سوریه و چین، سند همکاری امضا کردند اما ایرانیها اندرخم کوچه ی نه غزه، نه لبنان، نه دمشق و نه پکناند؛ بیبرنامگی ایران ترسناکتر از حرص چین کمونیست برای رشد اقتصادیست....
ایران ناگزیر از مواجه با شرق و غرب، آنها برنامه صدسال بعدشان را هم دارند اما ما از فردایمان خبر نداریم؛ این، خطرناک است...
➕بندر لاذقیه سوریه تحویل ایران است، یکی از مجریان ص.س به نقل از مدیری میگفت: سوال کردم چرا از فرصت سوریه و این بندر استفاده نمیکنید؟ جواب داد: ما در همین بندر چابهار ماندهایم، چه برسد به بندر لاذقیه!
7.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نماینده مردم شادگان در مجلس: روحانی و جهانگیری باید درباره نابودی زندگی مردم خوزستان پاسخگو باشند
🔹ناصرینژاد: آقای روحانی و جهانگیری بایستی پاسخگوی از بین رفتن زندگی مردم خوزستان باشند. متأسفانه مجلس هم جلسه فوقالعاده و ویژه در این باره برگزار نکرده و بایستی همه مسؤولان اجرایی به مجلس پاسخگو باشند.
🔹۵ میلیون نخل در شادگان در معرض نابودی قرار دارد و این اتفاق همینطور در اهواز، آبادان، شوش و سایر شهرستان های خوزستان در حال رخ دادن است.
🔹ریاست مجلس، قوه قضائیه، دولت و شورای امنیت ملی؛ تا چه زمانی باید منتظر بحران و هجوم مشکلات بمانیم تا دشمن ورود کند، اغتشاش شود و بعد از آن ما به فکر خوزستان بیفتیم.
@Farsna
کشتهشدن علی مزرعه دروغ است/ ضدانقلاب همچنان مشغول کشتهسازی
🔹از صبح امروز رسانههای ضدانقلاب تصویر جوانی به نام «علی مزرعه» را منتشر و ادعا کردند که او در منطقه زویه اهواز توسط نیروهای امنیتی کشته شده است. پیگیریهای خبرنگار فارس نشان میدهد که علی مزرعه کشته نشده و هماکنون در بازداشت بهسر میبرد.
🔸در روزهای گذشته تعدادی از مردم خوزستان در اعتراض به مشکل بیآبی و پروژههای انتقال آب اعتراض کردند که اعتراضات آرام آنها با تیراندازی عناصر مشکوک به کشته شدن دستکم دو نفر انجامیده است.
🔸وجود اسلحه به صورت سنتی در برخی نقاط خوزستان مشکلاتی ایجاد کرده است. همزمان فیلمها و تصاویری از میدانداری عناصر مرتبط با گروهک تروریستی الاحوازیه در به خشونت کشیدن اعتراضات مردم به منتشر شده است.
🔸رسانههای ضد انقلاب تلاش دارند قربانی شدن این افراد را به نیروهای انتظامی و امنیتی نسبت دهند و حساب ویژهای روی کشتهسازیها باز کردهاند. پلیس تاکید میکند درحال شناسایی و برخورد با تروریستهاست و دلیلی ندارد به اعتراض برحق مردم تیراندازی کند.
❌🔴گمانه زنی ها و شنیده ها
⏪تاکنون شنیده شده که نام برخی چهره ها برای پذیرش مسئولیت در دولت سیزدهم نهایی شده و رایزنی ها برای پذیرش برخی دیگر از مسئولیت ها ادامه دارد. شنیده شده که کار «محمد مخبر دزفولی» بعنوان معاون اول دولت سید «ابراهیم رئیسی» قطعی شده و سید «صولت مرتضوی» نیز به عنوان وزیر پیشنهادی کشور معرفی خواهد شد.
