🔺 انقلاب اسلامی و ساختار نوین سیاسی | زن زندگی آزادی ✌️
🔹عبدالله گنجی در گفت وگو با صبح صادق مطرح کرد
🖊زهرا ظهروند - خبرنگار
📝دکتر عبدالله گنجی، فعال سیاسی گفت: «نظامهای سیاسی به خصوص نظامهای پساانقلابی وقتی شکل میگیرند، طبیعی است که مشکلاتی دارند. یکی از اختلافات چالشبرانگیز جمهوری اسلامی به منتقدان و مخالفانش این است که منتقدان و مخالفان فکر میکنند کسانی که به جمهوری اسلامی معتقد هستند، اینجا را مدینه فاضله میدانند و نسبت به مشکلات کر و کور هستند، در حالی که اینطور نیست.» وی افزود: «نکته مهم این است که ببینیم جمهوری اسلامی در این مسیر43 ساله با این موانع به کجا رسیده است؛ در این مسیر موانع و دستاندازهای بسیار بزرگ، بحرانهای بزرگ و به فرمایش امام راحل حوادث کمرشکن، جنگ تحمیلی هشت ساله دفاع مقدس، ترورها و 41 سال تحریم وجود داشته است. اگر اینطور احساس کنیم که انقلاب اسلامی از 23 بهمن ماه سال 1357 وارد بزرگراهی شده، اشتباه است و ...
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت 《سنجاق شده》دریافت کنید
@ssweekly
اخبار صد ثانیهای 13 بهمن.mp3
2.32M
۱۳ بهمن ۱۴۰۱ #در_۱۰۰_ثانیه
🔻 «در ۱۰۰ثانیه» کانال صبح صادق
🔹تیتر اخبار تحولات داخلی و خارجی را هر روز در صبح صادق بشنوید.
@ssweekly
🔺پوستاندازی تئاتر | زن زندگی آزادی ✌️
🔹نگاهی به چهلویکمین جشنواره تئاتر فجر
🖊ندا کرمانشاهی - خبرنگار فرهنگی
📝چهلویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در حالی امسال و در اولین روز از دومین ماه زمستان افتتاح شد که تفاوتهایی با ادوار گذشته این رویداد هنری داشته است؛ تفاوتهایی که موجب بیشتر دیده شدن خیلی از آثار این دوره شد. البته «کوروش زارعی» دبیر این دوره از جشنواره بینالمللی تئاتر فجر نیز این تفاوتها را یادآوری کرده و گفته است: «امسال در بخش ارسال اثر تفاوتهایی وجود داشت، چرا که از سالهای پیش ارسال مستقیم آثار به جشنواره حذف شده بود و جشنواره بینالمللی تئاتر فجر هیجان نداشت. اما امسال سازوکاری اندیشیدیم که آثار با جشنواره فجر به اجرا در بیایند تا مردم نسبت به کار هنرمندان کنجکاو شوند. از ویژگیهای دیگر جشنواره امسال همزمان نبودن جشنواره تئاتر با جشنواره فیلم بود.
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت 《سنجاق شده》 دریافت کنید
@ssweekly
🔺نور
🔹داستان
🖊سمانه رحمانی - نویسنده
📝هر بار که میخواستم از خانه بیرون بروم، خودم را توی آینه میدیدم. از خودم و چهرهام بدم میآمد. دوست داشتم هر جوری شده تغییرش بدهم. بعد معاینات اولیه، آزمایشها را انجام دادم و حالا توی راه مطب بودیم. خیلی گشتیم تا مطب جدید دکتر را پیدا کردیم. احمد توی راه آخرین تلاشش را کرد تا من را منصرف کند، اما نتوانست. گوشم به این حرفها بدهکار نبود، باید عمل میکردم و هیچ چیزی نمیتوانست مرا از تصمیمم منصرف کند. سالها دلم میخواست مثل یکی دو تا از همکلاسیهام بینیام را عمل کنم. به خاطر همین مدتها بود پسانداز میکردم.
