@soltannasir
ادامه...👇
از این احتمالات بگذریم مورخین غربی حتی در جاهایی که نص قوی وجود دارد تردید می نمایند. من باب مثال نارام سین ادعا می نماید که در غرب به سرزمین هایی تا محدوده فلسطین و در شمال تا سواحل دریای سیاه (شمال ترکیه) و ارمنستان و در شرق تا دریای عمان و در جنوب تا مصر را متصرف شده است و این سرزمین ها جزئی از امپراطوری وی بوده اند. مورخین غربی اینجا نیز تردید نموده اند و ادعای نارام سین را دعوی خوانده اند! و اینگونه نقشه امپراطوری اکدیان را در یک تحریف آشکار در تمامی کتب خویش تنها در محدوده میان رودان نشان داده اند! و این در شرایطی است که از سوریه و ایلام و دیاربکر ترکیه، ما آثاری مکشوفه منسوب به نارام سین را در اختیار داریم و این مورخین باز از این اسناد می گذرند و ادعای نارام سین را گزاف می دانند.
اگر این جهت گیری و تحریف در تاریخ نگاری نیست پس نامش دقیقا چیست ؟!
وقتی مورخین غربی در مورد ساده ای نظیر وسعت امپراطوری نارام سین تردید می نمایند و به راحتی شواهد را نادیده می انگارند! آیا از موارد عجیب تر نظیر شواهد وجود انسان های غول پیکر نخواهند گذشت؟! و امپراطوری رسانه ای غرب آن را سانسور نمی کند؟! شواهدی نظیر قبرهای غول پیکر تا سنگ نگاره های منقش به نقش انسان های غول پیکر نظیر سنگ نگاره گیل گمش تا شواهد باستانی دیگر که پروپاگاندای رسانه ایشان سانسورش می نمایند و جالب این است که در داخل کشور کم نیستند افرادی که احادیث و روایات انسان های تنومند را به راحتی رد و از اسرائیلیات می دانند و یکی از دلایل به اصطلاح عقلی ای که برایش برمی شمارند استناد به شواهد علمی غربی ها در عدم وجود نسل غول پیکران یا پهلوانان است، آنهم غربی که ساده ترین شواهد را در تاریخ نگاری نادیده می گیرد.
اما بخش دوم
2⃣: پیش از اینکه مطالب مربوط به نارام سین نوشته شود در این ده روزه بار دیگر (برای سومین بار) کلیه منابعی که از نارام سین در آن نامی برده شده را مطالعه نمودم و این مطالعه و بررسی حدود پنجاه ساعت زمان بُرد.
آنچه که نوشته می شود جمع بندی ای از اکثر منابع به زبان فارسی و بعضی سایت های انگلیسی است. خواننده گرامی توجه نماید که بنده روایات متناقض در مورد نارام سین را دیده ام و هر چند به منابع دست اول دسترسی نداشته ام اما با توجه به شواهد و دلایلی که مورخین ارائه داده اند تجزیه و تحلیل نموده ام و به یک جمع بندی رسیده ام و در کانال ارائه خواهم داد. بنابراین اگر دو فردای دیگر شما مطلبی را در مورد نارام سین در کتابی یا سایت و کانالی دیدید که حتی به ظاهر مستند به کتب مورخین بود و در نقطه مقابل آنچه که بنده گفته ام بود. فکر ننمایید بنده آن نظر را ندیده ام. مثال عرض می نمایم در کتاب تاریخ تمدن ویل دورانت جلد اول و کتاب قوم های کهن خانم دکتر رقیه بهزادی آمده که نارام سین فرزند سارگون کبیر بوده است. خب این یک نظر قدیمی و منسوخ شده است و بر اساس شواهد متاخرتر ثابت شده وی نوه سارگون کبیر و جانشین سوم پس از وی می باشد. یا اقرار علیف در کتاب پادشاهی ماد معتقد است که نارام سین توسط گوتی ها به احتمال زیاد کشته شده است. در حالی که این نظر وی مستند نیست حتی نظر شکست کلی نارام سین از گوتی ها در همان استل نارام سین رد شده است. ظاهرا وی ابتدا شکست و سپس پیروز می شود.
بنابراین بنده انبوهی از روایات متناقض را دیده ام و پس از جمع بندی می نویسم. علت اشاره به این مسئله این بود که ما با نسلی روبرو هستیم که متاسفانه توان تشخیص ندارند. اگر یک عکس نوشته بدون ارجاع به سندی در حیطه تاریخی ارائه شود. ما شاهد هستیم که این عکس نوشته توسط کثیری از مردم به عنوان سند شناخته می شود. تولید محتوای فیک و دروغین در محیط مجاز امری بسیار راحت است و بدلیل سرانه پایین مطالعه در کشور این دروغ ها به راحتی پذیرفته می شود.