⏪پس از مطرح شدن نام «فرهاد رهبر» رییس پیشین دانشگاه آزاد برای پذیرش مسئولیت های متعدد در دولت سیزدهم گفته می شود که تصدی وزارت اقتصاد توسط او نهایی شده و بعد از رایزنی های یک هفته ای با «عزتالله ضرغامی» به نظر میرسد که حضور رئیس اسبق رسانه ملی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قطعی باشد.
⏪شنیده ها از دیگر چهرههایی که رایزنی ها با آنها انجام شده و نتیجه بخش بوده، مربوط به رئیس دیوان محاسبات است. گفته میشود که «مهرداد بذرپاش» قرار است به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس معرفی شود. نام «عیسی زارعپور» رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز برای وزارت ارتباطات مطرح شده و به نظر می رسد.
⏪در مورد وزارت خارجه حرف و حدیثهای بسیاری مطرح است. تا اینجا جدیترین گزینه، «علی باقری کنی» است. در کنار باقری کنی نام سید «علی حسینی تاش» نیز مطرح است. همچنین گفته می شود امیر دریادار «حبیب الله سیاری» رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران عنوان کرده که در صورت صدور اذن رهبر انقلاب مسئولیت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را در دولت سید ابراهیم رئیسی خواهد پذیرفت.
⏪گفته شده که رایزنیها با «مهدی منصوری» و «عبدالله ارجاعی شیرازی» به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش و امور جوانان، «مهدی دوستی» به عنوان وزیر نفت، «محسن اسماعیلی» عضو سابق حقوقدان شورای نگهبان برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سید «رضا فاطمی امین» برای وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال انجام و احتمال حضور این افراد در دولت سیزدهم بالاست.
⏪در صورت موافقت رهبری با حضور سید «مرتضی بختیاری» در دولت، او ریاست دفتر رئیس جمهور دوره سیزدهم را عهده دار خواهد شد، اما اگر به هر دلیلی او نتواند این مسئولیت را بر عهده بگیرد، خبرهایی از حضور «علی علیعسگری» در دولت به گوش میرسد. گفته میشود، او قرار است به عنوان رییس دفتر رییسجمهوری حضور داشته باشد. البته از «محمد حسین صفارهرندی» از اعضای سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام هم نام برده شده که البته حضورش چندان محتمل نیست.
⏪در راستای تکمیل ساکنان نهاد ریاستجمهوری شنیده میشود که «غلامحسین اسماعیلی» نیز ساکن جدید ساختمان کوثر نهاد ریاستجمهوری است و احتمالا به عنوان سخنگوی دولت کارش را بعد از سال ها ایفای نقش در قوه قضائیه، این بار در قوه مجریه دنبال خواهد کرد.
همچنین از «رستم قاسمی» وزیر نفت دولت دهم به عنوان معاون اجرایی دولت سیزدهم نام برده می شود. «کاوه اشتهاردی» هم احتمالا معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیس جمهور خواهد بود؛ هرچند برای معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد نیز نام او مطرح است.
🔴اخبار ویژه سیاسی
@mojekhabar1400
✅ *سو مدیریت مدیران و نارضایتی ساختاریافته در زایندهرود*
🔹دکتر طغیانی نماینده مردم شریف اصفهان در جلسهای با حضور مدیرعامل آبفای استان اصفهان و آب منطقهای اصفهان با بیان اینکه باید در مطالبهگری از رئیسجمهور بعدی نسبت به زایندهرود به یک انسجام و فهرست اقدام برسیم افزود؛ مردم اصفهان تشنة آب هستند نه تشنه وعدههای مکرر و نادرست برخی از مسئولین.
🔸نماینده مردم اصفهان در ادامه اظهار داشت؛ متأسفانه قواعد بازی نسبت به زایندهرود به شکلی غلط طراحی شده است بهگونهای که امروز بر سر پکر نیمهجان این رودخانه رقابت شکلگرفته است تا هرکس سهم بیشتری از این پیکر بیجان نصیبش گردد درحالیکه بهواسطه همین تصمیمهای نادرست گذشته اکنون زایندهرود نیاز به یک احیای فوری دارد تا جانی دوباره بگیرد.
