نشریه اخبار و تحلیلها دوشنبه 22 اردیبهشت.pdf
138.1K
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🆔 @ssweekly
✅ حرف روز (سهشنبه 23 اردیبهشت)
🔴 بازخواني حکومت علوي
ماه مبارک رمضان علاوه بر آنکه فرصتي است براي خودسازي معنوي و بازگشت روحي آدمي به مسير تعالي، دريچهاي است براي يادآوري نام امیرالمؤمنین(ع) و بازخواني حکومت علوي که از ديروز تا فردا، همچنان الگوي همه حقيقتطلبان و عدالتخواهان باقیمانده و خواهد ماند. اين بازخواني به ضرورتي مستمر براي همه آزاديخواهان و عدالتطلبان در طول تاريخ تبديل شده است.
گزارههاي تحليلي: اولین ملاحظه اساسي امیرالمؤمنین(ع) در باب حکومت آن است که ايشان به حکومت نه بهمثابه هدف، بلکه ابزاري براي تحقق اهدافي متعالي مينگرد که مشروعيت خود را در تلاش براي تحقق آن اهداف کسب خواهد کرد. حکومت در ذات خود در نگاه علي(ع) متاع بيارزشي است که اگر در خدمت بشريت قرار گيرد؛ داراي بها و ارزش خواهد شد. لذا علي(ع) خطاب به عبدالله بن عباس ميفرمايند: «به خدا سوگند اين کفش بيارزش نزد من محبوبتر است از حکومت بر شما، مگر آنکه حقي را برپا سازم يا باطلي را براندازم» (خطبه 33) دومين ملاحظه در اين باب، بررسي اهداف حکومت در نگاه علوي است. در اين نگاه، رسالت مهم و محوري پيامبران الهي رهانيدن بشر از زنجيرهاي بندگي غير و رساندن آدمي به آزادي معنوي و كمال الهي است. آزادي حقيقي، گوهري گرانبهاست كه دين براي اعطاي آن به آدمي تلاش كرده و بر آن است تا با اقامه "حكومت حكمت" زمينه رشد و تعالي مادي و معنوي آدمي را فراهم آورد. سرور آزادگان جهان در خطبه131 نهجالبلاغه، اهداف تشكيل حكومت را چنين برميشمارد: «1- بسط عدالت در حوزههاي مختلف،2- تأمین امنيت همهجانبه،3- ايجاد رفاه و تأمین معاش،4- بسترسازي براي تعالي روحي افراد جامعه و گسترش معنويت از طريق اجراي حدود الهي» موارد فوق را در چهارگانه عدالت، امنيت، رفاه و هدايت ميتوان خلاصه کرد که روح و گوهر و اهداف حکومت ديني و دولت اسلامي را تشکيل ميدهد. سومين ملاحظه در حکومت امیرالمؤمنین، جايگاه و اعتبار مردم در حکومت است. حکومت علي(ع) يک حکومت به تمام معنا مردمي است. امام اهل مشورت است و تصميماتش را براي مردم عرضه ميکند و از آنان راه چاره ميجويد. ضمن آنکه معيار قضاوت در مورد تصمیمگیریها را شرع مقدس قرار ميدهد. علي(ع) محبوب قلبهاي مسلمين بود و همين پشتوانه است که نام او را براي هميشه تاريخ ثبت کرده است.
نکته راهبردي: اين مشخصهها امروز بايد سرلوحه نظام اسلامي در مسير تحقق دولت اسلامي قرار گیرد و انتظار ملت انقلابي از دولتمردان آن است که با همه توان براي تحقق چنين دولتي تلاش نمايد.