برای چنین نسلی با سرانه مطالعه پایین باید این تلنگر را زد که اگر مطلبی اینجا نوشته خواهد شد پس از بررسی انبوهی از کتب و روایات متناقض است. بنابراین دو فردای دیگر مطلبی برخلافش دیدید بدانید بنده آن را هم دیده ام. 😊
نکته : کاش مسئولین آموزش و پرورش و آموزش عالی به جای عملکرد شعاری اقدام به برنامه ریزی برای آموزش درست اندیشیدن به فرزندان این آب و خاک می کردند . اگر در تمام این سالها در مدارس و دانشگاه های ما برنامه ریزی می شد و همین یک مهارت به دانش آموزان و دانشجویان یاد داده می شد کار به نقطه ای که اکنون هستیم نمی رسید. ما با نسلی پرمدعا و بعضا توخالی و مدرک گرا روبرو هستیم که با مدارک دهان پر کن بعضا حتی توان درست اندیشیدن را ندارند.
نکته۱از ۱ : مطمئنا آن دسته از تحصیلکردگان فرهیخته جامعه دانشگاهی کشور از سخنان بنده ناراحت نمی شوند و خود به این حقیقت نسبتا تلخ اذعان دارند.
@soltannasir
ان شاالله هفته بعد مطالب مربوط به نارام سین فرستاده می شود. این هفته را تا پایان هفته به حنوکا خواهم پرداخت.
@soltannasir
@soltannasir
{حنوکا ۱ }
با توجه به اینکه از ۱۰ الی ۱۸ دسامبر یعنی از فردا شب عید خاخامی حنوکا شروع می شود. و 9 شب و 8 روز ادامه دارد. (در واقع به ظاهر ۸ شب و ۸ روز است اما مراسم های انجمن های مخفی و قبالیست های صفدی و اورشلیمی تا شب آخر یعنی شب ۹ ادامه دارد.)
عید حنوکا در نظر کلیمیان عید 👈 گشایش معبد است و یک عید ملی و متاخر است. یعنی در دوران موسی کلیم الله این عید وجود نداشته است. بلکه ماجرای این عید مربوط به دوران استیلای سلوکیان بر فلسطین است.
به این مناسبت کمی دربارهٔ این عید و اعمال انجمن های مخفی و جادوی سیاهشان سخن خواهیم گفت.
ابتدا مدخل حنوکا را از کتاب دایره المعارف یهود ، یهودیت و صهیونیسم عبدالوهاب میسوری جلد پنجم صفحات 287 و 288 نقل می نماییم : 👇
{ عید حنوکا (گشایش معبد)
Hannukah
«عید حنوکا» معادل واژه عبری «حانوکه» و به معنای افتتاح و گشایش است . این عید که هشت روز ادامه می یابد از بیست و پنجم کیسلو ( مصادف با دسامبر) آغاز می شود و در سوم توت خاتمه می یابد. مناسبت تاریخی این عید در واقع ورود یهودای حشمونی (یا مکابی) به قدس و از سر گیری شعائر یهودی در معبد توسط اوست و به همین دلیل به این عید، افتتاح و گشایش گفته می شود.
می گویند که وقتی یهودا مکابی وارد معبد شد دریافت روغن مقدسی که مُهر کاهن اعظم بر آن زده شده ، تنها برای استفاده یک روز کافی است، در حالی که بر اساس دستور تورات باید این روغن تا آماده شدن روغن جدید، هشت روز دوام یابد. این جا بود که معجزه ای روی داد و روغن شمعدان به جای یک روز به مدت هشت روز سوخت. به همین دلیل برای چنین روزی شمعدان نُه شاخه منورا ساخته شد. در شب اول یک شمع آن افروخته می شود و روز بعد، شمع دیگری روشن می گرد. و به این ترتیب تا روز هشتم تمامی شمع ها روشن می شود .در آخرین روز بخش هایی از سفر اعداد را می خوانند و سپس معجزه حنوکا در هنگام تلاوت عمیدا ، وصف می شود .
حاخام ها تصمیم گرفتند بخش هایی از سفر زکریا را بخوانند: «این است آن چه خداوند قادر به زروبابل می گوید : نه به قدرت ، نه به قوت ، بلکه به روح من » (6/4). حاخام ها بدین وسیله خواستند از اهمیت بُعد نظامی عید بکاهند و بر بُعد معنوی اش تأکید نمایند. البته امروزه تحت تأثیر صهیونیست ها _خصوصاً در اسرائیل _ عکس این عمل می شود ؛ زیرا آنها به شکل مبالغه آمیزی این عید را برگزار کرده ، بر بعد 👈ملی آن تأکید می کنند.