🔹دکتر طغیانی در ادامه با اشاره به حضور کارشناسان و اساتید دانشگاه در این جلسه گفت؛ باید در فضایی آرام و منطقی ضمن پرهیز از حاشیهسازی به یک تصمیم کارشناسی رسید و بعد از آن تمام ذینفعان و افکارعمومی را به این تصمیم اقناع کرد تا به یک مطالبه واحد از مسئولین تبدیل گردد.
🔸نماینده مردم اصفهان با تأکید بر انتقال آب به استان و تحقق وعدههای قبلی و برداشتهای قبلی از رودخانه گفت؛ البته در کنار پیگیری منابع آب باید مدیریت مصرف آب و اقتصاد آب را هم جدی تلقی کرد.
🔹دکتر طغیانی در پایان ضمن گلایه از تصمیم برخی مدیران افزود؛ متأسفانه اصفهان اکنون بیشترین میزان مهاجر را پذیرا است و زیرساختهای خوبی هم برای مهاجرین در استان فراهم شده است اما این حرکتهای جمعیتی بدون تدبیر آب آشامیدنیشان پذیرفتنی نیست و مسئولان باید آگاه شوند که از این به بعد حرکتهای جمعیتی در اصفهان زمانی انجام خواهد شد که برای آب آشامیدنی آن تدبیر عملی صورتگرفته باشد.
🔸گسترش بیرویه صنایع آب بر مانند سنگبریها، لزوم نصب کنتورهای هوشمند، لزوم تغییر ساختار شرکتی آب منطقهای و آبفا، تدبیر پیرامون تعارض منافع شهرها و استانهای همجوار، لزوم توجه به کاهش آبهای زیرزمینی و... از مهمترین محورهای صحبت کارشناسان حاضر در این جلسه خواهد بود
@mojekhabar1400
❌.افغانستان؛ امارت اسلامی آمریکا*
سقوط تعداد قابل توجهی از شهرهای افغانستان به دست «طالبان» مباحث زیادی را در سطح منطقهای و بینالمللی و از جمله در ایران پدید آورده است. سؤال اصلی این است که با این تحولات که عمدتاً صبغه نظامی- امنیتی دارد، سرنوشت افغانستان چه میشود؟ و آیا در پس این روند، شکلگیری یک «حکومت مقتدر مذهبی» است یا آغاز جدیدی
بر آنارشی امنیتی و از هم گسیختن هرچه بیشتر پایههای نظام اجتماعی افغانستان؟ برای پاسخ بر این سؤال توجه به مطالب زیر اهمیت دارد:
۱- کشور «جمهوری اسلامی افغانستان» ۶۵۲۸۴۰ کیلومترمربع مساحت و حدود ۴۰ میلیون نفر جمعیت دارد. ۷۷ درصد از مردم این کشور به زبان فارسی و بقیه به دو زبان پشتو و ازبکی تکلم مینمایند.
۹۹ درصد مردم آن مسلمانند و در بیش از ده گروه قومی شامل پشتونها، تاجیکها، هزارهها، ازبکها، ایماقها، ترکمنها، بلوچها، پشهایها و سادات قرار دارند. در این بین پشتونها با حدود ۱۶ میلیون نفر، ۳۹/۵ درصد، بزرگترین گروه قومی افغانستان به حساب میآیند که از پیروان دو مذهب اهل سنت (اکثریت) و تشیع (اقلیت) شکل گرفته است. گروه دوم تاجیکها هستند که ۳۲/۵ درصد یعنی حدود ۱۳ میلیون نفر جمعیت دارند و عمدتاً سنی مذهب میباشند و بیشتر در شهرهای هرات، مزارشریف، کابل و غزنی زندگی مینماید. گروه قومی سوم، هزارهها هستند که ۲۰ درصد یعنی حدود ۸ میلیون نفر جمعیت دارند که در ولایات مختلف افغانستان توزیع شدهاند. گروه قومی چهارم، ترکتبارها- ازبکها- هستند که ۱۰ درصد یعنی جمعیت آنان حدود ۴ میلیون نفر میباشد.
