نشریه اخبار و تحلیلها چهارشنبه 18 تیر.pdf
127.9K
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
▼حرف روز
توافقنامه راهبردی ایران و چین
در حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران این روزها شاید مهمترین موضوع، توافقنامه راهبردی ایران و چین باشد. این رخداد که در نوع خود بسیار مهم و تعیینکننده است، سؤالات و انتقادات و نیز حمایتهای نسبتاً فراوانی را به همراه داشته است. در این زمینه نکات زیر حائز اهمیت است:
1- برخی از نقدها و سؤالات وارده به توافقنامه راهبردی ایران و چین از سوی کسانی مطرح میشود که با دغدغهمندی به منافع ملی ایران مینگرند. این دسته شاید هم نسبت به گسترش روابط با شرق و بهطور مصداقی چین حساسیتی نداشته باشند، اما متأثر از فضای تبلیغاتی ایام گذشته سطحی از سؤالات برای آنها پدید آمده است. بالطبع نحوه مواجهه با این افراد، گفتگو و شفاف کردن ابعاد مختلف متن توافقنامه است. اگر هم نقدهای واردشده به متن، صحیح و در مغایرت با منافع ملی است، بهطور طبیعی بایستی در روند بررسی مورد تجدیدنظر قرار گیرد. توافقنامه راهبردی ایران و چین حتماً فرآیند تصویب در مجلس و تأیید نهایی در شورای نگهبان را پیشرو دارد و اشکالات احتمالی صحیح باید مورد اصلاح قرار گیرد. 2- بخش دیگر نقدها و اعتراضات وارد شده به توافقنامه راهبردی اصولاً ربطی به متن توافقنامه ندارد؛ این دسته بهطور بنیادین و عاطفی به غرب تعلقخاطر دارند و با هر نوع رویکرد در سیاست خارجی که به سمت شرق گرایش پیدا کند، مخالف هستند. متأسفانه بخش عمدهای از فضای روشنفکری جامعه ایرانی از دیرباز هویت و موجودیت فکری خود را در پیوند با غرب تعریف کرده است. کم نبودند افرادی از این دست که بدون اینکه صفحهای از برجام را مطالعه کرده باشند، یکسره به تمجید آن پرداختند؛ و هماکنون کم نیستند افرادی که بدون اینکه در متن توافقنامه راهبردی ایران و چین تأمل کرده باشند، یکسره به تخطئه آن میپردازند! البته در این زمینه نباید از تلاش دستگاه رسانهای غرب برای تحریک افکار عمومی و نخبگی علیه این توافقنامه غفلت ورزید.
جمعبندی نهایی: متوازن ساختن روابط خارجی ایران یک ضرورت عقلایی در سیاست خارجی، خاصه در شرایط کنونی است. توافقنامه راهبردی بین ایران و چین و نیز سند همکاریهای راهبردی ایران و افغانستان که در حال بررسی در دو کشور است، در فضای فشار حداکثری آمریکا مطابق با منافع ملی ایران است. اولویت همکاری با همسایگان و بهرهگیری از ظرفیتهای منطقهای، فرصتهایی بوده که در سالهای گذشته بهخوبی مورد اهتمام واقع نشده است. البته راهبرد منطقهگرایی به معنای نادیده گرفتن تلاشهای دیپلماتیک و روابط اقتصادی با اروپا، آمریکای لاتین و آفریقا نیست. (نویسنده: عزیز غضنفری)
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
▼گزارش روز
گزارش بینالمللی از خونی که به ناحق ریخته شد
هفته گذشته دو پرونده حقوقی در مورد ترور حاج قاسم سلیمانی مطرح شد؛ اولین پرونده مربوط به شکایت ایران از 36 عامل ترور شهید سلیمانی و شخص ترامپ، رئیسجمهور آمریکا به پلیس اینترپل و درخواست بازداشت آنها بود. دوم؛ محکومیت آمریکا در کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل به خاطر ترور بدون سند این شهید عزیز.
گزارههای خبری: دادستان تهران و رئیس پلیس بینالملل ناجا اعلام کردند که؛ به استناد دستورالعملها و قوانین سازمان اینترپل درخواست تعقیب ۳۶ متهم ترور شهید سلیمانی، در دستور کار پلیس بینالملل نیروی انتظامی قرار داد. کار اصلی سازمان اینترپل، ایجاد هماهنگی و اطلاعرسانی بین پلیسها برای شناسایی مجرمان است، یعنی اگر در کشوری جنایتی روی دهد و فراتر از مرزهای جغرافیایی یک کشور باشد، سازمان اینترپل کمک میکند تا سایر کشورها به کمک کشوری که جنایت در آن رخ داده، مجرمان متواری را شناسایی و دستگیر کرده و کار استرداد مجرمین را انجام دهند. بر همین اساس دادستان تهران، دستور تحت تعقیب قرار دادن بینالمللی و صدور اعلان قرمز عاملان و آمران این جنایت تروریستی را صادر و به پلیس بینالملل ابلاغ کرد. «اَگنِس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل در حوزه ترورهای غیرقانونی و خودسرانه در دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر این سازمان، بامداد سهشنبه (بهوقت تهران) جنایت آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه را غیرقانونی خواند. کالامارد در گزارشی ضمن رد کردن ادعاهای مقامات آمریکایی درباره دلیل ترور سردار سلیمانی، نوشت؛ «واشینگتن نتوانسته مدارک کافی برای توجیه دلیل انجام این حمله ارائه کند.»
