فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مسکو مرکز روسیه
مردم به تعرض جوانان هرزه به دختران بی حجاب توجه نمی کنند .
اما با مزاحمت آنان برای بانوان محجبه ، برانگیخته می شوند و با مزاحمین مقابله می کنند .
این برآورد میدانی ، حاکی از آن است که زنانی که پوشش مناسب ندارند ، مدافع هم ندارند زیرا عابران برخورد مزاحمین با آن زنان را مطالبه رفتاری خود آن زنان می دانند .
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
جامعه بانوان استراتژیست
♦️«بررسی مفهوم حیات در نگاه غربی و اسلامی»، قسمت سوم: 🔹ج) تعریف ژنتیکی: موجودات زنده سیستمهایی هست
♦️«بررسی مفهوم حیات در نگاه غربی و اسلامی»، قسمت چهارم:
🔹دائرةالمعارف آمریکانا :
حیات، عامل و وسیلهی تمیز و تشخیص اُرگانیسمها از اشیای غیر زنده است. در چارچوب هدفهای نوشتهی حاضر، میتوان حیات را با عبارت زیر تعریف کرد:
«موجودیّت سازمان یافتهای که قادر به همانندسازی است.»
حیات، همان متابولیسم است، متابولیسم یکی از خصائص بارز مادهی زنده است، اما تمام خصائص حیات، محدود به متابولیسم نیست. نکتهی مهم، آن است که برخی از خصلتهای حیاتی به صورت مجتمع، منحصراً در بین جانداران تظاهر میکنند و همین امر تشخیص آنها را به عنوان یک موجود یا فرد یک پارچه مقدور میسازد .
در پایان باید اشاره کرد که تنها مشخصهی حیات، بهرهوری آن از درجات بالاتر سازمان یافتگی است. جمعی معتقدند که اختلاف بین موجودات جاندار و بیجان ناشی از اختلاف درجهی سازمان یافتگی و آرایش مواد تشکیل دهنده است. گروهی دیگر عقیده دارند که حیات مرهون یک جوهر اختصاصی است که به مادهی غیر زنده اضافه میگردد. مکانیستها طرفدار نظریهی اولند و ویتالیستها از نظریهی دوم جانبداری میکنند .
منبع: کتاب ماهیت و منشأ حیات، نوشته ی آقای اصغر نیشابوری
#بررسی_مفهوم_حیات_در_نگاه_غربی_و_اسلامی_بخش_چهارم
✍️ نیلوفر تفلیسی
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
دروغ_شاهد_شهادت
ابهام_تردید_تعارض فرآیندی شناختی است که در صورت رخداد آن در ذهن یا قلب انسان منجر به سرگردانی و گم کردن مسیر و جهت میشود؛ چنین فردی در جاده زندگی، نسبت به هدف نهایی و جهت خود دچار تردید شده و راه را گم میکند. در بهترین حالت چنانچه در راههای نادرست و خطرناک قرار نگیرد، در همان نقطهای که دچار ابهام شده میایستد، سکوت میکند و مبتلا به عدم تحرک یا انجماد خواهد شد. در اصطلاح روانشناختی او دچار کاتاتونیک میشود. چنین فردی از عنصری فعال و اثرگذار در زندگی فردی و اجتماعی خارج میشود یا به اصطلاح عام، او خنثی شده است.
اما مسئله خطرناکتر رخداد این فرآیند برای یک اجتماع است. یعنی جامعهای که تحت تاثیر عواملی، راه گم میکند و مردد میشود و اعضایش در صورتی که به عناصری مخرب برای اهداف آن جامعه تبدیل نشوند حتما به عواملی ساکن و خنثی مبدل خواهند شد. جامعه در این حالت به طور کامل خنثی شده است.
"دروغ" آن عاملی است که فرآیند بالا را فعال خواهد کرد. به این ترتیب مهمترین اثر دروغ، سرگردانی و گمگشتگی و در نهایت خنثیسازی قدرت و هدف یک جامعه است و جامعهای که در آن دروغ شیوع پیدا کند، اهداف و ساختارش در معرض فروپاشی قرار خواهد گرفت.
پروژه "کنترل ذهن" که با قدرت طی دهه گذشته در جامعه ایران به خوبی پیش رفته است و افراد اثرگذار اجتماعی بسیاری را با خود همراه کرده و به سرگردانی و گاه متاسفانه عاملی جهت تخریب کشانده است.
برخلاف ناتوانی مدیران و رسانهها، اما تنها ناجی ما در برابر این گمگشتگی و فروپاشی، خط رسانهای خون از رگهای شهید بوده است.
شهیدان، شاهدان مسیر سلامت و سعادتند و با کلامشان و وصیتشان و زندگی و حتی مرگشان سخن میگویند و شهادت میدهند و ابهامها و سرگردانیها را میزدایند و گامها را در طی کردن مسیر راستی، استحکام میبخشند.
