پیداش کردم: مقاله صادق زیباکلام در روزنامه کیهان ۲۳ اردیبهشت ۱۳۵۹
زیباکلام ضمن انتقاد شدید از عدم انطباق محیطهای علمی با فضای انقلابی، ایده تعطیلی دانشگاهها، اعزام اساتید و دانشجویان به روستاها و کارخانجات و حذف رشته های غیرضروری برای انقلاب را مطرح میکند و اين طرح از طريق دکتر عبدالکريم سروش اجرا ميشود!
@faridebrahimi
@felhekmat
✴ حوزههای علمیه، موظفند نظریات اسلامی را در زمینه علوم انسانی، از متون الهی بیرون بکشند.
🔰آیت الله العظمی امام خامنه ای
🔺 این علوم انسانی ای که امروز رائج است، محتواهائی دارد که ماهیتاً معارض و مخالف با حرکت اسلامی و نظام اسلامی است؛ متکی بر جهانبینی دیگری است؛ حرف دیگری دارد، هدف دیگری دارد.
🔺 وقتی اینها رائج شد، مدیران بر اساس آنها تربیت میشوند؛ همین مدیران میآیند در رأس دانشگاه، در رأس اقتصاد کشور، در رأس مسائل سیاسی داخلی، خارجی، امنیت، غیره و غیره قرار میگیرند.
🔺 حوزههای علمیه و علمای دین پشتوانههائی هستند که موظفند نظریات اسلامی را در این زمینه از متون الهی بیرون بکشند، مشخص کنند، آنها را در اختیار بگذارند، برای برنامهریزی، برای زمینهسازیهای گوناگون.
📚 دیدار طلاب قم سال 89
@almorsalat
@felhekmat
💎 آیا #فلسفه و #عرفان، کشک است؟
⭕️ جملات معروف یکی از #فقها این است: «عرفان پیش من است، همه #مولوی را می خواهی پیش من است، هر جا را می خواهی برایت بگویم، فلسفه را بخواهی از اول #اسفار تا آخر، از هر جا بگویی از اول مفهوم وجود تا آخر مباحث طبیعیات برایت بگویم، اما همه #کشک است، هر چه هست در قرآن و روایات است... این سنخیتی که بین علت و معلول قائلند باطل است، و #وحدت_وجود و موجود از ابطل اباطیل و کفر محض است....»
🔴 نقد و نظر:
1⃣اگر کسی با پیروی از ادبیات بالا بگوید: «علم اصول فقه، و علم فقه، همه اش در سینه من است از اول جواهر تا آخر آن. از اول کفایه تا آخر آن، اما همه اش کشک است. هر چه هست در قرآن و روایات است!» آیا این حرف درستی است؟
توضیح این است که همچنانکه رأی فقیه و متکلم متشرع در برابر رأی قرآن و امامان معصوم نیست بلکه فهم آن ها از قرآن و روایات محسوب می شود، همچنین است فهم عارف متشرع از آیات و روایات معارفی؛ از این رو فهم او در مقابل و در عرض قرآن و روایات نیست تا کسی بگوید رأی قرآن یا اهل بیت علیهم السلام این است و رای فلان عارف شیعه آن! بلکه عارف متشرع می گوید فهم من از آیات و روایات طبق ضوابطی که دارم چنین است.
درست است که قرآن کریم و روایات معصومین علیهم السلام بهترین منبع برای رسیدن به حقیقت است ولی آیات قرآن کریم و روایات اهل بیت؛ محکم و متشابه، مطلق و مقیّد، مجمل و مبیّن، عامّ و خاصّ، ظاهر و باطن دارد. همه فرق به ظاهر اسلامی ـ شیعه اسماعیلی، شیعه دوازده امامی، سنّى اشعرى، معتزلى، وَهّابى، و... ـ مدعی فهم قرآن کریم هستند و ادعای تبعیت از قرآن کریم را دارند ولى آیا همه آن ها، راه حقّ را پیموده اند و همه، آیات قرآن کریم را درست فهمیده اند؟!
