🔅🔅🔅
✨ رجاء بن أبی الضحّاک که گزارشی از سفر #امام_رضا علیه السلام داده چنین گوید: امام به هنگام خواب در رختخواب خویش فراوان #قرآن می خواند و هرگاه به آیه ای می رسید که در آن یادی از بهشت یا جهنّم آمده بود، گریه می کرد و از خداوند بهشت را درخواست می نموده و از آتش جهنم به او پناه می برد.
📚[عیون اخبار الرضا، ج 2، ص 182؛ بحارالانوار، ج 49، ص 94]
https://eitaa.com/stq313
🔅 به اعتقاد علامه طباطبایی سوره #جمعه مسلمانان را برمیانگیزد که به #نماز_جمعه اهمیت دهند و مقدمات به پا داشتن آن را فراهم کنند؛ چون نماز جمعه از شعائر بزرگ خداست که بزرگداشتن آن هم دنیای مردم و هم آخرتشان را اصلاح میکند.
🌿 سوره جمعه با تسبیح خداوند آغاز میشود و بیان میکند خداوند در میان مردمی اُمّی، پیامبری مبعوث کرده تا آنان را با اخلاق پاک تزکیه کند و به آنان کتاب و حکمت بیاموزد.
https://eitaa.com/stq313
از ابن عباس روایت شده که میفرماید:
هنگامی که پیامبر(ص) ایة الکرسی را میخواند، میخندید و می فرمود:«به درستی که ایة الکرسی گنج رحمانی است که از زیر عرش به من داده شده است». (اتقان،ج1، ص 141)
https://eitaa.com/stq313
🌿🌿🌿🌿
#حافظ چگونه از قرآن در اشعارش استفاده میکرد؟/ اسماعیل امینی، شاعر و استاد دانشگاه
استفاده حافظ از معنا و محتوای #قرآن سه گونه است. یکی منظوم کردن ترجمه برخی آیات قرآن است مانند آیه ۱۶۴ سوره انعام (و لاتزر وازره وزر اخری) که می فرماید عیب رندان مکنای زاهد پاکیزه سرشت/ که گناه دگران بر تو نخواهند نوشت یا آیه ۱۵۲ سوره بقره (فاذکرونی اذکرکم) که می فرماید گرت هواست که معشوق نگسلد پیوند/ نگاه دار سر رشته تا نگه دارد.
گاهی حافظ از معنای قرآن اقتباس می کند که به معنای اشتمال کلام بر آیات قرآن است؛ مانند آیه هفت سوره نمل (انی انست نارا ساتیکم منها بخبر او اتیکم بشهاب قبس) که می فرماید لمع البرق من الطور و آنست به/ فلعلی لک آت بشهاب قبس. سومین شکل استفاده حافظ از محتوای قرآن، تلمیح به معنای اشاره به قصص قرآنی است. مانند اشاره به داستان سرد شدن آتش بر حضرت ابراهیم (ع) که می فرماید یا رب این آتش که در جان من است/ سرد کن زان سان که کردی بر خلیل.
https://eitaa.com/stq313
سخنان #مقام_معظم_رهبری در مورد #حضرت_خدیجه سلام الله علیه
#قرآن دربارهى کسانى که قبل از فتح و بعد از فتح انفاق میکنند [میگوید] «یستَوى مِنکُم مَن اَنفَقَ مِن قَبلِ الفَتحِ وَ قاتَل»؛(حدید/10) این «قَبلِ الفَتح»، قبل از فتح مدینه است؛ یعنى قبل از آنکه مدینهاى در اختیارِ پیغمبر قرار بگیرد و زندگىاى، راحتى، حکومتى، تسلّطى، قدرتى در اختیار آن بزرگوار باشد؛ در حال نهایت شدّت، ایشان انفاق کردند؛ هم مالشان را، هم جانشان را، هم راحتشان را.
✨ اینها واقعاً فضایل مهمّى است؛ اینها مغفولٌعنه مانده؛ حضرت، مظلومه است؛ این بزرگوار واقعاً مظلومه است. جناب خدیجه (سلاماللهعلیها) غریب است
بیانات در دیدار دستاندرکاران همایش بزرگداشت حضرت خدیجه (سلاماللهعلیها)
https://eitaa.com/stq313
🌿🌿🌿🌿🌿
🔸 امام صادق (علیه السلام): وقتی غمی از دنیا به کسی میرسد، چه چیزی مانع او میشود که وضو گرفته و وارد مسجد شود و سپس دو رکعت #نماز بگذارد و در آن دو رکعت، خدا را بخواند [تا از آن غم خلاص شود]؟! آیا این آیه را نشنیدهای: و اسْتَعینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ ... .