عید حنوکا در واقع از اعیاد ذکر شده در 👈عهد عتیق نیست و در گذشته از اهمیت چندانی برخوردار نبود. به همین دلیل به استثنای عید نصیب (پوریم)، تنها عیدی است که کار کردن در آن حرام نیست. عید حنوکا در گذشته به شکل ساده ای برگزار می شد؛ به این ترتیب که در روز اول یک شمع و در روز دوم دو شمع و به همین شکل تا هشت شمع روشن می گردید و پدر خانواده دعایی می خواند و افراد خانه سرود ساده ای را با هم می خواندند که در آن از خداوند تشکر کرده ، سلوکی ها را سگ می نامیدند (دقیقاً می گفتند : دشمنانی که پارس می کنند). کودکان نیز بازی ساده ای داشتند. روزهای عید حنوکا با سایر روزهای هفته فرقی نمی کرد. البته عید حنوکا به دلیل هم زمان شدنش با عید 👈کریسمس مسیحیان، اهمیت فوق العاده ای یافت؛ زیرا گروه های یهودی از فرهنگ پیرامون خود تأثیر می پذیرفتند. به همین دلیل این عید بی اهمیت به مهم ترین عید یهود و به پژواک کریسمس تبدیل شد؛ زیرا منورا در برابر درخت کریسمس قرار می گیرد و به کودکان یهودی هدیه می دهند . این دو عید، کاملاً سکولار شده و مناسبتی برای شادی و تفریح تبدیل گشته است. عید حنوکا در تقلید از عید کریسمس تا آن جا پیش رفت که همه آداب و رسوم گذشته آن یعنی دعاها ، سرودها و بازی های سنتی کودکان از یاد رفت و درخت حنوکا به عنوان همتای درخت کریسمس مطرح شد. در میان یهودیان مسؤولیت توزیع هدایا با عمو ماکس _ همتا و معادل بابانوئل _ است . نکته جالب توجه این که اگر چه عید حنوکا ، هویت یهودی خود را کاملاً از دست داده است، ولی در عین حال آن را مهم ترین نشانه هویت یهودی می دانند.
عید حنوکا در اسرائیل به عنوان عیدی دینی ملی جشن گرفته می شود و در آن، شمعدان ها در میادین عمومی شهرها روشن شده، افرادی مشعل به دست در معابر عمومی به طور منظم و هماهنگ به راه می افتند و هزاران جوان در این مراسم به قلعه 👈ماسادا صعود می کنند. }
نکته : عید حنوکا در واقع همزمان است با پیروزی مکابیان بر حاکمان سلوکی فلسطین در حدود سال 165 قبل از میلاد مطابق آنچه در تلمود آمده است وقتی حشمونائیم ( یا همان مکابیان) خواستند پس از مدت ها دوباره 👈معبد را بازگشایی کنند فقط توانستند به ظرف کوچکی از روغن که هنوز مهر کاهن اعظم را بر خود داشت و در نتیجه از ناپاکی به دور مانده بود، دست یابند .
ادامه...👇
@soltannasir
✡📜📯🕯🕍🕎
@soltannasir
{حنوکا 2 }
ادامه ...👇
اگر جشن هایی که یهودیان در طی سال برگزار می نمایند را مورد بررسی دقیق قرار دهیم. و آنگاه آن را با جشن های تمدن هایی نظیر بابل و کنعان و مصر و ایران و سایر تمدن های خاورمیانه مقایسه نماییم. به نوعی زنده بودن آیین های کشاورزی و جشن های پیشینیان را در میان یهودیان مشاهده خواهیم نمود.
این مسئله ای است که بسیاری از دین پژوهان و اسطوره شناسان بی طرف که بعضی از آنان یهودی نیز بوده اند به آن اذعان نموده اند.
در کتاب باورها و آیین های یهودی نوشته دکتر آلن انترمن استاد یهودی دانشگاه منچستر در توضیحات بخش مربوط به جشن حنوکا به نظر حاخام یهودا لوئو پراگی دربارهٔ ارتباط حنوکا با 👈انقلاب زمستانی اشاره شده است.
متن کامل توضیحات حنوکا را از کتاب باورها و آیین های یهودی می آوریم و سپس به بررسی نکات آن می پردازیم: 👇
{ تقریباً دو ماه پس از پایان عید سوکوت، در روز 25 ماه عبری کیسلو، جشن هشت روزهٔ حنوکا آغاز می گردد. حنوکا جشنی یهودی است که در آن شمع روشن می کنند.