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🆔 @ssweekly
✅ گزارش روز (سهشنبه 23 اردیبهشت)
🔴 پایان شراکت 75 ساله
در روزهای اخیر ایالاتمتحده تصمیم به برچیدن سامانههای ضدموشکی پاتریوت و کاهش ظرفیتهای نظامیاش در عربستان گرفته است. ترامپ نیز ضمن تأیید اخبار فوق گفته است «ما از کشورهای دیگر محافظت میکنیم و دیگر کشورها آن طوری که باید به ما احترام نمیگذارند. در برخی موارد حتی آنها از ما خوششان نمیآید. آن روزها به پایان رسیده است». از سال ۱۹۴۵ که «ملک عبدالعزیز» بنیانگذار پادشاهی سعودی همراه با «فرانکلین روزولت» رئیسجمهور وقت آمریکا پایههای شراکت با واشنگتن را طی دیدار مهمی در یک کشتی آمریکایی در کانال سوئز ریختند، تا به امروز روابط دو طرف همیشه گرم و دوستانه بوده است تا اینکه در هفتههای اخیر محمد بنسلمان نوه عبدالعزیز، با اتخاذ یک سیاست نفتیای که به مذاق ترامپ خوش نیامده است، این روابط را پس از ۷۵ سال به «بنبست» کشانده است، طوری که برای نخستین بار در روابط دیپلماتیک، ترامپ پشت تلفن با لحن بیسابقهای و با فریادهای بلند، بنسلمان را مورد سرزنش قرار داده و او را تهدید کرده است. اینکه ماجرای اختلافات اخیر ریاض و واشنگتن به سیاستهای نفتی عربستان بازمیگردد، موضوع بحث حاضر نیست. مسئله فراتر از اینهاست. در حقیقت ریشه و منشأ اصلی اختلافات موجود را باید در دو مسئله مهم جستجو کرد. نخست، سیاستهای «منفعتطلبانه» ترامپ و دوم، «افول» قدرت منطقهای عربستان. روابط آمریکا و عربستان برخلاف دیدگاههایی که این روابط را «استراتژیکی» یا راهبردی تلقی میکنند، یک روابط «تاکتیکی» و عمودی، یعنی دستوری و از بالا به پایین است. آمریکا همواره به عربستان بهمثابه ابزاری برای پیشبرد سیاستهای منطقهای خود و تأمین آسان و کمهزینه منابع انرژی، نگریسته است. کاهش شدید قیمت نفت، ترامپ را به این جمعبندی رسانده که عربستان دیگر چیزی برای دوشیدن ندارد. این در حالی است که افول قدرت و جایگاه منطقهای عربستان نیز که ناشی از سیاستهای نابخردانه و «جنونآمیز» بنسلمان جوانک و خام است، دولت آمریکا را به این تصمیم رسانده که شرطبندی روی اسب بازنده، یک خطاست.
گزاره تحلیلی: سیاستهای اخیر ترامپ در قبال عربستان، یکبار دیگر نشان داد که رژیم آمریکا تحت هیچ شرایطی مورد اعتماد نیست؛ همان سخن معروف و خلاف مصالح بشری وینستون چرچیل که میگوید «نه کشوری برادر ماست و نه دشمن دائمی ماست. ما برحسب منافعمان باید روابطمان با کشورها را تنظیم کنیم».
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🆔 @ssweekly
✅ اخبار ویژه (سهشنبه 23 اردیبهشت)
🔴 نزدیکی به رژیم صهیونیستی؛ این بار به بهانه کرونا
"اورشلیم پست" نوشت: «سه کشور در حوزه خلیج[فارس] ازجمله بحرین، طی هفتههای اخیر پیرامون دریافت اطلاعات و کمک برای مقابله با این ویروس با اسرائیل رایزنی کردند.» به نوشته این روزنامه، این سه کشور ضمن ابراز توجه به ابزارهای لازم برای مقابله با کرونا، به مرکزی درمانی شیبا در تلآویو رفتند. این روزنامه رژیم صهیونیستی افزود: «سفیر امارات در سازمان ملل هفته پیش تصریح کرد، دولتش آماده است تا در زمینه تولید واکسن کرونا با اسرائیل همکاری کند.»
◄ فرقهای که بیسروصدا در کشور قدرت میگیرد/ یکی از فرق سنتی درویشی فعال در کشور، فرقه «ذهبیه» است که شاید برخلاف سایر جریانهای درویشی مانند نعمت اللهی گنابادی یا نوربخش، سیاستی نامریی و خزنده دارد. درک ملموستر این امر از طریق رفتارشناسی فرقه مزبور میسر است؛ اساساً ذهبیه همواره خود را جریانی بیحاشیه جلوه داده تا بیشتر توجهات بر جریانهایی چون نعمتاللهی، سلطانعلی شاهی و تحرکاتشان مانند فاجعه خیابان گلستان هفتم تهران معطوف شود. ذهبیون با بهرهگیری از این فرصت، توان خود را معطوف به کادرسازی تشکیلاتی و افزایش قدرت در حوزههای اقتصادی و حتی سیاسی کردهاند. مؤسس کارخانههای چای «احمد» و «محمود»، یکی از سران این فرقه است.
