تصویری از مجله آمریکایی "نگاه" ۱۴ مارس ۱۹۳۹:
جنگ بعدی اروپا در اوکراین آغاز خواهد شد
#نسل_آفتاب
ایتا
تلگرام
سروش
@sunshinegeneration
رهبر انقلاب: کارگران در صف مقدم مقابله با سیاست دشمن برای از کار انداختن تولید کشور ایستادند
حضرت آیتالله خامنهای در دیدار کارگران: کارگران دوران انقلاب تاکنون نشان دادند که انگیزههای ملی آنها در همهی عرصهها انگیزههای درخشان و برجستهای است، در همهی عرصهها، یعنی هم در عرصهی نظامی، هم در عرصهی اقتصادی، هم در عرصهی سیاسی.
در عرصهی نظامی؛ صحنهی نمایان و جلوی چشم، دوران دفاع مقدس است. ما چهارده هزار کارگر شهید داریم، چهارده هزار.
در مورد عرصهی اقتصادی؛ البته از اول انقلاب این سیاست استکبار بود، در این ده، پانزده سال اخیر خیلی روشن سیاستشان از کار انداختن تولید کشور بود، سیاست دشمن این بود. همهی این تحریمها و این حرفها همه برای این بود که در کشور تولید از کار بیافتد.
کارگران ما ایستادند در صف مقدم و نگذاشتند این اتفاق بیافتد و آنچه که در این زمینه ستون اصلی این خیمه بود کارگر بود.
#نسل_آفتاب
ایتا
تلگرام
سروش
@sunshinegeneration
معجزه تبدیل یارانه واردات به یارانه تولید دانشبنیان
یکی از اشتباهات ما در دهههای اخیر استمرار دادن یارانه به واردات اقلامی چون دانههای روغنی، نهاده دامی و دارو بود، این کار نه تنها نیاز ما به دلار را تشدید کرد، بلکه مانع از تقویت تولید داخلی و موجب شکنندگی در امنیت غذایی و دارویی شد.
در شرایط کنونی بهترین گزینه پرداخت یارانه به تولیدکنندگان این اقلام با اولویت به شرکتهای دانشبنیان برای افزایش ظرفیت تولید داخلی است. با این کار میتوان انقلابی در بخش کشاورزی ایجاد کرد.
ما میتوانیم حتی در افق یک ساله راندمان تولید دانههای روغنی را با فعال کردن شرکتهای دانشبنیان حوزه کشاورزی بالا ببریم و هم رانت واردات حداقل ۴ میلیارد دلاری آن را از بین ببریم و هم از تقاضای ارزی کشور بکاهیم و به تقویت ارزش پول ملی کمک کنیم.
این اقدام حرکت در مسیر تحقق شعار سال یعنی تولید اشتغالزایی و دانشبنیانی است.
در مقابل، حذف یارانه تولید اقلام مورد اشاره و دادن یارانه به مصرفکننده بدون داشتن طرح جدی برای تقویت تولید داخلی، با تشدید تورم و در ادامه بالا بردن نرخ ارز باعث میشود که در ادامه مجبور باشیم ارز بیشتری برای تأمین گندم، دانههای روغنی و نهاده دارو بدهیم.
ترکیه در برههای همین اشتباه را در مورد دارو مرتکب شد و به شدت در زمینه سلامت با مشکل مواجه شد و هر سال باید مقادیر زیادی دلار برای واردات دارو به شرکتهای چندملیتی خارجی میداد.
در این زمینه وظیفه وزارت جهادکشاورزی بسیار خطیر است. به جای دادن سیگنال کمبود روغن و ناتوانی تولید داخلی، بیایید همه امکانات را بسیج کنیم برای تقویت امنیت غذایی و دارویی کشور با افزایش تولید داخل گندم ،نهادههای دامی، دانههای روغنی و نهاده دارو.