📌احمد که نتوانست قانعم کند، من را جلوی مطب گذاشت و رفت تا دنبال جای پارک بگردد. مطب شلوغ بود. با بی حوصلگی نشستم. در ذهنم خودم را تصور میکردم. خودی را که آرزو داشتم ببینم.
📌خانمی کنارم نشست. دختر کوچک زیبایی در آغوش داشت. چقدر شلوغ بود. فکر نمیکردم عمل زیبایی این همه مشتاق داشته باشد. دستی روی سر دخترک کشیدم. برای سرگرمی و گذر وقت مشغول بازی با او شدم، اما دخترک حوصله نداشت. رنگ زرد صورتش لبخندش را بیرمق کرده بود. شاید از شلوغی مطب کلافه شده بود. از دختر کوچولو ناامید شدم و با هیجان از مادرش پرسیدم تصمیم دارد مثل من بینیاش را عمل کند؟
📌زن مثل بمبی منفجر شد. اشک توی چشمش جوشید. انگار منتظر گوشی شنوا بود تا دلش را خالی کند، حرفهایش مثل آتش سوزانی بود. خنده صورتم محو شد. تازه تابلوی مقابلم را دیدم. متخصص خون... پزشکی بود که در همسایگی دکتر زیبایی، جا خوش کرده بود.
📌چه دل پر دردی داشت. شوهر کارگر و فرزند بیمار و هزار و یک جور سختی که باید به خاطر بیماری تحمل میکردند و از همه مهمتر پول عمل که قرار بود با فروش موتور و کمک چند نیکوکار تهیه شود... .
هاج و واج نگاهش میکردم، که منشی اسمم را صدا کرد. بلند شدم. سست و کرخت شده بودم. انگار پاهایم به زمین قفل شده بود. آرام و گنگ به سمت در رفتم و خودم را داخل اتاق انداختم. جلوی اتاق آینه بزرگی بود. ناخودآگاه خودم را در آینه برانداز کردم. دکتر لبخند شیرینی به لب داشت. چند نکته را بررسی و تاریخ عمل را مشخص کرد. بعد آرام و مهربان به رایانه روی میزش اشاره کرد و گفت:« به به! ببین من چهره شما رو با این نرمافزار طراحی کردم ببین خوشت میاد؟»
📌به تصویرم خیره شدم... آیا این همانی بود که دوست داشتم ببینم؟ همانی که مدتها توی ذهنم تصویرش را مجسم میکردم؟ صدای گریههای دخترک معصوم توی گوشم بود، تصویر مادر نگرانش و حرفهایی که تنم را لرزانده بود.
📌بدون اینکه چیزی بگویم از دکتر تشکر کردم و بیرون رفتم. چیزی در وجودم جوشید. حسی مادرانه و عجیب! به سمت زن رفتم. دخترش را که حالا در خواب شیرین فرو رفته بود، نوازش کردم. شماره حسابش را همانجا با اصرار گرفتم و همه پول عمل را به حسابش ریختم. آسوده از در مطب بیرون رفتم. احمد تازه از آسانسور بیرون آمده بود. با تعجب نگاهم کرد.
شیرینی کاری که کرده بودم، قلب هر دویمان را پر از نور کرده بود.
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت 《سنجاق شده》دریافت کنید
@ssweekly
🔺شنونده ناگفتهها
🔹حسن ختام
📝میخوانیمتان «یا من یعلم ضمیرالصامتین»
📌به وسعت تمام سکوتی که به هر دلیل در وجودمان ریشه دوانده است، «دوستتان داریم». این را که از روی خجالت لب به دندان گرفتهایم یا از بیآبرویی کولهبار گناهی که بر دوش داریم به لکنت افتادهایم، نمیدانیم! فقط این را میدانیم که دوستتان داریم.
