✅ حرف روز(چهارشنبه 3 اردیبهشت)
🔴 دلمشغولی نمایندگان مجلس آینده
کمتر از 40 روز تا آغاز به کار مجلس يازدهم باقي مانده و نمايندگان خود را آماده ورود به مجلس ميکنند. در اين ميان رايزنيها براي تعيين هیئترئیسه و بهطور ويژه رئيس مجلس آغاز شده است.
نکات تحليلي: ۱. در ميان نمايندگان منتخب مردم چند اسم این روزها بيش از ديگر اسامي بهعنوان گزينه رياست مجلسي شنيده ميشود که محمدباقر قاليباف، عليرضا زاکاني، حميدرضا حاجي بابايي، فريدون عباسي، علي نيکزاد، شمسالدين حسيني، از اين جملهاند. ۲. رقابت براي رياست مجلسي امري طبيعي است که نبايد نسبت به آن نگران بود، مادامیکه اين رقابت به چالش و واگرايي نينجامد؛ اما اگر قرار باشد که حاصل آن ايجاد چنددستگي و قطبهاي کاذب در مجلس شود که بخشي از توان نمايندگان مجلس را صرف اموري غيرواقعي کند، بدون شک اقدام ناصوابي است که بايد از آن پرهيز شود. ۳. بهغیراز انتخاب رئیس و هیئترئیسه، امور بسيار مهمتری جزو وظايف مجلسيان است که به نظر ميرسد برخي از آن امور بايد در همين فرصت چهلروزه دنبال شود و از دست دادن اين فرصت، خساراتي براي مجلس به بار میآورد. ازجمله اين موارد توجه به اين نکته است که مجلس جايگاهي است که يکي از الزامات کارآمدي آن، هماهنگي بین نمايندگان ميباشد. اين در حالي است که اغلب نمايندگان آنچنان از يکديگر شناخت نداشته و ما با ۲۹۰ نمايندهاي مواجه هستیم که اغلب آنان در روز افتتاح مجلس همديگر را ملاقات ميکنند و از مبناي فکري و نگرشي يکديگر ناآگاهاند! ازاینرو بهتر است فرصت باقيمانده تا آغاز به کار مجلس صرف همافقي نگاه و گفتوگو ميان منتخبان شود تا آثار انسجام حاصلشده در مصوبات مجلس عيان گردد. همچنين تشخيص اولويتها، مسئله اصلي است که مجلس بدون توجه به آن نميتواند مجلسي توانمند و مؤثر باشد. اين اولويتها بايد در ذهن تکتک نمايندگان شکل بگيرد و تفاهمي درباره آنان به وجود بيايد و براي رسيدگي به آن برنامهريزي شود. در کنار اولويتها، لحاظ کردن فوريتها نيز مسئله مهمي است که بدون توجه به آن انتظارات مردم برآورده نميشود.
نکته راهبردی: اگر مجلس بتواند در ماههاي ابتدايي کار خود چند طرح مؤثر براي رفع مشکلات مهم و آني موکلان داشته باشد، بدون شک بر ميزان رضايت مردمي خود خواهد افزود. زمان باقیمانده تا آغاز به کار مجلس فرصتي براي تدبير در اين زمينه است تا کار مجلس با توان حداکثري آغاز شود.
✅ کانال رسمی هفتهنامه صبح صادق
🆔 @ssweekly
✅ اخبار ویژه (چهارشنبه 3 اردیبهشت)
1️⃣ نامهای سرگشاده به خواهر مری
شورای هماهنگی خواهران بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران طی نامهای به معصومه ابتکار، موارد زیر را به وی گوشزد کردند: «در شرایطی که درگیر کرونا هستیم، شما بهعنوان معاونت امور زنان ریاست جمهوری چه تسهیلاتی برای بانوان سرپرست خانوار، زنان بد سرپرست و بانوانی که مشاغلی چون خدمات نظافتی و کارگری در رستوران دارند، فراهم کردهاید؟ آیا دغدغه و اولویت اول بانوان ما در این کشور اسلامی همچون غرب وحشی، مسئلهی خشونت خانگی است؟ آیا مسائل زنان خانهدار در کمک به اقتصاد خانواده در این بحران بینالمللی و حمایت از زنان بیسرپرست و امنیت روانی زنان کارمند برای شما اهمیتی کمتر از خشونت خانگی در ایران دارد؟ چرا در جلسه با نمایندگان زن سفارتخانهها با موضعی تحقیرآمیز و سراسر ضعف و وادادگی، چوب حراج به آبروی زنان ایرانی زدید؟ چرا معاونت امور زنان برای خوشایند سازمانهای بینالمللی آمار و اطلاعات زنان سرپرست خانوار را روی سایت معاونت قرار داد و باب مداخلات مغرضانه این سازمانها را در این امور گشود؟ قرار گرفتن شما در جایگاه منتقد درحالیکه خود موظف به حل مشکلات بانوان هستید، جای بسی تأمل دارد!»