جمعیت شیعه که حدود ۷ میلیون نفر میباشد، در میان تاجیکها، پشتونها، قزلباشها، سادات، هزارهها و بقیه توزیع شده است. شیعیان عمدتاً در ولایات بامیان، مالستان، بلخاب، سرپل، ناوور، کابل، مزار شریف، هرات، دایکندی، غزنی، شیخ علی، لعل، سرجنگل و جاغوری زندگی میکنند و شهر محوری و تاریخی آنان بامیان به حساب میآید.
بنابراین کاملاً واضح است که هیچ قومی در افغانستان وجود ندارد که بتواند ادعا کند اکثریت مطلق جمعیت را داشته و در نتیجه حق دارد حکومت و کشور و سازمانهای آن را در قبضه خود قرار دهد.
البته از نظر مذهبی، با توجه به اینکه بین ۷۵ تا ۸۰ درصد مردم، تابع مذهب حنفی هستند، طبعاً حکومت از نظر قوانین و حقوق اساسی، از اصول این مذهب پیروی میکند. کما اینکه الان هم اینگونه است اما در عین حال این نکته را باید در نظر داشت که تقسیمبندیهای داخلی افغانستان مانند عراق، لبنان و... نه بر مبنای مذهب بلکه بر مبنای قومیت قرار دارد و از این منطق تبعیت مینماید.
۲- گروه طالبان که از حدود ۱۳۷۰ و در جریان جنگهای داخلی افغانستان سربرآورده و در فاصله سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۰ حکومت را در این کشور به دست گرفته است و گفته میشود مثلث آمریکا، پاکستان و سعودی در شکلگیری اولیه و رشد آن نقش اساسی داشتهاند، حداکثر ۳۰ درصد جامعه متنوع افغانستان را نمایندگی میکند. چه اینکه طالبان با توجه به صبغه مذهبی و دستور کاری که- تحت عنوان امارت اسلامی- برای خود تعریف نموده است، نمیتواند اقوام غیرپشتون را مخاطب خود داشته باشد. در میان پشتونها هم سه جریان وجود دارد؛ یک جریان مذهبی سنی که از نظر تعلیمی از مدارس حقانی و... پاکستان تغذیه میشود، یک جریان مذهبی شیعه پشتون و یک جریان غیرمذهبی سنی پشتون که از ایدههای غیرمذهبی جانبداری مینماید. جریان مذهبی اول یعنی طالبان اگر سه چهارم کل پشتونها را هم جذب نماید، ۳۰ درصد یعنی حدود ۱۲ میلیون نفر از مردم افغانستان را نمایندگی مینماید.
آنچه الان از سوی گروه طالبان دنبال میشود سیطره مطلق بر افغانستان و کنار زدن عملی سهم و حق بقیه اقوام و طوایف است و این یعنی سیطره یک اقلیت ۳۰ درصدی بر کل افغانستان. این در حالی است که تاجیکها با داشتن حدود ۱۳ میلیون نفر جمعیت، اقلیتی بزرگتر را شکل میدهند. در اینجا دو نکته وجود دارد یک نکته این است که میان بیان و قول طالبان، از یک سو باسابقه و از سوی دیگر با عمل فاصله اساسی وجود دارد.
«طالبان امروز» اصرار دارد ما قبول کنیم با طالبان گذشته و حکومت مطلوب فعلی آنان با حکومت امارات گذشته، تفاوت بنیادی دارد. ولی روشی که طالبان برای سیطره بر افغانستان در پیش گرفته است، وادارکردن بقیه طوایف و مذاهب به تمکین در برابر سیطره مطلق خود است و این در واقع نوعی جدید از «تمامیتخواهی» این گروه میباشد که اگر بر افغانستان مسلط گردد، قطعاً برای ساکت کردن دیگران دست به سلاح میبرد و به قول و قرارهای فعلی خود پشت میکند.