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🆔 @ssweekly
نشریه اخبار و تحلیلها سهشنبه23 اردیبهشت.pdf
133.9K
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🆔 @ssweekly
هدایت شده از KHAMENEI.IR
پیام تسلیت فرمانده معظم کل قوا درپی شهادت جمعی از پرسنل نیروی دریایی ارتش؛
حضرت آیت الله خامنهای فرمانده معظم کل قوا در پیامی به امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش ضمن تسلیت شهادت جمعی از دریادلان نیروی دریایی ارتش در حادثه دردناک شناور کُنارک، صبر و تسلای خانوادههای داغدار و شفای آسیب دیدگان این حادثه را از خداوند متعال مسألت کردند.
متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران
حادثهی دردناک شناور کنارک که به شهادت جمعی از دریادلان نیروی دریائی ارتش انجامیده برای اینجانب بسیار تلخ و تاسف آور است. گرچه کارکنان زحمتکش که در هنگام خدمتی دشوار و با افتخار جان باختهاند از پاداش و ثواب الهی برخوردارند انشاءالله، ولی غم از دست دادن عزیزان برای خانوادههای آنان و خسارت فقدان جوانان صمیمیِ پرتلاش برای نیرو بسی بزرگ و سنگین است. اینجانب به آن خانوادههای داغدار تسلیت عرض میکنم و صبر و تسلای آنان و شفای آسیبدیدگان را از خداوند مسألت مینمایم و از مسئولان ذیربط میخواهم که ابعاد این حادثه را به درستی روشن کرده، ضمن شناسائی مقصران احتمالی، تدابیر لازم برای عدم تکرار چنین پیشامدهای خسارتبار و تلخ را اتخاذ نمایند.
سید علی خامنهای
۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹
✅ حرف روز (چهارشنبه 24 اردیبهشت)
🔴 دامی به نام مذاکره و گفتوگو
«حسین موسویان» فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو سابق تیم مذاکرهکننده هستهای، روز دوشنبه (22 اردیبهشت) طی یادداشتی در روزنامه «آرمان» با تأکید بر اینکه «اگر با ترامپ سازش نکنیم، جنگ میشود»، نوشت: «اگر او[ترامپ] تسلیم فشار تندروها و تشنگان جنگ شود، ممکن است مسیر تخاصم فعلی او با ایران، منجر به درگیری نظامی هم بشود. چنین وضعیتی نه تنها موجب ویرانی بیشتر منطقه میشود، بلکه عواقب بحران کرونا را نیز تشدید خواهد کرد.»
نکات تحلیلی: 1ـ مذاکرات هستهای که به هزینهای به نام برجام برای کشور منتهی شد، یکی از نمونههای عینی مذاکره ایران با امریکا است؛ از اینرو اینکه گفته شود ایران مخالف مذاکره با آمریکا یا اروپا یا هر کشور دیگری است، سخن درستی نیست. تنها استثنای ایران در حوزه مذاکره و روابط خارجی، رژیم صهیونیستی است؛ به استثنای این رژیم که نامشروع و غاصب است، باب مذاکره و تعامل به روی هر کشوری که منافع ملت و تمامیت ایران را محترم شمارد، باز است. 2ـ تجربه نشان داده است، آمریکا رژیمی «غیرقابل اعتماد» و «زیادهخواه» است؛ لذا مذاکره با دولتی که مظهر بیاعتمادی و توسعهطلبی در دنیاست و به پیمانها، تعهدات و مقررات بینالمللی هیچگونه اعتقاد و اعتنایی ندارد، کاری عبث و برخلاف منافع و امنیت ملی است؛ به بیانی سادهتر، مذاکره با آمریکا نه تنها به تأمین منافع و امنیت ملی نمیانجامد، بلکه در نقطه مقابل آن، موجب تضعیف قدرت، اقتدار و همچنین امنیت ملی میشود. 3ـ مذاکره، دام آمریکا برای به تور انداختن ایرانِ مقتدر و قوی است. آمریکا به مذاکره بهعنوان ابزاری برای «مهار» و «خلع» ایران از تمام مؤلفههای قدرت خود مینگرد. آمریکا تحت هیچ شرایطی پای میز مذاکرهای که چارچوبها و مختصات آن را ایران تعیین کند، نمینشیند؛ بنابراین هیچ عقل سلیمی نمیپذیرد با رژیمی که از مذاکره به عنوان ابزار فریب استفاده میکند، مذاکره کند.
نکته راهبردی: راهکار رهایی از مشکلات کشور، بهویژه در حوزه اقتصاد را نه در آمریکا، بلکه اساساً باید در راهبردهایی جستوجو کرد که با عناوین مختلف، اعم از اقتصاد مقاومتی، خوداتکایی و به طور خلاصه در «قوی شدن» از جانب رهبر معظم انقلاب ارائه شده است. این سخن رهبر حکیم، فرزانه و دوراندیش انقلاب اسلامی را باید بر سردر دستگاه سیاست خارجی و دیپلماسی کشور نوشت که بنا بر هزارویک دلیل، «سازش با آمریکا هزینه دارد».
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🆔 @ssweekly
✅ گزارش روز (چهارشنبه 24 اردیبهشت)
🔴 اراده جمعی
توسعه و پیشرفت اقتصادی یکی از اهداف مهم کشور و از ضرورتهای جدی نظام اسلامی در این روزهاست؛ موضوعی که درجه اهمیت آن برای کشورمان را میتوان از نامگذاری سالها از سوی رهبر معظم انقلاب بهخوبی سنجید و درک کرد؛ اما تحقق این مسئله نیازمند پیششرطها و گزارههای متعددی است که یکی از مهمترین آنها مبارزه با مسئله قاچاق است.
گزاره خبری: اخبار و ابراز نگرانیها درباره قاچاق مکرراً از سوی مسئولان و دستگاههای مختلف مطرح شده است؛ اما همچنان شاهد این هستیم که مسئله قاچاق و وارد شدن بدون ضابطه کالاهای خارجی به کشور وجود دارد؛ چنانکه در روزهای ابتدایی سال جاری، رئیس بانک مرکزی در گفتوگویی با ابراز نگرانی از ورود قاچاق اظهار داشت: «من چندی پیش مسئولان این کشور آسیایی را تهدید کردم که اگر به تعهدات خود در خرید نفت ایران پایبند نباشید، اجازه فروش محصولات شرکتهای شما را در ایران نمیدهیم؛ اما در کمال تعجب شاهد بودم که نسبت به تهدید من کاملاً بیتفاوت بودند؛ اما بعدتر متوجه شدم که تمام کالاهای شرکتهای آن کشور در بازار ایران به صورت قاچاق عرضه میشود و عملاً ما امکان استفاده از ابزارهای حاکمیتی را در این زمینه نداریم.» فراتر از این روایت «ناصر همتی»، حالا گزارش تحقیق و تفحصی است که دیروز در مجلس قرائت شد. این گزارش نشان میدهد سالانه ۲۵ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور میشود! حال سؤال اینجاست که آیا این شرایط با حمایت از تولید ملی و تقویت قدرت اقتصادی کشور قابل جمع است؟
گزاره تحلیلی:
حل مسئله قاچاق که بالاتر از آسیبهای اقتصادی، در مواردی مانند آنچه رئیس بانک مرکزی عنوان کرد، تهدیدی برای امنیت ملی و حکمرانی ملی است، نیازمند اراده جمعی دستگاههای حاکمیتی و بدنه اجتماعی است. دستگاههای نظارتی و امنیتی با کنترل مرزها و جریانهای قاچاق، دستگاه قضائی با برخورد با متخلفان، دستگاههای تقنینی با وضع قوانین ضد قاچاق و حمایت از تولیدات داخلی، دستگاههای اجرایی با اجرای دقیق قوانین موجود و البته در جایگاه ویژه، ما مردم بهعنوان خریداران کالا و جامعه هدف کالای قاچاق، در ریشهکنی این پدیده شوم نقشی ویژه داریم.
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🆔 @ssweekly
✅ خبر ویژه (چهارشنبه 24 اردیبهشت)
1️⃣ پاسخ حیدرالعبادی به فرافکنیها درباره سردار قاآنی
نخستوزیر اسبق و رئیس فراکسیون «النصر» در پارلمان عراق، ادعای دخالت سردار «اسماعیل قاآنی» فرمانده نیروی «سپاه قدس» در امور داخلی عراق را رد کرد. «حیدر العبادی» دوشنبه شب در گفتوگو با تلویزیون «الفرات» ارگان خبری «جریان حکمت ملی» (سید عمار حکیم) که تاکنون در منابع خبری مختلف عراقی نیز بازتاب داشته است، گفت که سردار قاآنی در امور داخلی عراق هیچگونه دخالتی ندارد. وی به نقل از سردار قاآنی آورده است که از انتخابهای عراق هرچه باشد، حمایت میکند. العبادی در ادامه به جایگاه شهید «قاسم سلیمانی» در میان گروههای مختلف عراقی اشاره کرد و افزود که شهید سلیمانی به زبان عربی مسلط بود و روابط متینی با همه گروههای مقاومت و مجاهدین در جبهههای جنگ علیه گروه تروریستی «داعش» داشت. سردار شهید سلیمانی با همه سیاسیون عراق روابط خوب و گستردهای داشت و این روابط به همین محدود نمیشد، بلکه در تماس مستقیم با مردم عراق بود و بسیاری به داشتن پیوندهای دوستی با شهید سلیمانی اذعان کردهاند.
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🆔 @ssweekly
اخبار روزانه چهارشنبه 24 اردیبهشت.pdf
132.4K
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🆔 @ssweekly
🔴 الگوی اطلاع رسانی در فضای مجازی تا روز قدس
باسمه تعالی
🔻 عنایت به اهمیت روز قدس، برنامههای امسال از روز جمعه ۹۹/۲/۲۶ مصادف با سالروز اشغال فلسطین (يوم النكبة) تا روز جمعه ۹۹/۳/۲ مصادف با روز جهانی قدس به مدت یک هفته انجام خواهد شد.
✅ به همین منظور جهت اشتراک و وحدت رویه ، جمعی از کارشناسان رسانه ای موارد زیر جهت بزرگداشت روزجهانی قدس در فضای مجازی پیشنهاد داده اند. استدعا داریم از محضر نخبگان سیاسی و فعالان فضای مجازی و مدیران کانال های سیاسی که ضمن اطلاع رسانی به دوستان، بر اساس الگوی زیر اقدام فرمایند. ( یدالله مع الجماعه)
1⃣ کمپین يوم النكبة (سالروز اشغال فلسطین) در روز جمعه ۹۹/۲/۲۶ که با هشتک زیر کار می شود:
#Covid1948
2⃣ هفته شهید قدس گرامیداشت حاج قاسم سلیمانی از روز شنبه ۹۹/۲/۲۷ الی پنجشنبه ۹۹/۳/۱ و با هشتک زیر کار میشود:
#شهيد_القدس
3⃣ کمپین روز جهانی قدس در روز جمعه ۹۹/۳/۲ که با هشتکهای زیر فعالیت میشود:
#القدس_درب_الشهداء
#قدس_راه_شهدا
#FlyTheFlag
#Palestine
4⃣ انتشار گسترده پیامها و متن فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت روز قدس
🔻 #انتظارات:
✅ از عموم جوانان آتش به اختیار انتظار میرود در کنار اجرای برنامه های متمرکز، ضمن برگزاری جلسات هم اندیشی با موضوع روزقدس ایده ها و برنامه های #ابتکاری خود را با دیگر دوستان به اشتراک بگذارند.
✅ با توجه به انعکاس جهانی برنامه های روز قدس سعی شود در برنامه ها پیام هایی به زبان عربی و انگلیسی منتشر شود
✅ ویروس کرونا نبایست موجب غفلت از غده منحوس سرطانی اسرائیل شود.
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🆔 @ssweekly