1107.pdf
2.87M
🗞 صبح صادق شماره 1107منتشر شد
📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده مسیر عاشقی؛ نگاهی به ابعاد
پیادهروی اربعین را همینجا بخوانید.
🔹نسخه الکترونیکی هفته نامه صبح صادق، یکشنبهها صبح در پایگاه اینترنتی و پیشخوانهای مجازی منتشر میشود
May 11
صبح صادق
🗞 صبح صادق شماره 1107منتشر شد 📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده مسیر عاشقی؛ نگاهی به ابعاد
🔺بریکس و آینده ایران
🔹سرمقاله 1107
✍️یدالله جوانی - مدیر مسئول
📝در جهانخوارگی آمریکا و تلاشش برای سلطه بر جهان و به دست گرفتن مدیریت بینالمللی، به ویژه بعد از فروپاشی بلوک شرق و لشکرکشی آمریکا به غرب آسیا و اشغال کشورهایی، چون افغانستان و عراق با هدف سلطه انحصاری بر این منطقه به عنوان تنها راه رسیدن به رهبری جهان، هیچ محل بحث و مناقشه نیست. آمریکاییها با طرح خاورمیانه جدید یا طرح خاورمیانه بزرگ، به دنبال آمریکایی کردن خاورمیانه به عنوان کلید مدیریت بر جهان بودند!
🔗 متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
🔺قطب بازار انرژی
🔹نگاهی به اهمیت عضویت عربستان، ایران و مصر در بریکس
✍️رضا صارمی - دکترای امنیت ملی
📝 کشت فراسرزمینی به ویژه پس از جنگ اوکراین و افزایش قیمت جهانی محصولات غذایی با حساسیت بیشتری از سوی کشورهای دیگر دنبال میشود. با پیوستن اعضای جدید به ویژه جمهوری اسلامی مسئله مبارزه با یکجانبهگرایی غرب به سرکردگی آمریکا با شدت بیشتری از سوی اعضا دنبال میشود؛ به خصوص در موضوع حذف دلار از مبادلات کشورهای عضو و استفاده از ارز کشورهای عضو یا ارز مشترک که این موضوع از سوی روسیه دنبال میشود. روسیه پیشنهاد کرده است ارز تجاری به نام «بریکس» ایجاد شود.
🔗 متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
🔺صریح و صمیمی
🔹نگاهی به سفر یک روزه حجتالاسلام والمسلمین رئیسی به قم و دیدار با مراجع تقلید عظام
✍️حسین چخماقی - خبرنگار
📝 حجتالاسلام والمسلمین رئیسی نیز در جریان این دیدارها ضمن اشاره به برخی مشکلات گریبانگیر کشور پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم، برخی اقدامات و دستاوردها را طی دو سال گذشته بیان و تصریح کرد: «دولت هرگز معیشت مردم را به اخم و لبخند دیگران گره نزده و نخواهد زد؛ رشد اقتصادی ۴ درصدی، رشد ۶ درصدی تولید و رکوردشکنی تجارت خارجی ۵۳ میلیارد دلاری با توسعه روابط با کشورهای منطقه، از جمله اقدامات دولت در مسیر پیشرفت کشور بوده است.»
🔗 متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
🔺راهکاری روشن برای مسئلهای قدیمی
🔹یادداشت سیاسی
✍️عزیز غضنفری - عضو شورای سیاست گذاری صبح صادق
📝به تازگی بر سر موضوع بخشنامهای که از وزارت کشور درباره انتخابات صادر شد، بین نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دولت اختلافنظرهایی پدید آمد. آنگونه که پیداست وزارت کشور با این استدلال که به دنبال عدالت انتخاباتی است، چنین بخشنامهای را ابلاغ کرده است. از آن سو جمع نسبتاً زیادی از نمایندگان مجلس نیز بر این عقیده بوده و هستند که بندهایی از بخشنامه صادرشده، عملاً یک سال مانده به پایان دوره چهار ساله نمایندگان را نادیده گرفته و آنها را در زمینه بخشی از وظایف خود از جمله نظارت بر بخش اجرایی کشور، از حیّز انتفاع ساقط کرده است.