جامعهای که آنان را در خود دارد، هرگز گمگشته و سرگردان و خنثی نخواهد شد.
✍️ زهراکیایی_روانشناس
#جان_فدا
#سردار_دلها
#قاسم_سليمانی
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
🔰 شربتی از لب لعلش نچشیدیم و برفت
روی مه پاره او سیر ندیدیم و برفت
گویی از صحبت ما نیک به تنگ آمده بود
بار بربست و به گردش نرسیدیم و برفت 🌹
#جان_فدا
🎨 نقاشی دیجیتال از: فاطمه سالارطایفه
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 نقص عدم استفاده از زنان در تصمیمسازیها باید برطرف شود
💬 بیانات امروز رهبر انقلاب در دیدار اقشار مختلف بانوان
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
🔰 مسألهی حجاب ؛ پازلی که قطعاتش گم شده است
شاید همهی ما به این سؤال فکر کردهایم که بالاخره وضعیت حجاب چه خواهد شد؟ آیا جمهوری اسلامی تسلیم روند موجود شده است؟ قرار نیست اتفاق ویژهای رخ دهد؟ برنامهریزی برای بهبود اوضاع صورت گیرد؟
و در آخر به این پاسخ رسیدیم که این از علائم آخرالزمان است و کاری از ما نمیآید، باید صبر کنیم تا حضرت ظهور کنند و اوضاع را درست کنند! این پاسخ نه تنها رویکرد منفعلانه در برابر مفهوم ظهور و انتظار است، بلکه به مثابهی پاک کردن صورت مسأله برای راحت کردن خودمان و فرار از مسئولیت است. اما واقعیت اینجاست که فقدان راه حل، محصول فقدان فهم مسأله است. مسئله این است که ما به موضوع حجاب از منظر علت نگریستهایم نه معلول. در صورتی که حجاب آخرین حلقه از بروز و ظهور تربیت، جهانبینی و شالودهی معرفتی یک زن است. به بیان سادهتر، حجاب معلول است نه علت. معلولی که تا قطعات پیشینی و زمینهای آن حل نشود، نمیتوان انتظار حضور حیامند یک زن در جامعه را داشت.
💠 این که یک زن چه فهمی از نسبت خود با بدنش دارد، چه نگاهی از خود و تصویر رسانهای و استاندارد زیبایی موجود از زن دارد، رویکردش نسبت به پوشش از حیث مالکیت بر بدن است یا صرفا راحتی، پوشش را ابزار میداند برای ابراز هویت یا نماد ایدئولوژی، رویکردش به دین و احکام آن چیست، پوشش را محصول تحمیل و سلطهی نگاه مذکر میداند یا بخشی از پازل عبودیت در نسبت میان خودش و خدا، همه مؤلفههایی است که خروجی این دستگاه فکری، میشود نوع لباسی که یک زن برای حضور در جامعه انتخاب میکند. پوششی که میتواند ظاهر کنندهی وجه جنسی او باشد، یا بالعکس، مستور کنندهی آن.
💠 همچنین اگر در سطح گفتمان، حکمت حجاب را به جای تبیین چیستی و چگونگی آن و جایگاهی که زن در نظام آفرینش از جهت حریم و نقشی که برای حیاتبخشی و ادامهی زندگی دارد، صرفا منحصر کردیم در یکی از کارکردهای آن که حفظ مرد از گناه است و حجاب تبدیل شد به محدودیت برای زن و راحتی جنس مذکر، نه تنها در زمانهی ما پاسخگوی نیاز زن نیست، بلکه فروکاست مفهوم حجاب نیز هست، چون مفهوم حجاب بیش و فراتر از این است و منحصر در یک کارکرد نیست.
💠 حالا فرض کنیم بدون توجه به این عوامل و بسترها و تغییر جهان معرفتی یک زن، صرفا بخواهیم او را از بیرون ملزم به حجاب کنیم، امری که ممکن نیست. اگر هم ممکن باشد در سطح دیسیپلین (نظم بیرونی) است نه اوردر (نظم درونی) و بدون توازن و تناسب این دو سطح از نظمبخشی به نظام اجتماعی، نمیتوان انتظار کارامدی بالا از این راهکارها را داشت.
از سوی دیگر زن نیاز به دیده شدن دارد، نیاز مشروعی که میتواند پاسخ صادق یا کاذب داشته باشد. اگر این نیاز به درستی در فضای حلال و بدون آسیب خانواده پاسخ داده شد، خودنمایی جنسی او در جامعه به حداقل خواهد رسید و اگر بالعکس نه تنها به نیاز او در بستر حلال خانواده توجه نشود، بلکه پاسخ کاذب برای این نیاز مهیا باشد، زن در جامعه میل به جلوهنمایی پیدا میکند. همینگونه است در مورد هر نیاز مشروعی که در بستر خود پاسخ داده نشود مثل تفریح حلال، که معماری سنتی ما در گذشته پاسخگوی آن بود و یک زن در حیاط خانه نیازش به آب و گیاه و نور بدون پوشش از نامحرم، تأمین میشد. فضایی که معماری مدرن که حیا و حریمزدایی جزء ویژگیهای آن است، آن را از زن گرفت و روز به روز حریم امن او را برای حضور آزاد بدون حجاب، تنگ کرده است.