ما میتوانیم، اگر بخواهیم
#نسل_آفتاب
ایتا
تلگرام
سروش
@sunshinegeneration
صحبتهای قابل تأمل بیل گیتس در TED 2022:
ما کشورهایی داشتیم که در جریان قرنطینه و واکسیناسیون کار خود را خوبی انجام دادند، استرالیا بهترین نمونه این مورد است
#نسل_آفتاب
ایتا
تلگرام
سروش
@sunshinegeneration
حقیقتاً هر چی لعن و نفرین و فحش نثار حسن روحانی حواله کنیم کمه
تنها رئیس جمهوری که در دیدار با رئیس جمهور سوریه حضور نداشته
اون از اقتصادش، اون از سیاست خارجی شیخ بنفش، اون از ظریف لوس و ننر که موقع سفر بشار اسد قهر کرد و تمام سفر رو به حاشیه برد
#نسل_آفتاب
ایتا
تلگرام
سروش
@sunshinegeneration
در هند بجای واکسن کرونا، واکسن ضد هاری بهعنوان دُز احتیاطی در برابر هاری تزریق شد
#نسل_آفتاب
ایتا
تلگرام
سروش
@sunshinegeneration
تصویری از سفر قبلی بشار اسد به تهران و دیدار با رهبر معظم انقلاب در حضور حاج قاسم سلیمانی و بدون حضور حسن روحانی
یادمان نمیرود در همین ایام در اوج پیروزیهای جبهه مقاومت در سوریه و مقابل جریان تکفیری و دشمن عبری سعودی و در شرایط سختی که بشار اسد محرمانه به ایران آورده شد (چرا که خطر زدن هواپیمای او بشدت جدی بود)، رییس جمهور (روحانی) در جلسه با رهبری نیامد و وزیر خارجه (ظریف) نیز اعلام استعفا کرد که شیرینی پیروزیها و این دیدار را بشدت تلخ کرد.
آری یادمان نمیرود که ظریف حدود کمتر از ۱۰روز بعد از شهادت حاج قاسم اعلام کرد آمادگی مذاکره با آمریکا را داریم و ترامپ (قاتل حاج قاسم) در توییتی کوتاه باتحقیر به او گفت: (No merci)
آری این خیانتها را یادمان نمیرود
#نسل_آفتاب
ایتا
تلگرام
سروش
@sunshinegeneration
رانت یک واردکننده با ارز ۴۲۰۰ به اندازه یارانه کل مردم ایران
ارز جهانگیری به ضرر مردم و تولیدکننده بوده است
«شمسالدین حسینی» وزیر اسبق اقتصاد:
فقط یک واردکننده با ارز ۴۲۰۰ به اندازه کل مردم ایران یارانه گرفته است
دولت قبل در بازار آزاد ارز ۲۵هزار تومانی خرید و به واردکننده ۴۲۰۰ تومان داد، یعنی به ازای هر یک دلار ۲۱هزار تومان پول چاپ کرد که تأثیر مستقیم بر افزایش نقدینگی و تورم داشت
پارسال نرخ تورم نقطه به نقطه تولیدکننده، برای اولین بار به ۱۰۰درصد در اقتصاد ایران رسید و نرخ تورم مصرفکننده نیز، به ۶۵درصد افزایش یافت که نشان میدهد سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی به نفع تولیدکننده و مردم نبوده است
البته اصلاح نظام ارزی هم نباید موجب افزایش فشار بر مردم شود و منابعی که از این اصلاح به دست میآید، باید صرف مردم شود
#نسل_آفتاب
ایتا
تلگرام
سروش
@sunshinegeneration
آقای دولت اقلاً از رهبری بشنوید
رهبر انقلاب بخلاف عادت، اینبار در حکم تنفیذ آقای رئیسی به اولویت مهم اقتصادی این دوره توجه دادند:
به جد دنبال کردن سیاست تقویت پول ملی
از سال ۷۴ تا کنون در ۴۰ سخنرانی به مسأله نقدینگی و کنترل و هدایت آن به سمت تولید و هم سیاست تقویت پول ملی پرداخته بودند. اینبار در حکم تنفیذ، کانه شرط ضمن عقد کردند