وسایل الشیعه، ج۸، ص۱۳۸/
https://eitaa.com/stq313
🌿 امام صادق(علیه السلام) فرموده است:
کسى که #قرآن بخواند، ولى قلبش رقت پیدا نکند و در برابر خداوندخاضع نشود و در درون، حالتحزن و خشیت و هراس نیابد، شان وجایگاه والاى خدا را سبک شمرده است. بنگر که کتاب پروردگارت راچگونه مىخوانى و با منشور لایتخویش چه برخوردى دارى و اوامر ونواهى آن را چگونه پاسخ مىدهى و حدود و تکالیف آن را چگونهامتثال و فرمان بردارى مىکنى؟! در آیههاى وعد و وعید، درنگ کن،در امثال و مواعظ قرآن اندیشه کن. مبادا اقامه حروف و قرائتظاهر، تو را در تباه ساختن حدود آن بیندازد!...
📚بحارالانوار، ج89، ص207.
#میلاد_پیامبر_اکرم صلوات الله علیه و #میلاد_امام_جعفر_صادق علیه السلام مبارک باد
ستاد تفسیر قرآن کریم
https://eitaa.com/stq313
مصادیق مهجور کردن قرآن:
🔹مهجوریت قرآن در تلاوت
1. تلاوت نکردن
2. رعایت نکردن آداب تلاوت
🔹مهجوریت قرآن در استماع
🔹مهجوریت قرآن در حفظ
🔹مهجوریت قرآن در تدبر
🔹مهجوریت قرآن در تفسیر
🔹مهجوریت قرآن در عمل
https://eitaa.com/stq313
1. مهجوریت در تلاوت کردن قرآن
✨ (متأسفانه) از پدیدههاى آشکار در جامعه اسلامى ترک تلاوت و قرائت قرآن کریم است، با وجود آیات فراوان قرآن درباره تلاوت آن، و دعوت پیامبر اکرم(ص) و امامان(ع) به تلاوت قرآن، اندک افرادى هستند که گوش شنوا دارند.
🌿 خداوند مىفرماید: «و قرآن را با دقت و تأمل بخوان» (مزمل/ 4)
و نیز مىفرماید: «اکنون آنچه براى شما میسر است قرآن بخوانید» (مزمل/ 4)
🔶 از حضرت رسول اکرم(ص) روایت شده، هر کس #قرآن را پیش از سن بلوغ بخواند، حکمت را در کودکى فرا گرفته است. و فرمود: هر کس دوست دارد با پروردگارش سخن بگوید پس قرآن را بخواند، و هشدار مىدهند از این که روزى بر ما بگذرد و جزو بىخبران باشیم، آنجا که مىفرماید: هر کس شبى ده آیه بخواند او را از «بىخبران» نمىنویسند، و اگر پنجاه آیه قرائت کند با «ذکران»، اگر سیصد آیه بخواند از شمار «رستگاران» و اگر پانصد آیه از قرآن را تلاوت نماید از مجتهدان شمرده مىشود.
https://eitaa.com/stq313
🔅 مقام معظم رهبری:
✨سیزدهم آبان روز مبارزهی با استکبار است.این، آیهی شریفهی «مُحَمَّدٌ رَسولُ اللهِ وَ الَّذینَ مَعَه، اَشِدّاٰءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماٰءُ بَینَهُم» در مورد همین است.
🔹 سیزدهم آبان مظهر #استکبارستیزی ملّت ایران بود؛ این جور نبود که با چند نفر ساکن در یک سفارتخانه مشکلی داشته باشند؛ مسئله، مسئلهی یک کار مهم و یک کار نمادینی بود در مبارزهی با استکبار که بجا هم واقع شد.
https://eitaa.com/stq313
🔶🔶🔶🔶
انگیزه تلاوت قرآن از منظر #امام_خمینی رحمت الله علیه:
انگیزه بعثت نزول وحی است و نزول #قرآن است و انگیزه تلاوت قرآن بر بشر این است که تزکیه پیدا بکنند و نفوس مصفا بشوند از این ظلماتی که در آنها موجود است.
https://eitaa.com/stq313