💠 همهی اینها حلقههای مفقوده و قطعات پازلی است که ما از مسئلهی حجاب نفهمیدهایم و و برای حل مسأله صرفا به دم دستیترین راهکارها روی آوردهایم. اگر میخواهیم مسئلهی حجاب حل شود، باید با نگاه کلان و همهجانبهنگر، علتها و بسترهای حیازدا را بشناسیم و از ریشه مسأله را حل کنیم. ریشههایی که زن بخشی از آن است نه تمام آن و او جزئی از سیستمی است که داشتن حجاب را برای او سخت کرده و حتی از وادی «حجاب اجباری» که عبارت مرسوم فضای مجازی است به تنگنای «بیحجابی اجباری» افتاده است و برای حفظ حجاب در همه جا باید هزینه بدهد. در این فضا و بستر، زنی که بخواهد حجاب را حفظ کند در سختی میافتد، از تفریح حلالی که نیست و بستر آن از جامعه حذف شده، تا پاسخ به نیاز مشروع برای دیده شدن در خانواده که رو به کاستی است و تجردی که روزافزون است و دختران محجوب و باحیایی که در رقابت با نمایشگاه عمومی خودنمایی جا میمانند، تا جهان معرفتی که حجاب را نه در نسبت با خدا و حق الله، بلکه صرفا محصور در یک کارکرد محدود کننده میبیند و خود را برخلاف نگاه الهی که انسان را مالک درجه دو میداند و جسم را امانتی که نیاز به حفظ دارد، مالک تن خود دانسته و تصرف بر اساس امیال نفسانی بر جسم خود را به عنوان حق انسانی تصور میکند.
✍مهدیه منافی
#حجاب
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔆 بیانات رهبر انقلاب درباره «بیحجابی اجباری» برای زنان ایرانی در دوران رضاخان پهلوی
#سالروز_کشف_حجاب_رضاخانی
#بی_حجابی_اجباری
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
کنترل ذهن با مرض قلب یا بیماری روان؟!
هیجانات عامل اصلی هدایت فکر و رفتار انسان است و از همین روی امروز ابزار دست قدرتمندان برای کنترل ذهن آدمی است. تحقیقات روانشناسی خارج شدن هیجانات را از مسیر درست، عامل بخش عمده ای از بیماری های روان معرفی می کند.
پژوهش حاضر به تطبیق طبقات هیجان بر نقشه انسان در قرآن پرداخته و نتیجه گرفته است که جایگاه هیجانات، نه در مغز بلکه در قلب آدمی است که در اسلام مصداق آن بیماری قلب یا مرض قلب می باشد.
به این ترتیب خارج شدن هیجانات از مسیر درستش، فرد را مبتلا به بیماری قلب کرده که بشکل تصاعدی شدت آن افزایش می یابد و منجر به افکار و رفتار مخرب در زندگی فردی و اجتماعی می شود.
کنترل ذهن به وسیله هدایت هیجانات یکی از بهترین ابزارها در دستان ابزارهای قدرت است.
فی قلوبهم مرض فزادهم الله مرضا ...
✍️ زهرا کیایی
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladiesi
بررسی طبقات هیجان.pdf
1.33M
بررسی طبقات هیجان در ساختار وجودی انسان در قرآن منطبق بر نظریهی رواتتکاملی پلاتچیک
✍️ زهرا کیایی
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladiesi
جامعه بانوان استراتژیست
♦️«بررسی مفهوم حیات در نگاه غربی و اسلامی»، قسمت چهارم: 🔹دائرةالمعارف آمریکانا : حیات، عامل و وسیل
♦️«بررسی مفهوم حیات در نگاه غربی و اسلامی»، قسمت پنجم:
🔹۲ـ اشکالات تعاریف فوق
الف. در این تعاریف ما هیچ شناختی از حقیقت حیات پیدا نمی کنیم. این تعاریف چیزی نیستند جز بیانهایی قلمه و سلمبه که صرفاً دارند خصوصیّات روشن حیات را می شمارند؛ خصوصیّاتی که هر انسانی به راحتی می تواند آنها را شناسایی کند؛ مثل قدرت تغذیه (جذب موادّ)، قدرت دفع ، قدرت رشد، قدرت تولید مثل و همانند سازی و ... .
ب. طبق این تعاریف، خدا موجود غیر زنده تلقّی می شود. چون نه تولید مثل دارد نه جذب و دفع و نه ... . حال آنکه حیات از اوصاف کمال است؛ و محال است خدا ـ که کمال محض است ـ فاقد آن باشد.