۹۷/۴/۲۴ مطالبه یک کارگروه قوی فعال دائم شبانه روزی برای این مهم از دولت وقت خواستند. آنها نکردند، شما چرا؟
ایشان عمدهترین مشکل اقتصادی کشور را "تورم و کاهش ارزش پول ملی" خواند (۹۹/۴/۲۲)
۲۰سال پیش حرف این روزهای کارشناسان به شما را به دولت وقت گفت:
فرض کنید ما حقوق این انسان زحمتکش را ۲۰٪ یا۴۰٪ اضافه کردیم اما اگر تورم را مهار و ارزش پول ملی را تأمین نکردیم، آن مقداری که او امسال از ما اضافه میگیرد، چنانچه از رشد بی رویه قیمتها پایینتر باشد فایدهای برای او ندارد پس ما برای او کاری نکردهایم (۸۲/۲/۱۰)
باور کنید یارانه نقدی شما هم بدون تقویت ارزش پول ملی همین میشود
میزان نقدینگی یک ماه (برای نمونه مهر ۱۴۰۰)، ۴۵ برابر یارانه پرداختی بوده است
سیاست تقویت پول ملی، سیاست تصحیح یارانه را هم منتج میکرد اما بالعکس آزاد سازی قیمتها، تقویت ارزش پول ملی را نشدنیتر میکند
#نسل_آفتاب
ایتا
تلگرام
سروش
@sunshinegeneration
تأملی در مورد کارخانههای آزوفستال و فولاد کویر
این روزها جنگ اوکراین و روسیه با محوریت کارخانه فولاد آزوفستال در صدر اخبار است. با این حال مقایسه محل قرارگیری دو کارخانه فولاد کویر و آزوفستال قابل تامل است.
میانگین بارش سالیانه در اوکراین ۶۰۰ تا ۵۰۰ میلیمتر و ایران ۲۵۰ میلیمتر است. کارخانه آزوفستال در زمان حکومت شوروی در کنار دو منبع آب یعنی رودخانه کالمیوس و دریای آزوف ساخته شد. با این حال در ایران، یک کارخانه فولاد بین سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۱ در دل کویر ایجاد شد و با افتخار، فولاد کویر نام گرفت.
بحران مدیریت آب در ایران موجب شده است که صنایع آببر به جای آن که کنار دریا مستقر شوند در کویر ساخته شوند. این چنین تصمیمات ناپخته که گاها بر اساس یک وعده انتخاباتی شکل میگیرد باعث میشود که آب شیرین به مناطق خشک منتقل شده و صرف صنایع آببری همچون فولاد شود. این صنایع میتوانستند مانند کارخانه ازوفستال در کنار دریاهای آزاد مستقر شده، از آب دریا استفاده کرده و از مزیت دسترسی به بنادر صادراتی نیز بهرهمند شود.
#بحران_مدیریت_آب #نفوذ
#نسل_آفتاب
ایتا
تلگرام
سروش
@sunshinegeneration
شرقِ اصلاحطلب هم برای حمایت از سیاستهای اقتصادی دولت تیتر زد
تیتر هم یک آدرس غلط اقتصادیست که دولت گرفتارش شده...
#بحران_نیلی
#نسل_آفتاب
ایتا
تلگرام
سروش
@sunshinegeneration
آقا (دیدار اخیر دانشجویان) درباره #استعمار_فرانو فقط یه لفظ #بچههای_شیکاگو رو نگفت:
در قرن بیستم یعنی بعد ازحدود سه-چهار قرن استعمار، به این نتیجه رسیدند که استعمارِ مستقیم دیگر جواب نمیدهد؛ یک سیاست جدیدی به وجود آمد و آن سیاست این بود که درکشورهای هدف، افرادی را تربیت کنند...
تا آن افراد همان کاری را انجام بدهند که استعمارگر بنا بود انجام بدهد، همان حرفی را بزنند که او بنا بود بزند، همان اقدامی را در کشور انجام بدهند که استعمارگر بنا بود انجام بدهد؛ اصلاً هدف این است. پس نگاه به دانشگاه و نخبهپروری و نخبهشناسی در کشورهای هدف برای غربیها این بود
#نسل_آفتاب
ایتا
تلگرام
سروش
@sunshinegeneration