طالبان الان بر شکلگیری امارت اسلامی تأکید دارد و از آن کوتاه نمیآید و حال آنکه حدود ۷۰ درصد از مردم و اکثریت قاطع اقوام، مخالف این ایده هستند. طالبان «قانون اساسی» که به تصویب اکثریت مردم رسیده را رد کرده و حتی به اصلاح آن بسنده نمیکند.
ادامه دارد
@mojekhabar1400
🖍️ تسلط طالبان بر افغانستان؛ فرصت یا تهدید!؟
◀️ برای تحلیل تسلط طالبان بر افغانستان و وضعیت موجود در این کشور، گزاره های زیر را کنار هم قرار دهید:
✓طالبان یک نیروی نظامی، اجتماعی و سیاسی برخاسته از درون جامعه افغانستان است.
✓طالبان حنفی مذهبند و در این مذهب اندیشه تکفیر خیلی عمق ندارد.
✓طالبان در سالهای اخیر از نظر سیاسی تغییر کرده و تاحدود زیادی معتدلتر شده است.
✓در میان طالبان سه جریان اصلی وجود دارد که دو جریان به شدت ضدآمریکایی است و روابطی با ایران برقرار کرده است.
✓مشی سیاسی جدید طالبان عدم درگیری و جنگ با سایر اقوام و مذاهب است.
✓دولت مرکزی حاکم بر کابل آمریکایی است و مواضع ضد ایرانی دارد و هرگز در موضع دوستی با ایران قرار نخواهد گرفت. سلطه این دولت بر افغاستان به یک حوزه کوچک و حداقلی محدود شده است.
✓جمهوری اسلامی اشراف و نفوذ بالایی بر حوادث نظامی و سیاسی این کشور دارد.
✓عمده جنایات علیه شیعیان این کشور توسط داعش افغان در حال انجام است.
✓همین الان ارتباطات و تعاملات خوبی میان ایران و بخشی بزرگی از طالبان برقرار است و این گروه رفتار نسبتا مسئولانه ای در قبال منافع ایران در این کشور دارد.
✓طالبان آن رابطه سربازی با عربستان و پاکستان را که در گذشته داشته دیگر ندارد.
بنابراین:
طالبان را واقع گرایانه تحلیل کنیم؛ این گروه یک واقعیت حاکم بر افغانستان است. هیچ گریز و چاره ای جز تعامل هوشمندانه با آن وجود ندارد. طالبان بر هرجا در این کشور مسلط شده، امنیت را حاکم کرده و یک مشی معتدل اجتماعی را اجرا کرده است. اخراج آمریکا از افغانستان منفعت مشترک ما با طالبان است. چینی ها، روسها و تا حدودی هم هندی ها اکنون راضی به تسلط طالبان بر افغانستان و اخراج آمریکا از این کشور و تشکیل یک حکومت مستقل در کابل هستند. طالبان اکنون بر ده ها منطقه شیعه نشین حاکم شده و واقعا مشکل حادی ایجاد نکرده است. هرچند در یک نگاه بدبینانه تسلط این گروه بر افغانستان تهدیداتی هم خواهد داشت اما در یک تحلیل عمیق، فرصتهای این وضعیت بیشتر خواهد بود..
@mojekhabar1400
ایجاد نارضایتی در کشور چگونه سازماندهی شده است
🔰 راهبرد سعودیها و منافقین در بحران آب *کمک به مردم نیست!*، آنها به دنبال *نابودی کشور و جایگزین شدن مریم رجوی قاتل* هستند!
🔰 اغلب علائم شیر و خورشید و *نشانهای سلطنت طلبی در فضای مجازی مربوط به منافقین است.*
🔰 *منافقین* به علت فقدان جایگاه در میان مردم *با استفاده از نشان جریان مرده رضا پهلوی*، *سعی در فریب افکار مردم و سوءاستفاده از عدم بصیرت و ناآگاهی مردم* برای پیاده سازی نقشههای شوم اربابان سعودی و صهیونیستی خود دارند.