ج. طبق این تعاریف، ملائک نیز موجودات غیر زنده محسوب می شوند؛ حال آنکه در منطق ادیان، و طبق مبانی فلسفی، ملائک نیز موجودات دارای حیات می باشند.
د. طبق برخی از این تعاریف، موجودات عقیم، غیر زنده فرض شده اند. چون قدرت تولید مثل ندارند. و اگر بگویند که تولید مثل را از تعریف بر می داریم، در این صورت بسیاری از موجودات غیر زنده نیز زنده تلقّی خواهند شد. چون موادّ طبیعی زیادی هستند که جذب و دفع و امثال آن دارند.
#بررسی_مفهوم_حیات_در_نگاه_غربی_و_اسلامی_بخش_پنجم
✍️ نیلوفر تفلیسی
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
🔰 مادرها هستند که فرزند را مؤمن بار میآورند
💠 رهبر انقلاب، در دیدار اخیر اقشار مختلف بانوان: افشانندهی بذر ایمان در دلها؛ مادرها هستند که فرزند را مؤمن بار میآورند. «ایمان» درس نیست که آدم به یکی درس بدهد یاد بگیرد؛ ایمان یک رویش است، یک رشد معنوی است که بذرافشانی لازم دارد؛ این بذرافشانی به وسیلهی مادر انجام میگیرد و مادر این کار را میکند. اخلاق را همین طور. بنابراین نقش او فوقالعاده است.
🔹 رهبر انقلاب در دیدار اقشار مختلف بانوان ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
مادران، انتقالدهندگان عناصر هویتی
هویت فرآیند مستمری است که طی آن مرزهای بین خود و دیگری شکل میگیرد، از بین می رود و دوباره شکل می گیرد (کگان) فرآیندی که به گفته پیاژه روانشناس، از همان ماههای پس از تولد توسط نوزاد در تمییز اندامهای خود از مادر و یافتن وجود متمایزش آغاز میشود و گویی هویت یابی آغازش از مادر است و البته به سرانجام رسیدنش نیز با مادر در فرآیند رشد و تربیت، سبک فرزندپروری صحیح مادر تا انتهای نوجوانی است که میتواند ابعاد هویتی را گام به گام به فرزند خود انتقال دهد تا به "هویت موفق" در تقسیمات "مارسیا" منتهی گردد و نه "هویتهای آشفته و دیررس و حتی زودرس".
سبک فرزندپروری درست نیز توسط مادرانی قدرت اجرایی دارد که خودشان هویتی موفق در همه ابعاد فردی-قومی- دینی-جنسیتی و ملی دارند، امری که آنان را به زنان و مادرانی قوی مبدل میکند.
چنانچه در جامعهای شاهد باشیم که تعدادی چهرههای علمی- هنری- ورزشی-سیاسی و... هستند که هنوز در مسیر هویتیابیاند و در از بین بردن مرزهایشان با دیگران، دست و پا میزنند و به معنایی مبتلا به استحاله در مرزها و در نتیجه هویتشان شدهاند، به آن معناست که هویت آشفته یا دیررسشان درفرزندپروری مادرانه رخ داده
طبق پژوهشها مهمترین تکنیک فرزندپروری در هدایت هویت دینی و ملی فرزندان،تقویت روابط والد-فرزندی است که بحثی مفصل میطلبد.
فرزندان یک جامعه، دستاورد مادران آن سرزمیناند تا با شکل دادن به ابعاد هویتیشان از جمله هویت ملی، بتوانند مام وطن را بشناسند آن را ناموس خود بدانند.
✍️زهراکیایی
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
جامعه بانوان استراتژیست
♦️«بررسی مفهوم حیات در نگاه غربی و اسلامی»، قسمت پنجم: 🔹۲ـ اشکالات تعاریف فوق الف. در این تعاریف ما
♦️«بررسی مفهوم حیات در نگاه غربی و اسلامی» قسمت ششم:
🔹نظریههای تشکیل حیات:
۱- خلقالساعه: بانیِ آن ارسطو بوده و اعتقاد بر این داشته که موجودات زنده از اجسام بیجان ساخته شدهاند.
۲- بیوژنزیس(Biogenesis): بانیِ آن پاستور و ردی بودهاند. نظرشان این بوده که زنده ٬ زنده را میسازد.
۳- خلقت مستقل: این نظریه برگرفته از کتب آسمانی بوده و طرفداران آن بر این باور هستند که موجودات زنده به صورت مستقل، خلق گردیدهاند.
۴- نظریهی کیهانی: این نظریه بیان میکند که موجودات زنده برای اولین بار از سیارات دیگر وارد زمین شدهاند؛ علل آن را نیز وجود عجایب هفتگانه میدانند. مخالفین این نظریه بر این باورند که عبور از جو زمین امکان پذیر نیست.
