@soltannasir
{ حنوکا عید گشایش و افتتاح معبد و نور یا عید گشایش دروازه های جهان زیرین و افزایش ظلمت 3}
ادامه ...👇
{ ... بزرگ ترها نیز، گرچه مقامات هلاخایی چندان نمی پسندند، عادت کرده اند که به 👈ورق بازی بپردازند. در اسرائیل جدید بیش از مضامین مرتبط با معجزهٔ الاهی، بر شورش قهرمانانهٔ #مکابیان تأکید می شود، زیرا این شورش باعث 👈استقلال دوبارهٔ آنان از حاکمان خارجی شده بود. به همین سبب نیز سکولاریست های اسرائیلی به راحتی به این جنبهٔ عید #حنوکا گرایش می یابند. بدین ترتیب روشن کردن #شمع حنوکا هم در میان بخش های دینی و هم در میان بخش های غیر دینی جامعهٔ اسرائیلی رواج یافته است. اگر چه زمان حنوکا نزدیک 👈 انقلاب زمستانی قرار دارد اما در مجموع تلاش چندانی برای پیوند زدن این جشن نور با مضامین نور و #تاریکی مشهود در طبیعت صورت نگرفته است. حاخام یهودا لوئو پراگی در قرن شانزدهم، تنها الاهیدانی است که از این گونه نکات یادکرده است؛
«باید دانست مناسب همان است که ورود #نور به جهان در 👈بیست و پنجم کیسلو صورت گرفته باشد. زیرا در سه ماه پیش از آن، نور خورشید همواره در حال ضعیف شدن بوده است. از آن زمان به بعد است که نور بیشتر می شود. »
«فاصله میان حنوکا و #پوریم»
تقریباً یک هفته بعد از حنوکا روزهٔ روزانه ای گرفته می شود که عسارا بطوت، یعنی «دهم طوت» نام دارد. این روزه به یاد روزی است که در آن نووخد نصر (بخت النصر) محاصره اورشلیم را آغاز کرد. از آنجا که طوت دهمین ماه از ماه نیسان است که خروج ازمصر در آن صورت گرفت، تلمود چنین استنباط کرده است که این همان تعبیر «روزه ماه دهم» است که در کتاب زکریای نبی (8: 19) آمده است. همانند همه روزه های کوچک این روزه نیز از سحر تا دم شب به طول می انجامد ولی از یک جهت این روزه از روزه های دیگر متمایز است و آن اینکه اگر در جمعه واقع شود با آنکه معمولا روزه گرفتن روز پیش از شبات ممنوع است اما روزه در همان روز و بدون هیچ تغییری گرفته می شود. این امر از آن رو است که در کتاب یحزقل درباره روزی که شاه بابل اورشلیم را محاصره کرده بود آمده است: «نام این روز را برای خود بنویس. نام همین روز را.» این بدان معنا است که نباید این روز را پس و پیش کرد بلکه باید در همان تاریخ درست آن یادبودش را انجام داد. دو ماه پس از آن، عید سال نوی 👈درختان را جشن می گیرند. این جشن در پانزدهم شواط (در بهمن ماه) واقع می شود و در آن روزه گرفتن ممنوع است و دعاهای توبه ای نیز از نماز کنیسه حذف می شوند. مرسوم است که در این عید میوه صرف شود، به ویژه میوه های مخصوصی مانند انگور، انجیر، انار، زیتون و خرما که در کتاب مقدس با سرزمین مقدس پیوند خورده است. طو بیشواط، که از جشن های معروف شمرده می شود، در #اسرائیل جدید به زمانی مخصوص انجام تشریفات 👈درخت کاری تبدیل شده است و در آن دانش آموزان سراسر کشور مشارکت می جویند. طو بیشواط نزد یهودیان متعبد و غیر سکولار نیز مهم شمرده می شود؛ زیرا میوه هایی که پس از آن تاریخ 👈شکوفه می زنند از حیث قوانین شرعی مربوط به عشریه و دیگر قوانین مرتبط با امور #کشاورزی، متعلق به سال جدید خواهند بود. }
