مَنْ يَشَاءُ فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ وَإِنْ تُؤْمِنُوا وَتَتَّقُوا فَلَكُمْ أَجْرٌ عَظِيمٌ » را پس از نماز عصر 21 بار قرائت شود .
و پس از نماز عشاء 179 بار قرائت شود .
4⃣ : پس از هر نماز 7بار «الحمد للَّه على كل نعمة كانت او هى كائنة». خوانده شود .
5⃣ : روزی 100بار سوره مبارکه حمد خوانده شود بدین شکل : 👇
بعد از نماز صبح 21 بار
بعد از نماز ظهر 22 بار
بعد از نماز عصر 23 بار
بعد از نماز مغرب 24 بار
بعد از نماز عشا 10بار
6⃣ : ما بین عصر و مغرب پیش از غروب آفتاب 2 رکعت نماز عُسرت خوانده شود . در رکعت اول سوره حمد و توحید و 3 آیه اول سوره مبارکه فتح یعنی : 👈« إِنَّا فَتَحْنَا لَكَ فَتْحًا مُبِينًا ﴿۱﴾لِيَغْفِرَ لَكَ اللَّهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِكَ وَمَا تَأَخَّرَ وَيُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكَ وَيَهْدِيَكَ صِرَاطًا مُسْتَقِيمًا ﴿۲﴾وَيَنْصُرَكَ اللَّهُ نَصْرًا عَزِيزًا ﴿۳﴾
و در رکعت دوم پس از حمد ، توحید و انشراح خوانده شود .
7⃣ : قبل از خواب سوره مبارکه انشراح 3 بار و الضحی 1 بار خوانده شود .
همچنین پیش از خواب سه بار و صبح هنگام از بستر بلند شدن 3 بار دعای زیر خوانده شود : 👇
«أَللهُمَّ اجعَلِنی فِی دِرعِکَ الحَصینَةِ الّتی تَجعَلُ فیها مَن تُرید =خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود که هر کس را بخواهی در آن قرار می دهی قرار بده »
8⃣ : هر روز سوره مبارکه حجرات ختم شود بدین صورت : 👈 11 بار آیه الکرسی و 100 صلوات و سپس قرائت حجرات با معنی و تدبر و سپس 100 صلوات .
9⃣ : پیش از کلیه نمازها این دعا 11 بار خوانده شود : 👇
«اَللّهُمَّ اِنّی اَعُوذُبِکَ مِنَ الشِّرْکِ الْخَفِیِّ».
اللّهُمَّ إنّي أعوذُ بِكَ مِنَ الكُفرِ
اَللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ عِلْمٍ لاَ يَنْفَعُ
اَللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ عملٍ لا یرفع
اَللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ قَلْبٍ لاَ يَخْشَعُ
اَللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ نَفْسٍ لاَ تَشْبَعُ »
دستورات فرعی اربعین اینجا به پایان رسید .
این اربعین در شکل موسوی ، در 9 روز ذی حجه دستورات آن اندکی متفاوت است .
نکته : این دعای « اللهم انی اعوذ بک ..» با اندکی تغییر در مفاتیح الجنان در بخش تعقیبات نماز عصر آمده است .
نکته 2: بدیهی است که دستور اصلی و فرعی اربعین سور تحبیب مجموعاً زمان زیادی نیاز دارد و بسیاری افراد توان نشستن آن را ندارند .
اما دستور اصلی اربعین همان شیوه قرائت سور تحبیب است . و دستورات فرعی برای افزایش اثر دستور اصلی بدان اضافه شده است .
#اربعین_سور_تحبیب #دستور
@soltannasir
🌲🌲🌲
@soltannasir
{ پاسخ به سوالات 119}
با توجه به اینکه از فقیر در باب کوکب لازم برای تسخیرات در زایچه سوال شد ?
در ابتدا باید بگویم که تا آنجا که فقیر در کتب تنجیمی و علوم غریبه دیده ام . پیشینیان به این سوال پاسخ درستی نداده اند.
( اما با اینحال شاید پاسخ داده اند . و فقیر ندیده ام . )
نظر فقیر بر این است که برای تسخیر جنیان در زایچه کوکب شمس و مریخ قوی لازم است . و البته به احتمال بسیار بیشتر شمس قوی نیاز است .
زیرا جنیان از آتش هستند و کوکب شمس و مریخ نیز آتشی می باشند .
اینکه چرا شمس بعدها اشاره خواهم نمود .
برای تسخیر پریان کوکب زهره قوی لازم است . زیرا زهره کوکب آبی می باشد . و پیشتر از ارتباط این کوکب با پریان سخن گفته شد .
برای تسخیر دیوها کوکب مشتری قوی لازم است . زیرا مشتری کوکب بادی است و دیوها نیز بادی می باشند .
برای تسخیر موکلین کوه و جنگل و درخت و سرزمین های خاص جغرافیایی و هوام ارض و سایر موجودات زمینی کوکب زحل قوی لازم است. زیرا زحل طبع خاک دارد .
قمر چه ?
قمر کوکبی است که سرد و تر است و بیشتر با سحر و آنچه بدان مربوط است در ارتباط است . حق تعالی در سوره قمر می فرماید : 👈 { وَإِنْ يَرَوْا آيَةً يُعْرِضُوا وَيَقُولُوا سِحْرٌ مُسْتَمِرٌّ ﴿۲﴾=و هر گاه نشانه اى ببينند روى بگردانند و گويند سحرى دايم است (۲) }
پیشتر در دروس مختلف به سوره قمر و بعضی خواص کوکب قمر اشاره شد.
افرادی که قمر قوی در زایچه دارند. در حیطه سحر و ساحری مستعد می باشند .
نکته : اگر شخص در هنگام قمر در عقرب به دنیا آمده باشد . یا شرایطی که قمر در منزل نحس بوده باشد و یا قمر وی در زایچه با دیگر کواکب در حالت نامناسب و منفی باشد . برای چنین شخصی پرداختن به علوم غریبه سم است . زیرا ممکن است به سمت سحر و ساحری منفی و جادوی سیاه کشیده شود .
عطارد چه ?
عطارد کوکب اصلی علوم غریبه می باشد . اکثر قسمت های علمی علوم غریبه در ارتباط مستقیم و غیر مستقیم با کوکب عطارد می باشند .
بدون داشتن کوکب عطارد قوی در زایچه نمی توان در بخش علمی علوم غریبه موفق شد .
نکته : همانگونه که پیشتر گفته شد بین بخش علمی علوم غریبه و بخش تسخیر و مسخرات فرق وجود دارد .
کم پیش می آید شخصی در هر دو بخش علمی و تسخیر و مسخرات موفق باشد . و کم پیش می آید که شخصی هم در بخش تسخیر علویات و هم در بخش تسخیر سفلیات اعم از جن و دیو و پری و هوام و ... موفق باشد .
در حال حاضر علما بیشتر در بخش علمی علوم غریبه و تا حدودی تسخیر علویات و روحانیات حرف برای گفتن دارند و دراویش و صوفیه بیشتر در بخش تسخیر و مسخرات سفلیات و تا حدودی علویات و روحانیات حرف برای گفتن دارند .
نکته 2: پیش تر گفته شد که استان قزوین و شهر قزوین و روستاهای اطراف آن مرکز تجمع علمای علوم غریبه در ایران می باشد . و به حقیقت پایتخت علوم غریبه ایران است .
شما وقتی به شهر قزوین وارد می شوید . با یک تابلو مواجه می شوید به شهر پایتخت 👈 خط و خوشنویسی ایران خوش آمدید .
آری قزوین پایتخت خوشنویسی ایران است . خوسنویسی توسط کدام عضو انجام می شود ? دستان
دستان متعلق به کدام برج بود ? جوزا
حاکم برج جوزا کدام کوکب بود ? عطارد
که ایزد کاتب است .
این ماجرا آنگاه جالب تر می شود که بدانیم طالع امارت بخشی از شهر قزوین (دیوار و باروی آن ) در برج جوزا بوده است .😊
در کتاب نزهة القلوب حمدالله مستوفی که اتفاقاً خود از اهالی قزوین است و در این شهر مدفون در صفحات 56 و 57 آمده است : 👇
{ قزوین از اقلیم چهارم طولش از جزایر خالدات فه (85) و عرض از خط استوا لو (36) از حساب ثغور است جهت آنکه پیوسته با دیالمه و ملاحده در محاربه بوده اند . احادیث بسیار که در فضیلت آن بقعه(شهر قزوین ) وارد است و مشهور است در تدوین رافعی مسطور منها عن جابر بن عبدالله الانصاری رضی الله عنه قال النبی صلی الله علیه و آله «اغزوا قزوین فانه من اعلی ابواب الجنة=برای جهاد به قزوین روید که این شهر از بهترین درهای بهشت است» خوانند . و بدین سبب او را باب الجنة خوانند و احوال آن اگر چه در کتاب گزیده مشروح گفته ام از اینجا نیز مجملاً ربط سخن را یاد کنم در کتاب التبیان آمده که شاپور بن اردشیر بابکان ساخته است و شادشاپور نام نهاده و همانا آن شهری بوده که در میان رودخانه های خر رود و ابهر رود می ساخته اند و آنجا اطلال بارو پدید است و مردم آنجا
در دیه سرجه که به اردشیر بابکان منسوب باشد مسکون ماند و مشهور است و در کتاب تدوین مسطور است که حصار شهرستان قزوین که اکنون محلتی است در میان شهر شاپور ذوالاکتاف ساسانی ساخته تاریخ عمارت آن ماه ایار (سومین ماه بهاری ) سنه ثلاث و ستین و اربعمایه (463) اسکندری 👈طالع امارتش 👈 برج جوزا اطلال آن بارو هنوز باقی است . ...}
ادامه دارد ...
#قزوین #عطارد #جوزا #دست #خط
#خوشنویسی
@soltannasir
🖋✒️📝
مقاله ای درباب 👆👆👆 قزوین پایتخت خوشنویسی ایران
منبع : خبرگزاری تسنیم
@soltannasir