🔸 تنشهای ایران و آمریکا در سالی که گذشت
🔹 ایران با وجود لغو تمامی محدودیتهای فنی برجام، تصمیم گرفت با اعلام پایبندی به نظارتهای فراپادمانی، به مدیریت مجادله با آژانس بینالمللی انرژی اتمی موجود بپردازد. در عین حال با تداوم آزمایشهای ماهوارهای و موشکی، تمایزگذاری میان برنامه دفاعی ایران و پرونده هستهای را برای غرب نمایان ساخت.
🔹 تداوم رویکرد «فشار» از سوی دولت بایدن علیه ایران نشان داد چشمانداز تعامل با غرب در راستای برونرفت از وضعیت موجود؛ بسیار دور است. به همین دلیل ایران تصمیم گرفت در برنامه هستهای نیز، به تشدید فشار بر غرب روی بیاورد که توقف نظارتهای فراپادمانی از این جمله بود.
🔹 به نظر میرسد در سال آینده، ایران همچنان بر ضرورت «اقدام اول» از سوی آمریکا تأکید کند. از سوی دیگر آمریکا مشوقهای کوچکی ارائه کرده ولی به دنبال ایده «بازگشت همزمان» با میانجیگری اروپا و احتمالاً چین و روسیه باشد. با این حال به نظر میرسد نهتنها تحریمهای غیربرجامی لغو نمیشوند، بلکه آمریکا مانعی بر سر راه جذب سرمایهگذاری خارجی و تسهیل تبادلات بانکی و مالی برای ایران خواهد
@srhejazi
♦️ سیاست پیشنهادی به بایدن درباره ایران
#گزارش_کوتاه
🔹 «مؤسسه خاورمیانه» در یادداشتی به دولت بایدن پیشنهاداتی در خصوص چگونگی مواجهه با بحرانهای آمریکا در غرب آسیا ارائه داده که در این گزارش کوتاه، بخش مربوط به ایران مورد اشاره قرار میگیرد. در هر موضوع، ابتدا مسأله شرح داده شده، سپس اهداف آمریکا برشمرده شده و نهایتاً توصیههایی ارائه شده است:
🔸 مسأله
در این یادداشت آمده است ایران اگر تهدیدی مستقیم علیه منافع آمریکا در خاورمیانه نباشد، حداقل دربرگیرنده مجموعهای از چالشهاست. از برنامههای هستهای، موشکی و منطقهای تا همکاریهای نظامی و اطلاعاتی با چین و روسیه. علاوه بر آنکه مسأله جانشینی نیز در آینده سیاستهای ایران بسیار تأثیرگذار است.
🔸 اهداف آمریکا
1️⃣ بازگشت به برجام و فشار چندجانبه به ایران برای افزایش غروبهای توافق هستهای و محدودیتها در برنامه موشکی
2️⃣ تقسیمبندی موضوعات اختلافی در غرب آسیا و پیگیری متمایز و گامبهگام آنها در راستای کاهش تنش در منطقه
3️⃣ مذاکره مستقیم با ایران در راستای محدودسازی جبهه مقاومت و پیشبرد دیپلماسی در جهت درک ملاحظات و منافع ایران
4️⃣ تلاش برای جلب افکار عمومی ایران به سوی آمریکا با ادعاهای بهاصطلاح «حقوق بشری»
🔸 توصیهها
1️⃣ همکاری نزدیک با اروپا برای مهار برنامه هستهای ایران
2️⃣ راهبرد «چماق و هویج» برای اقناع ایران به گفتگو درباره میزان و بُرد موشکهای بالستیک
3️⃣ نمایش اراده و آمادگی آمریکا برای هر گونه ضربه به گروههای مسلح نزدیک به ایران
4️⃣ اقناع ایران به پیگیری سیاست خارجی غیرایدئولوژیک
5️⃣ اولویت واشنگتن باید این باشد که نسل آینده ایران را به چین و روسیه نبازد، زیرا ارزشهای آمریکایی همچنان جذابیت دارد.
✅ توصیههای نویسنده نشان میدهد علاوه بر پیگیری همزمان ولی متمایز پروندههای اختلافی با ایران به روش فشارهای چندجانبه با همراهی اروپا، که در رفتارهای متفاوت نسبت به برجام، برنامه موشکی و گروههای مقاومت خود را نشان میدهد، درصدد بهرهبرداری از قدرت نرم آمریکا برای روایتسازی علیه ایران در افکار عمومی کشورمان نیز هستند. نکتهای که میتواند در آستانه انتخابات ریاستجمهوری به نوعی جنگ نرم رسانهای نیز بدل شود
@srhejazi
حکم نهایی و قطعی پرونده اکبر طبری صادر شده است
سخگوی قوه قضائیه:
🔹طبری به ۳۱ سال حبس تعزیری، انفصال دائم و پرداخت جزای نقدی محکوم شده بود و این حکم تایید و محکومیت قطعی شد.
@only_news
@khabar_fourie
ارسال شده از سروش+:
رد ادعای ارتباط تهران و واشنگتن
🔹یک منبع امنیتی، ادعای مشاور امنیت ملی آمریکا درباره مذاکرات غیرمستقیم میان آمریکا و ایران درباره برجام را رد و هدف از چنین ادعایی را خارجکردن بایدن از بحران توصیف کرد.
🔹این منبع نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران گفته همه مقامات ایرانی موظف به اجرای قانونی که در مجلس به تصویب رسید، هستند و تا زمانی که تحریمها کاملا برداشته نشود، مذاکرهای بین تهران و واشنگتن برگزار نخواهد شد.
@only_news
🌸 #میلاد_امام_حسین_ع_مبارک | خطرناک ترین دشمنان امام
🔻 امام موسی صدر:
🌴 امام حسین(ع) سه گروه دشمن دارد:
1⃣ دسته اول آنان که او را کشتند. این دسته کمخطرترین دشمنان هستند، چون تنها جسم امام را که محدود بود، کشتند.
2⃣ دسته دوم آنان که تلاش کردند آثار امام را محو کنند؛ قبر امام را ویران کردند و از آمدن زائران جلوگیری کردند و کسانی را که در اطراف قبر آن حضرت زندگی میکنند مورد آزار و اذیت قرار دادند. خطر این دسته بیشتر از دسته اول است، ولی نتوانستند کاری از پیش ببرند.
3⃣ ولی دسته سوم که خطرناکترین دشمنان آن حضرت هستند، آنانند که کوشیدند اهداف امام حسین(ع) و ابعاد انقلاب حسینی را تحریف کنند و آن را ابزار کسب و درآمد قرار دهند و بهرهبرداریهای بیارزش از آن کنند و یا آن را مورد سوءاستفاده برای منافع شخصی قرار دهند. اینان تلاش کردند بالاترین بُعد حسینی یعنی هدف نهضت حسینی را از بین ببرند.
[ #
@srhejazi
🔴 #ترور| افشای طرح امارات برای انجام ترور در کربلا
🔻معاون استاندار کربلا:
🔹یک شخص آمریکایی برای ایجاد نافرمانی مدنی در کربلا پس از نشستهایی در ترکیه و امارات برنامهریزی کرده بود.
🔹«صالح یوسف صایل» از افسران سابق (رژیم بعث) و «حسین زغیر» نیز در حال تهیه نقشه برای انجام ترورها بودند.
🔹طرح ترورها از سوی فردی که مقیم در امارات است، حمایت میشد. این طرح ترور شامل سرکنسول ایران، استاندار کربلا و معاون او میشد.
[ #زمانه: محفل نخبگانی تحلیلگران ]
➖➖➖➖➖➖➖➖
@srhejazi
طرح «همزمانی تعهدات»؛ پالس وحدتشکن «آشنا» به آمریکا
✍️ کیهان
🔹 آشنا در بخشی از این مصاحبه در پاسخ به سؤال خبرنگار الاخبار گفته است: موضع آقای ظریف در چارچوب برجام و کمیسیون رفع اختلافات طرفهای برجام است. موضع ظریف نهایتِ آن چیزی است که ایران میتواند عرضه کند که بپذیرد بازگشت به تعهدات بهصورت همزمان باشد و راستیآزمایی توسط اتحادیه اروپا انجام شود. مواضع وحدتشکن!
🔸 اظهارات حسامالدین آشنا و طرح موضوع «همزمانی تعهدات» که بیتوجه به راهبرد کلی نظام جمهوری اسلامی در قبال برجام و دولت بایدن مطرح شده، حاکی از وجود رگههایی از جریان تحریف و تسلیم در بخشی از دولت است؛ جریانی که تن دادن در برابر خواستههای غربی و کوک کردن ساز سازش در برابر دولت فعلی بایدن را بر استراتژی استقامت و مقاومت ترجیح میدهند و در مسائلی که ارتباطی با آن ندارند، اظهارنظر میکنند.
✅ البته خوشبینی کاذب و پالس مثبت دادن به دموکراتها از سوی برخی دولتمردان که نتیجهاش تضعیف وحدت در برابر نظام سلطه است، در حالی است که بر اساس سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی، طرفهای برجام، بایستی «تمام تحریمها را در عمل بردارند» و اساساً بدون «راستیآزمایی»، هر اقدامی برای بازگشت به برجام بیاعتبار است.
🔹 وزارت خارجه: اظهارات «آشنا» موضع ایران نیست
بر همین اساس بود که سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات حسامالدین آشنا در مصاحبه با الاخبار تأکید کرد که نظرات مطرحشده در این مصاحبه شخصی است و با وزارت خارجه و یا آقای دکتر ظریف هماهنگی نشده است.
🔸 سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه تصریح کرد: موضع ایران درخصوص عدم پایبندی ایالات متحده به تعهدات قطعیاش ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و مسیر بازگشت این کشور به برجام روشن است که بارها توسط وزیر محترم خارجه بهدقت و روشنی بیان شده است.
💢 پس از رفع تحریمها توسط آمریکا، ایران همانگونه که رهبری اعلام فرمودهاند اقدامات جبرانی خود را متوقف میکند. مرجع راستیآزمایی بر اساس برجام آژانس بینالمللی انرژی اتمی