این جشن ریشه ای 👈 غیر کتابی دارد و یادآور داستان معجزه ای است که مربوط می شود به پیروزی مکابیان بر حاکمان سلوکی فلسطین در حدود سال 165 قبل از میلاد. مطابق آنچه در تلمود آمده است وقتی حشمونائیم (یا همان مکابیان) خواستند پس از مدت ها دوباره 👈معبد را بازگشایی کنند فقط توانستند به ظرف کوچکی از روغن که هنوز مُهر کاهن اعظم را بر خود داشت و در نتیجه از ناپاکی به دور مانده بود ، دست یابند.
این مقدار اندک روغن حداکثر بیش از یک روز نمی توانست دوام داشته باشد اما در عمل برای مدت هشت روز در حال سوختن بود و در نتیجه این امکان را فراهم آورد تا روغن پاک جدیدی تهیه شود. در سال بعد از این رویداد این روزها را روز عید اعلام کردند.
در کتاب های اول و دوم مکابیان که در آنها یا این جشن فقط 👈یادبود تقدیس دوبارهٔ معبد است و یا مطابق الگوی جشن های 👈هشت روزهٔ دوران سلیمان برای پایان گرفتن ساختمان معبد انجام می گیرد روایت تقریباً متفاوتی از این داستان ارائه شده است.
گزارشی که در کتاب های مکابیان آمده است همچنین هشت روز این عید را با هشت روز سوکوت که در آن سربازان مکابی قادر به جشن گرفتن نبودند پیوند می دهد. در یکی از منابع میدراشی تاریخ زمانی جشن حنوکا با برپایی خیمهٔ عهد به دست موسی در بیابان ربط داده شده است.
برپایی خیمه عهد می بایست در 25 کیسلو رخ می داد اما به تأخیر افتاده بود. مشیت الهی چنین قرار گرفت که حشمونائیان معبد را در این تاریخ بازگشایی کنند.
یهودیت سنتی دیدگاه تلمود را دربارهٔ منشأ و معنای حنوکا پذیرفته است، و مبنای رسم روشن کردن شمع به مدت هشت روز در این عید ، نیز همین دیدگاه است، اما به نظر نمی رسد از مضامین اصلی عل هنیسیم که دعای ویژهٔ حنوکا است و در آخر کتاب نماز آورده می شود باشد. در این دعا فقط پیروزی، بازگشایی و تقدیس دوبارهٔ معبد، و ضرورت شکرگزاری خدا، به عنوان مضامین اصلی حنوکا، مطرح اند.
اگر از زبانی که در نماز یهودی به کار گرفته شده کمک بگیریم باید گفت چیزی که به خاطر آن جشن گرفته می شود پیروزی نظامی مکابیان و یا حتی بازگشایی دوبارهٔ معبد نیست. بلکه علت جشن معجزه ای به دست خدا است که باعث شد چنان ظرف روغن کوچکی برای مدتی طولانی روشن بماند و در نتیجه مسلم شود که این واقعه از ارزشی دینی برخوردار است.
جنبهٔ آیینی برجستهٔ حنوکا روشن کردن شمع است: یک شمع در روز اول، دو شمع در دومین روز و همین طور هشت شمع در آخرین شب و به دنبال آن خواندن سرود ماعوز صور.
این امر باعث به وجود آمدن اثر هنری و دینی کاملی به نام منورا شده است که شمعدانی هشت شاخه است. در اسرائیل منورا به حنوکیا معروف است. اگر چه معمولاً برای این کار از شمع هایی که رنگ خاصی دارند استفاده می شود اما یهودیان متعبد می کوشند از روغن زیتون و چند فتیله استفاده کنند، زیرا در معجزهٔ یادشده، از ظرف روغن زیتون سخن گفته شده است. باید شمع های حنوکا را جلوی در یا کنار پنجره روشن کرد تا عابران بتوانند آنها را ببینند و بدین ترتیب «آن معجزه در میان همگان معروف شود.»