نکات راهبردی: اول؛ ایران توانسته به مصونیت نهاد ریاست جمهوری آمریکا خدشه وارد کند. حالا نام ترامپ در پایگاه داده مجرمان گنجانیده شده است، اکنونکه سازمان ملل هم ترامپ را محکوم کرده است، اگر این حکم نیز اجرا نشود، باعث بدبینی بیشازپیش جامعه جهانی به پلیس اینترپل میشود. هرچند ممکن است به گفته فینیان کانینگهام روزنامهنگار و نویسنده انگلیسی در راشاتودی؛ دموکراتهای عصبانی از ترامپ به اینترپل کمک کنند که این حکم اجرا شود. دوم؛ حرکت ایران در سازمان ملل باعث شد که تعداد زیادی از هیئتهای دیگر کشورها نیز در این نشست قتلهای خودسرانه از طریق بهکارگیری پهپادهای نظامی را مردود اعلام کنند. کشورهای چین، سوریه و ونزوئلا نیز در این نشست بهطور صریح اقدام آمریکا در ترور سردار سلیمانی را محکوم کردند. البته ابعاد این جنایت دولتی همچنان ادامه خواهد داشت و ایران دست از عاملین این خون به ناحق ریخته شده برنخواهد داشت.
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
▼ خبر ویژه
شکست طرح ترامپ برای آسمان ایران!
شبکه آمریکایی «فاکسنیوز» خبر داد، امارات توافق میان عربستان و قطر با میانجیگری آمریکا را لحظاتی قبل از نهایی شدن برهم زد. این شبکه آورده است که توافق میان کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس ـ که امارات آن را به هم زد ـ به خطوط هوایی قطر اجازه میداد از حریم هوایی عربستان و امارات عبور کند و این یک هدف مهم در کمپین فشار حداکثری «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا علیه ایران بود تا تهران را از سالانه ۱۳۳ میلیون دلار درازای استفاده دوحه از آسمان ایران محروم کند. فاکسنیوز افزود: «امارات از عربستان خواست از پیشنهاد آمریکا برای حل بحران کشورهای عربی با قطر حمایت نکند و همین اقدام ابوظبی موجب شد دولت ترامپ از یک پیروزی قاطع و مهم در سیاست خارجی محروم شود.»
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ حرف روز (یکشنبه 22 تیر)
🔴 تابوشکنی جدید!
اظهارنظرهای جدید محمود احمدینژاد در مورد چهرههای هنری از شجریان تا گلشیفته فراهانی تا خوانندگان لسآنجلسی که طی گفتوگویی تصویری منتشرشده بازتابهای فراوانی در شبکههای اجتماعی پیدا کرده است. این مصاحبه 90 دقیقهای در اذهان همه شنوندگان و بینندگان این سؤال را طرح میکند که هدف احمدینژاد از این اظهار نظرات چیست؟ اگر با انتخابات 1400 مرتبط است، پس چرا تصویری بیاختیار از دوره ریاستجمهوریاش میسازد؟ این سؤالات تأمل جدی میطلبد اما بهعنوان درآمدی بر موضوع نکاتی ارائه میشود.
نکات تحلیلی: 1- برخی، ریشههای این اظهارات بعد از سکوت بلندمدت را در ارتباط با انتخابات قریبالوقوع ریاستجمهوری 1400 جستوجو میکنند و برخی دیگر انگیزههای درونی و تمایلات شخصی مرد سالهای پرجنجال حوزه هنر و موسیقی را مورد سؤال قرار میدهند و اساساً احمدینژاد را از حیث فردی دارای پیچیدگیهایی در این زمینه میدانند که موقعیت کنونی را مناسب طرح عریانتر دیدگاههای خود میداند. 2- احمدینژاد بیش از آنکه فعال سیاسی باشد اکتیو و کاربلد رسانهای است. البته در فعالیت رسانهاش هیچ خط و مرزی حاکم نیست. بدون تردید، کسی همانند وی که به اطلاعات راهبردی کشور بهواسطه مسئولیتهایی که داشته و دارد، دسترسی دارد، این عیب بزرگی است و میتواند تبعات و پیامدهای خطرناکی را ایجاد نماید. 3- وی در تم جدیدی از ژست روشنفکری و هنردوستی میکوشد همانند عملکرد گذشتهاش میکوشد با استفاده از گستره فضای مجازی، تصویر تازه و جوان پسندی از خود ارائه کند که با استقبال قشر خاکستری همراه باشد. 4- آنچه مقابل تابوشکنیهای وی علامت سؤالی درشت میگذارد، همزمان گذشتن از برخی خطوط قرمز دینی، قانونی و عرفی است که متدین جامعه نسبت به آن حساسیت دارند. کسب شهرت، قدرت چانهزنی در سیاست و اقبال مجدد از سوی مردم به خود، مبانی تحلیلی مغشوش احمدینژاد از بیان سخنان اخیر میتوان باشد. 5- اصلاحطلبان نیز بهشدت با طرح احمدینژاد و بزرگنمایی حواشی اظهارات تابوشکنانه وی، به دنبال فرار از پاسخگویی نسبت به عملکرد دولت مورد حمایت هفتساله خود هستند تا با گشودن فصل تازهای از نقد احمدینژاد و بزرگنمایی خطر بازگشت وی به صحنه سیاست، محصول انتخاباتی در 1400 برداشت کنند.
نکته راهبردی: انتخابات ریاست جمهوری 1400 بسیار حائز اهمیت است و جایگاه ویژهای در ترسیم آینده کشور و دهه پنجم انقلاب اسلامی خواهد داشت. در این مسیر آنچه در شرایط کنونی اهمیت بیشتری دارد، سامان دادن به وضعیت مردم از طریق ایجاد جهش در تولید و رونق اقتصادی و معیشتی مردم است که مسلماً نقش ویژهای در انتخابات آتی خواهد داشت. افکار عمومی باید هوشیار بوده و توجه داشته باشد که در آستانه انتخابات دچار خطای محاسباتی نشده و اولویتهای خود را فراموش نکند. (نویسنده: فتحالله پریشان)
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ گزارش روز (یکشنبه 22 تیر)
🔴 آمریکا را آنطور که هست، بشناسیم
فرض کنید که وزیر اطلاعات یا رئیس سازمان اطلاعات سپاه در یک کنفرانس خبری اعلام کنند در فلان قسمت از سازمانشان، اخباری به بیرون درز کرده است. اعلام چنین خبری بدون شک با هجمه رسانهای سنگینی توسط مخالفین و معاندین نظام روبرو خواهد شد که در مرحله اول سازمان مورداشاره زیر سؤال خواهد رفت و در مرحله بعدی نظام را ناکارآمد جلوه خواهند داد. موضوعی که دهها بار مشابه آن برای کشورمان اتفاق افتاده است.
گزاره خبری: شبکه العالم در یک گزارشی اعلام کرد که وزیر دفاع آمریکا به موارد متعدد درز اطلاعات حساس نظامی از پنتاگون در کنگره این کشور اعتراف کرده است. «اسپر» اذعان کرده پنتاگون در حال تحقیق درباره مواردی از «درز مخرب» اطلاعات است که تا سال ۲۰۲۰ ادامه داشتهاند و ازجمله آنها میتوان به افشای برنامه احتمالی درباره روسیه اشاره کرد. او گفته است: «بهشدت در حال دنبال کردن این درز اطلاعات از درون وزارت دفاع هستیم. این چیزی است که باید کنترل کنیم. این اتفاق بدی است. این کارها غیرقانونی هستند و باید متوقف شوند.»
گزاره تحلیلی: ادعای ابرقدرتی یک کشور به معنای آن است که در همه زمینهها قدرتمند باشد. وزیر دفاع آمریکا به درز اطلاعات حساس کشورش اعتراف میکند؛ موضوعی که نشان از پوسیدگی قدرت در درون آمریکا دارد. البته رد شدن از کنار چنین موضوعات مهمی توسط غولهای رسانهای وابسته به آمریکا نشان میدهد که قدرت امریکا در وضعیت فعلی مدیون بزک نمایی رسانههای تحت سلطه این کشور است که برای ارباب خود سنگ تمام میگذارند. تنها در حوزه اقتصاد که یکی از وزنههای قدرتمندی امریکا را مشخص میکند، سهم این کشور از 50 درصد اقتصاد جهانی دوره بعد از جنگ دوم جهانی، به بیست درصد کنونی رسیده است و حداقل واقعیت آمریکا آن است که قدرت این کشور به میزان اقتصادش کوچک شده است. ازاینرو، نباید تحت تأثیر رسانه قرار گرفت و آمریکا را آنطور که هست، باید شناخت. (نویسنده: اکبر معصومی)
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ اخبار ویژه (یکشنبه 22 تیر)
1️⃣ ظریف؛ مأمور پیشبرد قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان روز شنبه ۲۱ تیرماه در یک نشست خبری درباره موضوع قرارداد ۲۵ ساله بین ایران و چین، با تأکید بر اینکه «هنوز قراردادی منعقد نشده» گفت: «بااینحال انعقاد قرارداد با چین اقدام خوبی بوده که باید از دولت در این زمینه حمایت کرد. طبق قانون اساسی هر موافقتنامه و یا قرارداد بینالمللی باید به مجلس شورای اسلامی برود و در آنجا مصوب شود و شورای نگهبان نیز درباره آن اظهارنظر کند.» به گفته کدخدائی، موضع دشمنان نشان میدهد که جمهوری اسلامی راه خود را درست رفته است. برنامه ۲۵ ساله همکاریهای مشترک ایران و چین یک توافق تجاری میان دو دولت ایران و چین برای سرمایهگذاری طرف چینی در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی ایران است. پیشنویس این برنامه روز سوم تیرماه به تصویب هیئت دولت رسید و رئیسجمهور، وزیر خارجه را مأمور پیشبرد این برنامه معرفی کرد. برخی از کارشناسان اقتصادی اما در روزهای اخیر سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین را خیانت به منافع ملی تعبیر کردهاند.
2️⃣ اندیشکده صهیونیستی: طرح اشغال کرانه باختری، کوتهبینانه است/ یک اندیشکده امنیتی مستقر در فلسطین اشغالی با کوتهبینانه خواندن طرح رژیم صهیونیستی برای اشغال سی درصدی کرانه باختری، معتقد است: «ناآرامیهای بعد از اجرای آن، اجازه تداوم اشغال را نمیدهد. اندیشکده مذکور پیشبینی میکند که اجرای طرح اشغال باعث وقوع ناآرامی در بین فلسطینیان و تعلیق توافق صلح اسرائیل با اردن میشود.»
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
نشریه اخبار و تحلیلها یکشنبه 22 تیر.pdf
129.8K
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
🗞 هفتهنامه صبح صادق 🗞
📎 شماره 958
👤 سردار امیرعلی حاجیزاده در یادداشت اختصاصی برای صبح صادق
✔️سپاه در کنار صنعت
✔️پروژه نا امن سازی روانی
✔️درونگرایی انقلابی یا توسعهگرایی برونگرایانه
✔️اصلاح فوری سیاستهای غلط
⬇️ دانلود فایل PDF ⬇️
🌐 ما را در سایت ssweekly.ir یا شبکه های اجتماعی @ssweekly دنبال کنید
@ssweekly
958l.pdf
2.37M
🗞 هفتهنامه صبح صادق 🗞
📎 شماره 958
👤 سردار امیرعلی حاجیزاده در یادداشت اختصاصی برای صبح صادق
✔️سپاه در کنار صنعت
✔️پروژه نا امن سازی روانی
✔️درونگرایی انقلابی یا توسعهگرایی برونگرایانه
✔️اصلاح فوری سیاستهای غلط
⬇️ دانلود فایل PDF ⬇️
🌐 ما را در سایت ssweekly.ir یا شبکه های اجتماعی @ssweekly دنبال کنید
@ssweekly
کانال آموزشی و تربیتی سراج اندیشه را در پیام رسان ایتا دنبال کنید.
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🌐 www.serajnet.org
🆔 @serajnet
﷽
🏴 اَلسَّلامُ عَلَیکَ یا بابَ نِجاةِ الاُمَّة
🌷 این محرّم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است. (امام خمینی(ره))
🔰پویش جهانی عاشوراییان:
به امید رفع گرفتاری از جامعه جهانی
و فراهم شدن شرایط برای برگزاری عزاداری حسینی در ماه محرم
📆 از یکشنبه ۲۲ تیر تا ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
📌 با قرائت زیارت عاشورا
#چله_عاشورایی
#چله_قرائت_زیارت_عاشورا
🆔 @emamsadegh1360
✅ حرف روز (دوشنبه 23 تیر)
🔴 الگوی مدیریت و حکمرانی کشور
مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در گفتگوی دیروزشان، سخنان مهمی را خطاب به نمایندگان مجلس یازدهم ایراد فرمودند که میتوان از آن بهعنوان الگوی جامع مدیریت و حکمرانی یاد کرد.
نکات تحلیلی: 1- رهبر انقلاب سخنان خود را با اشاره به فرصت و ظرفیت مجلس یازدهم آغاز کردند که قطعاً ویژگیهای لازم برای عبور از مشکلات فعلی کشور است؛ ویژگیهایی مانند جوانی، انگیزه، ایمان، توان، تحصیلات عالی، کارآمدی در کنار افراد باتجربه باعث شده است که ظرفیتهای مجلس یازدهم را بالا ببرد. 2- ایشان در بخش دوم، مشکلات اصلی کشور که مجلس میتواند و باید در رفع آنها نقش بسیار مؤثری داشته باشد را برشمردند، مشکلاتی مانند تورم، کاهش ارزش پول ملی، گرانیهای بیمنطق، مشکلات بنگاههای تولیدی و مشکلات ناشی از تحریمها ازجمله اولویتهایی است که معظم له به آن اشاره داشتند.3- در گام سوم تصویري از وضعيت کنونی کشور ترسیم کردند و قوتها و ضعفهای آن را برشمردند؛ قوتهایی مانند ایمان مذهبی و انقلابی ملت، شرکتهای دانشبنیان، ظرفیتها و پیشرفتهای حوزه نظامی و ضعفهایی مانند امید واهی به بیرون مرزهای کشور، شرطی شدن اقتصاد کشور و ... 4- گام بعدی ارائه راهکار بود؛ نیت الهی و خالص، کار برای مردم و پرهیز از جوّ زدگی، اولین توصیه رهبر انقلاب به نمایندگان مجلس بود. پایبندی مستحکم به سوگندی که نمایندگان برای دفاع از انقلاب اسلامی یاد کردهاند، توجه به مسائل کلیدی و اصلی کشور و پرهیز از ورود به حاشیهها، تعامل و همافزایی قوا، توصیهها و در حقیقت راهکارهای برونرفت از مشکلات فعلی کشور راهکارهای مهم دیگری بود که باید در دستور کار مجلسیان قرار گیرد. روح حاکم بر این الگو نیز امیدبخشی به جامعه، امکان حل مشکلات کشور، افزایش جنبوجوش و تحرک اجتماعی است.
نکته راهبردی: الگویی که مقام معظم رهبری برای برونرفت از مشکلات کشور ارائه کردهاند از دو جهت باید موردتوجه نمایندگان مجلس قرار گیرد. اول اینکه این الگو با توجه به همه ابعادی که در آن ذکر شد پیاده شود؛ بدیهی است که ملت ایران و رهبر حکیم انقلاب در آینده این موضوع را از نمایندگان مجلس مطالبه خواهند کرد. نکته دوم به ماهیت مأموریت مجلس برمیگردد. نمایندگان محترم میتوانند و باید در هر حوزهای مبتنی بر این الگو به ارائه راهکار، قانون و فراهم کردن شرایط لازم برای حل مشکلات مردم بپردازند. عملکرد نمایندگان مجلس یازدهم صرفاً انعکاسدهنده ظرفیت و توان این تعداد از نمایندگان مجلس نیست، بلکه حاکی از کارآمدی یا ناکارآمدی الگوی انقلاب اسلامی در برونرفت از بحرانها و مشکلات شدید اقتصادی و غیراقتصادی است که امید است نمایندگان مجلس به این مهم توجه بیشتری داشته باشند. (نویسنده: علی کارگر)
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ گزارش روز (دوشنبه 23 تیر)
🔴 در داخل گاوصندوقهای سیا هم امنیت ندارید!
مصاحبه روحالله زم صاحب کانال معاند آمدنیوز که خود را بهعنوان پهپاد رسانهای دشمن معرفی کرده بود، واقعیتهایی از فضای مجازی را بهعنوان یک بستر تهدیدزا - که جریانهای ضدانقلاب یکطرفه از آن بهرهبرداری میکنند - به مردم نشان داد. این اظهارات حاکی از ابعاد پیچیده یک جنگ ترکیبی و هوشمند در سرزمین پهناور افکارعمومی ملت ایران است.
گزارههای تحلیلی: 1- روحالله زم در مصاحبه خود با برنامه بدون تعارف از تدابیر شدید امنیتی در فرانسه و از پیشنهاد «عادل الجبیر»(وزير سابق امور خارجه عربستان) برای تأسیس یک شبکه تلویزیونی به مدیریت وی، در راستای سیاستهای ضد ایرانی عربستان سخن گفت. این سخنان نشان میداد که میدان افکار عمومی ایران چه اندازه برای سرویسهای بیگانه مهم، دندانگیر و قابلتوجه است که برای یک شومن فضای مجازی در حد رئیسجمهور فرانسه ترتیبات امنیتی اتخاذ میکنند. 2- هماکنون بیش از ۷۰ درصد از ترافیک و پهنای باند اینترنت کشور در اختیار پیامرسانهای بیگانه است؛ یعنی زیرساختهای کشور با ارزهایی که بهسختی به داخل کشور بازمیگردد، با نهایت احترام تقدیم به رسانههایی میشود که در راستای منافع آمریکا خدمت میکنند. 3- در روزهای اخیر مجدداً سرویسهای جاسوسی رژیم صهیونیستی، آمریکا، انگلیس، فرانسه و حتی آلسعود در بستر برخی از پیامرسانها و شبکههای اجتماعی در حال ترغیب و تهییج افکار عمومی برای ایجاد آشوب و ناامنی هستند و روشهای کهنه و قدیمی را برای براندازی پیشنهاد میکنند که نشان میدهد آنها بدون توجه به نتایج تقریباً صفر این حرکتها در ایران، به دنبال اتفاقهایی شبیه به آمریکا در ایران هستند تا بتوانند آبروی آمریکا و قدرت نرم او را در چشم جهانیان حفظ و ایران را وادار به عقبنشینی از مواضع پیروزمندانه خود نمایند.
نکته پایانی: ایجاد آشوب و تظاهرات در ایران و آمریکا دارای ماهیتهای متفاوت است. آشوب در آمریکا در حالی به چله خود نزدیک میشود که حتی یک رسانه، یک سرویس جاسوسی بیگانه، یک دلار و یک گروه ضدآمریکایی از خارج به معترضان آمریکایی اعم از سیاه و سفیدپوست نمیرسد. اعتراضات و نارضایتی مردمی در آنجا در حالی اوج گرفته است که بر آمریکا هیچگونه تحریمی از بیرون اعمال نمیشود و همه مشکلات به خاطر نابسامانی سیاسی در آنجاست، ولی دامن زدن به آشوب در ایران از صفر تا صد با برنامهریزی، هماهنگی و عملیات هماهنگ از کاخ سفید مدیریت میشود. با همه این دشمنیها، ایران نهتنها تاکنون بر تحریمها غلبه کرده است، بلکه جریانهای ضدانقلاب داخلی و خارجی که برای براندازی فعالیت میکنند را به شکست وادار کرده که نمونه مهم آن بازداشت روحالله زم و مرتبطین وی در داخل کشور است که برای او مختصات عملیاتی، طراحی کرده و اطلاعات عملیاتی به او میدادهاند. البته اقدامات جنگ روانی رسانههای مزدور که در شرایط امروز برای دشمن آتش تهیه میریزند نیز رصد و کنترل میشود و در شرایط لازم اگر در داخل گاوصندوقهای سازمان سیاه هم پنهان شده باشند به داخل کشور بازگردانده میشوند و باید پاسخگوی خیانتهایشان به ملت ایران باشند. (نویسنده: فرهاد مهدوی)
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ خبر ویژه (دوشنبه 23 تیر)
1️⃣ نامه وزیر بهداشت به رهبر انقلاب
دکتر نمکی در واکنش به فرازی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار ویدئوکنفرانسی دیروز نمایندگان مجلس با معظم له، طی نامهای به ایشان نوشت: «به فراز اول فرمایشات حکیمانه امروزتان همچون پیش، مایه وفاق و همگرائی ملی بود. آهنگ محزون صدایتان در فراز دوم که سوز دل مهربانتان را از داغ فقدان عزیزانمان بر زبان جاری فرمودید وجودم را گداخت. قبل از این موج جدید بلاخیز پیشبینی ایام را به دلیل غفلتهای سادهانگارانه به محضرتان تقدیم کرده بودم. دلم نمیخواست آنچه میدیدم، تحقق یابد. هنوز دیر نشده است، تا خدا هست که یاریمان کند، شما هستید که نصیحت و دعایمان کنید، مردمی هستند که حرفهایمان را بشنوند، یقین داریم که مهارش میکنیم و بیتردید دوباره برمیگردیم به روزهایی که مردم عزیز کشورمان با سلامتی و شادمانی در کنار هم زندگی کنند. دیری نخواهد پایید تا بر چهره نازنین فرمانده مهربانمان لبخند رضایتمندی بنشانیم.»
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
نشریه اخبار و تحلیلها دوشنبه 23 تیر.pdf
136.8K
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ حرف روز (سهشنبه 24 تیر)
🔴 ميدانداري راديکاليسم
افراطگرايي و راديکاليسم، معضلي مهم در فضاي سياسي و حکمراني است که اگر جريانهاي سياسي در دام آن بيفتند، نظام سياسي را نيز دچار معضلاتي خواهند کرد. اولين آثار سوء چنين انحرافي، تنگ شدن فضاي سياسي کشور و محدود شدن دايره آزادي است؛ چراکه نظام سياسي در مقابله با رشد راديکاليسم، ناخودآگاه فضاي سياسي را نيز تنگتر خواهد کرد. راديکاليسم همچنين بر آتش خشونت در جامعه ميدمد و عواطف و احساسات را سرشار کرده و از عقلانيت و تدبير ميکاهد و مانعي بر سر توسعه و پيشرفت کشور خواهد بود. در اين ميان اين فرصتطلباناند که بيشترين بهره را از رشد راديکاليسم و تندروي در جامعه خواهند برد!
نکات تحليلي: ناکامي اصلاحطلبان در اداره کشور در طول سالهاي اخير و پس از ناکامي دولت موردحمایت ايشان و ليست اميد در مجلس دهم، موجب شده تا اقبال عمومي به اين جريان کاسته شود که اوج آن عدم کسب رأی در انتخابات مجلس يازدهم بود. اين وضعيت سرنوشت انتخابات 1400 را نيز براي این جریان تیرهوتار کرده و ظرفيت را براي رشد راديکالها در آن فراهم کرده است. کنارهگیری محمدرضا عارف از اين اردوگاه خود نشانه ديگري از حاشیهنشینی اعتداليون و رشد رادیکالها در اين اردوگاه است. ميداندار اين روزهاي اردوگاه اصلاحطلبان، سعيد حجاريان، مصطفي تاجزاده، عمادالدين باقي و عليرضا علويتبار هستند که قلمهای تند خود را بهجانب نظام نشانه رفتهاند؛ يکي در حمايت از نامه سرگشاده موسویخوئینیها قلمفرسایی کرده و حتي منتقدين درون اردوگاهي خود را تهديد و تخريب ميکند. ديگري تلاش دارد تا لبه تيز تهاجماتش را به سمت رهبري نشانه رفته و ناکارآمدي دولت اصلاحطلبان را به پاي رهبري نظام بزند و وضعيت نابسامان اقتصادي امروز کشور را محصول تدابير معظمله و اقدامات نهادهاي منسوب ايشان بداند! ديگري براي ناآرامي و آشوب، تئوريپردازي ميکند و آخري با صراحت از عدم اعتقاد به قانون اساسي، حکومت اسلامي و ولایتفقیه سخن گفته و رسماً مروج سکولاريسم شده است.
نکات راهبردي: در مواجه با اين جريان بايد به دو نکته توجه نمود: اول آنکه ميدانداري چنين افرادي در اردوگاه اصلاحطلبان به واگرايي اين اردوگاه از نظام خواهد انجاميد که بدون شک با تبعات غيرقابل جبراني همراه خواهد بود. فراموش نبايد کرد که سردمداری اين طيف در سال 1388، تقریباً تمام پيشينه و سرمايه سياسي - معنوي اصلاحطلبان را به فنا داد و جز درگير نمودن کشور دستاوردي براي آنان به همراه نداشت. لذا عقلاي قوم اصلاحطلب بايد فعال شده و افراطيون را مهار کنند! دوم آنکه مردم و افکار عمومي در برابر اين خط بايد هوشيار بوده و اجازه ندهند تا افرادي که جز به منافع حزبي و جناحي خود نميانديشند، ميداندار مديريت افکار عمومي نیز شوند. امروز مشکلات اقتصادي حاصل از تحريم و کرونا به اندازه کافي چرخ روزگار را بر تودهها سخت کرده است، بر اين وضعيت، تبعات ناشي از رشد راديکاليسم را نيفزاييم. (نویسنده: مهدی سعیدی)
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ گزارش روز (سهشنبه 24 تیر)
🔴 شکست از دشمن فرضی
شیوع ویروس کرونا در ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» در اردیبهشت 99 خبر از زمینگیر شدن این ناو در برابر دشمن نامرئی میداد؛ 1000 نفر از خدمه ناو به این ویروس آلوده شدند و آمریکا مجبور شد 4000 خدمه دیگر را در جزیره گوام مستقر کرده و ناو روزولت را از وضعیت عملیاتی خارج کند. بااینحال، ضعف ناوهای آمریکایی که زمانی غولهای دریایی خوف آور برای کشورهای جهان محسوب میشدند به این خبر خلاصه نمیشود. این روزها روند اخلال در مأموریت ناوهای آمریکایی بیشازپیش آشکار شده است.
گزارههای خبری: 1- صبح روز یکشنبه انفجاری در عرشه ناو هواپیمابر «یو اس اس بونهوم ریچارد» در منطقه سان دیهگو، روی داد. «مایک رانی» سخنگوی ناوگان نیروی دریایی آمریکا در اقیانوس آرام بدون ارائه جزئیات و دلایل این حادثه که البته تاکنون نیز باوجود گذشت ساعتها، حرفی از آن زده نشده، اعلام کرد؛ ۱۷ ملوان و چهار غیرنظامی این ناو که دچار «جراحات غیرکشنده» شده بودند، در بیمارستان بستری شدند؛ اما رسانههای این کشور اعلام میکنند که تعداد تلفات این حادثه از آمار اعلامی بالاتر است و شدت آتش بهاندازهای است که امکان مهار آن نیست و هزینههای بعدی برای بازسازی ناو نیز بهقدری بالا برآورد میشود که از رده خارج کردن آن معقولتر به نظر میرسد. 2- علاوه بر اشکالات امنیتی ناوهای آمریکایی، این روزها عقبماندگی فنّاوری بهکاررفته در آنها نیز بلای جان نیروی دریایی آمریکا شده است. بهتازگی اعلام شد که برنامه شناورهای جنگی LCS آمریکا باوجود هزینههای فراوان و تبلیغات بسیار زیاد در خصوص ویژگیها و اهمیت عملیاتی شدنشان، راه بهجایی نبرده و حالا خبرها از بازنشسته کردن ۴ ناو اولیه این سری حکایت میکنند. این کشتیها قرار بود مشخصاً در خلیجفارس و برای مقابله با بخشی از توان دریایی کشورمان، نقشهای جنگ ضد زیردریایی، مینروبی و مقابله با تهدید قایقهای تندرو را بر عهده بگیرند، اما به علت ناتوانی در رسیدن به هدف، این پروژه از برنامه تحقیقاتی نیروهای نظامی آمریکا خارج شده است.
گزاره تحلیلی: امریکا در چند دهه پیش با در اختیار داشتن ناوهای غولپیکر، یک ابرقدرت دریایی محسوب میشد؛ اما آنچه امروز مسلم است، این داشته نظامی در زمانه فعلی چندان کارایی ندارد و جز هزینه برای این کشور عایدی نداشته است. همچنین اتفاقات اخیر روی داده برای ناوها، بالگردها و هواپیماهای آمریکایی حاکی از این واقعیت است که توان نظامی این کشور برخلاف فضاسازیهای رسانهای، همچون سایر عناصر قدرت این کشور با آسیبپذیریهای جدی مواجه است. (نویسنده: فرهاد کوچکزاده)
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ خبر ویژه (سهشنبه 24 تیر)
1️⃣ ضرورت جدی گرفتن سیاستهای جمعیتی
رسانه ضدانقلاب ایران اینترنشنال طی گزارشی، با ابراز خوشحالی از کاهش جمعیت ایران، مدعی شکست سیاستهای جمعیتی مدنظر رهبر انقلاب با توجه به گزارش شورای عالی انقلاب فرهنگی و اظهارات ایشان شد. این رسانه با تأکید بر این موضوع نوشت: «دو ماه پس از انتشار نتایج تحقیقات شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر رشد منفی جمعیت در ایران، رهبر ایران، از شکست سیاست افزایش جمعیت در این کشور و تأثیر زیاد نداشتن توصیههایش دراینباره سخن گفته است.» ایران اینترنشنال دلیل دیگر ادعایش را تأکید رهبر معظم انقلاب بر مسئله فرزندآوری و مسئله نسل در جلسه روز یکشنبه (22 تیرماه) با نمایندگان مجلس یازدهم عنوان میکند. رهبر انقلاب در این دیدار تصویری فرمودند: «مسئله فرزندآوری بسیار مهم است. این موضوعی که بنده بارها در این چند سال اخیر تأکید کردهام، متأسفانه حالا که انسان نتایج را نگاه میکند معلوم میشود که این تأکیدها تأثیر زیادی نداشته. اینها احتیاج دارد به قانون، احتیاج دارد به دنبالگیری جدی دستگاههای اجرائی. بایستی به جد مسئله فرزندآوری را مهم دانست و از پیری جمعیت ترسید. یکی از پُرفایدهترین ثروتهای یک کشور جمعیت جوان است که ما بحمدالله از اوایل انقلاب تا امروز برخوردار بودیم، اگر بنا باشد بعداً برخوردار نباشیم، یقیناً عقب خواهیم ماند.»
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ حرف روز (چهارشنبه 25 تیر)
🔴 ارتقاء قدرت بازدارندگی اقتصادی
پیشنویس سند راهبردی 25 ساله ایران و چین همچنان در کانون توجه محافل سیاسی و رسانهای داخل و خارج قرار دارد. همزمان با رونمایی از این پیشنویس، کشورهای متخاصم ایران، طی یک عملیات روانی گسترده، هجمههای تندی را علیه آن به راه انداخته و در پی تشکیکآفرینی بین افکار عمومی جهت مقابله با عملیاتی شدن سند هستند.
نکات تحلیلی: 1- هر آنچه در روزهای اخیر از آمار و ارقام و آدرسها و جزایر و غیره که درباره سند راهبردی ۲۵ ساله گفته شده، از اساس واقعیت نداشته و چیزی جز «ضداطلاعات» نیست. رصد فضای رسانهای و سیاسی نشان میدهد که بخش عمدهای از دروغپردازیها پیرامون پیشنویس سند مذکور از سایت انگلیسی «پترولیوم اکونومیست» نشأت میگیرد که متأسفانه در داخل نیز برخیها آن را باور کردهاند. پترولیوم اکونومیست، یک رسانه تحلیلی در حوزه انرژی است که از نخستین روزهای رونمایی از پیشنویس سند 25 ساله، به شدت نگاه چالشی به آن داشته و به عملیات روانی پیرامون آن میپردازد. 2- سند راهبردی تهران- پکن، میتواند یک فرصت بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران برای بسترسازی اقتصادی متناسب با الگویی غیرغربی (نه به معنای الگوی چینی) باشد؛ الگویی که فاقد مؤلفههای ایدئولوژی نظام حاکم بر چین بوده و برخلاف الگوهای توسعهگرایانه کشورهای غربی و نظام سرمایهداری، به دنبال نفوذ سیاسی، فرهنگی، ارزشی و امنیتی در کشورمان نیست؛ این نوع شیوه تعامل و همکاری دقیقاً در مقابل دیدگاههای غربگرایانه که توسعه را در غرب جستجو میکنند، قرار دارد. 3- سند راهبردی 25 ساله ایران و چین نشان میدهد که ایران بر اساس شناخت درست، در حال سرمایهگذاری بلندمدت بر روی منطق و منطقه قدرت است. این موضوع یقیناً در آینده به ارتقاء سطح بازدارندگی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران منجر خواهد شد.
نکته راهبردی: سند مذکور از نقطه نظری خاص، به معنای پایان کارزار فشار حداکثری و اختلال در تلاشهای آمریکایی– صهیونیستی– اروپایی– عربی برای منزوی ساختن ایران است. پایان کارزار فشار حداکثری چیزی جز به معنای تقویت زیرساختهای اقتصادی و قدرت راهبردی جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر توانمندیهای داخلی خویش و بهرهگیری از سایر ظرفیتهای تجاری، نیست. لذا سند راهبردی 25 ساله در نگاه کلان ترسیم مسیرهایی غیر از مسیر تعامل با غرب برای اقتصاد ایران است. حال بهسادگی میتوان به دلایل سروصداهایی که در محافل آمریکایی و رژیم صهیونیستی درباره این سند بلند شده است، پی برد. (نویسنده: حمید خوشآیند)
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ گزارش روز (چهارشنبه 25 تیر)
🔴 نشانهای پیروزی
گزاره خبری: هنگام بررسی گزارش کمیته حقیقتیاب سوریه در شورای حقوق بشر سازمان ملل، بحث لفظی میان نماینده لبنان و نماینده رژیم صهیونیستی بالا گرفت؛ بر اساس گزارش وبگاه «العهد»، این بحث پسازآن رخ داد که نماینده رژیم صهیونیستی، حزبالله را سازمانی تروریستی خواند و «سلیم بدوره» نماینده لبنان در پاسخ به وی گفت، حزبالله در برابر اشغالگری صهیونیستی مقاومت کرده است. بدوره تأکید کرد: حزبالله، لبنانی است و از محبوبیت مردمی گستردهای برخوردار است، ضمن آنکه بخشی از پارلمان و دولت لبنان نیز هست. وی ادامه داد، رژیم صهیونیستی، تروریستی عمل میکند همانگونه که در سال ۲۰۰۶ به لبنان حمله کرد.
گزاره تحلیلی:
جبهه استکبار که سالهاست در برابر محور مقاومت و در میدانهای مختلف مبارزه، از جنوب لبنان تا سوریه و فلسطین و عراق و ... طعم شکستهای مکرر را چشیده است، مدتی است تلاش دارد تقابل با مقاومت را به بخشها و میدانهای دیگر بکشاند! تلاش میکند نیروهای مقاومت را در درون عراق و سویه و لبنان و ... در برابر دولتها و مردم این کشورها قرار بدهد تا به این واسطه مقاومت را که خود نتوانسته با آن مقابله کند از این طریق به چالش بکشد! اما آنچه روز گذشته در سازمان ملل رخ داد و همچنین واکنش مردم و دولت لبنان به تحریمهای اقتصادی امریکا و یا آنچه در هفتههای اخیر در عراق درباره دستگیری غیرقانونی سران مقاومت در عراق رخ داد نشانهای پیروزی جبهه مقاومت و هواداری ملتها و دولتهایشان از آنان است. اکنون مشخص شده است که این اقدام استکبار نیز حاصلی جز شکست مفتضحانه برای سناریونویسان آمریکایی و صهیونیستی نخواهد داشت. فارغ از آنکه ملتهای منطقه در کنار مقاومت ایستادهاند و فارغ از آنکه اتفاقات نشان میدهد دولتها نیز کمکم این حقیقت را دریافتهاند که حفظ منافع ملی و استقلال و حرکت روبهجلوی کشورشان درگرو حمایت و بهادادن به مقاومت است، توجه به این نکته برای همه نیروهای مقاومت همچنان ضروری است که باید بهشدت مراقبت کنند و اجازه ندهند که دشمن، مقاومت را در برابر مردم قرار داده یا با فضاسازیهای رسانهای و میدانی در جا انداختن دوگانههای دروغین تقابل نیروهای مقاومت و منافع ملی موفق نشود. (نویسنده: سید فخرالدین موسوی)
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ خبر ویژه (چهارشنبه 25 تیر)
🔴 ضریبدهی انفجاری به اخبار منفی
بررسیها نشان میدهد که ضدانقلاب و برخی جریانهای غربگرای داخلی بهمنظور سیاهنمایی از شرایط کشور بهصورت مستمر از انسداد ساختاری، قفل شدن تدبیر امور، از کنترل خارج شدن شرایط کشور در حوزه انتظامبخشی و مدیریت کشور سخن به میان آورده و میکوشند تا هجمههایی را علیه جمهوری اسلامی ترتیب بدهند. در همین رابطه طیف مزبور تلاش دارد تا طی یک عملیات روانی، علاوه بر خلق برخی خطوط خبری علیه جمهوری اسلامی از جانب دیگر برخی اخبار و پدیدههای خاص داخلی را مورد تأکید و توجه قرار داده و بر بستری از اخبار منفیای که به آنها ضریب میدهد، به امنیت روانی و قالب ذهنی مردم خدشه وارد کند. طیف مزبور همچنین با پرداخت مستمر به اخبار منفی و اخبار طراحیشده مبتنی بر عملیات روانی، در حال پیگیری راهبرد به «ستوهآوری» مردم از وضعیت کشور، با اتکا به حوادث، رخدادها و خطوط خبری عادی، اما در قالب برجستهسازی و ضریببخشی انفجاری است.
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
نشریه اخبار و تحلیلها چهارشنبه 25 تیر.pdf
134.7K
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
چرا دلار گران شد؟
🔹در روزهای اخیر و در پی نوسانات نرخ ارز و عبور قیمت هر دلار از مرز 22 هزار تومان اظهارات متفاوتی از سوی کارشناسان و مسئولان بانک مرکزی منتشر شده است. چکیده اظهارات مسئولان بانک مرکزی این است که کشور در مضیقه ارزی قرار دارد و نمی توان مانند گذشته در تخصیص ارز گشاده دستی کرد. موضوعی که منجر به حذف ارز 4200 تومانی برای واردات برخی از کالاها و افزایش قیمت دلار نیمایی به بیش از 16 هزار تومان شده است. این در حالی است که هیچ اتفاق جدیدی در ماه های اخیر نسبت به سال های 97 و 98 رخ نداده و مواردی چون تحریم های نفتی و بانکی یا حتی خروج آمریکا از برجام نیز موضوع جدیدی نیست. مسئله این است که اقتصاد ایران طی سال های 97 و 98 که با مشکلات تحریمی و کاهش درآمدهای ارزی مواجه بود با سیاست های ارزی نادرست دست به حراج منابع ارزی خود زد. حراجی که ریشه نوسانات ارزی امروز را باید در آن جستجو کرد:
🔸تخصیص 40 میلیارد دلار ارز ترجیحی به واردات کالاهای اساسی طی سال های 97 و 98 درحالی رخ داد که تورم سال گذشته به بیش از 40 درصد رسید و قیمت تمام کالاهای اساسی بی توجه به دلارهای تخصیص داده شده به شدت افزایش یافت.
🔸سیاست های بانک مرکزی باعث شد پدیده کارت های بازرگانی یکبار مصرف و صادر کنندگان غیرواقعی افزایش یافته و بر این اساس چیزی حدود 27 میلیارد دلار ارز صادراتی به کشور بازنگردد.
🔸طی دوسال اخیر به رغم محدودیت های ارزی موضوع قاچاق کالا به کشور همچنان ادامه داشت و هیچ سیاست جدی برای مقابله با خروج ارز از این طریق دیده نشد. شکی نیست که واردات چه به صورت قانونی و چه قاچاق به معنای ورود کالا به کشور و خروج ارز از کشور است. بر اساس آمارهای غیر رسمی میزان قاچاق کالا به کشور طی دوسال اخیر چیزی حدود 40 میلیارد دلار بوده است.
🔸بر اساس این اعداد چیزی بیش از 100 میلیارد دلار از منابع ارزی یا از کشور خارج شده یا به کشور بازنگشته است، فرض کنید فقط 20 درصد این دلارها درست مدیریت می شد. آیا امروز مشکلی تحت عنوان مضیقه ارزی وجود داشت؟
میثم مهرپور| دبیر اقتصاد صبحصادق
@ssweekly