🔗 متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
🔺تقریظهای رهبری قطبنمای عرصه فرهنگ
🔹معاون هماهنگکننده دفتر تنظیم و نشر آثار رهبرمعظم انقلاب در گفتوگو با صبح صادق
✍️حسن نوروزی - دبیر گروه جبهه
📝یکی از برنامههای رهبر معظم انقلاب در گسترش فرهنگ کتابخوانی، سنت تقریظ و حاشیهنویسی بر کتابهاست. این تقریظها در دهه گذشته به شدت مورد توجه و پیگیری جوانان قرار گرفته است که نخستین دلیل این مدعی حضور فعال جوانان با عنوان مدافع حرم در آن سوی مرزهای ایران است و دلیل دیگر انتشار گسترده و فروش بالای این کتابها در طول این دهه است؛ از این رو پیگیری کتابهای تقریظ شده رهبر معظم انقلاب و کارهای فرهنگی و رسانهای صورت گرفته برای این کتابها به ویژه در هفته گذشته که پانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت و اولین رویداد ملی تکریم فعالان مساجد سراسر کشور برپاشد، ما را بر آن داشت که با معاون هماهنگکننده دفتر تنظیم و نشر آثار رهبرمعظم انقلاب، «ایمان عطارزاده» به گفتوگو بنشینیم.
🔗 متن کامل را بخوانید
📥پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
🔺پیادهروی اربعین میراث شهدا
🔹یادداشت
✍️حسن نوروزی - دبیر گروه جبهه
📝در این یک ماه و خردهای منبرها و کتابهای بسیاری را درباره محرم و به ویژه عاشورا شنیدهایم و خواندهایم تا این روزها که پا به چله روز عاشورا، یعنی اربعین گذاشتهایم دست خالی نباشیم و با درک و معرفت ویژهای به مسیر کاروان عشق پا بگذاریم. مسیری که هر چقدر هم رصدش کنیم، در گوشه گوشه آن یاد و جانفشانی شهدای دفاع مقدس و مدافعان حرم به خوبی مشاهده میشود.
🔗 متن کامل را بخوانید
📥پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
1.pdf
7.71M
نشریه عطش شماره 1
نشریه عطش در ایام اربعین در شهر کربلا همه روزه منتشر می گردد. نشریه عطش با تحریریه عام عاشقان حضرت سیدالشهداء (ع) که اکثرا از خبرنگاران زبده و فعالان عرصه رسانه می باشند تولید و منتشر می شود. این نشریه در حال حاضر به سردبیری علی حیدری چاپ شده و در فضای مجازی بصورت الکترونیک توزیع می گردد.
@ssweekly
🔺جاذبه امام حسین(ع)
یادداشت اربعینی
گروه پرونده
اربعین حسینی چهلمین روز پس از شهادت امام حسین(ع) در روز عاشورای سال ۶۱ و مصادف با بیستم ماه صفر است. در این میان، برخی منابع ذکر کردهاند که اسرای کربلا روز ۲۰ صفر سال ۶۱ قمری در بازگشت از شام برای زیارت مدفن امام حسین(ع) به کربلا رفتهاند. گروهی از علما نیز همچون شیخ مفید و شیخ طوسی هم تصریح کردهاند که اسرا در بازگشت از شام به مدینه رفتند و جابربنعبدالله انصاری در این روز به عنوان اولین زائر بر سرمزار امام حسین(ع) حاضر شده است. به عبارت دیگر، در شناخت منشأ اربعین با دو روایت مواجه هستیم. نخست روزی که اسرای کربلا از شام به مدینه مراجعت کردند. دوم روزی که جابربنعبدالله انصاری، صحابی پیامبر خدا(ص) از مدینه به کربلا وارد شد تا قبر حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را زیارت کند. شیخ مفید (م ۴۱۳) در «مسار الشیعه» که در ایام موالید و وفیات ائمه اطهار(ع) است، به روز اربعین اشاره کرده و نوشته است: «این روزی است که حرم امام حسین(ع)، یعنی کاروان اسرا از شام به سوی مدینه مراجعت کردند. نیز روزی است که جابربنعبدالله برای زیارت امام حسین(ع) وارد کربلا شد.»
نخستین زائر اربعین
جابربنعبدالله انصارى از صحابه رسول خدا و ياران با وفاى اهل بيت(ع) است. پدرش عبداللهبنعمروبنحرام انصارى از پيشگامان دعوت پيامبر(ص) براى هجرت به مدينه است. در روایات از عطيّه عوفى نقل است: «همراه با جابربنعبدالله انصارى براى زيارت قبر امام حسين(ع) حرکت کرديم؛ وقتى به کربلا رسيديم، جابر وارد رودخانه فرات شد و غسل (زيارت) کرد؛ آنگاه لنگى بر کمر بست و حولهای بر دوش انداخت (همانند لباس محرم) و سپس خود را خوشبو نمود و به سمت قبر امام حسين(ع) حرکت کرد. به هنگام حرکت همواره ذکر میگفت، تا آنکه به قبر نزديک شديم.
در آن هنگام به من گفت: «دستم را روى قبر بگذار.» هنگامى که دستش را روى قبر گذاشتم، جابر بيهوش بر روى قبر افتاد.