🔰 لذا لازم است *با تشخیص اخبار و تصاویر فیک و عدم انتشار آن مراقب ارزشها، عقائد، افکار و رفتار خود باشیم* 🙏
🔰 *رفع مشکل آب خوزستان و سیستان مطالبه ملی است و با طرحهای کوتاه مدت و میان مدت آب رسانی و جبران ضرر و زیان کشاورزی و دامداری مردم بایستی مرتفع شود.*
🔰 قرائن و شواهد وضع موجود نشانگر آن است که *یک سازمان ایجاد نارضایتی در کشور ایجاد شده که کارش ایجاد نارضایتی، عصبانیت و خشم است.*
🔰 این سازمان درخصوص *ایجاد موانع* و *از بین بردن امکان پشتیبانی* برای *تولید* در سالی که به این نام هست، به خوبی در حال نقش آفرینی است.
🔰 بخشی از این سازمان به واسطه *استفاده از مدیران کارنابلد* به خاطر دنیا طلبی، رفاقت ها و فامیل بازیها و بخشی دیگر هم *هدایت جریان نفوذ* است.
🔰 فقط ایجاد *اختلال در جریان آب و برق برای خواباندن چرخ تولید و ایجاد نارضایتی و خشم* کفایت میکند.
[ #
@srhejazi
❌⛔️اخبار مربوط به افغانستان
👈 درخواست کابل از تهران برای بازگرداندن نیروهای مرزبانی
🔹 دولت افغانستان از ایران خواسته است، تمهیداتی جهت بازگشت نیروهای مرزبانی این کشور به کابل صورت بگیرد و ایران نیز با قبول این درخواست، در حال تدارک پروازی مستقیم به کابل برای بازگرداندن این نیروهاست.
👈 بازگشت امن کامیونها از گمرک اسلام قلعه به کشور
🔹 ناظر گمرکات استان خراسان رضوی از بازگشت دهها کامیون متوقف در گمرک اسلام قلعه افغانستان به کشور خبر داد.
👈 تلاش طالبان برای ورود به شهر قندهار ناکام ماند
🔹مقامهای محلی در ولایت قندهار میگویند که نیروهای امنیتی مانع ورود طالبان به شهر قندهار شدهاند.
🔹گروه طالبان بامداد روز جمعه تلاش کردند که از منطقه میربازار ناحیه هفتم شهر قندهار وارد شهر شوند و خود را به زندان مرکزی قندهار برسانند.
🔹همزمان با تحرکات طالبان، نیروهای امنیتی به منطقه رسیده و درگیری بین دو طرف آغاز شد که در نتیجه آن طالبان عقبنشینی کردند.
👈 سرتیپ آذریان: امنیت در همه مرزهای شرقی ایران و همچنین مرز دوغارون برقرار است
فرمانده قرارگاه منطقه شمال شرق ارتش:
🔹نیروهای زمینی ارتش در قالب تیپهای متحرک هجومی در سرتاسر نوار مرزی شمال شرق و شرق کشور مستقر هستند و با همه قوا در حال پاسداری از مرزهای ایران اسلامی هستند و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
🔹مردم عزیز مطمئن باشند با کوچکترین تهدیدی ما با قدرت از مرزها دفاع خواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد کمترین خللی در امنیت پایدار مرزهای جمهوری اسلامی ایران ایجاد شود.
@mojekhabar1400
ادامه از بالا
طالبان دقیقاً به این دلیل نمیتواند بیش از ۳۰ درصد مردم را نمایندگی کند، با برگزاری انتخابات پارلمانی یا ریاستجمهوری موافق نیست و به یک «لویه جرگه» میاندیشد که اعضای آن بر مبنای اکثریت پشتون و اقلیت دیگران منصوب شده باشند و این به معنای آن است که تا سالهای بعد هم مردم حق و سهم واقعی در تشکیلات دولتی نخواهند داشت.