همه شیعیان با گرایش های مختلف تفسیری، فقهی، اصولی، اخباری، کلامی، فلسفی و عرفانی، به قرآن و روایات اهل بیت تمسک می کنند. آیا همه، در هر مساله ای واقع را ادراک کرده اند؟
هیچ کس در فهم و برداشت از قرآن کریم و سنت پیامبر اکرم ص و ائمه اطهار، معصوم نیست و امکان خطا دارد و خطا هم می کند. از این رو کسی حق ندارد از ابتدا و بدون حجت معتبر عقلی یا نقلی، عقاید، روش و اعمال خود را مطابق کتاب و سنت بداند و دیگران را بدون دلیل معتبر و کافی، رد کند.
2⃣انسانی که قرآن و اهل بیت (ع) را دارد نباید دنبال حواشی کم فایده اصولی و فقهی این و آن بگردد و سالها وقت خود و جماعتی را تلف کند. آن هم در این زمان با این همه مشکلات علمی و فرهنگی و سیاسی برای دنیای اسلام و مسلمین.
هنر این است که گرهی از گره های فقهی روز جامعه را باز کنند. مشکلات اعتقادی، اخلاقی و فقهی جدید را حل کنند، هزاران مسائل مستحدثه برای جوانان و مردم وجود دارد ولی حواشی این و آن بر عبارات فلان و فلان را ماهها و سالها بحث می کنند. اینها کشک است.
3⃣اینکه گفته شده: «وحدت وجود و موجود از ابطل اباطیل است» ادعای بدون دلیل معتبر است. به چه دلیل؟ دلیل بگویید تا بررسی شود. بدون دلیل حرف نزنید. پیغمبر نیستید که بگوییم بدون دلیل هم حرفتان مقبول است.
مراد این فقیه محترم، از معنای «وحدت وجود و موجود»، روشن نیست. اگر مراد، وحدت محض بدون پذیرش کثرات و موجودات است، یا مرادش همه خدایی، حلول، اتحاد و مانند آن است، در پاسخ می گوییم عرفا چنین مرادی ندارند و ما نیز از این معنا، دفاع نمی کنیم.
اگر مراد، وحدت شخصی وجود و کثرت مظاهر و نمودها و موجودات است، در پاسخ می گوییم این مساله نه تنها از ابطل اباطیل و کفر نیست بلکه از بهترین نظریه هایی است که قرآن، روایات، عرفان و برهان بر آن تاکید دارد و به تعبیر علامه طباطبایی (ره)، توحید قرآنی و اسلامی است.
4⃣این جمله ادعایی است که باید تحلیل شود: همه عرفان پیش ایشان است؟ علمش یا عملش؟ معرفتش یا کشف و شهوداتش؟
اگر همه علمش مراد است، باید بگوییم متخصصان فلسفه و عرفان در حوزه و دانشگاه، ایشان را چنین نمی دانند با این حال، حاضریم سوال بپرسیم پاسخ گویند تا ببینیم ادعایشان تا چه اندازه درست است!
اگر همه عمل، شهود و مکاشفات عرفان، مراد است، باید بگوییم ادعای بزرگی است که بیشتر از اینکه انسان را به یاد تکبر، عجب، توهم و تخیل بیندازد، خنده آور است.
5⃣بسیاری از بزرگان، علوم عقلی و عرفانی را تایید می کنند. سعی کنید در مسائلی که متخصص نیستید (در فلسفه و عرفان) از متخصص مربوطه (فیلسوف و عارف) حرف بشنوید نه از غیر متخصص در فلسفه و عرفان اسلامی، گرچه در اصول فقه و مسائل و حواشی کم فایده امثال میرزای نائینی متبحر باشد.
⭕️حجة الاسلام دکتر واحدجوان
💢 کانال فِي الحِکمَة
🆔@felhekmat
کمپین د. ضد آمریکا و صهیونیست
https://eitaa.com/bakeri_channel کانال سرداران بدر وخیبر شهیدمهدی وحمید باکری
◻️◻️◻️◻️◻️
◻️◻️◻️◻️
◻️◻️◻️
◻️◻️
◻️
🚫ثمره ي #تفکر_اخباري در ساحت معارف دين نفي فلسفه ي الهي و عرفان است🚫
❌برخورد اخباري در ساحت عمل و احکام:
شطرنج حرام است مطلقا بدليل اينکه سي و چند روايت تند در موردش امده...
غسل به چند مدل بايد انجام شود چون روايات متعدد و مختلفي در اين مورد امده لذا بايد به همه آنها عمل کرد...
مسافر هم بايد نمازش را جمع بخواند و هم شسکته بدليل روايات متعدد...
✅برخورد اصولي در ساحت عمل و احکام:
شطرنج از نظر بعضي حرام و از نظر بعضي مشروط به شروطي حلال...
غسل هم بين بعضي اختلافي است لکن مقلدي که طبق نظر مرجعش عمل ميکند قطعا معذّر بلکه منجّز است...
در اين حالت ديگر کسي دست و رو نشسته روايت خواني نميکند براي مردم،بلکه متخصص در فقه اصغر و ساحت عمل و احکام بواسطه ي تخصصش ميتواند از روايات استفاده کند و فتوا بدهد و حدود و قصور اعمال عباد را مشخص کند...پس رأي مبتني بر تخصص مجتهد از روايات طريقه ي صحيح و عقلايي است.
در اين حالت ديگر کسي براي اينکه بفهمد کيفيت فلان عمل چگونه است خودسرانه و دست و رو نشسته سراغ روايات نميرود بلکه به رساله عمليه مرجعش رجوع ميکند.
❌برخورد اخباري در ساحت عقايد و معارف دين:
کيفيت عذاب اينگونه است چون که روايت داريم فلان...
قبر و برزخ به اين معناست چونکه روايت داريم فلان...
⭕️همانطور که در ساحت عمل نميتوان بدون فقه اصغر بسراغ روايات رفت و احکام را از آنها استفاده کرد بديهي است که در ساحت عقايد و معارف ديني هم قطعا نميتوان بدون فقه اکبر(فلسفه و عرفان) از روايات استفاده کرد❗️پس قطعا هم در فقه اصغر نياز به مجتهد هست تا تبيين شود حدود اعمال عباد و هم در فقه اکبر نياز به مجتهد هست تا با شيوه درست و مبتني بر تخصص(فقه اکبر)عقايد و معارف ديني تبيين شود؛اما با هزار تاسف فقط مشغول فقه اصغر شده ايم و با معارف و عقايد ديني اخباري برخورد ميکنيم و اصلا گويي همه دين فقط همين شکيّات بين رکعت سوم و چهارم و مفطرات صوم و طريقه ي تغسيل و... است و کيفيت عذاب و نحوه ي توحيد و عالم قبر و حشر و قيامت و هزار مسئله ي علمي ديگر که ناظر به معارف دين و عقايد است همه #کشک ميباشد....❗️
اينگونه شد که #فلسفه_و_عرفان را نفهميده و ندانسته #کشک دانستيم...❗️
📋نکته:
تخصص در فقه اصغر غير از تخصص در فقه اکبر است لذا فقط کسي واقعا فقيه در دين است که هر دو را باهم جمع کرده باشد و همانطور که غير متخصص در فقه اصغر نميتواند فتوا دهد غير متخصص در فقه اکبر هم نميتواند درباره معارف دين و عقايد اظهار نظر کند و اگر کرد که ميکنند قطعا ارزش علمي و اهميتي ندارد... .
📋نکته:
قطعا هر دينداري نياز به هر دو قسم باهم دارد لکن بجهت اينکه عوام الناس دين را بدون تحقيق از آباء خود گرفته اند لذا فقط مشغول صورت اعمالند و بحث از معارف ديني که ناظر به باطن اعمال و معارف دين است برايشان سخت و خسته کننده است.