من آب به صورت جابر پاشيدم تا به هوش آمد. آنگاه سه بار صدا زد: «يا حسين» و ادامه داد: «حَبيبٌ لا يُجيبُ حَبيبَهُ»؛ آيا دوست، پاسخ دوستش را نمىدهد؟!
سپس با خودش گفت: «چگونه (حسين) پاسخت را بدهد، در حالى که ميان خون آغشته شده و بين بدن و سرش جدايى افتاده است؟»
از این رو مطابق نقل سيدبنطاووس، کاروان اهل بيت(ع) در کربلا با جابر و يارانش ملاقات کردند و با گريه و ناله و زارى به استقبال يکديگر شتافتند و چند روزى را در کربلا به اقامه عزا مشغول بودند.
شروع جاذبه مغناطیسی حسین(ع)
با این همه، اربعین در شکل امروزی و میلیونی آن به زمان سقوط صدام در سال ۲۰۰۳ میلادی و 1381 شمسی بازمیگردد که با ایجاد فضای باز ناشی از سقوط حزب بعث و ظلمهایی که در ۴۰ سال دیکتاتوری بر مردم عراق روا داشت، بار دیگر مسلمانان و شیفتگان اهل بیت(ع) به صورت محدود پیادهروی اربعین را احیا کرده و رفته رفته با استقبال قابل توجهی مواجه شد. حضرت آیتالله سیدعلی خامنهای، رهبر معظم انقلاب نیز درباره اهمیت پاسداشت و بزرگداشت روز اربعین حسینی در اول فروردین سال ۱۳۸۵ چنین بیان کردند: «شروع جاذبه مغناطیسی حسینی در روز اربعین است، جابربن عبدالله را از مدینه بلند میکند و به کربلا میکشد، این همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرنهای متمادی در دل من و شما هست.»
حالا اما از هنگامی که نخستین زائر مضجع منور اباعبدالله الحسین(ع)، جابربنعبدالله انصاری در روز اربعین از مدینه به سمت کربلا رهسپار شد تا به امروز ۱۳۷4 سال میگذرد. در تمام این سالها که تاریخ حوادث بسیاری را به خود دیده است، بودهاند حاکمانی، همچون عباسیان و امویان و تا همین دوران ما صدام حسین که همواره سعی داشتند با ایجاد خفقان مانع از یادآوری نام حسین(ع) شوند؛ اما امروز آن حاکمان ستمگر به خاک رفتهاند و نامی از آنها بر سر زبانها نیست؛ ولی نام حسین(ع) و در نهایت پیادهروی اربعین حسینی به بزرگترین اجتماع در جهان اسلام تبدیل شده است. سال 1395 پایگاه «هافینگتونپست» نوشت: «اربعین بزرگترین گردهمایی جهان است و با این وجود، احتمالاً شما تاکنون چیزی در مورد آن نشنیدهاید. اربعین هر تجمع دیگری را در نظر کوچک میکند و در سال گذشته جمعیت آن به مرز ۲۰ میلیون رسید. در واقع نام شیعیان باید در چند زمینه در کتاب ثبت رکوردهای جهانی گینس ذکر شود: بزرگترین گردهمایی سالانه، طولانیترین میز غذاخوری مستمر، بالاترین میزان غذای رایگان به مردم، بیشترین و بالاترین میزان افراد داوطلب برای خدمت در یک واقعه منحصر که تمام آنها تحت خطر قریبالوقوع بمبگذاریهای انتحاری اتفاق میافتد.»
پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
🔺حماسهای کمنظیر در 100 سال اخیر
🔹یادداشت اربعینی
✍️گروه پرونده
📝معمولاً کمتر حادثهای در عرصه بینالملل اتفاق میافتد که مبدأ تحولات و تحلیلها قرار گیرد. در تاریخ صدساله اخیر جهان، حوادثی مانند انقلاب اسلامی ایران، فروپاشی شوروی و حادثه ۱۱ سپتامبر در رده و سطح چنین حوادث موجآفرین و تأثیرگذاری قرار دارند؛ اما در چند سال اخیر دو حرکت دیگر به این حوادث اضافه شده است؛ یکی موج نوین بیداری اسلامی و دیگری راهپیمایی عظیم اربعین که در عرصه بینالملل بازتاب و تأثیر وسیعی از خود به جا گذاشتهاند.