2️⃣ پایگاههای آمریکایی و اسرائیلی در تیررس پهپادها
شبکه منوتو به توان نظامی ایران اعتراف کرد و گفت: «پهپادهای نظامی ایران با برد 1500 کیلومتر که حالا بعد از حمله موشکی سپاه به پایگاه نیروهای آمریکایی بهراحتی هر نقطهای را در عراق میزند و تا خاک اسرائیل را در تیررس دارد؛ جنگافزاری که جمهوری اسلامی میگوید با نمونههای روسی و آمریکایی آن برابری میکند. هواپیماهای بدون سرنشین جنگی ازایندست فاکتورهای کلیدی در خلیجفارس، معبر یکپنجم نفت جهان برای جمهوری اسلامی است.
✅ کانال رسمی هفتهنامه صبح صادق
🆔 @ssweekly
🚀 از فرماندهی فضایی نیروی هوافضای سپاه چه می دانید؟
🔻 نیروی هوافضای سپاه را شاید با موشک، پهپاد، پدافند و جنگنده بشناسند؛ اما امروز زمان آن رسیده که پس از قریب به ده سال با فرماندهی فضایی آن هم آشنا شویم. نیروی هوافضای سپاه چهار فرماندهی موشک، پهپاد، پدافند هوایی و فضایی و چند معاونت و زیر مجموعه دارد.
🔹 فضایی شدن سپاه به سال ۱۳۸۸ و انتصاب سردارحاجی زاده به فرماندهی نیروی هوافضای سپاه باز میگردد؛ آنجا که رهبری در حکم انتصاب فرمانده جدید نیروی هوایی سپاه، از عنوان«نیروی هوافضای سپاه»استفاده کردند و اولین جرقه ورود سپاه به فعالیت های ساختاریافته فضایی ایجاد شد.
🔹به دنبال این تغییر عنوان، در آذر ماه ۱۳۹۱ فرماندهی فضایی نیروی هوافضای سپاه در یک ساختار موقت شروع به کار کرد و اقدامات خود در حوزه پژوهش، تحقیقات، احصاء دانش و تولید ماهواره و ماهوارهبر ادامه داد.
🔹 به دنبال فعالیتهای موثر این فرماندهی، در سال ۱۳۹۶ از طرف فرمانده معظم کل قوا تشکیل فرماندهی فضایی با رویکردی متمرکز در نیروی هوافضای سپاه و با هدف دستیابی به اهداف دفاعی در فضا رسماً ابلاغ شد.
🔹اقدامات فرماندهی فضایی تا به امروز که ماهواره نور توسط ماهوارهبر قاصد به فضا پرتاب شد، ابعاد رسانهای پیدا نکرده بود و حتی نام آن نیز در جایی مطرح نشده است. در حقیقت باید گفت سپاه و نیروی هوافضا طی دهسال گذشته، دور از نمایش رسانهای مشغول ظرفیت سازی فضایی بوده است.
🖌 #شلتوکی
✅ کانال رسمی هفتهنامه صبح صادق
🆔 @ssweekly
🖌درباره ماهواره اطلاعات نظامی نور
📌ماهواره نور از چند جنبه نقطه آغاز یک دوران کاملا جدید است:
1⃣ پرتاب این ماهواره آغاز استفاده نظامی ایران از فضاست که مهم ترین خاصیت آن رسیدن به سطحی کاملا جدید و بی سابقه از اشراف اطلاعاتی بر فضاهای اختصاصی و مشترک جهانی است.
2⃣دوم- ایران در ادامه این مسیر می تواند شکل گیری یک تهدید موشکی را همان لحظه آغاز در هر کجای جهان که باشد، رصد کند. این امر توان دفاع موشکی کشور در حراست از آسمان کشور را ‘فضاپایه’ می کند. این چیزی است نظام هشداردهی فضایی خوانده می شود و تعداد بسیار اندکی از کشورها در جهان از این قابلیت بهره مند هستند.
3⃣ ایران در ادامه مسیر استفاده نظامی از فضا می تواند ‘فضاهای حیاتی دشمن در دور دست’ و ‘تهدیدات برد بلند’ را با اشرافی بی سابقه رصد کند. ما قادر خواهیم بود ببینیم دشمن آرایش خود را چگونه و با چه اهدافی تغییر می دهد و چه میزان از این آرایش، واقعا عملیاتی است.
4⃣- دسترسی نظامی به فضا مفهوم هدایت و ناوبری را بویژه در زمینه موشک های بالستیک به طور اساسی متحول می کند. از یک دهه قبل، کابوس امریکا این بوده که برنامه موشکی ایران، با یک سیستم ناوبری مستقل ایرانی در فضا تلفیق شود. این امر نه فقط دقت موشک ها را به طور معجزه آسا بالا می برد بلکه در یک افق زمانی کوتاه، با توجه به توان موشکی فعلی ایران، امکان ‘انهدام اهداف در فضا’ را هم به ایران خواهد داد.
5⃣- در افق آینده، یک پدیده بسیار خارق العاده تر هم قابل مشاهده است و آن چیزی است که ‘همگام سازی همه یگان های عملیاتی در یک جنگ پیچیده’ نامیده می شود. مفهوم ساده آن این است که می توانید رفتار جنگنده ای را که در آسمان است با تانک و نفربر روی زمین، با کشتی روی دریا و حتی تکاور داخل جنگل ‘همگام’ کنید؛ به گونه ای که آنها با تلفیق و به اشتراک گذاری سریع همه اطلاعات موجود، بهترین تصمیم را در کوتاه ترین زمان بگیرند. این بدون یک زیرساخت اطلاعات نظامی فضاپایه میسر نیست.
💠خداقوت به مردانی که در سخت ترین شرایط بهترین و خلاقانه ترین پروژه ها را پیش می برند.
✍مهدی محمدی
✅ کانال رسمی هفتهنامه صبح صادق
🆔 @ssweekly
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فرمانده کل سپاه: هر تهدیدی را در خلیج فارس با قدرت پاسخ می دهیم
🔹به یگان های دریایی خود دستور داده ایم اگر شناور یا واحد جنگی از نیروهای تروریست آمریکا بخواهد امنیت کشتی های غیرجنگی یا شناورهای رزمی ما را تهدید کند، آن شناور یا واحد را هدف قرار دهند.
🔸سردار سلامی از ماجرای دریایی هفته گذشته هم این گونه می گوید ...
✅ کانال رسمی هفتهنامه صبح صادق
🆔 @ssweekly
8.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سردار جعفرآبادی فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران:
🔹ماهواره نور يک در سپاه يک پروژه نيست بلکه يک ابر پروژه مي باشد و تلاش داريم در مدارهاي بعدي نيز ماهواره نور 2 را بفرستيم
✅ کانال رسمی هفتهنامه صبح صادق
🆔 @ssweekly
ماهواره نور۲ در راه است
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه:
🚀 ماهواره نور بخشی از پازل فضایی سپاه بود. این ماهواره روزانه ۱۶ بار به دور کره زمین میچرخد.
🚀 سنسورهای ماموریتی «نور» تا ده روز آینده فعال میشود.
🚀 در نقشه راهمان ماهوارههای با مقیاس بزرگتر و مدارهای بالاتر را داریم.
🚀گام بعدی ما این است که ماهواره نور-۲ را در مدار زمین قرار دهیم.
✅ کانال رسمی هفتهنامه صبح صادق
🆔 @ssweekly
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فرمانده نیروی هوافضای سپاه: اگر آمریکایی ها به حمله موشکی عین الاسد پاسخ می دادند ۴۰۰ نقطه را می زدیم
✅ کانال رسمی هفتهنامه صبح صادق
🆔 @ssweekly
صبح صادق
🎥 فرمانده نیروی هوافضای سپاه: اگر آمریکایی ها به حمله موشکی عین الاسد پاسخ می دادند ۴۰۰ نقطه را می ز
سردار حاجیزاده: کار فضایی را چراغ خاموش پیش بردیم
فرمانده نیروی هوافضای سپاه:
🔹ما میدانستیم که دشمنان به دنبال رصد این کار هستند و تلاش کردیم که به صورت چراغ خاموش کار را پیش ببریم.
🔹پس از ۹۰ دقیقه که این ماهواره یک دور به دور زمین چرخید، سیگنال آن را در شمال غرب کشور دریافت کردیم.
🔹از {ماهواره نور همچنان سیگنال دریافت میکنیم و زنده است.
🔹اینکه داد آمریکایی ها درآمده نشان دهنده اهمیت این مسئله است.
♦️سردار حاجی زاده: ما امروز یک ابرقدرت هستیم
🔻به مردم قول میدهیم فناوری فضایی شدن را پیش میبریم
🔻تهدیدهای ترامپ مصرف داخلی دارد مردم اصلا نگران نباشند
✅ کانال رسمی هفتهنامه صبح صادق
🆔 @ssweekly
▼ حرف روز
💠 پیامهای "نور"
🔸خبر مهم هفته پیش فضای اخبار سیاسی منطقهای و جهانی را که ناشی از ویروس کرونا به سردی گراییده بود، شکست و رویداد مهم پرتاب ماهواره به فضا در صدر اخبار سیاسی و امنیتی جهان نشست و بار دیگر ایران را به کانون یکی از رخدادهای مهم سیاسی- امنیتی مبدل ساخت. ماهواره نور بهعنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران با موفقیت پرتاب شد و در مدار 425 کیلومتری زمین قرار گرفت؛ اما تبعات این رویداد مهم و راهبردی همچنان ادامه دارد.
🔻نکات تحلیلی:
1️⃣این ماهواره با نمونههای گذشته تفاوتهای اساسی دارد و آن اینکه پیشران آن ترکیبی از سوخت مایع و جامد است. در دهه فجر سال 98 بود که سپاه با رونمایی از پیشران فضایی سوخت جامد "سلمان" که دارای نازل متحرک بود، از توان عملیاتی سپاه برای هدایت بهتر و کارآمدتر پیشرانهای فضایی در محیط خارج از جو خبر داد. این پیشران به خاطر اینکه امکان تغییر و اصلاح مسیر را در خارج از جو دارد، دارای اهمیت مضاعف است. بدنه غیرفلزی و سبک طراحیشده برای این ماهوارهبر افزایش قابلیتها و موفقیتآمیز بودن این دستاورد، دارای نقش بوده است.
2️⃣پرتاب ماهواره نور به معنای آن است که توان و قابلیت سپاه در عرصه اطلاعاتی و سایبری برای کشور تولید مزیت راهبردی نماید. هنوز همه ابعاد و کارکردهای این ماهوارهبر منطق تحفظهای نظامی آشکار نشده است، اما اجمالاً باید گفت، در پی ساخت این ماهواره و گام نهادن در این مسیر، هدایت تسلیحات هوشمند کشور و دقت آنها به نحو چشمگیری افزایش پیدا میکند، رصد تصویری با دید مرئی و رصد راداری سطح زمین را تسهیل مینماید، مخابرات امن و رله ارتباطات را بین بخشهای زمینی و هوایی و سیستم فرماندهی و کنترل ایجاد مینماید و نهایتاً توان بازدارندگی دفاعی، اقتصادی و صنعتی کشور را ارتقا خواهد داد.
🔻نکته راهبردی: این اقدام موقعیت راهبردی ایران را در بین کشورهای قدرتمند دنیا تثبیت خواهد کرد. دستیابی به چنین فنّاوری و قرار گرفتن در فضا ضرورتی اجتنابناپذیر است و از بسیاری از مسائل مهم و متنوع کشور در حوزههای نظامی و غیر آن گرهگشایی میکند. نکته مهم در اینجا آن است که بروز چنین توانمندی در عرصه طراحی، ساخت و پرتاب در دوران تحریم، برای همه ناظران دارای پیام خاص و متناسب است. این رخداد استراتژیک درحالیکه قدرتهای جهانی از انتقال فناوری آن به نزدیکترین شرکای خود امتناع میورزند، نماد خودباوری و اعتمادبهنفس استعداد ایرانی به حساب میآید.
✅ کانال رسمی هفتهنامه صبح صادق
🆔 @ssweekly
▼گزارش روز
💠سست شدن خانه عنکبوت
🔻در رژیم صهیونیستی پس از ۱۷ ماه و برگزاری سه انتخابات پارلمانی، بالاخره دو حزب لیکود به رهبری نتاتیاهو و حزب آبی و سفید به رهبری گانتز برای تشکیل دولت توافق کردند.
🔸گزارههای خبری:
1️⃣بعد از برگزاری سه انتخابات و عدم موفقیت نتانیاهو و گانتز در تشکیل کابینه، این دو نفر اعلام کردند که به دلیل شیوع کرونا و تحولات جهانی به توافقی چندجانبه رسیدهاند. بر اساس این توافق تا یک سال ونیم نتانیاهو، نخستوزیر دولت میماند و گانتز، قائممقام نخستوزیر و وزیر دفاع و متحدش در ائتلاف آبی- سفید؛ گابی اشکنازی هم وزیر امور خارجه خواهند بود. در ادامه نیز یک سال ونیم بعدی گانتز به نخستوزیری رژیم صهیونیستی میرسد و البته الآن از ریاست پارلمان کنار میرود و آن را به یک چهره حزب لیکود میسپارد.
2️⃣بر اساس این توافق بسیاری از وزارتخانههای مهم به حزب آبی و سفید خواهد رسید و نتانیاهو علناً در انتخاب آنها از خود اختیاری ندارد. او تنها به دنبال حق وتو برای لغو آرای دادگاه عالی بود که پروندههای فساد خود را تبرئه کند.
3️⃣ توافق نتاتیاهو و گانتز بخش مهم دیگری دارد و آن موافقت طرفین با الحاق اراضی کرانه باختری است. این توافق بیش از همه نشاندهنده این امر است که طرفین عدم تشکیل دولت را بهمنزله عدم اجرای معامله قرن میدانند؛ بنابراین توافق مزبور بیشتر در جهت اجرای معامله قرن است تا مقدمات اجرایی آن در آینده به خاطر عدم تشکیل دولت به عقب نیفتد.
🔻نکته راهبردی: ائتلاف اخیر بیش از آنکه نشاندهنده یک ائتلاف پایدار باشد، نشان از شکافهای عمیق سیاسی در این رژیم دارد؛ زیرا در صورت عدم توافق طرفین باید چهارمین انتخابات پارلمانی برگزار میشد. توافق اخیر و برگزاری سه انتخابات بهخوبی نشان داد که پایههای سیاسی این رژیم بیشازپیش سست و لرزان است و خانه سست عنکبوت بهترین تعبیر برای آن است.
✅ کانال رسمی هفتهنامه صبح صادق
🆔 @ssweekly
▼ خبر ویژه
💠 نیاز، مادر هر ابتکاری است
🔻خبرگزاری روسی اسپوتنیک در مورد اهمیت پرتاب "ماهواره نور" به فضا توسط سپاه نوشت: «موفقیت سپاه در قرار دادن ماهواره نظامی خود در مدار زمین میتواند این زمینه را فراهم کند که ایران مانند دیگر کشورهایی که ماهوارههای نظامی در اختیار دارند کره زمین را از فضا رصد کند و هرگونه تهدیدی را قبل از اینکه به ایران برسد خنثی کند. همچنین این امکان را به ایران میدهد که محل استقرار نیروهای دشمن و تحرکاتشان را رصد کند و همچنین بتواند حتی به جمعآوری اطلاعات از دشمنان خود بپردازد. علاوه بر همه این مزایا ایران با تجربه پرتاب ماهواره و قرار دادن آن در مدار زمین موفق شده به فناوری پرتاب موشکهای بالستیک که میتواند از جو زمین خارج شود برسد، معمولاً این فناوری اجازه میدهد که کشورها با استفاده از فناوریهای همراه با گردش زمین موشکهای خود را به مقاصدی بسیار دور با فاصله چند هزار کیلومتری برسانند و بر همین اساس میتوان گفت ایران امروزه به کلوپ کشورهای انگشتشمار دارای این فناوری پیوسته. ایرانیها ثابت کردند که نیاز، مادر هر ابتکاری است و چون آنها به موشکهایی برای تأمین امنیت خود نیاز دارند توانستهاند در این زمینه به اوج برسند و در هر زمینه دیگری که نیاز دارند میتوانند به اوج برسند.» اطلاعات مربوط به مسیرهای طی شده توسط این ماهواره نشان میدهد که "نور" ایرانی چندین مرتبه از روی نقاط مختلف ایالاتمتحده آمریکا و حداقل یکبار از روی سرزمینهای اشغالی عبور کرده است؛ بنابراین میتوان گفت؛ دوران تصویربرداری انحصاری ماهوارههای جاسوسی غربی از ایران به سر آمده و حالا ماهوارههای ایرانی نیز از نقاط مختلف مورد علاقه خود نهفقط در منطقه اطراف کشورمان و بلکه حتی خاک آمریکا نیز تصویربرداری میکنند.
✅ کانال رسمی هفتهنامه صبح صادق
🆔 @ssweekly