طالبان با حمله به مناطق شمالی در حال جنگ با اقوام تاجیک، هزاره، ازبک و...میباشد و هر روز تعدادی از طرفین در این جنگ کشته میشوند این به معنای وقوع دوباره یک جنگ قومی در افغانستان است طالبان، اصرار دارد بگوید ما با مسالمت شهرهای شمالی را تسخیر کرده و بنای جنگ نداریم ولی این واقعیت ندارد و صدها کشته و هزاران آواره مناطق شمالی، بطلان این ادعا را آشکار میکند. طالبان اصرار دارد بگوید ما با شیعیان کار نداریم و مرزهای جمهوری اسلامی ایران را هم محترم میشماریم ولی روش طالبان که توسل به زور برای سیطره بر افغانستان است، آینده شیعیان و مرزهای کشور ما را با ابهام مواجه کرده است. البته شیعیان قادر به دفاع جدی از خود هستند و جمهوری اسلامی ایران اجازه کمترین تعرض به مرزهای خود را نمیدهد، اما سخن بر سر این است که این همه با هزینههایی از سوی شیعیان و جمهوری اسلامی مواجه خواهد بود و نمیتواند نگرانکننده نباشد.
۳- نکته دیگر این است که به دلیل آنچه در بخش قبلی گفته شد، استقرار حکومت مطلقه طالب به این سادگی هم که آنان و آمریکا تصور کردهاند، میسر نیست. ما شاهد بودهایم که طالبان در فاصله سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۰ نتوانست سیطره مطلق پیدا کند و لذا در طول این دوره، جنگ در مناطق شمالی این کشور استمرار پیدا کرد. الان هم طالبان نمیتواند ۱۰۰ درصد خاک را به تصرف درآورده و امارات خود را بدون توافق با دیگران و بدون ارائه یک چشمانداز روشن از حکومتی فراگیر، مردمی و دربردارنده حقوق همه اقوام مستقر نماید. همین الان که رسانههای طالبان تصویر پیروزی مطلق این گروهها را به نمایش گذاشتهاند، بیش از ۵۰ درصد یعنی ۱۸۳ شهرستان از ۳۶۹ شهرستان افغانستان را در سیطره خود ندارد و جنگ و درگیری سخت در ۱۳۶ شهرستان ادامه دارد و این در حالی است که طالب مدعی است بر حدود ۹۰ درصد افغانستان سیطره یافته است. حکومت مورد نظر طالب یک حکومت نیست، صحنهای از آشوب دائمی میان اقوام است و این چیزی نیست که با تغییر ادبیات طالبان- در حالی که بر اصلیترین عناصر فکری سابق خود تأکید میکند- دگرگون گردد.
۴- در این میان سهم آمریکا خیلی مهم است. آمریکا براساس وظیفه خود باید در طول ۲۰ سال گذشته که در دو بخش سیاسی و امنیتی- نظامی این کشور تسلط داشته است، ارتش افغانستان را برای به دست گرفتن مسئولیتهای نظامی- امنیتی آموزش میداد و تجهیز میکرد. نه اینکه ۲۰ سال پس از آنکه با ادعای مقابله با طالبان این کشور را اشغال کرده،- به دلیل ناتوان شدن- طرحی که مشخصات کامل یک توطئه دارد را به اجرا بگذارد که نتیجه آن درگیری نظامی در بیش از ۱۳۶ شهرستان- ۳۷ درصد خاک این کشور- باشد.
الان سؤال اساسی این است که درگیریهای قومی که امروز در نتیجه مذاکرات دوحه بر افغانستان سایه افکنده است، چه لایههای پنهانی دارد؟ آیا آمریکا نمیدانست که طالب نمیتواند به تنهایی بر افغانستان مسلط شود؟ پس چرا برای ایجاد موازنه قدرت بین طالبان و دولت پشتون اشرف غنی کاری نکرده و با عدم تجهیز ارتش و جلوگیری از تجهیز آن توسط دیگران، عملاً افغانستان را به صحنه درگیری تبدیل کرده است؟ آیا از این پس طالبان در نقش گروه نیابتی آمریکا برای مهار مخالفان آمریکا در افغانستان و منطقه عمل خواهد کرد؟
@mojekhabar1400