۵- جرم لاست: به همان شکل نظریه کیهانی است با این تفاوت که اعتقاد دارد موجود زنده به شکل موجود پست(مثلاً هاگ) وارد زمین میشود.
۶- نظریهی آلی(Big Bang)
♦️واکنشهای دانشمندان جهان اسلام:
از نظر علامه طباطبایی(ره) آنچه نظریه داروین درباره منشأ آفرینش انسان گفته است بر خلاف نظر قرآن است که براساس آن اولین فرد بشر و همسرش از هیچ پدر و مادری متولد نشدهاند، بلکه از خاک یا گل بیواسطه و مستقیم آفریده شدهاند. بنابراین آفرینش انسان، آنی و بدون گذشت زمان بوده است. به همین دلیل خداوند در قرآن، خلقت استثنایی حضرت مسیح(ع) را به آفرینش استثنایی حضرت آدم(ع) تشبیه کرده است و گرنه وجهی برای این تشبیه و مقایسه وجود نداشت(طباطبایی،۱۳۷۶).
سید قطب از دانشمندان برجسته مصری با اینکه تحت تأثیر نظریه داروین از بعضی آیات قرآن تدریجی بودن آفرینش انسان را اثبات میکند(سید قطب، ۱۴۰۶،ج۴) تصریح میکند که نظریات علمی نمیتوانند مطلبی برخلاف قرآن اثبات نمایند و نظریه داروین را فرضیهای غیریقینی وظنی معرفی میکند(سید قطب،۱۴۰۶،ج۳). در عین حال برای رفع تعارض کلی آیات قرآن و دستاوردهای علوم جدید تأکید دارد که قرآن کتاب علم نیست و هدف از نزول آن تدریس نجوم و شیمی و طب و دیگر علوم تجربی نیست(سید قطب، ۱۴۰۶، ج۱ و۳). قرآن جز در موارد نادر، معترض حقایق علمی نشده است و آنجا که آیاتی را مطرح میکند اهدافی کلامی دارد نه علمی (سیدقطب، ۱۴۰۶، ج ۱و۴و۵).
#بررسی_مفهوم_حیات_در_نگاه_غربی_و_اسلامی_بخش_ششم
✍️ نیلوفر تفلیسی
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
تعطیلی مدارس، ویژن سازی و کنترل ذهن!🎮
در عین حالیکه استفاده مدیریت شده (حداقل 2 ساعت) از رسانه و شبکههای اجتماعی و فضای مجازی فواید علمی و مهارتی قابل توجهی دارد اما ناامیدی و غم منجر به افسردگی- افزایش اضطراب- کاهش اعتمادبنفس- آسیبهای هویتی- افزایش هیجانات خشم و نفرت نسبت به خود و اطرافیان- نقص مهارتهای ارتباطی و بهم ریختگی روابط با خانواده و در یک کلام بهم ریختگی روانی، پیامدهای اعلامی توسط روانشناسان و متخصصان جهان، در استفاده مدیریت نشده از این فضاهاست (در ایران پیش از تعطیلات، 16 برابر استاندارد جهانی!).
اما مهمترین این پیامدها که البته هدف اصلی متولیان دنیای امروز است، "کاهش قدرت تصمیم گیری" و "انفعال" و "توانایی حل مسئله" و در یک کلام خارج شدن کنترل ذهن از دستان ماست. این پیامد که محصول هدایت هیجانات توسط این رسانههاست، جوانان و نوجوانان را به عناصری "ضدواقعیت" بدل می کند که تلاش دارند دنیای واقعی در محیط خانواده و اجتماع را مشابه بازی های کامپیوتری یا صفحات لاکچری شبکه های اجتماعی بسازند و آرزو و خواستهشان از خانواده و جامعه به قالب آنها در میآید.
شکل گرفتن vision ها، جهت و رفتار انسان را میسازد و ویژنسازی مهمترین کار رسانهها و فضای مجازی است.
اکنون و در این شرایط، مدیران و مسئولین راه حل برونرفت از هر مشکل اقتصادی و محیط زیستی و احتمالا در آینده بهداشتی و امنیتی را تعطیلی محیطهای آموزشی میدانند! محیطهای درسی و تحصیلی که کشورها در شرایط جنگی هم سعی در عدم تعطیلی و برپا نگه داشتن آن ها داشتهاند!
از مدیران تصمیمگیر باید پرسید که آنچه در بالا هشدار داده شد را نمیدانید؟ یا میخواهید که چنین باشد؟!
اما به عنوان یک آسیبشناس و روانشناس، از خانوادهها و به ویژه مادران به عنوان اولین و آخرین سنگر میخواهم که به کمک فرزندانشان در مدیریت فضاهای رسانهای و مجازی بشتابند؛ و از دانشآموزان و دانشجویان هم میخواهم که خود در دفاع از سلامت روانشان هوشیار و فعال باشند...