✔️ در سوم آذرماه سال 1395، رهبر معظم انقلاب در دیدار با بسیجیان به شور و حماسه حضور مردم در پیادهروی اربعین اشاره کردند و فرمودند: «معمولاً در اینجور پدیدههایی که انسان مشاهده میکند که تبلیغاتی برای آن انجام نگرفته؛ لکن ناگهان یک پدیدهای در محیط دید انسان بُروز میکند، دست خدایی مشهودتر از همهجای دیگر است... اینها پدیدههایی است که هیچ تبلیغاتی هم برایش نمیشود، تلاشی هم انجام نمیگیرد. شما ببینید برای اینکه ده هزار نفر، پنجاههزار نفر را یکجا جمع کنند، چقدر تلاش تبلیغاتی در دنیا انجام میگیرد، آخرش هم نمیشود. اینجا با وجود موانع فراوان، از ایران فقط دو میلیون نفر برای پیادهروی هشتاد کیلومتری- برای پیادهروی، نه برای لذّت بردن و در هتل لمیدن- بلند میشوند میروند کربلا؛ چند برابر آن [هم] از خود عراق و از مناطق دیگر؛ این یک حادثه الهی است، این یک پدیده الهی است؛ این نشاندهنده این است که این راه، راه عشق است؛ منتها نه عشق مجنونانه، عشق همراه بصیرت؛ مثل عشق اولیا به خدا؛ اَللهُمَّ ارزُقنی حُبَّکَ وَ حُبَّ مَن یُحِبُّکَ وَ حُبَّ کُلِّ عَمَلٍ یوصِلُنی اِلی قُربِک؛ این حبّ و این عشق، عشق همراه با بصیرت است؛ میداند، میفهمد و این جاذبه او را میکشد، این مغناطیس او را میکشد. خب، بنابراین کار، کار بزرگی است؛ پدیده، پدیده عظیمی است.»
✔️ مهمترین فرصت و ثمره سیاسی حماسه اربعین صدور تفکر و اندیشه جمهوری اسلامی و انقلاب ایران به تمام دنیاست. تفکر «نه سلطه میپذیریم و نه سلطه میکنیم» و اندیشه «حمایت از مستضعفین جهان» و در کنار این دو، تأکید بر دو عنصر اسلام و نقش ملتها و نقشآفرینی تودههای مردمی ایرانی، عراقی و لبنانی در عظیمترین تجمع جهانی، نشان میدهد سیاست فرامنطقهای جمهوری اسلامی مثبت و تأثیرگذار بوده و بیداری ملتهای منطقه را به دنبال داشته است کهموج اولیه این بیداری اسلامی با الهام از انقلاب اسلامی ایران به وجود آمد و اکنون در قدم بعدی این فرآیند با ترویج تفکر عاشورایی میتواند در بیداری نوین اسلامی منطقه تأثیرگذار باشد.
تأکید بر زیارت اربعین از توصیههای ائمه، به ویژه امام حسن عسگری(ع) است که در آخرین روزهای قبل از غیبت امام زمان این وصیت و توصیه صادر شده است. آن حضرت بهعنوان آخرین امام حاضر، کربلا را بهعنوان قرارگاه و میعادگاه مؤمنين تعیین فرموده، آن را به عصر غیبت اختصاص دادهاند.
اربعین ظرفیت تمدنسازی بزرگی است که به منزله ثمره حرکت عظیم سیدالشهداء برجایمانده و مواجهه سادهاندیشانه و مانند یک منسک فردی یا حرکت جمعی صرفاً معنوی، دست ما را از بهرهگیری از ظرفیتهای آن کوتاه میکند. بنابراین، قطعاً با این رویکرد، باید به آسیبشناسی و آفتزدایی از این کنگره عظیم دست زد و سیاستها و برنامهها درباره آن، بازبینی، اصلاح و ترمیم شود.
✔️ آگاهسازی عمومی از طرق مختلف و با استفاده از ابزارهای رسانهای متنوع، ازجمله منابری که در اختیار عالمان دینی و مداحان اهل بیت(ع) است، تحقیقاتی که میتواند در قالبهای ترویجی و تبیینی افراد را آگاه کند، بهرهبرداری از هنرهای تجسمی، ادبیات داستانی و اشعار آیینی، استفاده از قالب فیلم و سریال و روی آوردن به مستندسازیهای جذاب با محتواهای مناسب میتواند در جهت آگاهسازی عمومی بسیار مؤثر باشد.
ویژگی مهم راهپیمایی اربعین مردمنهاد بودن آن است. این راهپیمایی یک حرکت تاریخی خودجوش، طبیعی و مردمی بر پایه معارف حسینی بوده، مدیریت اصلی آن بر عهده خود مردم است. از این رو، شناخت پیچیدگیهای آن و آگاهیبخشی عمومی نسبت به آنها در حوزههای بینشی، گرایشی، رفتاری و سیاستگذاری معقول نهادهای رسمی و دولتی میتواند در بهرهبرداری از ظرفیتهای این کنگره عظیم و مقابله با تهدیدها و آسیبهای آن مفید و اثربخش باشد.
📥پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly