🔅🔅🔅🔅
🔸 مسلمان شدن به وسیله شنیدن دو آیه از سوره طور
🔶 "جبیر" که از کفار مکه بود، بعد از غزوه بدر به مدینه آمد تا در مورد اسرای مکه با پیامبر(ص) صحبت کند. هنگام اذان صبح، در حالیکه پیامبر(ص) مشغول نماز جماعت بود، به مسجد آمد. جبیر چون کافر بود و اجازه ورود به مسجد را نداشت، صبر کرد تا حضرت نمازش را تمام کند.
وی بیرون از مسجد به نماز و قرائت پیامبر(ص) گوش میداد، آن حضرت در رکعت اول بعد از حمد سوره «طور» را تلاوت نمود تا به این آیه رسید:
(إِنَّ عَذَابَ رَبِّكَ لَوَاقِعٌ * مَا لَهُ مِنْ دَافِعٍ )همانا عذاب پرودگار حتماً واقع خواهد شد و هیچ کس نمیتواند آن را دفع کند.
وقتی جبیر این آیه را شنید، بر خود لرزید و روی زمین نشست. سپس به فکر افتاد که چارهای برای عذاب قیامت بیندیشد و خود را از آن نجات دهد.
بنابراین برای ورود به مسجد اجازه خواست. نزد پیامبر آمد و با ایشان گفتوگو نمود و راجع به دین اسلام سؤال نمود. سپس با راهنماییهای آن حضرت مسلمان شد و در زمره اصحاب ایشان قرار گرفت.
https://eitaa.com/stq313
🔸🔸🔸🔸
🔅🔅🔅🔅
🔹نقش #جنسیت انسان در کرامت!
آیت الله جوادی آملی:
مرد و زن بودن، ارتباطی با کرامت ندارد. نه مرد بودن شرط کرامت است و نه زن بودن مانع آن است؛ چون کرامت، صفت روح است و روح انسان، نه مؤنث است و نه مذکر. نر و ماده بودن، صفت جسم است. روح انسان، مجرد است و همة فضایل اخلاقی، به روح آدمی برمی گردد.
بنابراین، نه مرد بودن، مایة فخر است و نه زن بودن، مانع کرامت است؛ بلکه مدار کرامت نزد خدای سبحان، همانا تقواست. از این رو در #قرآن کریم آمده است: «إِنَّ أَكرَمَكُم عِندَ اللَّهِ أَتقاكُم ۚ».
🔸🔸🔸
https://eitaa.com/stq313
🔶فضیلت تلاوت سوره مومنون
🔅در فضیلت تلاوت سوره مؤمنون از پیامبر(ص) روایت شده هر کس این سوره را قرائت نماید فرشتگان الهی او را به راحتی و آسایش در روز قیامت و دستیابی به آنچه مایه چشم روشنی آنها هنگام نزول فرشته مرگ باشد، بشارت میدهند. طبرسی، مجمع البیان، ۱۳۷۲ش، ج۷، ص۱۷۵.
از امام صادق(ع) نیز آمده است اگر کسی سوره مؤمنون را تلاوت کند خداوند آخر کار او را به سعادت و خوشبختی ختم میکند و اگر همواره در روزهای جمعه بر قرائت سوره مؤمنون مداومت ورزد جایگاه او در بهشت خواهد بود.[ صدوق، ثواب الاعمال، ۱۴۰۶ق، ص۱۰۹-۱۰۸.
https://eitaa.com/stq313
🔶 نظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی در مورد محتوای سوره مومنون:
تفسیر نمونه محتوای سوره مؤمنون را مجموعهای از درسهای اعتقادی و عملی و مسائل بیدار کننده و بیان خط سیر مؤمنان از آغاز تا پایان دانسته و موضوعات آن را در چند بخش زیر خلاصه کرده است:
🔸بیان صفات پسندیده مؤمنان در ۱۶ آیه (آیات ۱ تا ۱۱ و ۵۷ تا ۶۱)؛
🔸اشاره به نشانههای مختلف خداشناسی و آیات آفاقی و انفسی پروردگار در پهنه عالم هستی؛
🔸بیان سرگذشت جمعی از پیامبران همچون نوح، هود، موسی و عیسی(ع)؛
🔸هشدارهای تند و کوبنده به مستکبران؛
🔸مطالبی درباره معاد؛
🔸اشاره به حاکمیت خداوند بر عالم هستی؛
🔸سخن از قیامت، حساب، جزا و پاداش نیکوکاران و کیفر بدکاران؛
بیان هدف آفرینش انسان.
مکارم شیرازی، تفسیر نمونه، ۱۳۷۱ش، ج۱۴، ص۱۹۱
https://eitaa.com/stq313
🔶 استفاده زیبای امام حسین علیه السلام از قرآن
عصام بن مصطلق میگوید :
وقتی به مدینه وارد شدم، #امام_حسین علیهالسّلام را دیدم. از شهرتش در شگفت شدم.
حسد مرا واداشت که دشمنی و کینه خود را آشکار سازم. نزدیک ایشان رفتم و گفتم:
تویی پسر ابوتراب؟ (تعبیر به ابوتراب برای امام علی علیهالسّلام در نظر کوته فکران، نوعی توهین بود). حضرت فرمود: بلی.
تا توانستم، به او و پدرش دشنام دادم؛ ولی حضرت با نگاه مهربانانه ای به من این آیات را تلاوت فرمود:
«اعوذ بالله من الشیطان الرجیم؛ بسم الله الرحمن الرحیم؛ خُذِ الْعَفْوَ وَأْمُرْ بِالْعُرْفِ وَأَعْرِضْ عَنِ الْجَاهِلِينَ؛ وَإِمَّا يَنْزَغَنَّكَ مِنَ الشَّيْطَانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ ۚ إِنَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ / 199 و 200 سوره اعراف
سپس فرمود: کار را برای خود آسان گیر و برای من و خود، از خداوند طلب آمرزش کن. اگر از من یاری بخواهی، یاری ات میکنم و اگر چیزی طلب کنی، به تو میبخشم و اگر از من راهنمایی بخواهی، راهنماییات خواهم کرد.
من از گفتهها و رفتار خود پشیمان شدم. حضرت این آیه را تلاوت فرمود: «قالَ لا تَثْرِيبَ عَلَيْكُمُ الْيَوْمَ يَغْفِرُ اللَّهُ لَكُمْ وَ هُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ». یوسف آیه ۹۲/
من از این اخلاق کریمانه، در برابر جسارتها و دشنامها، دوست داشتم به زمین فرو روم. به ناچار از برابر چشم آن حضرت، به میان مردم پناه بردم و الان کسی پیش من از او و پدرش محبوب تر نیست
#محرم
https://eitaa.com/stq313
خشمِ بزرگِ خداوند
خشم بزرگخدا برای چه موضوعی است؟!
📖 یا أَیُّهَا اَلَّذِینَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مٰا لاٰ تَفْعَلُونَ. کَبُرَ مَقْتاً عِنْدَ اَللهِ أَنْ تَقُولُوا مٰا لاٰ تَفْعَلُونَ
(صف/۲و۳)
ای کسانی که ایمان آوردهاید!
چرا سخنی را میگوئید که خودتان عمل نمیکنید؟!
⬅️ این امر بسیار موجب خشم و غضب خداست که سخنی بگوئید، که خودتان عمل نمیکنید!!
خدایا کمک کن که حرف و عمل ما یکی باشد.
🌿🌷🦋
@stq313
🔶 #مقام_معظم_رهبری / مراقب باشید فراموشی سراغتان نیاید
🔅 خداوند متعال در جای جای #قرآن این نکته را که «فراموشی سراغتان نیاید» تکرار کرده است به مناسبت اُمم گذشته. میفرماید: وَ لا یَکـونوا کَالَّذینَ اوتُوا الکِتابَ مِن قَبلُ فَطالَ عَلَیهِمُ الاَمَدُ فَقَسَت قُلوبُهُم ( طلاق / 3)
بنیاسرائیل یک روزی آن چنان قدرت معنویای پیدا کردند که با اینکه مردشان، زنشان، فرزندانشان زیر شکنجهی فرعون بودند، توانستند فرعون را مغلوب کنند، توانستند ایستادگی کنند، مقاومت کنند تا اینکه خدای متعال راه را برای آنها باز کند و فرج به آن عظمت را با غرق فرعون و فرعونیان به آنها عطا کند.
همین بنیاسرائیل بعد از اندکی، فَطالَ عَلَیهِمُ الاَمَدُ فَقَسَت قُلوبُهُم؛(شوری/15) یک مقداری که زمان گذشت، با گذشت زمان از آن حالت اوّلیه خارج شدند، دلها سخت شد، سنگین شد، قسی شد؛ آن توکّل، آن اعتماد به خدا، آن حرکت در راه خدا، آن صبر، آن استقامت را از دست دادند،
https://eitaa.com/stq313
🔹تعریف دلنشین امیرالمومنین علی علیه السلام از #قرآن
🔶 ثمَّ أَنْزَلَ عَلَیْهِ الْکِتَابَ نُوراً لَا تُطْفَأُ مَصَابِیحُهُ وَ سِرَاجاً لَا یَخْبُو تَوَقُّدُهُ وَ بَحْراً لَا یُدْرَکُ قَعْرُهُ وَ مِنْهَاجاً لَا یُضِلُّ نَهْجُهُ وَ شُعَاعاً لَا یُظْلِمُ ضَوْءُهُ وَ فُرْقَاناً لَا یُخْمَدُ بُرْهَانُهُ وَ تِبْیَاناً لَا تُهْدَمُ أَرْکَانُهُ وَ شِفَاءً لَا تُخْشَی أَسْقَامُهُ وَ عِزّاً لَا تُهْزَمُ أَنْصَارُهُ وَ حَقّاً لَا تُخْذَلُ أَعْوَانُهُ
🔶 سپس #قرآن را بر او نازل فرمود؛ قرآن نوری است که خاموشی ندارد، چراغی است که درخشندگی آن زوال نپذیرد، دریایی است که ژرفای آن درک نشود، راهی است که رونده آن گمراه نگردد، شعله ای است که نور آن تاریک نشود ، جدا کننده حق و باطلی است که درخشش برهانش خاموش نگردد، بنایی است که ستونهای آن خراب نشود، شفا دهنده ای است که بیماری های وحشت انگیز را بزداید، قدرتی است که یاورانش شکست ندارند، و حقّی است که یاری کنندگانش مغلوب نشوند.
#نهج_البلاغه / خطبه 198
https://eitaa.com/stq313
🔸🔸🔸🔸
🔶 اثر تربیتی آیهی " أَلَمۡ يَعۡلَم بِأَنَّ ٱللَّهَ يَرَىٰ "
🔸انسانی که خود را در محضر الهی میبیند، نهتنها مرتکب گناه نمیشود؛ بلکه اندیشه و فکر گناه را نیز در ذهن خود نمیپروراند. اولیای الهی عالم را محضر خداوند میدانند و در محضر او از معصیت و گناه دوری میکنند.
🔹 رسول اکرم(ص) فرمودند: «یا أباذر أعبد الله کأنک تراه، فان کنت لا تراه فانه یراک؛ اى ابوذر خداى را چنان عبادت کن که گویا او را میبینى. پس اگر تو او را نبینى او تو را میبیند».
https://eitaa.com/stq313
🔅 هشت دوربین الهی 🔅
👈 آیا تا به حال با خود اندیشیدهایم که برای ۸ دوربینی که همیشه در حال ضبط تصاویر ما است خود را آماده کنیم؟ دوربینهایی که هر لحظه و هر ثانیه تمام سکنات و حتی خطورات ذهنی ما را ثبت میکنند:
۱- خدا: أَلَمْ یَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ یَرَى (سوره علق؛ آیه ۱۴)
۲- پیامبر(ص): یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ إِنَّا أَرْسَلْنَاکَ شَاهِدًا وَمُبَشِّرًا وَنَذِیرًا (سوره احزاب آیه ۴۵)
۳- امامان: وَقُلِ اعْمَلُواْ فَسَیَرَى اللّهُ عَمَلَکُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُۆْمِنُونَ وَسَتُرَدُّونَ إِلَى عَالِمِ الْغَیْبِ وَالشَّهَادَةِ فَیُنَبِّئُکُم بِمَا کُنتُمْ تَعْمَلُونَ (سوره توبه آیه ۱۰۵)
۴- ملائک مقرب: کِتَابٌ مَّرْقُومٌ * یَشْهَدُهُ الْمُقَرَّبُونَ (سوره مطففین آیه ۲۱-۲۰)
۵-شهداء: وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ یُقْتَلُ فِی سَبیلِ اللّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْیَاء وَلَکِن لاَّ تَشْعُرُونَ (بقره آیه ۱۵۴)
۶-زمین: یَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبَارَهَا (زلزلة آیه ۴)
۷- زمان: وَالْیَوْمِ الْمَوْعُودِ * وَشَاهِدٍ وَمَشْهُودٍ ( بروج آیه ۳-۲)
۸- اعضاء و جوارح: وَ قَالُوا لِجُلُودِهِمْ لِمَ شَهِدتُّمْ عَلَیْنَا قَالُوا أَنطَقَنَا اللَّهُ الَّذِی
https://eitaa.com/stq313
🔸🔸🔸🔸
استاد #محسن_قرائتی
رابطه #خداوند با موجودات، رابطه آفرينش است نه زايش. او موجودات را مىآفريند، يعنى از نيستى به هستى مىآورد، نه آنكه خود بزايد. زيرا نوزاد از جنس والدين و در واقع جزئى از آنهاست، در حالى كه هيچ چيز از جنس خداوند و يا جزئى از او نيست.
🔹🔹🔹🔹
https://eitaa.com/stq313
🔹🔹🔹🔹
🔶 عمومیت بخشی به #مرگ در #قرآن
در ادبیات فارسی این ضرب المثل وجود دارد که « عزای دستهجمعی، عروسی است.» در حقیقت درد وقتی منحصراً متوجه انسان نباشد و برای همه ی انسانها باشد، تحملپذیرتر میشود. قرآن با بیان این که همه میمیرند، آن را تعمیم میدهد و از تلخی اش میکاهد: « همهی جانداران مرگ را خواهند چشید.» (آل عمران 185) و « همه ی آنان که بر زمین زندگی میکنند، خواهند مرد.» (رحمن 62).
https://eitaa.com/stq313