حنوکا عید به معنای واقعی آن نیست، زیرا نه منعی از کارهای دنیایی و غیر مقدس در کار است و نه قیدوش یا تقدیسی که عید را با آن آغاز کنند. در واقع اگر چه به مرور زمان آداب غذایی مختلفی مانند خوردن شیرینی ها و کلوچه های پنیری به وجود آمده اند اما باید دانست که توصیه ای برای خوردن خوراکی های خاص در این جشن وجود ندارد. در ایام عید به بچه ها پول هدیه می دهند و آنها را تشویق به بازی کردن با گردونه های خاصی (به یودایی دریدل و به عبری سویوون) می کنند که در کناره های آن آلف بت عبری نگاشته شده است. }
ادامه...👇
@soltannasir
🎄🎄🎄
@soltannasir
{ حنوکا3 }
ادامه ...👇
{ ... بزرگ ترها نیز، گرچه مقامات هلاخایی چندان نمی پسندند، عادت کرده اند که به 👈ورق بازی بپردازند. در اسرائیل جدید بیش از مضامین مرتبط با معجزهٔ الاهی، بر شورش قهرمانانهٔ مکابیان تأکید می شود، زیرا این شورش باعث 👈استقلال دوبارهٔ آنان از حاکمان خارجی شده بود. به همین سبب نیز سکولاریست های اسرائیلی به راحتی به این جنبهٔ عید حنوکا گرایش می یابند. بدین ترتیب روشن کردن شمع حنوکا هم در میان بخش های دینی و هم در میان بخش های غیر دینی جامعهٔ اسرائیلی رواج یافته است. اگر چه زمان حنوکا نزدیک 👈 انقلاب زمستانی قرار دارد اما در مجموع تلاش چندانی برای پیوند زدن این جشن نور با مضامین نور و تاریکی مشهود در طبیعت صورت نگرفته است. حاخام یهودا لوئو پراگی در قرن شانزدهم، تنها الاهیدانی است که از این گونه نکات یادکرده است؛
«باید دانست مناسب همان است که ورود نور به جهان در 👈بیست و پنجم کیسلو صورت گرفته باشد. زیرا در سه ماه پیش از آن، نور خورشید همواره در حال ضعیف شدن بوده است. از آن زمان به بعد است که نور بیشتر می شود. »
«فاصله میان حنوکا و پوریم»
تقریباً یک هفته بعد از حنوکا روزهٔ روزانه ای گرفته می شود که عسارا بطوت، یعنی «دهم طوت» نام دارد. این روزه به یاد روزی است که در آن نووخد نصر (بخت النصر) محاصره اورشلیم را آغاز کرد. از آنجا که طوت دهمین ماه از ماه نیسان است که خروج ازمصر در آن صورت گرفت، تلمود چنین استنباط کرده است که این همان تعبیر «روزه ماه دهم» است که در کتاب زکریای نبی (8: 19) آمده است. همانند همه روزه های کوچک این روزه نیز از سحر تا دم شب به طول می انجامد ولی از یک جهت این روزه از روزه های دیگر متمایز است و آن اینکه اگر در جمعه واقع شود با آنکه معمولا روزه گرفتن روز پیش از شبات ممنوع است اما روزه در همان روز و بدون هیچ تغییری گرفته می شود. این امر از آن رو است که در کتاب یحزقل درباره روزی که شاه بابل اورشلیم را محاصره کرده بود آمده است: «نام این روز را برای خود بنویس. نام همین روز را.» این بدان معنا است که نباید این روز را پس و پیش کرد بلکه باید در همان تاریخ درست آن یادبودش را انجام داد. دو ماه پس از آن، عید سال نوی 👈درختان را جشن می گیرند. این جشن در پانزدهم شواط (در بهمن ماه) واقع می شود و در آن روزه گرفتن ممنوع است و دعاهای توبه ای نیز از نماز کنیسه حذف می شوند. مرسوم است که در این عید میوه صرف شود، به ویژه میوه های مخصوصی مانند انگور، انجیر، انار، زیتون و خرما که در کتاب مقدس با سرزمین مقدس پیوند خورده است. طو بیشواط، که از جشن های معروف شمرده می شود، در اسرائیل جدید به زمانی مخصوص انجام تشریفات 👈درخت کاری تبدیل شده است و در آن دانش آموزان سراسر کشور مشارکت می جویند. طو بیشواط نزد یهودیان متعبد و غیر سکولار نیز مهم شمرده می شود؛ زیرا میوه هایی که پس از آن تاریخ 👈شکوفه می زنند از حیث قوانین شرعی مربوط به عشریه و دیگر قوانین مرتبط با امور کشاورزی، متعلق به سال جدید خواهند بود. }(منبع : کتاب باورها و آیین های یهودی صفحات 271 الی 285)
نکته1: در کتاب مکابیان هیچ سخنی از معجزهٔ شمع در داستان فتح معبد نشده است : 👇