(منبع : کتاب باورها و آیین های یهودی صفحات 271 الی 285)
نکته1: در کتاب مکابیان هیچ سخنی از معجزهٔ شمع در داستان فتح معبد نشده است : 👇
{ مکابی به همراه یاران خویش به هدایت خداوند، مقدس و شهر را باز پس گرفت و قربانگاه هایی را که بیگانگان در میدانهای عمومی بر پا کرده بودند و نیز پرستشگاه های ایشان را ویران ساخت. چون #معبد تطهیر شد، قربانگاه هایی دیگر بساختند و سپس از سنگهای آتش، جرقه بر گرفتند و با این آتش، پس از دو سال وقفه 👈 قربانی ذبح کردنی تقدیم کردند و بخور سوزاندند و چراغها افروختند و نانهای پیشکشی پیش آوردند . چون این کارها انجام پذیرفت، به سجده افتادند و به درگاه خداوند دعا کردند که دیگر اجازه ندهد گرفتار چنین شروری شوند، بلکه اگر دچار گناه شدند، به حلم خویش تأدیبشان کند و تسلیم ملت های کفرگوی و ددخویشان نسازد. تطهیر معبد در 👈 همان روزی انجام پذیرفت که بیگانگان حرمت آن را هتک کرده بودند، یعنی روز بیست و پنجم همان ماه که ماه کسلو بود .هشت روز به شیوهٔ عید 👈خیمه ها شادمانه جشن گرفتند و به یاد آوردند که چگونه پیش از آن در ایام #عید_خیمه_ها ، مانند حیوانات وحشی در دل کوهساران و غارها منزل کرده بودند. از این روی، شاخه های برگ آذین و شاخه های زیبا و شاخه های نخل به دست گرفتند و نوای سرودها را بر آستان که تطهیر مکان مقدس خویش را میسر ساخته بود، برآوردند. با 👈حکمی عمومی که به 👈رأی گذاشته شد، مقرر گشت که تمامی ملت یهود هر سال این روزها را جشن بگیرند. }
(منبع : کتاب دوم مکابیان از مجموعه کتابهایی از عهد عتیق یا کتابهای قانونی ثانی ترجمه پیروز سیار صفحات 313 و 314)
ادامه دارد...
@soltannasir
🎄📜
@soltannasir
{حنوکا عید گشایش و افتتاح معبد و نور یا عید گشایش دروازه های جهان زیرین و افزایش ظلمت 4}
ادامه ...👇
ادامه نکته 1: همانگونه که ملاحظه نمودید در کتاب #مکابیان علت جشن ایام حنوکا، تنها 👈فتح معبد دانسته شده. و گفته شد که با حُکمی عمومی که به رأی گذاشته شد. مقرر شد تمام ملت یهود هر ساله این روزها را جشن بگیرند.
اما در کتاب تلمود علی الظاهر روایتی دیگری از این پیروزی ارائه شده. در آنجا سخن از معجزه شمع شده است. و خاخام های یهودی ریشهٔ جشن حنوکا را این معجزه می دانند .
وجود دو روایت تا این حد متفاوت ، بسیار سوال بر انگیز است ?
مسئلهٔ مهم : 👇
ملاحظه نمودید که #حنوکا در زمان نزدیک به نقطه #انقلاب_زمستانی رخ می دهد. واین نکته ای است که برای ما بسیار مهم می باشد و فهم دقیق نقطه انقلاب زمستانی و تابستانی از منظر دین و اسطوره به ما در شرایطی که در آن به سر می بریم کمک می نماید.
ابتدا تعریف انقلابین «انقلاب #صیفی (تابستانی) و #شتوی (زمستانی)» به زبان ساده :👇
{ خورشید در طی مسیر خود در دایرة البروج از منظر ناظران زمینی در دو نقطه به دورترین فاصلهٔ خود از دایره معدل النهار یا استوای فلکی می رسد. این دو نقطه را در اصطلاح منجمان «انقلابین» گویند. وقتی که در نیم کرهٔ شمالی به اول برج سرطان یا تیرماه می رسد این محل را نقطه انقلاب صیفی یا انقلاب تابستانی گویند و هنگامی که در آغاز زمستان وارد برج جُدی می شود آن جایگاه را محل انقلاب شتوی یا زمستانی می نامند. } (کتاب نجوم قدیم و بازتاب آن در ادب پارسی صفحهٔ 408)
اما در نقطه مقابل انقلابین، نقاط اعتدالین «اعتدال #ربیعی (بهاری) و #خریفی (پاییزی) » زمانی است که خورشید از دید ناظر زمینی از سطح استوای سماوی بگذرد. که این عمل در سال دوبار رخ می دهد. اولین آن را اعتدال بهاری و دومین را اعتدال خریفی می نامند. طول شب و روز در این دو روز از سال با یکدیگر برابر است . و در سایر روزها طول روز و شب یکسان نیستند.
در نقطهٔ مقابل اعتدالین در روز انقلاب تابستانی، شاهد 👈بلندترین روز سال هستیم و در 👈شب انقلاب زمستانی شاهد بلندترین شب سال هستیم .
نکته2 : نقطه انقلاب زمستانی در تقویم ها معادل شب اول زمستان می باشد . و نقطه اتقلاب تابستانی روز اول تابستان است.
و نقطه اعتدال بهاری روز اول بهار .
و نقطه اعتدال پاییزی روز اول پاییز است .
نکته 3: باید توجه داشت که از روز پس از اعتدال پاییزی، در مهرماه رفته رفته بر طول شب (ظلمت) اضافه می شود. و از طول روز (نور) کاسته می شود. و در آخرین روزهای پاییز، ما شاهد بیشترین میزان تاریکی در طول سال می باشیم .
و این دقیقاً همان زمانی است که نیروهای اهریمنی ای که از تاریکی تولد می یابند و تغذیه می کنند. در جهان ما در قوی ترین حالت خویش می باشند.
و پرستندگان نیروهای اهریمنی همواره در طول تاریخ در این دوران ، برای افزایش تاریکی و نیروهای اهریمنی و یا باز نمودن دروازه های عالم زیرین به عالم ما مراسم های جادوی سیاه آیینی همراه با قربانی برگزار می نمایند.
زیرا بهترین زمان برای تقویت و احضار این نیروهای اهریمنی و دوزخی از جهان زیرین به عالم ما می باشد .
نکته 4: باید توجه داشت که نیروهای اهریمنی ای که در دوران ما فعالیت می نمایند. تنها شامل انجمن های مخفی غربی نمی باشد.
بلکه شامل افراد مستقل و یا گروه هایی که با نیروهای تاریک و #دخانی عالم زیرین کار می نمایند. نیز می باشد.
که چنین افرادی در عالم اسلام ، در بین علوم غریبه کاران سیاه کار، ولو به میزان اندک وجود دارند .
در بین هندوان نیز مرتاضین پرستندهٔ خدایانی نظیر کالی و 👈«هی رانیا کشه » و .. نیز مراسم های خاص خویش را دارند.
اما با اینحال حجم مراسم های انجمن های مخفی در این ایام قابل مقایسه با افراد مستقل یا گروه های کوچک نیست .
نکته 5: موجودات اهریمنی عالم زیرین با موجوداتی نظیر جن و دیو و پری و غیره بسیار تفاوت دارند . می توان برای آنها لفظ عام شیاطین را بکار برد .
بخش زیادی از این موجودات همانگونه که پیش تر گفته شد. از #دخان (دود آتش) و تاریکی و ظلمت و خاکستری که از سوختن ایجاد می شود خلق شده اند . بعضی از این موجودات فاقد آلت رجولیت و اناثیت برای تولید مثل می باشند . اندازه و شکلشان بسیار متنوع است . (بزرگیشان از چند سانتی متر تا چندین متر متغیر است .)
ادامه دارد...
@soltannasir
🌕🌑🌖🌗🌘🌔🌓🌒
@soltannasir
{حنوکا عید گشایش و افتتاح معبد و نور یا عید گشایش دروازه های جهان زیرین و افزایش ظلمت 5 }
ادامه ...👇
گفته شد که در روزهای انتهایی پاییز ما شاهد طولانی ترین شب های سال هستیم. و این زمانی است که تاریکی و نیروهای آن در اوج قدرت خویش می باشند.
همانگونه که ملاحظه نمودید. ایام عید حنوکای یهودیان در 25 ماه کیسلو برگزار می شود. که خاخام یهودا لوئو پراگی مدعی است که نور در جهان در این روز وارد شد. این ادعای وی را در همین مجموعه دروس بررسی خواهیم نمود.
اما جدای از ادعای این خاخام یهودی، ایام برگزاری عید حنوکا در چه تاریخی است ? آیا در شب انقلاب زمستانی و شب های پس از آن است ? یا شب های پیش از آن ?
می دانیم که تقویم عبرانیان، تقویمی بر اساس ماه های قمری است. اما یهودیان برای اینکه اختلاف 11 روزه سال قمری با سال شمسی باعث نشود که ماه های آنان در سال شمسی بچرخد. هر 👈 19 سال را یک دوره حساب می نمایند. که هفت سال آن شامل سالهای 👈 سوم _ششم_هشتم_یازدهم_چهاردهم_هفدهم_نوزدهم سیزده ماهه می باشد . و سایر سال ها 12 ماهه است.
در این تقویم تقریباً ایام جشن های یهودیان در همان فصل و ماه می افتد و تنها چند روز جابجا می شود .
چنانچه امسال عید حنوکای یهودیان از 12 تا 20 دسامبر است. در سال 2018 زمان این عید از 2تا 10 دسامبر خواهد بود. در سال 2019 از 22 تا 30 دسامبر خواهد بود. و 2020 از 10 تا 18 دسامبر خواهد بود . در 2021 از 28 نوامبر الی 6دسامبر خواهد بود. در 2022 از 18 دسامبر تا 26 دسامبر ما شاهد این عید خواهیم بود.
همانگونه که ملاحظه می نمایید در اکثر سالها این عید پیش از زمان انقلاب زمستانی شروع و معمولاً پیش از آن پایان می یابد.
بنابراین ظاهر این عید شاید با ورود نور به جهان همراه باشد. اما از نظر نجومی در اکثر سالها این عید پیش از تاریخ انقلاب زمستانی و در تاریک ترین شب های سال انجام می شود. یعنی همان زمانی که نیروهای تاریک در جهان ما در اوج قدرت خویش می باشند.
اما حال توجه شما را به سمبل شناسی انقلابین جلب می نمایم : 👇
«انقلابین (شتوی، صیفی) »
{ در نمادگرایی #انقلابین می باید معطوف به چیزی شد که با ویژگی های عمومی فصول مربوطه متقارن نمی شود. در واقع انقلاب #شتوی مرحله ای فرا رونده ی تدویر سالانه را باز می کند، و انقلاب #صیفی مرحله ی فرود آینده را می گشاید : از این مفهوم نمادگرایی یونانی رومی دروازه های انقلابین، با دو صورت یانوس به دست می آید که قبل از یحیی و یوحنای نبی، به صورت زمستان و تابستان نموده می شده است. می توان گفت که دروازه ی شتوی مرحله ی نورانی مدار را عرضه می کند ، و دروازه ی صیفی مرحله ی تاریک آن را. در این مورد ما تولد مسیح را در انقلاب شتوی و تولد یحیای معمدان را در انقلاب صیفی به خاطر می آوریم، و از آنجا یکی از آیات زیبای انجیلی به یاد می آید : می باید که به او افزوده شود و من ناقص گردم. (یوحنا 3:30)
در نمادگرایی چینی، انقلاب صیفی به سه خط لی، نشانه ی آتش، خورشید و سر وابسته است؛ و انقلاب شتوی به سه خط «ج ، ان» نشانه ی آب، چاله و پاها بستگی دارد. اما انقلاب صیفی چنانچه در فوق ذکر شد، مبدأ فرود است و اصل یانگ را دارد، و انقلاب شتوی مبدأ فراروندگی است. در کیمیای درونی، نیروی جاری «از ج،أن» به لی بالا می رود، و از «لی» به «ج،أن» پایین می آید. ضمناً خط یانگ سه خطی ج،أن، میل به جابه جایی به طرف سه خطی ج،ین دارد، که یانگ خالص، یا کمال فعال است. و خط یین سه خطی لی به جانب ج،اون ، یا یین خالص، که کمال انفعالی است، گرایش دارد. مورد اول یک حرکت فرارونده است و دومی حرکتی فرود آینده، گرایش به نور قبل از وقوع نور، و گرایش به تاریکی قبل از حدوث تاریکی. از سوی دیگر، انقلاب شتوی، اگر مربوط به قلمرو مردگان باشد، علامت بازگشت به زندگی است، و مرتبط با بارداری و زایش است : زمان مطلوب برای بستن نطفه است.
به همین ترتیب، در فلسفه ی هندو، انقلاب شتوی دویانه، یا 👈راه خدایان را باز می کند، و انقلاب صیفی پیتریانه، یا راه نیاکان را باز می کند، که به وضوح با دروازه ی خدایان و انسانهای نمادگرایی فیثاغورثی مرتبط است. ( GRIF, GRAP,GUES,MAST)
در شمایل نگاری مسیحی نیز انقلابین نقشی به سزا بر عهده دارد. انقلاب صیفی (24ژوئن =3تیر) ذروه ی تدویر شمسی را نشان می دهد، وقتی خورشید در غایت اوج خود در آسمان است، این روز برای جشن خورشید انتخاب شده. وقتی مسیح با خورشید مقایسه می شود، با برج سرطان در انقلاب صیفی مرتبط است، و از آنجا تمامی نمادگرایی تقویم مسیحی به دست می آید، که در عصر هنر رومی استیلای کامل داشته است. } (کتاب فرهنگ نمادها جلد اول صفحات 267 و 268)
ادامه دارد...
@soltannasir
🌕🌖🌗🌘🌑🌒🌓🌔
قسمت هایی از فیلم وارکرافت 🖕🖕
شرح باز کردن دروازه ورود ، اورک ها از عالم زیرین به عالم ما
@soltannasir
🖕🖕🖕
قسمت هایی از فیلم وارکرافت ، علت قربانی نمودن انسان ها استفاده از نیروی حیات آنها برای باز نمودن دروازه ای از عالم زیرین به عالم ما می باشد .
@soltannasir
🖕🖕🖕🖕🖕
باز نمودن دروازه ورود اورک ها به جهان ما با قربانی نمودن تعداد زیادی از انسان ها.
این بخش از فیلم وارکرافت به شکسته شدن سد ذوالقرنین و ورود یأجوج و مأجوج به جهان ما شباهت بسیار دارد.
@soltannasir
@soltannasir
{حنوکا عید گشایش و افتتاح معبد و نور یا عید گشایش دروازه های جهان زیرین و افزایش ظلمت 6}
ادامه ...👇
ملاحظه نمودید که در کتاب فرهنگ نمادها، #انقلاب_تابستانی راه پیتریانه (پدران)، یا راه نیکان را باز می نماید.
#انقلاب_زمستانی راه خدایان را باز می نماید !!!
اما براستی کدام خدایان ?
اینکه راه پدران یا نیاکان یا عالم مردگان در تابستان هنگام انقلاب تابستانی باز می شود. چندان با دانسته های ما مطابق نیست !
در دروس مسبحات اشاره شد که در اساطیر نظریهٔ سه جهان وجود دارد.
جهان بالایی و جهان میانی و جهان زیرین که در بدن انسان جهان بالایی به مثابه سر می باشد و جهان میانی تنه و جهان زیرین به مثابه پاها می باشد.
اما نگرش دیگری نیز به جهان وجود دارد. و آن نگرش دو جهانی است !
در نگرش دو جهانی که متعلق به مغان ایران باستان است. جهان به دو بخش بالایی و پایینی یا به عبارت دیگر دو جهان #نور و #ظلمت و یا اهورایی و اهریمنی تقسیم می شود .
هر چند این نگرش تا حدی ثنوی گرایانه است. ما را اینجا فعلاً با اندیشه ثنوی گرایانه عده ای از مغان ایران باستان و موبدان زرتشتی کاری نیست. بلکه هدف شرح و توضیح جهان هاست.
گفته شد که نقاط #اعتدالین دو نقطه ای می باشند که در آن طول روز و شب مساوی می باشند. و نقاط #انقلابی نقاطی می باشند که در یکی (انقلاب تابستانی) طول روز به حداکثر خویش می رسد که تقریباً نزدیک به زمانی است که خورشید در اوج خویش می باشد.
و در دیگری (نقطه انقلاب زمستانی) نقطه ای است که طول شب به بلندترین زمان خویش می رسد که نزدیک به زمانی است که خورشید در حضیض خویش می باشد.
حال با توجه به توضیحات داده شده دایره ای را تصور نمایید. که خطی از مرکز آن می گذرد و آن را به دو نیمه بالایی و پایینی تقسیم می نماید.
نیمه بالایی عالم بالا است. و نیمه پایینی عالم زیرین می باشد.
و دو نقطه مورد نظر یکی (نقطه راست) نقطه اعتدال #ربیعی و دیگری (نقطه چپ) نقطه اعتدال #خریفی می باشد.
حال فرض نمایید از نقطهٔ مرکز این دایره خطی دیگر بگذرد که دایره را به دو نیمهٔ چپ و راست تقسیم نماید. نقطهٔ بالایی در دایره نقطهٔ انقلاب تابستانی است که طول روز به حداکثر مدت خویش می رسد. و سابقاً نقطهٔ اوج خورشید نیز تقریباً در همان هنگام بود. و امروزه چندین روز اختلاف دارد.
و نقطهٔ پایینی دایره، نقطهٔ انقلاب زمستانی است. که طول روز به کمترین و طول شب به بلندترین مقدار خویش می رسد. و سابقاً نقطهٔ #حضیض خورشید نیز تقریباً در همین هنگام بوده که اکنون چند روزی فاصله دارد .
نکته1: در دایره ترسیمی در نیمه بالایی دایره (6برج اول)، طول روز بیش از طول شب است. و در نیمه پایینی (6برج دوم) طول شب بیش از طول روز است.
در نیمه چپ طول روز پس از نقطه انقلاب تابستانی از برج سرطان تا نقطه انقلاب زمستانی کاهش پیدا می نماید. و در نیمه راست از نقطه انقلاب زمستانی تا نقطه انقلاب تابستانی طول روز افزایش پیدا می کند.
حال با توجه به توضیحات داده شده می دانیم که ابتدای عالم زیرین با برج میزان شروع می شود نه با نقطهٔ انقلاب تابستانی در برج سرطان. و برج #میزان همانگونه که پیشتر در دروس اشاره شد. نقطه ای می باشد که در اساطیر پس از مرگ ارواح در آن (نقطه) مورد قضاوت قرار می گیرند و سپس می توانند در بهشت و یا جهنم برزخی زندگی نمایند.
حال اگر دقت نمایید در دایره البروج به شکلی که توصیف شد. نقطهٔ انقلاب زمستانی پایین ترین نقطهٔ ممکن است. و در این هنگام است که ما با پایین ترین و تاریک ترین نقطهٔ دایره البروج و طولانی ترین شب های سال در یک راستا قرار می گیریم. و این بهترین زمان برای بازگشایی دروازه های عالم زیرین است . زیرا اگر دقت نمایید ترتیب چیدمان بروج اینگونه است که پس از نقطهٔ انقلاب زمستانی ما به سمت صعود به نقطهٔ اعتدال ربیعی در #حمل می باشیم. بنابراین درست است که پس از انقلاب زمستانی رفته رفته بر طول روز (نور) افزوده می شود. و از طول شب (ظلمت) کاسته می شود . اما اگر دروازه های عالم زیرین (ولو اندک) باز شود. قابلیت صعود به عالم ما برای موجودات این عوالم فراهم می شود. به واقع شب های پایانی پاییز در نزدیکی انقلاب زمستانی علاوه بر اینکه تاریک ترین شب های سال است. و بهترین زمان برای افزایش تاریکی بر اثر مراسمات جادوی سیاه آیینی می باشد . شب انقلاب زمستانی بهترین شب برای باز نمودن دروازه های عالم زیرین می باشد. و فراخوانی این موجودات از این عوالم به به عالم ماست.
نکته 2 : در اساطیر ایرانی در شب انقلاب زمستانی، که تاریک ترین هنگام است و شیاطین در اوج قدرت خویش می باشند. ایزد مهر، ایزد خورشید و نور تولد می یابد و با دیوان و پریان و جادوی آنان به مبارزه بر می خیزد. و این خود مسئله جالبی است که در تاریک ترین و سخت ترین دوران، نجات دهنده ای از راه می رسد.
ادامه دارد...
@soltannasir
🌞🌑🌚🌒☀️
@soltannasir
{حنوکا عیدگشایش و افتتاح معبد و نور یا عید گشایش دروازه های جهان زیرین و افزایش ظلمت 7}
ادامه...👇
نکته3: اگر نقطه اعتدال خریفی ، راه به عالم زیرین را باز می نماید. نقطهٔ اعتدال ربیعی، راه به عالم ما را برای اهالی عالم زیرین باز می نماید .
اجازه بدهید یکبار دیگر مسئله را بررسی نماییم. در نقطهٔ #انقلاب_زمستانی در دایره البروج ما در تاریک ترین و پایین ترین قسمت دایره هستیم. و این یکی از دو زمان مناسب برای بازنمودن دروازه های #عالم_زیرین است. از این نقطه به بعد #صعود شروع می شود.
اما نقطه #اعتدال_ربیعی ،نقطه ای است که عالم زیرین به پایان می رسد و عالم بالایی شروع می شود. این نقطه مرز بین دنیای زیرین و عالم ما می باشد.
و این دو نقطه مقارن با دو جشن بزرگ یهودیان، یعنی عید #حنوکا و عید# پوریم می باشد.
نکته1: آنچه باید توجه داشت این است که مراسم های یهودیان باید از چند روز پیش از این نقاط (انقلاب زمستانی و اعتدال ربیعی) آغاز شود. وگرنه به موفقیت منجر نخواهد شد.
نکته 2 : با توجه به تغییر زمان اعیاد یهودی در هر ماه، گاه ممکن است بین عید نصیب (پوریم) با زمان نزدیک به اعتدال ربیعی یا عید حنوکا با نقطه انقلاب زمستانی فاصله وجود داشته باشد.
در این هنگام قبالیست های جهود، مراسم های خویش را پس از اعیاد یک الی سه روز (بسته به فاصله مورد نظر) متوقف می نمایند. و سپس مراسم ها را تا رسیدن به نقاط مورد نظر ادامه می دهند.