📌شما تنها کسی هستید که زبان دلمان را هجی میکنید و از چشمانمان کلمات را میخوانید. صیاد دل ما شمایید. شمایید که کلمات را یکی یکی از تنگ قلبمان بیرون میکشید و حرفهای ناگفتهمان را گفته میکنید. خوشحالیم که دستمان جلوی شما رو است. خوشحالیم که میدانید دوستتان داریم.
با تمام بدیهایی که شاخه و برگ گرفتهاند و ریشه دواندهاند؛ با تمام گناهانی که گوشه و کنار وجودمان را محاصره کردهاند، دست بلند میکنیم و سلام میدهیم. سلامی که امن است. سلامت است. دوستی و محبت است.
📌محصور در تضاد بودن افتخاری نیست. مولاجان! دستی بکش و این حصار تفاوت را بگسل.
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت 《سنجاق شده》دریافت کنید
@ssweekly
🔺قرآن ناطق الهی
🔹گفتاری از حجتالاسلام والمسلمین حبیبالله فرحزاد به مناسبت میلاد مولیالموحدین امیرالمؤمنین علی(ع)
🖊گروه معارف
📝روایت داریم شیطان در چند جا نعره زده است. یک جا وقتی که سوره حمد نازل شد؛ چون «ام الکتاب» و خلاصه قرآن است و خلاصه حمد هم «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ» است؛ یعنی شما وقتی «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ» میگویی، در واقع همه قرآن را به زبان آوردهای. ا
📌میرالمؤمنین(ع) فرمودند: «خداوند همه قرآن را در حمد قرار داده است و همه حمد را در «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ» خلاصه کرده و همه «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ» را در بای «بسم الله» خلاصه کرده و همه بای «بسم الله» هم در نقطه زیر باى «بسم الله» خلاصه شده است.» (العلم نقطة كرها الجاهلون؛ میدانید که شروع کلمات با نقطه است. قلم که روی کاغذ میرود با نقطه است که تبدیل به الف و دیگر حروف میشود.) بعد حضرت فرمودند: «من نقطه باء بسم الله هستم، قرآن ناطق من هستم.»
📌لذا بزرگی میگفت: اگر کسی یکبار یاعلی بگوید مثل اینکه یک ختم قرآن کرده است. سیدزینالعابدین ابرقوئی کتابی به نام «ولایتالمتقین» دارد که در آنجا میگوید از این حدیث استفاده میشود که حقیقت و باطن قرآن وجود آقا امیرالمؤمنین(ع) است و کسی که یاعلی میگوید مانند این است که یک دور قرآن را در وجودش گذرانده است. اتصال به امیرالمؤمنین(ع) اتصال به قرآن است؛ چون حقیقت قرآن همینها هستند... .
📌در شب معراج که پیامبر(ص) به آسمان رفتند، صحنههای خیلی مهمی را دیدند که بخش زیادی از آن درباره حضرت اميرالمؤمنين(ع) بوده است. پیامبر(ص) میفرمایند: «در آسمان چهارم دیدم آقا علی(ع) تشریف دارند و ملائکه میآیند دور حضرت طواف میکنند و میروند. از جبرئیل پرسیدم، پسر عم من به اینجا تشریف آوردهاند. عرض کرد نه یا رسولالله(ص)، ملائکه آسمان در خانه خدا شکایت کردند که مردم زمین این توفیق نصیبشان شده که جمال مولا را ببینند مگر ما ملائکه چه گناهی داریم که آقا را زیارت نکنیم. اصرار کردند و خداوند متعال شبه و تمثال مولا را در آسمان چهارم برای ملائکه گذاشته است و آنها فوج فوج می آیند زیارت و طواف میکنند و یک بار هم بیشتر نوبتشان نمیرسد. (چون ملائکه عددشان خیلی زیاد است و بیشترین موجودات عالم ملائکه هستند.)... .»