💢کانال فِي الحِکمَة
@felhekmat
کمپین د. ضد آمریکا و صهیونیست
جنگ اقتصادی آمریکا دیگر توهم نیست. همانطور که ۱۷ شهریور ۵۶و جمعه سیاه و کشتار مردم با هدایت آمریکای
💎 آیا فقیهی که در مباحث اعتقادی تخصّص ندارد، حقّ دارد در این امور اظهار نظر کند؟
علامه سیدکمال #حیدری:
🔶 فقیه از آن جهت که فقیه است، حقّ نظر دادن در امور تخصصیِ اعتقادی را ندارد!
🔶 فقط فقیهی که علاوه بر فقه، در کلام یا فلسفه و یا عرفان هم متخصّص و مجتهد باشد، می تواند در مباحث اعتقادی اظهار نظر کند
🔶 «ممکن است کسی بگوید آقای حیدری شما به نظر عارف و فیلسوف و متکلم دربارۀ توحید اشاره کردید، اما پس چرا به نظر فقیه اشاره ننمودید؟!
🔶 در جواب باید بگویم بحث توحیدی ربطی به فقیه ندارد! زیرا فقیه – از آن جهت که فقیه است – دایرۀ بحثش حلال و حرام و احکام تکلیفی و عملی است و نه اصول دین. فقیه تخصصی در اعتقادات ندارد تا اینکه بخواهد دربارۀ توحید اظهار نظر کند! فقیه فقط باید در حیطۀ تخصّصش که #فقه_اصغر است بحث کند، نه فقه اکبر و عقاید که خارج از حوزۀ تخصّص اوست.
🔶 👈 بنابراین اگر دیدید فقیهی دربارۀ امور تخصّصی اعتقادی و فقه اکبر سخن می گوید [و نه امور کلی و واضح اعتقادی که هر کسی می داند!]، از او بپرسید آیا شما اصلاً در زمینۀ بحث های اعتقادی و اصول دین تخصصی دارید یا نه؟! اگر اثبات شد که در مباحث اعتقادی تخصّص دارد، می تواند سخن بگوید و اظهار نظر کند، اما اگر ثابت نشد که در عقائد متخصص و مجتهد است، فتوا و نظر او دربارۀ مباحث اعتقادی را به دیوار بزنید! 👉
🔶 اگر دیدید از فقها بر ضدّ نظرات عرفا و فلاسفه و متکلمین فتوایی صادر شده، بدانید که این فتوا از روی جهل و بی اطلاعی صادر شده و نه از روی علم و آگاهی تفصیلی و تخصّصی؛ چرا که او در زمینۀ اعتقادات، مطالعات و تحقیقات و تأملات تخصصی و تفصیلی نداشته است که بخواهد اظهار نظر کند!
🔶 مگر اینکه ثابت شود او علاوه بر اینکه فقیه است، متکلم یا فیلسوف یا عارف هم هست که در این صورت، حق دارد به عنوان یک متخصّص و اهل فنّ در اعتقادات، نظر خودش را بیان کند. اما کسی که از بحث های دقیق و پیچیدۀ کلامی و عرفانی و فلسفی آگاهی ندارد، چه حقّی دارد که علیه دیگران فتوا صادر کند؟! این فتوای او باطل است؛ چون مبتنی بر جهل و نادانی است! این نوع فتاوا، فتاوای بی ارزشی هستند که پشتوانۀ علمی و تحقیقی ندارند!
____________________________________
📚مطارحات فی العقیدة، مشروعیة تعدّد القرائات فی مدرسة اهل البیت (علیهم السلام)، جلسۀ دوّم، ماه رمضان 1434 ق.
💢کانال استاد حيدري
🆔 @alhaydarii_fa
💢 کانال في الحِکمَة
🆔 @felhekmat
کمپین د. ضد آمریکا و صهیونیست
🎙 دعای پایانی مراسم 🔺بانوای: حاج میثم مطیعی ✅ @MeysamMotiee
✅اشارة:
اينکه #بصيرت را به نداشتن چشم مثال زد فرمايشي دقيق و شريف است اما راه بصير شدن حشر و نشر و انس با آيات شريف قرآن و روايات است واقل مراتب بصيرت اين است که شخص کأنه حقيقت را ميبيند و بالاتر از آن أنّه حقيقت را بالعيان ميبيند و لذا راه را از غير راه ميبيند و ميداند که چه بايد کرد و اينگونه از تذبذب و اضطراب و وجدان در عين فقدان و عذاب خارج ميشود.
✅ايضاح:
اما ربط بصيرت به امور سياسي و مادي در اين است که تمام کشاکشهاي کنوني ريشه در عقايد و تفکرات دارند و تفکرات منحصرا يا الهي اند و يا طاغوتي لذا کسيکه بصيرت در دين داشته باشد حضورا با تفکرات و عقايد الهي هم آشناست و اينگونه بدون خلل و اشتباه ميتواند حق را از باطل در هر امري تشخيص داده و خود و ديگران را با چراغ هدايت روشن کند.
📋نکته:
اما اينکه گفته شد بدون خلل ميتواند راه درست و حق را تشخيص دهد زير سر علم حضوري است به اين بيان که به لحاظ اپيستمولوژي و معرفتشناسي علم حضوري و شهود که يکي از انحاء آن است مطلقا برتر از علم حصولي است چرا که به لحاظ روش شناسي در علم حصولي امکان وقوعي خطا و اشتباه در تطبيق امر ذهني با خارج وجود دارد اما چون علم حضوري يعني به محضر معلوم رفتن و هم آغوشي با وي لذا تطبيق و تطابقي نيست تا امکان خطا و خلل به امکان وقوعي وجود داشته باشد.
🆔 @felhekmat
18.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نقل قول آيت اللّه ناصري از آيت اللّه قوچاني از آيت اللّه قاضي(رحمهم اللّه)در مورد قيام #امام_خميني(رحمة اللّه)و اشاره به اسراري مگو در مورد #آيت_اللّه_خامنه اي(حفظه اللّه).
97/03/13
🆔 @felhekmat
نصّ دهم.pdf
2.85M
📒 #رسالة_النصوص.
💢شرح بعضي اصطلاحات و مقاصد نصّ دهم.
📋نکته:
فقط عزيزاني که "حداقل" مطالب تمهيد القواعد را "درس گرفته اند" قابليت استفاده از اين نکات را خواهند داشت انشااللّه.
🆔 @felhekmat
💠 #ليبرال:
🔸نسبت خناسانِ ليبرالِ داخلي و اشباه الرجالِ تکنوکرات به يهود عينا نسبت قبيله ي ملعون بني اسرائيل و صهيون به شيطان است.
🔹هر دو به ظاهر پيرو ديني الهي هستند و در حقيقت مجري فراميني ضد الهي.
زبده نفرات دسته دوم که از انجاس ميباشند را با شياطين القاي سمع است و جميع نفرات دسته اول که از خناسان اند را با روح تفکرات يهود حشرو نشر است و هر دو ضالّ و مضلّ هستند لذا تبري از قبيله دوم شرعا بايسته ميباشد و اما بذل کياست در فعل با گروه اول براي دفع و رفع نيات پليدشان از اسلام،عقلا بر هر مجاهد و آزاده اي بايسته است.
📋نکته:
تبري از قبيله دوم قولا و فعلا،فَردا و جَمعا بايسته ي شرعي است و اينان مورد لعن همه ي عاملان به لعن زيارت عاشورا ميباشند اما حکم گروه دوم حکم منافقيني است که ارتدادشان به ثبوت رسيده لکن اثباتا خير و چون متجاهر به کفر نيستند اجراي حکم بغي بر حاکم اسلامي در حقشان مجاز نيست.
💢کانال فِي الحِکمَة
🆔 @felhekmat