با توجه به اینکه در نزدیکی ایام شب #یلدا می باشیم. و این شب و شناخت آن با دروس مرتبط است. تحقیق این جشن را از کتاب گاه شماری و جشن های ایران باستان زنده یاد هاشم رضی به تمامی می آوریم : 👇
«یلدا»
{ یلدا و مراسمی که در نخستین شب زمستان و بلندترین شب سال برپا می کنند، سابقه ای بسیار دراز داشته و مربوط می شود به 👈ایزد مهر که در گفتار جشن مهرگان درباره اش سخن رفت. این رسوم ویژهٔ آریایی هاست و بخصوص پیروان آیین مهر ، هزاران سال است آن را در ایران زمین برپای می دارند. شب یلدا ، شب 👈زایش و تولد مهر است که به یادگار آن جشن برگزار می شد. ریشهٔ این باور و اعتقاد بر می گردد به گاه شماری و اندیشه هایی که ایرانیان مهری دین از آن داشتند.
چنانکه اشاره شد سابقهٔ شب یلدا، یا چنانکه امروزه اصطلاحاً نامی است شب چله چندین هزار سال در ایران سابقه داشته و اولین روز زمستان یا نخستین شب زمستان بوده که زایش خورشید یا جشن تولد مهر، خورشید شکست ناپذیر بوده است. مردم عهود دور و گذشته ، که پایهٔ زندگی شان بر کشاورزی _چوپانی قرار داشت و در طول سال، با سپری شدن فصول و تضادهای طبیعی خوی داشتند ، بر اثر تجربه و گذشت زمان با گردش خورشید و تغییر فصول و بلندی و کوتاهی روز و شب و جهت و حرکت و قرار ستارگان آشنایی یافته و کارها و فعالیت هاشان را بر اثر آن تنظیم می کردند.
روشنی و #روز و تابش #خورشید و اعتدال هوا در نظرشان مظاهر نیک و موافق و ایزدی بود. تاریکی و شب و سرما را نیز از اعمال اهریمن می پنداشتند. ملاحظه می کردند که در بعضی ایام و فصول روزها بسیار بلند می شود. به همان نسبت بلندی ، از روشنی و نورخورشید بیشتر استفاده می کردند و می نگریستند که شب ها کوتاه است. کم کم این اعتقاد برایشان پیدا شد که نور و روشنی و ظلمت و تاریکی مرتب در نبرد و کشمکش هستند، گاه خورشید و فروغ چیره شده ساعات بیشتری در پرتو خود مردم را نیرومند نگاه می دارد و گاه مقهور تاریکی واقع شده و ساعات کمتری با فروغ و تابش اندکی فیض می رساند.
در طول سال، دریافتند که کوتاه ترین روزها ، آخرین روز پاییز ، یعنی روز سی ام آذر و بلندترین شب ها، شب اول زمستان، یعنی نخستین شب دی ماه است . اما بلافاصله پس از این بلندترین شب سال، از آغاز دی، روزها به تدریج بلندتر و شب ها کوتاه تر می شود. خورشید هر روز بیشتر در آسمان می پاید و نور و گرمی نثار می سازد، به همین جهت آن شب را یلدا نامیدند، یعنی تولد، زایش خورشید شکست ناپذیر ، و آنرا آغاز سال قرار دادند، یعنی انقلاب شتوی و آغاز زمستان ، چنانکه شرح آن در بخش نخستین گذشت .
اقوام قدیم آریایی، از هند و ایرانی_هند و اروپایی جشن تولد آفتاب را آغاز زمستان می گرفتند. به ویژه «ژرمن ها عید تولد آفتاب را در آغاز زمستان گرفته و آن ماه را به خدای آفتاب نسبت می دادند و این بی تناسب نیست ،چه واقعاً آغاز زمستان مثل تولد جدید خورشید است که از آن روز در نصف کرهٔ شمالی رو به افزایش و ارتفاع و درخشندگی می گذارد و هر روز قوی تر می شود.
به قول بیرونی در آثار الباقیه ، ص255، روز اول ماه دی ،خور نیز نامیده می شد و در قانون مسعودی نسخهٔ موزهٔ بریتانیایی لندن خُره روز ثبت شده ، اگر چه در بعضی مآخذ دیگر خرم روز نامیده شده است. » }
ادامه دارد...
@soltannasir
🌞🌑