📌چندین روایت داریم که فرمودهاند «النَّبَإِ الْعَظِیمِ» امیرالمؤمنین(ع) است. چون مسلمانها در مورد قیامت اختلاف ندارند و خداوند بعد از آن میفرماید: «الَّذِى هُمْ فِیهِ مختَلِفُونَ». همه انبیاء در گرفتاریهایشان از مولا کمک میگرفتهاند. پیامبر(ص) ما هم در همه مسائل از حضرت امیر(ع) کمک میگرفتند.
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت 《سنجاق شده》 دریافت کنید
@ssweekly
🔺جایگاه والا و ارزشمند پدر نزد خداوند
🔹به مناسبت میلاد حضرت علی (ع)
🖊سیدحسین خاتمی خوانساری - دبیر گروه معارف
📝همانطور که این آیه لفظش خاص، ولی معنایش عام است، منطوقش خاص و مفهومش میتواند عام باشد. یعنی در اینجا میتوانیم زنده کردن را معنای معنوی هم در نظر بگیریم که هر کسی که سبب هدایت و تربیت کسی شود، گویا دنیا را زنده کرده است و والدین به ویژه پدر، بهدلیل این جایگاه خاصشان مقام والایی دارند. درباره اینکه در این آیه میتوان تربیت و هدایت و راهنمایی کردن یک انسان بهسوی حیات معنوی و اخلاقی را زنده کردن تمام جهان دانست، باید به روایتی استناد کنیم از سماعه که میگوید: از امام صادق(ع) درباره آیه32 سوره مائده پرسیدم. فرمود: هر کس نفسی را از گمگشتگی به رهیافتگی آورد، گویا آن را زنده کرده... .(الکافی، ج۲، ص۲۱۰) این خصوصیت است که خداوند دوست میدارد و از ما میخواهد به کسی که جلوه مظاهر الهی است، احترام بگذاریم و با ...
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت 《سنجاق شده》 دریافت کنید
@ssweekly
🔺نقابهایی که کنار رفتند
🔹یادداشت جبهه
🖊حسن نوروزی - دبیر گروه جبهه
📝سیاهه جنایتها و خیانتهای کشورهای اروپایی و آمریکایی بر مردم و حکومت ایران تا به امروز بر کسی پوشیده نیست. این عصبانیتها و خشونتهای غرب از زمانی شدت گرفت که مردم ایران خواستند روی پای خودشان بایستند و دستهای چدنی پشت دستکشهای مخملی را پس بزنند؛ یعنی از ابتدای شکلگیری انقلاب اسلامی.
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت 《سنجاق شده》 دریافت کنید
@ssweekly
🔺تبیین علیه تحریف!
🔹یادداشت سیاسی 1080
🖊علی حیدری - سردبیر
📝مردان و زنان مبارز که از نخستین روزهای نهضت پای کار بودند و با ایستادگی و مقاومت در برابر فشارهای رژیم طاغوت انقلاب اسلامی را به ثمر رساندند، بهترین گواه بر شرایط و وضعیت حاکم در زمان ستمشاهی بودند و همانها بهترین سنجه و مقیاس برای شرایط قبل و بعد از پیروزی انقلاب هستند. نسلهای دوم و سوم انقلاب هم به واسطه شناختی که از امام خمینی(ره) داشتند، با درک صحیح از دوران مبارزه و پیروزی و تحولات پس از پیروزی انقلاب بهویژه دفاع مقدس، جایگاه انقلاب اسلامی، نقش و کارکرد آن و آثارش را در عرصههای گوناگون زندگی مردم ایران احساس میکنند. شاید یکی از دلایل عشق و ارادت ویژه آنها به امام خمینی(ره) هم به دلیل معاصرتشان با آن بزرگمرد است.
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت《سنجاق شده》دریافت کنید
@ssweekly
اخبار صد ثانیهای 16 بهمن.mp3
2.39M
۱۶ بهمن ۱۴۰۱ #در_۱۰۰_ثانیه
🔻 «در ۱۰۰ثانیه» کانال صبح صادق
🔹تیتر اخبار تحولات داخلی و خارجی را هر روز در صبح صادق بشنوید.
@ssweekly