✍ زهرا کیایی
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
💢 مفهوم اُنس در انسان جدی گرفته نشده است و معماری و شهرسازی امروز در نوعی در حال آزار انسان است. لذا انسان احساس تنهایی میکند.
💢 یکی از ریشههای تنهایی، #معماری_وحشی است. باید بررسی شود چقدر از تنهایی انسانها معلول معماری است و چگونه نوع طراحی شهری و معماری خانهها، انسانها را از هم دور میکند؟
✍️ توئیت معماری هجری
https://twitter.com/MemariHejri_ir/status/1613959393447645185?t=rDhYckFC11PztiqZfKqHrA&s=19
#جامعه_سازی
#تفرد_مقوم_حرام_زادگی
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
جامعه بانوان استراتژیست
♦️«بررسی مفهوم حیات در نگاه غربی و اسلامی» قسمت ششم: 🔹نظریههای تشکیل حیات: ۱- خلقالساعه: بانیِ آن
♦️«بررسی مفهوم حیات در نگاه غربی و اسلامی»، قسمت هفتم:
🔹صاحبان تفسیر نمونه چند دیدگاه مختلف درباره نظریه داروین اتخاذ کردهاند:
هرچند ظاهر آیات برچگونگی آفرینش تدریجی یا آنی انسان صراحت ندارد در مجموع با خلقت مستقل آنی سازگارتر است. زیرا بیان بعضی آیات سوره حجر نشان میدهد که میان خلقت آدم از خاک و پیدایش صورت کنونی، انواع دیگری وجود نداشته است. همچنین مطرح میکند که قرآن در مورد کیفیت خلقت سایر جانداران نظری ندارد (مکارم شیرازی و دیگران، ۱۳۶۴، ج۱۱ و۱۷).
استاد شهید مرتضی مطهری (ره) نیز از جمله کسانی است که خلقت تدریجی را پذیرفته است و در جهت تعارضزدایی از قرآن و نظریه تکامل تدریجی به ریشههای مخالفت با این نظریه پرداخته است.
شهید مطهری در مخالفت با کسانی که تکامل تدریجی را با توحید و خداشناسی منافی میدانند، میگوید: «از نظر قرآن چه خلقت را دفعی بدانیم و چه تدریجی، کار خداست» (مطهری، ۱۳۶۹، ج۵۱:۱). علت تلقی نادرستی که این نظریه را مخالف خداشناسی و نظریه ثبات انواع را در راستای خداشناسی شمرده است از نظر شهید مطهری، دو پیش فرض نادرست است: یکی اندیشه خدای رخنهپوش که خدا را در مجهولات خود جستجو میکند و دیگری اندیشهای یهودی که تدریجی بودن آفرینش را با مخلوق خدا بودن آن در تضاد میبیند (مطهری، ۱۳۶۹، ج۶۷:۱).
از دیدگاه شهید مطهری بر اساس قرآن، خلقت، آنی نیست، بلکه یک حیوان و یک انسان در مراتب تکاملی که طی میکند، دائماً در حال خلق شدن است. به نظر میرسد مرحوم مطهری با استفاده از آموزههای صدرایی در فلسفه اسلامی برداشتی نو از نظریه داروین کرده است. بر این اساس، جهان همیشه در حال خلق شدن است و چون دائماً در حال پیدایش است، نیازمندی آن به خداوند عینیتر و ملموستر است. بنابراین نظریه آنی بودن خلقت از نظر مطهری، اسلامی نیست (مطهری ۱۳۷۶،ج۱۶).
از نظر استاد مطهری، حتی اگر از نظر علمی قطعی باشد که انسان اجداد حیوانی داشته است با ظواهر دینی قابل تأویل است. از این رو برای قابل جمع ساختن دیدگاه قرآنی و نظریه تکامل تدریجی، سعی وافری به عمل میآورد.
#بررسی_مفهوم_حیات_در_نگاه_غربی_و_اسلامی_بخش_هفتم
✍️ نیلوفر تفلیسی
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
🔸 زن و مرد مقابل هم یا در کنار هم؟
🔹رهبری در دیدار اخیر(١) خود با بانوان ایدهی جدیدی را در نسبت میان دو جنس مطرح کردند. ایدهی زوجیت در مقابل تضاد دیالکتیک هگلی. نگاهی که به لحاظ نظری دو وادی مفهومی کاملا متقاوت را برای ما گشود. رویکردی که در آن، سنتز محصول تضاد و تز و آنتیتز نیست. بلکه سنتز از همراهی و ملائمت به دست میآید.