{ مکابی به همراه یاران خویش به هدایت خداوند، مقدس و شهر را باز پس گرفت و قربانگاه هایی را که بیگانگان در میدانهای عمومی بر پا کرده بودند و نیز پرستشگاه های ایشان را ویران ساخت. چون معبد تطهیر شد، قربانگاه هایی دیگر بساختند و سپس از سنگهای آتش، جرقه بر گرفتند و با این آتش، پس از دو سال وقفه 👈 قربانی ذبح کردنی تقدیم کردند و بخور سوزاندند و چراغها افروختند و نانهای پیشکشی پیش آوردند . چون این کارها انجام پذیرفت، به سجده افتادند و به درگاه خداوند دعا کردند که دیگر اجازه ندهد گرفتار چنین شروری شوند، بلکه اگر دچار گناه شدند، به حلم خویش تأدیبشان کند و تسلیم ملت های کفرگوی و ددخویشان نسازد. تطهیر معبد در 👈 همان روزی انجام پذیرفت که بیگانگان حرمت آن را هتک کرده بودند، یعنی روز بیست و پنجم همان ماه که ماه کسلو بود .هشت روز به شیوهٔ عید 👈خیمه ها شادمانه جشن گرفتند و به یاد آوردند که چگونه پیش از آن در ایام عید_خیمه_ها ، مانند حیوانات وحشی در دل کوهساران و غارها منزل کرده بودند. از این روی، شاخه های برگ آذین و شاخه های زیبا و شاخه های نخل به دست گرفتند و نوای سرودها را بر آستان که تطهیر مکان مقدس خویش را میسر ساخته بود، برآوردند. با 👈حکمی عمومی که به 👈رأی گذاشته شد، مقرر گشت که تمامی ملت یهود هر سال این روزها را جشن بگیرند. } (منبع : کتاب دوم مکابیان از مجموعه کتابهایی از عهد عتیق یا کتابهای قانونی ثانی ترجمه پیروز سیار صفحات 313 و 314)
ادامه...👇
@soltannasir
🎄🕎📜
@soltannasir
{حنوکا4 }
ادامه ...👇
ادامه نکته 1: همانگونه که ملاحظه نمودید در کتاب مکابیان علت جشن ایام حنوکا، تنها 👈فتح معبد دانسته شده. و گفته شد که با حُکمی عمومی که به رأی گذاشته شد. مقرر شد تمام ملت یهود هر ساله این روزها را جشن بگیرند.
اما در کتاب تلمود علی الظاهر روایتی دیگری از این پیروزی ارائه شده. در آنجا سخن از معجزه شمع شده است. و خاخام های یهودی ریشهٔ جشن حنوکا را این معجزه می دانند .
وجود دو روایت تا این حد متفاوت، بسیار سوال بر انگیز است ?
مسئلهٔ مهم : 👇
ملاحظه نمودید که حنوکا در زمان نزدیک به نقطه انقلاب_زمستانی رخ می دهد. واین نکته ای است که برای ما بسیار مهم می باشد و فهم دقیق نقطه انقلاب زمستانی و تابستانی از منظر دین و اسطوره به ما در شرایطی که در آن به سر می بریم کمک می نماید.
ابتدا تعریف انقلابین «انقلاب صیفی (تابستانی) و شتوی (زمستانی)» به زبان ساده :👇
{ خورشید در طی مسیر خود در دایرة البروج از منظر ناظران زمینی در دو نقطه به دورترین فاصلهٔ خود از دایره معدل النهار یا استوای فلکی می رسد. این دو نقطه را در اصطلاح منجمان «انقلابین» گویند. وقتی که در نیم کرهٔ شمالی به اول برج سرطان یا تیرماه می رسد این محل را نقطه انقلاب صیفی یا انقلاب تابستانی گویند و هنگامی که در آغاز زمستان وارد برج جُدی می شود آن جایگاه را محل انقلاب شتوی یا زمستانی می نامند. } (کتاب نجوم قدیم و بازتاب آن در ادب پارسی صفحهٔ 408)
اما در نقطه مقابل انقلابین، نقاط اعتدالین «اعتدال ربیعی (بهاری) و خریفی (پاییزی)» زمانی است که خورشید از دید ناظر زمینی از سطح استوای سماوی بگذرد. که این عمل در سال دوبار رخ می دهد. اولین آن را اعتدال بهاری و دومین را اعتدال خریفی می نامند. طول شب و روز در این دو روز از سال با یکدیگر برابر است . و در سایر روزها طول روز و شب یکسان نیستند.
در نقطهٔ مقابل اعتدالین در روز انقلاب تابستانی، شاهد 👈بلندترین روز سال هستیم و در 👈شب انقلاب زمستانی شاهد بلندترین شب سال هستیم.
نکته2: نقطه انقلاب زمستانی در تقویم ها معادل شب اول زمستان می باشد. و نقطه اتقلاب تابستانی روز اول تابستان است. و نقطه اعتدال بهاری روز اول بهار. و نقطه اعتدال پاییزی روز اول پاییز است .
نکته 3: باید توجه داشت که از روز پس از اعتدال پاییزی، در مهرماه رفته رفته بر طول شب اضافه می شود. و از طول روز کاسته می شود. و در آخرین روزهای پاییز، ما شاهد بیشترین میزان تاریکی در طول سال می باشیم.
و این دقیقاً همان زمانی است که نیروهای اهریمنی ای که از ظلمت و تاریکی تولد می یابند و تغذیه می کنند. در جهان ما در قوی ترین حالت خویش می باشند.
و پرستندگان نیروهای اهریمنی و تاریکی همواره در طول تاریخ در این دوران، برای افزایش و گسترش تاریکی در عالم و قدرتمند کردن نیروهای اهریمنی و باز نمودن دروازه های عالم زیرین به عالم ما مراسم های جادوی سیاه آیینی همراه با قربانی انسانی و حیوانی برگزار می نمایند.
زیرا این ایام بهترین زمان برای تقویت و احضار این نیروهای اهریمنی و دوزخی از جهان زیرین به عالم ما می باشد.
نکته 4: باید توجه داشت که نیروهای اهریمنی ای که در دوران ما فعالیت می نمایند. تنها شامل انجمن های مخفی غربی نمی باشد.
بلکه شامل افراد مستقل و یا گروه هایی که با نیروهای تاریک و دخانی عالم زیرین کار می نمایند. نیز می باشد. در بین هندوان مرتاضین پرستندگان 👈«هی رانیا کشه » و .. نیز مراسم های خاص خویش را دارند.
اما با اینحال حجم مراسم های انجمن های مخفی در این ایام قابل مقایسه با افراد مستقل یا گروه های کوچک نیست.
نکته 5: موجودات اهریمنی عالم زیرین با موجوداتی نظیر جن و دیو و پری و غیره بسیار تفاوت دارند. می توان برای آنها لفظ عام شیاطین را بکار برد. بخش زیادی از این موجودات همانگونه که پیش تر گفته شد. از دود آتش و تاریکی و ظلمت و خاکستری که از سوختن در جهنم ایجاد می شود خلق شده اند. بعضی از این موجودات فاقد آلت رجولیت و اناثیت برای تولید مثل می باشند. اندازه و شکلشان بسیار متنوع است. (بزرگیشان از چند سانتی متر تا چندین متر آنگونه که در نظر می آید _نه لزوما آنگونه که هستند_متغیر است.)
بعضی از این موجودات از هر مندلی عبور می نمایند. یعنی منادلی که اجازه عبور جن و دیو و پری را نمی دهد را اینان از آن رد می شوند حتی اشعه یونیزه کننده قوی نیز مانع رد شدنشان نیست. دسته ای دیگر از این موجودات نور را جمع می کنند و نور خوارند.
نکته ۱ از ۵: در مورد علم منادل باید مطالبی توسط ۵۳ وارث علوم به پایین کشیده شود. آنچه علمای پیشین ما در ساختن منادل دائمی با آیات قرآنی به روش های گوناگون دارند در برابر بعضی از این موجودات جواب نمی دهد.
ادامه...👇
@soltannasir
🌕🌑🌖
@soltannasir
{ حنوکا ۵ }
{ قوانین حنوکا }
{ 1⃣ : از 25 کیسلو به مدت 8 روز جشن حنوکا برگزار می گردد. در این ایام مجالس عزاداری و تعنیت (روزه در آیین یهود) نمی گیرند و به زیارت قبور نمی روند . ولی قوانین عزاداری اجرا می گردد . در این جشن کارکردن مجاز می باشد . رسم است که زنان در نیم ساعت اول روشن نمودن چراغهای حنوکا کار نمی کنند.
2⃣ : چراغ حنوکا را نزدیک به در ورودی ساختمان از سمت چپ شخص وارد شونده قرار می دهند تا مزوزا ( مزوزا= طوماری از پوست حیوانات که آیه شمع و نام اعظم خداوند را بر روی آن می نویسند و بر ستون درهای خانه هایشان قرار می دهند.) که در سمت راست و چراغ حنوکا در سمت چپ فرد وارد شونده قرار گیرد . چراغ حنوکا را در ارتفاع 24 تا 80 سانتی متری از سطح زمین قرار می دهند. اگر چراغ را بالاتر از 9/6 متر از سطح زمین قرار دهد انجام وظیفه ننموده است.
3⃣ : شمع ها را از راست به چپ چیده و از چپ به راست (شمع جدید) روشن می نمایند. شب اول یک شمع روشن نموده و به ترتیب هر شب یک شمع اضافه می گردد.
4⃣ : درکنیسا در صورت حضور حداقل 10 نفر (مرد یا زن بالغ) چراغ حنوکا را در سمت جنوب قرار داده و چراغ ها را از شرق به 👈غرب روشن می نمایند.
5⃣ : لازم است که چراغ یا شمع حنوکا حداقل به مدت 30 دقیقه روشن بماند. بنابراین قبل از روشن نمودن آنها دقت نماید که روغن چراغ یا اندازهٔ شمع برای روشن ماندن به این مدت کافی باشد.
6⃣ : نمی توان چراغ حنوکا را پس از روشن نمودن جابجا کرد. بنابراین اگر صاحب خانه بیمار است و نمی تواند نزد چراغ حنوکا بیاید، می تواند در جای خود براخاهای(براخا = دعاها برکت ها) حنوکا را گفته و فرد دیگری به نیابت از او چراغها را در مقابل فرد بیمار کنار درب اتاق روشن نماید.
7⃣ : ارجح است در صورت امکان چراغهای حنوکا را با روغن زیتون (مانند منورا ) روشن نمود.
8⃣ : زمان روشن نمودن چراغ حنوکا حدود 👈 15 دقیقه بعد ار غروب آفتاب می باشد و ابتدا تیفلای عرویت را خوانده و سپس چراغها را روشن نماید. با فرا رسیدن این زمان خوردن وعدهٔ غذای کامل (סעודה =شام ) و حتی شروع به آموزش تورا مجاز نمی باشد تا چراغها را روشن نماید . اگر به علتی در روشن نمودن چراغ حنوکا تأخیر کرد تمام شب تا قبل از سپیده صبح ( حدود 1/5 ساعت قبل از طلوع ) می تواند چراغها را با براخا روشن نماید ؛ ولی پس از آن چراغها را بدون براخا روشن نماید.
9⃣ : برای فرد نابینا، همسرش شمع های حنوکا را روشن می کند اگر مجرد است با پرداخت پول در خرید شمع حنوکای فرد دیگری شریک گردد.
0⃣1⃣ : فردی که در کنیسا بر چراغ حنوکا براخا گفته ، موظف به روشن نمودن چراغ حنوکا در منزل خود نیز می باشد و اگر فرد دیگری با او در خانه حضور ندارد فقط براخای «להדליק נר חנכה »(روشن کردن شمع حنوکا) را می گوید.
1⃣1⃣ : هر گونه استفاده از چراغ حنوکا طی سی دقیقه اول ممنوع می باشد.
2⃣1⃣ : در روز جمعه ، در صورت امکان ابتدا مینحای (نماز عصر یهودیان) جماعتی خوانده ، سپس چراغ حنوکا را (تقریباً یک ربع قبل از غروب آفتاب) روشن نموده و بعد خانم خانه شمع شبات را روشن نماید.
3⃣1⃣ : در پایان شبات ، در کنیسا ابتدا براخای شمع حنوکا را گفته و سپس مراسم هودالا ( قیدوش شب یکشبات) را انجام می دهند . ولی در خانه ابتدا هودالا ( دعای مراسم پایانی شبات که در آن برکت شبات را به کل هفته منتقل می نمایند ) گفته و سپس شمع حنوکا را روشن نماید.
4⃣1⃣ : در هر شب شمع اضافه ای به نام «شماش» روشن نموده و در خارج ردیف شمع های حنوکا قرار می دهند تا اگر سهواً از نور چراغ ها استفاده نمود از نور شماش باشد.
5⃣1⃣ : لازم است همهٔ افراد خانواده در هنگام براخا و روشن نمودن شمع ها در کنار آنها بایستند.
6⃣1⃣ : پس از گفتن براخاها و روشن نمودن اولین چراغ ، متن «הנרות חללו » (این شمع ها) را بخواند می تواند روشن نمودن سایر چراغ ها را جهت تشویق و تربیت فرزندانی که به سن تربیت رسیده اند (بالاتر از 6_7سال ) بسپارد. }
( منبع : کتاب نیایش روزانه یهود صفحه 369)
@soltannasir
📖📜🕎
9.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ مراسم روشن نمودن شمع جشن حنوکا در خیابان های بیت المقدس (اورشلیم) توسط یهودیان اشغالگر قدس شریف
@soltannasir
سلطان نصیر
@soltannasir { حنوکا ۵ } { قوانین حنوکا } { 1⃣ : ا
ان شاالله ادامه مطالب امشب و یا فردا (قبل از غروب آفتاب) ارسال می شود.
تصویر قلعه ماسادا در جنوب فلسطین اشغالی، مشرف بر بحرالمیت در مرز با اردن
عده ای از یهودیان در جشن حنوکا به این قلعه صعود می نمایند .
@soltannasir
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
قسمت هایی از فیلم وارکرافت
شرح باز کردن دروازه ورود ، اورک ها از عالم زیرین به عالم ما
@soltannasir
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
قسمت هایی از فیلم وارکرافت ، علت قربانی نمودن انسان ها استفاده از نیروی حیات آنها برای باز نمودن دروازه ای از عالم زیرین به عالم ما می باشد .
@soltannasir