🔹تعریف زوجیت همین است، کامل شدن زن و مردی که در کنار هم به آرامش میرسند. این نگاه را اگر تا مبنای انسانشناسی و شناخت زن و مرد پیش ببریم دو طرح را پیش روی ما میگذارد. طرحی که در آن زن و مرد ضد و مقابل همند و خانواده میشود جمع اضدادی که باهم سر جنگ دارند، و طرح مقابل که همان زوجیت است و الگوی رفتاری زن و مرد بر اساس وفاق(٢) است و اگر این یکی بودن رو به انشقاق(٣) و جدایی نهاد، راه قرآن صلح است و اگر نشد طلق و آزاد شدن زن و مرد تا به زندگی ادامه دهند. زیرا اصل ازدواج در همان همراهی است که اگر محقق نشد ازدواج به کارکرد خود نرسیده و اسلام راه را برای خروج از آن باز گذاشته است.
🔹حتی اگر سراغ آیات طلاق برویم، در طلاقی که اسلام تعریف میکند بازهم جنگ و تقابل نیست بلکه تمام تعابیر نشان از برخورد همراه با ملاطفت دارد؛ تعابیری چون «امساک بالمعروف»(۴) به نيكويى نگاه داشتن يا «تسریح باحسان»(۵) به نيكى رها ساختن.
🔹اگر این نگاه را تا مبانی حقوقی پیش ببریم باز دو الگوی جدید پیش روی ما میگذارد. الگوی تقابلی حقوقمحور یا الگوی تکلیف و مسئولیتمحور. در الگوی اول فرد چه زن باشد یا مرد، خود را محور تعریف کرده و حقوق را بر مدار «خودش» تعریف میکند نه بر محور زوجیتی که دائر مدار بر تضاد نیست. در زوجیت چون اصل بر وفق و یکی شدن است، خودمحوری موضوعیت ندارد و زوجین بدون تنش و درگیری به نیازهای هم توجه کرده و به تکالیف متقابل میرسند.
🔹از سوی دیگر با این رویکرد زوجیت عین عدالت است. اگر با تعبیر امیرالمؤمنین (ع) عدالت(۶) امور را سر جای خود قرار میدهد، زوجیت زن و مرد را سر جای زن و مرد بودن قرار میدهد. زن و مردی که در آفرینش زوج همند نه مشابه و برابر با یکدیگر؛ و همین مبنا تفاوت اساسی ما با نگاه انسانشناسی فمینیسم در تعریف جنس و جنسیت را رقم میزند. جنسیتی که در نگاه اسلام اکتسابی نیست و بالذات صفات منحصر به فردی را به هریک از زن و مرد میدهد.
✍️ مهدیه منافی
پینوشت:
١- بیانات رهبر ۱۴/۱۰/۱۴۰۱
٢- وفاق مقابل شقاق. عرب به چیزی که قبلا یکی بوده و از هم جدا شدند، "شقاق" میگوید.
٣- سوره نساء، آیه۳۵
۴ و ۵- سوره بقره، آیه۲۲۹
۶- نهج البلاغه حکمت ۴۳۷
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
🔰 موضعگیری رهبر انقلاب درباره اهانت جنونآمیز نسبت به قرآن کریم در چندکشور اروپایی
🔹 اهانت جنون آمیز به قرآن با شعار آزادی بیان نشان میدهد هدف حملات استکبار، اصلِ اسلام و قرآن است. علیرغم توطئه استکبار، قرآن روزبهروز پرفروغتر شده و آینده از آن اسلام است. همه آزادیخواهان جهان باید درکنار مسلمانان با سیاست پلید توهین به مقدسات و نفرتپراکنی مقابله کنند.
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
✍ هوالحکیم
💢 اندیشکده یقین در هفته نخست اسفند ۱۴٠۱، به مناسبت روز "نقشه خدا و هندسه الهی" برگزار می کند:
🔻 دومین جشنواره فکر فجر
#نقشه_خدا
#هندسه_الهی
@StrategicNews_ir
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
جامعه بانوان استراتژیست
♦️«بررسی مفهوم حیات در نگاه غربی و اسلامی»، قسمت هفتم: 🔹صاحبان تفسیر نمونه چند دیدگاه مختلف درباره
♦️«بررسی مفهوم حیات در نگاه غربی و اسلامی»، قسمت هشتم:
🔹در این راستا، شهید مطهری غرض از داستان آفرینش آدم را در قرآن برخی تعالیم اخلاقی و تربیتی میداند نه بیان نحوه خلقت انسان. او تصریح میکند که داستان آدم در قرآن سمبلیک است (مطهری، ۱۱۹:۱۳۵۶).
از نظر شهید مطهری نه تنها نظریه تکامل ضد الهی نیست بلکه با اصل تکامل بهتر میتوان دخالت قوهای مدبر و هادی و راهنما را در وجود موجودات زنده و هدفمداری جهان را اثبات کرد و علت اینکه در غرب، عدهای این اصل را ضد الهی و الحادی تلقی کردند ضعف دستگاههای فلسفی آنها بوده است (مطهری، ۱۲۴:۱۳۵۶).
مطهری آشکارا میگوید که دلالت اصلی تکامل بر وجود متصرف غیبی در کار جهان از هیچ اصلی کمتر نیست و قرآن کریم با کمال صراحت، خلقت تدریجی جنین را در رحم مطرح میکند و آن را به عنوان دلیل و شاهدی بر معرفت خدا میشمرد (مطهری، ۱۳۷۶، ج۱).
در اینجا بدون اینکه وارد مباحث پیچیده مربوط به نسبت علم و دین شویم سعی می کنیم با توجه به تنوع دیگاههای مختلف در خصوص این موضوع، طبقه بندی سادهای از انواع دیدگاهها در این زمینه را بیان کنیم:
١- یک نظریه بین خلقت از دیدگاه قرآن و نظریه تکاملی داروین قائل به سازگاری است( دکتر یدالله سحابی)
٢- نظریه دیگر قائل به ناسازگاری مطلق میان دیدگاه اسلام ونظریه تکامل است (علامه طباطبایی)
٣- برخی مانند دکتر شریعتی، زبان قرآن در آیات خلقت را سمبلیک( نمادی) میداند.
#بررسی_مفهوم_حیات_در_نگاه_غربی_و_اسلامی_بخش_هشتم
✍️ نیلوفر تفلیسی
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
💐 امام خمینی(ره)
🇮🇷 امــــام آمـــــد...
#دهه_فجر_مبارک
#انقلاب_۱۴۰۱
✍ فاطمه سالارطایفه
🎨 #نقاشی_دیجیتال
۱۴٠۱/۱۱/۱۲
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 سخنان تاریخی امام خمينی(ره) در بدو ورود به ایران
🇮🇷🌹 #دهه_فجر 🌹🇮🇷
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
🔰 تبیین و دلیل ضرورت دوقطبی در جامعه
✨جهاد تبیین یک فریضهی قطعی و فوری است.[١]
🔸 دوقطبی شدن، اساس تفکیک بین حق و باطل میباشد، لذا عدم دوقطبی یعنی ایجاد نفاق، که اوج باطل بودن را میرساند.
▪️ نفاق، حاصل یکی دیدن حق و باطل است، حال آنکه حق با باطل یکی نیست و دوقطبی به معنای یکی ندیدن حق و باطل میباشد.
🔸 در تفکر توحیدی حق از باطل جداست، که باید باطل را زدود و به سمت حق رفت.
▪️مبتنی بر نظریهی مرحوم علامه مصباح یزدی، هیچگاه نباید حق با باطل یکی شود که در صورت ممزوج دیدن آن دو، "نفاق" شکل میگیرد.
▪️مهمترین عامل تفکیک حق از باطل، "فتنه" است که توسط دوقطبی کردن در جامعه موجب تفکیک حق از باطل میشود.
▪️در طول تاریخ، هیچگاه زمین خالی از حجت خدا نبوده و اساسا وجود حجت به جهت برجستگی حق و زدودن باطل بوده است که همین امر مهم را برای مردم تبیین و موجبات بصیرتافزایی آنان را فراهم میکردند تا مردم از شبهات و انحرافات معرفتی نجات یابند.
لذا ایجاد دوقطبی توسط انبیاء و امامان، یک امر ضروری برای اقامهی حق بوده تا بین حق از باطل جدایی صورت گیرد. تا در انتها تمام باطلها زدوده شود و تنها حق به جا بماند.
🔸 امر دوقطبی، فتنه و امتحانی است برای مردم تا مشخص گردد که چه کسانی در جبههی باطلند و کدامشان در جبههی حق هستند و هیچ نفاقی در جامعه باقی نماند و تنها حق برجسته شود.[٢]
🔸 یکی از مؤیّدین این ادعا، روایت امام صادق(ع) است که فرمودهاند:
آرزومند فتنه باشيد؛ زيرا فتنه موجب نابودى ستمگران(باطل) و پاک شدن زمين از [لوث وجود] فاسقان است(لذا حق برجای میماند). [٣]
✨ انقلاب اسلامی ایران یکی از برترین نمونه برای تجلی نور و برجستگی تفکیک حق از باطل است.
بدین جهت، امام خمینی(ره)، چنین سخن حکیمانهای گفت: انقلاب ما، انفجار نور بود!🇮🇷
پینوشت:
١- بیانات امام خامنهای(روحی فداه) ١٩بهمن١۴٠٠
٢- سوره عنکبوت، آیه٣.
٣- تنبيه حفالخواطر : 2/87(الإمامُ الصّادقُ اذه(ع) : تَمَنَّوُا الفِتنَةَ ؛ ففيها هَلاكُ الجَبابِرَةِ ، و طَهارَةُ الأرضِ مِن الفَسَقَةِ)
#دهه_فجر_مبارك
#انقلاب_۱۴۰۱
✍️ بانو صائینی
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
💢 دومین جشنواره فکر فجر
💠 حرکت در لبه علم و حکمت
#نقشه_خدا
#هندسه_الهی
@StrategicNews_ir
✅ کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies